![]() |
Adó
Nem tudom, nektek mi a véleményetek a játékbeli adóról, de szerintem amit most be tud tölteni, az semmi. Ehhez hozzátartozik a gazdasági tekercsek haszontalansága is. Megnéztem, ha gnómmal 25%-ra rakom az adót, és 55%-on vannak a tekercseim, akkor a tekercskopás miatt többet bukok az adón, mint amit nyerek. A morálról nem is beszélve. Szóval inkább marad a 0% adó, meg a 0% tekercs. Szerintem ki kéne erre is találni valamit, mint a drágakőre.Ha rosszul látom nyugodtan ugassatok le. :) |
szerintem igazad van. meg lehetne emelni a lakosok keresetét, régen pénz volt az adó is, de mostmár annyit se ér mint a drágakő ért a régi árán.
|
Én megvagyok nélküle is, de szerintem is valahogy kéne a gazdasági tekercsek hasznosságát növelni.
Én az ipari tekercseknek se látom sok hasznát, azt inkább kicserélném valamivel, de ez nem a témához jön:D |
Belegondolva ebbe a tekercses dologban van valami, hogy a kopás miatt nagyon sok a veszteség, viszont szerintem az adó azért jó arra hagy pl fedezze a katonák zsoldjának nagyrészét, ha véletlenül túl sok pénzt költesz akkor azért legyen egy-két köröd hogy valahonnan keríts egy kicsit még mielőtt nagyon csökenni kezd a morál. És valószínűleg éppen azért ilyen "kevés" az adó hogy az emberek ne eből szerezzék a bevételüket, hanem vagy küzdjenek meg érte (tolizás, hadizás), vagy termeljék meg a nyersanyagot, fegyvert, gabonát stb-t amit eladhatnak.
Mondjuk a tekercses dolog miatt tényleg kéne kezdeni valamit, mivel tényleg hűlyén néz ki így, hogy több a kopás, mint amennyit felhúz az adón |
lehetőség
Utánna gondoltam kicsit.
Három dolgot kéne ugye összekapcsolni, ebből kettő egyértelmű: a morál meg a bevétel, ezek mellé viszont még valahogy bele kellene kalkulálni a dologba az adott ország gazdaságát is.Kicsit konkrétabban: Az adókulcs emelésével csökkenhet a morál, ez visszahat az adófizetésre, meg vannak egyéb káros hatásai. De a bevétel egy ideig nagyobb. Aztán lehetne olyan, hogy minnél gazdagabb egy ország, annál több jönne be neki adóból. DE!!! Beszámíthatna a területének nagysága is, így egy kis területű vagyonos országnak lehetne nagyobb adóbevétele, mint egy nagy szegénynek.Persze az egészet úgy kéne kitalálni, hogy a csoprtok tetején "camp"-előknek ne legyen sok hasznuk belőle. Eddig kb. ennyi. |
egyetértek sztem teljesen fölösleges így az adó... meg a gazdasági tekik is kellene valamit vele csinálni. még ha 0% tartom akkor is romlik a morál, de ha meg fel húzom azzal a pénzel semmit nem csinálok.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
én teljesen ellenzem ezt, úgy ahogy a drágakő árának a növelését is elleneztem. szerintem egyáltalán nincs szükség további inflációra. :mad:
csak abban az esetben támogatom, ha az adó erőteljesebben fogja befolyásolni a lakóssági morált. |
Quote:
csunyabogarral egyetértek abban h erőteljesebben kellene hatnia a morálra |
pénzforrások
Gondolkoztam azon is, hogy igazából honnan jön a hódítóba az arany. A következőkre jutottam:
1. Adó 2. Drágakő 3. Kereskedők bankolják össze 4. Aranyalma (?) :) 5. Bónusz + Segély 6. Ha valamit kihagytam bocs. Igazából az 2. és a 3-ik esetek lehetnek az igazi pénzforrások. (((Nekem spec sem kereskedős országom nincs, sem olyan, amiben lenne drágakőbánya. (Sőt ha nem muszáj kaját sem termelek...)))) A pénzt "elhasználódására" talán nincs ennyi lehetőség. Lehet háborúzgatni (minden gyilkolászós műveletet ide értek), lehet szórni a pénzt adományba (egy nap alatt fél millát tuti így szórok el), meg ugye ott van a fránya tekercskopás... Írtátok, hogy a gazdasági t.tekercseknek semmi haszna. Mi lenne, ha megemelkede a tekercskopás általános mértéke (több pénz menne ki a rendszerből), ugyanakor nőhetne az adóból a bevétel. A "gazdasági" teki, meg csökkenthetné a kopást. És légyszi fejtsétek ki mi lenne a bajotok az áremelkedéssel. |
Quote:
A kopás csökkentésére szolgáló teki viszont tetszene:D |
Az, hogy megéri-e gazdasági tekercset tartani, csoportfüggő. Nekem megéri:
Adóm 24% Körönkénti adóbevételem 55% tekivel: 526460 Teki nélkül: 339650 Különbségük: 186800 Tehát a körönkénti bevétel többletem a tekik következtében 186800. 19 körönként kopik a gazdasági tekim 667 tekercset. Csoportomban a gazdasági teki körülbelül 800-ba kerül. 667*800=533600 19 kör alatt a bevétel többletem 3549200, tehát 19 körönként 3 milliót keresek a gazdasági teki miatt. Az is valami. |
Quote:
|
A csopi, he
|
Quote:
egyszer voltam, nemszeressem:D |
Quote:
A rendszerből kimegy pénz: -fizetendő zsold. -fizetendő épületfenntartás. -képzési költség -tekiírási költség -pénzosztás a népnek -építési költség -felfedezési költség A csoport pénzét még nagyban befolyásolja a csoportba kerülő játékosok hozott pénze és a csoportból elmenők elvitt pénze. |
Quote:
2. A pénz szerintem igenis kivándorol azzal, ha katonák pusztulnak, mert ha azokat is vetted, akkor bizony az arra fordíott zsetonnak annyi. |
Quote:
|
pölö
Quote:
Ok. Ez kicsit off lesz... Vegyünk egy egyszerű példát (elvont lesz). Vagytok ketten a csoprtban. Neked van 50000 aranyad X-nek 2 lova, tegyük fel, hogy a ló piaci értéke 50k. A renszerben ekkor van 150k érték. Ő elad neked egy lovat 50k-ért, majd beüt, a lovad megdölik... :) (Jó mi?). Mennyi érték lesz ekkor a rendszerben? Mert tuti nem 150k. |
Quote:
|
Quote:
A döglött ló a Te károd, az arany amit adtál érte az nem döglött meg:) |
csak a pénz számít?
Igazatok van a pénzzel kapcsolatban, de szerintem nem csak a pénz számít. Mert önmagában az arannyal semit nem tudnánk kezdeni, ha nem lenne mit venni.Én csak azt mondom, hogy ahogy vesszük ki az árukat a piacról úgy csökken-(nő) az arany értéke. Tehát ne csak magát az aranyat nézzük, hanem az értéket is, amit képvisel. Ha meg az aranyat pumpáljuk be akkor meg fene se tudja már mi lehet. De itt nem ez a lényeg, hanem az, hogy legyen-e az adónak A-n kívül is értelme, ha egyáltalán ott van neki. Ezt -Fegya- tudja. |
Quote:
Ebben hol a logika? Mi számít gazdagságnak, ha teszem azt van 1 millám meg 4mrd tekim a piacon, a másiknak 10 millája és 0 értékű tekije akkor ő gazdagabb, vagy hogy is van ez? |
Quote:
|
Quote:
|
Az adónak jelenleg egy igen fontos oldala, hogy az országod haderejét ebből fizeted -tehát zsolddal egybe számolva nem kereseti forrás(kereskedő és drágakő áremelés óta legalábbis), sőt: egy semleges adóval (~24%) inkább kiadás.
Szerintem nem szabad az adót a zsoldtól függetlenül mozgatni, mert így egy nem elhanyagolható elem kerülne ki a játékból: a zsold miatti katmorálcsökkenés. Ha az adót és a zsoldot is megemeljük, akkor nem jutunk sehova, mert a kiadásunkat emeljük ezzel, míg ha csökkentjük, megintcsak ellentmondunk a kiinduló felvetésnek. Hab a tortán, hogy a tekercs árát előállítási költségként is lehetne számolni, azaz csupán 299 arany/db, amivel a kopás értéke csak 299*667=199433 arany 19 körönként. Ha meg nincsen a csoportban csak 10.000 pénz, akkor aztán lehet neked 10 lovad is akár, akkor is csak 10.000 pénzed lesz max :D |
Quote:
|
Quote:
Nemrég pénzszűkében voltam, gondoltam kicsit megemelem az adót. Aztán néztem mikor kiderült, hogy még a zsold fedezésére sem elég, nemhogy bevételem legyen belőle... |
Adónövelés
Az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a morálváltozó nem csak az adó mértékétől függne, hanem az adóváltozás mértékétől is. Vagyis, ha nagyobb mérétékben emelnénk az adót jobban kezdene zuhanni a morál, és fordítva. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem az adó jó így ahogy van. Igazán komoly szerepe a régi típusú párbajokon van, de ha megemelnénk a hozamát, akkor annak a párbajfajtának is lőttek. |
Quote:
Quote:
Van éppen elég bevételi forrás, az adó elsősorban egy ország egyensúlyában játszik szerepet, mely egyensúly jelenleg szerintem jól működik. |
nem
Quote:
Egyébként szerintem annál már igen nagy gáz van, akinél az adóbevételből kell tápolni a katonákat... |
Quote:
|
nem lehet
Szerintem valami olyan adóbevétel lenne normális, amiből pénzhiány esetén lehetne építkezni (értsd: nyersanyagot venni), vagy esetleg rúnát, gabonát venni, ilyesmit.
Most ugye spec 5. csopiban ezt sem lehet. Egy házat sem lehetne felépíteni az adóból, sőt 1db rúnát nem tudok venni belőle... Milyen adó ez? Ha már van, akkor azért legyen értelme is. Nem azt mondom, hogy ebből kéne élni, de valami okosabb minimumot azért adhatna. |
Quote:
|
Quote:
Én csak annyit mondok, hogy legalább lehessen belőle építeni! |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:36. |