Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A fosztogatás kibővítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1400)

Cece 02-06-2007 20:43

A fosztogatás kibővítése

Volt egy javaslat ezzel kapcsolatban, ami villámgyorsan sűlyesztőbe került.
Gondoltam megnyitok egy kötetlen beszélgetést szavazással fúszerezve :)
A téma a következő lenne:

Mennyire befolyásolná pozitívan/negatívan a katonai akcíókat és a Hódító egyensúlyát, ha a fosztogatás kiterjedne a raktárban szereplő összes árúra.

Mint azt említettem egy másik topicban, ha harc van és az ellen bejut az országba vajon a gabonát elviszi a drágakövet + ott hagyja? Nem hinném :)
Nah... lehet írni érveket, ellenérveket, kombinálgatni stb. Kinek miért lenne jó ill. rossz.

Gondolom az összes törpincs a torkomnak fog ugrani, de sebaj ;)
Mint mondottam kötetlen beszélgetés, ahol mindenki leírhatja a véleményét a dologról.

Synkel 02-06-2007 20:46

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71890)
Volt egy javaslat ezzel kapcsolatban, ami villámgyorsan sűlyesztőbe került.
Gondoltam megnyitok egy kötetlen beszélgetést szavazással fúszerezve :)
A téma a következő lenne:

Mennyire befolyásolná pozitívan/negatívan a katonai akcíókat és a Hódító egyensúlyát, ha a fosztogatás kiterjedne a raktárban szereplő összes árúra.

Mint azt említettem egy másik topicban, ha harc van és az ellen bejut az országba vajon a gabonát elviszi a drágakövet + ott hagyja? Nem hinném :)
Nah... lehet írni érveket, ellenérveket, kombinálgatni stb. Kinek miért lenne jó ill. rossz.

Gondolom az összes törpincs a torkomnak fog ugrani, de sebaj ;)
Mint mondottam kötetlen beszélgetés, ahol mindenki leírhatja a véleményét a dologról.

Egy hasonló témában már írtam: fosztani gömb alapján mész, mert olyasmi van rajta, amire neked szükséged van, legyen az akár pénz, akár kaja, akár rúna. Ha raktárkészletre is kiterjesztjük a fosztást, akkor azt is bele kéne venni a gömbbe, különben értelmetlen a dolog.
És ha már raktárt fosztunk, akkor tekit miért nem?

Cece 02-06-2007 20:50

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 71891)
Egy hasonló témában már írtam: fosztani gömb alapján mész, mert olyasmi van rajta, amire neked szükséged van, legyen az akár pénz, akár kaja, akár rúna. Ha raktárkészletre is kiterjesztjük a fosztást, akkor azt is bele kéne venni a gömbbe, különben értelmetlen a dolog.
És ha már raktárt fosztunk, akkor tekit miért nem?

Synk, ha nagyon akarod foszthatunk azt is :D
Nah ne mááááár. Ne mond nekem, hogy a gabonárt + a rúnáért mész fosztani. Inkább a morálért + a pénzért, de rosszul esne, ha mindez mellé társúlna némi kavics, fa + agyag aminek a piaci ára akár 10K arany is lehet darabonként?

Cece 02-06-2007 20:54

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 71898)
Mert rosszul állsz hozzá:)
Most képzeld el, milyen hülyén nézne ki az a lovas amelyik agyagot fát meg követ hurcol magával a foszti után:)

Persze. Szekéren :) Az is olyan furcsa, hogy elszedik az ellen fegyverét, drágakavicsát, fémárúját?

Synkel 02-06-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71897)
Nah ne mááááár. Ne mond nekem, hogy a gabonárt + a rúnáért mész fosztani. Inkább a morálért + a pénzért, de rosszul esne, ha mindez mellé társúlna némi kavics, fa + agyag aminek a piaci ára akár 10K arany is lehet darabonként?

200 hekin tanyafree orival nekem mindig van beállítva erre egy tábornokom, hogy a védelem alól kijött orikat- akik általában maxon vannak kajával- fosztogassa:)
Most lehet fikázni, hogy bántom a kezdőket, de nekem akkor is kell az a kaja:)

Dragi 02-06-2007 20:56

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71901)
Persze. Szekéren :) Az is olyan furcsa, hogy elszedik az ellen fegyverét, drágakavicsát, fémárúját?

aha szekéren és annyira felcuccolják hogy oda 2 kör vissza 4 kör a túlsúlyos szekér gyors haladása miatt :p

Synkel 02-06-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71901)

Ha a gömbbe nem vesszük bele ezeket, akkor értelmetlen az egész. Kimész fosztani a semmire, és bónusznak hozol magaddal némi nyersit? Na ne már.
Egy másik topicban már mondtam, azt szeretem a hódban, hogy kiszámítható, és igen kevés a véletlenszerű esmény. Ezzel egy teljes katonai akciótípust tennél lutrivá.

Csokibácsi 02-06-2007 21:00

Asszongya, hogy. Volt egyszer egy ilyen:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=43

Aztán meg egy ilyen:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=874

Ez utóbbi már igen rövid életű :)
Akárcsak az, ami most lett átpakolva.

Jó olvasgatást.

Synkel 02-06-2007 21:00

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 71905)
Asszongya, hogy. Volt egyszer egy ilyen:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=43

Aztán meg egy ilyen:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=874

Ez utóbbi már igen rövid életű :)
Akárcsak az, ami most lett átpakolva.

Jó olvasgatást.

Ott a szó:)

Cece 02-06-2007 21:00

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 71902)
200 hekin tanyafree orival nekem mindig van beállítva erre egy tábornokom, hogy a védelem alól kijött orikat- akik általában maxon vannak kajával- fosztogassa:)
Most lehet fikázni, hogy bántom a kezdőket, de nekem akkor is kell az a kaja:)

Ez az 5let nem kimondottan a 200hekis orikra lenne hangolva ;)
Mi van? Csak nem termelő vagy az A-ban, a többi oriddal + törpincs? :D

Szép az, hogy mindenki a nem-re szavaz csak kár, hogy 99%uk nem tudja megindokolni miért.

Cece 02-06-2007 21:02

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 71906)
Ott a szó:)

Szét lett offolva és indokolatlanul lett elvetve.
Ez nem javaslat mint mondtam ;) ... álltalános beszélgetés.

Dragi 02-06-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71907)
Ez az 5let nem kimondottan a 200hekis orikra lenne hangolva ;)
Mi van? Csak nem termelő vagy az A-ban, a többi oriddal + törpincs? :D

Szép az, hogy mindenki a nem-re szavaz csak kár, hogy 99%uk nem tudja megindokolni miért.

indoklás a nem mellett: Nyersi kell lopj vagy vegyél a piacon ennél jobbat mit szeretnél ?:) a szükségleteidet több féle módon ki tudod elégíteni pl. lefosztasz egy gazdag orit és abból a pénzből veszel nyersit. lelopsz egy törpincset vagy egy hullát aki 160 bányával lófrál

De nem vagyok semmi rossz elrontója győzz meg hogy miért lenne ez jó ?:)

Kutyuleee 02-06-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71897)

mondjuk ha egy oriban van 200k rúna akkor azért is szivesen beköszönök hozzá:D én azért ellenzem, mert akkor meg mi értelme van a tolizásnak ha hadi akcióval mindent eltudunk hozni? és ez óriási hátrányba hozná a tolisokat...
ebbe gondolj bele... egy hadis ígyis nagyon sokat hoz egy fosztással... ha tényleg fosztani megy rá, és nem csak azért hogy a morálját szinten tartsa, viszont ebben az esetben meg megelégszik a 2-300karanyal meg 1-2k gabonával. ha meg ennyire hiányzik neked a nyersi akkor tarts sok tolit meg kocsmát és lopkodj a gyengéktől...
vagy ha tényleg mindent akarsz fosztani akkor meg joval kevesebb legyen a fosztási %
csak gondolj bele, te kitámadsz vkit fosztani 1 sereggel, mondjuk visszakisér 5el kapsz 2pusztitot és 3fosztást és nem maradt semmid... főleg ha nincs tartalékod... 3fosztással a pénzed nagyrészének csak integethetsz ahogy ebben az esetben a nyersidnek is ami volt rakin... ha nincs tartalékod áruld már el miből épitesz újjá???
és mondjuk mf is vagy...

Penya 02-06-2007 21:05

Synk a tolisok is teljesen véletlen lopnak, mert nincs benne az épüllistában h mennyi tekije meg mennyi nyersije van a raktárban, ez gyenge ellenérv. A furcsaságra h rosszul néz ki: az h néz ki mikor 1 (ill 2) tolival ellopok többszáz hullát, az h néz ki h a törpéknek van lovasuk, stb. A hódító nem a realitásról szól, ez még inkább lenne reáis mint egysmás.

Penya 02-06-2007 21:06

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 71910)
indoklás a nem mellett: Nyersi kell lopj vagy vegyél a piacon ennél jobbat mit szeretnél ?:) a szükségleteidet több féle módon ki tudod elégíteni pl. lefosztasz egy gazdag orit és abból a pénzből veszel nyersit. lelopsz egy törpincset vagy egy hullát aki 160 bányával lófrál

ÖÖö tolis vagy teki kell akkor lopj nyersit és vegyél belőle tekit, ugyanmár. Varis vagy kell pénz? Aranyalma! Na persze :D

Penya 02-06-2007 21:07

Annyit még hozzátennék h sztem ennek külön akció dukálna, igazuk van azoknak akik úgy vélik h sok férne bele egy hadiakcióba jogosulatlanul, de ha lenne egy csak rakifosztás az már más lenne :D

Dragi 02-06-2007 21:08

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 71913)
ÖÖö tolis vagy teki kell akkor lopj nyersit és vegyél belőle tekit, ugyanmár. Varis vagy kell pénz? Aranyalma! Na persze :D

Varis vagy kell pénz ?:D Nyúzd a hadisokat meg a tolist :D:D:D

Cece 02-06-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 71910)

Akkor én ezt megfordítom:
Nincs pénzed? Tarts bányát és add el a nyersit. Tartani tolit egy hadisnak? Te miről beszélsz? :D
Te elvárod egy hadistól, hogy annyi tolit tartson, amivel lopni tud magának nyersit? Játszottál már hadiorival? :D

Cece 02-06-2007 21:17

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71911)
mondjuk ha egy oriban van 200k rúna akkor azért is szivesen beköszönök hozzá:D én azért ellenzem, mert akkor meg mi értelme van a tolizásnak ha hadi akcióval mindent eltudunk hozni? és ez óriási hátrányba hozná a tolisokat...
ebbe gondolj bele... egy hadis ígyis nagyon sokat hoz egy fosztással... ha tényleg fosztani megy rá, és nem csak azért hogy a morálját szinten tartsa, viszont ebben az esetben meg megelégszik a 2-300karanyal meg 1-2k gabonával. ha meg ennyire hiányzik neked a nyersi akkor tarts sok tolit meg kocsmát és lopkodj a gyengéktől...
vagy ha tényleg mindent akarsz fosztani akkor meg joval kevesebb legyen a fosztási %
csak gondolj bele, te kitámadsz vkit fosztani 1 sereggel, mondjuk visszakisér 5el kapsz 2pusztitot és 3fosztást és nem maradt semmid... főleg ha nincs tartalékod... 3fosztással a pénzed nagyrészének csak integethetsz ahogy ebben az esetben a nyersidnek is ami volt rakin... ha nincs tartalékod áruld már el miből épitesz újjá???
és mondjuk mf is vagy...

Jah... tényleg nagy hátrányba kerülnének. Azért kerül annyiba a nyersi amennyibe mert a tolisok így is rettentő nagy hátrányban vannak :D
Ugyan már.
megjegyezném, hogy hülyeség hogy a tolisok kerülnének hátrányba. a termelők igen :p ez egyértelmű, de a tolisok miért? Hiszen neki nem mindegy hogy a haditól lopja vagy a termelőtől?
Vagy itt van a kutya elásva? :D A hadival szemben van némi kockázata is a lopásnak? :D Ejjnye :D
Lopjak a gyengéktől? Persze... a G,B, A csopik csak úgy hemzsegnek a gyenge oriktól. Nem az 5. szineten lenne ez jó (ahol a nyersi egyébként is olcsó normális körülmények között).
Amit a 2pusztiról írtál annak ehhez semmi köze. Ha nincs tartalékod teljesen mindegy fosztanak e vagy sem. Nemtom hány raki kéne, ahhoz hogy geleférjen a nyersi ami az építéshez kell, úgyhogy az a foszti se nem oszt nem szoroz.

A gyengébbek kedvéért mondom: Továbbra sem 200hekiről beszélek :D

Kutyuleee 02-06-2007 21:25

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71917)
Akkor én ezt megfordítom:
Nincs pénzed? Tarts bányát és add el a nyersit. Tartani tolit egy hadisnak? Te miről beszélsz? :D
Te elvárod egy hadistól, hogy annyi tolit tartson, amivel lopni tud magának nyersit? Játszottál már hadiorival? :D

pont ebben van az értelmetlenség... nem hiszem hogy azon a 3-4kocsmán múlik hogy elég erős hadis vagy-e... és pont ezért elég pár toli... 1, sok hulla van akitől lehet nyersit is szedni... 2, elég ha csak egy picivel van több tolid mint egy
kiélezett hadisnak, és már is azoktól lopod el...
az hogy külön fajta fosztás legyen a rakifosztás, végülis már életképesebb, bár sztem ez a részleg most jó így ahogy van, mert had legyen a tolik kiváltsága hogy nyersit ne vennie vagy termelnie kelljen, hanem lopjon... toli lényege hogy ami erővel nem megy, megy ésszel... de ha minden megy erővel akkor hol az ész?
Ezzel megszünne a tolik életképessége, és teljesen eltünne az a kaszt... ha elmagyarázod miért érné meg ezekután is tolival lennie bárkinek is ha mindenből többet hozhatsz hadival és értelmesen kifejted akkor támogatom:D
(se termelő, se tolis nem vagyok) csak sztem így van egyensúlyban most, mert egyik kaszt se emelkedik ki igazán a többiből is mindegyikre szükség van egy jó szöviben... nem A-ra gondolok ahol mindenki hadis szinte...

Penya 02-06-2007 21:33

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71919)
pont ebben van az értelmetlenség... nem hiszem hogy azon a 3-4kocsmán múlik hogy elég erős hadis vagy-e... és pont ezért elég pár toli... 1, sok hulla van akitől lehet nyersit is szedni... 2, elég ha csak egy picivel van több tolid mint egy
az hogy külön fajta fosztás legyen a rakifosztás, végülis már életképesebb, bár sztem ez a részleg most jó így ahogy van, mert had legyen a tolik kiváltsága hogy nyersit ne vennie vagy termelnie kelljen, hanem lopjon... toli lényege hogy ami erővel nem megy, megy ésszel... de ha minden megy erővel akkor hol az ész?
Ezzel megszünne a tolik életképessége, és teljesen eltünne az a kaszt... ha elmagyarázod miért érné meg ezekután is tolival lennie bárkinek is ha mindenből többet hozhatsz hadival és értelmesen kifejted akkor támogatom:D
(se termelő, se tolis nem vagyok) csak sztem így van egyensúlyban most, mert egyik kaszt se emelkedik ki igazán a többiből is mindegyikre szükség van egy jó szöviben... nem A-ra gondolok ahol mindenki hadis szinte...

Hullák már 3as szinten sincsenek szinte. Ha több tolid van mint a kiélezett hadisnak akkor az a hadis bever, azaz nem fogok kocsmát tartani a hadisoktól alig jön nyersi mellesleg.

Jaj nem kell itt tolihalált vizionálni, a jósolgatásba már Herder is nagyon csúnyán belebukott ha tudjuk miről beszélek ;) Nem lesz itt semmiféle tolihalál, 3-4-5 körre bajosan foszt az ember, hogy csak egy ellenpéldát említsek.

Egy jó szöviben nincs tolis, sőt igazán varis sem. Egy teljes hadiszövi (esetleg 1 hadivari óriás) darabokra szedi azokat ahol van varis is meg tolis is. Az egyensúlytól nagyon messze vagyunk. Az nem érv h ezzel borulna a meg sem lévő egyensúly.

Cece 02-06-2007 21:34

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71919)

Milyen hulla? Harmadszor is leírom csak a te kedvedért, hogy nem 200hekiről beszélek + nem is az 5. szintről. Szerinted a 3.2.1. csopik hemzsegnek a nyersitől duzzadó raktáras hullák?
A picit több tolit tartani? .... akarod mondani minimum 30%al, de inkább többel, hogy a tisztánlátáson beférjek. Az azért nem is olyan kevés.

Egyensuly? Mileyn egyensuly az, hogy a nyersi ára az egekig szökken. Ez nem annak köszönhető, hogy baromira elszaporodtak a tolik a termelőkkel szemben?

Kutyuleee 02-06-2007 21:44

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71918)
Jah... tényleg nagy hátrányba kerülnének. Azért kerül annyiba a nyersi amennyibe mert a tolisok így is rettentő nagy hátrányban vannak :D
Ugyan már.
megjegyezném, hogy hülyeség hogy a tolisok kerülnének hátrányba. a termelők igen :p ez egyértelmű, de a tolisok miért? Hiszen neki nem mindegy hogy a haditól lopja vagy a termelőtől?
Vagy itt van a kutya elásva? :D A hadival szemben van némi kockázata is a lopásnak? :D Ejjnye :D
Lopjak a gyengéktől? Persze... a G,B, A csopik csak úgy hemzsegnek a gyenge oriktól. Nem az 5. szineten lenne ez jó (ahol a nyersi egyébként is olcsó normális körülmények között).
Amit a 2pusztiról írtál annak ehhez semmi köze. Ha nincs tartalékod teljesen mindegy fosztanak e vagy sem. Nemtom hány raki kéne, ahhoz hogy geleférjen a nyersi ami az építéshez kell, úgyhogy az a foszti se nem oszt nem szoroz.

A gyengébbek kedvéért mondom: Továbbra sem 200hekiről beszélek :D

Hmm hát nem tom, sztem a termelők miatt ilyen a piac amilyen, és nem a toliktól. vhogy nekik van idejük tőzsdézni... és rosszul fogalmaztam meg, nem hátrányba kerülnének a tolik, csak semmi elönyük nem lenne...
És tudod miért nagy baromság amit irtál mert a termelőket sem érintené nagyon... ad 1-1nagytermelőt betámadsz 20körrel alulról szted hányszor röhög ki addig és rak ki mindent piacra??? kis termelőnél pedig ugyanez,ha figyel az orira...
a nagytermelőkkel így se ugyse tudsz mit kezdeni... a kisebbeket meg eddig is huzta az ág is...mivel a bányáik miatt eddig se tudtak normális méretü sereget tartani...
és ha bejönne ez hogy rakifosztás akkor nem hogy jobb, rosszabb lenne a helyzet... senki nem lenne törpével mert így már télleg minden jött ment őket támadná-->ha nincs törpe kevés a nyersi a csoportban--> kevés a nyersi akkor a tőzsdések akár 50k-ig is felvihetik nyugodt szivvel--> akkor most mi értelme van ennek???

Kutyuleee 02-06-2007 21:50

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71921)
Milyen hulla? Harmadszor is leírom csak a te kedvedért, hogy nem 200hekiről beszélek + nem is az 5. szintről. Szerinted a 3.2.1. csopik hemzsegnek a nyersitől duzzadó raktáras hullák?
A picit több tolit tartani? .... akarod mondani minimum 30%al, de inkább többel, hogy a tisztánlátáson beférjek. Az azért nem is olyan kevés.

Egyensuly? Mileyn egyensuly az, hogy a nyersi ára az egekig szökken. Ez nem annak köszönhető, hogy baromira elszaporodtak a tolik a termelőkkel szemben?

nem nem annak köszönhető:D hanem annak hogy sok a tőzsdés a csoportban aki felvásárolja az olcsó árut és kirakja jóval drágában aztán szépen 2kör múlva megint felrakja addig... és ezt nem a 200hekis orik csinálják.... de ha neked is lenne több mrd-od tartalékban akkor te is kereshetnél így, vagy nem okozna gondot a nyersi vásárlás...
"akarod mondani minimum 30%al, de inkább többel, hogy a tisztánlátáson beférjek. Az azért nem is olyan kevés." én azt hittem kiélezett hadisról volt szó... egy erős hadist nem láttam még folyamatos tisztánlátással futkosni... szal ez ezért hülyeség,

Cece 02-06-2007 21:55

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71925)
Hmm hát nem tom, sztem a termelők miatt ilyen a piac amilyen, és nem a toliktól. vhogy nekik van idejük tőzsdézni... és rosszul fogalmaztam meg, nem hátrányba kerülnének a tolik, csak semmi elönyük nem lenne...
És tudod miért nagy baromság amit irtál mert a termelőket sem érintené nagyon... ad 1-1nagytermelőt betámadsz 20körrel alulról szted hányszor röhög ki addig és rak ki mindent piacra??? kis termelőnél pedig ugyanez,ha figyel az orira...
a nagytermelőkkel így se ugyse tudsz mit kezdeni... a kisebbeket meg eddig is huzta az ág is...mivel a bányáik miatt eddig se tudtak normális méretü sereget tartani...
és ha bejönne ez hogy rakifosztás akkor nem hogy jobb, rosszabb lenne a helyzet... senki nem lenne törpével mert így már télleg minden jött ment őket támadná-->ha nincs törpe kevés a nyersi a csoportban--> kevés a nyersi akkor a tőzsdések akár 50k-ig is felvihetik nyugodt szivvel--> akkor most mi értelme van ennek???

:confused: :eek: Mi van?
Mond, Te melyik játékot játszod? Milyen 20körös foszti? Te 20körre szoktál járni fosztani? Mond már meg melyik csopiban vagy :D
Most ki beszél baromságokat? :D
Quote:

...és ha bejönne ez hogy rakifosztás akkor nem hogy jobb, rosszabb lenne a helyzet... senki nem lenne törpével mert így már télleg minden jött ment őket támadná

Quote:

És tudod miért nagy baromság amit irtál mert a termelőket sem érintené nagyon...

Most akkor érintené őket vagy nem? :D

Cece 02-06-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71927)
nem nem annak köszönhető:D hanem annak hogy sok a tőzsdés a csoportban aki felvásárolja az olcsó árut és kirakja jóval drágában aztán szépen 2kör múlva megint felrakja addig... és ezt nem a 200hekis orik csinálják.... de ha neked is lenne több mrd-od tartalékban akkor te is kereshetnél így, vagy nem okozna gondot a nyersi vásárlás...
"akarod mondani minimum 30%al, de inkább többel, hogy a tisztánlátáson beférjek. Az azért nem is olyan kevés." én azt hittem kiélezett hadisról volt szó... egy erős hadist nem láttam még folyamatos tisztánlátással futkosni... szal ez ezért hülyeség,

Ne tegyél elhamarkodott kijelentésekat a tartalékaimról ;)
2kör málva? :D Érdekes... ezeknek egyeseknek több mint 10piacuk van? :D
Tisztánlátásos hadit nem látsz futkosni, de termelő hullákat látsz? :D Nah ott ahol a hullák vannak, ott megtalálod a tisztánlátásos hadit is.
Ugyan ne beszélj már marhaságokat légyszives :D

Tőzsde ide vagy oda, de a nyersi mindig is drága lessz, ha klevés a termelő ori. Termelő ori + kevés lessz, mert sok a toli. A termelőkenk közel sem jelewnt akkora gondot , ha kifosztják őket 1x 2x, ellentétben azzal, hogy folyamatosan lopják őket hónapokaon keresztül.

Csokibácsi 02-06-2007 21:59

http://www.tms.hu/smiley/popcorn.gif

Cece 02-06-2007 22:02

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 71933)

Jeahhh :D Én is kérek :D

Penya 02-06-2007 22:17

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 71933)

Csokinak mindig van egy két jó húzása :D

Penya 02-06-2007 22:22

Azért az sem mind1 h ha gépnél vagy akkor a fosztás megelőzhető, viszont a lopás nem. Egy jó tolis 20 másodperc alatt végiglop.

Kutyuleee 02-06-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 71930)
:confused: :eek: Mi van?
Mond, Te melyik játékot játszod? Milyen 20körös foszti? Te 20körre szoktál járni fosztani? Mond már meg melyik csopiban vagy :D
Most ki beszél baromságokat? :D

hmm a nagy termelők a csopi topjában vannak tudtommal jópár hekivel bárki felett 20kör távolságra... de lehet nekem szar a pontlista és nem 22kkörre van hanem 2,2-re csak lehagyott egy veszőtt...
a tisztánlátásos hadit,nem én mondtam hanem te hogy plusz 30%toli kell a tisztán miatt... figyelj ha 3kocsmányi tolival többed van akkor a környező hadist befoszthatod azért...
Quote:

Originally Posted by Penya (Post 71920)
Hullák már 3as szinten sincsenek szinte. Ha több tolid van mint a kiélezett hadisnak akkor az a hadis bever, azaz nem fogok kocsmát tartani a hadisoktól alig jön nyersi mellesleg.

Jaj nem kell itt tolihalált vizionálni, a jósolgatásba már Herder is nagyon csúnyán belebukott ha tudjuk miről beszélek ;) Nem lesz itt semmiféle tolihalál, 3-4-5 körre bajosan foszt az ember, hogy csak egy ellenpéldát említsek.

Egy jó szöviben nincs tolis, sőt igazán varis sem. Egy teljes hadiszövi (esetleg 1 hadivari óriás) darabokra szedi azokat ahol van varis is meg tolis is. Az egyensúlytól nagyon messze vagyunk. Az nem érv h ezzel borulna a meg sem lévő egyensúly.

hmm nemhiszem hogy 4plusz kocsma miatt minden kiélezett hadis bever téged... 3-4-5körre tény hogy nem foszt az ember, mert értelme sincs, de akkor meg miért is hátráltatná a nagytermelőket cece? ép a maradék törp tünne el ha kilehetne nullázni őket a bányák miatt... még egy faxláma hadis is beférne minden törphöz... aki magasan van azt ugyse érinti és ugyis termel egyedül annyit mint 20kis törp ori...

azért nagy hekin is ha okos az a 1toli 1 vari akkorn könnyedén előrébb vannak... varis lerenget 1hadist szépen pár körrel lejebbre... tolis gyújtja a másikat... magas hekin 5-6kör lejjebb estek és 2hadis 2hadissal szemben... hmm sztem innen már elég kiegyenlitett a helyzet...
a jó szövi attól függ hogy kik hogy szeretnek összejátszani... sztem nincs tökéletes szövi összeállitás... mindig mindenre van példa hogy de simán levertem 4hadissal ezt... aztán 5perc múlva jön a másik dehogy ők így vertek le 4hadist...

Kutyuleee 02-06-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 71935)
Csokinak mindig van egy két jó húzása :D

ezzel egyetértek:D

Penya 02-06-2007 22:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71937)
hmm a nagy termelők a csopi topjában vannak tudtommal jópár hekivel bárki felett 20kör távolságra... de lehet nekem szar a pontlista és nem 22kkörre van hanem 2,2-re csak lehagyott egy veszőtt...
a tisztánlátásos hadit,nem én mondtam hanem te hogy plusz 30%toli kell a tisztán miatt... figyelj ha 3kocsmányi tolival többed van akkor a környező hadist befoszthatod azért...

hmm nemhiszem hogy 4plusz kocsma miatt minden kiélezett hadis bever téged... 3-4-5körre tény hogy nem foszt az ember, mert értelme sincs, de akkor meg miért is hátráltatná a nagytermelőket cece? ép a maradék törp tünne el ha kilehetne nullázni őket a bányák miatt... még egy faxláma hadis is beférne minden törphöz... aki magasan van azt ugyse érinti és ugyis termel egyedül annyit mint 20kis törp ori...

azért nagy hekin is ha okos az a 1toli 1 vari akkorn könnyedén előrébb vannak... varis lerenget 1hadist szépen pár körrel lejebbre... tolis gyújtja a másikat... magas hekin 5-6kör lejjebb estek és 2hadis 2hadissal szemben... hmm sztem innen már elég kiegyenlitett a helyzet...
a jó szövi attól függ hogy kik hogy szeretnek összejátszani... sztem nincs tökéletes szövi összeállitás... mindig mindenre van példa hogy de simán levertem 4hadissal ezt... aztán 5perc múlva jön a másik dehogy ők így vertek le 4hadist...

Megint ez az eltűnés, na ne már. Úgy tűnik a raktárfosztás már 2 tipust is eltüntetne a játékből :D Se toli se termelő nem maradna :D

A tolisokat így is lelopják a törpöket és mégsem tűnnek el, ha lehetne raktárat fosztani a kép semmit sem változna. Így nem verik be a tzörpiket? Nem értem mivel lenne más a törpe ezután a javaslat után .

Óriást gyújtani? Jaaa, azt nem tudtam. Főleg ha a hadivar lekapja a készültséget, de ebbe ne folyjunk bele.

Kutyuleee 02-06-2007 22:40

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 71939)
Megint ez az eltűnés, na ne már. Úgy tűnik a raktárfosztás már 2 tipust is eltüntetne a játékből :D Se toli se termelő nem maradna :D

A tolisokat így is lelopják a törpöket és mégsem tűnnek el, ha lehetne raktárat fosztani a kép semmit sem változna. Így nem verik be a tzörpiket? Nem értem mivel lenne más a törpe ezután a javaslat után .

Óriást gyújtani? Jaaa, azt nem tudtam. Főleg ha a hadivar lekapja a készültséget, de ebbe ne folyjunk bele.

Hát nem tudom nagy hekin az is ég, kevésbé dehát ég:D az meg hogy a hadivar lekapja ez csak attól függ ki kezdeményez:D

hmm azért nem mind1 hogy azért verik be a törpöket,mert morált növelnek, vagy azért mert nyersiért mész... utobbinál mész 2sereggel fosztani , meg még 20másik erős hadis, csak mert ép épitkezni akar... eddig is elvannak lehetetlenitva sok helyen a termelő törpök, de nem még 1 okot adni hogy őket támadják... neked se mind1 hogy fellöknek és valaki rád lép, vagy mindenki rajtad gyalogol végig ezekután...

Killer 02-06-2007 22:43

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 71939)

majd ha aládpörkölnek 1400 hekin akkor is ilyen csodálkozva kérdezd!!!:D
ja és egy jó elfnek az életbe nem kapja le egy hadi-vari a készülijét:D

Cece 02-06-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71937)

Nah, ezt a nagy + kis termelő izét inkább hagyjuk, mert nincs értelme a dolognak. Amúgy + azok akiket 20körre látsz közel sem bisztos, hogy bányászok...sőtt! Vagy esetleg voltál már olyan pozicióba? Nekem volt már top1-es orim és tudom mit kell csinálni egy csopi tetején.
Te jártál már ott vagy csak hallottuk, láttuk délutáni híradó? :D
A tapasztalaidra vagyok kiváncsi és nem amit másoktól ahallottál.

Hogy miért is hátráltatná? Mi sem egyszerübb ennél: bárhogy is nézed a rakifoszti egyel több veszélyforrás. Megint ez a nagytermelő jelző zavar.
1500hekin 300bánya a z kicsi vagy7 nagy termelő? Mert az a B-ben közel sem a csopi teteje.

Nos ami pedig a kocsmákat illeti, egy valamit is érő hadis ott spórol ahol csak tud. Könyvtárakon, bányákon, tanyákon, őrtornyokon, kocsmákon templomokon... egyszóval amin csak lehet. És igen. Sokat jelentr az az 3kocsma.

De egyáltalán nem erre vagyok kiváncsi. Inkább ha már koptatod a billentyűzetet azt írd le NEKED miért nem lenne jó, ha lenne rakifoszti. Pl termelő vagy és nem szeretnéd, vagy mert hadis vagy és sajnálnád, hga a termelőktől elvennéd a nyersit, esetleg toli vagy és félsz, hogy a hadisok elszedik a termelők nyersijeit és a hadit kell lopni, amit ugye nem mersz... esetleg :d Nah ilyesmire lennék kiváncsi nem a nagy + kistermelői filozófiádra. Tiszta agrárgazdaságtan lett a topic :D Utálom :D

Penya 02-06-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71942)
Hát nem tudom nagy hekin az is ég, kevésbé dehát ég:D az meg hogy a hadivar lekapja ez csak attól függ ki kezdeményez:D

hmm azért nem mind1 hogy azért verik be a törpöket,mert morált növelnek, vagy azért mert nyersiért mész... utobbinál mész 2sereggel fosztani , meg még 20másik erős hadis, csak mert ép épitkezni akar... eddig is elvannak lehetetlenitva sok helyen a termelő törpök, de nem még 1 okot adni hogy őket támadják... neked se mind1 hogy fellöknek és valaki rád lép, vagy mindenki rajtad gyalogol végig ezekután...

Nézzünk egy 50% barakkos hadist. Ezt egy 25% barakkos 15% tornyas törp (csak íj) sztem fogja. Orkot lehet h nem de azt ki fog meg? Na meg is néztem, nem tudós gnóm és nem tudós törpe úgy ahogy fentebb leírtam gnómnak full lóval számolva (ez nyilván nem létezik) és 5%al jobb katmorállal, az eredmény: a gnóm nyer 353k 323k ra. Ja 1000 hekire számoltam. Ebből úgy vélem kitűnik h nem is olyan gyengécske az a törpe, főleg nem átjáróház.

Cece 02-06-2007 22:53

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 71944)

Jah :)
Persze nem elfelejteni, hogy nem csak a törpe tud termelni.

Mondjuk az is megfordult a fejemben, hogy ezzel a húzással lehet, hogy páran több fosztit válalnának az 1A-ban is.

Penya 02-06-2007 22:54

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 71944)

Egy 30% templomos tudós óriás garantálom neked h átviszi az elfet. Óriás ellen gyújtogathatsz semmit nem ér, még 1400 hekin se.

Cece 02-06-2007 22:56

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 71953)
Egy 30% templomos tudós óriás garantálom neked h átviszi az elfet. Óriás ellen gyújtogathatsz semmit nem ér, még 1400 hekin se.

A 30%templomost én azért nem nevbezném hadivarinak ;)
És azért ér a gyújtás... 2,3 gyullad távolságtól függően :)
De ez nem ide tartozik ezért ne tessék eltérni a tárgytól :D

All times are GMT +1. The time now is 11:06.