Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hírnév (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1382)

Georgel 02-02-2007 23:39

Hírnév

Nekem a következő észrevételem lehetne a hírnévvel kapcsolatban.

Ne azt mutassa, hogy az adott ori mennyire támad fölötte vagy alatta lévő orikat hanem mennyire sikeres vagy sikertelen.
Ez akár lehetne inkább egy százalékos jelző is.
Ha bonyolítani akarjuk akár 2 is lehetne az inditott és a kapott támadásokat is külön mérné.
Vagy esetleg az orik adatait kiegészíthetnénk egy ilyen számmal mivel sokan használják a régi hírnevet egy vari ténykedéseinek a megállapítására.
De akár a varázslatoknál a krónika is megmutathatná ezt a számot.
Értelem szerüen ha 1 támadásból 1 sikeres akkor 100 % vagy 1
ha 2-ből 1 akkor 50% vagy 0,5.

Viz 02-03-2007 07:17

Quote:

Originally Posted by Georgel (Post 71101)
Nekem a következő észrevételem lehetne a hírnévvel kapcsolatban.

Ne azt mutassa, hogy az adott ori mennyire támad fölötte vagy alatta lévő orikat hanem mennyire sikeres vagy sikertelen.
Ez akár lehetne inkább egy százalékos jelző is.
Ha bonyolítani akarjuk akár 2 is lehetne az inditott és a kapott támadásokat is külön mérné.
Vagy esetleg az orik adatait kiegészíthetnénk egy ilyen számmal mivel sokan használják a régi hírnevet egy vari ténykedéseinek a megállapítására.
De akár a varázslatoknál a krónika is megmutathatná ezt a számot.
Értelem szerüen ha 1 támadásból 1 sikeres akkor 100 % vagy 1
ha 2-ből 1 akkor 50% vagy 0,5.

A hírnév egyelőre pont arra jó hogy ha valaki figyeli a pontlistát, akkor figyelni lehessen ki ártózik lopkod stb. Aki ügyes persze az ezt is kijátssza, de nem kéne ezen változtatni szerintem.
Nem támogatnám

Georgel 02-03-2007 07:28

Viz !

Nem a mostani hírnév rendszer megszüntetése és új alkalmazása volt csak a javaslat.

Hunor a sirály 02-03-2007 07:39

Csak nekem tünik fel hogy rossz helyen van ez a javaslat, nem a megbeszélésekhez kellett volna rakni?

Napóleon 02-03-2007 07:39

egyet kell h értsek Viz-zel.
+ha lesz ez a %-os eloszlás azzal csak azt értnénk el h a kezdőket agyon gyaláznák éjjel-nappal, a jobbakat akik keményebb siker rátával rendelkeznek azokat pedig spontán nem nagyon támadnák a gyengébb orikkal rendelkezők:cool: :cool:

Hunor a sirály 02-03-2007 07:42

Hogy hozzászóljak, szerintem megy a süllyesztőbe, mert másoknak semmi köze hogy mijen béna az az ori;)

Cece 02-03-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 71119)
Csak nekem tünik fel hogy rossz helyen van ez a javaslat, nem a megbeszélésekhez kellett volna rakni?

Csak neked, mert jó helyen van ;) Itt beszélgetni lehet a dologról anélkül, hogy konkrét javaslatként kezelnék. Majd ha érdemes lessz rá a szerző (vagy valaki más) egy feljavított változatát átteheti a megbeszélések közé.

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 71122)
Hogy hozzászóljak, szerintem megy a süllyesztőbe, mert másoknak semmi köze hogy mijen béna az az ori;)

És nem megy sehová, mert nem a megbeszélésekben van :)

Nah de hogy érdemben is hozzászóljak a dologhoz; sokat hezitáltam, hogy mit írjak ide. Jól meg kellett gondolni, mert valamit látok a dologban :o DE! Az a baj, hogy ezt csakis a pontlistába lehetne begyűrni, ami így is zsúfolt kissé, bár az eredeti verziótól természetesen jobb. Ezzel azonban ismét a régi probléma merülne fel. Továbbá, amit Hunor is mondott, nem biztos, hogy szerencsés lenne mindenkinek az oráára kötni ki hány %ban sikeres összesen. egyrészből lehetne következtetni az ország beálítottságára (amennyiben azt is írná szám szerint mennyit támadott). Ha meg nem írná, akkor az egész nem lenne reális. Van aki 1év alatt támad 3x míg más átlagban hetente 3x. De más okból sem lenne reális. Mindenkinek a saját munkakörének a statisztikája lenne a mérvadó (tolik mennyit loptak másik tolikhoz képest, varikat varikkal összehasonlítani, hdit a hadissal), de természetesen ez semmiképp sem kivitelezhető.
Én ezt inkább úgy tudnám elképzelni, hogy Ati csinál egy éves statisztikát amit valahol meg lehetne tekinteni. Pl márciusban megosztaná országonként ki mennyire volt sikeres januártól decemberig(ezt anarchra nem terjeszteném ki, mert semmi értelme)... most hogy így fantazálok bevillant mintha ilyet vagy hasonlót már említett volna valaki réges régen...nah mindegy.
De tulajdonképpen nem fontos a dolog. Nincs tudomásom róla, hogy meddig őrződnek az adatok és ha ezzel nagymértékben terhelnénk a szervert (tetemes adatról lenne szó gondolom) inkább feletsük el.
Azért a véleményekre kiváncsi vagyok.
Ha esetleg nemérti valaki az áláspontomat ez ügyben, a javaslat nem rossz :) Mindig is érdekesnek találktam a statisztikai adatokat, amennyiben sikerül reális keretek közé helyezni :)

Steve 02-03-2007 19:56

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 71122)

Ha jól felejtek neked volt pár egetverő ötleted az elvetett javaslatok között, erre most vkit oltasz ezért, kemény...:)

Synkel 02-04-2007 10:07

Bár pillanatnyilag érdemben nem nagyon tudok mit hozzászólni, azt elmondanám, hogy nekem nagyon tetszik az A klános pontlista hírnév rendszere. Egyrészt klánütésenként jár egy, másrészt he téged vernek be, a földed mellett buksz egy hírnévpontot is... Valahogy ez a stílus reálisabb szerintem mint az egyéni pontlisták hírnév oszlopa.

Res 02-04-2007 11:27

Szerintem minden jó úgy ahogy van.
:D :D :D

Zacis 10-13-2008 19:25

Én hírnév "gyüjtögető" vagyok, és érdekelne, hogy melyik ország a legmagasabb hírnevű és persze, hogy mennyi a hírneve? Remélem értitek amit kérdezni akartam!! :)

Druida 10-14-2008 06:03

Quote:

Originally Posted by Zacis (Post 193500)
Én hírnév "gyüjtögető" vagyok, és érdekelne, hogy melyik ország a legmagasabb hírnevű és persze, hogy mennyi a hírneve? Remélem értitek amit kérdezni akartam!! :)

erre én is kiváncsi lennék :)

Tsobi 10-14-2008 12:13

Quote:

Originally Posted by Zacis (Post 193500)

Hírnév gyűjtögető? És ennek mi értelme van? :)

A legnagyobb hírnév,amit jelenleg a pontlistában látok: 317.297.232
Ha jól rémlik,akkor Gárdinak van ennél magasabb is,fél milliárd környékén.

Zoli 10-14-2008 12:32

és anarchon kívül nem tudjátok kb mennyi a legmagasabb?
engem is érdekelne...:rolleyes:
bocs az OFF-ért...

Iron 10-14-2008 14:20

Téma = Kuka :)

Iron 10-14-2008 14:22

Hírnevet gyűjteni..pff :D
Elég uncsi lehet :)

Megbeszéled valami nagy orival, hogy lécci, add már el a tolijaidat, hogy lophassam tőled a semmit. Az eladja, hogy nah legyen nőnapod, azt gyűlik a sok fantasztikus hírnév, pff :D:D

Zoli 10-14-2008 14:28

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 193587)

Megbeszéled valami nagy orival, hogy lécci, add már el a tolijaidat, hogy lophassam tőled a semmit. Az eladja, hogy nah legyen nőnapod, azt gyűlik a sok fantasztikus hírnév, pff :D:D

ennél az a szebb, ha normálban (5blabla) 30 körrel feletted van egy 0 tolis nem hulla...pár hét kitartó lopkodással azt hiszik, hogy tudsz játszani :):)

[HTPA]GeeForce 10-14-2008 14:30

Ott kezdődik, hogy normálban megbeszéled valakivel, hogy lophasd...
A 3 aláhúzott szó már önmagában igen kellemetlen, én úgy érzem.
Anarchban meg mindegy, hogy hogy csinálsz hírnevet, szerintem. Ha van hatalmas országom, amit tudok a kicsikkel lopni, jogom van hatalmas hírnevet csinálni.
Én is gyűjtögettem hírnevet, 13 milliónál álltam le vele az 5. szinten. Saját magam szórakoztatására csináltam.
Szerintem jó móka. :)

Zoli 10-14-2008 14:32

Nem hiszem, hogy JKSZ-elni kéne, 5-ös szinten előfordulhat ilyen...

[HTPA]GeeForce 10-14-2008 14:34

Előfordulhat normálban, hogy egy 200 hekis kis orival elkezded lopkodni a 6k hektárosokat? :D Ha nem kapsz infót, honnan tudod, hogy nincs tolvaja? :) Vagy blindre belopod, hátha nincs neki? :)
Egyébként még ha elő is fordul, arról volt szó, hogy megbeszéled vele. Azt meg nem kéne.

Zoli 10-14-2008 14:55

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 193595)
Előfordulhat normálban, hogy egy 200 hekis kis orival elkezded lopkodni a 6k hektárosokat? :D Ha nem kapsz infót, honnan tudod, hogy nincs tolvaja? :) Vagy blindre belopod, hátha nincs neki? :)
Egyébként még ha elő is fordul, arról volt szó, hogy megbeszéled vele. Azt meg nem kéne.

mondjuk nem 6k hekiset lopok :)
de ha attól fogva lopom, hogy 200 hekis volt (tehát elég rég óta) (és ott meg tudom gömbizni)
és szinte null tolival nem bukok be később se, akkor tovább próbálom hiába megy feljebb,ha meg bebukok egyszer, sok tolit nem veszthetek :)

[HTPA]GeeForce 10-14-2008 15:00

Itt felmerül a kérdés, hogy egy 0 tolis ország hogy kerül fel 6k hekire pár hónap alatt önerőből. De ez már nem ebbe a topicba tartozik.

Tsobi 10-14-2008 15:02

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 193597)
Itt felmerül a kérdés, hogy egy 0 tolis ország hogy kerül fel 6k hekire pár hónap alatt önerőből. De ez már nem ebbe a topicba tartozik.

Nem árulok el nagy titkot,ha azt mondom,hogy a tolvajok számát szabadon lehet variálni,amikor csak tetszik. Bármikor kiteheted a piacra vagy fokozhatod mindet,így 0 marad :)

Betelgeuse 10-14-2008 15:05

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 193597)

Ha az a 6k hekis ori több mint 10k pontra van a mezönytől nem is kell neki toli. De elég ha találsz elöl egykocsmás óriást és mehet a buli hetekig. Ezért nem ér semmit a hírnév azon kívül, hogy lebuktathat ártozókat:)

vityu 10-14-2008 15:27

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 193587)

Nem értem...itt a nagy többségnek rögtön az jut az eszébe, hogy unalmas lehet, vagy az, hogy hülyeség, de mindig va 1-2 ember aki rögtön JKSZ-szel csinálná, ha nekiállna. Mert ezzel szerintem rögtön ezt mondta ki Iron is. Azért ez szomorú.
Én a régebbi országok hírnevét akartam pluszba vinni, és nem JKSZ-szel, lassan, de biztosan felvittem.
Az meg ha valaki egy ilyen miatt JKSZ-hez nyúl, azt a lehető leghamarabb el kéne távolítani az egész játékból, mert akkor az mit csinálhat a játékban tényleg értékes dolgokért?:eek:

Druida 10-14-2008 17:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 193595)

képzeld Gee hogy én 500hekis orival loptam 5S-ben kb 3000hekiseket :)
és kééépzeld télleg kaptam infot hogy nincsen tolija... a szövitársamtól, aki már felmérte, és 0 kocsmája volt az embernek ;) és nem is csodálom hogy nem tartott tolit, merthát minek, amikor 120ezer ponttal a mezőny felett vannak...
Szóval megbeszélés nélkül, bár infot kapva a saját szövimtől loptam :)
ennyi hírnevet sikerült összeszednem, többet azért nem mert észrevették hogy 0-kat lopok, és építettek egy kocsmát, és ezután buktam mindenkinél :D
Hírnév: 1.040.550

csabi 10-14-2008 22:41

az én hírnevem általában minuszos.. :( mondjuk ez annak köszönhető, h a csoportok többségében a játékidő 2/3át a topban töltöm és lefelé kell támadnom.. 3/E-be pl egyetlen szövi volt felettünk, amikor léptünk és ők sem voltak ott sokáig, kénytelen voltam mindent lefelé csinálni..

J.Ati 10-14-2008 22:48

Én régebben Pool egyik oriját loptam csak úgy találomra és bejött:D
B-ben magas hekin volt én meg gondoltam,hogy felmérem és tádáám bejött.
Csináltam egy kis hírnevet és utána rám szólt,hogy pihenjek már le:D

Betelgeuse 10-14-2008 23:01

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 193688)
az én hírnevem általában minuszos.. :( mondjuk ez annak köszönhető, h a csoportok többségében a játékidő 2/3át a topban töltöm és lefelé kell támadnom.. 3/E-be pl egyetlen szövi volt felettünk, amikor léptünk és ők sem voltak ott sokáig, kénytelen voltam mindent lefelé csinálni..

a minuszos hírnév az rossz?
A tolisok se véletlenül felfelé szeretnek lopkodni onnan nehezebb elkapni őket háborúzni is nehezebb lefelé. Szerintem aki lefelé akciózik nagyobb kockázatot vállal.
És a minuszos hírnévpont legalább valós mert direkt senki se viszi nagy minuszba:)

Tsobi 10-14-2008 23:02

Quote:

Originally Posted by Betelgeuse (Post 193692)
És a minuszos hírnévpont legalább valós mert direkt senki se viszi nagy minuszba:)

Vicces,de ismerek olyan emberkét,aki erre gyúrt..

csabi 10-14-2008 23:21

Quote:

a minuszos hírnév az rossz?
A tolisok se véletlenül felfelé szeretnek lopkodni onnan nehezebb elkapni őket háborúzni is nehezebb lefelé. Szerintem aki lefelé akciózik nagyobb kockázatot vállal.

nem rossz az, csak nem annyira szimpatikus, mint a nulla közeli.. :)

Hírnév: - 86.032

jelenleg ez a legminuszosabb orim.

dreaman68 10-14-2008 23:23

Quote:

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 193693)
Vicces,de ismerek olyan emberkét,aki erre gyúrt..

speciel én nekem mindig célom volt a -1 millás hírnév:D

Andrew 10-14-2008 23:26

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 193695)

Egyik haverom egy hónap alatt összeszedte :p
Aztán később kapta is az oltást, hogy 'fúúúmekkora egy gerinctelenalak, hogy mindigakisebbetbántja' :D:D

Tsobi 10-14-2008 23:32

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 193695)

Normálos pontlistában jelenleg ez a legkisebb hírnév,amit látok: - 1.706.220

dreaman68 10-14-2008 23:44

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 193696)
Aztán később kapta is az oltást, hogy 'fúúúmekkora egy gerinctelenalak, hogy mindigakisebbetbántja' :D:D

én sose voltam a fair play híve:D az élet se ferxD:D

dreaman68 10-14-2008 23:45

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 193697)

500k+ meguntam

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 193696)

én sose voltam a fair play híve:D az élet se ferxD:D

J.Ati 10-14-2008 23:50

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 193697)

B-ben találtam egy - 2.234.805 hírnevű orit:)

Iron 10-15-2008 02:32

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 193604)
Nem értem...itt a nagy többségnek rögtön az jut az eszébe, hogy unalmas lehet, vagy az, hogy hülyeség, de mindig va 1-2 ember aki rögtön JKSZ-szel csinálná, ha nekiállna. Mert ezzel szerintem rögtön ezt mondta ki Iron is. Azért ez szomorú.
Én a régebbi országok hírnevét akartam pluszba vinni, és nem JKSZ-szel, lassan, de biztosan felvittem.
Az meg ha valaki egy ilyen miatt JKSZ-hez nyúl, azt a lehető leghamarabb el kéne távolítani az egész játékból, mert akkor az mit csinálhat a játékban tényleg értékes dolgokért?:eek:

Vannak ilyenek sajnos. Volt 1 idő mikor én is ilyen hírnév mániás voltam, azt elkezdtem próbálkozni 1/A-ban az első 10 orinál, hátha nincs toli, azt az egyiknél nem volt azt loptam hetekig, azt meguntam. :)

Kirhal 10-18-2008 04:23

Hírnév: - 2.695.835

szövim hírneve.na ő is direkt erre gyúr,fentről lopkod lelefe a csopi alján lévő orikat.ugyan az mint 200 hekiről lopni topos orit,csak forditva:)

Hírnév: 30.612.681

ez egy ori hírneve a környéken.normálba ennél nagyobbat még nem láttam.

és egy másik ori a pontlistába(egy másik csopiba)

- 8.716.384

All times are GMT +1. The time now is 20:58.