Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   TOLIS-bol VARIS !!!??? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1319)

Loxhero007 01-15-2007 21:05

TOLIS-bol VARIS !!!???

Sziasztok. Van egy kis gond: a szovi felallasunk --> 2 hadis, 1 varis meg 1 tolis az 5 szinten. Az a kerdesem hogy ha szintet valtunk akkor a 4 szinten hogy legyen a szovifelallas maradjon igy ahogy van vagy legyen 2 hadis meg 2 varis vagy hogy lenne a leg megfelelobb, marmint itt az a lenyeg, hogy a tolis maradjon tolis tobarra is, megeri illetve kifizetodik neki vagy legyen inkabb varis mivel ugy gondolom hogy 2 hadis eleg es job lenne 2 varis melle ne 1 varis meg 1 tolvaj, hiszen ahogy hallottam tolisnak nem nagyon kifizetodo lenni felsobb szinteken, mivel ott mar sok az orias es a hullak is bankosok asvanyi cucc nelkul th. ehen halna a tolis, nem lenne fontosabb szerepe orias variskent a szovibe.

Velemenyeteket varom (ha lehet csak tapasztalt jatekosoket akik a fentebbi szinteket is megmasztak), hogy hogy erne meg es hogy lenne a leg megfelelobb.
Mi a helyzet a 3,2,1 szintekkel ott milyen szovifelallasokat lattatok illetve milyenbe voltatok es melyik volt a legutokepesebb illetve a legnehezebb atutni ???

Elorre is koszonom tanacsotokat. ;)

Toti 01-15-2007 21:08

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 66108)
Sziasztok. Van egy kis gond: a szovi felallasunk --> 2 hadis, 1 varis meg 1 tolis az 5 szinten. Az a kerdesem hogy ha szintet valtunk akkor a 4 szinten hogy legyen a szovifelallas maradjon igy ahogy van vagy legyen 2 hadis meg 2 varis vagy hogy lenne a leg megfelelobb, marmint itt az a lenyeg, hogy a tolis maradjon tolis tobarra is, megeri illetve kifizetodik neki vagy legyen inkabb varis mivel ugy gondolom hogy 2 hadis eleg es job lenne 2 varis melle ne 1 varis meg 1 tolvaj, hiszen ahogy hallottam tolisnak nem nagyon kifizetodo lenni felsobb szinteken, mivel ott mar sok az orias es a hullak is bankosok asvanyi cucc nelkul th. ehen halna a tolis, nem lenne fontosabb szerepe orias variskent a szovibe.

Velemenyeteket varom (ha lehet csak tapasztalt jatekosoket akik a fentebbi szinteket is megmasztak), hogy hogy erne meg es hogy lenne a leg megfelelobb.
Mi a helyzet a 3,2,1 szintekkel ott milyen szovifelallasokat lattatok illetve milyenbe voltatok es melyik volt a legutokepesebb illetve a legnehezebb atutni ???

Elorre is koszonom tanacsotokat. ;)

sztem 2 hadis, 1 tolis, és 1 varis, esetleg a varis helyett egy hadivaris lehet a legjobb szövifelállás. de erről más témákban elég sok szó esett. sztem nézd át azt, lehet, hogy ott megtalálod a kérdésedre a bővebb választ.

Toti 01-15-2007 21:10

itt az egyik: http://forum.queosia.com/showthread.php?t=342

Bogár 01-15-2007 21:26

szerintem a tolis nyugodtan maradhat tolis... ha félelf, akkor ajánlatos váltani emberre vagy elfre.

Szecsa 01-15-2007 21:40

valtson elfre a tolis :)
es mellé menjen 3 orias: 2 hadis 1 varis :)
de a varisnak is legyen serege!

Viz 01-16-2007 10:44

tolisnál én is az elfet javaslom, az maradjon viszont mellé mindenképp egy hadist ( lehet óriás vagy ork )
És egy varisabb és kevésbé varis hadis-varist raknék (óriás)
egyik kb 18-20% templom másik 10% körül.
De egyébként attól is függ melyik csopi:D

PeeTee` 01-19-2007 17:15

a 4. szinten úgy gondolom hogy ha már erös szövetséget szeretnél akkor próbáljátok úgy hogy ne konkrétan varis vagy tolis hanem a varis az legyen varis-hadis,a tolis pedig tolis-hadis.a hadisok viszont óriás vagy gnóm legyen,ezen a szinten azok még nagyon jók,a varis legyen a szöviböl óriás,a tolis az ember.

Viz 01-19-2007 17:35

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 67127)
a 4. szinten úgy gondolom hogy ha már erös szövetséget szeretnél akkor próbáljátok úgy hogy ne konkrétan varis vagy tolis hanem a varis az legyen varis-hadis,a tolis pedig tolis-hadis.a hadisok viszont óriás vagy gnóm legyen,ezen a szinten azok még nagyon jók,a varis legyen a szöviböl óriás,a tolis az ember.

Tolis-varis ember?
Merthogy a postodból ez jön le. 4ben simán az elfet javaslom már.

Remedy 01-19-2007 17:35

Quote:

tolis-hadis ember, nagyon jol hangzik....

Remedy 01-19-2007 17:36

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 67130)
Tolis-varis ember?
Merthogy a postodból ez jön le. 4ben simán az elfet javaslom már.

nem ez jon le, de jol erezted hogy vmi gond van :)

PeeTee` 01-19-2007 17:42

az ember jó tolisnak,variktól védve van tükörvarázzsal és sztem kevés játékos van aki emberre ártó varázslatot küldene.mivel hogy tolis berendezkedésü ori ezért a katonai morál is nagyon magas és ha szövinek is besegit hogy van neki pár ezer elitje vagy lovasa(szövitöl függöen) akkor...

PeeTee` 01-19-2007 17:44

sokkal jobban lehet rá számitani mint egy elfre...

Cece 01-19-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 67139)
sokkal jobban lehet rá számitani mint egy elfre...

Meg könnyeb is beverni mint az elfet :D Sőőőt... én simán rárontok amint megpillantom ;)
Az elf már kicsit húzós ... ot azért rezeg a léc, mert 1. nem látom és az ismeretlen mindig bozonytalanná tesz, 2. azért a védelmi arányai is durvák.
Az ermer tolit sztem a 4. felett el lehet felejteni. Kevés ő ott már minden téren. Igaz, hogy nehéz ártózni, de az sovány vigasz számára.

Burning 01-19-2007 18:12

hát ja végülis csak 10%-al jobb a haditeki bónusz. na meg ha elfet látok akkor csak egy sereggel megyek, de abban megy mindenem:)

PeeTee` 01-19-2007 18:14

igen, 4. szint felett,de addig jó tolis és a támadásokban is hasznát tudja venni a szövi,míg az elfet nem igazán ha nem akar -30% veszteséget.de igazad van fent elf vagy félelf a top :)

Burning 01-19-2007 18:20

hát szerintem az elf akráhol jobb hadi téren, mint az ember;)

Cece 01-19-2007 18:21

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67154)
hát szerintem az elf akráhol jobb hadi téren, mint az ember;)

+ nem csak hadi téren ;) ... de no, ez a téma nem arról szól :)

Burning 01-19-2007 18:21

ennyiből a gnómra is mondhatnád hogy támadásnál nem veszik hasznát, mert neki is +30% a veszteség;)

Burning 01-19-2007 18:22

tudom, hogy nem csak azon, de peetee arról beszélt:)

Viz 01-19-2007 18:36

Quote:

Quote:

Originally Posted by PeeTee` (Post 67152)
igen, 4. szint felett,de addig jó tolis és a támadásokban is hasznát tudja venni a szövi,míg az elfet nem igazán ha nem akar -30% veszteséget.de igazad van fent elf vagy félelf a top :)

félelf?
azt még embernél is hamarabb ölik szinte:D

Burning 01-19-2007 18:41

fél-elfet mondjuk 5.-4. szinten. feljebb mindd a toli mindd a vari elf (vari lehet óriás is).

Peter 01-19-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67171)
fél-elfet mondjuk 5.-4. szinten. feljebb mindd a toli mindd a vari elf (vari lehet óriás is).

mi az hogy varis elf?? :p
MAXimum tolis-varis, de varis nem túl jó ötlet, feljebb meg még kevésbé :)

Burning 01-19-2007 19:11

az elf egy faj a hódítóban:D

Peter 01-19-2007 19:15

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67191)
az elf egy faj a hódítóban:D

az élőhalott is, mégsem akarsz belőle varist csinálni, mint ahogy a gnómból sem... :)

Burning 01-19-2007 19:17

ja. de az elf nem annyira lehetetlen;)

Peter 01-19-2007 19:19

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67193)
ja. de az elf nem annyira lehetetlen;)

az elf varis?? hát, te tudod, de az ilyen vélekedéseidet ne a Segítség új játékosoknak topicba irogasd, mert még valamelyik új játékos megfogadja :)

Burning 01-19-2007 19:26

most úgy csinálsz, mintha nem lennének elf varisok.

Peter 01-19-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67197)
most úgy csinálsz, mintha nem lennének elf varisok.

miért jó varis szerinted? pl mennyivel jobb mint egy gnóm?
(lehet hogy vannak, de láttam én hulla varist is már, meg gnóm varist is elég sokat sajnos ;) )

Burning 01-19-2007 19:33

van jobb. de a gnómnál egy picit jobb, mert akár blfööfölhet is. viszont az nem titok, hogy tolinak jobb.

Viz 01-19-2007 19:35

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67199)
van jobb. de a gnómnál egy picit jobb, mert akár blfööfölhet is. viszont az nem titok, hogy tolinak jobb.

Mit blöffölhet? Ha egy varist meggömbölnek már gond van:)

Burning 01-19-2007 19:36

az gáz, ha bevarizzák, de mindenkinél van jobb;).
és ezért jobb tolinak, mert a blöff ott érvényesül igazán.

Peter 01-19-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67199)

szerintem egyáltalán nem jó varis, mert a tolijai (amiből nincs annyi hogy ne férjenek be, mert variból kell neki több) nem védik meg a varik leölésétől és a kitekizéstől... és ha leszedik a varijait, akkor aztán blöffölhet meg amit csak akar, de már varizni sem fog tudni (a blöffölés is csak addig megy, mig nem csinálnak róla egy éplistát, amit még szerintem egy gyengébb toli is meg tud tenni, ha varis elfről van szó)
ezek mellett van valami értelme elfnek varis szerepet szánni? lehet neked igen, de én soha nem tenném...

Peter 01-19-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67201)

nem az a gáz, ha bevarizzák, hanem ha "betolizzák", legalábbis szerintem (varizással nem látnak semmit ugyanis :))

Viz 01-19-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67201)

Hadisnak is jó, kevés varival:D
De azért nem az igazi=) Tolis-varisnak viszont kiváló és még betonvédelmet is tud mellé tartani, persze inkább nagyobb hekin igaz ez.
Varisnak óriáson kívül semmi=9 De egyébként hatalmas nagy böszmeségnek tartom a full varis orikat:)

Burning 01-19-2007 19:39

ha meg toli leölik a tolijait.

Viz 01-19-2007 19:39

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 67203)
nem az a gáz, ha bevarizzák, hanem ha "betolizzák", legalábbis szerintem (varizással nem látnak semmit ugyanis :))

Itt nem arról volt szó, arról hogy egy varis elf minek is "blöfföl" ha nem tudják elvileg meggömbölni? Ha meg meg tudják ott már nagy bajok vannak:D

Viz 01-19-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67205)
ha meg toli leölik a tolijait.

Te se játszhattál még sokat elffel:F
A Tiednek biztos leölik mondjuk...:)

Burning 01-19-2007 19:41

én is, mert átmész rajta minden tábival külön sereggel mészárra, aztán fele vari van:D
peter amúgy mindenkinek jó minden faj, ha tudja játszani. és ismerek elf hadit. annak szerinted mi értelme?

Burning 01-19-2007 19:42

nem játszottam még elffel sokat és lehet csak egy rossz felfogás, hogy jó varinak, de elárulnád, hogy egy vari miért nem öli le a tolijait?

Peter 01-19-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 67208)
én is, mert átmész rajta minden tábival külön sereggel mészárra, aztán fele vari van:D
peter amúgy mindenkinek jó minden faj, ha tudja játszani. és ismerek elf hadit. annak szerinted mi értelme?

ráhibáztál, mert hadisnak még nem is olyan rossz

All times are GMT +1. The time now is 04:55.