Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   1A klánütés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1514)

Boby 02-28-2007 18:52

1A klánütés

Hali!

Nincs tapasztalatom klánütés terén, de hallottam, ill. olvastam pár dolgot, és nemegészen világos az egész.Szval a sugó nemsokmindent mond arrol, h mi számitódik klánütésnél.
Valaki elmondaná, h hogy számolódik a támadó és védöérték?
Köszönöm!

Grabi 02-28-2007 19:29

támadó: alultámadás, tábornok, vérszomj nélkül.
védő: védelem nélkül.

amúgy ua. mint lent

Deni 02-28-2007 19:46

bővebben: http://hodito.hu/fhelp.php?topic=clanwar.html

bár Grabi asszem tömörebben összefoglalta a lényeget :D

Boby 02-28-2007 20:14

köszike az észrevételeket, olvasom böszen a sugot :)

Szecsa 03-01-2007 07:40

ha van vmi kérdésed, akkor írd le :)
segitunk :)

Killer 03-01-2007 08:01

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 76703)
támadó: alultámadás, tábornok, vérszomj nélkül.
védő: védelem nélkül.

amúgy ua. mint lent

támadásnál és védésnél a vezér faji és teki bónuszai számítanak??

-Fegya- 03-01-2007 08:15

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 76784)

A vezéré is számít.
Az országonkénti támadó- illetve védőérték összeadódnak.

Remedy 03-01-2007 08:27

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 76784)

Kedves taszi, amikor be van idezve a sugo, kerlek olvasd el, es ha nem vilagos, akkor kerdezz. Teljesen felesleges hulyeseget kerdezni, amikor be lett idezve, hogy mit kell elolvasni, es abban tok jol le van irva....

ps: Sosem ertettem, miert ennyire lustak az emberek...

Killer 03-02-2007 09:17

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 76786)
A vezéré is számít.
Az országonkénti támadó- illetve védőérték összeadódnak.

így már biztos:D
a súgóból nekem is úgy tűnt,de mást is olvastam a külsőn valahol!!
köszi Fegya!:D
Remedy téged már priviben kértelek,hogy az enyhén szólva arrogáns kioktatásaidat tartsd meg magadnak!!

Remedy 03-02-2007 09:29

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 77083)
így már biztos:D
a súgóból nekem is úgy tűnt,de mást is olvastam a külsőn valahol!!
köszi Fegya!:D
Remedy téged már priviben kértelek,hogy az enyhén szólva arrogáns kioktatásaidat tartsd meg magadnak!!

Igazan igyekeztem normalisan fogalmazni, es visszafogtam magam. De neked mar ez nem az elso ilyen kerdesed, amibol sut, hogy nem olvastad el a sugot. Es hiaba mondod hogy igen, amikor latszik, hogy nem, mert teljesen vilagos, ami oda van irva. Engem mindig is duhitett, amikor az emberek annyira lustak, hogy egy jol megszerkesztett olvasmanyt is lustak elolvasni, amikor oda van tolva elejuk, hanem inkabb kerdezgetnek. Sajnalom, csak magadnak koszonheted a valaszaimban az enyhe elt...

Steve 03-02-2007 09:44

a vér nem válik vízzé...:rolleyes:

Apropó, lusta vagyok átnyálazni a súgót, harcos személyiség ér klánütésnél és befolyásoló tényező?

Killer 03-02-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 77084)
Igazan igyekeztem normalisan fogalmazni, es visszafogtam magam. De neked mar ez nem az elso ilyen kerdesed, amibol sut, hogy nem olvastad el a sugot. Es hiaba mondod hogy igen, amikor latszik, hogy nem, mert teljesen vilagos, ami oda van irva. Engem mindig is duhitett, amikor az emberek annyira lustak, hogy egy jol megszerkesztett olvasmanyt is lustak elolvasni, amikor oda van tolva elejuk, hanem inkabb kerdezgetnek. Sajnalom, csak magadnak koszonheted a valaszaimban az enyhe elt...

éppen a minap hosszan kardoskodtam egy álláspont mellett amit a súgó 100%-ig alátámasztott,aztán megjött Ati,és közölte,hogy a hibás részt kijavította!!szerintem ezek után teljesen normális ha rákérdezek valamire amit másképpen is hallottam/olvastam!
szerinted azonban mindenki hülye és lusta,ha kérdezni merészel holott ez a fórum azért van!!lehet,hogy mások benyelik tőled az ilyen stílusú kioktatásokat nekem viszont kimondottan bántóak ézért 3x is megkérlek ne reagálj az írásaimra!!ha senki nem válaszol inkább majd találgatok!!
előre is köszönöm!!

Remedy 03-02-2007 09:56

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 77090)
éppen a minap hosszan kardoskodtam egy álláspont mellett amit a súgó 100%-ig alátámasztott,aztán megjött Ati,és közölte,hogy a hibás részt kijavította!!szerintem ezek után teljesen normális ha rákérdezek valamire amit másképpen is hallottam/olvastam!
szerinted azonban mindenki hülye és lusta,ha kérdezni merészel holott ez a fórum azért van!!lehet,hogy mások benyelik tőled az ilyen stílusú kioktatásokat nekem viszont kimondottan bántóak ézért 3x is megkérlek ne reagálj az írásaimra!!ha senki nem válaszol inkább majd találgatok!!
előre is köszönöm!!

Szövetségi támadáskor a résztvevő országok következő adatait vedd külön-külön figyelembe, és ezeket add össze:

* a katonák ereje,
* katonai morál,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

A védekező oldalon a védekezésben résztvevő (tehát a támadás kezdetekor már tag) országok következő adatait vedd figyelembe külön-külön, és ezeket add össze:

* a katonák ereje (szabadságon levő ország esetén csak ennek egyharmada!),
* őrtornyokba vonuló íjászok bónuszai,
* katonai morál,
* őrtornyok védőértéke,
* hadügyi tudomány,
* faji sajátosságok.

Meg tudnad nekem magyarazni, hogy hogy lehet ezt ugy erteni, hogy a vezer bonuszai szamitanak a tobbieknel is?

Ha igen, akkor elnezest kerek. Ha nem, akkor ne neked alljon meg feljebb.

Killer 03-02-2007 10:02

te elolvastad egyáltalán amit írtam vagy csak beidézted??
másképpen is hallottam/olvastam!
ezt a részt emelném ki!!ne kérdezd hol azt se tudom már hogy olvastam-e vagy hallottam valakitől de már sokféle verzióhoz volt szerencsém!!

Remedy 03-02-2007 10:06

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 77094)
te elolvastad egyáltalán amit írtam vagy csak beidézted??
másképpen is hallottam/olvastam!
ezt a részt emelném ki!!ne kérdezd hol azt se tudom már hogy olvastam-e vagy hallottam valakitől de már sokféle verzióhoz volt szerencsém!!

igen, igen, en is hallottam hogy a hulla jo tolvaj, de nem hiszem el....

Hidd el, ilyen mervu dologban nem teved a sugo....

Higyj neki batran!

Killer 03-02-2007 10:07

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 77096)
igen, igen, en is hallottam hogy a hulla jo tolvaj, de nem hiszem el....

Hidd el, ilyen mervu dologban nem teved a sugo....

Higyj neki batran!

hát a feljutásnál sem volt kispályás az a hiba:D

Szecsa 03-02-2007 13:15

Remynek adok igazat...esetleg a Demontojas es egyeb erdekessegek topicban olvashattad, hogy REGEN mi szamitott...de most tenyleg az van, ami a sugoban benne van :)

(azert egy ilyen resz nem lehet hibasan..csaknem)

Synkel 03-03-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77137)
Remynek adok igazat...esetleg a Demontojas es egyeb erdekessegek topicban olvashattad, hogy REGEN mi szamitott...de most tenyleg az van, ami a sugoban benne van :)

(azert egy ilyen resz nem lehet hibasan..csaknem)

Me mér, a klánütés olyan fontos esemény?:D

Cece 03-03-2007 13:26

Szerintem nem a súgó a hibás, hanem Ti mindnyájan mert ilyen baromságokon veszekedtek. Ha valaki baromságot kérdez én is felháborodok, pedig lehet nem kéne, mert teszem azt lehet, hogy olykor az én kérdéseim tünnek baromságnak egyesek számára, akik nálam jóval jártasabbak az adott dologban.
Nem kéne a mások hibáira/tudatlanságára/információhiányosságára vadászni.
A legkézenfekvőbb megoldás útbaigazítani hol találja meg az adott kérdésre a választ. Nem bemásolni a súgót, csak rávezetni hol tudja megtalálni. Így rákényszerül, hogy odaklikkeljen.
Aki meg nem tudja értelmezni, mint pl jelen esetben a klánütést, próbálja ki és tapasztalni fogja. :) Legjobban a saját hibáiból tanul az ember, bár a más hibáiból volna ésszerű :D ...de az nem fáj annyira :D
A szurkálódásnak igazán semmi értelme sincs , mert lehet hogy ezzel az ember azt hiszi nagy okosságot tett - mondott, közben a többiek szemében... had ne írjam le minek nézik ;) ...mondom ezt pont én :D Dehát ezek a fájó tények :)
Az okos ember hülyéskedik, a hülye meg okoskodik :D

Boby 03-13-2007 17:45

hát, teljesen szét lett offolva a topic...

Kisbér 03-13-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Boby (Post 80012)
hát, teljesen szét lett offolva a topic...

Miért lett szétoffolva? Remy 13-as hozzászólása szépen magyarázatot adott...

Kisbér 03-13-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 77087)
a vér nem válik vízzé...:rolleyes:

Apropó, lusta vagyok átnyálazni a súgót, harcos személyiség ér klánütésnél és befolyásoló tényező?

nemnemnemnem

Boby 03-20-2007 18:16

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 80016)
Miért lett szétoffolva? Remy 13-as hozzászólása szépen magyarázatot adott...

az offolás nem az amire gondoltál, hanem sok olyan szolás érte a topicot, ami nem ide való, hanem éppen személyeskedés

Kisbér 03-21-2007 12:58

Quote:

Originally Posted by Boby (Post 81289)
az offolás nem az amire gondoltál, hanem sok olyan szolás érte a topicot, ami nem ide való, hanem éppen személyeskedés

Hát ez már csak ilyen... Mindenesetre az eredeti kérdést megválasztolta Remy a 13-as hozzászólásban :d Tehát ha az elejéről indulunk, akkor 12 hozzászólást kellett csak elolvasni, és az elég kevés :D

Massza Rex 06-05-2007 08:20

Ha 1 tagú a klán A-ban és az az egy tag szabira teszi magát, akkor elvileg mivel minden tag szabin van, automatikusan életbe lép a klánszabi.

De fiatal klán révén ez hamar letellik, és ha a magányos szövitag nem jön vissza a szabiról, akkor támadhatóvá válik a klán klánütéssel???
Védelme a szabi miatt eleve nem a teljes?

Steve 06-05-2007 08:23

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 100988)
Ha 1 tagú a klán A-ban és az az egy tag szabira teszi magát, akkor elvileg mivel minden tag szabin van, automatikusna életbe lép a klánszabi.

De fiatal klán révén ez hamar letellik, és ha a magányos szövitag nem jön vissza a szabiról, akkor támadhatóvá válik a klán klánütéssel???
Védelme a szabi miatt eleve nem a teljes?

Pontosan. AHogy nemrég volt rá példa az ori klánban támadhatóvá válik és védelmének csak 30%a számít.

Massza Rex 06-05-2007 08:25

tehát ha a magányos "hosszabb szabira" akar menni, mint az eddig összegyűlt 3-4 nap, akkor ki kell lépnie a klánból és szövetségen kívüli stációba kell raknia magát...

Steve 06-05-2007 09:20

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 100990)
tehát ha a magányos "hosszabb szabira" akar menni, mint az eddig összegyűlt 3-4 nap, akkor ki kell lépnie a klánból és szövetségen kívüli stációba kell raknia magát...

igen. alapvetően hosszabb szabinál Aban (bár a szövi dönti el) érdemes szkra menni, pont ezért. Vagy addig játszani hogy legyen elég klánszabid:)

Pepa 06-10-2007 23:07

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 101011)
igen. alapvetően hosszabb szabinál Aban (bár a szövi dönti el) érdemes szkra menni, pont ezért. Vagy addig játszani hogy legyen elég klánszabid:)

Nagyon jó a kérdés és én példát is írnék rá. Aztán ez a csinál és majd megtapasztalod dolog lehet annyira nem fog bejönni senkinek. Mesternek dolga akadt és szabira tette 1 személyes klánját. Aztán kérdezi tőlem, ha lejár a klánszabi akkor ugye az ori is visszajön szabiról? Nem tudtam felelni, mert még nem volt ilyen. Csúnyán kiverték a toppból az a 2 nap alatt amíg nem volt klánszabin. Remedy lehet neked minden tiszta és van elég időd olvasgatni és számolgatni, de nem mindenkinek van. Ha nekem lekapcsolják a netem - volt rá példa- akkor wapról nem a súgót fogom elkezdeni olvasgatni, hanem mindent szabira vágok.

Synkel 06-11-2007 05:22

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 102360)
Nagyon jó a kérdés és én példát is írnék rá. Aztán ez a csinál és majd megtapasztalod dolog lehet annyira nem fog bejönni senkinek. Mesternek dolga akadt és szabira tette 1 személyes klánját. Aztán kérdezi tőlem, ha lejár a klánszabi akkor ugye az ori is visszajön szabiról? Nem tudtam felelni, mert még nem volt ilyen. Csúnyán kiverték a toppból az a 2 nap alatt amíg nem volt klánszabin. Remedy lehet neked minden tiszta és van elég időd olvasgatni és számolgatni, de nem mindenkinek van. Ha nekem lekapcsolják a netem - volt rá példa- akkor wapról nem a súgót fogom elkezdeni olvasgatni, hanem mindent szabira vágok.

Mondjuk szerintem nekem is elég tiszta, hogy ha a szabadság minimum ideje 72 kör, akkor az azt jelenti, hogy minimum 72 kör:)

Steve 06-11-2007 07:09

Már elnézést kérek, de elvileg a szabályokat ismered és kötelező szinten elfogadod. Ha nem tudod hogy kiesel klánszabi alól hát... nem leet mást modnani magadra vess. És nem volt ilyen? Gárdi a legjobb példa, ő a főláma ilyen téren:)

Ati 06-11-2007 09:02

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 102373)
Mondjuk szerintem nekem is elég tiszta, hogy ha a szabadság minimum ideje 72 kör, akkor az azt jelenti, hogy minimum 72 kör:)

72 ÓRA

:p

Synkel 06-11-2007 09:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 102383)
72 ÓRA

:p

Jóvanna...:D

All times are GMT +1. The time now is 12:42.