![]() |
Törpe kristálygömb
Lehet ebből is szidás lesz ( bár hálistennek még én nem kaptam )
de ez mreült fel bennem: ( Súgó részlet ) Hátrányok: * a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre, Ebbe az információszerző varázslatok is benne vannak, amikre szerintem nem kéne hasson: Például van 4k varid 35% tekivel, és meg akarsz gömbölni egy fél-elfet 1k varival 10% tekivel. És nem sikerül a varázslat, ilyenkor nem tudhatod hogy elhibáztad vagy erősebbek. Úgyhogy ha biztosra akarsz menni gömbölsz mégegyet, ez ugyanakkora eséllyel sikerül, bár ugye a nagyszámok törvénye alapján már nagyobb eséllyel. Én azt mondom hogy vagy ezekre ne hasson, vagy lehessen tudni hogyha elszúrták a varázslatot vagy az ellenfél nagyobb variereje miatt nem tudják. |
Quote:
|
A szavazásra válaszolva:
mi az ötlet? :) |
ne legyenek mar jok a torp varazsloi. a torpok a fejszeikkel, meg a harcikalapacsaikkal szeetnek HARCOLNI. konok feju, mogorva lenyek, akik nincsenek megaldva kulonosebben kimagaslo esszel. meg1szer: ne legyenek mar jo varik...
|
Quote:
Itt világosan kiderül, hogy mit is jelent ez a 25%-os malusz. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Magyarul aminél 1k lenne a támadóerőd ott 750? Mert ami az alján le van írva nekem abból az jött le, viszont a szövegből nem, nem vagyok nagy törpis, sose volt a kedvencem, lehet én értem félre. És nem akarok törp varist csinálni véletlenül se, de az elején még jól jön gömbölgetni egy-kettőt, ott még sok a kezdő, és le elhet őket gömbölni, feljebb ennek már úgysincs nagy jelentősége. |
Quote:
|
a gyakorlatban ez annyit tesz, hogy igen, gyengebbek a varijaik.
|
OFF: miért van az hogy vagy az első postokban vagy az olvasás után mindenki elkezd ötleteket ontani? Néha bejön egy As játékos és a postjaiból csak arra tudnék követeztetni hogy 2hete kezdte...:(
ON: ha nem sikerül a vari mehet a sereg, nem?:) |
Quote:
Gyakorlatilag nekem a szövegből nem ez jön le, de nemtom ti hogy vagytok vele, persze elhiszem hogy gyakorlatban nem ez van. De egy törpit se lehet jobban beártózni mint egy orkot:D |
Quote:
Ezen kívül még nem vettetem fel hülye ötletet, az MNT-s is csak Atinak nem tetszett, bár nem írta le miért:D ON:Mellesleg nem feltétlenül mehet a sereg amikor nem megy a vari:D Pláne hogy nem vagyok a full kitámadás híve:D |
Egyértelműen rosszul van megfogalmazva, meg a 25% is durván nagy szám, de egy törp ne nagyon akarjon varázsolni.
|
Quote:
És Steve-től meg bocsánatot kérek, hogy nem tesztelek le mindent amit a súgóban olvasok, bár biztos ezt kéne tennem. Eddig minden más bevált amit ott láttam. Többieknek meg kösz=) Akkor felesleges a téma. |
Quote:
És attól, hogy nem 25% a maluszuk, hanem estleg jobban közelítenek a 0-hoz, esetleg el is érik azt, még nem lesz varázsló faj a törpéből. |
Quote:
No meg az orkok már megbocsáss miért lennének jobban variban mint a törpék? Amikor elvileg az iq-juk egy légyé alatt van kb. |
Jol vannak a torpe varik, ne valtoztassunk rajtuk.
Legyel orias ha gombozhetneked van :) Vagy legyel szovibe es kerjed a szovidtol a gomboket .) |
Viz a Törpe kristálygömbről kicsit bővebben.
Na megosztom veletek egy furcsa észrevételem.
A Törpe szerintem vagy súgó szinten vagy a játékban el van rontva. ugyanis ahogy feljebb Viz nagyon jól leírta a súgóban az áll, hogy:a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre. Na már most ez biztos, hogy nem így működik. Mondom miért. Van/volt egy orim Törpe 36036 varival. Ami most jön az még nem is olyan furcsa, attól még a súgóban leírtak jók lehetnének. Na a Törpivel próbáltam gömbölni egy Óriást (ne kérdezzétek honnan tudom a következőket, a lényeg, hogy 100% hogy így van) Óriásnak volt 23805 varija. kat. morálja 92% készültség 100%. Törpémnek ugye a fent említett számú vari kat. morál: 94% készültség 87% tekik Óriásnak 40% Törpimnek 35%. ezek után nem sikerült a varázslat.. hát gondolkodtam és rájöttem, hogy valószínűleg peches vagyok. Na ezt a gömböt még megpróbáltam vagy 6x 8x soha nem sikerült, pedig előbb utóbb sikerülnie kellett volna. Mind1 ezután nem is idegesítettem magam. Majd megkértem a srácot, hogy ugyan próbáljon már meg engem begömbölni és most jön a csoda sikerült neki a varázslat. Pedig nem szabadott volna sikerülnie. Csak és kizárólag úgy sikerülhetett, hogy ha a súgóban szereplő információ nem helyes és a Törpe varázslói 25%-al gyengébbek. Na erre gondoltam megnézem így is a számolást és lássatok csodát, így az Óriás már begömbölhetett. Szóval valószínűleg vagy a Súgó rossz vagy a játékban van a hiba. Akit érdekel, hogyan számoltam, nagyon szívesen leírom. |
Quote:
|
Quote:
Bár már mindeki mondta hogy a súgóban van elírás... |
Én szívesen csökkenteném azt a 25%-ot 20-ra, mert törpeként éreztem, hogy ez baromi sok. :(
|
Kiszámoltam, és sehogy se jön ki hogy hogy tudott gömbölni az óriás...
akkor már valami nagyon gyenge készülid lehetett:D |
Quote:
|
Quote:
|
számolás
Így van nekem is az volt a problémám, hogy az oké mondjuk bele lehet magyarázni a súgóba, hogy gyengébbek a varázslóim 25%-al minden egyes kísérletnél, de visszafele már semmi nem indokolja a gömböt.
Na 36036 vari -25%= 27027 feltételezzünk 100% kat. morált és 100% készülit, akkor ugye ezt 1-el kéne szorozni tehát marad a szám: 27027 majd rájön a teki bónusz 35%= 36486.45 Óriásnál: 23805 + 10%-kal erősebb varik. tehát: 26185,5 vegyük itt is a kat. morált és készülit 100-nak. majd teki bónusz 40%: így kijön, hogy : 36659,7. Tehát azonos kat. morálnál készültségnél az Óriás be tud gömbölni. ha védekezésnél is gyengébbek a Törpe varázslók. Márpedig ez az Óriás begömbölt engem, tehát ebből egyértelmű számomra, hogy valahol valami nem stimmel. Vagy a súgót kéne egyértelműbbé tenni, vagy a játékban javítani a hibát. Jelen esetben szerintem a Súgóban ennek kéne állnia: A törpe varázslói 25%-al gyengébbek. Azonban a magára ható varázslatok nagyobb eséllyel sikerülnek.... vagy valami hasonló. |
Quote:
|
Quote:
|
számolás 2
Én azt szívtam meg ezzel kapcsolatban a legjobban, hogy az archer hu-n lévő h5toolsal számolok. A srác aki csinálta a progit, a súgót hasonlóképpen értelmezte mint én, tehát a progi alapján talán még 50%-os készültség mellett is be kellett volna tudnom gömbölni az óriást. Most már írtam neki levelet, úgyhogy ha lesz hivatalos álláspont a kérdésben, akkor a progi is gondolom módosításra kerül. Szóval aki esetleg az alapján számolná a törpijét, az ne tegye mert fals végeredmény fog sajna kijönni. Persze ez szvsz nem a srác hibája. Én is másképp értelmeztem a súgóban leírtakat. Úgyhogy nem bánnám ha módosítva lenne a súgó.
Előre is köszi:) |
Quote:
|
Pontszám
Jah a pontszámot mindig elfelejtem 34500 az Óriás én meg 34600 szóval nem oszt nem szoroz jelen esetben a pontszám.
|
Quote:
De azért jó hogy írtál neki:) Szvsz, a súgómódosításban én is benne lennék ebben a helyzetben. |
fogja:D
Írtam neki és már válaszolt is, sztem ha Atiéktól kapunk egy official választ, akkor fogja módosítani, legalábbis remélem. Bár ezekután a Törpe orimat persze újra fogom indítani, mert így semmi értelme:(
|
Quote:
(variszám, teki, morál+készültség, faji malusz) óriás védő (pajzs nélkül): 23805*1,4*((92+100)/2)*1,1=35193,31 (variszám, teki, morál+készültség, faji bónusz) amikor meggömbözött, tegyük fel, hogy 50%-os volt a készültséged: törpe védő (pajzs nélkül): 36036*1,35*((94+50)/2)=35026,99 óriás támadó: 23805*1,4*((92+100)/2)*1,1=35193,31 |
All times are GMT +1. The time now is 09:57. |