![]() |
Ország átadása nem anarchista csoportokban
Mivel mostanában vita tárgya más topicban, gondolkodjunk el rajta mi lenne ha a normál játék keretein belül is legálissá válna a megunt országok átpasszolása.
Bizonyos szabályok mellett természetesen. Pl: a főországénál nagyobb pontértékű, magasabb csoportban lévő orit nem lehetne átvenni. No ide össze lehet gyűjteni pro és contra az érveket. |
szerintem mind a kettő előkerült.
pro: -egy már megunt ország továbbvitele. jó a játékosnak, aki több orival jáccik és nem kell termelgetnie az elején, jó a hódnak a több vip smsért. kontra: - amit Ati mondott, hogy más megtermeli a pénzt, míg az új gazda a már megtermeltet viszi tovább, ami tényleg elgondolkodtató |
nekem tetszik az ötlet. :)
viszont azt nem értem, miért kellene ez a szabály: "a főországénál nagyobb pontértékű, magasabb csoportban lévő orit nem lehetne átvenni." |
Quote:
|
Quote:
de nekem is tetszik az ötlet. és végülis jó lenne ez a pontos szabály |
inkább legyen az a feltétel, hogy a legmagasabb szinten levő oridnál magasabb szinten levő országot nem vehetsz át. nekem így jobban hangzik...
|
En ellenzem, akinek kell ori, reggeljen egyet, es jatsszon vele....
|
Ebben az esetben az lehetne feltétel h rendelkeznie kell orival, mondjuk legalább a 4es szinten. Az miért baj ha átvenném mondjuk egy ismerősöm G s oriját amivel már biztos nem fog játszani de én mondjuk szeretnék?
|
Én nem is kérnék és nem is adnék oda országot, pont a folyamatos fejlődés a játék szépsége szerintem. Egyet értek Remedyvel, akinek kell regeljen és vigye fel odáig, a nehézségekkel együtt.
|
Quote:
|
A játékszabály alkotói is úgy gondolják, hogy ne adja-vegye senki más oriját... Ezzel speciel én is egyetértek :)
|
nekem nem tettszik az ötlet. Mert mi van ha én a VIPért orikat készítek elő és lepasszolom őket a VIP smsért a többi országomra... ez eddig anarchba ment, de most normálba is??? Nem, valahogy ez sántít nekem...
ha mégis beezetésre kerül akkor is tartom azt a feltételt, hogy a legmagasabb szintet megjárt országnál nem lehet magasabb szinten. érték mindegy szerintem. Úgy látom, hogy többet élnének vele vissza, mint amennyien rendeltetésszerűen használnák. |
Szerintem ez teljesen unfair lenne! Dolgozzon meg mindenki a maga országáért! Ez a játék lényege, ki tud feljebb és feljebb jutni saját erőből!
Szerintem ez tönkretenné a játékot! Kezdő vagyok, de ellenzem. (határozottan) |
aki odaadja a másiknak az országot az ugyanúgy megkűzdött érte, mint ahogy lehetősége van másnak is.
|
Quote:
|
Kinek hiáányzik az, hogy : "bi-bi-bi én vettem egy 6 személyiséges orit!" Megint kedvezni a gazdagoknak! Ez nem lenne jó szerintem!
(Elvele!!!) |
Quote:
|
Quote:
A full tápos orik csereberéét elkreülendő sztem meg lehetne azt csinálni hogy tulajdonos csere alkalmával 1 személyiségesre visszaálítani az orit és mondjuk a területéne 5-10% át elvesztené. + csak 1/a t megjárt ori tulaja lehetne vásárló stb. aki így akar néhány csopit átugrani az így is megvenné. Másrészről ha valaki arra akarja költeni a pénzét hogy orikat vásároljon az tegye. Engem nem zavar. Én se eladni se venni nem fogok de ettől függetlenül támogatom az ötletet. Mellesleg engem az sem zavarna ha néhány gazdag kezdő gyerek arra költi a pénzét hogy széttápolt orikat vegyen rengeteg tartalékkal. Előbb utóbb úgy is leütik és elviszik a pénzét és akkor már nem is ő hanem a többiek jártak jól. :D Ha meg azzal az orival megtanul rendesen játszani akkor egy jó játékossal gyarapodik a hódító. |
Quote:
még annyit hogy mivel nem lehet teljes listát átörökíteni, csak egy országot ezért nem is lehetne ez a vipért üzletelgetés mint aharcban, mert nem lehet levágni a listádrol az eladandó országot |
jó gondoljátok meg milyen fegyvert adtok a kezembe :P leamortizáljátok az orim no problém veszem a következőt és a következőt oszta végetek :P
Ez olyan mértékű csalásokat segít elő hogy az frenetikus. de elvégre már ugy is elkezdet anarchosodni a gyors is akkor mindegy ha abból is anarchot csinálunk :D |
Quote:
Egy példa: Egy ország vezetője kezdő játékos, átadja az országát egy tapasztaltabb játékosnak, hogy vigye át a nehéz helyzeteken, majd visszaveszi. Az egész ötletet, csak nagyon erős megkötésekkel tudnám elképzelni, de nem hiszem, hogy a megvalósulása egy ilyen zöldfülű játékos véleményén múlik, mint én. |
Quote:
|
Quote:
|
Ez nyilvan igy lenne :)
Amig normalba van, addig vissza lekotni nem lehetne a kesobbiekben :) |
Azért nem arra gondoltam hogy anarchot csinálunk a normál játékból ácsi!
Ha kapsz egy országot ismerőstől aki megunta, vagy vmi más okból nem tud tovább játszani azt szépen hozzá kötöt a tieidhez és mint más saját viszed tovább. Eleve nem tudsz akárhány orit átvenni mivel az 5.-en csak 1 a többi szintenként meg csoportonként csak 1 országod lehet. Továbbá én sem hiszem hogy a normál játékban egy sokszemélyiséges orit csak úgy lepasszolna akárkinek a gazdája. A témát azért vetettem fel mert máshol jelentkezett hogy ismerősöm megunta én viszont szivesen tovább vinném ha összekötöm a sajátommal lehet-e? probléma. És pont az ilyen adás-vétel jellegű "visszaélések" miatt gondoltam ezt szabályozni ha lehetséges. Az 1 személyiségesre visszaállítás pl el is gondolkodtató... |
Quote:
|
Quote:
|
ez nekem is tetszik, habár saját orit sose adnék oda, mert az az enyém, de át szívesen vennék.
amúgy a "pont"-oshoz azt fűzném hozzá, hogy aki még 5. szintnél följebb nem volt az vegyen át egy 1/A-s orit aztán 1 héten belül törölheti, mert nem tudja kezelni;) szóval szerintem nem az lenne a baj, hogy nem veheti át, hanem az, hogy nem bírná kezelni a magas hekiszám és az igencsak tapasztalt ellenfelek miatt. |
Quote:
Ez az egyedi elbírálás a lehető legrosszabb ötlet amit eddig hallottam:) Mer akkor kezdődik az, hogy bezzeg ők átvehetnek orit, én meg nem... Ellenzem az egészet. Aki nem akar játszani az orijával, az tegye szabira. Ha nagyon sokáig nem akar vele játszani, akkor azonosítás hiányában majd törlődik, senkinek nem fáj a feje érte. Ha sajnálja az addig belefektetett munkát, akkor megtesz annyit, hogy évente egyszer belép azonosítani. Akinek meg ország kell akárhol, az indítson egyet 5-ben, és vigye oda ahol szüksége van rá. |
ezzel mondjuk egyetértek, hogy mindenki "dolgozza" fel magát addig, amíg akarja.
|
Quote:
|
Quote:
Nem fogod elhinni, regisztráláskor elfogadod, hogy reklamációnak helye nincs a supp vagy az ADMINok döntésével kapcsolatban, mégis folyamatosan reklamál mindenki:) |
Quote:
Reklamációnak helye nincs!! És ha valaki mégiscsak reklamál akkor el lehetne küldeni a főmenü képét ahol paintel nagy nagy vastag piros vonallal ez be is van karikázva. :D |
Quote:
|
Most lehet nehanyan megkoveznek.
A javaslatom annyi lenne, hogy csak olyan orit lehessen bekapcsolni, amely nincs magasabban mint az aktualis szintlepesi hatar. (Nyilvan a visszabontasos modszer, ami feljutaskor ervenyes az itt is legyen mint lehetoseg) Ezzel megelozheto, hogy tobb ezer hekis orit bekapcsoljon magahoz egy olyan 1/A-s jatekos, aki magasabbra elért mint mondjuk 6-7 ezer hektár. Persze, a dolog meg is kerülhető, miszerint visszabontja 600 hekisre, majd ujraepiti, de hát tegye, ha vallalja :) Koztudottan ezek sokszor eletkeptelen orik, es valoszinuleg nem fogja tudni visszaepiteni. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
- 5.-en reggelt friss orinak semmiképp nem engednék orit átvenni... lásd fő ország szintjéhez nagyságához kötött feltétel - Add el vagy szétütünk fenyegetőzések sem hinném hogy beleférnének majd a szabályosság kereteibe, főleg hogy aki ezzel fenyehet át sem vehetné... - Kezdő az előző szabály miatt nem jelenhetne meg magasabb csoportban. |
Ide csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy ilyen még véletlenül se legyen.
Sztem nem jó ötlet bolhapiacot csinálni a játékból. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:01. |