Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Túlcsorduló klánraktár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1524)

Wanax 03-02-2007 16:51

Túlcsorduló klánraktár

Szerintem az 1/A-ban már megfordultak többsége szembesült már azzal a problémaval, hogy a HT egy a piacról visszatérő raktárkapacitásnál nagyobb mennyiségü nyesanyagot betolt a klánraktárba, és ez által az elveszlett!
Sajnos az 1/A-ban felhalmozott javak nélkül nagyon nehéz magasabb területen a játék, és bárkivel barmikor előfordulhat egy Net behalás, gép hiba vagy épp előre nem tervezett váratlan esemény miatt ugrott esetleg több hét gyűjtögetése.
Valamint ezzel el lehetne kerülni az illetéktelen belépéseket, és az ebböl adódó problémákat, magyarázkodást!

Erre az esetre indítanám megbeszélésre a következőeket:

Ha klánon belül valaki észre veszi a piacról visszatért árút, vagy akinek visszatérőben van áruja, de valamilyen oknál fogva nem tud belépni. Azonban telefonon tud valakit riasztani, akkor az a klántag egy checkbox segítségével be tudja jelölni, hogy kitől szeretné átszedni a piacrol visszarért nyersanyagot, és ekkor a HT segítségével átlehetne mozgatni...

Ehhez az ötlethez kérnék észrevételeket, ötleteket

Szecsa 03-02-2007 21:36

Csak piacrol visszatert arura terjedne ki ez az otlet?

Wanax 03-03-2007 11:46

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77339)
Csak piacrol visszatert arura terjedne ki ez az otlet?

Miert? Mire terjedjen meg ki az otlet? En a nyersanyagra, max tekercsekre hasznalhato megoldasra gondoltam!

Szecsa 03-04-2007 10:00

Pénzre es runara gondoltam elsősorban pl., ami ugyanugy mozgathato klanrakin keresztul.

Grabi 03-04-2007 11:06

ez természetes. mivel úgyis csak frissítgetés kérdése azt és annyit raknak át egymásnak a klánok amennyit akarnak. hogy ez lerövidül egy klikkre, szerintem jó.

Wanax 03-05-2007 09:02

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77662)
Pénzre es runara gondoltam elsősorban pl., ami ugyanugy mozgathato klanrakin keresztul.

vegulis en csak azert vetettem fel ezt az otletet, mert most mar a jatekos körre/órára pontosan tudja mikor jon vissza az aruja a piacrol es tobbnyire csak valamilyen elore nem lathato esemeny miatt nem tudja ki piacolni a vissza jovo arujat! Valamint ezzel el lehet kerulni az illetetektelen belepesekbol eredo problemakat es magyarazkodast!
Eddig penzre es runara azert nem gondoltam mert az nem az alap problemahoz tartozik! Nem azt akarom megakadalyozni hogy ne lehessen ellopni vagy lefosztani, hanem a HT ne tegyen be a klanraktarba pl tobb millios nyers tetelt egy 1 millios kapacitasu raktarba!

Szecsa 03-05-2007 09:21

Az ötlet jó.
Végülis, jogos, hogy ne gatoljuk meg a fosztast.

Wanax 03-18-2007 19:29

ugy latszik nem sokakat foglalkoztat ez a problema...:(

skiti 03-18-2007 19:34

talán mert így is elég nagy táp a klánraksi, sőt, még bővíthető is:)
persze, nagyon nem olcsón, de akkor is...
hová erősítsük még?

Wanax 03-20-2007 23:09

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 80779)
talán mert így is elég nagy táp a klánraksi, sőt, még bővíthető is:)
persze, nagyon nem olcsón, de akkor is...
hová erősítsük még?

őőőő... miert is tap a klanraki? A javaslat miert is a klanrakit erositi szerinted? Szerintem a helytartonak adna egy plusz feladatot!

Gyula 03-20-2007 23:33

Sőtt, az is jó lenne ha egy chekbox segitségével a szövi országábol tudnék távoltnézni, vagy a védelmet fel tenni neki.

Wanax 03-20-2007 23:38

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 81360)
Sőtt, az is jó lenne ha egy chekbox segitségével a szövi országábol tudnék távoltnézni, vagy a védelmet fel tenni neki.

Gyula? Almos vagy? A Tema a klanraktarra vonatkozik... ha tavolba akarsz nezni a klan masik orszagabol vagy barmit akarsz csinalni akkor nyiss egy uj temat es ott poenkodjal! :P

Survivor 03-31-2007 12:33

A tekercsekre nyilván nem kell, hogy vonatkozzon, sőt... a tekercsek nem vesznek el attól, hogy visszatérnek. a másiknak lehet értelme feltéve. hogy megvalósítható és nem túl erőforrásigényes.

Dus 04-11-2007 13:26

Nekem tetszik az ötlet...és azt nem lehetne megoldani,hogyha tul sok nyersanyag megy be a klánraktárba ,akkor a helytartó megnöveli a klánraktár kapacitását??(monnyuk nemtom hogy ez értelmes felvetés-e,mert még nem volt orim 1/A ban)

Dus 04-11-2007 13:26

Ha nagy hülyeség akkor szoljatok:D:D:D:D:D

Szecsa 04-11-2007 13:26

Elég költséges növelni a klanraki kapacitását...

Ati 04-11-2007 13:28

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 86874)

Hát még milyen költséges móka ezután a megemelkedett körönkénti költségeket fizetni, és a komplett klánvagyont erre áldozni, egy rossz pipa miatt... :)

Dus 04-11-2007 13:28

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 86874)

azt tudom,de lehet hogy olcsóbb minthogy elvesszed a nyersanyagot,vagy akkor be lehessen állítnai,hogyha ennyi nyersanyag van ami nem fér el a klánraktárban(vagy ennél több ) akkor,és csak akkor növelje a klánraktár kapacitását...

Dus 04-11-2007 13:29

vayg azt megcsinálni,hogy ha fölös áru van a klánraktárban azt a helytartó eladja...:)

Ati 04-11-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 86876)
azt tudom,de lehet hogy olcsóbb minthogy elvesszed a nyersanyagot,vagy akkor be lehessen állítnai,hogyha ennyi nyersanyag van ami nem fér el a klánraktárban(vagy ennél több ) akkor,és csak akkor növelje a klánraktár kapacitását...

Ha valaki piacon tárolja az áruját, ezáltal ugye nem rendeltetésszerűen használva azt, hanem raktárként, akkor az a minimum, hogy figyel a visszaérkező árukra.

Dus 04-11-2007 13:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 86878)
Ha valaki piacon tárolja az áruját, ezáltal ugye nem rendeltetésszerűen használva azt, hanem raktárként, akkor az a minimum, hogy figyel a visszaérkező árukra.

igen tudom,épp erről szolt az eredeti felvetés,hogyha valami esedékes internetszünet vagy valami olyasmi ok folytán,nemtud géphez ülni,akkor kéne ez...és nem mindig,bár ezt akkor mindenki állandóan használná:D

Ati 04-11-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 86879)
igen tudom,épp erről szolt az eredeti felvetés,hogyha valami esedékes internetszünet vagy valami olyasmi ok folytán,nemtud géphez ülni,akkor kéne ez...és nem mindig,bár ezt akkor mindenki állandóan használná:D

Ha valaki nem rendeltetésszerűen használja a piacot, az jár ilyen kockázatokkal, szerintem ennek benne kell lennie mindig a számításokban.

Dus 04-11-2007 13:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 86880)
Ha valaki nem rendeltetésszerűen használja a piacot, az jár ilyen kockázatokkal, szerintem ennek benne kell lennie mindig a számításokban.

akkor ezzel az eredeti felvetést is megvétóztad?...:confused:

Ati 04-11-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 86881)
akkor ezzel az eredeti felvetést is megvétóztad?...:confused:

Igazából érdemben azt még nem olvastam, azért is nem lett sehova se téve ez a topic még. :) Csak az útközben felmerült kérdésre reagáltam. Idővel majd sorra kerülnek az itteni topicok.

Dus 04-11-2007 13:37

:)...értem

Ati 07-11-2007 19:10

Van-e bárki, akit ez a téma még érdemben érdekel? :)

J.Ati 07-12-2007 02:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 108910)
Van-e bárki, akit ez a téma még érdemben érdekel? :)

Végülis ártani nem árthat senkinek ,ha párszázezer követ átteleportálhatnánk magunkhoz:)
Szerintem jó az ötlet támogatom.

Ati 07-12-2007 09:17

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 109006)
Végülis ártani nem árthat senkinek ,ha párszázezer követ átteleportálhatnánk magunkhoz:)
Szerintem jó az ötlet támogatom.

Ártani az se árt, ha még négymillió új menüt beteszünk. Azért, mert "nem árt" nem fog bekerülni semmi, ha nincs konkrét haszna.

Synkel 07-12-2007 19:00

Van konkrét haszna. Megelőz egy csomó olyan dolgot, hogy be kelljen lépni egymás orijába kitenni az árut piacra. Igaz, ezzel az opcióval könnyebben tud egy ember vinni egy egész klánt...

wand 07-12-2007 19:48

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 86876)

nehezen tudom elképzelni, hogy valaki 200k agyag vagy 50k fegyver elvesztése helyett inkább vállalna egy 1-2 milliárdos költségű raktár bővítést

(1x volt egy klánrakink amibe 1M fért el cucconként ha jól emléxem, ennek a napi(!) bérleti díja volt 4 milliárd, és kialakítás és a visszacsökkentés kb 25 milliárd. tehát ha visszajönne 1 mllió kővem, akkor lenne nullszaldós a dolog ha tartósan 30k felett lenne a kő ár..)

szal szerintem ezt senki nem használná, ha meg valaki mégis beállítaná, amikor meglátná az eredményt a falba verné a fejét :)

Reaktor 07-12-2007 23:50

Szerintem igen hasznos lenne, ha Wanax javaslata megvalósulna.

1, nem veszne el a piacról visszajövő cucc, ha a szemfüles klántárs besegíthet
2, nem kell a szemfüles klántársnak belépkedni, hogy megmenthesse a nyerset.

A Visszajövő nyers klánraki bövítéssel se menthető meg, ebben Wandnak teljesen igaza van.

Remedy 07-12-2007 23:52

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 109246)
Szerintem igen hasznos lenne, ha Wanax javaslata megvalósulna.

1, nem veszne el a piacról visszajövő cucc, ha a szemfüles klántárs besegíthet
2, nem kell a szemfüles klántársnak belépkedni, hogy megmenthesse a nyerset.

A Visszajövő nyers klánraki bövítéssel se menthető meg, ebben Wandnak teljesen igaza van.

Ezzel en is teljesen egyetertek :)

Reaktor 07-12-2007 23:55

Én Úgy tudom elképzelni a dolgot, hogy engedélyeznem kell azt, hogy a klántárs átszedethesse a Helytartóm segítségével a piacról visszajött cuccot.

Erre a körváltás közelében adnék lehetőséget, azaz nem akkor amikor még az ország tulaja is beléphet.

Mondjuk az 1/A ban óra 55 perc 00 tól utasíthatnám a klántársam helytartóját (persze, csak ha Ő előzőleg engedélyezte), hogy 5 másodpercenként tegyen be egy raktárnyi árúkészletet az Ő raktárjaiban el nem férő anyagokból, ha a klánraki üres.

Reaktor 07-12-2007 23:59

Ati szerintem ez nem egy-több felesleges új menü lenne, hanem az egyébként alkesz helytartón nagymértékű kiokosítása :-)

Lehetőség, hogy az éjszakás átvegye a gabonámat, és nem kellene hajnalban emiatt felkelnem.
Komoly kényelmi funkció, elejét venné szabálytalan belépéseknek, szerintem a játékosok zöme örömmel fogadná a lehetőséget, és élne is vele.

A mi klánunk biztosan örömmel fogadná, és használná.

Remedy 09-17-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 109248)
Én Úgy tudom elképzelni a dolgot, hogy engedélyeznem kell azt, hogy a klántárs átszedethesse a Helytartóm segítségével a piacról visszajött cuccot.

Erre a körváltás közelében adnék lehetőséget, azaz nem akkor amikor még az ország tulaja is beléphet.

Mondjuk az 1/A ban óra 55 perc 00 tól utasíthatnám a klántársam helytartóját (persze, csak ha Ő előzőleg engedélyezte), hogy 5 másodpercenként tegyen be egy raktárnyi árúkészletet az Ő raktárjaiban el nem férő anyagokból, ha a klánraki üres.

Alapvetoen nem ertem, miert kell ez a szigoritas, bevallom. :)

Synkel 09-17-2007 14:36

Eleinte úgy rémlik az ellenzők táborát gyarapítottam, de megváltozott a véleményem. Jó lenne, ha klántárs át tudná venni a piacról visszatérő nyersanyagot. Ahogy Reaktor mondta, sok szabálytalan belépés szűnhetne meg egy ilyennel.
Remyhez hasonlóan nem értem mi szükség lenne olyan szigorításra, hogy csak kv előtt 5 perccel lehessen ezt megoldani.

wand 09-17-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 124848)
Eleinte úgy rémlik az ellenzők táborát gyarapítottam, de megváltozott a véleményem. Jó lenne, ha klántárs át tudná venni a piacról visszatérő nyersanyagot.

nekem nem :)
ismert: a piac nem raktár, ha több áru jön vissza valakinek mint ami a klánrakiba befér, akkor figyeljen rá oda.

Synkel 09-17-2007 15:40

Quote:

Originally Posted by wand (Post 124854)
nekem nem :)
ismert: a piac nem raktár, ha több áru jön vissza valakinek mint ami a klánrakiba befér, akkor figyeljen rá oda.

Csak az a gáz, hogy így is a klántárs kezeli gyakran. Belép az oriba, és visszateszi piacra...

wand 09-17-2007 15:57

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 124857)
Csak az a gáz, hogy így is a klántárs kezeli gyakran. Belép az oriba, és visszateszi piacra...

ennyi erővel az is gáz ha tú sok rúna, tekercs vagy pénz van..
vagy ha nem mennek a barakkok és hazajött a sereg, vagy ha támadni kéne de a klántársnál íjjak vannak bent..stb

szal, sok-sok ok van arra hogy miért lépjen be valaki, az nem megoldás, hogy mostantól ezekért ne kelljen belépni

Synkel 09-17-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by wand (Post 124861)
ennyi erővel az is gáz ha tú sok rúna, tekercs vagy pénz van..
vagy ha nem mennek a barakkok és hazajött a sereg, vagy ha támadni kéne de a klántársnál íjjak vannak bent..stb

szal, sok-sok ok van arra hogy miért lépjen be valaki, az nem megoldás, hogy mostantól ezekért ne kelljen belépni

Ez viszont igaz. Az esetek töredéke, hogy nyersit kell visszapakolni.

All times are GMT +1. The time now is 04:10.