Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Adó (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1329)

Meteo 01-19-2007 16:43

Adó

Nem tudom, nektek mi a véleményetek a játékbeli adóról, de szerintem amit most be tud tölteni, az semmi.
Ehhez hozzátartozik a gazdasági tekercsek haszontalansága is. Megnéztem, ha gnómmal 25%-ra rakom az adót, és 55%-on vannak a tekercseim, akkor a tekercskopás miatt többet bukok az adón, mint amit nyerek. A morálról nem is beszélve.
Szóval inkább marad a 0% adó, meg a 0% tekercs.
Szerintem ki kéne erre is találni valamit, mint a drágakőre.
Ha rosszul látom nyugodtan ugassatok le. :)

Senki 01-19-2007 16:46

szerintem igazad van. meg lehetne emelni a lakosok keresetét, régen pénz volt az adó is, de mostmár annyit se ér mint a drágakő ért a régi árán.

Viz 01-19-2007 16:54

Én megvagyok nélküle is, de szerintem is valahogy kéne a gazdasági tekercsek hasznosságát növelni.
Én az ipari tekercseknek se látom sok hasznát, azt inkább kicserélném valamivel,
de ez nem a témához jön:D

solven 01-19-2007 17:11

Belegondolva ebbe a tekercses dologban van valami, hogy a kopás miatt nagyon sok a veszteség, viszont szerintem az adó azért jó arra hagy pl fedezze a katonák zsoldjának nagyrészét, ha véletlenül túl sok pénzt költesz akkor azért legyen egy-két köröd hogy valahonnan keríts egy kicsit még mielőtt nagyon csökenni kezd a morál. És valószínűleg éppen azért ilyen "kevés" az adó hogy az emberek ne eből szerezzék a bevételüket, hanem vagy küzdjenek meg érte (tolizás, hadizás), vagy termeljék meg a nyersanyagot, fegyvert, gabonát stb-t amit eladhatnak.

Mondjuk a tekercses dolog miatt tényleg kéne kezdeni valamit, mivel tényleg hűlyén néz ki így, hogy több a kopás, mint amennyit felhúz az adón

Meteo 01-19-2007 17:40

lehetőség

Utánna gondoltam kicsit.
Három dolgot kéne ugye összekapcsolni, ebből kettő egyértelmű: a morál meg a bevétel, ezek mellé viszont még valahogy bele kellene kalkulálni a dologba az adott ország gazdaságát is.
Kicsit konkrétabban:
Az adókulcs emelésével csökkenhet a morál, ez visszahat az adófizetésre, meg vannak egyéb káros hatásai. De a bevétel egy ideig nagyobb.
Aztán lehetne olyan, hogy minnél gazdagabb egy ország, annál több jönne be neki adóból. DE!!! Beszámíthatna a területének nagysága is, így egy kis területű vagyonos országnak lehetne nagyobb adóbevétele, mint egy nagy szegénynek.
Persze az egészet úgy kéne kitalálni, hogy a csoprtok tetején "camp"-előknek ne legyen sok hasznuk belőle.

Eddig kb. ennyi.

dreaman68 01-19-2007 17:48

egyetértek sztem teljesen fölösleges így az adó... meg a gazdasági tekik is kellene valamit vele csinálni. még ha 0% tartom akkor is romlik a morál, de ha meg fel húzom azzal a pénzel semmit nem csinálok.

dreaman68 01-19-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67134)
Utánna gondoltam kicsit.
Három dolgot kéne ugye összekapcsolni, ebből kettő egyértelmű: a morál meg a bevétel, ezek mellé viszont még valahogy bele kellene kalkulálni a dologba az adott ország gazdaságát is.
Kicsit konkrétabban:
Az adókulcs emelésével csökkenhet a morál, ez visszahat az adófizetésre, meg vannak egyéb káros hatásai. De a bevétel egy ideig nagyobb.
Aztán lehetne olyan, hogy minnél gazdagabb egy ország, annál több jönne be neki adóból. DE!!! Beszámíthatna a területének nagysága is, így egy kis területű vagyonos országnak lehetne nagyobb adóbevétele, mint egy nagy szegénynek.
Persze az egészet úgy kéne kitalálni, hogy a csoprtok tetején "camp"-előknek ne legyen sok hasznuk belőle.

Eddig kb. ennyi.

sztem elég lenne szimplán annyi h a foglalkozott emberek több pénzt adnak be

Meteo 01-19-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 67142)
sztem elég lenne szimplán annyi h a foglalkozott emberek több pénzt adnak be

Nyilván ez lenne a legegyszerűbb, csak gondoltam lehetne még lökni kicsit a dolgon.

Arrakis 01-19-2007 18:02

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 67141)
egyetértek sztem teljesen fölösleges így az adó... meg a gazdasági tekik is kellene valamit vele csinálni. még ha 0% tartom akkor is romlik a morál, de ha meg fel húzom azzal a pénzel semmit nem csinálok.

ne tartsd nullán, rakj be 19et, az nem kopik tovább, s ad 1% - ot:rolleyes:

Bogár 01-19-2007 18:08

én teljesen ellenzem ezt, úgy ahogy a drágakő árának a növelését is elleneztem. szerintem egyáltalán nincs szükség további inflációra. :mad:

csak abban az esetben támogatom, ha az adó erőteljesebben fogja befolyásolni a lakóssági morált.

dreaman68 01-19-2007 18:27

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 67146)
ne tartsd nullán, rakj be 19et, az nem kopik tovább, s ad 1% - ot:rolleyes:

és ez az nyerek vagy ezer aranyat:D:D karácsonyra veszek belőle 10 pacit:D

csunyabogarral egyetértek abban h erőteljesebben kellene hatnia a morálra

Meteo 01-19-2007 19:56

pénzforrások

Gondolkoztam azon is, hogy igazából honnan jön a hódítóba az arany. A következőkre jutottam:

1. Adó
2. Drágakő
3. Kereskedők bankolják össze
4. Aranyalma (?) :)
5. Bónusz + Segély

6. Ha valamit kihagytam bocs.

Igazából az 2. és a 3-ik esetek lehetnek az igazi pénzforrások.

(((Nekem spec sem kereskedős országom nincs, sem olyan, amiben lenne drágakőbánya. (Sőt ha nem muszáj kaját sem termelek...))))

A pénzt "elhasználódására" talán nincs ennyi lehetőség. Lehet háborúzgatni (minden gyilkolászós műveletet ide értek), lehet szórni a pénzt adományba (egy nap alatt fél millát tuti így szórok el), meg ugye ott van a fránya tekercskopás...

Írtátok, hogy a gazdasági t.tekercseknek semmi haszna. Mi lenne, ha megemelkede a tekercskopás általános mértéke (több pénz menne ki a rendszerből), ugyanakor nőhetne az adóból a bevétel. A "gazdasági" teki, meg csökkenthetné a kopást.

És légyszi fejtsétek ki mi lenne a bajotok az áremelkedéssel.

Viz 01-19-2007 19:59

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67231)
Gondolkoztam azon is, hogy igazából honnan jön a hódítóba az arany. A következőkre jutottam:

1. Adó
2. Drágakő
3. Kereskedők bankolják össze
4. Aranyalma (?) :)
5. Bónusz + Segély

6. Ha valamit kihagytam bocs.

Igazából az 2. és a 3-ik esetek lehetnek az igazi pénzforrások.

(((Nekem spec sem kereskedős országom nincs, sem olyan, amiben lenne drágakőbánya. (Sőt ha nem muszáj kaját sem termelek...))))

A pénzt "elhasználódására" talán nincs ennyi lehetőség. Lehet háborúzgatni (minden gyilkolászós műveletet ide értek), lehet szórni a pénzt adományba (egy nap alatt fél millát tuti így szórok el), meg ugye ott van a fránya tekercskopás...

Írtátok, hogy a gazdasági t.tekercseknek semmi haszna. Mi lenne, ha megemelkede a tekercskopás általános mértéke (több pénz menne ki a rendszerből), ugyanakor nőhetne az adóból a bevétel. A "gazdasági" teki, meg csökkenthetné a kopást.

És légyszi fejtsétek ki mi lenne a bajotok az áremelkedéssel.

így is kopik eléggé a teki abba semmiképp ne piszkáljunk bele.
A kopás csökkentésére szolgáló teki viszont tetszene:D

-Fegya- 01-19-2007 20:53

Az, hogy megéri-e gazdasági tekercset tartani, csoportfüggő. Nekem megéri:
Adóm 24%
Körönkénti adóbevételem 55% tekivel: 526460
Teki nélkül: 339650
Különbségük: 186800
Tehát a körönkénti bevétel többletem a tekik következtében 186800.

19 körönként kopik a gazdasági tekim 667 tekercset. Csoportomban a gazdasági teki körülbelül 800-ba kerül. 667*800=533600

19 kör alatt a bevétel többletem 3549200, tehát 19 körönként 3 milliót keresek a gazdasági teki miatt. Az is valami.

Viz 01-19-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 67260)
Az, hogy megéri-e gazdasági tekercset tartani, csoportfüggő. Nekem megéri:
Adóm 24%
Körönkénti adóbevételem 55% tekivel: 526460
Teki nélkül: 339650
Különbségük: 186800
Tehát a körönkénti bevétel többletem a tekik következtében 186800.

19 körönként kopik a gazdasági tekim 667 tekercset. Csoportomban a gazdasági teki körülbelül 800-ba kerül. 667*800=533600

19 kör alatt a bevétel többletem 3549200, tehát 19 körönként 3 milliót keresek a gazdasági teki miatt. Az is valami.

Ez milyen csopi he?:)

Grabi 01-19-2007 21:02

A csopi, he

Viz 01-19-2007 21:09

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 67262)
A csopi, he

Jó, ott most nem vok:)
egyszer voltam, nemszeressem:D

-Fegya- 01-19-2007 21:19

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67231)

Hát ezt gondold át jobban. A rendszerből nem megy ki pénz avval, hogy meggyilkolod az ellenfél katonáit. Neki lehet, hogy jobban fogy a pénze, mert többet vásárol a piacon, de az a pénz másik játékoshoz vándorol.

A rendszerből kimegy pénz:
-fizetendő zsold.
-fizetendő épületfenntartás.
-képzési költség
-tekiírási költség
-pénzosztás a népnek
-építési költség
-felfedezési költség

A csoport pénzét még nagyban befolyásolja a csoportba kerülő játékosok hozott pénze és a csoportból elmenők elvitt pénze.

Meteo 01-19-2007 21:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 67260)

Hát ezt gondold át jobban. A rendszerből nem megy ki pénz avval, hogy meggyilkolod az ellenfél katonáit. Neki lehet, hogy jobban fogy a pénze, mert többet vásárol a piacon, de az a pénz másik játékoshoz vándorol.

1. Az első rész elég meggyőző, bár nem tudom, hogy az A-ban 20 kör alatt 3M mennyit ér, vagy mennyi egy kereskedő bevételéhez képest.

2. A pénz szerintem igenis kivándorol azzal, ha katonák pusztulnak, mert ha azokat is vetted, akkor bizony az arra fordíott zsetonnak annyi.

Békés 01-19-2007 22:17

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67275)
2. A pénz szerintem igenis kivándorol azzal, ha katonák pusztulnak, mert ha azokat is vetted, akkor bizony az arra fordíott zsetonnak annyi.

Csak a Te részedre annyi, a pénz a csopiban marad csak épp más játékosnál. Akitől vásároltad annál.

Meteo 01-19-2007 22:24

pölö

Quote:

Originally Posted by Békés (Post 67280)
Csak a Te részedre annyi, a pénz a csopiban marad csak épp más játékosnál. Akitől vásároltad annál.

Ok. Ez kicsit off lesz...

Vegyünk egy egyszerű példát (elvont lesz). Vagytok ketten a csoprtban. Neked van 50000 aranyad X-nek 2 lova, tegyük fel, hogy a ló piaci értéke 50k. A renszerben ekkor van 150k érték. Ő elad neked egy lovat 50k-ért, majd beüt, a lovad megdölik... :) (Jó mi?). Mennyi érték lesz ekkor a rendszerben? Mert tuti nem 150k.

Gazsy 01-19-2007 22:29

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67283)

Vegyünk egy egyszerű példát (elvont lesz). Vagytok ketten a csoprtban. Neked van 50000 aranyad X-nek 2 lova, tegyük fel, hogy a ló piaci értéke 50k. A renszerben ekkor van 150k érték. Ő elad neked egy lovat 50k-ért, majd beüt, a lovad megdölik... :) (Jó mi?). Mennyi érték lesz ekkor a rendszerben? Mert tuti nem 150k.

de csak a pénzről volt szó! nem az értékről! Az arany mennyisége nem változik!

Békés 01-19-2007 22:41

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67283)

A döglött ló a Te károd, az arany amit adtál érte az nem döglött meg:)

Meteo 01-19-2007 22:49

csak a pénz számít?

Igazatok van a pénzzel kapcsolatban, de szerintem nem csak a pénz számít. Mert önmagában az arannyal semit nem tudnánk kezdeni, ha nem lenne mit venni.

Ha viszont csökken a piaci áruk mennyisége, a kereslet meg tfh. állandó akkor az árak nyílván nőni fognak. Például ha valaki(ke)t rengetnek és fogy a kő, akkor általában az ára is megy fel.
Én csak azt mondom, hogy ahogy vesszük ki az árukat a piacról úgy csökken-(nő) az arany értéke. Tehát ne csak magát az aranyat nézzük, hanem az értéket is, amit képvisel.

Ha meg az aranyat pumpáljuk be akkor meg fene se tudja már mi lehet.

De itt nem ez a lényeg, hanem az, hogy legyen-e az adónak A-n kívül is értelme, ha egyáltalán ott van neki. Ezt -Fegya- tudja.

Penya 01-19-2007 22:53

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67134)
[indent]Aztán lehetne olyan, hogy minnél gazdagabb egy ország, annál több jönne be neki adóból.

Ebben hol a logika? Mi számít gazdagságnak, ha teszem azt van 1 millám meg 4mrd tekim a piacon, a másiknak 10 millája és 0 értékű tekije akkor ő gazdagabb, vagy hogy is van ez?

Penya 01-19-2007 22:54

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 67149)
én teljesen ellenzem ezt, úgy ahogy a drágakő árának a növelését is elleneztem. szerintem egyáltalán nincs szükség további inflációra. :mad:

csak abban az esetben támogatom, ha az adó erőteljesebben fogja befolyásolni a lakóssági morált.

Tedd hozzá h ez csak a lassú csopidra vonatkozik :D

Meteo 01-19-2007 23:04

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 67290)
Ebben hol a logika? Mi számít gazdagságnak, ha teszem azt van 1 millám meg 4mrd tekim a piacon, a másiknak 10 millája és 0 értékű tekije akkor ő gazdagabb, vagy hogy is van ez?

Természetesen az lenne a gazdagsági alap, ami kézpénzben megvan. Kit érdekel mennyi felesleges tekid van a piacon?

Xeper 01-19-2007 23:50

Az adónak jelenleg egy igen fontos oldala, hogy az országod haderejét ebből fizeted -tehát zsolddal egybe számolva nem kereseti forrás(kereskedő és drágakő áremelés óta legalábbis), sőt: egy semleges adóval (~24%) inkább kiadás.
Szerintem nem szabad az adót a zsoldtól függetlenül mozgatni, mert így egy nem elhanyagolható elem kerülne ki a játékból: a zsold miatti katmorálcsökkenés. Ha az adót és a zsoldot is megemeljük, akkor nem jutunk sehova, mert a kiadásunkat emeljük ezzel, míg ha csökkentjük, megintcsak ellentmondunk a kiinduló felvetésnek.
Hab a tortán, hogy a tekercs árát előállítási költségként is lehetne számolni, azaz csupán 299 arany/db, amivel a kopás értéke csak 299*667=199433 arany 19 körönként.

Ha meg nincsen a csoportban csak 10.000 pénz, akkor aztán lehet neked 10 lovad is akár, akkor is csak 10.000 pénzed lesz max :D

karesz6 01-20-2007 00:48

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67275)
1. Az első rész elég meggyőző, bár nem tudom, hogy az A-ban 20 kör alatt 3M mennyit ér, vagy mennyi egy kereskedő bevételéhez képest.

Szerintem pénz csak akkor megy ki amikor valami közvetlenül pénzbe kerül és értékesíthető dolgot nem kapsz érte pl. zsol, épületek fenntartása felfedezés stb. Mert ha pl lovat veszel ahogy irtad igaz hogy megpusztulnak és az értékük számodra elveszik de az a pénz amiből vetted őket annál az orinál van már akitől vetted. Éppen ezért szerintem a hódító pénze javarészt nem aranyban van hanem aranyra váltható dolgokban pl. tekikben és aranyból relative kevés van az viszont gyorsan forog a csoportokon belül mert az csak néhány faj néhány fullosan tolira kiélezett orijának érheti meg hogy milliárdokat tartsanak az orikban. :)

Meteo 01-20-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 67297)
Az adónak jelenleg egy igen fontos oldala, hogy az országod haderejét ebből fizeted -tehát zsolddal egybe számolva nem kereseti forrás(kereskedő és drágakő áremelés óta legalábbis), sőt: egy semleges adóval (~24%) inkább kiadás.

Na ez az, amit lehet hogy jó lenne megváltoztatni. Hogy ne csak arra legyen jó, hogy nem jó semmire.

Nemrég pénzszűkében voltam, gondoltam kicsit megemelem az adót. Aztán néztem mikor kiderült, hogy még a zsold fedezésére sem elég, nemhogy bevételem legyen belőle...

Meteo 01-20-2007 12:36

Adónövelés

Az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a morálváltozó nem csak az adó mértékétől függne, hanem az adóváltozás mértékétől is. Vagyis, ha nagyobb mérétékben emelnénk az adót jobban kezdene zuhanni a morál, és fordítva.

karesz6 01-20-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67373)
Az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a morálváltozó nem csak az adó mértékétől függne, hanem az adóváltozás mértékétől is. Vagyis, ha nagyobb mérétékben emelnénk az adót jobban kezdene zuhanni a morál, és fordítva.

Ez már nekem is eszembe jutott. Sztem jó ötlet. Jelenleg az adó annyira nem ér semmit hogy ha véletlenül minden pénz kimegy az orimból akkor 50% körül kell legyen az adó hogy nulla legyen a bevételem.

Synkel 01-20-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 67390)
Ez már nekem is eszembe jutott. Sztem jó ötlet. Jelenleg az adó annyira nem ér semmit hogy ha véletlenül minden pénz kimegy az orimból akkor 50% körül kell legyen az adó hogy nulla legyen a bevételem.

Jó neked, nekem 70%-ra is fel kellett vinnem, mikor tévedésből elkaravánoztam rövid időn belül másodszor is minden pénzemet. Az elsőnél elhasználtam a segélykeretet, a másodiknál bevállaltam a morálzuhanást, mert azt némi pénzzel visszahozom, de ha a katmorál megindul két nyíllal lefele az csúnya véget sejtet egy hadisnak... Mellesleg bárkinek.
Szerintem az adó jó így ahogy van. Igazán komoly szerepe a régi típusú párbajokon van, de ha megemelnénk a hozamát, akkor annak a párbajfajtának is lőttek.

Xeper 01-20-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67321)
Na ez az, amit lehet hogy jó lenne megváltoztatni. Hogy ne csak arra legyen jó, hogy nem jó semmire.

Nemrég pénzszűkében voltam, gondoltam kicsit megemelem az adót. Aztán néztem mikor kiderült, hogy még a zsold fedezésére sem elég, nemhogy bevételem legyen belőle...

Megértetted egyáltalán amit írtam?

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 67401)
Jó neked, nekem 70%-ra is fel kellett vinnem, mikor tévedésből elkaravánoztam rövid időn belül másodszor is minden pénzemet. Az elsőnél elhasználtam a segélykeretet, a másodiknál bevállaltam a morálzuhanást, mert azt némi pénzzel visszahozom, de ha a katmorál megindul két nyíllal lefele az csúnya véget sejtet egy hadisnak... Mellesleg bárkinek.
Szerintem az adó jó így ahogy van. Igazán komoly szerepe a régi típusú párbajokon van, de ha megemelnénk a hozamát, akkor annak a párbajfajtának is lőttek.

Igen, és nem csak annak a fajta párbajnak lenne vége, hanem az említett ügyeskedésnek is: nehogy elfogyjon az országból a pénz, mert komoly bajod lehet.

Van éppen elég bevételi forrás, az adó elsősorban egy ország egyensúlyában játszik szerepet, mely egyensúly jelenleg szerintem jól működik.

Meteo 01-20-2007 14:25

nem

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 67438)
Megértetted egyáltalán amit írtam?

Valószínűleg nem értettem meg, amit mondani akartál, nyilván ezért tetted fel a kérédést.

Egyébként szerintem annál már igen nagy gáz van, akinél az adóbevételből kell tápolni a katonákat...

Valezius 01-20-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67456)
Egyébként szerintem annál már igen nagy gáz van, akinél az adóbevételből kell tápolni a katonákat...

Ezt nem mondanám, előfordul, hogy túlköltekezik az ember. Ilyenkor én néha aranyalmázom, míg nem jön be a piacról valamennyi. De persze az adó meg a segély is jó lehet, másra nem nagyon használhatóak.

Meteo 01-20-2007 15:20

nem lehet

Szerintem valami olyan adóbevétel lenne normális, amiből pénzhiány esetén lehetne építkezni (értsd: nyersanyagot venni), vagy esetleg rúnát, gabonát venni, ilyesmit.

Most ugye spec 5. csopiban ezt sem lehet. Egy házat sem lehetne felépíteni az adóból, sőt 1db rúnát nem tudok venni belőle... Milyen adó ez?

Ha már van, akkor azért legyen értelme is.

Nem azt mondom, hogy ebből kéne élni, de valami okosabb minimumot azért adhatna.

karesz6 01-20-2007 15:26

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67472)
Szerintem valami olyan adóbevétel lenne normális, amiből pénzhiány esetén lehetne építkezni (értsd: nyersanyagot venni), vagy esetleg rúnát, gabonát venni, ilyesmit.

Most ugye spec 5. csopiban ezt sem lehet. Egy házat sem lehetne felépíteni az adóból, sőt 1db rúnát nem tudok venni belőle... Milyen adó ez?

Ha már van, akkor azért legyen értelme is.

Nem azt mondom, hogy ebből kéne élni, de valami okosabb minimumot azért adhatna.

Hát ha már az adóbevételből nyersit is lehet venni akkor az durva lenne. :D nemrég 8k körül vaolt a kavics az agyag meg a fegver 5k körül meg a fa:D szövimnek kóldtem 100 milkát és tudott venni 1,5k fegyvert meg 23 hekit beépített. Az pedig nem épp haladás. Ha ijen bevételeket akarsz akkor sztem legyél kereskedő. De az sem az adóból szedi a bevételt. Az adó max arra való szerintem is ha véletlen nagyon kiköltekezel néhány körig 0 ra hozhasd a bevételed.

Meteo 01-20-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 67473)
Hát ha már az adóbevételből nyersit is lehet venni akkor az durva lenne. :D nemrég 8k körül vaolt a kavics az agyag meg a fegver 5k körül meg a fa:D szövimnek kóldtem 100 milkát és tudott venni 1,5k fegyvert meg 23 hekit beépített. Az pedig nem épp haladás. Ha ijen bevételeket akarsz akkor sztem legyél kereskedő. De az sem az adóból szedi a bevételt. Az adó max arra való szerintem is ha véletlen nagyon kiköltekezel néhány körig 0 ra hozhasd a bevételed.

Persze, most erre való, de szerintem jó lenne, ha nem csak erre lenne jó. Tény, hogy a piacon v.színű megmozdulnának az árak, de erről már beszéltünk.

Én csak annyit mondok, hogy legalább lehessen belőle építeni!

karesz6 01-20-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 67474)
Persze, most erre való, de szerintem jó lenne, ha nem csak erre lenne jó. Tény, hogy a piacon v.színű megmozdulnának az árak, de erről már beszéltünk.

Én csak annyit mondok, hogy legalább lehessen belőle építeni!

Ha lenyomod a piacot megölöd a termelőket. Senki nem akar termelni a paiacra nem lessz árú és még drágább lesz. :D :cool: Ha meg kihagyod a piac lenyomását akkor meg napi 100 milkás bevételeket kéne hozzon az adó. Mindkettő fenekestül forgatná fel a hódot.

All times are GMT +1. The time now is 08:36.