![]() |
Jó stratégia?
Nemrég elintéztünk így egy szövit és érdekelne hogy jó 5-let e?Úgy történt hogy kinéztük a legerősebbet és a varink addig rengete míg lekerült a többitől.Akkor mészárlások + pusztítások és fosztás földszerzés egyszóval minden.Miután ezt végigcsináltuk mindegyikkel már nem piszkáltak.Ez tényleg jó megoldás nem?
|
Quote:
|
hát ha müxik akkor jó;) persze érdemes megválogatni mikor mészárt mikor puszti:cool:
|
Quote:
|
U tele van ilyen eseményekkel. könnyen lehet h ismerős :)
|
Quote:
|
Az egy erdekes startégia.
az hoyg hasznalható e akkor derul ki ha egy eros ellenfélbe botlasz.Valoszinu ok nem nézik végi hogy vegignregesd, A mészar pusztitas akkor jo ha valakit telleg szivatni akarsz es ugy hogy ne keruljon alad. Egy draga nyersis csoportban 2 pusztitas többet att mint minden mas. De en akkor is ugy latom hogy akkor csianlok meszart vagy puszitast ha oka van. |
Szövifüggű erősen.
Van ahol ha rászállsz egyre, a morál annyira lesüllyed, hogy szétesik a szövi, sorsára hagyják a másikat, stb. De van, ahol ezzel csak kihúzod a gyufát, ami lángra kap és akkor is ütni fognak, ha már nincs miért. De aki eddig minket megtámadott, annak adtunk rendesen. Nem mindig győztünk, de amíg volt értelme, addig gyilkoltunk serényen. :cool: Azt, hogy mészár vagy pusztit nagyjából a piac dönti el. Drága nyersinél pusztít, drága katiknál mészár. Lényeg a KÁRokozáson van. Ha meg nincs kedvünk hosszú háborúra, akkor földfoglalás azt jól van. Fontos még a távolság. 5-ben annyi ori van, hogy két pusztítás után is még 2 körre lehet, de fentebb már 1 pusztítással is 3-4 körre kerülhet, ami egy hadis esetén már elég nehézkés szövi hadmozdulatokat eredményezhet. Kit ütni elsőnek??? nehezen eldönthető...A varist is jó megütni párszor, mert elég sok kárt tud okozni, de csak akkor érdemes nekiállni, ha mindenki rászáll. Ekkor elég jól le lehet ölni ahhoz, hogy vagy szabira menjen, vagy ne tudjon annyira kárt okozni. Én pl óriás varival vagy hadival különösebben nem félek a toliktól, szal ált ők maradnak a végére. ugyis felszabadítanak egy kevés pénzt, ahhoz meg idő kell, majd kapnak a végén egy fosztás a költségek miatt:D ) Hacsak két hadis van a szöviben, akkor az egyiket érdemes kiütni/leütni, és máris jobban meg a szövi-háború :) Ha 3 hadis van, akkor meg a varist kell kiütni szvsz elsőként a hadisokat meg kivédekezni és visszakísérni, vagy szembe menni velük, ha lehet. Egyébként nincs tuti stratégia, mert naon sok a tényező, amitől függ a kimenetel. (erőforrások, felállás, ki kezdte, mekkora a szövi "morál", mennyit vannak bent a játékosok, stb) Egy biztos, ha a másik szövi is komolyan veszi a harcot és be-be néznek a játékosok, akkor csúnya kis háború lehet egyetlen "ártatlan" ártóból, lopásból, fosztásból is... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy ha megnézed, feltételes módban írtam, nyilván függ a távolságtól is, meg attól is, mennyi ideig jársz rá. Meg sok minden mástól. A lényeg az, hogy a mészárral ellentétben a pusztítás hosszabb távon is pontveszteséggel jár. |
Quote:
a mészárnál is van valamennyi pontveszteség az ellen részénél :) hiszen civilek is halnak meg mészárlás közben és ha nagyon közeli értéken vagytok egymáshoz akkor alád eshet! :) |
No meg az is lehet, hogy közben építkezik.
Nem mindeki szokta az éplistát összeadni és egybevetni a hekik számával. Én ha igazán hadba állok valakivel, akkor szépen kimásolom a gömbjeit, az éplistáit és felépítem excelben az oriját. így kiderül sok apró infó, ami néha jól jöhet. :o Erre akkor szoktam rá, amikor volt egy kb 2 hetes háború egy full elf szövivel, na ott nem sokat értek a gömbök :) |
Quote:
(arról nem beszélve, hogy ha sokat pusztítasz/mészárolsz valakit, előbb-utóbb valaki be fog menni hozzá földre). |
Quote:
ha már valakit mészárolok, akkor nem hébe-hóba, hanem folyamatosan, persze viharral együtt... szóval a mészárlásnál lehet hogy kicsit lassabban jelentkezik a pontvesztés, de nem olyan gyorsan jönnek azok az emberek vissza azért :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
szerintem meg, az épitésnek is van azonnali pontszámváltoztató hatása, mert a bontás láccik egyből, és az épités is mivel pontszámba beleszámit az épités alat lévő terület is... Amúgy szerintem nem feltétlenül kell a mészárláshoz vihar, mert szvsz elég idegesitő lehet miko már sokadjára mészárol valaki, és mindig alulról mert van bevándorlás, de közben a sereg fogyik, és egyre több sereggel befér,mert védelem is egyre kevesebb... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
(ennyierővel szőrszálhasogatás az is mikor bontasz? 1-2 pont nagyon sokat számíthat...) |
Quote:
Igazából csak hv-n szoktam bontani, ott meg nincs idő így végig gondolna: 1bontás 15pont, aztán kész. Kicsit többet kell bontani és nem lesz gond. |
Quote:
|
Visszatérve a témához, ezt a taktikát használom én is MF óriásként. Megrengetem azokat, akik útba vannak és esetleg tudnának a késöbiekben segiteni a kiszemelt áldozaton, és mikor ezek elég messze vannak, akkor támadás. Varázslók,akik visszarengetnének a csopiban szerencsére nincsenek(vagy csak elvétve), a tolik meg nem izgatnak(általában ők az áldozatok:cool: ). Az akció után pedig érdemes nagyon gyorsan elhúzni. Persze csak gyengébb szövivel kezdek ki, egy erősebb szövi hamar szétszedne mint a ruszki biciklit.:D
|
T. Vagyok
Én is szoktam ilyet csinálni!!:D
Deeee én inkább több pusztitást-nagyobb a kár.:) Úgy mint hogy mondták késöbb épülnek fel de ha nincs pl. ház korház :cool: fegyverkovács agyagbánya akkor az emberek el mennek és romlik a morál mert nincs munkájuk(fórum):) Szóval több az értelme a pusztitásnak!:D :) ;) Nem?:confused: |
nem lehet ennyire leálltalánosítani, szitu függvénye minden esetben, van amikor még lefelé is érdemes pusztit ütni, pl ha szembemész, elmehetnek az íjai ha fullra van töltve, mert a lovak kinnt vannak és nem lesz elég barakkhelye, de onnantól alattad lesz alulról pedig csak jobb támadni:)
sok mindent kell mérlegelni, ha azon agyalsz hogy épp mivel lehet nagyobb kárt okozni, alacsony hekin, 5-s szinten főleg, mászár a nyerő, mert ott a katcsi drága, ha éppen van, feljebb a nyersi... |
Quote:
|
Quote:
MErt nagyon is hogy használom :) CSak azt mondtam hogy sztem mi a hatékonyabb!! De én inkább lopok vagy mágiázok mert ha támadok utána kb. 20 körig vihar .... meg boszulják de általában semmit sem árt mert ki jövök!! De azrét még is!! Csak ha föld kell akkor szoktam vagy bosszulok( támadni)!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|