Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Seregek "hazakísérése" (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1331)

Hunor a sirály 01-20-2007 11:00

Seregek "hazakísérése"

Most az utóbbi időben eléggé le lettek gyengitve a hadisok.
Egy kis előnyt kellene adni nekik.
Én azt javasolnám hogy a hazaérkező seregek elöbb beérjenek mint a támadó seregek, hogy esély legyen a kísérő seregek kivédésére, de ha ez nagy előny lenne akkor csak véletlen szerüen érjenek be elöbb a hazaérkező seregek, mondjuk ennek a seregnek van 80%-a hogy elöbb beérjen mint az ellenség. A %-ot a rendszer külömbözö szempontok szerint számolhatja ki.

Burning 01-20-2007 11:03

ez hülyeség lenne, mert akkor ezentúl mindenki kitámadna max elittel, mert úgyis az ér hamarabb vissza;)

Hunor a sirály 01-20-2007 11:05

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67324)
ez hülyeség lenne, mert akkor ezentúl mindenki kitámadna max elittel, mert úgyis az ér hamarabb vissza;)

mondjuk nem, 10 esetböl 1x hamarabb ér vissza a sereg (mert jobban sietett), alacsonyabb % mellett

Burning 01-20-2007 11:06

ez meg azért nem jó, mert sem a támadó sem a védő nem tudja ez az az 1 alkalom-e vagy sem;)

karesz6 01-20-2007 11:08

Én sem támogatom. Akkor a hadisokat nagyon nehezen lehetne bántani. Sztem ez kb hasonló mintha minden fajnak lenne könyvtárkulcsa.

Hunor a sirály 01-20-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67327)
ez meg azért nem jó, mert sem a támadó sem a védő nem tudja ez az az 1 alkalom-e vagy sem;)

ennyi erővel, nem tudod hogy vesz-e ijászt, vagy nem:p

Hunor a sirály 01-20-2007 11:11

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 67329)
Én sem támogatom. Akkor a hadisokat nagyon nehezen lehetne bántani. Sztem ez kb hasonló mintha minden fajnak lenne könyvtárkulcsa.

ja, nehezen lehetne bántani, csak ott vannak ellene a varisok meg a tolisok, mert egy hadis nem fog tartani 50k varit...

Viz 01-20-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 67331)
ennyi erővel, nem tudod hogy vesz-e ijászt, vagy nem:p

Hát vegyen, csak szalad is el a serege. Aki megengedheti ám legyen.
Így is mellesleg hatalmas előnyben vannak a hadisok a felfedezés nehezítése után, szóval nem tudom miről beszélsz:)

Burning 01-20-2007 11:14

ebbe ne mennjünk bele, mert egyértelmű, hogy aki valamiből erős az másból gyengébb;)
amúgy meg begömbölöd a pénz alapján megnézed a lehetőségeit;)
ha nem lehet begömbölni, akkor kicsit ráhagysz és csak két sereggel kisérsz.

dreaman68 01-20-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 67323)
Én azt javasolnám hogy a hazaérkező seregek elöbb beérjenek mint a támadó seregek, hogy esély legyen a kísérő seregek kivédésére, de ha ez nagy előny lenne akkor csak véletlen szerüen érjenek be elöbb a hazaérkező seregek, mondjuk ennek a seregnek van 80%-a hogy elöbb beérjen mint az ellenség. A %-ot a rendszer külömbözö szempontok szerint számolhatja ki.

fúú te nagyon bővíted már az elvetett topicot
vegyünk gey szöviháborút a szemléltetés kedvéért kijön rám a hadis én is hadis vagyok ő nem ver be de én se őt mert ugye hazaért... húú de eősebb lettem ettől ...tömeges állóháborúk
tök fölöslegesek lennének a pacik is

Cece 01-20-2007 11:20

Quote:

Mielőtt teszel egy javaslatot ami a játékot alapjaiban változtatná meg, jó lenne elgondolkodni a következményeken.
A Hóditóban az összes országom hadis, és ha ilyen előnyt kapnák asszem be is fejezném a játékot. Nem lenne érdekes.
A másik + hogy a pacis orik nagyrésze szépen átalakulna. Pedig attól szép a hadiori.
Hangsúlyosan ellenzem a javaslatot.

Viz 01-20-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67335)
ebbe ne mennjünk bele, mert egyértelmű, hogy aki valamiből erős az másból gyengébb;)
amúgy meg begömbölöd a pénz alapján megnézed a lehetőségeit;)
ha nem lehet begömbölni, akkor kicsit ráhagysz és csak két sereggel kisérsz.

Azért lehet keés pénzből is jól üzérkedni.
Ha például a saját íjaidat veszed be a piacról, akkor gyak. nagyo kevés pénzzel is tudsz teljes seregcserét. De arra nem gondoltál hogy ha szövis, nem gömbölöd be akkor nem tuti h beférsz 2 sereggel, mert behív?:) De a topicban nem erről van szó, ne offoljunk:)

Burning 01-20-2007 11:25

nem erről volt szó és semmi kedvem nem volt szövit venni, mert az bonyolítaná;)

Burning 01-20-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 67341)
Mielőtt teszel egy javaslatot ami a játékot alapjaiban változtatná meg, jó lenne elgondolkodni a következményeken.
A Hóditóban az összes országom hadis, és ha ilyen előnyt kapnák asszem be is fejezném a játékot. Nem lenne érdekes.
A másik + hogy a pacis orik nagyrésze szépen átalakulna. Pedig attól szép a hadiori.
Hangsúlyosan ellenzem a javaslatot.

szerintem is full elites orik lennének, mert ha hazaér a sereg pattan az ellen.

Viz 01-20-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67345)
szerintem is full elites orik lennének, mert ha hazaér a sereg pattan az ellen.

ez így igaz, most is ez az elites orik lényege:D

karesz6 01-20-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 67332)
ja, nehezen lehetne bántani, csak ott vannak ellene a varisok meg a tolisok, mert egy hadis nem fog tartani 50k varit...

Azok mindíg is ott voltak. Ez a hód lényege. Mert egy hadist visszakísérés nélkül a büdös életben nem fog beütni se egy tolis se egy varis (így is csak max akkor ha a hadis csúnyán kitámad a tolis/varis meg full visszakíséri) A hadisok széttépnék a tolisokat meg a varisokat ugyanis a veszteségeik majd a fele kiesik mert sereggel soha senki nem tudná őket bántani. Meghát a támadások sava borsát venné el az hogy nem kell azon filózni meg számolgatni hogy ha a hadis visszakísér akkor ki tudom e védeni/mennyi segítség kell/észre veszem e időben/visszakísér e eggyáltalán/esetleg rögtön utánna én is tudom e kísérni/földre pusztira vagyí mészárra jön e és még lehetne egy darabig sorolni. Ez mind elveszne. Annyi történne hogy kimegyek a kör utolsó másodpercében utánna viszlát nem is nagyon kell figyelnem mert felesleges. Nagyon nagyon unalmas lenne. És ennek úgy vagyok ellene hogy hadis vagyok.

dreaman68 01-20-2007 11:56

lazán átvisz egy hadis egy varist vagy egy tolist

Peter 01-20-2007 11:59

Quote:

1, az utóbbi időben a hadisok nem gyengítve lettek, hanem pont hogy mégjobban előtérbe kerültek...
2, ezzel nem előnyt adnál nekik, hanem egy jókora hátrányt
3, Ati szerint a Hódítóban mindennek kiszámíthatónak kell lenni, ilyen hogy 20-80% szerintem nem tetszene neki túlzottan, mert ebben erősen benne van a véletlenszerűség
4, jól van így, ahogy most van, tehát ellenzem ezt a javaslatot :)

dreaman68 01-20-2007 12:03

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 67360)
1, az utóbbi időben a hadisok nem gyengítve lettek, hanem pont hogy mégjobban előtérbe kerültek...
2, ezzel nem előnyt adnál nekik, hanem egy jókora hátrányt
3, Ati szerint a Hódítóban mindennek kiszámíthatónak kell lenni, ilyen hogy 20-80% szerintem nem tetszene neki túlzottan, mert ebben erősen benne van a véletlenszerűség
4, jól van így, ahogy most van, tehát ellenzem ezt a javaslatot :)

teljesen egyetértek
lassan helyet válthat ez a topic is

csukja 01-20-2007 12:24

én azt se értem hogy minek veteték fel ezt a javaslatot!?:confused:

ez az előny nekem nem jelentene semmit, nem tudom miért lenne ez olyan nagy dolog ugyanis ez az előny a seregek hazaérkezésére vonatkozik és ez 1 körváltás szóval nagyon kevés eset az amikor azért kapod be a támadást mert hogy a támadó sereg ugyan abban a körben hamarabb érkezik meg a célponthoz mint a te kint lévő sereged haza.és nem tom hogy mér mondja mindenki hogy ez olyan nagy előny hogy mindenki elites lenne és kiküldené mindig az egész sereget amikor a sereg útja legjobb esetbe 2 kör a célig 1 kör a csata meg még 2 kör a hazaérkezés és ebből az 5 körből csak az 1 körre vonatkozik és azalatt a maradék 4 kör alatt amire ez az előny nem érvényes jóval nagyobb eséje van a támadás bekapásának mint amikor épp hazaérkezik a sereged!:cool: :cool: :cool: :cool:

Meteo 01-20-2007 12:28

nem jó

Szerintem is rossz lenne egy ilyen változtatás, mert ezzel még a le-föl támadás előnyei is megszűnnének.
Aki hadis, vegye számításba, hogy hazakísérhetik.:cool:

Cece 01-20-2007 12:29

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67366)

ez az előny nekem nem jelentene semmit, nem tudom miért lenne ez olyan nagy dolog ugyanis ez az előny a seregek hazaérkezésére vonatkozik és ez 1 körváltás szóval nagyon kevés eset az amikor azért kapod be a támadást mert hogy a támadó sereg ugyan abban a körben hamarabb érkezik meg a célponthoz mint a te kint lévő sereged haza.és nem tom hogy mér mondja mindenki hogy ez olyan nagy előny hogy mindenki elites lenne és kiküldené mindig az egész sereget amikor a sereg útja legjobb esetbe 2 kör a célig 1 kör a csata meg még 2 kör a hazaérkezés és ebből az 5 körből csak az 1 körre vonatkozik és azalatt a maradék 4 kör alatt amire ez az előny nem érvényes jóval nagyobb eséje van a támadás bekapásának mint amikor épp hazaérkezik a sereged!:cool: :cool: :cool: :cool:

Bizonyár új játékos vagy, mert ez így azért nagyon nem igaz.
Nah de hogy ne taglaljam... a lényeg, hogy a hazakiséréses módszert elég sokan alkalmazzák (itt nem feltétlenül arra gondolok, hogy a téged támadó országot Te magad kiséred, hanem van pár kombináció).
Jó ez így, ahogy van.

csukja 01-20-2007 12:30

és azt se tudom hogy mér tépnék szét a hadisok a varisokat meg a tolisokat ezzel az előnnyel?!:confused: :confused: :confused: amikor most is tépik a hadisok azokat a tolis meg varis orikat amiknek nincs védelme meg azokat is amelyiknek van csak azokat kissebb mértékben!?:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

csukja 01-20-2007 12:34

és nem vagyok kezdő.csak nekem még nem volt olyen szituációm hogy abban a körben jönnek be a támadó seregek mint az én kint lévő támadó seregeim haza!?:confused: :confused: :confused: :cool: :cool: :cool:

tdomo 01-20-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67370)
és nem vagyok kezdő.csak nekem még nem volt olyen szituációm hogy abban a körben jönnek be a támadó seregek mint az én kint lévő támadó seregeim haza!?:confused: :confused: :confused: :cool: :cool: :cool:

Akkor eddig lehet, hogy szerencséd volt.

Valezius 01-20-2007 12:35

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67369)
és azt se tudom hogy mér tépnék szét a hadisok a varisokat meg a tolisokat ezzel az előnnyel?!:confused: :confused: :confused: amikor most is tépik a hadisok azokat a tolis meg varis orikat amiknek nincs védelme meg azokat is amelyiknek van csak azokat kissebb mértékben!?:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Off
Ez a topic nem arra való, hogy ilyeneket elmagyarázzanak neked, talán a segítség kezdőknek részben kéne a válaszokat keresni/kérdéseket feltenni.
/Off

Nem kell nagy jósnak lenni, hogy megmondjam, ez a javaslat nem megy át Atin :)

Viz 01-20-2007 12:38

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67370)

És ha nem vagy kezdő akkor miért tart neked 5 körig egy csata?:D

csukja 01-20-2007 12:39

azt én se mondtam hogy átmaegy!!!!;)

karesz6 01-20-2007 12:40

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67366)

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67369)

Gondolj bele. Ha valaki megpróbál beütni (sikertől függetlenül) és épp gép előtt vagy (sokszor megesik) és ugyanabban a körben elindítassz ellen eggy támadást akkor úgy érsz be hogy a seregének nagy része nincs az oriban. Egy földszerzést így semlegessé lehet tenni és még sok más dologra is lehet használni. Tulajdonképpen a hazakísérések elősegítése végett van a teljes krónika is csak ott nem a sértett kísér haza.:D A varisokról: Ha egy hadis csúnyán kimegy valakire akkor előfordulhat hogy egy szövi nem hadis tagjai is beférnek hozzá. Ez akár négy sereget is jelenthet egy körben (vagy sokkal sokkal többet de az már a hadis hibája. :D ) mindamellett hogy a tolik gyujtják a varik pedig rengetik ezrrel. Ezért kell nagyon átgondolni eggy támadás taktikáját hogy az ijeneket el lehessesn kerülni.
Ez mind megszünne.

csukja 01-20-2007 12:43

én úgy vettem észre hogy kiküldöm 2 körre lévő orira a seregemet és 2 kör odaér a harmadik kör végén (lehet hogy rosszul vettem észre) kiírja hogy győztem-e vagy nem aztán 2 kör míg hazaér nem?!!!:cool:

Valezius 01-20-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67380)
én úgy vettem észre hogy kiküldöm 2 körre lévő orira a seregemet és 2 kör odaér a harmadik kör végén (lehet hogy rosszul vettem észre) kiírja hogy győztem-e vagy nem aztán 2 kör míg hazaér nem?!!!:cool:

Hát nem, 2kör odaér, és akkor írja ki...

Viz 01-20-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67380)

A harmadik kör elején írja ki, de akkor már útban is vannak hazafelé szal 4 körre rá h kiküldted otthon van.

csukja 01-20-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 67379)
Gondolj bele. Ha valaki megpróbál beütni (sikertől függetlenül) és épp gép előtt vagy (sokszor megesik) és ugyanabban a körben elindítassz ellen eggy támadást akkor úgy érsz be hogy a seregének nagy része nincs az oriban. Egy földszerzést így semlegessé lehet tenni és még sok más dologra is lehet használni. Tulajdonképpen a hazakísérések elősegítése végett van a teljes krónika is csak ott nem a sértett kísér haza.:D A varisokról: Ha egy hadis csúnyán kimegy valakire akkor előfordulhat hogy egy szövi nem hadis tagjai is beférnek hozzá. Ez akár négy sereget is jelenthet egy körben (vagy sokkal sokkal többet de az már a hadis hibája. :D ) mindamellett hogy a tolik gyujtják a varik pedig rengetik ezrrel. Ezért kell nagyon átgondolni eggy támadás taktikáját hogy az ijeneket el lehessesn kerülni.
Ez mind megszünne.

ebbe igazad van de én azt nem mondtam hogy jó a javaslat mer !nagyon rossz! csak mondtam hogy azt se tudom minek vetették fel!:cool:

Viz 01-20-2007 12:46

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67383)
ebbe igazad van de én azt nem mondtam hogy jó a javaslat mer !nagyon rossz! csak mondtam hogy azt se tudom minek vetették fel!:cool:

Te nem csak azt nem tudod hogy minek vetettük fel hanem azt se hogy miért nem jó?:)

csukja 01-20-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 67385)
Te nem csak azt nem tudod hogy minek vetettük fel hanem azt se hogy miért nem jó?:)

nagyon vicces de tudom mivel én is elmondtam az érveimet meg 4oldalt írtunk és olvasni én is tok!!:cool: :D :D :D

karesz6 01-20-2007 12:51

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 67383)

Tudom. Csak azt próbáltam leírni hogy miért lenne rossz. :D

Synkel 01-20-2007 13:11

Ugyan felesleges, de ha már elolvastam, szaporítom az ellenzők táborát. Értelmetlen a javaslat.

Burning 01-20-2007 13:39

szerintem ati nem fog ide írni csak átrakja;)

laziga 01-20-2007 20:04

szerintem hüleség :P
De meg mosolyogtatott :D

All times are GMT +1. The time now is 22:15.