![]() |
Új faj vagy fajmódosítás
Nos, nem szándékozom ezekkel az inkább filozófikus felvetésekkel megváltoztatni a játék menetét, minden jó, ahogy van, csak ha már fórum, akkor beszélhessek róla:) Magyarán, nem fogom az asztalt verni, hogy már pedig ez legyen így és punktum!:D
Ami igazán zavar engem kicsit, az az, hogy az ember a spec.varázsával nagyon tolis irányba van eltolva. A Tükör miatt vari kevés kell, de ha nem tolizik, akkor könnyedén kitekizik. Na most ha bármilyen fantasy vagy szerepjáték világot nézek, vagy csak belegondolok, azért az emberre nem igazán a tolvaj beállítottság a jellemző. Én el tudnám képzelni, hogy az ember spec.varázsát odaadjuk egy új fajnak, ami vetélytársa lehetne a fél-elfnek és így a tolis poszt nem lenne egyeduralkodó. Mondjuk ez az új faj lehetne a félszerzet, vagy halfling vagy hobbit, kinek hogy tetszik:) |
Az embernek pedig valami új spec.varázs kellene, ami inkább a hadis részét erősítené. Ha a faji adottságokat nézzük, bizony az ember, méreténél, leleményességénél fogva azért az ork mellett az egyik legjobb harci képességekkel megáldott faj:)
Hát most ennyi:) Thx a figyelmet:) |
Quote:
|
Szerintem a gnóm is jó varis;)
Hangsúlyoznám, nem akarok teljes felfordulást, a lényeg, hogy az ember mint tolvaj nem szimpatikus. De hogy azért hozzászóljak, ez elsősorbanegy hadis játék, az ember ne varázsoljon, harcoljon:D És tolinak jó a félszerzet. |
Nem is szükséges, hogy az embernek valami spec.varázsa legyen. nem kell varázslatnak hívni, inkább valamiféle jó szervezőképessége, ami segíti a csatában. Magyarul hadvezetés, harci stratégia, ilyesmi. A lényeg, hogy valam iemberi, valami olyan, ami révén az ember igazán ember:)
|
Quote:
nemtom, szerintem tolizni elég sok fajjal lehet jól, hadizni is.. szóval én csak még egy jó varis fajt hiányolok, hogy legyen változatosság:) más kérdés h az ember fantasyban mennyire szokott varis lenni:) de hát istenkém:) |
Quote:
.. de ha kimegy a sereg akkor persze meg nem az.... Ez is egy jó alapötlet bár lehet hogy sokat kell rajta csiszolni, de talán idevaló.. |
kérlek, ne érts félre, mondom, nem célom, hogy most itt minden faj újragondolásán törjük a fejünket, így nem is örülök az olyan hozzászólásoknak, hogy akkor legyen még egy ilyen, még egy olyan, meg ha ilyen van olyan miért nincs, mert félrevisz:)
|
JJa, hát a paplovag nekem nagyon tetszik, mivel örökkön-örökké paplovag vagyok minden rpg-ben:D De ez megint talán túlzott elrugaszkodás lenne. Ha másoknál specvari van, az embernél ne spec. egység legyen. Hanem ott is spec.képesség.
Nem akarom, hogy Ati lezárja ezt a topic-ot mert majd mindenki szétfantazmagórizálja vagy milyen szó ez:D Félszerzet, mint új tolis faj?;) |
Még egy ötlet embernek hogy
Quote:
*a számokat persze lehet bőven finomítani ;)* |
Quote:
az ötletedet nem tartom jónak. akkor részemről itt ennyi:P |
Tehát amihez hosszászólásokat várok az az, hogy az embernek milyen új spec.képességet tudtok elképzelni, ami a hadis vonalát erősítené és a félszerezet tükörvarázzsal jó ötlet-e?:)
Ha valakinek az nem tetszik, hogy mittomén az óriásnak miért van 40% lakástekije amikor böhöm nagyok, az ne ide írjon:D |
Quote:
igen, ilyesmi ötleteket várok:) |
Quote:
|
OFF
Több ötletem még nincs, de majd idenézek ha lesz új, vagy beindul az élet és jönnek a gondolatok :D ON |
Amit mondasz Senki, hogy különleges egység az embernek, azt úgy tudnám elképzelni, hogy minden fajnál lehetne különleges egység. Persze ezek számát erősen korlátozni kellene, csak nem tudom hogyan:confused:
Mert ha bizonyos hekihez kötném, akkor a lista alján lévőket sújtom vele, vagy legyen csoportspecifikus?:D Vagy mondjuk 500 hekinként lehetne egy ilyen egység? Tény, hogy a játékosságra tenném ezzel a hangsúlyt, arra, hogy ha valaki valamilyen fajt választ, akkor ne csak olyan egységei legyenek, mint más fajjal játszóknak:) |
Például:
az elfeknél lehetne ent:D Az embernél paplovag, a törpének adjunk balrogot?:D Az óriás különleges egysége legyen az ogre, az élőhalotté a lich:D |
És akkor ez itt már kapcsolódik Szürkegandalf hősneveléséhez:)
|
Quote:
|
Szerintem a 7 meg 8 tábornok maradjon csak Ork sajátosság :D
|
Quote:
|
szerintem töröljétek ezt a topicot..ati nem nagyon szereti ha beleszólnak ientéren a dolgaiba..sé már 10000X megmondta:nem lesz új faj egy jó darabig..igaz főnök?:D
|
Quote:
megint más, hogy már olvasta, és még nem szólt bele, ami akár azt is jelentheti, hogy nincs azonnali ellenvetése.:) |
Sziasztok:)
Csak beszélgetünk róla, ennyi. Barátok Közt topic is maradhatott...:D :D |
Quote:
Ezt a beírást nem is értem:) Én is azt mondom, mindegy, melyik nevét alkalmazzuk... |
Elgondolkodtam az emberen, hogy lehetne módosítani.
Mit szólnátok egy ilyen koncepcióhoz: Specvari: Megemeli a varázslók erejét 10 (8-10-12?) %-al. Lakiteki 40% Felépésnél választhatóan hadi vagy mágiateki max 40% Tudományoknál alapból (tekik nélkül) 25% az alap. (Ennek az lenne a célja hogy ne lehessen teljesen kitekizni. Magyarázata az ember tudományokban való jártassága.) Persze be kéne iktatni még pár kisseb előnyt-hátrányt. Mit szóltok hozzá? |
Átmenetileg erősebb varik?:( nekem nem tetszik:) Ha egyszer erősebb, akkor mindig erősebb. De én inkább hadis irányban tolnám el az embert, korábban leírtak következtében. A tudományos jártasság igen, az jó, alapból többet ért a gazdasághoz, mint a legtöbb faj. Apró, de talán érdekes előnye lehetne az is, hogy ha útközben összetalálkozik más sereggel az ember mindig nyerjen, és így talán párbajba is bekerülne:)
|
Quote:
Apro elony lenne??? Nem gondolod hogy ez nagyon tap lenne? Mindig o nyerne...Ez megis hogy nezne ki? 200 ember elit szepen uriassan megkeri a 15k ork lovassagot?? Mi voltunk itt elobb stipi-stopi?? Szerintem az ember ugy jo ahogy van. Elonye hatranya is megvan: Elonye hogy nincs hatranya, hatranya hogy nincs elonye.Feketen feheren le van irva a fajoknal. Szerintem ez igy is van rendjen. Gondolj bele akarmelyik RPg s rendszerbe az embernek nincs semmi pluszja minusza. Itt miert legyen. Mindenfajnak az elonye hatranya visszavezetheto mitologiai mivoltukra...Az orko erosek kapnak 30% tamadot, a torpek banyasznak arra kapjak a bonuszt es igy tovabb. Az ember az ember. se bonusz se malusz. A faji varazsa meg jo. |
Elég ritka az útközbeni seregtalálkozás, és nem valószínű, hogy ahová te 200 katonát küldesz, oda másvalaki 15 ezret, úgy hogy amit mondasz, az abszurd:) Ráadásul tényleg nézd csak meg az rpg-ket, mert az embernek van előnye;) D&D3 --rendszer ismerős?:D
|
A faji varázsával meg semmi baj sem volt, csak annyi, hogy új fajnak adnám, a félszerzetnek, amely így tolis lenne, az ember pedig lehetne hadisabb:) Mindöössze erről volt szó:)
|
Quote:
|
Quote:
de tény, hogy csábítana rá akkor ezt elvetettem:) |
Quote:
|
már el is vetettem ezt a lehetőséget, köszi, hogy felhívtad erre a problémára a figyelmemet.
|
Quote:
|
Quote:
bár, ha komolyan gondolkozom rajta, akkor tényleg az egyik legjobb toli az ember, legalább is az én tapasztalatom alapján! |
ami meg 1 tolis faj behozasat illeti annak nem latom ertelmet ..
szerintem a fel-elf az van nagyon lepuhitva .. semmi eselye hadi-varis orikkal szemben .. sot most mar szoviben is kezd kihalni mert az ember atveszi a helyet mert a tukor miatt kenyelmesebb es igy majdnem ugyanott van, na meg nem fel hogy fel perc alatt levarizzak az osszes tolvajat .. szerintem is az ember picit eltulozodott ezzel a tukorrel igaz csak igy tud vedekezni a fel-elffel szemben ... de most ugy latom a fel-elf faj lett a kitaszitott en azon valtoztatnek valamit pl elffel egyenlo hadi vedettseg legalabb ... na meg az oriast gyengiteni picit vissza tolivedettsegben :D |
Quote:
|
még mindig a félelf messze a legjobb tolvaj. Szöviben tökéletes, mf-ben nem illik választani.
|
Quote:
Es koszonom hogy Director felhivtad a figyelemt mindenkinek erre a JKsz lehetosegre...Kivancsi voltam hogy kinek esik le...:D:D |
All times are GMT +1. The time now is 08:06. |