Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Szövihez belépés csak limitált okkal. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1421)

Kisbér 02-12-2007 10:25

Szövihez belépés csak limitált okkal.

Sziasztok!

Szeretném elérni, hogy a szövihez/klántárshoz való belépés csak 1-2 kivétellel lehessen megcsinálni bünti nélkül.
Sajnos tapasztalat, hogy vannak olyan országok, akik belépkednek a szövihez, varázslatokat tesznek fel, piacoznak, építkeznek, bontanak, mindenféle bünti nélkül.
Ugyan harci akciókat nem indítanak, de már az is, ha valaki a szövnél bont (miközben pl épp támadás van ellene, így az ellenfél felülről megy be már), felfoghatjuk harci akciónak.
Vagy pl a védelem varázslat felrakása is ilyen lehet...

Ezért kérem a tisztelt Adminoktól/fejlesztőktől, hogy próbáljanak olyan szűrőt fejleszteni, ami megszűri ezeket a belépéseket is.

Természetesen vannak olyan akciók, amik sajnos nem megoldhatóak a szövihez való belépés nélkül.

Ilyen dolgot csak 3 esetben engedném:
- az angolban (talán a románban is) a vip-elés (mivel ott csak utalással, vagy netes fizetéssel lehetséges)
- a szabadság gomb megnyomása (pl a havernak elment a nete, nem tud wap-olni, épp kórházban van és megkér valakit, hogy tegye el szabira
- a klánból való kilépés (ez ugye csak akkor, ha az illető a szövivezér (nem szavazásos módon), vagy pedig ő a legrégebbi a klánban, így csak ő léphet ki, még a vezér sem teheti ki)

Mik a vélemények?

Remedy 02-12-2007 10:28

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73166)
Sziasztok!

Szeretném elérni, hogy a szövihez/klántárshoz való belépés csak 1-2 kivétellel lehessen megcsinálni bünti nélkül.
Sajnos tapasztalat, hogy vannak olyan országok, akik belépkednek a szövihez, varázslatokat tesznek fel, piacoznak, építkeznek, bontanak, mindenféle bünti nélkül.
Ugyan harci akciókat nem indítanak, de már az is, ha valaki a szövnél bont (miközben pl épp támadás van ellene, így az ellenfél felülről megy be már), felfoghatjuk harci akciónak.
Vagy pl a védelem varázslat felrakása is ilyen lehet...

Ezért kérem a tisztelt Adminoktól/fejlesztőktől, hogy próbáljanak olyan szűrőt fejleszteni, ami megszűri ezeket a belépéseket is.

Természetesen vannak olyan akciók, amik sajnos nem megoldhatóak a szövihez való belépés nélkül.

- az angolban (talán a románban is) a vip-elés (mivel ott csak utalással, vagy netes fizetéssel lehetséges)
- a szabadság gomb megnyomása (pl a havernak elment a nete, nem tud wap-olni, épp kórházban van és megkér valakit, hogy tegye el szabira
- a klánból való kilépés (ez ugye csak akkor, ha az illető a szövivezér (nem szavazásos módon), vagy pedig ő a legrégebbi a klánban, így csak ő léphet ki, még a vezér sem teheti ki)

Mik a vélemények?

Ertem, tehat ha a szovim eljon hozzam vendegsegbe, ne lephessen be piacozni mondjuk a gepemrol? Ezt a FAQ is megengedi....

Viz 02-12-2007 10:32

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 73167)
Ertem, tehat ha a szovim eljon hozzam vendegsegbe, ne lephessen be piacozni mondjuk a gepemrol? Ezt a FAQ is megengedi....

Azt hogy ha nálad van beléphessen piacozni??

Ati 02-12-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73166)

Öööö, hát ja, végülis ez jobb, mint az országtörlés, mert bevipelem lopott kártyával, aztán nemcsak az orija lesz törölve, de még a rendőrségre is mászkálnia kell, hogy tisztázza valahogy magát, hogy nem ő lopott bankkártyát...

Igazából nem látom, hogy miért kéne bárkinek is megadnod a belépőadataidat, úgyhogy ne tedd.

Penya 02-12-2007 10:41

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73168)

Idézet súgóból :

Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Szövetségben vagyok, és nem mindig férek hozzá a géphez, ezért meg szeretném kérni a szövetségesemet, hogy időnként nézzen rá az országomra. Lehet ebből baj?
Igen, lehet.

Először is bármikor ellophatják országodat, ha valakinek megadod a belépési adataidat, amivel több hónap munkáját tudják pillanatok alatt tönkretenni. Ha olyan valakinek adod meg az adatokat, akiben megbízol, az sem garantálja, hogy hozzá nem lépnek be illetéktelenek, és nem szerzik meg a Te adataidat is.

Ezen túlmenően, ha bármilyen egyéb gyanús jel, akció párosul az országokhoz, akkor az egy helyről való belépés elegendő plusz bizonyítéknak számít a szabálytalanság megállapításához, így országod akár az anarchista csoportba is kerülhet, az ezzel járó büntetésekkel együtt.

Ezért SEMMIKÉPPEN nem javasoljuk, hogy a szövetségesek egymásnak megadják belépési adataikat, és egymás országát gondozzák.
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. A szövetségeseimmel néha összejövünk nálam egy bulira, és mindenki itt nézi meg az országát az én gépemről. Mire figyeljünk?
Ez nem egy túl szerencsés felállás. Ha mindenképpen muszáj, akkor védővarázslatok felrakása, piacozás a maximum. Semmilyen akciót ne indítsatok ilyen esetben. Amennyiben ez más gyanús tényezőkkel, akciókkal párosul, sajnos az anarchista csoportba helyezést kockáztatja, ezért az ilyen helyzeteket nem ajánljuk.
Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Időnként összejövünk a haverokkal egy-egy bulira nálam, és olyankor az én gépemről nézi meg mindenki az országát. Nem vagyunk szövetségben szerencsére. Ebből lehet valami baj?
Ha külön emberek országairól van szó, akkor ebből nem valószínű, hogy gond lehet.

laci 02-12-2007 10:43

Egyre több topic van ezzel a "megadom a jelszavamat a havernak, de mi lesz, ha valami rosszat tesz" témával. Én még sohasem adtam meg senkinek az adataimat, nem is fogom, pedig évek óta gyakorlatilag ughyanazokkal az emberekkel vagyok szövetségben, és 100%-osan biztos vagyok benne, hogy nem élnének vissza a bizalmammal. Ha nagyon nem tudom megoldani az országom irányitását (piac, ilyesmi), akkor elmegyek szabadságra, de nem fogok idegeskedni amiatt, hogy mi lesz a távollétemben, anarchba kerülök, vagy csak elszúrják a dolgaimat...

Remedy 02-12-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73168)

Igen, az. Miert nem olvasod el inkabb?

Viz 02-12-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 73173)
Igen, az. Miert nem olvasod el inkabb?

Értem, csak nem tudom most neked miért ez jutott eszedbe egyből Kisbér hsz-éből.

Remedy 02-12-2007 10:48

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73175)
Értem, csak nem tudom most neked miért ez jutott eszedbe egyből Kisbér hsz-éből.

Mert pl o ezt szabalytalannak szeretne minositeni.....

Cece 02-12-2007 10:50

Én ammondó vagyok, hogy mindenki korlátaihoz mérten csakis és kizárólag a saját gépéről vagy telefonjáról lépkedjen be a asaját orijába.
Semmilyen korlátokat nem szabnák. Ha lehet piacozni, akkor már lehet varázslatot is feltenni, majd karavánozni is, építeni, bontani, képezni, fokozni.... stb.
Nem táogatom sem az alapötletet, sem egyik olyan multbéli vagy jövendőbeli javaslatot, ami lehetővé teszi mások országába való belépést saját, illetve saját országba való belépést más hódos gépéről, telójáról.
Mindig vannak kiskapuk és minél lazább a korlátozás, annál több a kiskapu azaz a lehetőség a szabálytalan játékra.

Kisbér 02-12-2007 10:54

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 73170)
Idézet súgóból :

Tisztában vagyok ezekkel...

De nekem sajna kevés az, hogy: "igen, lehet belőle gond"
És nekem túl sok az, hogy: "max varázslatok, illetve piacozás"

Ati 02-12-2007 10:56

Te magad vagy a felelős minden olyan cselekedetért, amit a belépőadataiddal csinálnak, legyél az Te magad, vagy a szövetségesed, esetleg csak a volt-szövetségesed, akivel időközben összevesztél. Ha nem szeretnéd, hogy törölje az országodat, vagy olyan akciókat indítson a tudtod nélkül, amiért anarch jár, akkor ne add meg senkinek az adataidat.

Anarchba kerülés után nem tudom elfogadni kifogásnak, hogy "dehát nem is én voltam". De, Te voltál. Te adtad meg az adataidat, innentől a Te felelősséged.

Nem tudom miért olyan bonyolult dolog ezt megjegyezni: ne add meg senkinek a belépési adataidat.

Ezt nem szabályozni kell, hanem egyszerűen betartani, és akkor nem lesz belőle probléma.

Ha valamit nem tudsz épp megcsinálni, akkor az nem lesz megcsinálva.

Kisbér 02-12-2007 10:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73169)
Öööö, hát ja, végülis ez jobb, mint az országtörlés, mert bevipelem lopott kártyával, aztán nemcsak az orija lesz törölve, de még a rendőrségre is mászkálnia kell, hogy tisztázza valahogy magát, hogy nem ő lopott bankkártyát...

Igazából nem látom, hogy miért kéne bárkinek is megadnod a belépőadataidat, úgyhogy ne tedd.

Akkor viszont oldjuk meg, hogy ne csak így lehessen vip-elni ezeket az orikat...
Pl megoldás lehet az, hogy vip kört bárkinek tudok adni az én orimból... Már ez is megoldás lehet... Vagy nemtudom...

Kisbér 02-12-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73181)
Te magad vagy a felelős minden olyan cselekedetért, amit a belépőadataiddal csinálnak, legyél az Te magad, vagy a szövetségesed, esetleg csak a volt-szövetségesed, akivel időközben összevesztél. Ha nem szeretnéd, hogy törölje az országodat, vagy olyan akciókat indítson a tudtod nélkül, amiért anarch jár, akkor ne add meg senkinek az adataidat.

Anarchba kerülés után nem tudom elfogadni kifogásnak, hogy "dehát nem is én voltam". De, Te voltál. Te adtad meg az adataidat, innentől a Te felelősséged.

Nem tudom miért olyan bonyolult dolog ezt megjegyezni: ne add meg senkinek a belépési adataidat.

Ezt nem szabályozni kell, hanem egyszerűen betartani, és akkor nem lesz belőle probléma.

Ha valamit nem tudsz épp megcsinálni, akkor az nem lesz megcsinálva.

Erről beszélek Ati, csakhogy most sajnos ezek az esetek nincsenek kiszűrve...

Ati 02-12-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73182)
Akkor viszont oldjuk meg, hogy ne csak így lehessen vip-elni ezeket az orikat...
Pl megoldás lehet az, hogy vip kört bárkinek tudok adni az én orimból... Már ez is megoldás lehet... Vagy nemtudom...

Remek gondolat, csinálok egy fiktív országot, lopott kártyával teszek rá pénzt, majd átrakom a vipköröket a valós országomra, a fiktív országot törlöm, aztán én majd tagadok mindent, mondván, hogy kaptam csak valakitől, nem is tudom kitől.

Ha valaki bűncselekményt követ el, akkor vállalja a felelősségét. Sorry, de a bankkártyacsalás az igencsak bűncselekmény, nem áll szándékomban ezt semmilyen formában támogatni.

Kisbér 02-12-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73185)
Remek gondolat, csinálok egy fiktív országot, lopott kártyával teszek rá pénzt, majd átrakom a vipköröket a valós országomra, a fiktív országot törlöm, aztán én majd tagadok mindent, mondván, hogy kaptam csak valakitől, nem is tudom kitől.

Ha valaki bűncselekményt követ el, akkor vállalja a felelősségét. Sorry, de a bankkártyacsalás az igencsak bűncselekmény, nem áll szándékomban ezt semmilyen formában támogatni.

Tudom Ati, hogy Te is kényszerben vagy ezzel kapcsolatban... Régebben beszéltünk erről.. De mégis valamit ki kell találni erre, mert már közel 1.5 éve nincs megoldva ez a probléma. És ez nagyon-nagyon sok embernek probléma, akik szívesen fizetnének Neked, de Te nem hagyod :D:D:D:D...

Ati 02-12-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73186)
Tudom Ati, hogy Te is kényszerben vagy ezzel kapcsolatban... Régebben beszéltünk erről.. De mégis valamit ki kell találni erre, mert már közel 1.5 éve nincs megoldva ez a probléma. És ez nagyon-nagyon sok embernek probléma...

Meg van oldva, a jelenlegi jogi feltételek ezt teszik lehetővé. Mindenki csak saját magának fizethet bankkártyával. Ha ezt "fű alatt" egymás között máshogy oldjátok meg, akkor ezzel vállaljátok az ezzel járó esetleges jogi következményeket is.

Kisbér 02-12-2007 11:05

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73187)
Meg van oldva, a jelenlegi jogi feltételek ezt teszik lehetővé. Mindenki csak saját magának fizethet bankkártyával. Ha ezt "fű alatt" egymás között máshogy oldjátok meg, akkor ezzel vállaljátok az ezzel járó esetleges jogi következményeket is.

Az is jogsértő lenne, ha a magyar tagoknak sms-ben lehetne fizetni?

Ati 02-12-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73188)
Az is jogsértő lenne, ha a magyar tagoknak sms-ben lehetne fizetni?

Az angol és a román nyelvű verziókban nincsen sms fizetési lehetőség, és nincs is ilyen tervezve.

Kisbér 02-12-2007 11:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73189)
Az angol és a román nyelvű verziókban nincsen sms fizetési lehetőség, és nincs is ilyen tervezve.

Ezt tudom Ati, de jogsértő lenne? Segíteni őket vip-hez jutáshoz?

Kisbér 02-12-2007 11:20

Na, de jól elkanyarodtunk az eredeti témától... Tehát a téma onnan indult, hogy semmilyen indokból ne lehessen belépni egy másik országba. Ha mégis megtetted, még ha nem is csináltál semmit, legyen bünti!

Cece 02-12-2007 11:24

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73194)
Na, de jól elkanyarodtunk az eredeti témától... Tehát a téma onnan indult, hogy semmilyen indokból ne lehessen belépni egy másik országba. Ha mégis megtetted, még ha nem is csináltál semmit, legyen bünti!

Jah. Én mondjuk ezt a politikát támogatom, bár tisztában vagyok vele, hogy teljes mértékben lehetetlenség betartatni... azaz nem lehetetlen, csupán hatalmas áldozatokkal járna.

tdomo 02-12-2007 11:24

Quote:

Én támogatnám ezt a javaslatot, de szerintem ezt nem lehet rendesen bevezetni. Ha már meg van engedve, hogy egy összejövetelen megnézd az országodat a szövid gépéről, akkor ezt sehogyan sem lehet szűrni.

laci 02-12-2007 11:25

Quote:

Valahogy úgy van a dolog, hogy Kisbérrel szinte soha nem birok egyetérteni... de kivételesen most 100%-ig igen.

Kisbér 02-12-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 73196)
Én támogatnám ezt a javaslatot, de szerintem ezt nem lehet rendesen bevezetni. Ha már meg van engedve, hogy egy összejövetelen megnézd az országodat a szövid gépéről, akkor ezt sehogyan sem lehet szűrni.

Miért kéne megengedni? A szövetségi státusz alatt látsz mindent... Akkor meg mi az, amit meg akarsz még ezen kívül nézni?

Ati 02-12-2007 11:28

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73193)
Ezt tudom Ati, de jogsértő lenne? Segíteni őket vip-hez jutáshoz?

Nem vállalom be azt a negatív hangulatot, amit egy ilyen lehetőslg bevezetése okozna (Ie: sms-sel 2x annyiba kerüljön a VIP tagság, mint másoknak), ezért nem lesz ilyen lehetőség.

Ati 02-12-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by laci (Post 73197)
Valahogy úgy van a dolog, hogy Kisbérrel szinte soha nem birok egyetérteni... de kivételesen most 100%-ig igen.

Ha a szövimnél vagyok, és látom, hogy megtámadtak, akkor ne léphessek be a gépéről íjászt venni, hanem végig kelljen néznem, ahogy beütnek.

Legyünk azért ennél reálisabbak.

tdomo 02-12-2007 11:31

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73198)
Miért kéne megengedni? A szövetségi státusz alatt látsz mindent... Akkor meg mi az, amit meg akarsz még ezen kívül nézni?

Most meg van engedve. Persze, meg lehet tiltani. :)
Én személy szerint támogatom a javaslatodat, mert ellene vagyok az egymáshoz való belépkedésnek.

laci 02-12-2007 11:31

Szóval a legtisztább dolog: soha senki ne léphessen be más országába, kivétel nincs, ha összeül a szövetség, akkor egyetlen ország szövilistájából nézegessék egymás országát és slussz. Igy nem lesz félreértés, és nem lesz olyan, hogy "jaj, én azt hittem, azt még szabad, amiért büntetést kaptam".

Ati 02-12-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by laci (Post 73202)
Szóval a legtisztább dolog: soha senki ne léphessen be más országába, kivétel nincs, ha összeül a szövetség, akkor egyetlen ország szövilistájából nézegessék egymás országát és slussz. Igy nem lesz félreértés, és nem lesz olyan, hogy "jaj, én azt hittem, azt még szabad, amiért büntetést kaptam".

Nincs olyan, hogy beülök egy netkávézóba, és elintézem az országomat, nincs olyan, hogy melóhelyről is játszom, nincs olyan, hogy otthonról esetleg ketten is játsszunk.

Legyünk már reálisabbak ennél.

Ennek a javaslatnak nincs semmi alapja. Jó kis utópisztikus elképzelés, de azt hiszem Kisbér tudja a legjobban, hogy ez megvalósíthatatlan, úgyhogy nem értem eleve miért hozta fel.

Csak a kötözködés a célja?

tdomo 02-12-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73200)
Ha a szövimnél vagyok, és látom, hogy megtámadtak, akkor ne léphessek be a gépéről íjászt venni, hanem végig kelljen néznem, ahogy beütnek.

Legyünk azért ennél reálisabbak.

Így sosem fogod tudni megmondani, hogy éppen a szövinél töltjük együtt az időt, vagy otthon alszom, és éppen ő csinált távolbalátást. Csak az marad, amit Te mondasz, hogy ne adjuk meg egymásnak az adatainkat.

laci 02-12-2007 11:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73203)
Nincs olyan, hogy beülök egy netkávézóba, és elintézem az országomat, nincs olyan, hogy melóhelyről is játszom, nincs olyan, hogy otthonról esetleg ketten is játsszunk.

Legyünk már reálisabbak ennél.

Ennek a javaslatnak nincs semmi alapja. Jó kis utópisztikus elképzelés, de azt hiszem Kisbér tudja a legjobban, hogy ez megvalósíthatatlan, úgyhogy nem értem eleve miért hozta fel.

Azért szerintem az más, ha beülök egy netkávézóba, és beállitom az országomat, vagy az, hogy bulit tartok otthon, és mind a 4-en (klán esetén esetleg 10-en) egész éjjel az én gépemről Hóditózunk.
Kisbér hátsó szándékait meg nem ismerhetem ;)

Ati 02-12-2007 11:39

Quote:

Originally Posted by laci (Post 73205)
Azért szerintem az más, ha beülök egy netkávézóba, és beállitom az országomat, vagy az, hogy bulit tartok otthon, és mind a 4-en (klán esetén esetleg 10-en) egész éjjel az én gépemről Hóditózunk.

Semmiben nem különbözik a kettő egymástól.

karesz6 02-12-2007 11:42

Én az eredeti tervet nem támogatnám. Senki ne adja meg a jelszavát sztem de ha engedélyeznének bizonyos dolgokat pl.: szabi gomb, gabona vásárlás stb. és ezeket kitennék a szövi oldalra és mindenki saját maga dönthetné el hogy ezek használatát mejik szövijének engedélyezné az sztem jó ötlet lenne.

laci 02-12-2007 11:45

Hmmm... akkor sok mindent nem értek, de nem számit. A lényeg, hogy nem adom meg másnak az adataimat, és nem játszom olyan gépről, ahol már valaki Hóditózik, és kécc. Igy nincs kockázat ;)

Kisbér 02-12-2007 11:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 73203)

Isten ments, tényleg nem kötözködni akarok!

De támadtam valakit és tudom, hogy nem lehetett gépnél, a szövije lépett be, bontott, beíjjazott, feltette a védelem varit. (és ne mondjátok, hogy wapról is megtehette, mert olyan dolgokat is tett, amit wapról nem lehetett)
Támadás/ártózás/tolizás akciókat ugyan nem csinált, de ez bőven elég, hogy megkérdőjelezzem azt, hogy ez így legális-e, amit csinált...

Ugyan beütöttem, de emiatt engem is kár ért (pl sokkal többet kellett bontanom a tervezettnél, amivel kitettem magam a későbbi attrocitásoknak)...

Tami 02-12-2007 11:52

Sziasztok
Én se támogatom az eredeti 5letett .

Kisbér 02-12-2007 11:52

Quote:

Originally Posted by laci (Post 73208)
Hmmm... akkor sok mindent nem értek, de nem számit. A lényeg, hogy nem adom meg másnak az adataimat, és nem játszom olyan gépről, ahol már valaki Hóditózik, és kécc. Igy nincs kockázat ;)

Ez így rendben is van... De vannak, akik nem ilyen lelkiismeretesek, és kihasználják a rendszer kiskapuit...

Tami 02-12-2007 11:52

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 73209)
Isten ments, tényleg nem kötözködni akarok!

De támadtam valakit és tudom, hogy nem lehetett gépnél, a szövije lépett be, bontott, beíjjazott, feltette a védelem varit. (és ne mondjátok, hogy wapról is megtehette, mert olyan dolgokat is tett, amit wapról nem lehetett)
Támadás/ártózás/tolizás akciókat ugyan nem csinált, de ez bőven elég, hogy megkérdőjelezzem azt, hogy ez így legális-e, amit csinált...

Ugyan beütöttem, de emiatt engem is kár ért (pl sokkal többet kellett bontanom a tervezettnél, amivel kitettem magam a későbbi attrocitásoknak)...

És honnan tudod te azt pontosan hogy nem lehetett gépnél ugyanmár...

Kisbér 02-12-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by Tami (Post 73210)
Sziasztok
Én se támogatom az eredeti 5letett .

Felmerül bennem a kérdés, hogy akik ellenzik, amit mondtam, azoknak tiszta-e a lelkiismerete, vagy sem...
(akinek inge, gatyája)

All times are GMT +1. The time now is 09:28.