![]() |
párbaj stratégiák
:) Sziasztok
Szóval elöszőr párbaj stratégiáról beszélnék. Vajon mennyi szerencse kell a párbajhoz? Vajon csak a szerencse számit? Szerintem egy órásban kell rendesen szerencse főleg minél többen vannak. De számít azis,h ogy mennyire ismerjük azokat akik jáccanak mennyire tudjuk hogy agreszivak feladosak. Meg ilyesmi:) |
Szia!
Szerintem nem szerencse kell hozzá,hanem sok gyakorlás,na meg egy kis ravaszság sem árthat:))) |
Az 1 órás párbaj kicsit rendhagyó, az 20 kör, pont egy képzésnyi idő. Ott még nem tud igazán kibontakozni az, hogy miket képzel, és miket építesz.
|
Hy :P
Nemrégóta párbajozok de amenyire tapasztaltam ez egy nagy szerencsejáték.. vagy bejön vagy nem :) A hosszabb lélegzetvételű párbajokon már inkább dönt a taktika, a tudás de az 1 órásban csak a szerencsédre hivatkozhatsz.. ( Persze a megfelelő háttérismeretel ) |
Quote:
Hát ihgen szerencse akkor számít, szerintem ha sokan vannak akik tudják az össze trükkjét. De azért az esély %ok erősen tolodnak elfelé hogy ki mennyit tud. Meg két órásban már az adoztatás is számit. Pl. ki tud jó adoztatási trükökket? mi az optimális?:) |
a szecsa az tud, csak nem arulja el :D
|
na, arra én is kíváncsi lennék :D
mindíg elbambulok, és már gyujtoggatnak is :) |
én tudom Szecsa módszereit,de hallgatok mint a sír:P
|
Quote:
Bár szerintme aki megnyerte a mostani angy párbajt hosszú párbajokban akkro is ő a legjobb. |
Half aki nyeri a nagy párbajt semmit nemjelent,mert szerintem nemsokan értek rá egész nap 3perces körökre...
|
Sziasztok :-)
Nos..kicsit hozzaszolok ehhez a temahoz, ez a kedvenc temam :-)) Marmint maga a parbaj... Eloszor is, aki megnyerte a nagy parbajt (remelem, ha hozom Riders nevet nem arulok el vele se titkot, sem nem sertem meg) egy nagyon jo jatekos, szerintem :) De ugyanugy Orsia (aki nyerte az elozo nagy parvajt) is jo jatekos :) Bar en ugy gondolom, nincs jo vagy nincs rossz jatekos. Nem ezen alapszik. Jo vagy rossz taktika van: van olyan taktika, hogy fuggetlenul, hogy az elejen kapsz 6 sereget (4 foldre 1 fosztasra) es onnan talpra allsz...Mindig fellehet...Mivel nagyon ki lehet szamolni mindent; ezert vannak a szamok. Sokan ezzel nem szamolnak, pedig a torpe osszes elonyet fejbol kell vagni, tudni a 95% sugot (a maradekot pedig tudd, hol leled meg) es ezenfelul pedig (ami kiismerhetetlen) a tobbi jatekos tudasa is: tudd, ki milyen strategiat alkalmazik. Ha van szukseg, szivesen adok barkinek tanacsot ebbe a topicba a parbajjal kapcsolatban, akarcsak ado-tervet, akarcsak hogyan ussza meg -a Stick altal emlitett- gyujtogatasokat, vagy barmit :-) Ati, kicsit javitalak: 1 orason szamitanak...Hozok nehany peldat, hogy ertsd mire gondolok :-) Pl. ha epitesz 15 tornyot tuloraba, akkor az ortorony bonuszt kihasznalva, eleg kevesebb ijjat kepezni attol, aki adott esetbe csak 2 tornyot epit fel>>tobb tamadot tudsz kepezni>>tobb sereggel utni. A masik pedig, hogy vedekezel vagy tamadsz. Meg lehet azt is csinalni, hogy utsz 3 sereggel, kifogsz az elejen minden erkezo sereget es meg a vegen is...S beepited az osszes teruleted :-) Csak el kell gondolni, van 250 (+20) katonad... |
Üdv mindenkinek.
Szerintem nem szerencse kérdése a párbaj.Legalább annyi szerencse kell hozzá mint a sima játékhoz.Aki sokat jaccik és sokat probalkozik az előbb utóbb kialakít olyan taktikákat amelyekkel eséllyel tud indulni a párbajon arra, hogy nyerjen! |
Quote:
Ebben igazat adok...S minden parbajon ugy fogsz indulni, hogy "ezt megnyerem" :-) |
Quote:
Különben adótervet adhatnál:) optimálisat lécci. |
sziasztok:)
végre regeltem, mert emlegettetek:) elhangzottak itt dolgok, az 1órással kapcsolatban az én véleményem hogy az elég szerencse, nagyon jól lehet benne játszani ezzel azzal, de a jó része eldöl az első fél órában, hogy kit támadsz a támadóid ütköznek-e valakivel, védők vannak-e ott akit támadsz stb... pl ha az elején megütnek, és a te sereged ütközik, akkor elég nehéz visszamászni, míg egy 13órásban ez jól is jöhet, meg rövidtávon sem a pénz, sem az nép nem igazán jön ki, akárki nyerhet, ha vki 13órásban nyer azt tud valamit;) |
Jodli, na igen...De en jelenleg ott probalok tartani, hogy fuggetlenitem magam az elejen tortent esemenyektol. (Bukik e a seregem, utkozik es forditjak, vagy beut; beutnek fosztasra vagy foldre) 3 orason es afelett mindegy mi tortenik az elejen...Legalabbis szamomra :) S aki megnyer egy 13 oras parbajt, na igen...az tud :-) Majd kov. parbajsorozaton indulok..most csak egyen voltam itthon, az is szep volt, ugye jodli?:)
Half, tobbfajta van...Attol fugg, mit kepzel az elejen...Nekem annyiban all az adotervem, hogy pontosan kiszamolgattam, hogy mennyi penzem van az szamit, es ehhez allitom be az adot...Altalaban az embereknek 85-90%-ot mondok, mert hosszabb tavon jobb, mint a 100%. De szerintem ha pl. tobb penzed jon, pl. 17. korben van 300e penzed, akkor le lehet venni az adot...50%-ra :) Persze, el kell erni, hogy addigra annyi penzed legyen...Persze, ehhez 2-3 bank, es megfelelo adokulcs :) |
Nem szerencse...80%-ban tudas..a maradek 20% szerencse, de csak szerintem :-) Ezzel sokat vitazok, de ez mind egyeni velemeny :)
|
Half adotervet talald ki magad :)
Szerintem csak probalkozas kerdese az egesz.Es egyre jobba ntudod majd finomitani mig a vegen egesz jo nem lesz... |
Annyit elfelejtettem hozzafuzni, hogy nehany adat, ami hasznos lehet a parbajhoz :-)
125 varival 2-odjara tutira a verszomj, es 2 korre a vedelem. 100-al+magia tekivel is felmegy, csak olyan 4-5odjere. 30 varival megy a terkapu. Ezeket erdemes mindenkeppen kihasznalni, szerintem :) Az adatok 200 hekire es torpere ervenyesek. (Altalaban) |
szerencse v. nem?
Hát sztem ez egy örökvita téma lesz.. aztmondjátok hogy nem szrencse kell az elején hanem a játékosok ismerete.. de azt sohasem tudjátok hogy ki mikor vált taktikat.. például egy örök védős is kezdhet 0 védővel és 4 körös üres orival.. ugyanez forditva is.. az elején még nem látunk be egymáshoz.. és sohasem tudjuk mikro jönnek hozzánk és soha sem tudjuk mikor botlunk egy másik seregbe.. akkor ez most miért tapasztalat? az rendben van hogy kb. tudjátok de azt sohanemtudjátok hogy az adott párbajon marad-e a szokásos felálásánál-e vagy nem
:rolleyes: ;) |
hááát
Szerencse is kell, de votl oylan párbaj ahol kiütöttem kté sereggel, de elnéztme sé 4 körre mentek. És be sem mentek. Ráadásul bevertek felfelé két sereggel mégis csak azért nem lettem első, mert valaki csak arra gyúrt, hogy engem rengessen meg lopja az embereim. Bár igaz ezen a párbajon nem voltak ott a legjobb párbajosok. De azért számit a tapasztalat is eléggé hiába kellett a szerencse is.
13órásban is beüthet a szerencse. Csak ott kevesebb kell belőle. 1 órásban nem lehet szerintem szerencsétleniteni. De mondjuk egy 2-3-4 órásban már ihgen. ÉS azért nem mindenki ér rá 13 órát párbajozni... |
Csigusz, ez a lenyeg...hogy kidolgozz egy olyan strategiat, hogy tortenjen akarmi az elejen, ne erjen hasson ki ez a kesobbiekre :)
Half, 13 orason az elejen jol kell szerepelni...bar nem lattam Jodli hogy jatszott, de szerintem az elejetol kezdve uralta a terepet, es ennyi a lenyege :) Az utolsoba lattam, de ott vmiért nem uralt :-PP |
Szerintem az 1 orason kivul mar zomeben nem a szerencse dont hanem a taktika.
Ott mar van ra eselyed hogy ha levernek es nem jon össze az elso 30 perc akkor meg talpraallhatsz.Es az mar nem mak ... |
Quote:
Bár szerintem egy órásban elég egyértelmü, hogy mit kell csinálni bár szoktam vele kisérletezni. De azért lehet látni árdekes dolgokat. Mint ahogy láttam eccer valakit Orkkal megnyerte:) nah ott a szerencse:DD |
Hullaval sztem konnyebb nyerni mint orkkal :) +20 katona! :-)
Mellesleg 1 orason pl. 30 varival lehet terkaput nyitni, es 0 tolist lopni...30-al gombozgetni is lehet :) Szerintem a jo jatekossag abban rejlik, hogy allandoan kiserletezgetsz... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
védőket képzek véletlen nem állitok be fajt:) rossz fajt választok:) elépitek elfelejtem az adó kulcsot ez már midn megtörtént. nekem volt, hogy az elején kint volt 2 seregem 8 körre kétszer bevertek. Felfelé. utána ha támadásra gyurok és olyna pechem van hogy nem tok beütni felfelé senkit szivás. De ritkán történik meg, hogy semmi sem jönn össze főleg ha figyel az ember. Nekem ebből pont sikerült felállnom. De volt, hogy szuper jól kezdtem és megszivtam. De azért nem mondanám, hogy csak a szerencse dominál. 13órásban 10-20% szerencs mondjuk fogjuk rá akkor 6 órásban 15-25% két órásban 20-30% akkor egy órásban szerintem 30-40% szerencse max. Mert számi az is menynit jáccotunka többiekkel mennyire ismerjük egymást.... |
Hááát Half El kel hogy szomorítsalak....
Én úgy gondolom, hogy a hosszú párbajok, mondjuk olyan 6órástól nem sok köze van a szerencséhez, mert ott van időd az ellenfélhez alakítani az orid... ott nincs szerencs... mindenre van időd kijavítani, blokkolni, visszavágni... Ellentétben az egy óráson.. én úgy gondolom, hogy ha vki felépített egy stratégiát, akkor onnantól minden szerencse... Mert ugye azon dől vagy bukik az egész, hiogy ki mit alkot a 8-9. körben... |
Jó ezzel kb. egyet értek.
csak azt a 10%-t úgy értettem, hogy valaki elbénáz valamit meg ilyenek és véletlen megláttod hogy kiütött. tehát olyanok amik normál játékban is előjöhetnek. az egy órásban. meghát ihgne szerencse, de ez a szerencse inkább attól függ, hogy ki milyen stratégiát választ és ehhez milyne jó a tied mert módositani nem igazán lehet. De azért lehet ügyeskedni. Különben a 13 órásban az is számti, hogy mennyien ülik végig a 13 órát nekem csak az elsőben sikerült:) De elsimerem egy 13 órás párbaj azért sokkal többet ér mint atöbbi. |
Csááá szükségem lenne vmi jó stratégiára amiből 40perces késéssel lehet nyerni half ellen..:)
|
Quote:
|
Huzz bele az elején??
Szerintetek egy hosszú 10óra fölötti párbajban de akr 6 órásban is mit éri meg csinálni:
az elején belhuzni ütni sokat keveset vagy védeni csnálni sok katit és végig ütni mindenkit? |
A hosszu parbajban minel elobb ossze kell gyujteni legalabb 3-4 bankra valo penzt es a lakossagot a leheto leghamarabb minel nagyobbra duzzasztani.addig vedekezni.Es miutan mar a kamtokbol el lehet lenni a nagy nepessegbol csinalni a tamadosereget...
szerintem |
Sziasztok!:)
Freddye, hm..abba pont belefer 250 tamado :) Amivel be lehet verni! ;) Alba, igen...ezzel csak annyi a baj, hogy lehet kicsuszol az idobol... Half, 2< oras parbajba is fokozatosan erdemes csinalni mindent...bar, nagy parbajon sokan lopkodnak az elejen, es csak deffelnek, ez ellen nehez vedekezni, max. bontassal lehet...Mellesleg, ha az elejen kepes vagy utni 5 sereggel, es aztan szerencsed van, akkor akarhany oras parbajon nyero vagy...utsz 5-el, aztan mindenfelekeppen az elejen deffelsz, es mivel tobb hekin vagy, egy ido mulva, joval nagyobb nepesseget tudsz kihozni... |
Szecsa. Csak ezzel az a baj, hogy 5-ször ütni az elején az 100% szerencse és, hogy utáan ne verjenek be ahhoz is szerencse kell. Szerintem olyan 3ütés amit még biztonsággal kilehet vitelezni az elején úgyhogy beistudsz védeni, hogy ne nagyon verjenek be. De azért már ez is kozkázatos....
|
Half, 5*37 inditasaval atmegy az ures orin :) A tobbi katona pedig ijjnak .. Ez 65 ijasz, ha jol szamolom, persze az elso korben fegyver hiany miatt nem jon se a kati kepzes, sem ennyi egyseg kepzese...de telnek a korok :) Az elso oraban kevesen rengetnek a nagyobb moralcsokkenes es a runahiany miatt. Lopni pedig kevesen szoktak :)
Mellesleg, aki nem kockaztat, az nem is nyer :) |
Szecsa: 37 támadónak 148 támadóértéke van. 200 hekis üres orit beverni 51 támadóval lehet csak, vagy nem??
|
Quote:
|
Ahogy Remedy mondja :) MF bonusz+kat. moral+alulrol utod :) S mivel utkozben ketto elhal, 35 er oda :)
Ha jol szamolom: 35*4*1,4*1,1=215,6 A kat. moral nem tudom, hany %-on alap, szerintem 75...de azzal nem tudom, hogyan lehet szamolni...de 80%-rol indulsz a parbajba, igy ha 75% az 1x-es szorzo, akkor meg erre jon ra kicsit. Az ures orinak pedig nincsen mf bonusza.. Ezert erdemesebb pl. 50 vedot csinalni, mint uresen hagyni az orit...de ez mar ujabb strategia :) |
All times are GMT +1. The time now is 22:36. |