Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Web szerkesztés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=149)

track 02-01-2006 17:15

Web szerkesztés

Nah szal ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki még nem műveli ezt a műfajt az kedvet kapjon hozzá és, aki nem rég műveli annak segítsenek azok akik elég profi szinten vannak:D (Ati:D ). És gy az elején meg is kérdezném hogy mit kell ahhoz tennem hogy a weblapom "híres legyen" ezt úgy értem hogy a gugliba(google) beírok egy kulcsszótés kidobja az első két oldalon legalább az oldalam?:confused:

director 02-01-2006 17:51

Quote:

Originally Posted by track
Nah szal ezt a topicot azért hoztam létre, hogy aki még nem műveli ezt a műfajt az kedvet kapjon hozzá és, aki nem rég műveli annak segítsenek azok akik elég profi szinten vannak:D (Ati:D ). És gy az elején meg is kérdezném hogy mit kell ahhoz tennem hogy a weblapom "híres legyen" ezt úgy értem hogy a gugliba(google) beírok egy kulcsszótés kidobja az első két oldalon legalább az oldalam?:confused:

ejj, mindenki híres akar lenni?:P

a lényeg h az oldal, amit csinálsz, legyen *jó*.
a *jó* azt jelenti, hogy van egy célközönség, akinek érdemes újra és újra meglátogatni az oldalt. ha az oldalad *jó* lesz, akkor valószínűleg már elég híres is lesz:) reklámozni ezután bőven ráér.

track 02-01-2006 17:52

ez rendben van de hallottam valami page rank bigyóról. és nem értem mit kell vele csinálni:confused: :(

director 02-01-2006 17:57

Quote:

ez rendben van de hallottam valami page rank bigyóról. és nem értem mit kell vele csinálni:confused: :(

a page rank egy szám, ami azt adja meg h a gugli szerint milyen fontos az oldalad, ez alapján (hát, nagyjából) készül a találati lista.

pontos számítási algoritmust megtalálod ha rákeresel a page rank kulcsszóra guglival:D

de az egész semmi nem ér, egy *jó* oldal nélkül:) (ezt imádom mondani)

track 02-01-2006 18:02

:D ok. kész az oldalam, ha van bannerem még akkor se bizti hogy látogatják, és ha beírom a gugliba a kulcsszót lehet, LEHET hogy kidobja de valszinleg a 43 oldalon az utólsó elötti:D és nem hiszem hogy valaki végignéz 43 oldalt:D

Ati 02-01-2006 18:03

A *pontos* algoritmust tuti nem, mert ezt hétpecsétes titokként őrzik, és mindenki csak próbálkozik, és találgat, hogy mi alapján is van ez a rangsor. A legtöbben annak a hívei, hogy minél több más oldalról linkelnek az adott oldalra, annál magasabb pontot ér el. Ennek némileg ellentmond, hogy az msn.com nemrégiben 10-ből 2 pontot kapott, pedig pármillió oldal mutat azért rá. :) Bár azt hiszem, hogy ezt a "bakit" azóta a Google javította egy közfelháborodás után. :)

track 02-01-2006 18:05

szóval ha 20 oldal linkel az én lapomra akkor lehet hogy nem a 43. oldalon hanem 28. oldalon leszek?

Etyekwood 02-01-2006 18:05

Ati tud programozni???:eek:
Na jó, csak vicc volt:)
Én maszekban html-t tanulok, és kissebb nagyobb sikerrel:)

Ati 02-01-2006 18:07

Quote:

:D ok. kész az oldalam, ha van bannerem még akkor se bizti hogy látogatják, és ha beírom a gugliba a kulcsszót lehet, LEHET hogy kidobja de valszinleg a 43 oldalon az utólsó elötti:D és nem hiszem hogy valaki végignéz 43 oldalt:D

Első oldalra rohadt nehéz kerülni. No meg a kulcsszavaktól is függ. Ha beírod, hogy "biggest online strategy game", akkor a Queosia első oldalon kijön, de emögött jópár hónapnyi meló van azért, és nemcsak az oldal készítésére gondolok.

director 02-01-2006 18:07

Quote:

Originally Posted by Ati
A *pontos* algoritmust tuti nem, mert ezt hétpecsétes titokként őrzik, és mindenki csak próbálkozik, és találgat, hogy mi alapján is van ez a rangsor. A legtöbben annak a hívei, hogy minél több más oldalról linkelnek az adott oldalra, annál magasabb pontot ér el. Ennek némileg ellentmond, hogy az msn.com nemrégiben 10-ből 2 pontot kapott, pedig pármillió oldal mutat azért rá. :) Bár azt hiszem, hogy ezt a "bakit" azóta a Google javította egy közfelháborodás után. :)

oké, a pontos az hülyeség:) pontosan;) arra gondoltam, hogy pár helyen elég jó tippeket lehet olvasni arról hogyan juthatsz előrébb az algoritmus alapján:)

track 02-01-2006 18:10

én nem is az első helyen akarok lenni(monjuk DE:D ) hanem monjuk az első 3 vagy 4 lapon hogy ha valaki keres, monjuk egy peca helyet akkor megtaláljon. mert egy nem tom mondhatom e egy horgász tanyát adunk ki és arról csináltam egy web siteot. meg lehet adni az urlt?

Ati 02-01-2006 18:11

Quote:

Originally Posted by director
oké, a pontos az hülyeség:) pontosan;) arra gondoltam, hogy pár helyen elég jó tippeket lehet olvasni arról hogyan juthatsz előrébb az algoritmus alapján:)

A fő gond az, hogy a Google egyre ritkábban frissíti a pagerank adatbázisát (legutóbb talán 8-9 hónap után, ez volt valamikor október-november környékén, úgyhogy ha ilyen kihagyás lesz most is, akkor majd valamikor nyáron lesz talán a következő?), és közben változik az algoritmus is, úgyhogy ha visszaesel, nem olyan könnyű kitalálni, hogy pontosan mitől is.

Egy szó, mint száz, jó dolog ez, de inkább egy jó oldalad legyen, minthogy ezzel vacakolj.

Ati 02-01-2006 18:13

Quote:

én nem is az első helyen akarok lenni(monjuk DE:D ) hanem monjuk az első 3 vagy 4 lapon hogy ha valaki keres, monjuk egy peca helyet akkor megtaláljon. mert egy nem tom mondhatom e egy horgász tanyát adunk ki és arról csináltam egy web siteot. meg lehet adni az urlt?

Ha nem illegális oldal, akkor meg. :) Ez a fórum picit szabadabb.

track 02-01-2006 18:18

sztem egyáltalán nem illegális hisz csak egy ház bérbeadásról szól (nah meg szex:D jó csak vicc volt) és ha valakit érdekel nyugodtan szóljon szívesen kiadjuk.:D
http://tisza-to.extra.hu

track 02-01-2006 18:18

tényleg hogy lehet egy htm oldalhoz számlálót hozzá rakni? hogy számolja a látogatokat?:confused:

director 02-01-2006 18:20

Quote:

Originally Posted by Ati
A fő gond az, hogy a Google egyre ritkábban frissíti a pagerank adatbázisát (legutóbb talán 8-9 hónap után, ez volt valamikor október-november környékén, úgyhogy ha ilyen kihagyás lesz most is, akkor majd valamikor nyáron lesz talán a következő?), és közben változik az algoritmus is, úgyhogy ha visszaesel, nem olyan könnyű kitalálni, hogy pontosan mitől is.

Egy szó, mint száz, jó dolog ez, de inkább egy jó oldalad legyen, minthogy ezzel vacakolj.

ja, lusta gugli:)

ja, egy jó oldal a lényeg. akarom mondani *jó*. :)

Ati 02-01-2006 18:21

Quote:

tényleg hogy lehet egy htm oldalhoz számlálót hozzá rakni? hogy számolja a látogatokat?:confused:

Vannak ingyenesen használható számlálók. Weben keress rá. Ha valahol bérelsz helyet, akkor többnyire a havidíjban bennevan pár script, ezek között szokott lenni számláló is.

Ati 02-01-2006 18:22

Quote:

sztem egyáltalán nem illegális hisz csak egy ház bérbeadásról szól (nah meg szex:D jó csak vicc volt) és ha valakit érdekel nyugodtan szóljon szívesen kiadjuk.:D
http://tisza-to.extra.hu

Több kép nincs? :)

Ati, a képmániás ;)

track 02-01-2006 18:25

:cool: háááát ami azt illeti még nincs de hidd el lesz még. amúgy meg ha ki akartok kapcsolodni(nem reklámozom:D ) akkor bátran szóljatok mert higyjétek el nagyon jó hely. hollandiából meg németből visszatérő vendégeink vannak. és ha szerettek pecázni akkor itt a helyetek mert láttátok milyen halakat lehet fogni.:cool:

aprop Ati, hány képet láttál?

track 02-01-2006 18:29

Quote:

Originally Posted by Ati
Vannak ingyenesen használható számlálók. Weben keress rá. Ha valahol bérelsz helyet, akkor többnyire a havidíjban bennevan pár script, ezek között szokott lenni számláló is.

köcce a tippet, már találtam is egy csomót:D

Ati 02-01-2006 18:41

Quote:

:cool: háááát ami azt illeti még nincs de hidd el lesz még. amúgy meg ha ki akartok kapcsolodni(nem reklámozom:D ) akkor bátran szóljatok mert higyjétek el nagyon jó hely. hollandiából meg németből visszatérő vendégeink vannak. és ha szerettek pecázni akkor itt a helyetek mert láttátok milyen halakat lehet fogni.:cool:

aprop Ati, hány képet láttál?

3 képet láttam, abból egy halakról, ami annyira nem érdekel. ;)

track 02-01-2006 18:50

az jó mert nekem az internet explolerem csak 1 képet tölt be és firfoxxal meg behozza mind a 3mat

Ati 02-01-2006 18:54

Quote:

az jó mert nekem az internet explolerem csak 1 képet tölt be és firfoxxal meg behozza mind a 3mat

Én eleve firefox-szal nézem.

track 02-01-2006 18:55

:D :D Ja akkor értem.:D most akarok egy számlálot bebiggyeszteni több kevesebb sikerrel:rolleyes:

track 02-01-2006 18:57

OOOOO ne:eek: :eek: basszz kitöröltem az index fáljt:mad: :eek:

Etyekwood 02-01-2006 18:58

Ez a másik, amit kérdezni akartam!

Sokan a Firefox-ra és vannak akik az IE-re esküsznek!

Győzzetek meg arról, hogy miért jobb a Firefox az IE -nél!

Köszi

Senki 02-01-2006 18:59

Quote:

OOOOO ne:eek: basszz kitöröltem az index fáljt:mad: :eek:

uhh.... na ez azért durva volt... :(

Etyekwood 02-01-2006 19:01

Quote:

OOOOO ne:eek: :eek: basszz kitöröltem az index fáljt:mad: :eek:

azért csak megvan valahol nem?

track 02-01-2006 19:01

Még szerencse hogy volt bizt másolat:D most már jó:D és megvan a számláló most már mindenki mehet kukkolni a sájtot.

track 02-01-2006 19:03

Quote:

Originally Posted by Etyekwood
Ez a másik, amit kérdezni akartam!
Sokan a Firefox-ra és vannak akik az IE-re esküsznek!
Köszi

nézd meg a honlapomat(http://tisza-to.extra.hu) és ott a képek menüt. Nézd meg ie-vel és nézd meg firefoxxal aztán írd ide mit tapasztaltál:D

Senki 02-01-2006 19:04

nédda, még ugrat is... ekkora drámát csinálni ha van backupod... :)

track 02-01-2006 19:04

olyan lehet hogy megy a lap de a tárban nincs semmi? mert nekem most ez gvan:confused:

track 02-01-2006 19:05

Quote:

Originally Posted by Senki
nédda, még ugrat is... ekkora drámát csinálni ha van backupod... :)

ezt most nem értem miért irtad?

Etyekwood 02-01-2006 19:05

:D
ma szedtem le a foxot :(
most tehetem fel újra, megnézem pár perc

Ati 02-01-2006 19:06

Quote:

Originally Posted by Etyekwood

Én nem foglak meggyőzni. Anno azt mondtam, hogy az IE az első olyan MS progi, ami szerintem tényleg iszonyat jó lett, és jobb, mint a konkurens programok.

Azóta annyimindent belezsúfoltak, hogy nekem nincs olyan erőmű gépem, hogy az IE gond nélkül fusson, a firefox kisebb, gyorsabb, és működik. :) A Java ezt is ki tudja akasztani ugyanúgy, mint az IE-t, no de ez a Java hibája, nem a böngészőé. :)

track 02-01-2006 19:07

rendben de hidd el látni fogod a különbséget:D

Etyekwood 02-01-2006 19:09

:)

Abban lehet igazad van Ati, bár én lehet, hogy elfogult vagyok, mert nekem teljesen jól bejött az IE, és nem is magyon foglalkoztam pont ezért a fox-xal:)

Kinek a pap, kinek a paplan:)

track 02-01-2006 19:12

nos akkor láttad a külnbséget? remélem elég meggyőző volt:D ha valakinek van honlapja és lenne olyan kedves és linkelne rám én szint úgy megtenném. ez úton jó éjt és holnap talizunk csákány és kösz ezt a jó beszélgetést:cool: :rolleyes: ;)

Etyekwood 02-01-2006 19:13

Quote:

rendben de hidd el látni fogod a különbséget:D

Megnéztem, és a foxnál beadta mind a 3 képet, az IE -nél csak 1 képet adott be!
Igen ezt elismerem!:)

Etyekwood 02-01-2006 19:14

Szia track:)

All times are GMT +1. The time now is 10:14.