![]() |
Piac tagolása
Nos, megintcsak eszembe ötlött valami, remélem nem túl nagy hülyeség:
Piacon a különböző fajtájú piacokra kitett áruid elválasztása. 3 oszlopba csoportosítva, vagy vonallal elválasztva, kiemelve, pl így: Áru Mennyiség Ár Várható bevétel Megjegyzés Katonapiac: ----------------------------------------------------------------------------- Katona xxx xxx xxx arany Támadó xxx xxx xxx arany Védő xxx xxx xxx arany Íjász xxx xxx xxx arany Lovas xxx xxx xxx arany Elit xxx xxx xxx arany Varázsló xxx xxx xxx arany Tolvaj xxx xxx xxx arany Tekercspiac: ----------------------------------------------------------------------------- ... Nyersanyagpiac: ----------------------------------------------------------------------------- ... Vagy oszlopods elrendezést is, bár az szélesítést igényelne, úgyhogy ezt jobbnak találom. Ha sok mindened van a piacon jól jöhet hogy jobban átlásd. Nekem perpill egyik csopiban jól jönne:) Itt a füles megoldást nem tartom jónak mert kényelmetlenebb. Abba is bennelennék hogy akárcsak VIPeseknek jelenjen meg (merthogy ugye kényelmi bővítés). Vélemények? |
Sztem jó ötlet.
|
Szerintem ez egyszerű, és jó ötlet.
|
szerintem is jo otlet :)
de ugy felmerul bennem a kerdes: Ati, most a piacon levo aruk sorrendje vmilyen szabaly szerint van? |
Quote:
|
A topicnyitó hozzászólással én is egyetértek.
|
Csak akkor tetszik az ötlet hogyha teljes összesítés is lenne az árukra.
|
Quote:
Semmi nem változna, csak el lenne tagolva, bocsi ha a példába nem írtam bele, tényleg félreérthető. |
Jó ötlet, támogatom:)
|
Quote:
|
Quote:
De valszeg tévedek, nem figyeltem még meg:D |
ez nem így van, mert volt hogy gabona volt elől alatta teki, majd megint nyersi. én így emlékszem, de ezt ne vegyétek készpénznek;)
|
Quote:
Viszont a javaslat sztem mindenképp hasznos lenne. |
ja bocs a javaslatra nem mondtam semmit:)
támogatom és abban is egyetértek, hogy atit megvárjuk. |
végülis támogatom, de meglennék nélküle is
de jó ötlet;) |
Szerintem nagyon hasznos lenne.
Úgy utállom keresgetni, amikor a tekercsek közé bekerül a katona. Vagy az összs nyersi a tekercs felett van, de pl a gabona vagy a fegyó éppenséggel legalulra kerül... Szóval, szerintem nagyon hasznos lenne. :) |
Quote:
Amúgy a topicnyitó ötletet támogatom... |
Quote:
Hát nem tudom. Most nézem a piacom, és ezt látom: Gabona Ipari tudománytekercs Ipari tudománytekercs Ipari tudománytekercs Gazdasági tudománytekercs Mezőgazdasági tudománytekercs Lakáshelyzeti tudománytekercs Bányászati tudománytekercs Hadügyi tudománytekercs Hadügyi tudománytekercs Mágia tudománytekercs Tolvajlási tudománytekercs Agyag A mennyiségeket direkt kivettem, mert belepirulnátok, hogy miből mennyi van...:D :D Na erre gondolok A gabona a toppon, az agyag meg az alján.... Nekem ez a zavaró De abban megegyezünk, hogy mind a ketten támogatjuk.:) OFF És mivel 3 piac van simán elkerülhetjük egymást... Amikor te juszufnál vagy, lehet hogy én épp ahmednék keresgélek.:D ON |
Quote:
|
Quote:
Nem értem miért üti a hsz-em. Az egy elméleti példa volt, az utóbbit meg kikerestem neked. Illetve amikor te írtad, hogy rossz a megfigyelőkém, akkor még csak 1 hsz-em volt. Tehát nem volt mi üssön mit...:p De lehet hogy nagyon elbeszélünk egymás melett. :D Direkt most raktam ki pár katonát, és lovat. Megnézzem hova kerül... Ez lett az eredmény: Gabona Katona Ipari tudománytekercs Ipari tudománytekercs Ipari tudománytekercs Gazdasági tudománytekercs Mezőgazdasági tudománytekercs Lakáshelyzeti tudománytekercs Bányászati tudománytekercs Hadügyi tudománytekercs Hadügyi tudománytekercs Mágia tudománytekercs Tolvajlási tudománytekercs Lovas Agyag Hogy miért alulra került a ló, azt nem tudom. na nekem ez volt a zavaró. És még mindig nem értem, hogy az 1szem hsz.emmel, hol mondtam ellent önmagamnak. :D |
Emberek mi lenne ha a topicra koncentrálnánk?:)
|
Quote:
|
Támogatom!:D
|
támogatom. sokkal átláthatóbb lenne a piacos dolog.
viszont felmerült bennem az, hogy hogyan lenne megvalósítva. Arra gondolok, hogy a három csoport összesítve lenne legalul, mármint abban az értelemben, hogy az összes bevétel csak egy helyen szerepelne, ugyanígy ahogy most van, teljesen legalul, vagy mind a három csoportnak lenne egy összesített része, úgy értve, hogy Ahmednél egy összes bevétel, Báhiánál és Juszufnál is és plusz ennek a három csoportnak az összes bevétele? |
Quote:
Bár nem is ellenzem. |
az esetleg lehet érdekesség, hogy a különböző piacokon mennyi a bevétel. viszont tökéletes lenne úgy is, hogyha csak az összes bevétel lenne legalul.
|
Én a nemre szavaztam, mert rosszul van feltéva a kérdés. :) Én most is tökéletesen átlátom, annak ellenére, hogy néha sok cuccom van a piacon.
Támogatom az ötletet, de nekem nem létkérdés. :) |
Nem létkérdés senkinek, de jó ötlet, én is támogatom. :)
|
Egyetértek, kicsit agykéreg és látóideg kímélö lenne így
|
Quote:
|
Quote:
a végeredmény a lényeg:D |
Quote:
A végeredmény is nagyon fontos de szerintem az is hogy hol mennyit kapsz, mert ha csak tekercsed van kint:eek: akkor amire legörgetem, hogy megnézzem mennyi:rolleyes: |
hát nemtudom, szerintem most is átlátható sőt...
|
Hali Hódítók
A piac tagolásával egyetértek s megfontolás tárgyává tenném a következőket is : - többször jártam úgy hogy elgépeltem az árat ( ez főleg figyelmetlenség volt sajna , de sokat veszítettem miatta ) , ha a piaci ártól jelentősen eltérő áron ( több mint 20 % ) szeretném kitenni az árút , katonát stb megjelenne 1 figyelmeztetés s rákérdezne hogy tényleg ennyiért teszem - e ki s miután leokézom csak akko küldené el a piacra - jó lenne ha a helytartó a raktárakat is lekezelné s kitenne piacra el nem férő árút , vagy meghatározott mennyiséget akár piaci áron , akár fix áron |
Quote:
|
Quote:
|
Hali
Éjszaka nem rágódok semmin alszom , ez 1 játék , csak sokszor megtörténik ho nem tudok belépni mert közbejön valami és a raktáraim televannak ( nem a visszajövő árura gondoltam 1 - ső sorba hanem a termeltre ) és jó lenne ha a helytartó lekezelné - persze ezt is lehetne maximalizálni pl 1 szer 1 nap , egyébként meg idegesítő miko néhány 100 millát vesztek azért mer 1 nullával többet vagy kevesebbet irtam az árba. |
több odafigyelés. ennyit tudok mondani. majd pár hónap piacolás után rutinból fog menni.
a másikra meg annyi, hogy akkor építs nagyobb rakit, vagy ott van a wap lehetősége. azon két perc alatt ki lehet rakni a cuccot a piacra. elég hamar meg lehet oldani. ezeket ne bízzuk már a ht-ra. kényelmi funkció, viszont ne csináljon már mindent helyettünk. |
És ennek már az égvilágon semmi köze a piac tagolásához, úgyhogy kérek mindenkit, hogy az offtopic részeket mellőzze. Ha új javaslat van, azt új javaslatként fel lehet tenni, de érdemes előtte megnézni, hogy el volt-e már vetve (jelen esetben igen). Köszönöm.
|
Én is támogatom az ötletet:D
|
All times are GMT +1. The time now is 21:14. |