Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Több ország egy böngészőben (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1434)

Viz 02-15-2007 17:25

Több ország egy böngészőben

Hello.

Sejtem hogy volt már ilyesmi kérdés is, azonban nem sikerült megtalálnom.
Kérdésem: Firefox-ban hogy oldható meg hogy egyszerre több orit is vihessünk, és az fülek függetlenek legyenek egymástól ( magyarul ha egyik fülön kattintok a többi ne váltson át automatikusan ugyanarra az orira )
Előre is kösz.

Dragi 02-15-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74061)
Hello.

Sejtem hogy volt már ilyesmi kérdés is, azonban nem sikerült megtalálnom.
Kérdésem: Firefox-ban hogy oldható meg hogy egyszerre több orit is vihessünk, és az fülek függetlenek legyenek egymástól ( magyarul ha egyik fülön kattintok a többi ne váltson át automatikusan ugyanarra az orira )
Előre is kösz.

huhh ezt már Csokibácsi leírta egyszer emlékszem rá csak nem tudom hol :(

Remedy 02-15-2007 17:44

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 74063)
huhh ezt már Csokibácsi leírta egyszer emlékszem rá csak nem tudom hol :(

http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=484

Synkel 02-15-2007 17:54

Én ezt elolvastam párszor, de bevallom, azóta se tudom, mit kellene csinálnom:)
Nem kell mondani, tudom, hogy hülye vagyok, de ha valaki a hozzám hasonlók kedvéért leírná tök szájbarágósan, azt nagyon megköszönném:)

Viz 02-15-2007 18:44

Én is hülye vok, no meg ez nekem úgy tűnik csak több ablakos módszer, valaki ismer e valami megoldást ugyanígy lapfülesre?
Mert nem kell ilyenkor ablakot váltani és amint esemény van rögötn utdok reagálni, ezért jobbnak találnám.
Előre is kösz ha valaki kisegít:P

Ati 02-15-2007 18:45

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74075)
Én is hülye vok, no meg ez nekem úgy tűnik csak több ablakos módszer, valaki ismer e valami megoldást ugyanígy lapfülesre?
Mert nem kell ilyenkor ablakot váltani és amint esemény van rögötn utdok reagálni, ezért jobbnak találnám.
Előre is kösz ha valaki kisegít:P

Nem tudok ilyen lehetőségről.

Viz 02-15-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74076)
Nem tudok ilyen lehetőségről.

Firefoxban nem vagy egyik böngészőben sem?
Merthogy én még az explorert is képes lennék használni ha lenne ilyen lehetőség benne:D
Operában viszont elképzelhetőnek tartom.

Deni 02-15-2007 18:55

IE-ben nálam tökéletesen működik.. :p

Viz 02-15-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 74078)
IE-ben nálam tökéletesen működik.. :p

Egy ablakban több ország?

Deni 02-15-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74079)
Egy ablakban több ország?

ömm.. vagy lehet félreértettem, hogy mit is akarsz..

Ati 02-15-2007 19:04

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74077)
Firefoxban nem vagy egyik böngészőben sem?
Merthogy én még az explorert is képes lennék használni ha lenne ilyen lehetőség benne:D
Operában viszont elképzelhetőnek tartom.

Konkrétan egyik böngészőben se hiszem, hogy ez így megoldható, ahogy Te szeretnéd.

Deni 02-15-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74081)
Konkrétan egyik böngészőben se hiszem, hogy ez így megoldható, ahogy Te szeretnéd.

Akkor valószínűleg nem értettem jól, hogy hogy is szeretné.. :o

Ati 02-15-2007 19:09

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 74082)
Akkor valószínűleg nem értettem jól, hogy hogy is szeretné.. :o

Egy böngészőben több fül, mindegyik fülben más ország.

dreaman68 02-15-2007 21:10

nem értem túlzottan hozzá de elméletileg azért nem megoldható mert így kikerülhető az IP cím alapján a nem összekötött orik azonosítása?

Ati 02-15-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 74096)
nem értem túlzottan hozzá de elméletileg azért nem megoldható mert így kikerülhető az IP cím alapján a nem összekötött orik azonosítása?

Hmm? Nem. Ennek technikai okai vannak, és ez így is működik igazából jól. Most gondolj bele, hogy ha valamelyik oldalt megnyitnád új ablakba, és nem engedné a böngésződ, mert előtte abban a fülben is be kéne lépned a játékba. Falnak mennél igen rövid időn belül. :)

dreaman68 02-15-2007 21:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74097)
Hmm? Nem. Ennek technikai okai vannak, és ez így is működik igazából jól. Most gondolj bele, hogy ha valamelyik oldalt megnyitnád új ablakba, és nem engedné a böngésződ, mert előtte abban a fülben is be kéne lépned a játékba. Falnak mennél igen rövid időn belül. :)

mondasz valamit:D

Bea Baba 02-16-2007 05:36

Én most próbálkozok de mivel csak 1 orim van, én ugyanazt nyitom meg külömböző fülekbe, persze külömbüző menüpontokban, és nem igazitja egymáshoz:D nemtom h, de jóóó:D :D :D

Kisbér 02-16-2007 09:06

Az a lényeg, legalábbis explorer-ben - lehet a többiben is ez a helyzet - hogy ha ctrl+N-el nyitsz új ablakot a már meglévő hódítóról, akkor összefűzi az országokat. Ha viszont új ablakot nyitsz, akkor nem fűzi össze őket...

Ati 02-16-2007 09:08

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74164)
Az a lényeg, legalábbis explorer-ben - lehet a többiben is ez a helyzet - hogy ha ctrl+N-el nyitsz új ablakot a már meglévő hódítóról, akkor összefűzi az országokat. Ha viszont új ablakot nyitsz, akkor nem fűzi össze őket...

Így van, viszont ez utóbbi esetben ezek nem lesznek egy ablakban, külön fülekben.

Kisbér 02-16-2007 09:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74165)
Így van, viszont ez utóbbi esetben ezek nem lesznek egy ablakban, külön fülekben.

Miért, az IE tud olyant, hogy egy ablakban van 2 böngésző? (lehet a 7-es már tud...)

Ati 02-16-2007 09:31

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74167)
Miért, az IE tud olyant, hogy egy ablakban van 2 böngésző? (lehet a 7-es már tud...)

Tud, igen.

Kisbér 02-16-2007 09:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74172)
Tud, igen.

Már most mi tud? :D A 6-os is tudja? Vagy csak a 7-es?

Remedy 02-16-2007 09:41

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74174)

7-es. Try it :)

Ati 02-16-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74174)

Mittudomén, hogy a 6-os is tudja-e, a 7-es mintha kötelező frissítés lett volna, mert a win alap szolgáltatásai is azt használják, úgyhogy nemigen kéne látni 6-os IE-t manapság.

De lehet, hogy tévedek. :)

Kisbér 02-16-2007 09:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74176)
Mittudomén, hogy a 6-os is tudja-e, a 7-es mintha kötelező frissítés lett volna, mert a win alap szolgáltatásai is azt használják, úgyhogy nemigen kéne látni 6-os IE-t manapság.

Ati, a 7-es IE keményen bugos még... :D
Szóval akinek javasolhatom, még ne tegye fel :D

Remedy 02-16-2007 09:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74176)

Szerintem tevedsz, en ugy tudom csak a vitaban van alapbol a 7-es, es szo nincs kotelezo frissitesrol...

Amugy is hogy hangzik ez, mar miert lenne egy bongeszo frissitese kotelezo... :)

Ati 02-16-2007 09:51

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74179)
Ati, a 7-es IE keményen bugos még... :D
Szóval akinek javasolhatom, még ne tegye fel :D

Ez egy kis örgödi kör, mert ha nem teszed fel, akkor meg mégbugosabb marad a WinXP-d.

Mellesleg tényleg SZÉP az IE7. Szerintem iszonyú szépen adja vissza az oldalakat, sokkal szebben, mint más böngészők.

(Én azért maradtam a Firefox-nál, de ettől függetlenül tartom a fentit. :))

Ati 02-16-2007 09:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 74181)
Szerintem tevedsz, en ugy tudom csak a vitaban van alapbol a 7-es, es szo nincs kotelezo frissitesrol...

Amugy is hogy hangzik ez, mar miert lenne egy bongeszo frissitese kotelezo... :)

Mert a Win alap motorja mindenhol az IE-t használja. Ha kinyitsz egy mappát, akkor az az IE böngésző egy példányában nyílik meg.

Emlékszem a frissítésére, olyan mértékig rendszer-szintű, hogy még arra is figyelmeztetett, hogy lesz pár reboot, és a vakok-gyengénlátók képernyőolvasó programja SE fog futni a rebootok között, de semmi pánik, ez így a jó, majd egyszercsak visszajön újra.

Ati 02-16-2007 09:55

Aztán lehet, hogy ez nem így van, majd Csokibácsi kiigazít. :)

Kisbér 02-16-2007 10:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 74183)
Ez egy kis örgödi kör, mert ha nem teszed fel, akkor meg mégbugosabb marad a WinXP-d.

Mellesleg tényleg SZÉP az IE7. Szerintem iszonyú szépen adja vissza az oldalakat, sokkal szebben, mint más böngészők.

(Én azért maradtam a Firefox-nál, de ettől függetlenül tartom a fentit. :))

Amíg nem viszik át a 7-es IE motorját az IIS-ekre, és amíg nem lesz kompatibilis a 2 dolog egymással, addig én nem ajánlom, hogy feltegye bárki aki ebben dolgozik...
Tudom, mert épp tegnap engedélyeztem a WSUS-on a cégen belül a 7-es IE-t, fél órával később már anyáztak, hogy elmegyek a búsba, mert a fele alkalmazás nem megy :D
Szóval én egyenlőre csúsztatom a IE7-et :D

Kutyuleee 02-16-2007 12:48

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 74188)
Amíg nem viszik át a 7-es IE motorját az IIS-ekre, és amíg nem lesz kompatibilis a 2 dolog egymással, addig én nem ajánlom, hogy feltegye bárki aki ebben dolgozik...
Tudom, mert épp tegnap engedélyeztem a WSUS-on a cégen belül a 7-es IE-t, fél órával később már anyáztak, hogy elmegyek a búsba, mert a fele alkalmazás nem megy :D
Szóval én egyenlőre csúsztatom a IE7-et :D

Jah azt én is halottam hogy az IE7 sok alkalmazással szórakozik, mint a vistán se fut sok régebbi program:S
Én megvagyok a jó opera tűzróka párossal:D (ie-nek a parancsikonjait is leirtottam) opera a normál orira, a tűróka meg anarchra:D

All times are GMT +1. The time now is 01:29.