Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   szabadság (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1442)

Szyriusz 02-18-2007 12:21

szabadság

Sziasztok!
Valmikor hajdanán kb. 98 körül még a V2-ben javasoltam, hogy a szabadságos orikat a pontlistában jelöljék. Ezt akkor megis tették és azthiszem jól bevált a dolog.
Most szintén ezzel a témával kapcsolatban lenne észrevételem, javaslatom.
Méghozzá rögtön kettő is.
A Játékban az országok jelentős része van szabadságon ami a pontlistán rengeteg helyett foglal el feleslegesen. Amenyiben megnézek egy száz oris csoportot bizony sokszor több a szabis mint az aktív. Ha a rendszer levenné a pontlistáról a szabis orikat sokkal távolabb lehetne "ellátni". A visszahelyezés úgytörténhetne mint a szintlépésnél. A bejelentkezést követő körváltáskor
jelenne meg és csak azután indíthatna akciót is a visszalépő ország.

A másik szintén ezzel a témával kapcsolatos javaslatom a hétvégi szabadság
beveztése. Vannak akik munkahelyről játszanak és pénteken leszabiznak. Ők az amúgyis kevesebb játékidőböl még elvesztik vagy a pénteki vagy a hétfői nap nagy részét is. Megoldás lehetne ha pénteken 00-tól lehetne menni hétvégi szabira ami függetlenül a szabi kezdetének időpontjától hétfő reggelig tartana, vagyi a játékos hétfő reggel 6:00-tól már be tudna lépni. Azt hiszem ezzel sok játékosnak nőne meg a játékideje.

Üdv Szyr

Bea Baba 02-18-2007 12:35

Hát a szabis orik, kivételét a pontlistából nem tartom jó ötletnek, mert van h jóljön h lejhet őket, gömbizni, meg elég idegesitő lenne, h a semmiből előugrik egz ori, mellettem....
amugy Hóditó nem 99' óta van:confused:

Lali 02-18-2007 12:38

ezzel összefüggő javaslatom ( tunk ) volt az angol verzióban, tekintettel arra, hogy ott a probléma sokkal jelentősebb.

az ottani javaslat lényege, hogy a szabis orik azonnal kerüljenek ki a topszámítás szempontjából a listából, de látszódjanak ( pont azért, amit bea baba írt ) , a szövi ne szűnjön meg, a topköreiket csak akkor veszítsék, ha közben ténylegesen kikerülnek a topból. ezzel a nagyon kevés játékos és nagyon sok szabis okán nehéz szintlépési feltételeket lehetne kiegyensúlyozni.

a hétvégi szabi érdekes ötlet, de akkor már miért nem szállítjuk le 2 napra a szabi minimális időtartamát és máris egységes a dolog. összességében nekem eddig nem volt ezzel gondom, de elfogadom, hogy sokaknak igen. szóljanak hozzá ők ehhez.

Gyula 02-18-2007 12:44

Ha jól tudom a hétvégi szabit Ati ellenzi és ellenezte, volt már arrol szó hogy csökenjen a szabi ideje a hétvégén nem játszók miatt.

Hogy a szabisok kikerüljenek a pontlistábol az jó ötlet lehet, el tudnám képzelni úgy mint régen a mélyszabi volt, hogy két hét után kikerült a pontlistábol.

2D fórumán épp most panaszkodtam hogy 1700hekin 6 körön belül van 5db aktiv ori, ebböl 2 van 3kör távolságra :) ők a legközelebbiek.

Szyriusz 02-18-2007 12:50

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 74510)
Hát a szabis orik, kivételét a pontlistából nem tartom jó ötletnek, mert van h jóljön h lejhet őket, gömbizni, meg elég idegesitő lenne, h a semmiből előugrik egz ori, mellettem....
amugy Hóditó nem 99' óta van:confused:

Lehet, hogy 99 volt.

Dragi 02-18-2007 12:52

nem tartom rossz ötletnek :)

Synkel 02-18-2007 14:48

Angolban lehet jó ötlet, de ott egyéb gondok vannak. Magyarban nem szeretném, ha lenne ilyen. Se a hétvégi szabit, se a pontlistából eltűnést. Nekem ne ugráljon ki-be egy esetleges ellenséges ország:)

solven 02-18-2007 14:54

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 74531)
Nekem ne ugráljon ki-be egy esetleges ellenséges ország:)

Meg mintha már lett volna egy ilyesmi topic amit épp e miatt vetettek el...

solven 02-18-2007 15:00

Asszem ez az

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=374&page=3

Synkel 02-18-2007 15:04

Volt már szó ilyesmiről, csakugyan.

Szyriusz 02-18-2007 17:35

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 74531)
Angolban lehet jó ötlet, de ott egyéb gondok vannak. Magyarban nem szeretném, ha lenne ilyen. Se a hétvégi szabit, se a pontlistából eltűnést. Nekem ne ugráljon ki-be egy esetleges ellenséges ország:)

A szabiról is bármikor ki-be léphet az ellenfeled ez nagyon nem befojásolja a dolgot. De lehet ez a funkció választható (esetleg VIP-hez kötött) és ebben az esetben mindenkinek kedve és tetszése szerint müxik a pontlista. A helyezések száma, körtávolság a teljes lista szerint lennének láthatók.

Yurika 02-18-2007 19:22

A hetvegi szabit jo otletnek tartom,de a szomszedaimat szeretem latni. De ugy nem volna rossz, ha valaszthato lenne.

Gyula 02-18-2007 20:47

Hát az opcionális pontlista nem lenen jó, nagyon nem :) Ha eltünteted a szabisokat akkor mondjuk megy a top 30-ad ha meg előveszed őket akkor akkor harminc helyet vissza esel? Vagy éplistázni akarsz messzebre akkor a pontlistábo la szabisokat kivéve közelebb mész? :)

Szyriusz 02-18-2007 23:49

Nem! Van egy főlista ami szabályozza a távolságot és a TOP 30%-ot. Mindkét lita ugyanazt a körtávolságot és pontszámot tartalmazza, ezen nem lenne változás. Viszont ha nem akarom a sok szabist nézegetni akkor azok eltünnek a listámról ennyi mindössze. Vagyis a szabisok nélküli pontlista kivonat lenne a másikból. A helyezéseknél a 10. után lehet, hogy a 28. jön mert a közte lévők szabin vannak.

Gyula 02-18-2007 23:50

Quote:

Originally Posted by Szyriusz (Post 74673)
Nem! Van egy főlista ami szabályozza a távolságot és a TOP 30%-ot. Mindkét lita ugyanazt a körtávolságot és pontszámot tartalmazza, ezen nem lenne változás. Viszont ha nem akarom a sok szabist nézegetni akkor azok eltünnek a listámról ennyi mindössze. Vagyis a szabisok nélküli pontlista kivonat lenne a másikból. A helyezéseknél a 10. után lehet, hogy a 28. jön mert a közte lévők szabin vannak.

Így jó :) Támogatom.

Kutyuleee 02-18-2007 23:52

ha nem tudod elképzelni a dolgot akkor egyszerüen kezdj el mindenkit felvenni a vip pontlistádra a szabisok nélkül és a végeredmény pontosan azt a listát adja majd ki amit látattni akarunk:D sztem is jó ötlet mert idegesitő hogy néhol (Főleg a top30 szélén) alig lehet látni a szabisoktól a többi orit:S

Synkel 02-19-2007 06:02

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 74676)
ha nem tudod elképzelni a dolgot akkor egyszerüen kezdj el mindenkit felvenni a vip pontlistádra a szabisok nélkül és a végeredmény pontosan azt a listát adja majd ki amit látattni akarunk:D sztem is jó ötlet mert idegesitő hogy néhol (Főleg a top30 szélén) alig lehet látni a szabisoktól a többi orit:S

Ha ott van egy ori szabin, azt látod, és akarva-akaratlanul számolsz vele. Ezzel szemben ha hirtelen megjelenik valaki 2 körre alattad mikor épp ki vagy támadva, és neked fut akárhány sereggel, annak te se örülnél.

A másik topicban ami hasonló témával foglalkozott, Ati mondta, hogy a vipesek eltüntetése a pontlistából nem megoldható technikai okok miatt. A nem vipes orik 2 hét után eltűnnek onnan.

tdomo 02-19-2007 06:56

Számomra a kulcsszó a távolabbra ellátás. Az tényleg nem lenne rossz néha. Ha ez csak úgy oldható meg, hogy lesz kivonatos pontlista, akkor támogatom, bár én szeretem látni a szabadságon lévőket is, jó tudni kik vannak a közelben, akkor is, ha éppen nincsenek játékban.

Synkel 02-19-2007 08:39

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 74688)
Számomra a kulcsszó a távolabbra ellátás. Az tényleg nem lenne rossz néha. Ha ez csak úgy oldható meg, hogy lesz kivonatos pontlista, akkor támogatom, bár én szeretem látni a szabadságon lévőket is, jó tudni kik vannak a közelben, akkor is, ha éppen nincsenek játékban.

28 körre szerintem akkor se támadsz ki, ha ellátsz addig...
Jó ez így ahogy most van.

Szyriusz 02-19-2007 08:39

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 74688)

A javaslatom szerint módod lenne megnézni mindkét listát, nem hiszem, hogy ebben a formában bármilyen hátrány okozna, hiszen magad választhatnád meg, hogy mire vagy kíváncsi. Viszont nem mindegy az sem, hogy 100 orit látok vagy 100 aktív orit látok. Főleg igaz ez az alsóbb szinteken ahol magasabb a csoportlétszám és sok esetben nem látok 3 körnél messzebb.

tdomo 02-19-2007 08:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 74697)
28 körre szerintem akkor se támadsz ki, ha ellátsz addig...
Jó ez így ahogy most van.

Jelenleg 6 körre látok el a szabis országokkal együtt. Most ártózta a szövetségesemet valaki 18 körről alulról. Ilyenkor igenis szívesen ellátnék odáig. Mondjuk ezen ez a javaslat sem segítene semmit, csak ha pl 500 embert láthatnék magam alatt és felett.

Szyriusz én tökéletesen értem a javaslatot, és írtam, hogy miért támogatnám.

Kutyuleee 02-19-2007 15:05

A szabival kapcsolatban sztem nem lenne annyira nehezen megoldható ez a választhatóság, végülis ott van az egyéni pontlista is... nem hiszem hogy olyan óriási átalakitás kéne hogy arra modulra épülve ne legyenek bent a szabisok... meg azért ott van anarch is, én ott is játszok és pl 2körnél meszebb nem látok...

emelett a másik dolog, hogy a mélyszabisoknál kéne 12óra védelem amikor "felébrednek", és ezzel a környezetüket védenénk.

Synkel 02-19-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 74739)
A szabival kapcsolatban sztem nem lenne annyira nehezen megoldható ez a választhatóság, végülis ott van az egyéni pontlista is... nem hiszem hogy olyan óriási átalakitás kéne hogy arra modulra épülve ne legyenek bent a szabisok... meg azért ott van anarch is, én ott is játszok és pl 2körnél meszebb nem látok...

emelett a másik dolog, hogy a mélyszabisoknál kéne 12óra védelem amikor "felébrednek", és ezzel a környezetüket védenénk.

Ez utóbbi nagyon nem lenne hülyeség anno director asszem topicot is nyitott neki a megbeszélésekben, de végül vagy érdeklődés hiányában, vagy egyéb okból, el lett vetve.

All times are GMT +1. The time now is 20:26.