Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Makettezés, modellezés és minden ami kapcsolódik! :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=152)

Senki 02-01-2006 21:45

Makettezés, modellezés és minden ami kapcsolódik! :)

Ahoi hódító-függő sorstársak... nyitok egy topicot a makettezőknek, hátha akad közöttünk még több... jelenleg csak magamról tudom hogy a hód mellett ez a hobbim... itt lehet majd tippeket trükköket, keresett maketteket, kit-ekhez ajánlókat írni, dicsekedni a kész példányok képeivel, és egyáltalán mindennel amit a moderátor megenged! :rolleyes: Majd feltűzök képet saját szenvedélyem termékeiről, de egyelőre elégedjünk meg ennyivel!

*tank, repülő, helikopter szinte korlátlanul jöhet, mind imádom, ha meg valaki tud olyan helyet akol TU-95-ös makettet lehet kapni értelmes (1:144/1:200 méret kilőve!) méretezásben az jelezze azonnal!*

steffl 02-01-2006 22:03

hi
én fiatalabb nem családos koromban kézitettem pár darabot
az én kedvencein a légcsavaros repülö és a vitorlás hajok.
most hely és idö hiányába nem készitek de szivessen megnézem öket..
ja és a régi autokat is csipem..

Csokibácsi 02-01-2006 22:35

Quote:

Originally Posted by Senki
ha meg valaki tud olyan helyet akol TU-95-ös makettet lehet kapni értelmes (1:144/1:200 méret kilőve!) méretezásben az jelezze azonnal!*

1:72-es: http://www.ibg.com.pl/product_info.p...oducts_id=1052
Ez alatt eléggé esélytelen egy hodály nagy bombázót lőni :)

Senki 02-02-2006 04:23

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
1:72-es: http://www.ibg.com.pl/product_info.p...oducts_id=1052
Ez alatt eléggé esélytelen egy hodály nagy bombázót lőni :)

Hmmm.... azért én ilyen szaftos ruszki csomagot nem találtam! :p
nem baj hogy ennél nagyobb nincsen, ez elég nagy 1:72-ben már! ;)

Senki 02-02-2006 04:30

Képek F-84G ről... született 3 éve (talán...)

Ez egy 1:72 méretarányban kszült F-84G Thunderjet, az alapanyag Tamiya, szerintem a legjobb, perze ez lehet hogy csak az év véleményem... (igen a Dragon meg ritka gépkekt szokott kihozni meg a Zvezda is... pl onnét van egy Kamov Ka-27esem... majd arról is lesz kép talán... igaz az fertelmes minőségű alapanyag volt... (^_^)b)
A képek csalókák, az egész nem nagyobb 17×17 cmnél (^_^")
igen a hibák meg a makrózás miatt jobban láttszanak, de szerencsére szabad szemmel csak a póttankok szélei láttszanak meg... (tökéletes még nem vagyok (^_^))

steffl 02-02-2006 10:45

nekem az utolso makettem 1 lancester bombázo volt 4 motros csoda amikor azt is szétapritották az unokahugaim feladtam..
szép darab volt 50 cm szárnyfesztáv behuzhato kerék ,nyithato bombatér :(
ja és revell modell volt

Senki 02-02-2006 10:51

Quote:

Originally Posted by steffl
nekem az utolso makettem 1 lancester bombázo volt 4 motros csoda amikor azt is szétapritották az unokahugaim feladtam..
szép darab volt 50 cm szárnyfesztáv behuzhato kerék ,nyithato bombatér :(
ja és revell modell volt

igen, ilyenektől én is szenvedtem, de azok még nem voltak oyan szépek hogy most bánjam... inkább azt bánom hogy kiskoromban sokat el
"hűbelebalázs"kodtam :)

de feladni sose szebad azért! inkább vegyél egy polcot egy barkácsboltaban és tedd magasra...

a Lancester szép gép... én amit sajnálok a B-24es liberator-om volt ami hasonló sorsra jutott :)

ami a revellt illeti: há nem tudom nekem azok anynira nem jönnek be... (főleg mert annyira lokálpatrióták hgy leginkább mindent nyomnak ami német, vagy van a németeknek, de ha valami mást keresel az ritka... (pl F-104 Starfighter, asszem az az a furcsa kolbász alakú gép :D az amerikai, de letagadhatatlanul, egy revell készletben meg csak német jelzésekkel árulják... no comment)

sivatagi rohamkukac 02-02-2006 20:55

nekem a terepasztalozás jön be nagyon :cool: kisvasút meg legó :D igaz a legoból már kinőttem de nosztalgiázáshoz nagyon jó :rolleyes: meg egy őskori terepasztalt akarok majd egyszer készíteni csak is természetes anyagokból a fák pl bonszájok lesznek, de ez lehet álom marad :o

steffl 02-02-2006 22:11

terepasztal csodás dolog de hely hiányába az is álom..
repteres dioráma ami tervbe volt de álom lett

steffl 02-02-2006 22:12

a Lancester szép gép... én amit sajnálok a B-24es liberator-om volt ami hasonló sorsra jutott

halonlo kategoria a fenti cimen b -17-est láttam
hogy lehet onnét rendelni?,

steffl 02-02-2006 22:15

maradt 1 viking hajom:) és kaptam ajándékba 1 destroyert..
csipem még a 65-ös ford pickupot fém modell legalább nem törik
de azt még festeni kell...

Senki 02-06-2006 21:11

én is akartam két diorámát, de még nem adtam fel... persze előbb a nagy álmom teljesítem, nyáron veszek egy TU-95öst.. ha nem hal el a fórum vagy a topic akkor még a készülés közben készítek képet és mutogatom ahogy elkészül :) a két dioráma vágyam:
németek kaparnak ki a hóból egy lezuhant gépet, meg egy sztlingrádos tankos kilőtt orosz tankos löveges romvárosos dioráma... szigorúan 2. vh minkdettő persze :D
Találtam színesképeket a 2. világháborúról:
http://www.ww2incolor.com/
itt lehet aztán böngészni :) (remélem nem minősül reklámnak...)

Half 02-07-2006 12:31

Váo, de szagértők vagytok:D Senki nemakarsz adni festéket, mert van egy republci star destroyerem és megszeretném csinálni csak iylen festnei kell meg minden. a közlei makett boltban meg nem volt festék hozzá

Senki 02-07-2006 13:46

a sztárvórsz fan...

Quote:

Originally Posted by Half
Váo, de szagértők vagytok:D Senki nemakarsz adni festéket, mert van egy republci star destroyerem és megszeretném csinálni csak iylen festnei kell meg minden. a közlei makett boltban meg nem volt festék hozzá

hát itt csak egy a baj... a szürkéket (ami kell hozzá ügye) nagyon régen nem használtam már.... lehet hogy jók, lehet hogy nem... amúgy lehet hogy van konkrétan jó színem mert van egy X, Y, és egy A-wingem is :D :rolleyes:

Half 02-07-2006 13:49

ok akkor sorolom:D
jujj bocs az offért de most kajálok vagy meghalok:D

Senki 02-07-2006 14:00

Quote:

ok akkor sorolom:D
jujj bocs az offért de most kajálok vagy meghalok:D

jó, hát írd ide a listát, aztán megbeszélhetjük...:D

Half 02-07-2006 14:01

Kajával a szájában kezében a makett dobozával, a lábával irja:
revell festékek
04
09
15
36
37
50
57
74
75
76
77
99
330
371
ezek kellenek hozzá:D

Senki 02-07-2006 14:05

Quote:

revell festékek
...
ezek kellenek hozzá:D

hát ezekkel egy a nagy baj ;) nem használok revell festéket... modell mastert használok és azok nem így vannak jelölve... szóval vagy keresel egy átváltótáblázatot, vagy nem tok segíteni.. (nekem nincs és nem is töröm magam érte, mert nem szeretem a revellt ;))

Half 02-07-2006 14:09

Quote:

hát ezekkel egy a nagy baj ;) nem használok revell festéket... modell mastert használok és azok nem így vannak jelölve... szóval vagy keresel egy átváltótáblázatot, vagy nem tok segíteni.. (nekem nincs és nem is töröm magam érte, mert nem szeretem a revellt ;))

That is very not good:D
akkor azthiszem vennem kel vagy valami ilyesmi. Születésnapomra kaptam a makettet de van olyan érzésem többe fog kerülni festék ecset ilyenek mitn a makett.

Senki 02-07-2006 14:25

Quote:

That is very not good:D
akkor azthiszem vennem kel vagy valami ilyesmi. Születésnapomra kaptam a makettet de van olyan érzésem többe fog kerülni festék ecset ilyenek mitn a makett.

igen ez kb egy árban van.... de ha megvan a felszerelésed akkor ritkán kell csak feltöltened :)

sivatagi rohamkukac 02-08-2006 19:59

Quote:

én is akartam két diorámát, de még nem adtam fel... persze előbb a nagy álmom teljesítem, nyáron veszek egy TU-95öst.. ha nem hal el a fórum vagy a topic akkor még a készülés közben készítek képet és mutogatom ahogy elkészül :) a két dioráma vágyam:
németek kaparnak ki a hóból egy lezuhant gépet, meg egy sztlingrádos tankos kilőtt orosz tankos löveges romvárosos dioráma... szigorúan 2. vh minkdettő persze

itt lehet aztán böngészni :) (remélem nem minősül reklámnak...)

Senki akkor mondok neked egy nyalánkságot :cool: nem olyan távol tőlünk van egy folyórész a németek télen akartak a jégen átmenni egy tigrissel de beszakadtak a löveg meg fölfelé nézett, ma a helybeliek a lövegre felállva álldogálnak a vízben :D

Senki 02-09-2006 02:22

Quote:

Originally Posted by sivatagi rohamkukac
nem olyan távol tőlünk van egy folyórész a németek télen akartak a jégen átmenni egy tigrissel de beszakadtak a löveg meg fölfelé nézett, ma a helybeliek a lövegre felállva álldogálnak a vízben :D

irígykedek!!! :D megyek hozzátok és sörözünk a lövegen, nincs mese, ez alól nem bújsz ki te legszebb nyúl a halpiacról :D:D

Csokibácsi 05-16-2006 16:45

Nem szóltak hozzá, eddig :P :D

Senki 05-16-2006 16:47

akkor most számold ki, hogy hány percig bírta a hozzászólásom egymagába itt :D

Csokibácsi 05-16-2006 16:50

A tudod ki :D

Egyébként sikerült TU-95-öst szerezned?

Senki 05-16-2006 16:53

sajnos még nem, de az igazat megvallva nem is volt rá pénzem. de most nyáron dolgozok majd remélem meg lesz ösztöndíjam is remélem aztán akkor veszek egyet, mikor nem fáj másra a pénz jobban :)

All times are GMT +1. The time now is 02:35.