![]() |
Csak saját gépről való belépés az országokba opció
Sziasztok!
Egy sajnálatos esemény kapcsán felmerült az ötlet bennem hogy lehetne a biztonságnál egy ilyen opció hogy csak a saját gépemrőlvagy gépeimről tudjak belépni az országaimba gondolom a hálokártya azonosítója alapján ezt simán megoldható lenne,de minden ötletre vevő vagyok ezzel kapcsolatban Természetesen kikapcsolható lenne hogy elutazás esetén is játszhass |
Az első gondolatom az volt, hogy a múltkoriban vártam vkire, s közben, hogy ne fagyjak meg beültem egy netkávézóba, s hódítóztam. Ez a lehetőség így gyakorlatilag ki lenne lőve, mint hogy az is, hogy ha nem vagyok otthon, sem suliban, de gáz van, akkor gyorsan vhova bekéreckedjek netezni. S mi van a mobiltelefonosokkal, waposokkal?
A pozitív oldala viszont, hogy nem 20an visznek egy orit, s gátolja a feltörés lehetőségét. Most így pro - kontra ennyi jutott eszembe ezzel kapcsolatban, alapvetően nem rossz a cél, de vhogy ezt még tovább kéne fejleszteni. Bár lehet hogy csak magamból indultam ki, így ez ritkán lenne bekapcsolva nálam. |
Végülis, ha csak opcióként lenne benne a játékban és ennek többen szükségét is érzik, akkor én támogatom, amennyiben megvalósítható..
Bár nem tudom, hogy ebben az esetben például wapról elérhető lenne az ország? vagy onnan sem.. ? Hogy ha bármi történik ami miatt az adott gépről nem tudsz belépni, akkor mit csinálsz? .. jól van mire beírtam már Arra uezeket megkérdezte.. pfff... :rolleyes: |
Ha emlékezetem nem csal volt már egy hasonló javaslat, ami valami olyasmiről szólt, hogy kiválaszthatsz teszem azt 3 IP-címet és csak arról tudsz belépni...
A javaslat megbukott. Kb az időtájt lett az ip azonosító. |
Nekem tetszik az ötlet opcióként, mint kiválasztható, de mondjuk vannak olyan emberek, mint pl egyik haverom aki legalább 4-5helyen lép fel az orijába (suli, haver, apjánál, anyjánál, meg stb.) de mindenkép támogatom
|
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=608&page=4
36. HSz.... Nem csoda, hogy emlékeztem valahonnan :D |
Mivel több gépet illetve azonosítót megadhatsz így gondolom ezzel a lehetőséggel többen is élnének és amikor tudom hogy wapolni vagy idegen gépre megyek feladom a biztonságomat és kikapcsolom ezt az opciót,de az év nagyrészében biztonságban vagyok illetve lennék.
|
Quote:
|
Quote:
Könyörgés Atinak, hogy engedjen be az orimba? :( |
Quote:
|
Quote:
Olvassuk már el mit írt a másik könyörgöm. |
Quote:
Én inkább nem használnám. Ez az opciü szerintem kizárólag azoknak jó, akik 1géphez vannak kötve, de ez igen csak kis %ék. Iskolások, dolgozók, wapolók, netkávézósok .... Nem hinném, hogy sok olyan van aki CSAk 1helyről játszik. De nekem 8. Én nem használnám biztos. 1x elfelejtem kikapcsolni és szívás van. De ha nektek kell + lehet ilyen, engem ugyan nem zavar :) |
Quote:
|
Ha mondjuk megadhatsz 3-5 azonosítót akkor a munkahely vagy iskola is megoldott
|
Quote:
Amúgy a nevében is benne szerepel, hogy ez csak egy _opció_.. ha Neked nem kell nem használod.. de ne úgy állj hozzá, hogy ha én nem tudom/akarom használni, akkor minek a játékba :rolleyes: |
de nem kötelező bekapcsolni ezt. és főleg hülyeség 1gépre megcsinálni
amúgy meg fizikai cím alapján dolgozik a multi "filter" sztem ,mert pl nálunk dinamikus az ip. és általában változik is:D meg elég könnyen ki lehet kerülni így a rendszert ha csak ip-t néz... de ha igen akkor már meg is van az ötlet hogy hogy lehet kikerülni és multizni:D (eszem ágában nincs mielött még megtámadna vki ezért a hszért) |
Quote:
|
Quote:
Lírom itt is :) Ha az van, hogy 3azonosítót meg lehet adni áldásom a dologra (de kettő is elég, ha hálókártyáról van szó) Nekem csak a mobil + csak az itthoni PC :) Nem kell torkomnak ugrani mert egyáltalán NEM ellenzem a javaslatot :D Csak felhoztam, hogy hasonló ügyben már volt dumcsi és akkor le lettem pisszentve, hogy ilyen nyem lecc :o |
az IP megadás eleve hülyeség, mert ADSL esetén kapcsolásonként kapsz újat :)
ha megoldható a MAC megadása, és bekorlátozható a játék a megadottakra, akkor jó ötlet valóban :) |
Azért vetette el Atti mert IP alapú azonosításról beszéltetek ami lehetetlen a sok dinamikus ip cím miatt
|
Quote:
Mégegyszer és utoljára: Az 5let jó, amennyiben lehetőség lessz több kimenő címet megadni (NEM IP CÍMRE ondolok). Nah báj topic. |
Quote:
|
ööö, nincs vmi jogszabaly, hogy a mac cim azonositot nem hasznalhatja egy szolgaltatas korlatozasokra?
egyebkent, mint opcio jo a javaslat, de a kivitelezese eleg nehezkes :) |
Quote:
|
Quote:
pl: a fentihez hasonlóan, jogellenes a bankban elkérni a személyidet... lefénymásolni meg pláne... ezek nélkül mit tudsz csinálni egy bankban?? :D vagyis ha teljesen opcionális, akkor valaki vag ymeg sem nézi mi ez, vagy valaki aki szükségét érzi , használja. a sok kifogás hogy wapp, elutazom , nem tudok majd belépni, baromság. Aki ettől fél nem használja és kész. Ati Administrator Belépés dátuma: 06-01-24 Hol: Budapest, Hungary Üzenet: 4,006 Idézet: Eredeti szerző Cece eszem nincs hozzá, hogy lehetne az ilyesminek elejét venni Ahogy fent már le volt írva többek által is: - jelszavadat nem adod ki senkinek, szövetségesednek sem - nem írod le a jelszavadat - az e-mailed jelszavát se - nem kitalálható jelszó - a játék nyújtotta biztonsági opciók bekapcsolása - a géped folyamatos rendbentartása (vírusok, spyware-ek stb.) Ehhez nem a Hódítóban kell bármit is tenni, ez már csupán az emberi tényező. Korábban Ati írta ezt... ha minden feltételnek eleget teszünk, simán elő fordulhat akkor is, hogy ügyes emberkék így is megszerzik a kódunkat. Azt hiszem ennél sokkal nehezebben megszerezhető kódokat is " felszoktak törni " egyes csoportok. sajnos el kell fogadnuk, hogy léteznek olyan emberek, akik ki tudja mien megfontolásból ( nem megy a stratégia nekik, akármi) ezzel szórakoznak, hogy bejutnak egy-egy orszgába, még akkor is ha a fenti feltételeknek eleget teszünk. az akérdés, amit nem értek, hogy a hódítóban ezt az eseményt hogyan lehet meggátolni,mert attól hogy látom valaki belépett más IP-ről, az már csak a múlt, meg nem akadályozza. miután a rendszer nem csak Ip-számot figyel, hanem sok midnen mást (Mac), lehessen azonosítani magunkat, ezek alapján is |
Quote:
|
Quote:
|
Technikailag erre egyetlen igazán működő lehetőség van, nagyon macerás, mindenkinek egyesével kellene megcsinálni, és egy gép újrainstall esetén gyakorlatilag teljesen lehetetlenné válna a belépés, hacsak le nem adsz valami személyi másolatot hozzánk, majd személyesen igazolod magad, és úgy ismét engedjük a belépést. No de ilyeneket bankoknál se szokás csinálni, nemhogy egy játékban, úgyhogy ezt nem támogatom.
Ha nem szeretnéd, hogy más belépjen az országodba, akkor tartsd titokban a belépési adataidat. Ha valaki próbálkozik a belépésekkel, azt most láthatod, és meg tudod előre tenni a szükséges lépéseket, hogy ne járjon sikerrel. |
Csak megsúgom, hogy MAC-et is lehet módosítani...
Sőt, olyan is előfordulhat, hogy bekrepál a hálókártyád, és kicseréled... Ha előtte be volt kapcsolva az opció, akkor megy a könyörgés? Nem is értem Serg, hogy erre miért is van szükség... |
Quote:
Sztem ez ugyanaz, mintha megváltoztatod a jelszavadat mondjuk naponta. Vagy te lépsz be az oridba vagy az akinek megadtad a kódodat. Ha nem adsz kódot senkinek akkor meg minek ez az opció? Persze felőlem mehet, de nagyon valószínűtlen, hogy ezt használnám. Ha nem akarom engedni, hogy belépjenek hozzám akkor kódot váltok és kész. Ha meg a feltörések miatt van a javaslat, azt gyanítom, hogy aki akar ugyis be fog törni az oriba ha ért ehhez a dologhoz. Ha viszont ez a javaslat arról szól, hogy ne lépkedjen senki másnak az orijába akkor sem ha éppen a szövije akkor minek az opciós lehetőség bele? Opció nélkül viszont nem lehet kivédeni a már említett problémát a wappal és a nemvagyokotthon de betudnék lépni jelenséggel kapcsolatban. |
Talán a mi klánunk az egyetlen az egész játékban, ahol nem lépkedünk be egymáshoz...
Hogy is merülhetett fel ekkrora baromság Sergben nem tudom elképzelni... :confused: Sosem hallottam sehol, hogy ha valamelyik hacker bejutott akármelyik komolyabb cég titkos oldalaira,hogy az azért történt volna, mert megadta a kódokat a cég másnak. minden esetben bűncselekményről halottam, sosem a feltört oldalak felelőségéről... úgy látszik a hódítónál nem tudunk ettől elszakadni, hogy csak úgy lehetséges belépni 1 országba, ha másnak ki lett adva a kód !!!! ha így lenne ez , vajon kik azok a hackerek???? igenis vannak olyan ember csoportok, akik ezzel foglalkoznak, hogy más országaiba be jussanak , anélkül, hogy a kódokat valaha is megadták volna nekik sőőt , nem kell 20-30 próbálkozás ahhoz, hogy megfejtsék a kódot, hanem betudnak egyből lépni a jó kóddal. |
Én az év nagy részéban csak itthonrol és a saját gépemröl lépek be. Támogatom az öteletet.
Kérdés: A telefonnak nincs valami egyedi azonositója amit a hód szerver le tudna kérdezni alkalmasint? esetleg hogy lehetne olyan opció is hogy csak a saját teló szolgáltatóm ip-iröl lehet belépni? Tudom h alapvetően nem ip-röl van szó, és azt is tudom hogy mindig más ip-je vana telómnak, de gondolom a szaolgálatók fix és a másiktol független tartománybol osztják ki az ip-ket :) |
A MAC címnek (változtatható) helyi hálózatban van szerepe.
IP cím (gyakran dinamikus) is kilőve ... esetleg engedélyezett tartományt adhatna meg az ember, mint belépési pont(ok), de ezzel csak kismértékben csökken a rizikó. Mi alapján azonosítanád még a gépet? Színe, formája? Egy nem egyszerű jelszó fejben tartása, az már sokat segít az illetéktelenek ellen. modif: Tényleg, Ati, a https miért szűnt meg? |
Quote:
A pánikkeltés is bűncselekmény, azért ennyire ne ess át a ló túloldalára, ha kérhetném. |
Quote:
na mindegy, az ötletet én se támogatom :) sokat vándorolok én is a világban :) és nincs szivem (sokak bánatára) sokáig hanyagolni az orim, akár még szabira tenni se :) |
Quote:
Sztem úgy megvalositható lenne hogy eltárolja a helyeket ahonnan beléptél és amikor bekapcsolod az opciót akkor szépen kijelölheted az engedélyezetteket (így pl ha reinstall is van, egy másik engedélyezett helyedről belépsz, és kikapcsolod). |
Quote:
A routerben a MAC klónozást kell bekapcsolni, nem kell átírni semmit. Szolgáltató -> Te géped, ez lényegében felfogható helyi hálónak. Ettől még nem mondod meg pl. az én MAC címemet :) Engem az érdekelne, hogy https miért szűnt meg hódon. Még mindig :) |
Quote:
|
Quote:
de én 2 helyről játszom. 1 a mhely főleg. 1 pedig otthon. A-s orit még el lehet tologatni napi 1-2 belépéssel... de egy kiélezettebb más szintű orit nehezebben, mert nincs tejtartó... és vannak olyan elvetemültek, akik nem átallnak 6-7 körös orit beállítani... vagy még kevesebbet /:)/... remélem ez az ötlet max opció leszen /Denike...:)/ vagy még az sem... uff. és mégeccer ezer bocsánat. *padlórések között elkúsz* |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:11. |