Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Körváltásig hátralévő idő... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1535)

Ati 03-05-2007 21:03

Körváltásig hátralévő idő...

Sziasztok!

Gyakori probléma a "mikor van itt körváltás", a körváltás közbeni piacozás vagy képzés, és ha valakinek több országa van, akkor egyáltalán az, hogy tudja, hogy melyik csoportban mikor is van körváltás.

Ilyenkor mindig meg kell mondani, hogy ez biza külső fórumon le van írva, eseményekből is megnézheted, nem egy nagy kaland rájönni.

Ezért egy kis közvéleménykutatásként vetem csak fel az ötletet/kérdést, hogy mit szólnátok egy olyan infóhoz, ami nagyjából megmondja, hogy mikor van körváltás. Ilyenre gondoltam:

http://forum.queosia.com/pic/kv_ido.jpg

Ez csak akkor jelenne meg, ha nincs eseményed, ami miatt villogni kell, így nem foglal semmi plusz helyet. Nem pontos, tehát arra nem használható, hogy utolsó másodpercre időzítsd a támadást, ezért a körváltás előtt pár perccel már nem is jelezne pontos időt, csak azt, hogy "< 3 perc", így visszaélésekre sem adhat lehetőséget. Arra viszont jó, hogy már ne akarj elkezdeni piacolni, vagy bevásárolgatni egy képzéshez, és tudd, hogy ha körváltás után jön vissza piacról a cuccod, akkor még 5 percet kell várnod, és megvárod, vagy 50-et, és elmész egyet addig még futni. :)

Én ezt eredetileg egy tök jó ötletnek tartottam, amíg meg nem mutattam Goldynak, akinek nagyon nem tetszett.

Itt kicsit elbizonytalanodtam, mert így nagyhirtelen nem látom, hogy ez miért lenne rossz dolog.

Ki mit gondol?

puma 03-05-2007 21:05

Támogatom.Tényleg jó 5let:)

Grabi 03-05-2007 21:09

túl picike, én gyakran piacozom sajnos kv környékén, ezért inkább pirosba kéne írni a <3 percet.

laci 03-05-2007 21:17

Goldy, kérlek írd le, szerinted miért nem lenne ez jó, kíváncsi vagyok rá.

Nekem tetszik az ötlet, mert már 2 országnál is nagyon zavaró tud lenni, ha nem egy szinten vannak (félreértés ne essék, egyik az angolban van), és összezavarom a kv-kat (ciki, de van ilyen :o ).

bitboss 03-05-2007 21:31

a gép órája amugy is ott van

ha ez a jelzés nem lenne másodpercre pontos, akkor nekem nem jelentene plusz infot, mert a gép órájára amugy is rendszeresen ránézek, és 2 perces pontossággal egyeztetés nélkül is be tudom löni a körváltást.
ha pedig egyéb esemény elnyomná, akkor amugy is a föoldalra kellene lépnem, hogy utána ujbol lássam.
a kezdö országoknak azonban bizonyosan hasznos lenne (vagy egy szintet lépö országnak az uj szinten egy ideig), ezért nem tartom feleslegesnek.
a valóban kezdö játékosok között viszont kevés a VIP-es, ezért szvsz haszontalan lenne ahhoz kötni!

Ati 03-05-2007 21:35

Quote:

Originally Posted by bitboss (Post 78126)
a valóban kezdö játékosok között viszont kevés a VIP-es, ezért szvsz haszontalan lenne ahhoz kötni!

Ez nyilván egy erőforrásigényes lehetőség, ezért csak vipeseknek lenne, hiszen eleve csak nekik frissül az eseményjelző csík is. Egy kezdő országot viszont nemigen érint, neki csak egy országa van, tudja, hogy ott mikor van a körváltás, nem keveri össze semmivel. Ez inkább a több országosoknak jelenthet egy kis kényelmi pluszt. Szerintem.

Andrew 03-05-2007 21:42

ahogy olvastam, bennem is az merült föl, hogy legyen kikapcsolható...
jó ötletnek tartom, mert minden új csoportban egyszer tuti hasznát venném, viszont utána engem (el nem tudom mondani miért) frusztrálna az a kis felirat...

általában ahol gépezek van mellettem egy hódos idő szerint járó óra, és csak azt szoktam figyelni... szerintem nem olyan nagy kunszt fejbentartani néhány időt (ahol még másodpercek sem fontosak), jelenleg asszem 4 időt kell tudnom, de azt hiszem ezzel még megbírkózom :)

összegezve: új szintre lépőknek és elfoglaltaknak mindneképp hasznos lehet

bitboss 03-05-2007 21:48

Ati: igazat adok neked abban, hogy a szabályosan multizó, függö országoknak ezzel segitenénk, de hogy ezzel kis futásra (sportra) birjuk öket, abban nem hiszek.
viszont továbbra is az a véleményem, hogy a valóban kezdö (5. szinten inditott, mással össze _nem_kapcsolt_) országoknak az elsö 168-240 körben VIP nélkül is biztositanám - emlékezve a hajdani 5X-es fórumon, kezdö játékosok által feltett kérdések gyakoriságára.

Bea Baba 03-05-2007 22:09

lehet nem olvastam jól, de hol is jelenne ez meg a játékon belül:confused: :confused: amugy jó ötletnek tartom:D

Ati 03-05-2007 22:10

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 78138)
lehet nem olvastam jól, de hol is jelenne ez meg a játékon belül:confused: :confused: amugy jó ötletnek tartom:D

Az első beírásomba betettem egy képet, hogy egyértelmű legyen, hogy mire gondolok.

Goldy 03-05-2007 22:12

Quote:

Originally Posted by laci (Post 78125)
Goldy, kérlek írd le, szerinted miért nem lenne ez jó, kíváncsi vagyok rá.

Nekem tetszik az ötlet, mert már 2 országnál is nagyon zavaró tud lenni, ha nem egy szinten vannak (félreértés ne essék, egyik az angolban van), és összezavarom a kv-kat (ciki, de van ilyen :o ).

Biztos jó de sok értelmét nem látom, viszont zavarna hogy vmi ott visszaszámlál...

Ha másodpercre pontos lenne akkor ok jól jönne támadásnál, de ugye olyan nem lesz :)
Tudom mikor van a körváltás azokban a csopikban ahol aránylag komolyan játszom, óra van alapból a jobb alsó sarokban annyira hogy lássam mennyi időm van piacolni tökéletes.
Támadáshoz meg 2 ablak...

Azoknak jó akiknek több különböző csopiban van országuk, így legalább már ezt sem kell majd megjegyezniük...

Amúgy nekem mind1 csak legyen kikapcsolható :)

bitboss 03-05-2007 22:14

csak VIP-eseknek, a menüoszlop fölött, a hóditó várkép alatt, az eseményeket jelzö ikonok helyén jelenne meg, ha nem lenne egyéb eseményjelzés

BimmBimm 03-05-2007 22:17

Én mindenképp támogatom az 5letet, több orinál néha megdöccen a szekér hogy most melyikben is vagyok? mikor is van kv? és azzal is egyet értek hogy az új regeknek meg kellene adni 168 köre (de legalább 72-re) hogy tanulja :) Nekem nem lenne lényeg h kikapcsolható legyen, de sztem elbír egy ilyen lehetőséget.

Bea Baba 03-05-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78139)
Az első beírásomba betettem egy képet, hogy egyértelmű legyen, hogy mire gondolok.

Hja köszi:D késő van már, de igy mégjobban teccik:D :D

BimmBimm 03-05-2007 22:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78127)
Ez nyilván egy erőforrásigényes lehetőség, ezért csak vipeseknek lenne, hiszen eleve csak nekik frissül az eseményjelző csík is. Egy kezdő országot viszont nemigen érint, neki csak egy országa van, tudja, hogy ott mikor van a körváltás, nem keveri össze semmivel. Ez inkább a több országosoknak jelenthet egy kis kényelmi pluszt. Szerintem.

Ati! Miért nem lehet a 3 percig legalább mp ponossággal? betöltéskor lekér 2 időt, a jelenlegit és a körváltás idejét majd egy js visszapörgeti. Vagy ez olyan nagy erőforrásigénybevétel?

Ati 03-05-2007 22:30

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 78149)
Ati! Miért nem lehet a 3 percig legalább mp ponossággal? betöltéskor lekér 2 időt, a jelenlegit és a körváltás idejét majd egy js visszapörgeti. Vagy ez olyan nagy erőforrásigénybevétel?

Közben a saját géped óráját elállítod, bíbelődsz vele, a win frissíti, belassul a géped, ezért 1-2 mp kimarad, sok oka lehet, hogy miért esnek ki szinkronból. Aztán szídod a Hódot, hogy előbb volt a körváltás. :)

BimmBimm 03-05-2007 22:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78151)
Közben a saját géped óráját elállítod, bíbelődsz vele, a win frissíti, belassul a géped, ezért 1-2 mp kimarad, sok oka lehet, hogy miért esnek ki szinkronból. Aztán szídod a Hódot, hogy előbb volt a körváltás. :)

Pont ezért mondom hogy 3 perc után már <3 perc jó lenne, mert annyit csak nem kutyul el a cucc :) meg akkor már tudod hogy ne kezdj mókázni mert úgysem jutol a végire:)

Ati 03-05-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 78154)
Pont ezért mondom hogy 3 perc után már <3 perc jó lenne, mert annyit csak nem kutyul el a cucc :) meg akkor már tudod hogy ne kezdj mókázni mert úgysem jutol a végire:)

A másodpercnek max a végén lenne értelme. Ha 50 perc hátravan még, akkor nem mindegy, hogy 50 perc 55 másodperc, vagy 50 perc 4 másodperc? :eek:

A másodpercenként változó kiírás viszont tényleg zavaró lehet.

BimmBimm 03-05-2007 22:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78155)
A másodpercnek max a végén lenne értelme. Ha 50 perc hátravan még, akkor nem mindegy, hogy 50 perc 55 másodperc, vagy 50 perc 4 másodperc? :eek:

A másodpercenként változó kiírás viszont tényleg zavaró lehet.

Nah áttértünk arra hogy va e értelme:) de akkor úgyveszem hogy a megalósíthatását elismerted:):):) 1ébként igazad van hogy annak nincs sok értelme, de jobban nézne ki:p

BimmBimm 03-05-2007 22:40

mert ebben a perces verzióban szerveridőt frissítene percenként??

Ati 03-05-2007 22:42

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 78157)
Nah áttértünk arra hogy va e értelme:) de akkor úgyveszem hogy a megalósíthatását elismerted:):):)

Játékként működhet, de hogy nem fog valós infót mutatni, az tuti. A Hód órái is elcsúszhatnak 1-2 másodpercet, amit időközben korrigálnak, úgyhogy egy ilyen másodperc alapú kijelzés semmiképp nem lenne pontos. Ha pedig nem pontos, és nem igaz, hogy akkor lesz a kv, akkor kár kiírni.

BimmBimm 03-05-2007 22:43

Rendben, értem. Te nyertél:)

Ati 03-05-2007 22:44

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 78158)
mert ebben a perces verzióban szerveridőt frissítene percenként??

Igen, az mindig friss lenne, nem javascriptes helyi gépes.

Tsobi 03-05-2007 22:44

Ha már van ilyen visszaszámlálás,térjünk ki a hangzására is...volt róla szó,hogy az esemény-ikonok villogását hang fogja kísérni...ezzel mi a helyzet?
Nem mintha nekem létszükség lenne,csak gondoltam egy helyen vannak,hát felvetem..;)

BimmBimm 03-05-2007 22:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78161)

Lenne még 5letem hogy hogyan lehetne pontosan tartani, de inkább hagyjuk:p

Ati 03-05-2007 22:45

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 78162)
Ha már van ilyen visszaszámlálás,térjünk ki a hangzására is...volt róla szó,hogy az esemény-ikonok villogását hang fogja kísérni...ezzel mi a helyzet?
Nem mintha nekem létszükség lenne,csak gondoltam egy helyen vannak,hát felvetem..;)

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=1489

Ati 03-05-2007 22:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78161)

Pontosabban javascriptes, mert ajax, de nem úgy, mint a javascriptes óra. No de ez már kezd nagyon technikaiba átmenni. :)

Tsobi 03-05-2007 22:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78164)

nem pont így értettem...az "ezzel mi a helyzet" kérdés feltételekor a visszaszámlálásra gondoltam...az lenne egy helyen az ikonokkal..:)

Ati 03-05-2007 22:48

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 78167)
nem pont így értettem...az "ezzel mi a helyzet" kérdés feltételekor a visszaszámlálásra gondoltam...az lenne egy helyen az ikonokkal..:)

Mire gondolsz?

Goldy 03-05-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 78162)

jááájjjj még az is :P

BimmBimm 03-05-2007 22:53

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 78170)

De sok a baj :D:D:D

Tsobi 03-05-2007 22:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78168)
Mire gondolsz?

Lehetne-e hangot adni az órának?
Mondjuk kellemetlen,mikor valaki nagyon belemélyül a dolgokba ,akár piacba vagy másba...és megtörténik a körváltás...ilyenkor igen kellemetlen dolgok eshetnek meg...mivel az órák csak újabb betöltéskor frissülnek,így 2-3 percnél apró kis csippantás jelezhetné,hogy hahó,idő van!
Az előbb egész kis regényt írtam ide,csak kiléptem véletlenül,úgyhogy csak ennyi :( :)

Tsobi 03-05-2007 22:56

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 78170)

Mint mondtam nem létszükséglet :)
Én biztos nem használnám..

Ati 03-05-2007 22:57

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 78173)
Lehetne-e hangot adni az órának?
Mondjuk kellemetlen,mikor valaki nagyon belemélyül a dolgokba ,akár piacba vagy másba...és megtörténik a körváltás...ilyenkor igen kellemetlen dolgok eshetnek meg...mivel az órák csak újabb betöltéskor frissülnek,így 2-3 percnél apró kis csippantás jelezhetné,hogy hahó,idő van!
Az előbb egész kis regényt írtam ide,csak kiléptem véletlenül,úgyhogy csak ennyi :( :)

Ezt inkább a másik topicba írd, ahol a hangokról esik szó. Itt alap felvetésként egy tök néma visszaszámlálásra gondoltam, hiszen a Hódító többi része sem ad hangot.

Tsobi 03-05-2007 22:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78175)
Ezt inkább a másik topicba írd, ahol a hangokról esik szó. Itt alap felvetésként egy tök néma visszaszámlálásra gondoltam, hiszen a Hódító többi része sem ad hangot.

ok,csak a véleményedre voltam kíváncsi,és most figyelsz,vagy...
Te sem lehetsz mindenhol ;)

Ati 03-05-2007 23:01

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 78176)
ok,csak a véleményedre voltam kíváncsi,és most figyelsz,vagy...
Te sem lehetsz mindenhol ;)

A "hangok" téma nincs terítéken nálam most. Igazából egyelőre ez sincs, azért is tettem ide a többi közé, nem is a megfontolás alatt állókhoz, csak kis igényfelmérés... :)

Hóhér 03-05-2007 23:06

Szerintem jó ötlet...

legyen opcionális, ( ha valakit zavar kikapcsolja)
legalább a beálítások oldal is egyre gazdagabb lenne

nagyon bírnám ha egyre több kütyüt lehetne belőni...

;) ;)

kezdőknek 72 körig ?

semmi értelme a legelején úgy sincs piac, 72 körig tuti nem támad, alíg él az orija...

majd kiválasztja a próba helytartót 2 hét után, és akkor megnézi mien az...

ezt módosítanám a szavazatomnál :)

" Felőlem lehet, de csak ha kikapcsolható, mert én tuti kikapcsolom, hiába akarja más használni. "

attól hoyg én kikapcsolom más használhatja, nem érint a dolog...

így sokkal szebb...

;)

Tsobi 03-05-2007 23:13

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78178)
Szerintem jó ötlet...

legyen opcionális, ( ha valakit zavar kikapcsolja)
legalább a beálítások oldal is egyre gazdagabb lenne

nagyon bírnám ha egyre több kütyüt lehetne belőni...
;) ;) ;)

Szeretem az ilyen lelkesedést :D

dreaman68 03-05-2007 23:27

Az ötletet csak akkro támogatom h ha ki lehetne kapcsolni. De sokkal jobban örülnék egy olyan kis résznek a főoldalon h mikor van körváltás
pl W-ben 39. percben akkor ki lehetne rakni valahova h
Körváltás: 39. percben
ennyi bőven elég lenne. innen már ott a windows óra.

Synkel 03-05-2007 23:40

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 78180)
Az ötletet csak akkro támogatom h ha ki lehetne kapcsolni. De sokkal jobban örülnék egy olyan kis résznek a főoldalon h mikor van körváltás
pl W-ben 39. percben akkor ki lehetne rakni valahova h
Körváltás: 39. percben
ennyi bőven elég lenne. innen már ott a windows óra.

Dreaman mond valamit. Nekem tuti jobban tetszene egy ilyen, mint hogy visszaszámláljon akármi is. Meg általában odafigyelek ha már játszok:)
Szal ha mégis lesz, nekem is egy kikapcsolható verzió jönne be.

All times are GMT +1. The time now is 05:34.