Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

Senki 01-14-2007 12:10

Kis felfedezés módosítás!

Itt már volt róla szó, de lefulladt a téma, és nem lehet feléleszteni az ilyet az a tapasztalat, viszont van egy általánosabb megoldásom, ami nem tápolja se a hadikat, de a termelőknek mégis egy gesztus afelé, hogy nincsenek megvetve és semmibe véve.

Tehát a javaslatom az, hogy a tapasztaltakkal ellentétben, ha levernek egy országot, akkor az elvett földet a felfedezett földből vonja le a számlálónál a hódító progija, mert egy termelő aki nem tud ütni a bányái miatt (tudom extrém, de itt láttszik a kis bibi a dologban) és előbb utóbb eljut oda, hogy nem tud felfedezni mert iszonyatos mennyiségek kellenek neki már kis területen is. Mert szerintem azért valahol irreális hogy egyre kisebb az országom, és nő a felfedezett arányom, pedig még csak azt se tudom megtartani összességébe amim a számlálás bevezetése előtt volt! Lehet mondani, hogy ez a HÓDÍTÓ, de ha az A a nagyobb összejáttszásról szól, akkor igazán van létjogosultsága a specializált, klánt eltartó országnak is, és nem lehet ezzel az ürüggyel kilőni őket a játékból... - bányát főleg nem lehet szerezni ütéssel, ha meg kis földen szeded meg magad velük akkor méginkább levernek mert a hadik egymástól sose mernek földet hozni - igen ezt látom, hetekig nincs eseménye egy hadinak, de ha picit regenerálom a földemet, hogy elérjem a 80%ot rögtön kijön rám, és vár feljebb, hogy megint hozzá közeledjek. Dühító. Emellett már csak azt öröm nézni, hogy átlagosan fogyó terület mellett nő a fedezési arányom, és azon gondolkodok, hogy vajon eléri-e a 100% feletti arányt, azaz leesek 3000 hekire de összesen 8000-et fedeztem, nem fedezhetek, csak horribilis katonatömegekkel?

Tudom kicsit túl tombolom, de nekem elég közeli a probléma, pláne hogy támogatás helyett az jön mindenhol a szemembe ha valakit privibe kérdezek, hogy menjek hadinak... Kíváncsi vagyok milyen sírás lenne nyersiért, ha minden termelő ezt választaná, ha specializálódik minden ország, akkor nem feltétlenül egyes lehetőségek ellehetetlenítése a cél, nem? 70% barakk ellen csak 70% barakkal és 10% toronnyal lehet védekezni, de a rúd azokra jár rá, akik ezeket a barakkszörnyeket életben tartják. Ezen szeretnék picit változtatni. Remélem nem vagyok egyedül a problémával.

karesz6 01-14-2007 12:21

Nekem tetszik. Még konkrétan a problémával nem szembesültem mert még csak 1200 hekin vagyok (ha jól tudom ez majd csak ennél jóval magasabb hekin fog számítani), de nemrég lecsaptak földre és ott áltam a szöviktől távol kevés támadó egységgel halom üres földel és 70 hekivel lentebb. Kaptam gömböket de a környékemen rengeteg szabis volt aki meg nem azok meg iszonyatos sok ijjat tartottak. Szóval kitaláltam hogy felfedezek. Meg is tettem és utánna láttam hogy az arányom a duplájára nőtt és semmivel sem vagyok előrébb mint egyébként. Most még nem érint a téma de ha elérek odáig biztosan elég kellemetlen lesz szóval támogatom.

Senki 01-14-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 65719)
Nekem tetszik. Még konkrétan a problémával nem szembesültem mert még csak 1200 hekin vagyok (ha jól tudom ez majd csak ennél jóval magasabb hekin fog számítani), de nemrég lecsaptak földre és ott áltam a szöviktől távol kevés támadó egységgel halom üres földel és 70 hekivel lentebb. Kaptam gömböket de a környékemen rengeteg szabis volt aki meg nem azok meg iszonyatos sok ijjat tartottak. Szóval kitaláltam hogy felfedezek. Meg is tettem és utánna láttam hogy az arányom a duplájára nőtt és semmivel sem vagyok előrébb mint egyébként. Most még nem érint a téma de ha elérek odáig biztosan elég kellemetlen lesz szóval támogatom.

Hadiként nem fog érinteni magas hekin A-ban. Nincs szövisegítség, csak a raktáron át, tehát mindegy, hogyha levertek, akkor ütsz, nincs kényszer, hogy feljebb kell menned azonal, mert nem vagy életképes. Ez hosszabb távú gond, főleg annak, aki nem tarthat elég barakkot egy ilyen 'szörnyszülött' ellen, és ütni se tud csak ritkán, ugyanezért.

Grabi 01-14-2007 13:05

karesz az 1200 heki az ugye B? mert ott mivel nem fedezel fel 2949 hekiig ezért ott tök mindegy az arányod.

Senki: tök nyílvánvaló a kérdésed, teljes mértékben oké. Csak: ne legyen visszaállítva a 225 kati, mert az meg túl alacsony. egy törpe a napi termelt pénzből lazán megfedezi a 10%-át. kicsit magasabb kéne, kb 400-500.
de a horribilis létszám 1000-1200 ellen vagyok én is.

ördögi nyersi lenne ha kevesebb lenne a törpe, ez meg senkinek se célja, csak az a pár klán érdeke aki kezükbe tartják

Senki 01-14-2007 13:28

Ezzel én nem igazán olcsóbbá akarom tenni a fedezést, félreértitek. Kétségkívül örülnék minél alacsonyabb lenne az igénye, akkor újra mondhatnám, hogy verjetek csak le, pótlom egy fél-napi termelésból, mert régen ez volt. Én ötletem a számlálót csökkentené a leverés által. Tehát mintha a "felfedezett" földből ütnének le, tehát minden levert hektár a felfedezett területből menne, legalább megengedve azt, hogy csak a feljebb mászás drágítsa a fedezés árát, NE a szintentartás. Ez szerintem elég logikus és fair minden szintű/méretű ország számára, mégha ez főleg 2949 hektár felett lenne igazán lényeges.

Xeper 01-14-2007 13:56

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 65734)
Ezzel én nem igazán olcsóbbá akarom tenni a fedezést, félreértitek. Kétségkívül örülnék minél alacsonyabb lenne az igénye, akkor újra mondhatnám, hogy verjetek csak le, pótlom egy fél-napi termelésból, mert régen ez volt. Én ötletem a számlálót csökkentené a leverés által. Tehát mintha a "felfedezett" földből ütnének le, tehát minden levert hektár a felfedezett területből menne, legalább megengedve azt, hogy csak a feljebb mászás drágítsa a fedezés árát, NE a szintentartás. Ez szerintem elég logikus és fair minden szintű/méretű ország számára, mégha ez főleg 2949 hektár felett lenne igazán lényeges.

Erre az volt az ellenérv, hogy lebeszélt ütésekkel nulláznák sokan a fedezett területeiket....
Szerintem ha leütéskor a fedezett arány maradna amennyi volt, akkor talán nem lenne olyan vészes az egész.
A legtisztább az lenne, ha minden szerzett hektár jegyezve lenne, így egy beütés semmit nem változtatna az arányon. (tehát pl ha 5000 hekin vagy, eddig 4k hekit ütöttél és 2k hekit fedeztél, a többit leütötték rólad, akkor az arány 66% lenne)

A fedezéses topicba írtam még, hogy akár be lehetne vezetni azt is, hogy ha valakinek az összterületéből X%-ot bányák foglalnak el, akkor fedezhessen úgy, mintha a fedezési aránya 0% lenne.

Senki 01-14-2007 14:03

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65740)
Erre az volt az ellenérv, hogy lebeszélt ütésekkel nulláznák sokan a fedezett területeiket....

Xepi, ez hülyeség. Ha 6000 hekim van, 3k-t feldeztem akkor a javaslamtomnál ha ki akarod nullázni a fedezési %omat akkor levered rólam a 3k hekit, és fedezhetek fel újra 3k-ról, ha ott akarok lenni ahol voltam. Látod amit szeretnék az erre pont nem lenne jó.

Quote:

Szerintem ha leütéskor a fedezett arány maradna amennyi volt, akkor talán nem lenne olyan vészes az egész.

Hosszú távon ha szinten tartom magamat, akkor megint nő az arány, ez nem megoldaná a problémát, enyhítené, mégjoban elnyújtva azt, hogy mikor lehetetlenedek el. Halottnak a csók.

Quote:

A legtisztább az lenne, ha minden szerzett hektár jegyezve lenne, így egy beütés semmit nem változtatna az arányon. (tehát pl ha 5000 hekin vagy, eddig 4k hekit ütöttél és 2k hekit fedeztél, a többit leütötték rólad, akkor az arány 66% lenne)

Megint halottnak a csók, hosszú távon ha 6000 hekin akarok maradni pl, és vernek le akkor nő az arányom, a földem nem. Ugyanaz pepitába. Sőt, ez rontja az amúgy se jó helyzetet még...

Quote:

A fedezéses topicba írtam még, hogy akár be lehetne vezetni azt is, hogy ha valakinek az összterületéből X%-ot bányák foglalnak el, akkor fedezhessen úgy, mintha a fedezési aránya 0% lenne.

Nem rossz, de sántít. Hol akarod meghúzni a %ot? ha túl magasan, akkor kakát nem ér, és méginkább ingyenföld a törpe ha fedezni is akar, ha túl alacsonyan, akkor meg a sírás lesz, hogy a termelők így meg úgy.

Még mindig az én javaslatomat látom a legéletképesebbnek, de köszi, hogy legalább gondolkodtok rajta páran.

Qlin 01-14-2007 16:09

Senkivel egyetertek, hogy vmit kell csinalni a felfedezessel, hogy a torpeknek kicsit konyebb legyen a felfedezese, feljutasa!
Torpevel jatszom A ban, a felfedezes modositasa utan leptem fel, 1300 hektarrol fedeztem , 3000 ig! a felfedezi % om felugrott 50 % ra, miutan utottem 3900 hektarat 21 % a felfedezesi aranyom! Most el kell hogy mondjam, azon gondolkodom, hogy azt az 5-6 % banyat ami van elbontom, mert ecceruen nem termelek, viszont gyengiteni meg nagyon gyengit! Ahol most vagyok, az elfek felfedezesi hatara, itt elfet beutni nagyon nehez, a hadisok egyertelmuen a torpet verik be, mert azt belehet, nem ugy mint egy beton elfet!!! Sajnos arra kenyszerulok, hogy banyaert a torpeket kell utnom, amit nagyon nagyon utalok!

Ha jol emlekszem, Monro felvetett egy javaslatot ami nagyon tetszett:
Annyit tennek a dologhoz: A top klan vegett, hoztak be az uj szabalyt, amit azzal is indokoltak, hogy keveset utottek, sokat fedeztek!
Mivel a jatek harcorientalt ezert egy otlet:
Ha mondjuk egy torpe ut 1000 hektarat, akkor annak az 1/3 at fedezhesse fel 255 katonaert banyanak!
Viszont ha bontani akarja akkor ki keljen neki fizetni a + katonakat!
Viszont a csalasok elkerulese vegett mondjuk aki torpet ut, annak is a felfedezesi aranya -255 katonaert kelljen elbontani a banyakat! Vagyis a termelo torpek kicsit vedve lennenek a hadisoktol, mert ugye draga lenne elbontani a banyakat!
Az A ban, egy torpe sajnos nem termeli meg a felfedezesehez szukseges katonakat, vagyis a klanjanak sulyos milliardokat kell , hogy beleoljon, amit sokara halal meg! Viszont ha egy kobor hadisnak megtetszik a "konnyu zsakmany" akkor, a beleolt penz egyresze megy a levesbe, mert ugye beuti es visszi a banyakat is! :(

Apu

Synkel 01-14-2007 16:14

Quote:

Originally Posted by Qlin (Post 65783)

Ha jol emlekszem, Monro felvetett egy javaslatot ami nagyon tetszett:
Annyit tennek a dologhoz: A top klan vegett, hoztak be az uj szabalyt, amit azzal is indokoltak, hogy keveset utottek, sokat fedeztek!
Mivel a jatek harcorientalt ezert egy otlet:
Ha mondjuk egy torpe ut 1000 hektarat, akkor annak az 1/3 at fedezhesse fel 255 katonaert banyanak!
Viszont ha bontani akarja akkor ki keljen neki fizetni a + katonakat!
Viszont a csalasok elkerulese vegett mondjuk aki torpet ut, annak is a felfedezesi aranya -255 katonaert kelljen elbontani a banyakat! Vagyis a termelo torpek kicsit vedve lennenek a hadisoktol, mert ugye draga lenne elbontani a banyakat!
Az A ban, egy torpe sajnos nem termeli meg a felfedezesehez szukseges katonakat, vagyis a klanjanak sulyos milliardokat kell , hogy beleoljon, amit sokara halal meg! Viszont ha egy kobor hadisnak megtetszik a "konnyu zsakmany" akkor, a beleolt penz egyresze megy a levesbe, mert ugye beuti es visszi a banyakat is! :(

Apu

Ez a rész nekem nagyon tetszik. Lehetővé teszi, hogy a törpik fedezzenek némineműt, ugyanakkor védelmet is adna nekik, mert utálatos célpont lesznek a hadiknak az átépítés magas katonaigénye miatt.

Senki 01-14-2007 16:38

Qlin: Remek, szép, csak minek. Nem tettszik. Ha van bányád, nem ütsz, mert nem tudsz, csak törpét, de azt a te módosításod nélkül is, akkor minek vezessük be? Hogy méginkább szívjunk? Ha nincs akkor meg mi a túrónak vagy törpe?! Belegondolva a javaslatodba: ütök 3X hektárt, akkor felfedezhetek mellé X bányát. Ha tovább akarok menni kifizetem a különbözetet, és lebontom a bányákat, hogy ütőképes legyek az eddig ütéssel öszeszedett terület+X területemen, tehát gyakorlatilag SEMENNYIVEL nem olcsóbb a továbbjutás, csak betettünk egy bonyolítást a játékba. Ha felfedeztél bányát, akkor gyengültél, újra lejjebb vernek. Tehát összesen: a javaslatod ront a helyzeten!

-Harcorientált játék vs. csapatjáték vs. a gazdasági rész... Külön kiemelten kértem, hogy ne menjünk ebbe bele, hogy mi harcorientált itt és mi nem. Ha kell számolni a nyersanyaggal és az etetéssel, van vari meg toli, akkor nem egyszerűen harcorientált a játék, ha tisztán az kell, ott a Civ3000! Annak a dizájnja még a régi hódítóra is hasonlít! Ha kell etetni és az A a specializálódás és a szoros csapatjátélkról szól, akkor igenis vannak termelők, ne kotorjuk ezt a nevetséges kifogást elő!

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 65785)
Ez a rész nekem nagyon tetszik. Lehetővé teszi, hogy a törpik fedezzenek némineműt, ugyanakkor védelmet is adna nekik, mert utálatos célpont lesznek a hadiknak az átépítés magas katonaigénye miatt.

Nehezítés, hogy ne törpét üssenek? Haha, tőlem még nem vitt senki bányát, összesen, klánütéssel, ha 20at vesztettem amióta törpe vagyok, pedig elég sok bányám van... Akkor szerinted nagyon fáj nekik, hogyha el is visznek 5-6 bányát, akkor azt katiért lehet elbontani?

Én nem azt mondom, hogy a törpe fedezéssel haladjon, sőt nem azt mondom, hogy bárki azzal haladjon, nem azt kell könnyíteni, de ha levernek, akkor az ne növelje a felfedezett területed arányát, hanem inkább csökkentse, mert abból vigyen földet, aki lever.... Még mindig ez a legértelmesebb. Se bánya arány nem kell, se nem csak törpére korlátozódik, de mindenki pótolni tudja a vesztett területeit, anélkül, hogy az egyre nehezebbé válna a szintentartás, ha valamiért nem tud haladni ütéssel, akármiért is.

Még mindig a saját ötletem a legjobb, mert egyszerű és általános, és nem oldja meg ugyan a bányával haladás problémáját, de legalább stagnáli lehet vele, ami SOKKAL jobb mint a lassú hanyatlás... A felfedezéssel haladást már egyszer megszavazták, hogy legyen megölve, azt nem lehet visszahozni, de legalább ne legyenek a termelők haldoklásra ítélve. Igen, klánütni kell, az megoldás, de mindenki tudja mi kell fentebb egy sikeres klánütéshez, és azt is tudja hogy azért az nem egyszerű.

UI: nem magunk miatt termelünk, hanem a fedezést leszavazó hadisok ellátására... ennyi erőből lehetek én is hadis, vagy ha lusta vagyok, nem is kell játtszanom...

Viz 01-14-2007 16:51

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 65794)
Qlin: Remek, szép, csak minek. Nem tettszik. Ha van bányád, nem ütsz, mert nem tudsz, csak törpét, de azt a te módosításod nélkül is, akkor minek vezessük be? Hogy méginkább szívjunk? Ha nincs akkor meg mi a túrónak vagy törpe.
Harcorientált játék vs csapatjáték vs a gazdasági része... Külön kiemelten kértem, hogy ne menjünk ebbe bele hogy mi harcorientált itt és mi nem. ha kell számolni anyersanyaggal és az etetéssel, van vari meg toli, akkor nem egyszerűen harcorientált a játék, ha tisztán az kell, ott a Civ3000! Annak a dizájnja méga régi hódítóra is hasonlít!

Nehezítés, hogy ne törpét üssenek? Haha, tőlem mégnem vitt senki bányát összesen klánütéssel ha 20at vesztettem amióta törpe vagyok, pedig elég sok bányám van, akkor nagyon fáj nekik, hogyha el is visznek 5-6 bányát, akkor azt katiért lehet elbontani. Én nem azt mondom, hogy a törpe fedezéssel haladjon, sőt nem azt mondom, hogy bárki azzal haladjon, nem azt kell könnyíteni, de ha levernek, akkor az ne növelje a felfedezett területed arányát, hanem inkább csökkentse, mert abból vigyen földet, aki lever.... Még mindig ez a legértelmesebb. Se bánya arány nem kell, se nem csak törpére korlátozódik, de mindenki pótolni tudja a vesztett területeit, anélkül, hogy az egyre nehezebbé válna a szintentartás, ha valamiért nem tud haladni, akármiért is.
Még mindig a saját ötletem tettszik.

A harcorientáltsággal teljesen igazad van, mert a játék célja a békés felmene
tel is lehet, viszont én még esetleg a termelő törpöket annyival védeném hogy a bányák területből elfoglalt százalékának duplájával ( de max 20% )
erősíteném a védelmet. Ez nem olyan sok ahhoz képest hogy 10% bányát kéne tartani, tehát csak termelőknek lenne jó.
Vélemény?

Senki 01-14-2007 17:06

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65797)
tel is lehet, viszont én még esetleg a termelő törpöket annyival védeném hogy a bányák területből elfoglalt százalékának duplájával ( de max 20% )
erősíteném a védelmet. Ez nem olyan sok ahhoz képest hogy 10% bányát kéne tartani, tehát csak termelőknek lenne jó.
Vélemény?

A játék harcorientált. Békés felmenetel ritka és kiröhögnek, csak ez nem ugyanaz, minthogy én azért akarok magas hekin termelni, hogy egyedül ellássam a többi nagy hadisunkat... Megint kérek mindenkit, hogy ezen ne lovagoljunk!

A bónusz amit adni akarsz arra kicsi, hogy megvédjen, ha bányát tartasz szerintem, legalábbis az a 20% a 10% termelőterület mellé, az kevés azért, de ahoz már sok, hogy ne kezdjenek el sírni miata a hadik... :rolleyes: Szóval nem a legjobb sajnos ez sem. Csodát ne várjunk ettől a topictól, és eleve a felfedezésről kellene szólnia nem a törpe bónuszokkal való hegesztéséről... arra van más egyéb topic is.

Wanax 01-14-2007 17:29

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 65716)
70% barakk ellen csak 70% barakkal és 10% toronnyal lehet védekezni,

Nekem csak ezzel az egy mondattal van bajom...
Nem erint a dolog, de a szerintem nincs elo irva sehol az hogy egy torpe eletkeptelen orit tartson fent a termeles erdeke miatt, es az sincs elo irva sehol hogy valaki torpet jatszon es a helytarto intezze a termeles klanrakiba helyezeset es az ori tulaja meg el van mint a befott! Ha valaki tart 30-35% barakkot a torpeben es 10-15% es megfeleo idot fordit a jatekra vagy konnyen riaszthato akkor a torpet ert tamadasok jelentos resze kivedheto vagy eredmenyes szembemenetellel lehet viszonozni a tamadast! Es a felvetett problema ertelmet veszti!
Ott kell sok banyat tartani ahol a csoport adottsagai megengedik....

Es vegezetul... en elhiszem hogy faj a felfedezes modositasa, de akkor kellett volna gondolkodni es nem most!!!! :D

Gyula 01-14-2007 17:29

Nem értem hogy miért kell ezt a harcorientált szót használni, én nem hiszek benne. Nem csak az a játékos és nem csak az a jó játékos aki üt. Főleg az A csoportban, ami inkáb a csapatjátékrol szól.

Javaslat vagy csak gondolat, kérem a nálam okosabbakat hogy rágják át, milyen hatással lehetne ez a játékra különösképp a törpékre. Mi lenne, jobb lenne e ha a bánya épületek nem kerülnének beszámításba (vagy csak részben) az ország pontértékénél? A hadi országokat ez a változás nem érintené igazán, a törpe viszont amellett hogy termel nem kerülne a nála sokkal erősebbek közé. Csak nem tudom sajnos hogy hogy mutatkozna ez meg mondjuk a már fent lévő nagyobb törpéknél akik tudtaommal elég nagy százalékban tartanak bányát, nem tudom hogy milyen hatása lenne ha mondjuk egy 500k pontos törpe vissza csuszna a pontlistában 100k pontot, területben meg 25%-al nagyobb lenne mint a mellette lévő hadik.

Jah és tudom Senki javaslata nem kifejezetten erröl szólt, de ha jól értelmezem az eddigieket itt a törpékröl van szó elsősorban, akiket ez a felfedezési nehezítés rendkívül érzékenyen érint.

Wanax 01-14-2007 17:37

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 65805)
Nem értem hogy miért kell ezt a harcorientált szót használni, én nem hiszek benne. Nem csak az a játékos és nem csak az a jó játékos aki üt. Főleg az A csoportban, ami inkáb a csapatjátékrol szól.

Javaslat vagy csak gondolat, kérem a nálam okosabbakat hogy rágják át, milyen hatással lehetne ez a játékra különösképp a törpékre. Mi lenne, jobb lenne e ha a bánya épületek nem kerülnének beszámításba (vagy csak részben) az ország pontértékénél? A hadi országokat ez a változás nem érintené igazán, a törpe viszont amellett hogy termel nem kerülne a nála sokkal erősebbek közé. Csak nem tudom sajnos hogy hogy mutatkozna ez meg mondjuk a már fent lévő nagyobb törpéknél akik tudtaommal elég nagy százalékban tartanak bányát, nem tudom hogy milyen hatása lenne ha mondjuk egy 500k pontos törpe vissza csuszna a pontlistában 100k pontot, területben meg 25%-al nagyobb lenne mint a mellette lévő hadik.

Jah és tudom Senki javaslata nem kifejezetten erröl szólt, de ha jól értelmezem az eddigieket itt a törpékröl van szó elsősorban, akiket ez a felfedezési nehezítés rendkívül érzékenyen érint.

Gyula: ezert a nagy torpek elve asnanak el! :D
es meg a tamadasba is bekavarna az hogy magasabb terulteten van de a pontja kevesebb...

Gyula 01-14-2007 17:41

Quote:

Originally Posted by Wanax (Post 65807)
Gyula: ezert a nagy torpek elve asnanak el! :D
es meg a tamadasba is bekavarna az hogy magasabb terulteten van de a pontja kevesebb...

A nagy törpék általi elásás annyira nem izgat :) Főleg ha jó ez a kicsiknek :)
Sajnos a buktatókat nem igazán látom ebben pedig biztos van nagyon sok ebben is :)

Senki 01-14-2007 17:46

Süti, ha lehet, ne szólj bele, nem játtszol már!!! Körönként benézek A-ban, és nagyobb a védelmem mint amit te beírtál mégsem sikerül a védekezés mindig. Könnyű olyanba beleszólni amihez már nincs sok közöd. Szeretném látni mennyit játtszottál az új változások óta. Tudtommal egy grammot SE. Eszerint beszélj kérlek, azaz NE! - Az is kultúrérv, hogy azt mondod hogy én nem játtszok eleget azért történik velem ez. Köszönöm, hogy a módosítást azzal akarod kiütni a vágányról hogy engem fikázol, majd azzal akarod megkoronázni a postodat, hogy kijelented akkor foglalkoztam volna vele, amikor téma volt... Gratulálok a kultúra magas fokát bizonyítod azzal, hogy bár kértem, hogy ne ez legyen a témából, te rázendítesz a személyeskedésre. - vissza is kerültél megint a tiltólistámra...

Gyula, igen főleg a bányásokat érinti, de nem akarom erre kihegyezni a dolgot. Amiért be akarom vezetni az főleg a fairplay.

Amit mondasz, az érdekes javaslat, de tuti nem lehet keresztül vinni. Mi számít bele akkor a pontba és mi nem? Csak a bánya, vagy a kovács és a tanya se, vagy még a könyvtár és minden ami nem ház, barakk, templom, torony és kocsma? Ez megbolygatná a játékot, de tuti nem lehetne keresztül vinni. Amikor felvetünk valamit arra is gondolni kell, hogy Ati egyáltalán elolvassa-e a topicot utána, vagy már a felénél eldönti, hogy nem teszi be és megy minden ötletelés a levesbe... Érdekes koncepció, de esélyt nem látok benne.

Gyula 01-14-2007 18:06

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 65809)
Gyula, igen főleg a bányásokat érinti, de nem akarom erre kihegyezni a dolgot. Amiért be akarom vezetni az főleg a fairplay.

Amit mondasz, az érdekes javaslat, de tuti nem lehet keresztül vinni. Mi számít bele akkor a pontba és mi nem? Csak a bánya, vagy a kovács és a tanya se, vagy még a könyvtár és minden ami nem ház, barakk, templom, torony és kocsma? Ez megbolygatná a játékot, de tuti nem lehetne keresztül vinni. Amikor felvetünk valamit arra is gondolni kell, hogy Ati egyáltalán elolvassa-e a topicot utána, vagy már a felénél eldönti, hogy nem teszi be és megy minden ötletelés a levesbe... Érdekes koncepció, de esélyt nem látok benne.

Szóval én Atit nem ismerem személyesen, ezért nem áll szándékomban itt az mérlegelgetni hogy mit szólna hozzá, ha nem tetszik neki akkor majd úgy is megmondja azt. Tehát h tuti nem lehet rajta keresztül vinni azt egyenlőre mellőzük :) A törpével kapcsolatban indult már több topic úgy gondolom kezd a helyzetük minden csoportban ellehetlenedni a helyzetük. Ami nm számítana bele a pontértékbe az csak és kizárólag a bánya épületek, hiszen tanyát, kovácsot könyvtárat ha bontod is 1600szor is újra tudod épiteni.
Szóval a fent emlitetett épületeket semmilyen formában nem érinti a javaslatom a bánya viszont egy eléggé speciális épület.

Csak azt nem tudom hogy ha esetleg igy lenne ahogy gondolom, akkor nem e lenne az hogy egy oriban esetleg lenne 60% bánya és a maradék 40% lenne a többi épület. Szóval nem érnénk e el valami más szélsőséget?
Valami korlátozással lehetne hogy ne számítson a pontba a bánya, esetleg a pontértéke egyezhetne az üres területével?
Lehet mondjuk maximalizálni az országban lévő bányák százalékát?
Annak idején mikor a nagy mennyiségü tekercs írást forszíroztam Ati azt mondta hogy az nem tartozik a játék rendeltetés szerü használatába, ilyen formán szerintem az sem rendeltetés szerü használat hogy egy ország fel csak bánya legyen.

Senki 01-14-2007 18:15

Én se ismerem Atit, csak vannak tippeim mit enged itt, mit nem, mert lehet tanulni a elvetett javalatokból :p

Érdekes a javaslatod, ebben a formában ez is tettszik! :)

De fenttartom azért a felfedezés módosítást, mert ez azért mindenkit érint, és a jelenlegi helyzet azért így nem fair :rolleyes:

laziga 01-14-2007 19:59

Nekem teszik az alap ötlet. Támogatom! Lenne egy apro dolog ami viszont szöget ütött bennem mi lenne ha ez valami X%-os bánya megléthez kötnék tehát tényleg a termelők esélyegyenlőségre kihegyezve a dolgott?

Gyula 01-14-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65797)
Vélemény?

Ezt a hozzászólást az előbb átugrottam véletlenül, az ötleted nekem tetszik de nem oldja meg azt a problémát hogy a törpénak nagyon sokba kerül a bánya felfedezése, igaz az én elképzelésem sem ad erre megoldást :)

Xeper 01-14-2007 20:26

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 65844)
Ezt a hozzászólást az előbb átugrottam véletlenül, az ötleted nekem tetszik de nem oldja meg azt a problémát hogy a törpénak nagyon sokba kerül a bánya felfedezése, igaz az én elképzelésem sem ad erre megoldást :)

És mi lenne ha az én ötletemet ötvöznénk a tiéddel?
Méretszámításnál nem számítana a bánya (tehát a fedezési képletbe nem a terület, hanem a bánya nélküli terület kerülne be), és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor...
Így duplán kevesebb katona lenne a fedezés egy termelőnek, de csakis akkor, ha valóban termel. Pl 10% bánya már érvényesíthetné ezt a kedvezményt... nem sok, de ha valaki 10%ot tart, akkor már gyengül annyit az orija hogy megérdemelje a kedvezményt :)

Gyula 01-14-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65847)
Méretszámításnál nem számítana a bánya (tehát a fedezési képletbe nem a terület, hanem a bánya nélküli terület kerülne be), és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor...
Így duplán kevesebb katona lenne a fedezés egy termelőnek, de csakis akkor, ha valóban termel. Pl 10% bánya már érvényesíthetné ezt a kedvezményt... nem sok, de ha valaki 10%ot tart, akkor már gyengül annyit az orija hogy megérdemelje a kedvezményt :)

és összeségében 10% bánya nem is olyan rettentő sok.
Nem vágom a felfedezés képletét, már akkor se értettem mikor ki lett találva.
"és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor..."
ezt esetleg elmagyaráznád szájbarágosan hogy a hülyék is értsék?

Viz 01-14-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65847)

a 0%os felfedezési rátát semmiképp sem támogatom úgy érzem hogy ez már túlzás.
Azt hogy a bányák ne számítsanak bele nagyon jó ötletnek tartom, viszont a %os bányával inkább -x%*2%-al kevesebb legyen vagy hasonló (ahol x a bányák által elfoglalt terület százalékos arányban)

-Fegya- 01-14-2007 20:59

Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.

Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%

akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:

1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%

Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.

Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.

Viz 01-14-2007 21:01

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 65862)
Én azt javaslom, hogy a felfedezési arányt csökkentse körönként a bányák százalékos arányának mondjuk kétszázadrésze.

Például:
Felfedezési arány: 15%
Bányák aránya: 30%

akkor a felfedezési arány 0.15%-kal csökkenne körönként, azaz a felfedezési arány így alakulna:

1. kör: 14.98% (15*0.9985)
2. kör: 14.96%
3. kör: 14.93%
.
24. kör: 14.47%

Természetesen a felfedezés növeli a felfedezési arányt.

Így aki bányát tart, az könnyebben tud felfedezni, mert nem érinti annyira a felfedezési arány nehezítés.

Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok:D
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.

-Fegya- 01-14-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 65864)
Nagyon kevés a kétszázadrész, és 30% bánya meg nagyon sok:D
viszont a körönkénti csökkenés se rossz ötlet.

Szerintem egyáltalán nem kevés, hiszen 1 nap alatt több mint fél százalékot csökken a példámban a felfedezési arány.
De 10% bánya esetén is 138 kör alatt 15%-ról 14%-ra csökken a felfedezési hányad.

Xeper 01-14-2007 21:32

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 65848)
és összeségében 10% bánya nem is olyan rettentő sok.
Nem vágom a felfedezés képletét, már akkor se értettem mikor ki lett találva.
"és ha a bányák elérnek egy X%-ot, akkor a fedezési ráta 0%-ként érvényesülne fedezéskor..."
ezt esetleg elmagyaráznád szájbarágosan hogy a hülyék is értsék?

Ez alatt én arra gondoltam, hogy ha X=10%, akkor egy min. 10% bányát tartó termelő ori fedezésekor nem számítana hogy mennyit fedezett eddig, tehát a lehető legolcsóbban fedezne területéhez mérten (még ez sem olcsó).

tehát a két javaslat ötvözetéből egy 6000 hekis, 15% bányát tartó, 50% fedezésű törpi fedezési költsége:
most: (6000/100)^1.6*(1+0.5*2)=1400 katona
az ötvözet alapján: (5100/100)^1.6*(1+0*2)=540 katona

Gyula 01-14-2007 21:37

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65870)
Ez alatt én arra gondoltam, hogy ha X=10%, akkor egy min. 10% bányát tartó termelő ori fedezésekor nem számítana hogy mennyit fedezett eddig, tehát a lehető legolcsóbban fedezne területéhez mérten (még ez sem olcsó).

tehát a két javaslat ötvözetéből egy 6000 hekis, 15% bányát tartó, 50% fedezésű törpi fedezési költsége:

Ez számomra nagyon elfogadható és jó megoldásnak tünik.
Az X-valóban lehetne inkább 15%az szerintem egy jól termelő de még ne mextrém törpe lenne.

Xeper 01-14-2007 21:38

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 65867)
Szerintem egyáltalán nem kevés, hiszen 1 nap alatt több mint fél százalékot csökken a példámban a felfedezési arány.
De 10% bánya esetén is 138 kör alatt 15%-ról 14%-ra csökken a felfedezési hányad.

1 hét alatt ez nekem nagyon kevésnek tűnik... de az időarányos csökkenés nekem eleve nem annyira tetszik, mert így nem ügyesség-, hanem időfüggő ez a paraméter.

Xeper 01-14-2007 21:41

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 65874)
Ez számomra nagyon elfogadható és jó megoldásnak tünik.
Az X-valóban lehetne inkább 15%az szerintem egy jól termelő de még ne mextrém törpe lenne.

Ez az a rész, amit jól kellene belőni. Jogosan járjon a könnyítés, de ne túl erős %-ot követeljen meg...

-Fegya- 01-14-2007 22:07

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65870)

Xepi, jobban tetszik a Te javaslatod, mint az enyém. Kezdtem írni a javaslatot, aztán közbe számolgattam, mire befejeztem, a tiéd már rég kész volt. :)

A javaslatodat úgy módosítanám, hogy a felfedezési arányt változatlanul hagynám, de a területből levonnám a bányák mondjuk kétszeresét.
Így a példád így alakulna:
Te javaslatod : (5100/100)^1.6*(1+0*2)=540 katona
Én javaslatom (4200/100)^1.6*(1+0.5*2)=791 katona
Ez szerintem azért jobb, mert díjazza azt, aki alacsonyabban tartja a felfedezési arányt.

Természetesen a csökkentés nem mehet 2948 hektár alá.

Xeper 01-14-2007 22:21

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 65883)
Xepi, jobban tetszik a Te javaslatod, mint az enyém. Kezdtem írni a javaslatot, aztán közbe számolgattam, mire befejeztem, a tiéd már rég kész volt. :)

:)
Quote:

A javaslatodat úgy módosítanám, hogy a felfedezési arányt változatlanul hagynám, de a területből levonnám a bányák mondjuk kétszeresét.
Ez szerintem azért jobb, mert díjazza azt, aki alacsonyabban tartja a felfedezési arányt.

Egyrészt jogos, másrészt viszont így kicsit kevés talán pl a Senki által említett 80% fedezéssel küszködő törp esetén. Tehát ha van 80% fedezése (mert beverik, és növekszik az aránya), akkor 30% bánya körül kellene tartani, hogy ne legyen durva malusa a fedezésre. Ez viszont egy újabb beverési hullámot gerjesztene.
Így vagy teljes nullázás kelene, vagy -hogy tényleg értékeljük a tartott bányák mértékét- a bányákkal csökkentett mértékű, de egy reálisan nagy mennyiségű bánya arány mellett szerintem célszerű elérni a nullázást. (tehát pl nem bánya arány*2, hanem bánya*4, így 100% fedezés mellett 25% bányát tartva nullázódik a hátrány)

Wanax 01-14-2007 22:59

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 65809)
Süti, ha lehet, ne szólj bele, nem játtszol már!!! Körönként benézek A-ban, és nagyobb a védelmem mint amit te beírtál mégsem sikerül a védekezés mindig. Könnyű olyanba beleszólni amihez már nincs sok közöd. Szeretném látni mennyit játtszottál az új változások óta. Tudtommal egy grammot SE. Eszerint beszélj kérlek, azaz NE! - Az is kultúrérv, hogy azt mondod hogy én nem játtszok eleget azért történik velem ez. Köszönöm, hogy a módosítást azzal akarod kiütni a vágányról hogy engem fikázol, majd azzal akarod megkoronázni a postodat, hogy kijelented akkor foglalkoztam volna vele, amikor téma volt... Gratulálok a kultúra magas fokát bizonyítod azzal, hogy bár kértem, hogy ne ez legyen a témából, te rázendítesz a személyeskedésre. - vissza is kerültél megint a tiltólistámra...

Kiszaltam a temabol, mert nem jaccom es igy nem is lehet mar beleszolasom semmibe... megjegyeznem hogy a tamadosok kivedeset tudtommal nem befolyasoltak a felfedezesi szabaly modositasok! Es csak annyit kerdeznek meg a topicot latogatoktol hogy mi lehetett az irasomban olyan ami Senki jatekat irta le vagy egyaltalan utalas volt arra hogy neki olyan az orija! Ugy laccik hogy annyira nem ertek a kultur hulyesegekhez hogy csak na! :D

En olvastam egy problemarol es a tapasztalataimbol arra kovetkeztettem, hogy a torpet akkor szoktak allandoan beutogetni, ha irrealis felepitesu orival all le termelni es ebbol fakad az a problema hogy a felfedezes problemat okoz! Ha onnan kozelitem meg a promlemat hogy a jatek adta lehetosegekkel vedem meg az orszagomat akkor megszunik a problema es nem kell kivetelezni a torpe fajjal, mert ha megis megtesszuk akkor elszaporodhat a felfedezessel es banyakkal "olcsobban" felfedezo hadissa atalakulo torpek szama, es akkor majd a tobbi hadis fog "sirni" hogy ugyan mar neki is legyen olcsobb a felfedezes mert nem tudja athidalni a pontkulonbsegeket a tamadashoz pedig ő utne....

Xeper 01-14-2007 23:12

Quote:

Originally Posted by Wanax (Post 65888)
Ha onnan kozelitem meg a promlemat hogy a jatek adta lehetosegekkel vedem meg az orszagomat akkor megszunik a problema es nem kell kivetelezni a torpe fajjal, mert ha megis megtesszuk akkor elszaporodhat a felfedezessel es banyakkal "olcsobban" felfedezo hadissa atalakulo torpek szama, es akkor majd a tobbi hadis fog "sirni" hogy ugyan mar neki is legyen olcsobb a felfedezes mert nem tudja athidalni a pontkulonbsegeket a tamadashoz pedig ő utne....

Egy normális hadisnaka a fedezési aránya nem fog az egekbeszökni.... az eddigi javaslataink a bányáért fedező törpék fedezési arányának leszorítását segítenék. Szerintem nem érné meg sereges termelőnek lenni pusztán a fedezés miatt -ha mégis elszaporodnának, akkor a rajtuk élő seregesek is elszaporodnának, ergo a rendszer stabil marad :)

Wanax 01-14-2007 23:19

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65889)
Egy normális hadisnaka a fedezési aránya nem fog az egekbeszökni.... az eddigi javaslataink a bányáért fedező törpék fedezési arányának leszorítását segítenék. Szerintem nem érné meg sereges termelőnek lenni pusztán a fedezés miatt -ha mégis elszaporodnának, akkor a rajtuk élő seregesek is elszaporodnának, ergo a rendszer stabil marad :)

Azt hiszem nem ertettel meg.....

En arra gondoltam hogy ha bevezetik azt hogy a torpe a banyai utan olcsobban fedezhet fel akkor olcsobban lehet belole nagy hekis orit csinalni mint a tobbibol! Es tudtommal a full hadissal is meg fog tortenni hogy fedeznije kell hogy utol erjen tamadhato celpontot! De ha egy tope kihasznalja a felfedezesi "bonuszat" es utanna veglegesen lebontja az ossze banyait akkor igazan jo hadis lesz belole!!! Es nem lesz konnyu eloskodni egy 70% barakkal megaldott torpen, de akar fegyver termelo is lehet belole barmikor ha a helyzet ugy kivanja!

Xeper 01-14-2007 23:33

Quote:

Originally Posted by Wanax (Post 65890)
Azt hiszem nem ertettel meg.....

En arra gondoltam hogy ha bevezetik azt hogy a torpe a banyai utan olcsobban fedezhet fel akkor olcsobban lehet belole nagy hekis orit csinalni mint a tobbibol! Es tudtommal a full hadissal is meg fog tortenni hogy fedeznije kell hogy utol erjen tamadhato celpontot! De ha egy tope kihasznalja a felfedezesi "bonuszat" es utanna veglegesen lebontja az ossze banyait akkor igazan jo hadis lesz belole!!! Es nem lesz konnyu eloskodni egy 70% barakkal megaldott torpen, de akar fegyver termelo is lehet belole barmikor ha a helyzet ugy kivanja!

Teljes mértékben megértettelek az előbb is :)

Mí megvannak a bányái, addig igenis sokkla könnyebb célpont mint bárki más, tehát ha csak a fedezésre játszik,akkor eléggé rosszul teszi -hiszen nem lesz olcsóbb a fedezése semmiképpen egy 0%-ot fedező haisnál -aki ezáltal holtpontra jutva ugyanannyiért fedezhet. Ha lebontja a bányáit, akkor onnantól már rá is teljes mértékbe érvényes lesz a fedezési aránya, ami valószínűleg több lesz mint a vele párhuzamba vont hadisé, mert neki az induló bányákért is fedeznie kellett valószínűleg.
Tehát az elején kiszolgáltatottabb helyzetben lesznek, feljebb (bánya bontás után) pedig a későbbi fedezések érezhetően nehezebbek lesznek az ilymódon felvitt sereges törpök számára. Akinek ez megéri, az vagy szerencsés, vagy elszámolt valamit :)

-Fegya- 01-15-2007 09:20

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 65883)

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 65885)
:)

Egyrészt jogos, másrészt viszont így kicsit kevés talán pl a Senki által említett 80% fedezéssel küszködő törp esetén. Tehát ha van 80% fedezése (mert beverik, és növekszik az aránya), akkor 30% bánya körül kellene tartani, hogy ne legyen durva malusa a fedezésre. Ez viszont egy újabb beverési hullámot gerjesztene.
Így vagy teljes nullázás kelene, vagy -hogy tényleg értékeljük a tartott bányák mértékét- a bányákkal csökkentett mértékű, de egy reálisan nagy mennyiségű bánya arány mellett szerintem célszerű elérni a nullázást. (tehát pl nem bánya arány*2, hanem bánya*4, így 100% fedezés mellett 25% bányát tartva nullázódik a hátrány)

Ha valakit bevernek, akkor nem szabadna, hogy növekedjen a felfedezési aránya. Ez mindenképpen hiba, amit javítani kell. De egy hibát nem úgy kell korrigálni, hogy kitalálunk valami új szabályt, ami ellensúlyozza a hibát. :)

Továbbra is az a véleményem, hogy a felfedezési rátához ne nyúljunk. Így jutalmazzuk azokat a bányát tartó országokat (nemcsak törpét!), amelyeknek kisebb a felfedezési arányuk.

Úgy érzem, valamit elnéztél javaslatomban.
Javaslatom képlete:
((terület-bányák száma*2)/100)^1.6 * (1+fedezési arány*2)
Evvel a képlettel 6000 hektáron 25% bánya esetén 90%-s fedezési arány mellett kevesebb katona jön ki, mint a 6000 hektáros bányát nem tartó 0%-s fedezési arányúnál.
Ez így túl nagy csökkenés, ezért még azt is belevenném, hogy sohasem lehet a katonaigény kevesebb, mint a 0% fedezési arányú bányát nem tartó országnál. Lehet, hogy a bányák kétszeres szorzója is túl nagy és csökkenteni kéne.

Alba 01-15-2007 09:58

Nah,

Én elég sokáig törpe voltam az A ban, vna némi rálátásom.
Nekem az orim védelme nem volt kicsi.szerintem egy 40% barakk 15 torony egy nem törpének is szép védelem.
És simán átütöttek.egy ork-gnom játszva átüt egy ilyen országot.És nekem Senki ötelete tetszik leginkább.
Amit irtok az az hogy a törpének hogy lesz jobb.De mi van a többi fajjal?Nem hiszem hogy ha a törpén javítunk kkor jobb lesz az elfnek az embernek vagy a félelfnek.VElük miért ne lehet jatszani A ban?
A jelenlegi heylzet miatt persze értelmetlen, sőt eddig is az volt. Mert a hadis oriknak áll a zászló.

De ha csak egy átlagos elfet nézünk. Ő hogy megy fel? A törpe a 3. legerősebb hadis faj az A ban de mégse tud felmenni. Mert ha ütne nem lenne bányája.De az elf???

Senki 01-15-2007 11:26

Elmentek megint a felfedezés könnyítésébe... nekem tettszik hogy könnyebb legyen, de alapvetően nem is ezt akartam elérni, hanem azt, hogy legalább ahoz ne egyre több katona kelljen, hogy pótoljam a levert területeket... Úgy emelkedik a felfedezési rátám már 15%-kal többre, hogy összességében 2300 hektárral kevesebbem van, mint azóta, hogy bevezettük a számlálástés a fedezés drágulást. És bányák mellett ritkán sikerül a védekezés, abba meg ne menjünk bele, hogy mennyit kellene játtszani egyesek szerint, hogy ne legyen ez probléma...

arról nem is beszélve, hogy nem csak nyersanyagot kell megtermelni, hanem a fegyvert is és főleg az visz el területeket az országból...

All times are GMT +1. The time now is 22:36.