Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Böngészők (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1498)

Cassandra 02-25-2007 22:32

Böngészők

Igazából talán off lenne a firefox-os témában, ezért indítok neki újat.:)

Nos a gépemen jelemleg Mozilla fut, amire jóideje nem készültek frissítések és a Mozilla-project is egy ideje lezárulta magát.
A Mozilla helyett keresnék másik böngészőt, de legjobb tudomásom szerint a Firefox 2.akárhány, hagy még némi kivánnivalót magaután. A Mozilla, mintegy utódjaként jött ki a Seamonkey és ott a Thunderbird, kinek melyik állatkához volt már szerencséje és vajon mit érdemes telepíteni, amíg a Firefox 2.sokat ráncba nem szedik?!?:)))

Ati 02-25-2007 22:43

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 75882)
Igazából talán off lenne a firefox-os témában, ezért indítok neki újat.:)

Nos a gépemen jelemleg Mozilla fut, amire jóideje nem készültek frissítések és a Mozilla-project is egy ideje lezárulta magát.
A Mozilla helyett keresnék másik böngészőt, de legjobb tudomásom szerint a Firefox 2.akárhány, hagy még némi kivánnivalót magaután. A Mozilla, mintegy utódjaként jött ki a Seamonkey és ott a Thunderbird, kinek melyik állatkához volt már szerencséje és vajon mit érdemes telepíteni, amíg a Firefox 2.sokat ráncba nem szedik?!?:)))

Ffox 2.0.0.2-vel az utóbbi időben nem volt bajom. (Értsd: ez mondjuk pár napja jött ki... :D)

Cassandra 02-25-2007 22:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75887)
Ffox 2.0.0.2-vel az utóbbi időben nem volt bajom. (Értsd: ez mondjuk pár napja jött ki... :D)

Akkor várok pár napot és tudósítást kérek.:)
A többi állatról pedig véleményeket addig is, akinek van tapasztalata velük.:)

tdomo 02-26-2007 06:21

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 75889)

Otthon én is firefoxot 2-t használok windows alatt, bennt pedig iceweaselt, ami kicsit javított firefox verzió debian linux alatt. Nekem egyikkel sem volt még probléma, mindkettőt csak ajánlani tudom. :)

Csokibácsi 02-26-2007 07:29

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 75889)

A virusos baleset óta meg mindig azt a régi Mozillát használod? :)

Még mindig nem váltottam Firefox 2.0-ra, nekem teljesen tökéletes a Firefox 1.5.0.10 (+adblock, +web developer tool, +tabbrowser preferences, +autocopy, +fasterfox).

Seamonkey 1.1: ja, a Mozilla suite utódja, Firefox 2.0 és (a még ki nem adott) Thunderbird 2.0 motorral. Olyan minden egybe, mint az elődje. Nem próbáltam (sok dolog van benne, ami nekem felesleges), de biztosan nem rossz.

Thunderbird 1.5.0.9: ez nem böngésző, hanem e-mail kliens. Outlook helyett tökéletes választás, igen jó spam szűrővel.

Van még Camino Mac OS X-re, meg Minimo mobilokra.

Esetleg bepróbálhatod az Opera-t, bár néhány dolgot kicsit másként jeleníthet meg, mint a Firefox (de még mindig jobban támogatja a szabványokat mint az IE). Biztonsági szempontból az Opera is jó választás.

Cassandra 02-26-2007 08:11

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 75912)
A virusos baleset óta meg mindig azt a régi Mozillát használod? :)

Még mindig nem váltottam Firefox 2.0-ra, nekem teljesen tökéletes a Firefox 1.5.0.10 (+adblock, +web developer tool, +tabbrowser preferences, +autocopy, +fasterfox).

Seamonkey 1.1: ja, a Mozilla suite utódja, Firefox 2.0 és (a még ki nem adott) Thunderbird 2.0 motorral. Olyan minden egybe, mint az elődje. Nem próbáltam (sok dolog van benne, ami nekem felesleges), de biztosan nem rossz.

Thunderbird 1.5.0.9: ez nem böngésző, hanem e-mail kliens. Outlook helyett tökéletes választás, igen jó spam szűrővel.

Igen még mindig azt a régi Mozillát használom.:)
Nem szoktam túl gyakran cserélgetni a böngészőimet, de szegénykémen már látszanak a frissítés hiányából fakadó apró kis hibák.

A viharmadár tényleg csak E-mail kliens?:-o Nincs egy hete, hogy öcsémet megpróbáltam meggyőzni arról, hogy az nem csak levelezésre van, belenyugodott, hogy igazam van, vagy lehet csak jót röhögött magában, hogy "ez menthetetlen".:D

Alapjáraton szeretnék visszaállni a Firefox-ra, de amíg nem látom, hogy nincs vele probléma, addig azt tuti nem telepítem fel.

tdomo 02-26-2007 11:20

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 75917)

A viharmadár tényleg csak E-mail kliens?:-o Nincs egy hete, hogy öcsémet megpróbáltam meggyőzni arról, hogy az nem csak levelezésre van, belenyugodott, hogy igazam van, vagy lehet csak jót röhögött magában, hogy "ez menthetetlen".:D

Én úgy tudom, csak e-mail kliens.:)

Ati 02-26-2007 11:21

Végülis lehet vele rss feedeket is olvasni, meg news feedeket is... :D Szóval nem csak e-mail kliens... ;) De webezésre azért nem használható. :)

tdomo 02-26-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75936)
Végülis lehet vele rss feedeket is olvasni, meg news feedeket is... :D Szóval nem csak e-mail kliens... ;) De webezésre azért nem használható. :)

Szóval a kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt.:D

Cassandra 02-26-2007 11:37

Lényeg a lényeg, a Thunderbird nem arra való, amire gondoltam, hogy való.:P
Levelezőproginak nekem teljesen jó az outlook express, bár néha a Mozilla úgy dönt, hogy szeretne ő lenni az alapértelmezett levelezőprogram is egyben, de az én levélforgalmamnak tökéletesen megfelel az outlook is.:)

Csokibácsi 02-26-2007 16:05

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 75917)
A viharmadár tényleg csak E-mail kliens?:-o

Ahogy Ati is említette, tényleg nem böngésző :)

Quote:

Originally Posted by Cassandra

Alapjáraton szeretnék visszaállni a Firefox-ra, de amíg nem látom, hogy nincs vele probléma, addig azt tuti nem telepítem fel.

Teljesen testreszabható, millió kiterjesztéssel és témával, igen korrektül támogatja a webes szabványokat, ha biztonsági lyukra bukkannak benne, azt javítják ... milyen problémára gondolsz?
Szerintem nyugodtan felrakhatod akár az 1.5.x. akár a 2.0.x verziókat.

Tessék, linkek, csak csináld már :D

1.5.0.10 - http://www.mozilla.com/products/down...os=win&lang=hu

2.0.0.2 - http://www.mozilla.com/products/down...os=win&lang=hu

BimmBimm 02-26-2007 16:13

Én Firefox 2.0.0.2-t használok, de nem tudom milyen hibát kéne benne látonom, de lehet hogy csak én vagyok a vaksi... feltöltöttem kiterjesztésekkel és így kicsit operás, kicsit ie-s de nekem tetszik... :D

Cassandra 02-26-2007 17:52

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 76016)

Teljesen testreszabható, millió kiterjesztéssel és témával, igen korrektül támogatja a webes szabványokat, ha biztonsági lyukra bukkannak benne, azt javítják ... milyen problémára gondolsz?
Szerintem nyugodtan felrakhatod akár az 1.5.x. akár a 2.0.x verziókat.

Tessék, linkek, csak csináld már :D

1.5.0.10 - http://www.mozilla.com/products/down...os=win&lang=hu

2.0.0.2 - http://www.mozilla.com/products/down...os=win&lang=hu

A kis hajcsár.:)))

A "nem jegyzem meg a jelszót", "megjegyzem de aztán elfelejtem, hogy már megjegyeztem és újremegjegyzem, biztos, ami biztos" tipusu hibákra gondolok, ami a 2.0.mittoménmennyinél akadtak pl. arra vártam, hogy azt mondják, tökéletes (Nem lustaságból nem telepítettem ám.;) ).:P :D

Cassandra 02-26-2007 18:06

Jelzem újra Firefox tulajdonos vagyok igaz egyelőre maradok a régebbi verziónál, az bevált.:)

Csokibácsi 02-26-2007 20:59

Quote:

A kis hajcsár.:)))

Csak jót akarok, ha rosszat akarnék, azt mondtam volna, használj IE-t :P

Quote:

Jelzem újra Firefox tulajdonos vagyok igaz egyelőre maradok a régebbi verziónál, az bevált.

Na végre :D
Így vagyok vele én is, 1.5.x hű maradok, amíg támogatják. Majd talán 2.5.x környékén lecserélem, de ha ilyen szaporán számoznak, addigra bőven kint lesz a Firefox 3.0 is.

Cassandra 02-26-2007 21:16

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 76130)
Csak jót akarok, ha rosszat akarnék, azt mondtam volna, használj IE-t :P

Na azt mondhattad volna, nekem nagyon nem jött be.:P
Még akkor se, ha most egész szép.:) Nagyon nem szeretem az explorert.

Csokibácsi 02-26-2007 22:00

http://i11.photobucket.com/albums/a1...firefox2ya.gif

Csokibácsi 02-27-2007 14:04

"Az 1.5-ös verziót használóknak a fejlesztőcsapat ajánlja, hogy frissítsenek 2.0-ás ágra, ugyanis április 24-től már hibajavításokat nem adnak ki ehhez az ághoz."

Szopó :(

Cassandra 02-27-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 76277)
"Az 1.5-ös verziót használóknak a fejlesztőcsapat ajánlja, hogy frissítsenek 2.0-ás ágra, ugyanis április 24-től már hibajavításokat nem adnak ki ehhez az ághoz."

Szopó :(

Őőő... keresztkérdés... létezik, hogy megéreztem ezt és ma azért töltöttem le figyelmetlenségből az újat frissítés gyanánt?!?:rolleyes: :D

dreaman68 02-27-2007 14:59

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 76047)

pl. arra vártam, hogy azt mondják, tökéletes (Nem lustaságból nem telepítettem ám.;) ).:P :D

akkor megvan a jövőévezredi programod:D

én is arra lennék kiváncsi h firefox mellé mit ajánlotok másik böngészőnek. Most IE használok de nem vagyok megelégedve vele -rühellem...-

Ati 02-27-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 76287)
én is arra lennék kiváncsi h firefox mellé mit ajánlotok másik böngészőnek.

Minek egy másik böngésző?

BimmBimm 02-27-2007 15:06

A firefox mellé csak egy firefox-ot tudok ajánlani, annál nem kell jobb. Ha nagyon vágysz vmire akkor rakj fel egy Opera-t de sztem nem kell...

dreaman68 02-27-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 76289)
Minek egy másik böngésző?

h mindkét aktív orimat megtudjam nézni egyszerre:D

másik kérdésem is avn:D firefoxhoz mi aza rpogi ami úgy műxik mint IE nél a flashget

Ati 02-27-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 76291)
h mindkét aktív orimat megtudjam nézni egyszerre:D

Ehhez elég a firefox, Csokibácsi valahol leírta, hogy hogy tudod úgy indítani, hogy külön böngésző legyen, és megnyithasd egyszerre mindkét (vagy több) országodat.

dreaman68 02-27-2007 15:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 76294)
Ehhez elég a firefox, Csokibácsi valahol leírta, hogy hogy tudod úgy indítani, hogy külön böngésző legyen, és megnyithasd egyszerre mindkét (vagy több) országodat.

jaja vágom azt el is olvastam de értelmi szintemet meghaladta sajna:D
d akkor most neki futok mégegyszer csakazértis

BimmBimm 02-27-2007 15:13

Quote:

kérdésem is avn:D firefoxhoz mi aza rpogi ami úgy műxik mint IE nél a flashget

Én azt FlashGet-el csinálom, úgy hogy a firefoxban rákattintok az IE tab gombra és addig ie-ben látom amíg elnítom a letöltést, majd ismételt kattintással vissza firefoxba:)

Ati 02-27-2007 15:16

Quote:

másik kérdésem is avn:D firefoxhoz mi aza rpogi ami úgy műxik mint IE nél a flashget

http://flashgot.net/

dreaman68 02-27-2007 15:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 76299)

köszi

*rövid üzi*

Ati 02-27-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 76300)
köszi

*rövid üzi*

Garanciát nem vállalok rá, nem tudom jól működik-e, csak rákerestem Gugliban. :D

dreaman68 02-27-2007 15:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 76301)
Garanciát nem vállalok rá, nem tudom jól működik-e, csak rákerestem Gugliban. :D

majd behajtom:D:D
per pillanat nem találom a letöltés ikont a weblapon:D

Ati 02-27-2007 15:30

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 76302)
majd behajtom:D:D
per pillanat nem találom a letöltés ikont a weblapon:D

Pedig ott van a bal oldali menü legalsó elemeként:

http://flashgot.net/getit

Csokibácsi 02-27-2007 16:22

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 76295)
jaja vágom azt el is olvastam de értelmi szintemet meghaladta sajna:D
d akkor most neki futok mégegyszer csakazértis

Ja, ez-e az-e: http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=484

Direkt odaírtam a végére, ha valami nem tiszta, kérdezz nyugodtan :P

Frost 02-27-2007 16:56

Nyugodtan használjátok a firefox 2.0.2-est, semmi baj nincs vele, és frissit mindig:)+ajánlom hozzá a gmail notifiert:) nagyon hasznos kis dolog az. már persze ha van gmail-etek.pop-up okat megfogja, és a áá nem is folytatom, mert jó:) probáljátok ki:)

Frost 02-27-2007 16:57

ie-t akkor mondom ha utálok vkit:D

Ati 02-27-2007 17:04

Quote:

Originally Posted by Frost (Post 76353)
Nyugodtan használjátok a firefox 2.0.2-est, semmi baj nincs vele, és frissit mindig:)+ajánlom hozzá a gmail notifiert:) nagyon hasznos kis dolog az. már persze ha van gmail-etek.pop-up okat megfogja, és a áá nem is folytatom, mert jó:) probáljátok ki:)

pop-upokat TÖBBNYIRE megfogja, mert néha olyan oldalakon is hagyja őket felugrani, amit máskor gond nélkül tilt. :)

és a reload gomb működése se következetes, frame-es oldal esetén (mint pl a Hód) nem mindig ugyanúgy reagál a gomb megnyomására, és ez időnként nagyon zavaró tud lenni.

Cassandra 03-01-2007 08:33

Amit én észrevettem és marhára zavar, hogy bár javarészt mint Ati is említette a Firefox 2.0.nemtommenyi blokkolja a pop-upokat, de (nekem) olyat is csinál, hogy gátolja, aztán egy idő után minden előjel nélkül mégis felugrik az ablak amihez a Mozillánál nem szoktam hozzá.:)

DaN 03-07-2007 13:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 76294)

Én találtam erre egy CookieSwap nevű okos kis cuccot Firefox-hoz ami elmenti profile-okba a cookie-kat. Ez nem 100% megoldás erre a problémára, mert így is 1 tabon/ablakban tudod csak nézegetni a több orit, viszont nem kell kilépni-belépni (jelszót elgépelve 1 órát várni ;) ) hanem csak kiválasztod épp melyik oridhoz tartozó cookie-kat töltse be és frissíted az oldalt.

Ati 03-07-2007 13:10

Quote:

Originally Posted by DaN (Post 78491)
Én találtam erre egy CookieSwap nevű okos kis cuccot Firefox-hoz ami elmenti profile-okba a cookie-kat. Ez nem 100% megoldás erre a problémára, mert így is 1 tabon/ablakban tudod csak nézegetni a több orit, viszont nem kell kilépni-belépni (jelszót elgépelve 1 órát várni ;) ) hanem csak kiválasztod épp melyik oridhoz tartozó cookie-kat töltse be és frissíted az oldalt.

A profilos megoldásnak pont az a lényege, hogy egyszerre tudsz megnyitni több országot. Nem kell választanod, hanem ott van előtted mind.

All times are GMT +1. The time now is 01:40.