Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kocsma morálra gyakorolt hatásának csökkentése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1439)

Kisbér 02-17-2007 09:55

Kocsma morálra gyakorolt hatásának csökkentése

Sziasztok!

Nem tudom kit mennyire idegesít fel, de a morált a kocsmák száma nagyon fel tudja nyomni... Ugye a fokozatok úgy vannak, hogy:
150-300-500 katonai egység / kocsma

Nos, most az a baj, hogy a 300 alatti kocsmával is simán 95%-on tartod a morált éveken keresztül :D 150-el meg 97-98%-on...
Ezen szeretnék változtatni, mert szerintem nagyon sokat emelnek rajtad...

Így segítve elő azt, hogy aki sokat ül egyhelyben, annak ne legyen olyan magas a morálja, jobban érvényesüljön az aktív hadi, illetve a kocsma nélküli varisok.

Valahogy úgy állítanám be, hogy :

500 / 80%
300 / 85%
150 / 90%

Vagy ha ez durva, akkor:

500 / 85%
300 / 90%
150 / 95%

Ha a sűllyesztőben landol, akkor IJ :D

solven 02-17-2007 10:00

De így mi lenne azokkal, akik nem tudnak ütni?

Pl a varis oriknak így is épp elég alacsonyan van a katmorálja időnként, és szerintem nem kéne többet rontani rajta...

Kisbér 02-17-2007 10:11

Quote:

Originally Posted by solven (Post 74348)
De így mi lenne azokkal, akik nem tudnak ütni?

Pl a varis oriknak így is épp elég alacsonyan van a katmorálja időnként, és szerintem nem kéne többet rontani rajta...

Ha belegondolsz pont nekik lenne jó...
Ez csak a felfedezős tolisok kat morálját rontaná le, az övéket sem durván...

Gondolj bele... Egy óriás varis szinte folyamatosan 75% kat morállal dolgozik, hiszen nincs semmi kocsmája (talán 1 a hullák miatt).
Viszont ha lenne egy közepes tolis, akinek csak 150-300 közötti kocsmája van, neki nem 95% lenne a kat morálja, csak 85-90 közötti... Máris könnyebben tudná ártózni...
És a hadis könnyebben ütné őket is...

Talán kevésbé lenne üthetetlen elfet csinálni...

csavo 02-17-2007 10:39

nem ertek 1et. nagyon jol van ez igy ahogy van. es nem toliskent beszelek, hanem hadiskent, felreertes ne essek h a sajat erdekemet vedenem.

azzal sem tudok eggyeterteni, hogy 1 jo varis 75on tartana a moraljat.. az mar nem megy bele a "jo varis" kategoriaba. ha ertitek mire celzok. s ilyen fajta ujitas eseten nem segitene semmit a varisokon.

solven 02-17-2007 10:42

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74350)

Gondolj bele... Egy óriás varis szinte folyamatosan 75% kat morállal dolgozik, hiszen nincs semmi kocsmája (talán 1 a hullák miatt).
Viszont ha lenne egy közepes tolis, akinek csak 150-300 közötti kocsmája van, neki nem 95% lenne a kat morálja, csak 85-90 közötti... Máris könnyebben tudná ártózni...

Mondjuk egy tolis-varis elfnek egyxébként is magas a morálja már csak azért is mert 85%-hoz húz

Egyébként így már értem a dolgot, és így csak a hadisok lennének azok akik elérhetnék a 100%-ot, és talán a tolisokkal is könyebb lenne elbánni

Tehát ha megvalósul a dolog nem fogom bánni viszont ha nem, engem az sem zavarna

Dragi 02-17-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74350)

igen ez azzzzz erősítsük tovább a hadisokat hadd gázoljanak át a tolisokon és a varisokon igen ez azzzzz ! Megcsináltad.
Ellenzem :) jó ez úgy ahogy van!

Meteo 02-17-2007 11:20

Szerintem tök jól van úgy, ahogy most van.

Bogár 02-17-2007 11:27

nekem sem tetszik ez az ötlet. a tolik még kiszolgáltatottabbak lennének a hadisokkal és a varisokkal szemben, és ezen kívül az óriás, mint faj, még erősebb lenne viszonylag...

Croissant 02-17-2007 11:30

Kifejezetten elvetendőnek tartom a tolisok ellen irányuló ötletet.

Viz 02-17-2007 12:03

Én sem támogatom egyáltalán

Kisbér 02-17-2007 13:20

Értem...
Akkor szerintetek teljesen normális, hogy egy félelfnek, aki úgy megy végig 4 csoporton, hogy nem ütött egyet sem, 98%-on van a kat. morálja...
Értem, akkor nincs is miről beszélni... :D

monro 02-17-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74347)
Nos, most az a baj, hogy a 300 alatti kocsmával is simán 95%-on tartod a morált éveken keresztül :D 150-el meg 97-98%-on...

Csináld meg te is ha zavar ;)
Ha más képes megtenni akkor hajrá csinálja mindenki utánna! Az ilyen ötleteketmeg tartsa már meg mindenki magában aminek semmilyen haszna nincs azon kívül, hogy elvonja a figyelmet azokról a dolgokról amikkel valóban foglalkozni kéne :(

Kisbér 02-17-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by monro (Post 74383)
Csináld meg te is ha zavar ;)
Ha más képes megtenni akkor hajrá csinálja mindenki utánna! Az ilyen ötleteketmeg tartsa már meg mindenki magában aminek semmilyen haszna nincs azon kívül, hogy elvonja a figyelmet azokról a dolgokról amikkel valóban foglalkozni kéne :(

Bocs monro, de amíg van jogom ahhoz, hogy topicot nyissak, addig nem tartom magamban :D
Ha nem baj.. :D
Max eldobja Ati a süllyesztőben :D
Neki ahhoz van joga, nekem meg ehhez (még) :D

monro 02-17-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74384)
Bocs monro, de amíg van jogom ahhoz, hogy topicot nyissak, addig nem tartom magamban :D
Ha nem baj.. :D
Max eldobja Ati a süllyesztőben :D

Semmi gond ha szereted magad hallgatni vagy minket ahogy "ujjongva tapsolunk" ;)

Croissant 02-17-2007 13:24

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74384)
Max eldobja Ati a süllyesztőben

Úgy legyen :)

Kisbér 02-17-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by monro (Post 74385)
Semmi gond ha szereted magad hallgatni vagy minket ahogy "ujjongva tapsolunk" ;)

Ahogy nézem a hozzászólásokat mindenki ellenezte :D Tehát nem tapsoltatok újjongva... Mégis úgy érzem, hogy ez kicsit sántít...
Soha nem értettem, hogy miért emeli ennyire a kocsma a morált, gondoltam megvitatom veletek... :)
Ezek szerint számotokra teljesen normális :D Értem :D

monro 02-17-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74387)
Mégis úgy érzem, hogy ez kicsit sántít...

Ne foglalkozz vele, majd elmúlik :D

Kisbér 02-17-2007 13:27

Mondjuk az egy kicsit furi, hogy az egyik topicban valaki azt mondja, hogy milyen rossz az, hogy a tolvajok 5-6 körről leamortizálják az országod, és nem tudsz velük semmit csinálni, itt, ahol a tolikat akarnám gyengíteni, és a tamagocsizós oriknak maluszt adni meg ellenem vannak :D

Szóval ha kérhetném, akkor legalább konzekvensek legyetek :D

Cece 02-17-2007 13:28

.... ráadásul én még fel sem szólaltam :D :D
Te... Kisbér, mit szeretnél ezzel elérni? :) Most komolyan. Ha azt, hogy a varisoknak biztosítottabb legyen a katmorál magasabban tartása, akkor a dolgot más szemszögből kéne megközelíteni.
Ez ebben a formában nekem sem teccik.

Kisbér 02-17-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 74390)
.... ráadásul én még fel sem szólaltam :D :D
Te... Kisbér, mit szeretnél ezzel elérni? :) Most komolyan. Ha azt, hogy a varisoknak biztosítottabb legyen a katmorál magasabban tartása, akkor a dolgot más szemszögből kéne megközelíteni.
Ez ebben a formában nekem sem teccik.

Azt, hogy aki 2 hetente nézi meg a beüthetetlen elfjét, annak ne 98%-on legyen a morálja... :D

De látom most is széllel szemben vizelek :D

Mindenkinek kellemes 7végét!

Cece 02-17-2007 13:33

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74392)
Azt, hogy aki 2 hetente nézi meg a beüthetetlen elfjét, annak ne 98%-on legyen a morálja... :D

De látom most is széllel szemben vizelek :D

Mindenkinek kellemes 7végét!

Senki se beüthetetlen ;)
Kellemest neked is.

u.i. Soha ne add fel :D

monro 02-17-2007 13:33

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74389)
Mondjuk az egy kicsit furi, hogy az egyik topicban valaki azt mondja, hogy milyen rossz az, hogy a tolvajok 5-6 körről leamortizálják az országod, és nem tudsz velük semmit csinálni, itt, ahol a tolikat akarnám gyengíteni...

Hát ez gond, hogy nem látod át a következményeit. Nemcsak a tolisokat gyengíted ezzel!!! Sőt, főleg azokat gyengíted akiket nem kéne!

Kisbér 02-17-2007 13:39

Quote:

Originally Posted by monro (Post 74394)
Hát ez gond, hogy nem látod át a következményeit. Nemcsak a tolisokat gyengíted ezzel!!! Sőt, főleg azokat gyengíted akiket nem kéne!

Kiket is gyengítek ezzel?! :D

Cece 02-17-2007 13:45

Monro... ööö azt hiszem nem értetted meg :) Főleg a tolisok lennének gyengítve ezzel, mivel kizárólag nekik van nyeresegük a magas kocsmaszám miatti katonaimorálból :) Szal nem ez itt a gond.
Szívni fognak az ón. haditolignómok (az ijjasokkal felszereltek is) + az ember + a félelf tolik. A félelfet annyira nem is sajnálom, de cegény embernek így is van elég baja :D

Szavazzáok meg inkáb, hogy simán ne legyen az elfeknek akkora védőbónusza és kész :)
Ha a varik a gond... kérem szépen. Arra úgy vélem a leg kézenfekvőbb megoldás, ha a templomokban lakó varázslók nem befojásolnák negatívan a morálváltozót(mert ugye befolyásolják... ugye? :p).

Kisbér 02-17-2007 13:57

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 74396)
Monro... ööö azt hiszem nem értetted meg :) Főleg a tolisok lennének gyengítve ezzel, mivel kizárólag nekik van nyeresegük a magas kocsmaszám miatti katonaimorálból :) Szal nem ez itt a gond.
Szívni fognak az ón. haditolignómok (az ijjasokkal felszereltek is) + az ember + a félelf tolik. A félelfet annyira nem is sajnálom, de cegény embernek így is van elég baja :D

Szavazzáok meg inkáb, hogy simán ne legyen az elfeknek akkora védőbónusza és kész :)
Ha a varik a gond... kérem szépen. Arra úgy vélem a leg kézenfekvőbb megoldás, ha a templomokban lakó varázslók nem befojásolnák negatívan a morálváltozót(mert ugye befolyásolják... ugye? :p).

Most nem értelek titeket... Pusztán arról beszélek, hogy 98% helyett 95%, illetve 95% helyett 90%... :D

Nah, most már tényleg itthagyom ezt a fórumot...
Mindenki csak a saját érdekeit szolgálja, és csak a saját javára akarja alakítani a hódítót...
Akik ismernek, tudják, hogy elf-et szoktam játszani.. :D Tehát ezzel saját magamat akarom gyengíteni... Illetve segíteni a hadisokat, akik így is elhanyagolható hatásúak az alsóbb csoportokban...

Cece 02-17-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74400)
Most nem értelek titeket... Pusztán arról beszélek, hogy 98% helyett 95%, illetve 95% helyett 90%... :D

Nah, most már tényleg itthagyom ezt a fórumot...
Mindenki csak a saját érdekeit szolgálja, és csak a saját javára akarja alakítani a hódítót...
Akik ismernek, tudják, hogy elf-et szoktam játszani.. :D Tehát ezzel saját magamat akarom gyengíteni... Illetve segíteni a hadisokat, akik így is elhanyagolható hatásúak az alsóbb csoportokban...

Épp akartam kérdezni, hogy miért is jó neked hogy saját magad alatt vágod a fát? :D
Én hadispárti vagyok minden téren és ezt szintén sokan tudják. De azt is, hogy nem szeretek gyengíteni dolgokat (az az elfes dolog egy kósza példa volt) inkább az ellentétjét erősínei.
Fura alak vagy te. Ha ellened vagyok asse jó, ha melletted asse jó? :D
Azt ne várd, hogy maximálisan dicsőitsem a javaslatodat a betűid formai szépségével és tökéletes dőlésszögével együtt... az árnyalatokról nem beszélve.
Legközelebb majd egy sima lefelé mutató piris hüvelykujjal reagálok, ha az jobban teccik :cool:

solven 02-17-2007 14:36

Quote:

Mondjuk az egy kicsit furi, hogy az egyik topicban valaki azt mondja, hogy milyen rossz az, hogy a tolvajok 5-6 körről leamortizálják az országod, és nem tudsz velük semmit csinálni, itt, ahol a tolikat akarnám gyengíteni, és a tamagocsizós oriknak maluszt adni meg ellenem vannak :D

Mondjuk a tolit ezen az alapon nem is gyengítenéd...

Szerencsétlen hadisnak ugyanis tökmindegy, hogy a toli aki 5-6 körről lop tőle, annak 90% vagy 95% a katmorálja :D

Viz 02-17-2007 14:39

Quote:

Igen én a messziről való akciózás ellen vagyok, viszont a morál számomra sosem okozott problémát, ha ilyen erősnek tartod, hát legyél tolis:)
No meg a morál miben zavarja a mssziről tolizót?:)
Mellesleg ezzel akármenynit nézel az oridra a morál nem lesz magasabb (nem beszélünk most a belengetésről és az ütésről)
Akkor már legyen az hogy aki napi 4szer belép annak 95% legyen a morálja, aki napi 1szer annak 90% aki 2 naponta 85% aki 3 naponta 80% és aki hetente annak ne is legyen morálja nem?:)

Penya 02-17-2007 15:33

Kisbér ne add fel, kevesen mondtak eddig ellent. ;) Nekem teljesen mind1, úgy vagyok vele h nem azon a pár százalékon múlik.

Synkel 02-17-2007 15:40

Én szeretném, ha nem lennének beverhetetlen orik a játékban, de ez a morál téma nem igazán tetszik. Ráadásul a beverhetetlenség problémáját nem is igazán oldja meg...
A távolról akciózással párhuzamot vonni már csak azért sem találó, mert ott az baj, hogy nem tudsz ellenlépést foganatosítani a téged bántóval szemben.

Bogár 02-17-2007 16:24

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74392)

vannak, akik naponta 1* néznek rá az országukra, és azok számára tökéletes az elf.
egyébként egy deffelős mf elfnek általában "csak" 95% a morálja... min kb 25% kocsma kell egy jól kiépített tolisnak ahhoz, hogy 150 katinál kevesebbre jusson 1...

és az nem mind1, hogy egy tolisnak kicsi a morálja, vagy pedig a távolság függvényében jobban csökken a készültsége. most más hasonlat nem jut eszembe, de sztem ez is jó: ha azt akarjuk, hogy egy autó jobban gyorsuljon, nem mindegy, hogy áramvonalasabbá tesszük, vagy pedig a motorját tuningoljuk fel...

Gyula 02-17-2007 18:38

Én minden javaslatot támogatok ami a tolvajoknak rosz, de ez szerintem rosz lenne az A-s orimnak is, sajnos az sem tud nponta ütni, és amig nem üt addig igen is deffensiv és nem tamagocsizó elf.

Gyula 02-17-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 74414)
Én szeretném, ha nem lennének beverhetetlen orik a játékban, de ez a morál téma nem igazán tetszik. Ráadásul a beverhetetlenség problémáját nem is igazán oldja meg...
A távolról akciózással párhuzamot vonni már csak azért sem találó, mert ott az baj, hogy nem tudsz ellenlépést foganatosítani a téged bántóval szemben.

Synk nincsenek beverhetetlen orik, idéznék egy nagy klasszikust :9

"Nincsen nagy bunker, csak kicsi az ágyu" ha érted hogy mire célzok ezzel :)

monro 02-17-2007 19:23

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74395)
Kiket is gyengítek ezzel?! :D

Én kérek elnézést, hogy nem érted kikre gondolok ;)
Pár év még és tudni fogod az apró nüanszokat :)

TDK 02-17-2007 19:40

hadis, tolis, és varis orim is van, az ötletet viszont én is csak ellenezni tudom.
a jelenlegi rendszer szerintem pont jó arányos.

mostanában jön mindenki a prima ötleteivel, amitöl a hadisok majd többet ütnek. nem ártana elgondolkodni azon sem, ha mindenki hadis lesz és naponta üt, mibe lesz majd a nyersanyag ára a piacon

TDK 02-17-2007 19:42

a remek ötleted nemcsak a tolis betonelfet, hanem a termelö törpét is hátrányosan érinti, pedig azok már most sincsenek tul jo helyzetben az A-ban, a felfedezési nehezités miatt.

demian 02-17-2007 21:28

énis ellenzem az 5letet, a mostani helyzet nekem megfelel
voltam hadis , varis , tolis
tolist, varist egy hadis simán bever hiába 100% a morálja (rendes tolisra gondolok :))
felsőbb szinteken pedig a varisoknak azért elég nehéz katmorált javítaniuk, pláne hogyha mostmég a kocsmák sem tartják a morált, ígyis ha üt valaki hiába megy fel a katmorál 100%-ra Óriásnál ez 1-2 nap alatt visszaáll 89-88%-ra, más varis fajt meg inkább nemhozok fel mert sztem az óriás a legjobb varis :)

Cece 02-17-2007 21:45

Quote:

Originally Posted by monro (Post 74431)
Én kérek elnézést, hogy nem érted kikre gondolok ;)
Pár év még és tudni fogod az apró nüanszokat :)

OFF
És engem mikor tanítasz meg Hódítózni? :D

All times are GMT +1. The time now is 18:23.