Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ötletek a tartalékok lecsökkentésére (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1379)

empty 02-02-2007 11:59

Ötletek a tartalékok lecsökkentésére

Sziasztok!

Nagyon sokszor olvastam már hogy nagyon sok áru van a piacon, tekiben, bármiben, és hogy a nagy tartalékokkal rendelkező orikat szinte lehetetlen leverni.
Bár ezért biztos megköveztek, arra szeretnék ötletek találni, hogyan lehetne nehezebbé tenni a tartalékok megtartását.
A végcél nem feltétlen az, hogy a készlet elvesszen, hanem hogy láthatóvá, és megszerezhetővé váljon, ne a piacon pihenjen folyamatosan.

pl. Random piac zárás:-))) naponta a 3 piac közül vmelyik zárva tarthatna egy-egy körig. Így akiknek otthon a milló tekijük kicsit jobban aggódhanak, vagy elveszhet pár k gabona, katona... mert a piac nem raktár.. Ugye Ati? :-)

Még egy csúnya ötlet:-)
Néha a császár felvásárolhatná a legnagyobb darabszámú! tételt a piacon.Ha vkinek a pénze így túlcsordul, akkor így járt.

Ezzel persze felértékelődne néhány dolog, no meg a karaván is, de sztem ez nem hátrány, mert ott ugyanúgy érik veszteségek az embert.

Steve 02-02-2007 12:00

te atyaég...

Cassandra 02-02-2007 12:02

Juj, ezt komolyan goldoltad!?

Steve megelőzött.:)

empty 02-02-2007 12:29

Na jól kezdődik :-)

számítottam az ilyen reakciókra:-)
Ha van jobb ötlet, várom, ezért indítottam.

Aki azt mondja hogy minden jó úgy ahogy van, annak nem hiszek, ebben az esetben:-)

Sztem nonszensz hogy emberek úgy rohangáljanak a tartalékokkal hogy azt nem lehet tőlük megszerezni... mondom ezt úgy, hogy még sosem volt tolis orim:-) De sztem nagyon érdekes lenne ha ezek a tartalékok néhanapján elérhető közelségbe kerülnének másoknak is.

Csokibácsi 02-02-2007 12:29

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 70912)
Juj, ezt komolyan goldoltad!?

Steve megelőzött.:)

Ilyen névvel, hogy empty, csak komolyan gondolhatta :P

Arwen 02-02-2007 12:31

Szted hogy lehetne klántámadást kivitelezni tartalékok nélkül???

AdavaKedavra 02-02-2007 12:44

Inkább gyüjts össze te is tartalékot, ne mástól próbáld elvenni... Meg ha eltudnád venni tőle mit csinálnál vele??? Tartalékolnád a piacon? :o

empty 02-02-2007 12:53

Mint azt már elmondtam, nem az a cél, hogy ne legyenek tartalékok, mert az nem is lenne életszerű, pusztán azt hogy néhanapján láthatóvá kéne hogy váljanak, és esetleg az eddigieknél jobban kopjanak, vesszenek el, támadhatóak legyenek.

Az 1/A nál ott a klánraktár nem?
Nem az 1/A dolgait akarom itt megváltoztani,ezek az ötletek főleg a többi szintre vonatkoznak.Bár ott is lehetnének belőle galibák, ami sztem csak érdekesebbé tenné a játékot. Pl a seregcserénél ha épp zárva a katipiac..

Ebben a játékban mindenre van megoldás, toliknál a lopás, hadiknál a fosztás, csak épp a piacra eldugott pénzeket nem lehet megtalálni.

empty 02-02-2007 12:55

Nem azért a nevem empty mert semmim sincs:-)
Tartalékaim nekem is vannak, másokéhoz mérve talán kevés, többekéhez mérve még sok is:-)

Cassandra 02-02-2007 13:00

Nekem sincs hű, de sok tartalékom és nem örülnék neki, ha abból elveszne. Mert épp piacstop van, mikor visszajön valami... ha a saját hülyeségemből veszik el, az más, de mesterségesen akadályt képezni, na az a nonszensz.

Arwen 02-02-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by empty (Post 70919)
Az 1/A nál ott a klánraktár nem?
Nem az 1/A dolgait akarom itt megváltoztani,ezek az ötletek főleg a többi szintre vonatkoznak.Bár ott is lehetnének belőle galibák, ami sztem csak érdekesebbé tenné a játékot. Pl a seregcserénél ha épp zárva a katipiac..

A klánraktárban tárolható mennyiségekből megnézem, hogyan finanszírozol egy nagyobb támadást!

Mit szólnál, ha kiürül a hűtőd, és bezárják előtted az összes abc-t, éttermet stb? :D

tdomo 02-02-2007 13:11

Ez egyáltalán nem jó ötlet...

demian 02-02-2007 13:13

empty: képzeld el ha pl neked minden pénzed nyersanyagban lenne mert mondjuk néhány szinten azzal lehet keresni nem a tekivel és visszajönne a nyersi de nemtudsz kimenni eladni mert zárva a piac tételezzük fel nemvagy szöviben átsem tudod addig küldeni, de ha szöviben lennél akkor is mi arra a garancia hogy a szövitársad épp elérhető pl : hajnali 2-3 körül :)
ezekután vagy a szövitárs harapja le a fejed hogy minek ébresztetted vagy uszík az összes tartalékpéned

empty 02-02-2007 14:47

Mindenkinek.

elképzeltem, belegondoltam milyen rossz is az.
Másrészről némi cselekvésre késztetné az embereket az, ha néhanapján kicsit megrendül az anyagi helyzetük. Esetleg el kell menni lopni, fosztani? mi rossz van abban?
Ha minden pénzed nyersanyagban van és nem tudod visszatenni a piacra?
Nem fér el a raktárban és elveszik? mint meg lett mondva a piac nem raktár, úgy tedd ki a cuccot, hogy el is legyen adva. Ha sokkal több van mint amit egy nap alatt megvesznek az emberek akkor azt vhogy ki kéne vonni a játékból. És mint mondtam ezek véletlenszerű dolgok lennének, nem törvényszerű hogy a visszatérő árud elveszik, csak előfordulna néha. Na bumm:-) lopsz, veszel helyette másikat. Ha tekiben van a pénzed nem törvényszerű hogy elveszik az árud, de lehet hogy épp akkor jönnek be lopni amikor otthon van a párszázK tekid, vagy kopik kicsit.
Nem biztos hogy ez a javaslat pont a legcélravezetőbb, de vki előállhana esetleg egy jobbal is.

Kíváncsi lennék hogy egy piac, mondjuk a teki, bármely csoportban, mekkora forgalmat bonyolít, és milyen mennyiségű teki van ott felhalmozva.

Synkel 02-02-2007 15:13

Quote:

Originally Posted by empty (Post 70941)
Mindenkinek.

elképzeltem, belegondoltam milyen rossz is az.
Másrészről némi cselekvésre késztetné az embereket az, ha néhanapján kicsit megrendül az anyagi helyzetük. Esetleg el kell menni lopni, fosztani? mi rossz van abban?
Ha minden pénzed nyersanyagban van és nem tudod visszatenni a piacra?
Nem fér el a raktárban és elveszik? mint meg lett mondva a piac nem raktár, úgy tedd ki a cuccot, hogy el is legyen adva. Ha sokkal több van mint amit egy nap alatt megvesznek az emberek akkor azt vhogy ki kéne vonni a játékból. És mint mondtam ezek véletlenszerű dolgok lennének, nem törvényszerű hogy a visszatérő árud elveszik, csak előfordulna néha. Na bumm:-) lopsz, veszel helyette másikat. Ha tekiben van a pénzed nem törvényszerű hogy elveszik az árud, de lehet hogy épp akkor jönnek be lopni amikor otthon van a párszázK tekid, vagy kopik kicsit.
Nem biztos hogy ez a javaslat pont a legcélravezetőbb, de vki előállhana esetleg egy jobbal is.

Kíváncsi lennék hogy egy piac, mondjuk a teki, bármely csoportban, mekkora forgalmat bonyolít, és milyen mennyiségű teki van ott felhalmozva.

Ugye te sose játszottál A-ban? Ha tippelhetek, B-ben sem...
Majd akkor gyere ilyen ötletekkel, ha fajtánként több millió nyersi kell egy építkezéshez, pl klánütéskor. Vagy ha B-ben át kell építsd az orit, és hirtelen 2 mrd-d elúszik...
Ugyan a hatalmas tartalékok egy részével én sem értek egyet, de szerintem inkább azok kialakulását kell megvariálni, nem elvenni véletlenszerűen a játékostól.

skiti 02-02-2007 15:20

na még csak ez hiányozna...
összekoporgatott kis minimális pénzecskémet is veszítsem el?

dreaman68 02-02-2007 15:52

erre a felvetésre értelmsen nem lehet reagálni akkora hülyeségnek tartom. az h megakarod szüntetni a tartalékokat elérnéd h drasztikusan csökkennének a hadi cselekmények 3. csopitől felfele. meg ez a piac bezárás. és azok akiknek nincs tartalékjuk őket is büntessük?

Ati 02-02-2007 15:55

Quote:

Originally Posted by empty (Post 70914)
De sztem nagyon érdekes lenne ha ezek a tartalékok néhanapján elérhető közelségbe kerülnének másoknak is.

Hát... ha a piacon van, akkor meg tudod venni például, és máris elérhető.

Ati 02-02-2007 15:58

Quote:

Originally Posted by empty (Post 70919)
Ebben a játékban mindenre van megoldás, toliknál a lopás, hadiknál a fosztás, csak épp a piacra eldugott pénzeket nem lehet megtalálni.

Dehogynem. A piacot csak és kizárólag az adott csoport játékosai befolyásolják. Ha felvásárolod, máris teljesen üres, ée nem lehet seregcserét csinálni. Más is túlcsordulhat vele. Sőt, még a rablóbandák lopásait is megpróbálhatod előidézni. Ezekre mind adott a lehetőség.

Kutyuleee 02-02-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70959)
Dehogynem. A piacot csak és kizárólag az adott csoport játékosai befolyásolják. Ha felvásárolod, máris teljesen üres, ée nem lehet seregcserét csinálni. Más is túlcsordulhat vele. Sőt, még a rablóbandák lopásait is megpróbálhatod előidézni. Ezekre mind adott a lehetőség.

ez utobbit nem is annyira nehéz elérni, csak mondjuk a szöviben kell összefognotok, meg persze itt is előny a vipesek 5piaca:D... 4vipes ha rááll erre jókora veszteségeket tud okozni mind a tartalékosoknak, mind a tőzsdéseknek:D

skiti 02-02-2007 16:17

mindenesetre én nagyon harapós vagyok ha a tarcsimról van szó:D
attól hogy te nem játékon belül hanem itt próbálsz tőle megfosztani, még számolhatsz a következményekkel:D:D:D

Kutyuleee 02-02-2007 16:20

Tényleg melyik csopiban is vagy:D:D:D (csak kiváncsiság;) )

Shad 02-02-2007 16:23

Sziaztok.

Sokan irtátok hogy hülyeség és fujj, és áááá, de viszont szerintem rossz irányból látjátok ezt a dolgot....
Én jártam, járok az A-ban és a B szinten is szoval tudom mivel jár egy klán, vagy szöviháboru... de!!!
Itt a téma nem arról volt szól hogy ne lehessen a tartalékokat a piacon raktározni, hanem arról hogy néha az a tartalék, elérhető legyen, mint minden más ebben a játékban, és ez szerintem nagyon célszerü,és ötletes, fölleg azért mert esélyt kapnának azok a játékosok is akik nem 1 évet ülnek egy csop-ban, akik nem napi 18-24 orát lesik a szintjükön folyó eseményeket és aki a folytonos játékot szeretnék játcani.
"Sajana" ebben a játékban azért léteznek megközelithetetlen klánok, szövik és orik a toppokon, mert az ilyen kiskapuk nincsenek becsukva.
Gondoljátok végig a folyamatot, nem csak a ti pénzetek válik néha elérhetővé, hanem az elenségé is, és ezzel egy uj fajta (hadviselést) lehetne hozni, megszünne egy kicsit a mindenható, és sérthetetlen klánok, akiket hiába versz meg 3 nap mulva ujra a nyakadon vannak full barackkal és remeghetsz hogy mi lesz mikor már nem birsz ébren maradni, vagy épp dolgoznod, iskolába kell lenned!
A piac bezárás nem épp a legjobb ötlet, de az az elképzelés hogy végre a nagyok is sérthetővé válnak kecsektető, és izgalmat tudna hozni a játékba!

Penya 02-02-2007 16:31

Ismét egy remek ötlet. Arra gondoltál-e esetleg h azokat az orikat is lehetetlenítsük el amik jobban ki vannak élezve mint a többi? Mondjuk amelyik ori éhezős. Ezek közül a császár naponta elvihetne egyet mert az túl erős a többieknek, vagy nem is kell h elvigye az orikat hanem csak csökkentse a védelmüket 75%al h legalább TE tudd beütni és legyen meg az örömöd. Ameddig a hódítóban van piac addig természetes a tartalékolás, ebben legalább reális. Képzeld el mi lenne egy országban ha háborúban nem lennének tartalékai.

skiti 02-02-2007 16:39

aham, majd pont a nagyok szívnak ezzel...:P
vagy minél több a tarcsi annál nagyobb az eséj a buktára?
mert az elég gusztustalanul hangzik.
így is sok elmegy a tarcsiból, már csak a tekikopás álltal is...
szóval felejtős

Shad 02-02-2007 16:45

Szerintem, a hóditóban igy is az orik 90%-a ki van élezve....
És miből gondolod hogy pl. az éhezős orid üthető lesz azért mert épp a tartalékok, amik mindenki mástól védett helyen van épp elérhetővé válna?
Itt mindent ellehet venni a másiktől, kivéve a piaconon forgó árukat és a gnomtol a tekit ha fent a varija... szerintem ez nincs rendben hogy legyenek érinthetetlen orik...és szerintem senki nem halt még abba bele, hogy más a szemfüleségének és ugyeségének köszönhetően elvit tölle valamit....
És tévedés ne essék, lehessen tartani tartalékot a piacon, de annak legyen némi kockázata is!
Mert az hogy ha tulságosan leesik valaminek az ára miközben te már kiraktad és majd hazafelé elviszik a rablók, meg ilyesmi annak kicsi a kockázata, és aki forgatja a pénzt az ismeri a piaci ingadozásokat és ugy rakja ki a pénzét.

Shad 02-02-2007 16:49

Amugy miből gondolod hogy nagy az esély a buktára, aki (én igen)
Nagyobb tartalékokat halmoz fel az nem csak mondjuk mezőgazdasági tekibe fog 25 miliárdot berakni, hanem szépen elosztja, egy kis runa, gabona, fegyver, tekik, és látod igy ha esetleg valamit hirtelen visszajönne a piacról pl., és más meglátná akkor nem az egészet vinné, hanem csak azt.

skiti 02-02-2007 16:57

attól hogy milliószm van teki az oriba nem fogsz sokkal többet elvinni belőle
akkor meg minek?
hogy jobban kopjon?
ha nekem nincs ne legyen másnak se? vagy mi?

skiti 02-02-2007 16:59

így is szívás ha összevissza jön vissza, ezzel csak a gond van, nem építő hanem kizárólag kárt okozó javaslat ez

skiti 02-02-2007 17:03

ha bennt van akár több milla teki, csak akkor tudsz sokat lopni ha neked is annyi van, de legalábbis a normálisnál sokkal több, amúgy csak annyi h lopásonként nő, és nem csökken a hozott teki, wow, 1milla értékkel többet loptál,
ha nyersi megy vissza, az meg úgyis csorog, megint csak a kár, ha nem tudja kirakni...
kinek jó ez?

Shad 02-02-2007 17:09

Persze, nem jó az ha össze vissza jönne vissza a piacról az áru, de azért valami változást kéne csinálni mert elvileg ugy sok-sok ori egy csoportban van, egyenlő feltételekkel rendelkeznek, mégis azok az orik aki nem a folyamatos fejlődést és aktiv játékot játszák a határtalan "spejzolás" miatt nagy előnyben vannak, EZ TÉNY!
És milenne akkor ha mind ezt csinálnánk, unalmas hobbi játékka minösülne.
Persze akik nyeregben vannak nem akarnak onan leesni, de gondolni kéne néha a játék "játszható" tételévé, mert mint irtam feljebb nem mindenki napi 20-24 órát van a hoditóban, mégis azzokkal kénytelen felvenni a versenyt azokkal akik non-stop ott vannak, akkor legalább abban legyen esélye a normális (ha még egy folyamatosan fejlödő ori az:confused: ) orinak hogy ilyen szempontokban mint amiről szó némi egyenlőség legyen.

Kutyuleee 02-02-2007 17:14

Quote:

Originally Posted by Shad (Post 70978)
Mert az hogy ha tulságosan leesik valaminek az ára miközben te már kiraktad és majd hazafelé elviszik a rablók, meg ilyesmi annak kicsi a kockázata, és aki forgatja a pénzt az ismeri a piaci ingadozásokat és ugy rakja ki a pénzét.

Nem nehéz megfogni őket jó összefogással... amikor kislétszámu csopiban elkezdte egy-két tőkés felrakni 4000-re a gabonát tartosan
azokat is megbuktattuk szépen:D, nem nehéz az csak picit gondolkodni és időzetni kell tudni...

Shad 02-02-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 70989)
Nem nehéz megfogni őket jó összefogással... amikor kislétszámu csopiban elkezdte egy-két tőkés felrakni 4000-re a gabonát tartosan
azokat is megbuktattuk szépen:D, nem nehéz az csak picit gondolkodni és időzetni kell tudni...

Lehet hogy kislétszámu csopiban meglehet csinálni, de egy normál 1000-2000 közti csopiban egy átlagos játékosnak vagy egy átlagos szövinek már nem könnyü, és tegyük hozzá hogy a szövik 70-80 % átlagos....

Kutyuleee 02-02-2007 17:43

Én nem vagyok ellene, és nekem tökéletes ez a játék stilus:D csak arra világitottam rá hogy nem lehetetlen dolog... elhappolni nehezebb de eltüntetni könnyebb... 4 vipes szövi 24körböl 20körváltásnál megtudja viccelni a piaci mozgást a legnagyobb csopikban is,ha jól időzitenek, és ezzel nagy többségben lehet buktatni a tőzsdéseket... persze kell egy nagyobb összedolgozás, összehangolás, amit nem minden szövi szokott megoldani... meghát rá kell jönni a cselekre... és ne mond hogy nem lehet elérni hogy rablóbandát kapjanak a tőzsdések mert ellehet!

skiti 02-02-2007 17:59

ha valaki olyan sokat van és annyira pénzt gyűjt, akár hónapokig, ne akard már megvonni tőle amit összeszedett!
a lehetőség előtted is ott van, ha nem élsz vele, nem az a megoldás hogy mástól is el kell venni...

empty 02-02-2007 18:00

Valaki itt említette hogy ez kárt okozó javaslat. Igaza van!

A célom valóban az hogy érjék károk is az embert..
nekem is vannak olyan orijaim ahol több mrd van, de minimum az 1.

A célom az is hogy pusztán tartalékok felhalmozásával ne lehessen, csak némi rizikóval működtetni az a soksok végletekig kiélezett, kifacsarodott orit, akik pénz és külső segítség nélkül 1 körig sem bírják. Igenis bírják ki egy körig:-)
de más javaslatot nem láttam még mindig pedig már az 5. oldalnál tartunk...
Nem hiszem hogy a piac bezárása lenne az egyetlen megoldás, de mondjatok jobbat!
Nem hiszem hogy ha naponta 1 körig elérhetetlen némelyik piac, az olyan nagy katasztrófákhoz vezetne... De ha igen annál jobb, az is csak azt bizonyítja hogy helytálló a felvetés...

Synkel 02-02-2007 18:20

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 71002)
ha valaki olyan sokat van és annyira pénzt gyűjt, akár hónapokig, ne akard már megvonni tőle amit összeszedett!
a lehetőség előtted is ott van, ha nem élsz vele, nem az a megoldás hogy mástól is el kell venni...

Egynéhány másik topicban már megbeszéltük, hogy ez nagyon jól hangzik, csak éppen nem igaz.

Quote:

Originally Posted by Shad (Post 70986)
Persze, nem jó az ha össze vissza jönne vissza a piacról az áru, de azért valami változást kéne csinálni mert elvileg ugy sok-sok ori egy csoportban van, egyenlő feltételekkel rendelkeznek, mégis azok az orik aki nem a folyamatos fejlődést és aktiv játékot játszák a határtalan "spejzolás" miatt nagy előnyben vannak, EZ TÉNY!
És milenne akkor ha mind ezt csinálnánk, unalmas hobbi játékka minösülne.
Persze akik nyeregben vannak nem akarnak onan leesni, de gondolni kéne néha a játék "játszható" tételévé, mert mint irtam feljebb nem mindenki napi 20-24 órát van a hoditóban, mégis azzokkal kénytelen felvenni a versenyt azokkal akik non-stop ott vannak, akkor legalább abban legyen esélye a normális (ha még egy folyamatosan fejlödő ori az:confused: ) orinak hogy ilyen szempontokban mint amiről szó némi egyenlőség legyen.

A játszhatóvá tételt támogatom, de nem a piaci tartalékok véletlenszerű veszélyeztetése a megoldás. Továbbra is azt mondom, hogy az irreális vagyonok kialakulását kell nehezíteni.

Cece 02-02-2007 18:31

Quote:

Originally Posted by empty (Post 70910)
Sziasztok!

Nagyon sokszor olvastam már hogy nagyon sok áru van a piacon, tekiben, bármiben, és hogy a nagy tartalékokkal rendelkező orikat szinte lehetetlen leverni.
Bár ezért biztos megköveztek, arra szeretnék ötletek találni, hogyan lehetne nehezebbé tenni a tartalékok megtartását.
A végcél nem feltétlen az, hogy a készlet elvesszen, hanem hogy láthatóvá, és megszerezhetővé váljon, ne a piacon pihenjen folyamatosan.

pl. Random piac zárás:-))) naponta a 3 piac közül vmelyik zárva tarthatna egy-egy körig. Így akiknek otthon a milló tekijük kicsit jobban aggódhanak, vagy elveszhet pár k gabona, katona... mert a piac nem raktár.. Ugye Ati? :-)

Néha a császár felvásárolhatná a legnagyobb darabszámú! tételt a piacon.Ha vkinek a pénze így túlcsordul, akkor így járt.

Ezzel persze felértékelődne néhány dolog, no meg a karaván is, de sztem ez nem hátrány, mert ott ugyanúgy érik veszteségek az embert.

Nah azt mondtam, hogy a megbeszélésekhez nem szólok be, mert nem kívánok aktívan játszani, de ez a baromság az inaktív játékomat is befolyásolja.
És miért baj az, ha valakinek sok tartaléka van a piacon?
Azért a tartalékért is keményen meg kellett izzadni. Amíg a buta tücskök áthegedülik magukat az alsó két szinten szinte pénz nélkül, addig néhány emberke inkább visszafogja magát és okos hangya sztájlingban gyűjtöget.
Majd jön az, hogy a tücsköt elverik, mert pénz hiányában nem tudja kellőképpen megvédeni magát + írígykedik mert a szorgos hangya elviharzik mellette (vagy rajta keresztül) mert hogy nem okoz neki gondot sem a harc, sem a seregpótlás és az építkezés sem.
Nem árt a Hódítót is ésszel játszani :)
Jah és miért fontos ez nekem? Mert mást sem csinálok, csak takarékoskodok és nem szeretném, ha ebbe is belekötnének. Unalmas egy meló, de a későbbiekben majd meghozza gyümölcsét... egyszer.
Ami meg a rizikót illeti, nem elég nagy rizikó többmilió tekercset a piacon tartani? Volt már rá példa, hogy éjjszaka gondolt valaki egyet és felküldött pár teki 1, 5, 10 arany egységáron és a hazainduló tekercsek husssssssss elszálltak :( Ez nem elég nagy rizikó? Több hónap szorgos munka + egy csomó VIP is köddé vált.
Sztem ez a rizikő bőven elég.
Ha valaki nem vette volna ki a szavaimból, ezt határozottan ellenzem!

És végül de nem utolsó sorban:

"A háborúhoz 3 dolog kell: pénz, pénz, pénz"
Raimundo Montecuccoli

Quote:

Originally Posted by empty (Post 71004)

Ezért akár piros is járna.

Quote:

A célom az is hogy pusztán tartalékok felhalmozásával ne lehessen, csak némi rizikóval működtetni az a soksok végletekig kiélezett, kifacsarodott orit, akik pénz és külső segítség nélkül 1 körig sem bírják. Igenis bírják ki egy körig:-)

Nah gyere már a K-ban lévő Mf orimra szövivel és meglátjuk meddig bírom egyedül... :) ... ne beszélj butaságokat... de valójában jöhetsz akármelyik ellen.

Quote:

Ezért akár piros is járna. Nem a kár okozás, hanem a játék javítása a cél mindenképp!
Mindenkinek adott a lehetőség, hogy annyi tartalékot halmozzon fel amennyit akar! Az, hogy ezzel nem élnek egyesek, hát IJ.

Quote:

de más javaslatot nem láttam még mindig pedig már az 5. oldalnál tartunk...
Nem hiszem hogy a piac bezárása lenne az egyetlen megoldás, de mondjatok jobbat!
Nem hiszem hogy ha naponta 1 körig elérhetetlen némelyik piac, az olyan nagy katasztrófákhoz vezetne... De ha igen annál jobb, az is csak azt bizonyítja hogy helytálló a felvetés...

Nem is fogsz látni, mert ekkora böszmeség csak keveseknek jut az eszébe.

Nah. A véleményem lehet fáj, de az őszinteség álltalában ilyen. Bocs :)

Bogár 02-02-2007 18:31

Quote:

a pénzesebb orik úgyis vissza fogják tudni vásárolni a tartalékaikat, amikor nincs piaczár.

Quote:

ezután az lenne, hogy az emberek minél kisebb tételekben tennék ki a cuccaikat. 1 milla tekit mondjuk 50 ezresével.

hosszú távon növekednének a piacon az árak, mivel csökkenne a kínálat. o yeah.

Shad 02-02-2007 18:41

A piac bezerás talán abból a szempontbol nem jo, ha pont akkor mennek a katonáid ütés, rengetés miatt amikor a piac zárva van, az szívás.
De tény, hogy egyre "játszhatatlanabb" a játék, mert már anélkül, hogy ne gyujtögetnél, hónapokig nem lehet játszani, mert a " nagyok" akik tényleg kihasználják a játék adta lehetőségeket (amiben benne van az is hogy a piacot raktárnak tartjuk) uralják a terepet.
Igy mindenki már aki komolyabban akar játszani, gyüjtögető és kuporgató életet kell éljen egy jó ideig. És addig a játék élvezetét félre kell tennie, miközben pont azért kezdte el!
Gyors sugalat csak ami most eszembe jutott, de az hogyha nem mi hanem egy ugymond Kufár adná számunkra az árajánlatott, az eladni kivánt termékekre, illetve ha telitett a piac, akkor ugy csak rendkivül alacsony áron venné be az árudat, talán valami kompromiszumot teremtene, a játékba!
Elenvetéseket várok.

All times are GMT +1. The time now is 13:49.