Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Eladott, átvett orik visszalopása, avagy a 30 nap (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1449)

Non Omnis Moriar 02-20-2007 17:07

Eladott, átvett orik visszalopása, avagy a 30 nap

Nem először fordul elő, hogy valaki az általa átadott ill eladott orit a 30 napos email átírás előtt visszalopja, használhatatlanná teszi azzal hogy belép tönkreteszi, ill kitiltatja...
Ez ellen valamit ki kellene találni, mert egy dolog az orilopás meg egy másik a legális átadás...

Remedy 02-20-2007 17:50

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 74896)
Nem először fordul elő, hogy valaki az általa átadott ill eladott orit a 30 napos email átírás előtt visszalopja, használhatatlanná teszi azzal hogy belép tönkreteszi, ill kitiltatja...
Ez ellen valamit ki kellene találni, mert egy dolog az orilopás meg egy másik a legális átadás...

En meg sose vettem reszt ilyen tranzakcioban, de ha megtennem, termeszetesen csak az email atiras utan kapna barmilyen juttatast az elado, ez vhogy termeszetesnek tunik....

Non Omnis Moriar 02-20-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 74902)
En meg sose vettem reszt ilyen tranzakcioban, de ha megtennem, termeszetesen csak az email atiras utan kapna barmilyen juttatast az elado, ez vhogy termeszetesnek tunik....

És ki a franc vár 30 napot??

Dragi 02-20-2007 18:12

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 74904)

mondjuk te

puma 02-20-2007 18:38

Quote:

esetleg egy frankó jelszóváltoztatás?:D
neszeneki lopós:p

Deni 02-20-2007 18:40

Quote:

Originally Posted by puma (Post 74907)
esetleg egy frankó jelszóváltoztatás?:D
neszeneki lopós:p

jól lekéri a saját emiljére az új jelszót, aztán úgy lopja vissza.. szal egen Pumacsek, megoldottad a problémát :D

Remedy 02-20-2007 18:58

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 74904)

Gondolom az, aki nem ilyen felelotlen, mint Te.... :P

Arden 02-20-2007 19:02

nem szokás várni 30 napot az átvett orikkal.
az esetek 99,9%-ban nem fordul elő a visszalopás.

Remedy 02-20-2007 19:07

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 74918)
nem szokás várni 30 napot az átvett orikkal.
az esetek 99,9%-ban nem fordul elő a visszalopás.

Es ha a tied azt a 0,1%, mondjuk 3x egymas utan?

Vagy csak en vagyok paranoias? :)

Arden 02-20-2007 19:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 74920)

nem,végülis igazad van :)
velem is fordult elő már egyszer h visszalopták az orit...
szerencsére annak pozitív lett a vége.

Non Omnis Moriar 02-20-2007 19:14

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 74920)

Ebben igaza van, valóban ritka... az orilopás se sokkal gyakoribb, de megeshet.
Ha viszont konkrétan át lett véve az ori, esetleg ráadásnak meg is lett véve, akkor minek a 30 nap? Lemondott róla, átadta, ennyi. Megerősíti emailben és kész. Ha nyoma van az egésznek a rendszerben, akkor vissza lehet keresni, és szerintem nem lehet probléma. De hát nem látok bele a rendszerbe és nem okoskodni akarok, csak megoldást találni :(

-Fegya- 02-20-2007 19:27

Ebben a topicban mi is a javaslat? Ezt a topicot nem valahol az anarch fórumrészben kellett volna nyitni?

Ati 02-20-2007 20:43

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 74923)
Ebben igaza van, valóban ritka... az orilopás se sokkal gyakoribb, de megeshet.
Ha viszont konkrétan át lett véve az ori, esetleg ráadásnak meg is lett véve, akkor minek a 30 nap? Lemondott róla, átadta, ennyi. Megerősíti emailben és kész. Ha nyoma van az egésznek a rendszerben, akkor vissza lehet keresni, és szerintem nem lehet probléma. De hát nem látok bele a rendszerbe és nem okoskodni akarok, csak megoldást találni :(

Ööö, az országátadás nem része a Hódítónak. Anarchista csoportban bevett szokás, és nem is teszünk ellene, mert minek, de ez attól még nem rendeltetésszerű része a játéknak.

Steve 02-21-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 74902)

kényes téma, mert akkor a vevő visszakozhat...

Non Omnis Moriar 02-22-2007 12:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74940)
Ööö, az országátadás nem része a Hódítónak. Anarchista csoportban bevett szokás, és nem is teszünk ellene, mert minek, de ez attól még nem rendeltetésszerű része a játéknak.

Ezt én értem, de valamilyen esélyt itt kellene hagyni az átvevö félnek is...
Az valaki pusztító szándékkal lép be, hogy másik játékát tönkretegye, vagy az illetöt lejárassa a fórumon való anyázással - az sem megengedett

Ati 02-22-2007 12:23

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 75218)
Ezt én értem, de valamilyen esélyt itt kellene hagyni az átvevö félnek is...
Az valaki pusztító szándékkal lép be, hogy másik játékát tönkretegye, vagy az illetöt lejárassa a fórumon való anyázással - az sem megengedett

Nem vagyok ellene.

Mivel felmerült itt, hogy mi a fenének a 30 napot kivárni, emiatt reagáltam, hogy ez a fajta átadás nem a játék rendeltetésszerű része jelenleg.

Non Omnis Moriar 02-22-2007 12:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 75220)
Nem vagyok ellene.

Mivel felmerült itt, hogy mi a fenének a 30 napot kivárni, emiatt reagáltam, hogy ez a fajta átadás nem a játék rendeltetésszerű része jelenleg.

Értem, persze... Nem a 30 nap a probléma, hanem hogy addig mit tehetnek még meg az orival. A lopás miatt érthetö a 30nap, csak hát.
Ami a probléma, de te is tudod a konkrét esetet, ami legutóbb volt anarchban...

solven 02-22-2007 21:48

Quote:

Így hirtelen egyetlen megoldás jutott eszembe:

Az orival együtt vedd meg az e-mail fiókot is

De kizártnak tartom hogy bárki is regel egy teljesen új e-mail fiókot csak azért hogy azzal együtt adhassa el az oriját :/

dreaman68 02-22-2007 22:01

Én támogatnám ezt ajavaslatot. Még ha nem is elismert de anarchban a játék rész az orival való kereskedelem.
És egyébként sem értem miért kell 30 nap

solven 02-22-2007 22:03

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 75360)
És egyébként sem értem miért kell 30 nap

A 30 nap azért kell, hogy ha normálban valaki belép az oridba valami véletlen folytán, és megváltoztatja a jelszót, akkor még legyen időd lekérni az új jelszót, és így visszaszerezni az oridat....

puma 02-22-2007 23:00

jajj nemár:)
átveszel orit=jelszóváltoztatás+szabi 72 körönként
innentől lopja el az admin:D
most komolyan mit susogtok ezen a semmi problémán?????

Arden 02-23-2007 00:19

nem olyan semmitmondó probléma ez :(
törölte vki (gondolom a régi tulaja) épp egy kb 20 napja átvett orimat :(

Non Omnis Moriar 02-23-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by puma (Post 75371)

Jó, és tartsál 24órás ügyeletet 10-20 ori felett, és legyen is 0.1 másodperced hogy mindbe belépj és szabizd, esetleg jelszót válts

Non Omnis Moriar 06-11-2007 17:14

Ezt is nagyon meg kéne fontolni, hogy valami változzon ez ügyben... Valamilyen szinten védeni kellene a jóhiszemű vásárlót a visszaélésektől. Ez így nem állapot :(

Kéne valami vásárlás jelentő vagy mi, hogy ha mindkét fél megerősíti akkor az email azonnal átíródik... Bizonyítani egyszerü, ott vannak a zöldek ahol letárgyalták. Ha a rendszer vagy a support vagy nemtom valami illetékes szerv hitelesnek itéli, akkor a vevő kap egy ideiglenes belépőt vagy valamit és azonnal át tud írni mindent.

Kill 06-11-2007 18:27

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 75519)
Jó, és tartsál 24órás ügyeletet 10-20 ori felett, és legyen is 0.1 másodperced hogy mindbe belépj és szabizd, esetleg jelszót válts

Minek neked 10-20 ori?

Dragi 06-11-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 102440)
Ezt is nagyon meg kéne fontolni, hogy valami változzon ez ügyben... Valamilyen szinten védeni kellene a jóhiszemű vásárlót a visszaélésektől. Ez így nem állapot :(

Kéne valami vásárlás jelentő vagy mi, hogy ha mindkét fél megerősíti akkor az email azonnal átíródik... Bizonyítani egyszerü, ott vannak a zöldek ahol letárgyalták. Ha a rendszer vagy a support vagy nemtom valami illetékes szerv hitelesnek itéli, akkor a vevő kap egy ideiglenes belépőt vagy valamit és azonnal át tud írni mindent.

Már bocsi de kért meg valaki arra hogy adjál vagy vegyél orit mástól ?:)

egyébként én ezt úgy szoktam megoldani hogy olyantól veszek ill. adok el orit akibe megbízok :p

Dus 06-12-2007 14:20

jah,de nem mindig azok adják olcsón a jó orikat akikben megbízol:)

Ati 06-12-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 102623)
jah,de nem mindig azok adják olcsón a jó orikat akikben megbízol:)

Mennyiben olcsó az, ha nem kapsz semmit a végén?

Remedy 06-12-2007 14:55

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 102464)
Már bocsi de kért meg valaki arra hogy adjál vagy vegyél orit mástól ?:)

egyébként én ezt úgy szoktam megoldani hogy olyantól veszek ill. adok el orit akibe megbízok :p

En meg sosem csinaltam meg ilyet, de en nem adnek neki semmit, amig nem telt le a 30 nap....

kiep 06-12-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 102440)

Ebben szerintem az a hülyeség, hogy E-mail címet is fel lehet törni, és aki ért ilyenekhez, esetleg begyűjtene pár jó orit azzal, hogy megerősíti a szerencsétlen mail címéről, hogy igen tényleg eladta az orit.

kiep 06-12-2007 16:13

És utána lehetne már kapálózni, hogy "de hát izé az nem is én voltam..."

Meg szerintem ez az egész értelmetlen. Az anarch azért anarch, mert ott nincsenek szabályok, nem??

Kutyuleee 06-14-2007 20:53

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 102643)

Meg szerintem ez az egész értelmetlen. Az anarch azért anarch, mert ott nincsenek szabályok, nem??

Inkább csak kevés szabály:D mert azért vannak amik oda is vonatkoznak.
Amúgy sztem arra ne számitsatok, hogy majd vki felügyeli minden ori átadását, akár a support, akár admin vagy akárki.
Az e-mail feltörésre meg annyit,hogy ott tök mind1 mit csinálsz, vagy hogy van szabályozva.
Sztem az lenne jó, ha lenne egy ori átjelentő anarchban amiről mind2 fél kap egy -egy példányt(+1 maradna a szerveren az átirásig) és ha ilyen eset történne akkor azzal tudna reklamálni esetleg a supportnál. Nem hiszem hogy ezzel akkora fölös munkát okoznánk nekik. Főleg, hogy ezek a visszalopások amúgy is ritka esetek, ráadásul ha visszanyomozhatóak akkor sztem már ettől a ténytől is 0-ra redukálodnának

laziga 07-01-2007 00:36

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 103200)
Inkább csak kevés szabály:D mert azért vannak amik oda is vonatkoznak.
Amúgy sztem arra ne számitsatok, hogy majd vki felügyeli minden ori átadását, akár a support, akár admin vagy akárki.
Az e-mail feltörésre meg annyit,hogy ott tök mind1 mit csinálsz, vagy hogy van szabályozva.
Sztem az lenne jó, ha lenne egy ori átjelentő anarchban amiről mind2 fél kap egy -egy példányt(+1 maradna a szerveren az átirásig) és ha ilyen eset történne akkor azzal tudna reklamálni esetleg a supportnál. Nem hiszem hogy ezzel akkora fölös munkát okoznánk nekik. Főleg, hogy ezek a visszalopások amúgy is ritka esetek, ráadásul ha visszanyomozhatóak akkor sztem már ettől a ténytől is 0-ra redukálodnának

áááá! tényleg, jogos az 5 pont, ezzel tényleg rövidre lehetne zárni az ilyen lopásos eseteket.

Gyula 07-01-2007 00:44

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 102643)

Hát szabélyok nincsenek de becsületnek kellene azért lenni. Ha valaki átvesz egy orit azárt általában vipet ad, pénzt. Egy egy átvett orinál a pénz mennyisége talán még a szabálysértési értékhatárt is meghaladja.

Pax Hungaricum 08-01-2007 06:35

Quote:

Originally Posted by puma (Post 75371)

Namármost... Kedves Puma...

Amennyiben lekéri az új jelszót a saját e-mail címükre, majd belépnek, nekik is milliomodmásodpercre pontosan ki fogja írni, hogy mikor jár le a szabadság... Belép, és visszalopja az országát.

Ez nem sértés lesz amit írok, de van egy olyan érzésem, hogy soha nem adtál el országot, sőt, soha nem is vettél országot, sőt, nem is játszol anarchista csoportban...

A topic egy nagyon fontos problémával foglalkozik, és szerintem megoldásra volna szükség, és nem arra, hogy röhögcsélve benyomj egy olyan szöveget, hogy kit érdekel az a kis semmiség...

Erre annyit tudok neked mondani, hogy ha veszel egy szépen felépített, jó, erős országot tele pénzzel, meg vagyonnal, és fizetsz érte (most modnok egy számot, általában 1-3 VIP az átlagár) mondjuk 10 VIP-et, az már a becses magyar forintban is látható összeg... De akár 1 VIP is. Majd fogják és elveszik.

Ez kb olyan lenne, mintha bemennél a boltba, vennél egy kiló kenyeret, mert éhes vagy, odamész a kasszához, kifizeted, elindulsz vele haza, és a kapuban a biztonsági őr elveszi tőled a kenyeret, és:
- ledobja a földre és összepiszkolja
- összetapossa meg széttépi
- visszaviszi a pultra, és visszateszi rá az árcimkét
.

Nos nem tudom milyen jó képet vágnál ehhez. Ez ugyanolyan. Fizetsz valamiért, majd elveszik tőled.

És Ati-nak is igaza van, hiszen ez nem a játék konkrét része.

Ez a két tűz közötti helyzet.

Tavacska 08-01-2007 11:58

"Időutazás egy középkori világba, ahol a Te döntéseidtől függ egy egész ország sorsa. Próbáld ki milyen vezető lennél, harccal, vagy diplomáciával lehet a Te országod a legnagyobb... Melyik stratégia lesz a nyerő? Harcos? Kereskedő? Varázsló? Ki tudod hozni a legtöbbet a fajodból? Tedd próbára Magad, és győzz le mindenkit!"

igy kezdődik a hóditó főoldala...
ha veszel egy gazdag orit, akkor nem te bizonyitottál, hogy képes vagy ezzel a játékkal játszani, hanem más tollával ékeskedsz...
én sosem adtam el és sosem vettem orit, ha átkerültem anarchba, töröltem, sőt amit oda reggeltem és már untam azt is töröltem...

én Ati helyébe meg sem engedném az orik eladását, habár tudom, hogy ezt már fizikai képtelenség lenne lekövetni...

hamár megtörtént, akkor megtörtént, az életben is csinál az ember rossz boltot....
sajnálatos, hogy ilyen van....

Valezius 08-01-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 113933)
Ez kb olyan lenne, mintha bemennél a boltba, vennél egy kiló kenyeret, mert éhes vagy, odamész a kasszához, kifizeted, elindulsz vele haza, és a kapuban a biztonsági őr elveszi tőled a kenyeret, és:
- ledobja a földre és összepiszkolja
- összetapossa meg széttépi
- visszaviszi a pultra, és visszateszi rá az árcimkét
.

Nos nem tudom milyen jó képet vágnál ehhez. Ez ugyanolyan. Fizetsz valamiért, majd elveszik tőled.

Igen, csakhogy utána többet nem megyek abba a boltba, sőt az ismerőseim se, stb. Szóval aki ilyet csinál anarchban, az a saját üzletét teszi tönkre.
Jópáran gyártanak/adnak el országokat, a megbízhatóaktól kell venni.
Szóval nem érzem ezt akkora problémának.

Never 08-01-2007 12:40

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 114018)
Igen, csakhogy utána többet nem megyek abba a boltba, sőt az ismerőseim se, stb. Szóval aki ilyet csinál anarchban, az a saját üzletét teszi tönkre.
Jópáran gyártanak/adnak el országokat, a megbízhatóaktól kell venni.
Szóval nem érzem ezt akkora problémának.

Általában nem az origyártóktól vesznek orikat,mert azok 90%-ban komolytalanok,hanem átrakottaktól.

LotR 08-01-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by Arden (Post 74921)
nem,végülis igazad van :)
velem is fordult elő már egyszer h visszalopták az orit...
szerencsére annak pozitív lett a vége.

mi? :D
Megveretted ? És visszaadta?

J.Ati 08-01-2007 12:50

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 114027)
mi? :D
Megveretted ? És visszaadta?

Szerintem megvette mégegyszer:D:D

All times are GMT +1. The time now is 23:52.