![]() |
Notebook/laptop topic
Na hölgyek und urak, a téma adott. Lehet boncolgatni, kérdezgetni. :confused:
|
Quote:
|
Magyarázzátok meg nekem, mi a különbség a notebook és a laptop között?
|
Quote:
|
Quote:
|
Én még mindig laptopot akarok venni...
De sajnos nem vok képbe a piaccal, nem tudom mi mennyibe kerül.. Csak annyit tudok h 200-250e HUF-ot szánok rá, és lehetőleg minnél jobb legyen.. mivel ceretnék néha esetleg még jáccani is így nem hatrány a nagy videokártya .stb..stb.. Tehát mit és hol? Köszi előre is a tanácsokat. |
Quote:
|
na ja
Quote:
Jáccani meg lehet notin, de nem arra tanálták ki. Ugyan kihoznak X700 meg Nvidia go 6xxx-es vid kártyás szutykokat,saját dedikált RAM-al, ami aztán lezabálja az akkut egy óra alatt, azonkivül fűt mint a kályha, ami a lapi élettartamát nem növeli egy kicsit sem. Vannak egy kicsivel magasabb árfekvésben new notik cserélhető VGA-val, de ha ilyet szeretnél akkor inkább e-bay, és onnan venni párhónaposat, vastagon világgarival. Annyit még a VGA-ról, hogy egy x200-ason is mennek a játékok szipen, az x300-ason meg mégjobban. |
Quote:
A tableteket nem naon ismerem. Nekem azok már túl kicsik. Az áruk viszont ellentétes a méretükkel, de itt azért már érintőképernyő meg ilyesmik vannak. A subnotik nagyon bejövősek nálam. Ott kezd a mutatvány hogy szinte kivétel nélkül business class cuccok ami azért már minőséget feltételez. Drága cuccok /tablet magasság/ de aki eccer ilyet vesz, annak évekig hű társa marad. Ha túléli a pénztári traumát utána nem fog bánkódni. A normál notik frontján nagy a szórás. Vannak igen jó minőségű cuccok, és vannak iszonyat kotvány sz@rok. Pl aki noname, made in dzsunka jobbról 2. part nevű kotványt meg vesz origin 80K HUF-ért az meg is érdemli. Azért ezalól ismerek kivételt pl a Chiligreen cuccai elfogadhatóak. Sőt! A FuSi Amilo sorozatánál /jó csicsa/ illetve az Acer cuccainál/ eccerűnek tűnik és az is/ azért jobbak. Az utóbbi két tipus egy büntetés. ezt nagyon komolyan mondom és gondolom. Ezek közt a notik közt is azért akadnak igen jó darabok. Nem vagyok gyártó fun, de a tapasztalat az hogy az IBM-Lenovo cuccok azért ott vannak a toppon. A Dell is jó, de pl a Compaq-val már volt egy két szivásom. Most is egy ilyen gépen pötyögök. :) A Sony Vaió nálam külön kategória. Nagyon jók de.... Állt csak a saját cuccait szereti a technika, ami ugye egyenes út a saját szervizbe, ahol nem evilági árakon mérik az alkatrészt. Az meg a másik fele hogy csak akkor mész szervizbe ha pl felrobban a CD a meghajtóban, mert a Sony nem nagyon szeret elromlani. Nálam zéró darab fordult meg eddig... Viszont kezdődik ott a dolog hogy egy alap VÁJÓ ára sem közönséges. Szoftveres dolgokkal is szivtam már VÁJÓval, de az tipus függő. Na nagyhirtelen ennyi... :D |
Quote:
|
Quote:
De többi? Konkrétan mijaza x200as, 300-as? |
Quote:
Fujicu Siemens olyan mint a villamosai:) az Acer meglep, mer a haveromnak egész jól muzsikál... Dell, jól hangzott eddig is nálam, de ezek szerint tényleg jók.. Compaq az is nálam jól hangzott de zeke szerint lehet nem.. IBM-et és HP anno én szereltem összegyárban diákmunka ként, szal abból meg vannak tipusok amiket nem vennék meg azok után amiket láttam:D |
LG:15.0" XGA TFT
Pentium® M Dothan 2MB/FSB533 1730 MHz 512MB 60GB 8x DVD+-RW DL SM Intel Graphics Media Accelerator 900 Windows® XP HOME Magyar Ebbe hol a video kártya? ÉS mekkora? Én annyit tudok h 512-es jó lenne, h fussanak rajta a játékok is... 60GB -os winyo meg kicsi nekem:(( Ja meg nem ceretnék Core Duo-sat... aszem Ati mondta h azoknál csak lehet az egyik mag müxik ha 1 progit használsz... tehát cs k1 MB megy h ajáccom... az lehet kevés nem? :D |
ThinkPad Z61M
15.4" (1680x1050) WSXGA+ 16:9 Intel® Core2 Duo T7200 (2mag,64bit) 2000 MHz CPU 1024MB RAM 120GB HDD 5400RPM 8x DVD+-RW DL ATi Mobility Radeon® X1400 HM 128-512MB Windows® XP Professional Magyar Találtam egy ilyet, ebbe tetszik h 120-as winyoja van az meg is felel... 512-es videokártya... csak ez egy 100-assal többe kerül mint amennyit rászánnék.. |
Quote:
Van olyan Asusom ami már 4 éves és semmi baja nincsen:)) Van még olyan asusom ami 3 éves érdekes annak sincsen baja:)) Mostanában haveroknak szereztem Asust, hát az már nem ugyanaz a kategoria mint anno az enyémek . Nekem Lenovo van most, szerintem nincs szarul összerakva, és nem gyári hibás:)) nagyon jo kis sorozat és szerintem ár teljesitmény gyöztes. Minden benne van és olcso is volt. |
sztem az lesz a vége h bemegyek vmelyik üzletbe és a végén rám sóznak jó drágán vmi szart:(
|
Quote:
Hadd okoskodjam:)) ott a videokártya benne:)) e is irtad Intel Graphics Media Accelerator 900 alaplbol max 128 mb-ot tudnak kihasitani a mem-ből:)) Nekem 2 magos proccim van a laptopba, és egy szutyok 950-es moncsivezérlő, de amivel játszom szépen fut rajta. Lotr, Farcry, Heroes stb:)) bár igaz amennyit játszom az nem mérvado:)) |
Quote:
Hát nézz körbe különböző forumokon:)) Nem kell drágán venni, mert sokat buksz. Lenovo N100-ast vettem 166 -ért:)) van benne minden finomság:)) Infra nincs :) és még játszani is lehet vele:)) |
Quote:
sejtettem h benne van de naon nem vágtam h mennyi Ramot tud..:) Spec én a Heroes 5-vel szertnék nyomulni... |
A hiróz fájv szipen kocog akármellik aktuális ATI VGA-val /Ti: X200 integrált, X300 vagy intagrált vagy nem, X1150 integrált, tovább nem mondom/ illetve Intel GMA 950-esen. A 900-ast azért hanyagolnám, ha gémelsz.
NE hagyd hogy rádsózzanak valami über dumával akármit. Ha bemész tapicskold meg, pötyögj a billentyűzeten, nézd meg mennyire jön be. Kerülendő dolog ha a lapos nyiszereg, nyelklik-nyaklik ha emeled, illetve nagyon megszivlelendő hogy a szellőzés ne alul legyen. A Sempron proci lutri. Van több fajta belőle, ha nagyon nem értessz hozzá akkor szinte tutira átvernek. Kerülendő. 2 magos proci... Nagy divat, de sztem ember nincs aki notin kihasználná a 2 mag nyujtotta számitáskapacitást. :D Olcsóbb az egy mag, és nem is kell több. Egy noti nem fileserver.... Mire meg kijönnek a többszálra /több magot használó/ optimalizált progik addigra neked már nem ez a notid lesz meg. Boritékolom hogy az egymagos notid is zömmel 800 mHz-n fog dübörögni... :) Inkább jó sok ram, és ha lehet egy modulban. Nagy vinyó nem annyira releváns, amióta az USB-s penek/HDD-k ára emberi lett. Ezeket azért mérlegeld vásárlás előtt, mert annál nagyobb tré nincs mint amikor a drága pénzen megvett notiban csalódik az embör fijja/jánya. :) |
Quote:
thx. a videokártyák megvannak:) szllőzésre figyelek.. sempron procit kerülöm. Az egy magos procival egyet értek ,én is erre gondoltam..a nagy vinyó tényleg nem releváns, de jó ha nagy:) a proci mekkora legyen? mennyi memoria legyen RAM? Szeretnék internetezni is vele... |
Quote:
Procci nekem 1,6-os van. Most mit csináljak 2 magossal adták:)) Winyo elég a 80 GB, beépitett Wlan van a legtöbbe, de széria a Lan és a modem is:) Nekem még ujlenyomatolvaso is van benne:)) általában 512 MB rammal adják , de nem baj ha mindjárt veszel bele 512 MB-ot igy eldöcög:) a legegyszerübb ha mindjárt a boltba tetetted be igy egy gondal kevesebb és ha nem paszentos a ram nem veszed meg:))) nem kompatibilis:)) Heroessel játszottam a hétvégén meg a Farcry-al:)) Fifát is néztem vele:)) A NFS nem az én stilusom:)) Acert- Fuji-t kerülném:))) A legegyszerübb ha elmész egy ilyen nagy bevásáróközpontba ahol ki van téve és ott megnézed megtapogatod:)) ki be csukod stb. |
Üdv :)
Nekem az lenne a gondom, hogy van egy Gericom Phantom 1440 notebookom és mostanában az a szokása, hogy nem szereti beolvasni a dvd-ket van amikor másodjára beolvassa...van amikor egyszerüen egyáltalán nem is akaródzik neki...szval sztetek mi legyen? Tán még van rá gari, de érdemes odavinni kicseréltetni, vagy inkább egy külső dvd-írót venni? Előre is köszi :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Akkor lehet bedarálja saját magát a lejátszom:O Mi lesz így velem:( Pedig Thomson. |
Quote:
|
Quote:
No azt nem tudtam, h a lengyelek gyártják:(:(:( De nem lengyel a cég... ugye.. |
Quote:
|
Na Lord Of TéeRr ezt óvasd el.
Lásd mint a cimben:http://www.ipon.hu/?art=46
|
Quote:
És van pár jó tanács amit megfogadok, amire lehet nem is figyeltem volna oda:D Ha meglesz a gép mindenképp berakom, aztán lehet majd szídni ,h mit vettem:P u.i.: LotR= Lord of the Ring ;);) ;) |
Feeling
|
Mostantól az internetet a nap minden percében Magaddal viheted.
Vásárolj kedvezményesen, kétéves hűségnyilatkozattal, 90 forintért egy Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS adatkártyát (Huawei 618) a Vodafone-tól, és egy HP nx7400 notebookot 19 997 forintos saját erővel* és 24 hónapon keresztül havi 8 990 forintos törlesztőrészlettel*! Az akció csak a Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS adatkártya (két éves hűségnyilatkozattal), a HP nx7400 notebook, új, havidíjas Adatkártya tarifacsomag és a feltüntetett internetes tarifacsomagok együttes megvásárlása, illetve előfizetése esetén érvényesek. A Vodafone az akció időtartamát 2007. március 1-i hatállyal a készlet erejéig, de legkésőbb 2007. április 30. napjáig meghosszabbítja. 2006. december 15. napjától az akció - a Vodafone márkaképviseletek mellett - a Vodafone viszonteladói hálózatában is elérhető lesz korlátozott mértékben. Tekintettel arra, hogy az akció elérhetősége értékesítési pontonként eltérhet, kérjük további információért érdeklődj az adott Vodafone márkaüzletben és/vagy viszonteladónál. Az áruhitel viszonteladói hálózatban 2006. december 18.-tól érhető el az akció keretén belül! A tájékoztatás nem teljes, kérjük olvasd el a Részvételi Feltételeket! * A Vodafone által ajánlott hitelkonstrukcióban. A HP compaq nx7400 (EY508ES) notebook teljes ára bruttó 193 998 Ft. Együtt, kedvezőbb áron! A Vodafone segítségével minden tekintetben mobil lehetsz, hiszen a Vodafone Mobile Connect 3G/GPRS adatkártya, a HP notebook, Vodafone Adatkártya tarifacsomag, valamint internetes tarifacsomagjaink egyikével ott internetezhetsz, ahol csak kedved tartja. A Vodafone Internet 50 tarifacsomag keretében alacsony havi díjért élvezheted a világháló előnyeit. A havi díjban foglalt 50MB adatforgalom elérése után a további adatforgalom 10kB-os egységekben számlázódik. Ha naponta internetezel, és az e-mailezés mellett szívesen töltesz le tartalmakat a világhálóról, akkor válaszd a Vodafone Internet 200 tarifacsomagot! Havonta 200 MB adatforgalomig fix havi díjjal, azon felül pedig sávokban fizetsz az internethasználatért. Ha igazi netfüggő vagy, a Vodafone Internet Giga tarifacsomagunk havi 1 GB adatforgalommal vár Rád a 3G területen is! HP compaq nx7400 notebook (EY508ES) paramétertáblája: Processzor Intel Core Duo T2250 Processor 1,73G/533MHz/2MB Memória 1024MB DDR2 667Mhz 1 DIMM Merevlemez SATA 80GByte Optikai meghajtó DVD+/-RW Dual Layer SuperMulti drive Videókártya Intel GMA 950 Videókártya memória Max. 224Mb megosztott WLAN INTEL 802.11 a/b/g Bluetooth Bluetooth 2.0+ Hálózati kártya 10/100 Base-TX Ethernet LAN Hangkártya 24 bit HP Premier Sound High Definition PC-Card Type I/II Modem 56K High speed Operációs rendszer MS WINDOWS XP HOME SP2 magyar Csatlakozó USB 2.0, Firewire (1394a) Kijelző 15" XGA BrightView, felbontása 1280*800 Billentyűzet Lokalizált magyar Súly 2,5 Kg Akkumulátor üzemidő 3,5 óra Ehez mit szóltok? Ennek lehet bővíteni a videókártyáját? Honnan tudom melyiknek cserélhető? :| |
Tetszetős kis gép, jó gyártó. Sztem az Unreal-t nem ezen fogod játszani, de elég sok game el fog futkorászni rajta. NEm hiszem hogy bármit is kelljen rajta bőviteni. LEgfeljebb ha akarsz Vistát, de sztem ne akarj.... :D
|
All times are GMT +1. The time now is 08:06. |