![]() |
Szólásszabadság vagy telhetetlenség????
A témát azért inditottam mert érdekelne vajon mindenkinek teccik e a dolog, h manapság közszavazás alapján lehet módositani a játékot minden területen:confused:
Mert saját kis véleményem h 1 játék arról szól, hogy adott szabályokon belül ki tud jobb lenni, és elég sokat ront a játék hangulatán és élmenyén, hogy boldog boldogtalan kitalál valamit és az egyből megbeszélésre kerül... Pedig ezen ötletek nagyrésze fölösleges.... Mert aki eddig jácott az mostantól is fog és ahogy eddig megoldotta magát mostantól is meg fogja.... Vélemények??? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nekem a bajom az emberek hozzáállásával van a gondom, mert ok h lehet de ez nem azt jelenti h kell is.... ezek a dolgok kb oan irreálisak mint az, h 1 emberre hivatkozva sok sok ember akar új személyiséget, annak ellenére h az akit érint, nem is foglalkozik vele.... |
Szerintem semmi gond nincs ezzel a rendszerrel. Ha valakinek van egy értelmes javaslata, dobja fel, és néhány hónap alatt lesz elég vélemény róla, amelyek alapján eldönthető, hogy valóban szükség van változtatni aza dott kérdésben, vagy nem.
A nagyon nagy butaságok, vagy egyéni óhajok meg úgyis hamar a süllyesztőbe kerülnek... |
Quote:
|
Quote:
|
Azt azért szögezzuk le , h én nem az mondom h semmien módositásra nincs szükség, és azt se h ez a rendszer feltétlenül rossz, nem vagyok az az ember akt nem lehet meggyőzni valamiről ha az tényleg úgyvan...
Én csak azt mondom, h nem kéne ezt ien intenzitással, mert ami tényleg javitásra szorult, azok már szerencsére rendbe lettek hozva:) de nagyon sok apró dolog van amire abszolút nincs szükség, és ezért nyitottam meg ezt a topicot mert szerintem ha előáll valaki bármien ötlettel is, akkor legyen jól kidolgozva, és valós problémát orvosoljon:) |
Quote:
Aztán van, aki már majdnem egy teljes napja játszik, és szintén remek javaslatai vannak. Nos igen, itt szintén első teendő, hogy játsszon az illető még egy pár hónapot, évet, és utána lássuk, hogy még mire gondolt. :) De alapvetően azt hiszem, hogy akik ezt a témát olvassák, azok javaslatot is olyasmire tesznek, amit átgondoltak, és vélhetőleg utánanéztek, hogy nem volt-e már párszor elvetve. No de persze ez csak általános beszélgetés, így abban igazad van, hogy sok olyan ember vet fel javaslatot, akinek nem kéne. Ezek azonban nem is jutnak el olyan fázisba, hogy komolyan gondolkodjunk rajta. :) |
Szerintem a módosításoknak a játékélmény növelése, a játék színesítése kell legyen a fő célja. Ugyanakkor az is igaz, hogy minden értelmes javaslat egy meglévő igényt akar kielégíteni, de az igények egy része rejtett, úgynevezett látens igény. :) Ezeket is észre kell venni, és ki kell elégíteni.
Én azt szeretném, ha több érdemi változás lenne. Mert azok vinnék előre a játékot, például a hulla megerősítése, vagy a piac mint épület fejlesztése. Jó az is, hogy a felhasználóbarát játékot akarunk csinálni, de én annak adnám a kisebb hangsúlyt. Ati mikor vethetem fel a korszakalkotó javaslataimat? :D |
Quote:
Most meglepőt fogok közölni: Nem pár ember döntésén múlik ez, mert mi csak szövegelünk, EGY ember döntése változtatja meg a játékot. Mint ezt ki is jelentette nem egyszer, akarhatunk mind valamit, ha ő egyedül nem akarja, úgyis a kukába kerül a javaslat:) Volt már ilyenre is példa... |
Quote:
Egyik sem olyan felvetés, ami konkrét problémát oldana meg (mivel nincs ezekkel kapcsolatban probléma), csak azt a célt szolgálja, hogy még bonyolultabb legyen a játék. Már máshol azt hiszem kifejtettem, hogy további érdemi bonyolítást nem tervezek, bonyolultság tekintetében a Hódító elérte a maximumot. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Véleményezzem, ne véleményezzem? :rolleyes: Nah inkábbnem, mert azt mondják majd, hogy megint kötözködök :p A lényeg, hogy szerintem amit fönt leírtam az úgy van :) |
Quote:
|
Quote:
Ami a szívemen az a szánom... mondá a Mikulás karambol után:) |
Quote:
|
Quote:
|
NAh végre ide is elértem:)
lényegében eggyet értek én is minden oan javaslattal ami a játék hibáit kezeli;) de pl volt ma az az eset h Kisbér, több hasonló témáju javaslatot felvetett, én őt úgy nem ismerem, de mivel nagyjából minden topicot olvasok, arra már rájöttem h jó játékos, és szerintem ha nem esett volna ien hirtelen túlzásokba, akkor most lehet valameik javaslat megbezsélés alatt lenne, evel arra akarok rámutatni, h az emberek hajlamosak azért is foglalkozni 1 1 ötlettel, mert az elismert embertől származik annak ellenére h talán maga az ötlet nem is oan jó/fontos... |
Szerintem jó, hogy hozzászólhatunk a játék szabályaihoz, menetéhez. Egy idő után nagyon unalmas lenne enélkül. Persze néha vannak idióta, vagy értelmetlen ötletek, de mindezt meg lehet beszélni, attól hogy Neked, vagy nekem értelmetlen, másnak lehet fontos.
|
Quote:
Úh mondtam is a szövitársamnak, aki mostanában regisztrált ide a külső fórumra, és szintén van ötlete, hogy bár 7-8 éve játszik, de azért inkább gyűjtsön itt egy pár zöldet, mielőtt leírja amit gondol.. :o Egyébként a szólásszabadság egy jó dolog; az erős moderáltságot pedig szvsz nem kéne növelni. A fölösleges változtatások mellett pedig sztm sok hasznos is van, amik jobbá tették a játékot, mint pl egy éve volt. :) |
Quote:
|
szándékosan nem akarok konkrét példákat hozni arra h mi a jó ötlet meg mi nem, mert azokra vannak ezek a topicok:D
de maradjunk abban h elég sok oan ötlet merült már fel, amit meg lehet oldani változtatás nélkül, és szerintem éppn ebben rejlik a taktika.... |
Az eddigi legrosszabb ötlet ami bekerült a játékba nem szerepelt itt a megbeszélésekben. Éspedig a körváltás rendjének változása... Asszem nem élvezett volna túl nagy támogatottságot.
Hozzáteszem, szerintem legrosszabb ötlet, bittos van aki másképp gondolja. Ezért van a megbeszélés, hogy mindenki elmondja a véleményét. Nyilván ha nem támogatsz valamit, mégis bekerül, az szerinted rossz ötlet... |
Quote:
pl a játékfelület átláthtóságát érintő ötleteket tekinthetjük közérdeknek, de ami a játék menetét illeti, oda szerintem tényleg csak, jól megalapozott dolgokat kéne kitalálni, mert sok kicsi sokra megy alapon az utóbbi időben eléggé megnehezedett a játék....... |
Sztem jó dolog, hogy az ötleteket meg lehet írni. Ha találkoztál korábban ennek elődjével, a levlistával, nos, az fele ennyire nem volt átlátható, s 10* gyorsabban pörgött.
Sok badar ötlet kerül szerintem is terítékre, de a többség eldönti mi jó neki. Ha nem értek vele egyet, de bekerül a játékba, akkor azt kell elfogadjam, mint új körülményt, sztem ezzel nincs baj. És ahogy írta Ati, addig, míg egy téma tárgyalás alatt van, mindenkinek megvan a lehetősége, hogy kifejtse véleményét. Sokszor mesin még szólunk is egymásnak, hogy mondjon véleményt adott kérdéskörrel kapcsolatban, s egyáltalán nem biztos, hogy a másiknak is az lesz a véleménye, de ettől még jó dolog, hogy mindenki mindenféle látásmódot megismerhet. Erre a Prince(PoC) példáját hoznám fel, bár az ötlettel spec nem értek egyet, de volt egy téma, jött egy más látásmód, s mindenki újra gondolta. Az meg hogy mi kerül a játékba még mindig elsősorban látásmódok tömkelegének ötvözete, s ez így szép. Bár én hiányolom a teszt üzemmódot, ami nagyon régen volt, mert ha voltak is vele bajok, azért játékban igazolták, vagy buktatták meg az elképzeléseket. Most bekerül az ötlet, s aztán élesben válik el, hogy milyen is, s bizony, mint kiderült sokszor adnak okot vitára, s további szabálymódosításra az új dolgok. Ez nem feltétlenül pozitív, mert elméletben, s gyakorlatban más lehet vmi, s előbb a mély vízbe kerül vmi, aztán mindenki magához kap, hogy hoppá, ez ilyen. De a külső fórum, s az ötletek megbeszélése sztem jó dolog. |
Szerintem az ide írok nagytöbbsége tisztán látja azt, mi az amit érdemes/kell változtatni és mi az, amihez nem szabad hozzányúlni.
Az hogy vannak megrögzött topiknyitogatók, akiknek vilgámegváltó ötletei kétnaponta kerülnek a kukába, az egészen más tészta. Sajnos ők vagy nem veszik észre, vegy nem is érdekli őket, hogy ezzel csak saját maguknak ártanak, mert teszemazt lenne egyszer egy értelmes javaslatuk akkor is vagy össznépi hurrogást gerjesztene, vagy ha az nem is, egyszerüen nem olvassák el, mikor meglátják ki a topikindító... Egyszer bemásoltam egy másik fórumról egy vicces kis beírás ("Topicnyitási itiner ifjú hölgyek számára", ha jól emlékszek a szösszenet címére.), valamelyik vicctopikba. Fájó, de azt kell mondanom némi kis átalakítással simán igaz lenne erre a fórumra is.:) |
Quote:
|
Quote:
Szerintem egy átlag játékosnak könnyebb és átláthatóbb lett. Az, hogy egy 5 éve játszónak picit nehezebb a dolga, azt hiszem normális, sőt elvárható. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ati azt mondta nem fog bonyolítani, ez szerintem azt jelenti, hogy a hulla erősítése nem fog soha magasabb stádiumba kerülni (ez a példa konkrétan lett említve), mint ahol most van. Tehát akkor minek is beszélünk róla a megbeszélések között? Nyugodtan mehetne a kukába, ha Atinak ez a hozzáállása. Egyébként nem azt mondom, hogy ez rossz hozzáállás, csak eddig nem tudtam róla, hogy ez így van. |
Quote:
A konkrét hulla topictól elvonatkoztatva... pedig ezt az álláspontomat jópárszor kifejtettem már. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nem szólhatsz hozzá
Mégse:rolleyes: |
All times are GMT +1. The time now is 16:01. |