Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Minimum föld (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1305)

Synkel 01-12-2007 11:53

Minimum föld

Most, hogy a kék számosok, főleg akiknek sok van belőle, kénytelenek magasra kapaszkodni a fellépésért, úgy vélem kissé fel fognak torlódnia topban, bár lehet ebben tévedek. Ugye 5-ben a legszembetűnőbb a dolog, mert sok csoportban nagyon messzire el kell távolodni a mezőnytől, hogy pl a top1%-ot teljesíteni lehessen, ugyanakkor továbbra is max 600 hektár földet vihet magával a fellépni szándékozó ország. A jelenlegi feltételek mellett 1-2 ori felverekszi magát magasra, aztán a földjét leadva a többinek, azok munka nélkül, mondhatnám jksz-el teljesítik a számukra rendelt feltételeket.
Ugyanez igaz a termelő társaságokra. Ha némely tag fellép 4-be, a földje ott marad, mert neki nincs rá szüksége a továbbiakban, és a helyét rögtön átveheti egy cimbora, akitől adott esetben majd visszakapja...

Azt javaslom, hogy az A és B csoportok mintájára kerüljön bevezetésre a minimum föld fogalma a lentebbi csoportokban is. Tudom, hogy ez a gondolat is ugyanazon érdekeket sérti amit a maximum földes, bár ezt nehezebb elütni azzal, hogy kérek-e játék megnyerése gombot is az orimba...

Killer 01-12-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 65246)
Most, hogy a kék számosok, főleg akiknek sok van belőle, kénytelenek magasra kapaszkodni a fellépésért, úgy vélem kissé fel fognak torlódnia topban, bár lehet ebben tévedek. Ugye 5-ben a legszembetűnőbb a dolog, mert sok csoportban nagyon messzire el kell távolodni a mezőnytől, hogy pl a top1%-ot teljesíteni lehessen, ugyanakkor továbbra is max 600 hektár földet vihet magával a fellépni szándékozó ország. A jelenlegi feltételek mellett 1-2 ori felverekszi magát magasra, aztán a földjét leadva a többinek, azok munka nélkül, mondhatnám jksz-el teljesítik a számukra rendelt feltételeket.
Ugyanez igaz a termelő társaságokra. Ha némely tag fellép 4-be, a földje ott marad, mert neki nincs rá szüksége a továbbiakban, és a helyét rögtön átveheti egy cimbora, akitől adott esetben majd visszakapja...

Azt javaslom, hogy az A és B csoportok mintájára kerüljön bevezetésre a minimum föld fogalma a lentebbi csoportokban is. Tudom, hogy ez a gondolat is ugyanazon érdekeket sérti amit a maximum földes, bár ezt nehezebb elütni azzal, hogy kérek-e játék megnyerése gombot is az orimba...

mivel a cél ugyanaz nekem ez is tetszik!:D

dreaman68 01-12-2007 15:48

nekem is tetszik ez is támogatom

Kisbér 01-12-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 65246)

Ezt a maximum földes ötleteddel ellentétben maximálisan támogatom :D

-Fegya- 01-12-2007 19:58

Értelmes javaslat.
Azért is jó, mert egységesebb lenne a hodito.
Én is támogatom.

Senki 01-14-2007 11:50

"tettszik, gondolom ezt úgy akarod elérni, hogy akármeddig lehet most is ütni, de leadni nem adhatsz le földet lépés előtt :) -legalábbis remélem erre gondoltál, mert ezt támogatom... tehát termelni lehessen 3k hekin 5. szinten is, de leadni ne lehessen a földet.

De picit lehetne bütykölni a dolgot: a minimum 80% földszámolás csak 750 heki fölött induljon el (ennek a 80%-a az a 600 hekis max föld) azaz, ha e fölé mész nem adhatod le csak a területed 20%-át, akár szándékoltan teszed (ejnyebejnye persze, de sokan nem buknak le) akár nem. Pontosabban ez 5. szintre... szóval minden szinten (kivéve 2 és 1 ) úgy kellene elindítani a minimum földes számlálót, hogy a max felvihető föld 125%nál induljon... azaz amikor ez a feljutási tag számolni kezd, akkor legyen az ország annyi területen, aminek a minimum 80%-a a max felvihető föld a szinten."

- elsőre ezt gondoltam, de jobban csavargatva a dolgot ez jön le: aki termelni akar, az felmegy és le se jön vagy lemegy nullázni a top30% köreit és újra felüti magát, a felhalmozott gazdát cserélgető föld nem szűik meg, csak a termelő országok nem fognak lépni, hanem közvetítőkkel vitetik tovább a pénzt, így viszont, persze a JKSZ csúnya, de tényleg nem lesznek feleresztve azok akiknek nagy a számuk, mert azoknak ki kell vinniük a császár felé azta hatalmas plussz földet a csoportból, ergo a termelő nem fogja azt viszontlátni többet, tehát nem tudja "kölcsön" adni, ezért mindent megtesz hogy ne jussanak a közelébe, amiben persze könnyű dolga van.

tehát sem azt nem támogatom, hogy ne lehessen felmenni magasra, mert a számláló nem engedné a császár felé leadni (mert akkor lehetetlen kijutni egy ilyen csoportból nagy kék számmal, aki termel, azt meg nem is érdekli) se azt, hogy csak leadni ne lehessen. Mindkettő a szabály kikerülését erőszakolná ki, ha lehet még kevésbé tiszta módszerekkel, mint ahogy most dolgoznak. Nem egészséges a mostani helyzet, de ez se megoldásk, sőt még rontana is a helyzeten. Nem támogatom.

Synkel 01-14-2007 12:03

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 65706)
"tettszik, gondolom ezt úgy akarod elérni, hogy akármeddig lehet most is ütni, de leadni nem adhatsz le földet lépés előtt :) -legalábbis remélem erre gondoltál, mert ezt támogatom... tehát termelni lehessen 3k hekin 5. szinten is, de leadni ne lehessen a földet.

De picit lehetne bütykölni a dolgot: a minimum 80% földszámolás csak 750 heki fölött induljon el (ennek a 80%-a az a 600 hekis max föld) azaz, ha e fölé mész nem adhatod le csak a területed 20%-át, akár szándékoltan teszed (ejnyebejnye persze, de sokan nem buknak le) akár nem. Pontosabban ez 5. szintre... szóval minden szinten (kivéve 2 és 1 ) úgy kellene elindítani a minimum földes számlálót, hogy a max felvihető föld 125%nál induljon... azaz amikor ez a feljutási tag számolni kezd, akkor legyen az ország annyi területen, aminek a minimum 80%-a a max felvihető föld a szinten."

- elsőre ezt gondoltam, de jobban csavargatva a dolgot ez jön le: aki termelni akar, az felmegy és le se jön vagy lemegy nullázni a top30% köreit és újra felüti magát, a felhalmozott gazdát cserélgető föld nem szűik meg, csak a termelő országok nem fognak lépni, hanem közvetítőkkel vitetik tovább a pénzt, így viszont, persze a JKSZ csúnya, de tényleg nem lesznek feleresztve azok akiknek nagy a számuk, mert azoknak ki kell vinniük a császár felé azta hatalmas plussz földet a csoportból, ergo a termelő nem fogja azt viszontlátni többet, tehát nem tudja "kölcsön" adni, ezért mindent megtesz hogy ne jussanak a közelébe, amiben persze könnyű dolga van.

tehát sem azt nem támogatom, hogy ne lehessen felmenni magasra, mert a számláló nem engedné a császár felé leadni (mert akkor lehetetlen kijutni egy ilyen csoportból nagy kék számmal, aki termel, azt meg nem is érdekli) se azt, hogy csak leadni ne lehessen. Mindkettő a szabály kikerülését erőszakolná ki, ha lehet még kevésbé tiszta módszerekkel, mint ahogy most dolgoznak. Nem egészséges a mostani helyzet, de ez se megoldásk, sőt még rontana is a helyzeten. Nem támogatom.

Szal akkor a sokszámos fordulás nehezítése elvezet oda, hogy kizárólag az fordulhat, aki kellőképpen benyalja magát a topos termelőkhöz. És szerinted ez rendben is van így...
A termelők valószínű télleg nem fognak fellépni, mert nem hagyják veszni a földjüket, hanem leutalják a pénzt, és más majd elviszi. De ez most is így megy sajna.
A javaslat szerint aki elég ügyes és kitartó felmehet magasra termelni, de legalább a sokszámosok fölös területe kikerül a csoportokból, amit nagyon nem tartok hátránynak, főleg 5-dik szinten.
Ha meg a jksz nagyon eldurvul a sokszámosok ellehetetlenítésére, talán valami végre történni fog a jelenleg is közismert, de sajnálatos módon elfogadott csalások kiküszöbölésére.

Senki 01-14-2007 12:21

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 65709)
Szal akkor a sokszámos fordulás nehezítése elvezet oda, hogy kizárólag az fordulhat, aki kellőképpen benyalja magát a topos termelőkhöz. És szerinted ez rendben is van így...
A termelők valószínű télleg nem fognak fellépni, mert nem hagyják veszni a földjüket, hanem leutalják a pénzt, és más majd elviszi. De ez most is így megy sajna.
A javaslat szerint aki elég ügyes és kitartó felmehet magasra termelni, de legalább a sokszámosok fölös területe kikerül a csoportokból, amit nagyon nem tartok hátránynak, főleg 5-dik szinten.
Ha meg a jksz nagyon eldurvul a sokszámosok ellehetetlenítésére, talán valami végre történni fog a jelenleg is közismert, de sajnálatos módon elfogadott csalások kiküszöbölésére.

Nem, nincs rendben, de a szabálymódosításod nékül is mindenki látja mi van, csak legfeljeb nagyokat sunyítanak itt a fórumon róla, de ha ezt bevezetjük akkor benyalni se tudnak a sokkékszámosok, sőt tűzzel vassal irtva lesznek a top közeléből, mert a fenének akarnak ezek a srácok veszteni az összekotort hektárokból. Kis JKSZ vs. mégtöbb 'rosszabb' JKSZ a választási lehetőség. Két rossz közül a kisebb rossz, ha hagyod az egészet a levesbe, és valahogy másként próbáljuk megoldani. Nem mondom, hogy könnyű találni megoldást, de ezt végiggondolva csúnyábbat látok, mint ami van. Mert így legalább megkapják a szimpátiát a sok kékszámmal, és fel tudnak menni arra két hétre, ami kell. Legalábbis Tuvalut nem láttam itt panaszkodni például ami talán azt is jelentheti, hogy megoldódik a gondja V-ben... a többit nem kell firtatni lehet sejteni. Vagy küzd és marha lassan jut fel, vagy segítenek neki kicsit. Ha segítik, akko rnem viszi ki a földjét, ha nem akkor kiviszi. Egyértelmű, jelenleg a probléma megoldja magát, ha nem is szépen, de megteszi, míg ha ebbe belenyúlunk akkor sajnos több akadályt gördítünk az egészbe és több tisztességetlen játékot, mint amennyit megoldanánk. De ez az én véleményem, gondoltam megosztom veletek, legfeljebb leszavaztok, nem kell rögtön letámadni.

Grabi 01-14-2007 12:51

3490 5/V Tuvalu 213176

szerintem megoldódott :)

amit meg Senki ír az tök jogos. ha ilyen lesz a termelők csoportjainak nem lesz érdeke felengedni senkit, sőőőt az lesz, hogy lesz egy határcsapat, aki nem enged fel senkit az ég adta világon. a termelők meg vígan éldegélnek majd 0 barakkal és végtelen topkörig. úgyis visszaépítik a házakat és folyamatosan leutalgatnak.
ez még szerintem nem annyira elterjedt, de ezzel sokkalta jobban el lesz terjedve.
szóval ahogy leírta senki vagy a kisebbik jksz, hogy állandó földleadás vagy a nagyobb kék számosok/mások teljes ellehetetlenítése.

Alba 01-15-2007 08:13

Lehet hogy én vgayok hülye de nem értem amit Synk mondd.

Ha én mondjuk ös csopiban vagyok 1100 hektaron mondjuk a minimumom 900 hktar akkor hogy lépek fel 600 hekin?Azt nem értem.Vagyilyenkor tartanom kell +300 üreset.

Én nem támogatom ezt.Aki tegyük fel a top1 ba akar kerülni az mar évek óta játszik el fogja érni.Lehet hogy nem 1000 kör alatt de menni fog neki.
Már ha csak azt nézem hogy aki max hekin lépked az állandóan a top15-20 ba érkezik meg szinte minden csoportban.Ne már hogy onnan egy kék 5-6 os orinak megoldhatatlan feladat elérni a tetejére.Főleg ugy hogy valószínűleg elég sok ismeőse jó szövije meg miegymása lehet enniy idő után.

Grabi 01-15-2007 11:11

nem, akkor nem adja le a földet, amivel állando marad a föld, csak más viszi, hanem leadja a császárnak. és a következő generációnak fedeznie vagy ütnie kell a plussz földet.

"top1 ba akar kerülni az mar évek óta játszik el fogja érni.Lehet hogy nem 1000 kör alatt de menni fog neki."

ez viszont nem igaz. csak kapcsolatokkal és jksz-el lehet első.
a mondat második fele tök igaz

Alba 01-15-2007 11:55

Grabi ne mondd hogy lehetetlen a top1 be kerülés...Semi sem az.Enyni erőből azt mondanánk a Hodito értelmetlen mert sose leszek 1A ban az eslo mert nem lehet.

Aki barmilyen csopiba a top1 akar lenni az szenvedlyen meg érte.

mellékesen 3-4 szeélyiség után már ugysincs szinte hasznod a következőből :D

Synkel 01-15-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 65911)
Lehet hogy én vgayok hülye de nem értem amit Synk mondd.

Ha én mondjuk ös csopiban vagyok 1100 hektaron mondjuk a minimumom 900 hktar akkor hogy lépek fel 600 hekin?Azt nem értem.Vagyilyenkor tartanom kell +300 üreset.

Én nem támogatom ezt.Aki tegyük fel a top1 ba akar kerülni az mar évek óta játszik el fogja érni.Lehet hogy nem 1000 kör alatt de menni fog neki.
Már ha csak azt nézem hogy aki max hekin lépked az állandóan a top15-20 ba érkezik meg szinte minden csoportban.Ne már hogy onnan egy kék 5-6 os orinak megoldhatatlan feladat elérni a tetejére.Főleg ugy hogy valószínűleg elég sok ismeőse jó szövije meg miegymása lehet enniy idő után.

Ha vagy 5-ben 1100 hekin, akkor se tudsz 600 hekinél többet vinni magaddal, ha a fene fenét eszik. Én azt mondtam, hogy a fennmaradó 500 hekidet ne tudd leadni ismerősöknek, illetve legfeljebb csak egy részét. A sok számosok meg úgyszintén, vigyék ki a csoportból azt a földmennyiséget amivel rendelkeznek, különben az egész kék számos nehezítéses mizéria egy bazi nagy jksz-be torkollik. Minimum földet már az eredeti megbeszélés kapcsán is javasolt valaki ugyanezen megfontolásból, csak akkor elsiklottunk felette.

Alba 01-16-2007 09:50

Ha én 5 be 1100 hekin vgayok és ugye 600 on kell lépni világos hogy leadom a földet a cimborámnak. Mindeki ezt csinalja meg ha nem etikus akkoris .Lehet ezt jksz ne hivni vagy barminek de szerintem nem az.
Van egy szövim aki mindehol az es nekem nincs is hasznom belőle ha ő felmegy egyszerűen egy ures orit bever.

Mindeezek mellet ha már ezen fentakadunk akkor sokkal nyilvánvalóbb jksz ek is vannak amikert szinten nem jár bünti.

És hogy nem támogatom az öteletet mert szerintem ne maz a cél hogy egy csoportban mindeki a fellépési területen torlódjon, megértem és valahol ellenzem is a földleadást.

porika 01-17-2007 08:14

Ez jó ötlet. Bár nem százalákban állapítanám meg, hanem maximálisan 1 ütésben. Ha valakit többször megtudnak ütni akkor valami baj van az orijával.

Alba 01-17-2007 09:33

Én mar volt hogy utottem nem 1 et és közel se volt semmi megbeszélés.Egyszerűen keresztveretem.Hogyan derited ki hogy ő földet adott nekem vagy én volt jokor johelyen???Szerintem sehogy...

Synkel 01-17-2007 14:21

A % tökéletesen mefelel. Ha 5 sereggel keresztbe vernek, akkor se ragadtál csapdába, hogy emiatt nem tudsz fellépni. Szal ennyi földet továbbra is leadhatsz a haveroknak. Viszont ha te 3000 hekin termelsz, max 600-at adj le a többieknek, ne 2400-at. Szerintem.

Senki 01-17-2007 16:06

Synk, nem az alapötlet rossz. Nem technikailag rosz, hanem az vele a baj, hogy azzal ellentétes hatást vált ki,amit te el akarsz vele érni, a termelők meg fentmaradnak és úgy se fognak elmenni onnét, pláne ha nem adhatják le a földjüket.

Synkel 01-17-2007 19:16

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 66467)
Synk, nem az alapötlet rossz. Nem technikailag rosz, hanem az vele a baj, hogy azzal ellentétes hatást vált ki,amit te el akarsz vele érni, a termelők meg fentmaradnak és úgy se fognak elmenni onnét, pláne ha nem adhatják le a földjüket.

Szerintem akkor se jó megoldás, hogy hagyjunk némelyeket szépen tovább csalni, mert sokkal jobban csalnának, ha változtatnánk a dolgon.
Nézd távlatilag. Mennek felfele a sokszámosok, és visznek fel magukkal iszonyat mennyiségű földeket. Ha leadhatják, gyakorlatilag földbeszállítót csináltunk belőlük a multisoknak, azok meg mehetnek fel 10k hekire 5-ben, meg messze afölé. Így akkor a sokszemes nehezítés elérte a célját?

Arrakis 01-18-2007 03:40

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 66592)
Szerintem akkor se jó megoldás, hogy hagyjunk némelyeket szépen tovább csalni, mert sokkal jobban csalnának, ha változtatnánk a dolgon.
Nézd távlatilag. Mennek felfele a sokszámosok, és visznek fel magukkal iszonyat mennyiségű földeket. Ha leadhatják, gyakorlatilag földbeszállítót csináltunk belőlük a multisoknak, azok meg mehetnek fel 10k hekire 5-ben, meg messze afölé. Így akkor a sokszemes nehezítés elérte a célját?

Ezzel teljesen egyetértek, amelyik meg esetleg nem szeretne csalni, az adhat le számot, vagy meggebedhet.
A szándékkal is ugyanúgy mint a max földes javaslatnál itt is egyetértek, viszont a reakciók jogosak.
Nem igazán oldaná meg a problémát a javaslat, de hogy őszinte legyek sztem semilyen más sem. Mert a forrása az egésznek az emberkék mentalitásában keresendő. Úgyis mindig a csókos, haver, meg puszipajtás fog, tud odajutni könnyen, illetve küzd keményen az odakerülésért aki nem az.
Az hogy ez egyes csopikban majdnem lehetetlen dolog megint más tészta.
Szinte le van osztva, hogy melyik klán melyik csopiban termel, milyen ellátási csatornája van, ez bármilyen módosításra meg tudna változni?
S ezt nem is a játék, hanem a játékosok alakították ki maguknak így, s bármilyen nemű szabálymódosítást azonnal le is reagálnának a játékosok a saját érdekeiknek legmegfelelőbben.
Ha az mind nem lenne, amit írsz, azt én is sokkal helyesebbnek gondolnám, de nem hiszem, hogy megváltozik valaha.
Marad az egy eszköz, amit lehet tenni, ütni vágni a népet, aztán ha néha becsusszannak dolgok, pl volt kv előtt szabiról felbukkanó mf ori, aki 0 tolival felmért, s lecsapott, akkor az ilyet megkeresni, s még inkább ütni vágni kell.
És lépésnél a plusz földet a császárnak leadni:)
Múlt hónap végefelé lépkedtem, 3 orival 1950 hekit küldtem a császárnak.
Meglátásom szerint ennél többet nem igen lehet tenni, ha van ötlet én istenbizony elgondolkodom rajta, s ha jó megfogadom.

Xeper 01-18-2007 23:08

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 66158)
Ha én 5 be 1100 hekin vgayok és ugye 600 on kell lépni világos hogy leadom a földet a cimborámnak. Mindeki ezt csinalja meg ha nem etikus akkoris .Lehet ezt jksz ne hivni vagy barminek de szerintem nem az.
Van egy szövim aki mindehol az es nekem nincs is hasznom belőle ha ő felmegy egyszerűen egy ures orit bever.

A szememben a 2. legelítélendőbb csalás a földátadás (a JKSZ után). Pénzt át lehet tolni szövetségesnek, hekit nem... ez nem véletlenül van így. Ha meg nem szövetségesnek juttatsz akármit, az csalás. Minden vagyoni juttatás végcélja az, hogy területet szerezz... ha a területet egyenesen 'utalod', az a vagyoni csalások teteje.
Tehát teljesen egyetértek Synkel javaslatával, a nagy területű országok ne adhassák le havernak a földet! Ennek egy járulékos haszna még, hogy a jövőbeni leendő nagytermelők kisebb terülteű országokkal futnak össze, mert 'ürül' a csoportból egy csomó terület, csökkennek a méretek, tisztul a játék -remélhetőleg :)

Alba 01-19-2007 10:17

Az én szemembe nmeg ez ne makkora bűn xep.Ennél vannak sokkal de sokkal durvábbak.Felépek egy csoportba tamadok.Kapok 3 levelet hogy nem kéne.Es nyitnak ram 4-5 terkaput.Ez baratok közt is legalabb 3 szövi...

De a témához visszatérve egy támadásokon alapuló játéknál ne legyen már megmondva hogy én mekkora földön vagyok.
Velem esett meg hogy egy topos ori lépni akart es adott le földet de észrevettünk es mi is ramentünk.Ilyenkr mi a helyzet.ADott le földet de nem annak akinke akarta...

Valezius 01-19-2007 10:25

Nem tetszenek ezek a javaslatok (maximum, minimum föld), az érveket már elmondták.
Azzal egyetértek, hogy hadis szövik ne ugorjanak ki szabadság alól, ha veszély van, erre talán jó megoldás lenne, ha hosszabb szabadság után valamennyi időt védelem alatt kéne tölteniük, természetesen piac nélkül.

Alba 01-19-2007 11:18

Van egy megoldas ami nem maximalizálja és minimalizálja a földet de nem is kell.
Eddig ha a topköröd magas volt esett moral és gyujtogattak de csak házat és barakkot.Semmi mast.
Egyszerű hogy a topkör növekedésével a gyujtogatás is nő.Ha jol tudom akkor most ez a moraltol függ és semmi köze a topkörhöz.
Igy lehet extrem orszgágit csianlni ha valaki tud, de a cél nem ennem a megakadáylozása hanem az, hogy egy ilyen ország ne csücsüljön ott ameddig akar.

De ha a háton barakon kiívül más is ég es az topkör növekedésével araányosan egyre többm, akkor nem fog ottmaradni sokáig.

Vélemény?

Arrakis 01-19-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 67066)
Van egy megoldas ami nem maximalizálja és minimalizálja a földet de nem is kell.
Eddig ha a topköröd magas volt esett moral és gyujtogattak de csak házat és barakkot.Semmi mast.
Egyszerű hogy a topkör növekedésével a gyujtogatás is nő.Ha jol tudom akkor most ez a moraltol függ és semmi köze a topkörhöz.
Igy lehet extrem orszgágit csianlni ha valaki tud, de a cél nem ennem a megakadáylozása hanem az, hogy egy ilyen ország ne csücsüljön ott ameddig akar.

De ha a háton barakon kiívül más is ég es az topkör növekedésével araányosan egyre többm, akkor nem fog ottmaradni sokáig.

Vélemény?

Ez már sokkal életképesebbnek tűnik, mint az eddigiek, én támogatom.
Mondjuk sztem elég a barakk, ház, pont abból a megfontolásból, amiért ezek gyulladtak eddig is, hogy könnyebben lejöjjenek onnan, ha nem tudják fogni a sereget. Ha megoszlik az összes épülettípusra a gyújtás, akkor kisebb lesz a barakkgyújtási arány.
A viszont az nagyon tecc, hogy a top körök, s a gyújtogatási ráta egy hiperbolát írjon le.
Így nem vagy rákényszerítve, hogy lépj, de egy kicsit mégis rugdalják a hátsód, s addig tudod tenni, amíg elég aggilis vagy, s bírod.

Arrakis 01-19-2007 12:11

de azért kicsit legyen kinyújtva ez a ráta, szal ne az legyen, mint most, hogy 1800nál panaszkodnak, 2k topkörnél már gyújtogatnak, 2.2nél meg 0 a morálod... szal ez is durva:D

Nem a jelenlegi rendszert szűntetném meg teljesen, hanem az örökkévalóságig otthagyott termelőket szedném le.
Bár ez a multisoknak ártana, a jkszeseket viszont segítené, szal vmit még mellé a földleadósdira is ki kéne találni.
A nélkül sajnos egy teli kalapot sem ér.

Szecsa 01-19-2007 12:13

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 67066)

Vélemény?

Az alapelgondolás nem rossz.
En akkor is csak a barakk+haz gyujtasaban eleget látok.
En olyan elgondolásra gondoltam, hogy ugye 1800 top kör felett kezd romlani a morál.
A gyujtogatast ugy allapitanam meg, hogy
3000 top kör alatt 1 épület / kör
3000 top kör felett 3 epület / kör,
4000 top kör felett 4 epület / kör,
5000 top kör felett 5 épület / kör

stb stb

Nyilvan igy is fenttarthato az ori, de lenyegesen nehezebben, mint a jelenlegi rendszerben :)

Xeper 01-19-2007 12:16

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 67048)
Az én szemembe nmeg ez ne makkora bűn xep.Ennél vannak sokkal de sokkal durvábbak.Felépek egy csoportba tamadok.Kapok 3 levelet hogy nem kéne.Es nyitnak ram 4-5 terkaput.Ez baratok közt is legalabb 3 szövi...

De a témához visszatérve egy támadásokon alapuló játéknál ne legyen már megmondva hogy én mekkora földön vagyok.
Velem esett meg hogy egy topos ori lépni akart es adott le földet de észrevettünk es mi is ramentünk.Ilyenkr mi a helyzet.ADott le földet de nem annak akinke akarta...

Igen, erre írtam, hogy a JKSZ az első helyezettem :)
Az meg nincsen megmondva hogy mennyi területed legyen, csak ha már valamit elértél, akkor ahhoz képest teljesíts valamit. --> minimum föld. Szerintem teljesen logikus :)

Arrakis 01-19-2007 12:19

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 67077)
Az alapelgondolás nem rossz.
En akkor is csak a barakk+haz gyujtasaban eleget látok.
En olyan elgondolásra gondoltam, hogy ugye 1800 top kör felett kezd romlani a morál.
A gyujtogatast ugy allapitanam meg, hogy
3000 top kör alatt 1 épület / kör
3000 top kör felett 3 epület / kör,
4000 top kör felett 4 epület / kör,
5000 top kör felett 5 épület / kör

stb stb

Nyilvan igy is fenttarthato az ori, de lenyegesen nehezebben, mint a jelenlegi rendszerben :)

Úgy látom nagyon egy véleményen vagyunk, pedig össze sem beszéltünk:D
Ezzel a saccra megadott gyújtással ki is egyeznék, 5k topkörnél napi 120 épület az már elég tisztes.
Ezt korrektnek tartom, de mondom, ettől csak a földleadósdi erősödne meg, s ugyanaz lenne a helyzet, csak mindig más orija termelne ugyanazoknak az embereknek. Szal e mellé arra is kéne vmi mallusz.

Szecsa 01-19-2007 12:28

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 67080)
Ezt korrektnek tartom, de mondom, ettől csak a földleadósdi erősödne meg, s ugyanaz lenne a helyzet, csak mindig más orija termelne ugyanazoknak az embereknek. Szal e mellé arra is kéne vmi mallusz.

Minimum föld.
Más ötletem nincs egyelőre, de gondolkozom :)

Synkel 01-19-2007 17:38

A-ban és B-ben van minimum föld, szerintem lennie kéne lentebb is. Emellé tetszik a fokozott gyulladás is, bár 5k topkörnél a magam részéről keveslem a körönkénti 5 épületet.

Penya 01-19-2007 22:45

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 67133)
A-ban és B-ben van minimum föld, szerintem lennie kéne lentebb is. Emellé tetszik a fokozott gyulladás is, bár 5k topkörnél a magam részéről keveslem a körönkénti 5 épületet.

Egyetértek, lehetne azt növelni, úgyis olyan irdatlan mennyiségű pénzt termelnek nem hinném h ez elég lenne.

skiti 01-23-2007 22:12

a minimum föld ragozása ha a toppos földleadást akarod vele ellehetetleníteni teljesen halott ötlet lássátok be...
ha mondjuk rólam lenne szó, (amit szükségesnek érzek leszögezni hogy nem így van:DDD, csak képes vagyok más fejével gondolkodni) és 5k hekin írom a tekit, akármeddig is, és lépni akarkok, naná hogy leadom a földet előtte...
ezer évig írtam termeltem fennt, leadom a zsét is, zérózok, majd lépek 1k kör múlva a zérózott orival.
szélmalomharcot vívtok...
tenni kell valamit, tenni akartok valamit?
egész másban kellene gondolkodni.
próbáljatok meg eljátszani a gondolattal, hogy esetleg nem mindenki csal aki feljut, esetleg csak nem zavar sok vizet, és nem bántják, vagy mittudom én.
szóval valaki felmászik szabályosan.
elméletben lehetséges, ha úgy dönt hogy akárhány K kört rááldoz erre.
mikorra ér fel?
700 heki után keményen fedeznie kell.
felér mondjuk 1 év alatt?
számoljatok már!
az hány toppkör?
azért mert vannak akik csalnak lehetetlenítsük el azok játékát is akik önerőből jutnak fel? olyanbá tűnik hogy pont azt akarjátok ellehetetleníteni hogy szabályosan is fel lehessen mászni.
ha pl pont nektek kellene felmenni a csopi élére szabályosan?
esetleg a 100. személyiségetekért?
biztos hogy senki nem fog az utatokba állni, csak a nehezítések amiket kicsikartok.
persze ez mind csak feltételezés, lehet hurrogni hogy idealista vagyok...
de ha van olyan, akár csak elméletben aki SZABÁLYOSAN menne fel?
gyujtassuk rá az orit mire felérne?
mert fellépési határ felett minden termelő csaló?
és ha csak egy van köztük aki nem?
akkor kivel baszunk ki?
azzal akinek 100 mrd-ja van a csopiban?
okoztunk nekik egy kis kényelmetlenséget, na és...
nem mondom hogy nekem van jóbb ötletem, de ez csak egymás hergelése

TDK 01-23-2007 22:56

lehet, hogy csak én nem jártam olyan csoportban, vagy csak még nincs elég kék számom, és ezért nem kell annyira magasra mennem, de tegyük fel, hogy a sok személyiséges orik feltorlodnak bizonyos helyeken, mert nem tudnak szintet lépni, és nem engedik öket feljebb hekiben.

erre nem lehetne az a válaszstratégia, hogy összeáll 4 db sokszemélyiséges ori, és szépen leütik akik blokkolnak?
azt még megértem, hogy egy magányos orit ki lehet késziteni, de egy szövivel már nem lenne ilyen könnyü dolguk

Xeper 01-23-2007 23:43

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 68851)
a minimum föld ragozása ha a toppos földleadást akarod vele ellehetetleníteni teljesen halott ötlet lássátok be...
ha mondjuk rólam lenne szó, (amit szükségesnek érzek leszögezni hogy nem így van:DDD, csak képes vagyok más fejével gondolkodni) és 5k hekin írom a tekit, akármeddig is, és lépni akarkok, naná hogy leadom a földet előtte...
ezer évig írtam termeltem fennt, leadom a zsét is, zérózok, majd lépek 1k kör múlva a zérózott orival.
próbáljatok meg eljátszani a gondolattal, hogy esetleg nem mindenki csal aki feljut, esetleg csak nem zavar sok vizet, és nem bántják, vagy mittudom én.
mikorra ér fel?
számoljatok már!
az hány toppkör?
azért mert vannak akik csalnak lehetetlenítsük el azok játékát is akik önerőből jutnak fel? olyanbá tűnik hogy pont azt akarjátok ellehetetleníteni hogy szabályosan is fel lehessen mászni.
biztos hogy senki nem fog az utatokba állni, csak a nehezítések amiket kicsikartok.
akkor kivel baszunk ki?

Több személyiséggel rendelkező orinak is top30%ban eltöltött 1800 kör után lázonganak a népei? Nem a szigorított %nak megfelelően?

Synkel 01-24-2007 02:12

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 68851)
mikorra ér fel?
számoljatok már!
az hány toppkör?
akkor kivel baszunk ki?

Szabályosan ment fel?, Rászánt egy évet? Gratula neki, nagyon ügyes volt, elfogadom, megeshet ilyen is. Azt viszont nem értem, miért kell neki utána hirtelen felcsapni csalónak, és a szabályosan megszerzett földjét megbeszélt ütések sorával leadni másnak... És azt se hiszem, hogy egy szabályosan játszani akarót ez a módosítás befolyásolná, ugyanis a földleadás jelen pillanatban is tiltott elvégre jksz. A-ban és B-ben számszerűsítve is van ez.

skiti 01-24-2007 09:27

félreértesz.
pont hogy azt mondom hogy ez a módosítás nem változtatna semmi.
attól hogy be is vezetik esetleg a minimum földet lejjebb nem változik semmi, ugyanúgy lesz földleadás, csak utána zérózzák az orit.
ujrázás előtt ugyanúgy lesz földleadás.
a felfedezésmódosítás is mire volt jó?
játszhatóbb lett tőle a hód?
még nagyobb érték lett a föld, nem szaporodtak az ütések, csak a termelők leverése, akik egyre kevesebben lesznek.
egyre több a bunker ori, sőt biztosan olyanok is vetemednek földleadásra akik eddig nem... főleg ujrázás előtt.
mi már csak ilyen leleményes nép vagyunk, minden szabályban megkeressük a kiskaput.
minél több a szigorítás, annál több a kisebb nagyobb csalás.
persze tudom hogy az a pár tucat emberke aki a szigorítások mellett érvel maga a megtestesült tisztesség, soha, évek alatt egyszer sem sumákolt semmit, egyszer sem adott le vagy vett át földet, egyszer sem üttetett vagy akart leüttetni senkit....
egyszer sem kapott utalást, vagy egy tippet hogy kit érdemes bepróbálni.
soha nem lépett be más orijába vagy kért meg mást hogy lépjen be az övébe.
de most komolyan srácok, kiről hinnétek el ezt?
jah, hogy a csalásnak vannak fokozatai, van a kis csaló meg a nagy csaló?
ez alakoskodás!
igazság bajnokai, gyüljetek össze, kérjétek meg atist hogy nyisson nektek egy szűz csopit, én meg majd figyelem hány ori érkezik onnan Y-ba, és 2 év múlva regelek oda egy orit, csak hogy megnézzem milyen értéken van a topp 1 ori.
gondolom a mondást mindenki ismeri: akinek nem inge...

Tami 01-24-2007 09:49

Már ne is haragudjatok ez is csak annak fáj aki nem tud feljutni a topba ha talán kitsit már megkell érte dolgozni akkor hozzunk rá szabályt mert nektek nem jó?:D
Na ne és ennyi erővel mind kis aproságra hozzasunk szabályt Atissal ami pl nekem vagy másnak nem tetszik és ezt had ne keljen itt részleteznem és elöbb nézzetek magatokba hogy ti sose csináltatok hasonlot mind földleadás vagy éppen elfogadás és sehol egy csopiba se igaz?:D

skiti 01-24-2007 10:03

synk, megragadom az alkalmat és bocsánatod kérem amiért megint a te topikodban fakadok ki!
nem az elvvel van bajom, a hód igeni legyen szabályos!
de attól hogy kiegészítjük még 10-100-1000 szabállyal nem lesz szabályosabb csak bonyolultabb!
az utóbbi évek legnagyobb öngólja például a szabi alatti hekivesztés volt...
kik vesztettek vele?
azok akik 10-20%-al a fellépési határ felett körbe mnt-zik a szomszédokat és termelgetnek.
a topp szempontjából? elértük hogy az évek óta szabis orik visszajöjjenek termelni. a határőröknek pedig kifejezetten kényelmes...
kicsit megpuhít, beföldez pár sereggel, leszabizik és ha ujra mászni akarsz szabi alatt szépen aládesik!

Synkel 01-24-2007 13:40

Quote:

Originally Posted by Tami (Post 68897)
Már ne is haragudjatok ez is csak annak fáj aki nem tud feljutni a topba ha talán kitsit már megkell érte dolgozni akkor hozzunk rá szabályt mert nektek nem jó?:D
Na ne és ennyi erővel mind kis aproságra hozzasunk szabályt Atissal ami pl nekem vagy másnak nem tetszik és ezt had ne keljen itt részleteznem és elöbb nézzetek magatokba hogy ti sose csináltatok hasonlot mind földleadás vagy éppen elfogadás és sehol egy csopiba se igaz?:D

Olvastad miről szól a topic? Lehet jó lenne mielőtt véleményt nyilvánítasz benne.
Tudom, te rettentő ügyes vagy, és felmész a topba. Tedd, semmi kifogásom ellene, de amikor L-be lépsz vesszen el a földed, ne add kölcsön senkinek, hogy majd úgyis visszakapod.

Skiti, igen, van kiskapu, mindenre van. Ezt a szabályt is ki lehet játszani, kivéve a kék számosoknak. Ők nem zérózhatnak, nekik meg kell legyen a földjük fellépéskor. Azaz egy se ajándék földön fogja összeszedni a top köreit, mert senki nem fog adni neki, ha nem kaphatja vissza.

All times are GMT +1. The time now is 17:06.