Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Kütyük (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1281)

puma 01-05-2007 23:43

Kütyük

Máshol nem láttam neki helyet úgyhogy itt lesz neki;)
A kérdésem:létezik olyasmi kütyü amit a fotogép és a flasdrive közé be tudok iktatni mint adatkábel?Ezzel kilőve a pc kapcsolatot.Valami olyasmire gondoltam aminek mind a kettő vége usb negatív.
Remélem elég érthető vagyok így hajnalok hajnalán:)

köszi előre is

karesz6 01-05-2007 23:49

Quote:

Originally Posted by puma (Post 63696)
A kérdésem:létezik olyasmi kütyü amit a fotogép és a flasdrive közé be tudok iktatni mint adatkábel?Ezzel kilőve a pc kapcsolatot.Valami olyasmire gondoltam aminek mind a kettő vége usb negatív.

köszi előre is

Tutira nem létezik. Maga a kábel lehetséges hogy igen de nem tudnád mire használni mivel kell eggy software is ami másol a számítógépen ez a windows és az usb nek is külön driver kell ha jól tudom.

Bea Baba 01-05-2007 23:52

Nemvok szaki de azért láttam márt elég sok usbüs cuccot amit ahogy csatlakoztacc egyből felismer a gép, driver nélkül:)

puma 01-05-2007 23:53

Ahham.Szóval nem tudom csak úgy átdobni a képeket más adathordozóra pc nélkül?
Ez biza nem jó hír :(

Hornet 01-05-2007 23:54

Puma ,most mondjam??:D:D:D:D:D:D

puma 01-05-2007 23:55

Quote:

Originally Posted by Hornet (Post 63706)
Puma ,most mondjam??:D:D:D:D:D:D

Légy oly kedves:D

Hornet 01-05-2007 23:56

Quote:

Originally Posted by puma (Post 63708)
Légy oly kedves:D

Nemrég tapasztalhattad,hogy mennyire értek ezekhez a dolgokhoz:)
Biztos akarod???:D:D:D

karesz6 01-05-2007 23:56

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 63703)
Nemvok szaki de azért láttam márt elég sok usbüs cuccot amit ahogy csatlakoztacc egyből felismer a gép, driver nélkül:)

Van azon driver hidd el nekem. ;) Nem is 1. Ha csak flash drive ról van szó akkor elég az usb port drivere de ha valami extra cuccos akkor még azon felül is kell.

puma 01-05-2007 23:58

Na holnap futok egy kört a boltokban aztán kiderül :)
ha nem megy akkor meg IJ

Bea Baba 01-05-2007 23:58

Közben leesett a dolog, értem mit szeretne Puma, és sztem se naon van iesmi:o Ez sztem pont oan mintha 1 kopasz merevlemezre probálnál rákötni 1 fényképező gépet,asszem:D

karesz6 01-06-2007 00:00

Quote:

Originally Posted by puma (Post 63714)
Na holnap futok egy kört a boltokban aztán kiderül :)
ha nem megy akkor meg IJ

De ha besétálsz egy netcoffeba 1 perc alatt megoldod.

puma 01-06-2007 00:01

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 63717)
De ha besétálsz egy netcoffeba 1 perc alatt megoldod.

Ahol meg kell oldani ott max hó lesz rengeteg:)
netcofee az tuti nem:D

karesz6 01-06-2007 00:02

Quote:

Originally Posted by puma (Post 63720)
Ahol meg kell oldani ott max hó lesz rengeteg:)
netcofee az tuti nem:D

Hát akkor tényleg próbálkozz a boltokban hátha én tudom rosszul, de elég biztos vagyok benne.

Hornet 01-06-2007 00:03

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 63715)
Közben leesett a dolog, értem mit szeretne Puma, és sztem se naon van iesmi:o Ez sztem pont oan mintha 1 kopasz merevlemezre probálnál rákötni 1 fényképező gépet,asszem:D

Te mindenhez ennyire értesz????

Bea Baba 01-06-2007 00:06

Quote:

Originally Posted by Hornet (Post 63723)
Te mindenhez ennyire értesz????

Próbálkozom, aztán majd kijavitanak ha tévedek, rossz esetben jót nevetnek rajtam:)

Cece 01-06-2007 00:10

Quote:

Originally Posted by puma (Post 63704)
Ahham.Szóval nem tudom csak úgy átdobni a képeket más adathordozóra pc nélkül?
Ez biza nem jó hír :(

Szerintem nem fogsz találni :(
Pl akkor már olyan is lenne, hogy telóról zene mp3player-re + fordítva, flash memóriávalval bővíteni telót, 2 mp3as lejátszót összekötni stb. Vannak nekem is extrém 5leteim. Konkrétan a teló + mp3player oda vissza kapcsolata érdekelne, de olyan sztem egy szál dróttal nem van.

karesz6 01-06-2007 00:10

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 63726)
Próbálkozom, aztán majd kijavitanak ha tévedek, rossz esetben jót nevetnek rajtam:)

Sztem nem tévedsz. Jó a hasonlat. Nekem a flashdrive ról nyomtatás számítógép nélkül hasonlat jutott eszembe.

Remedy 01-06-2007 00:11

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 63726)

Hat pedig ha vmiben nem vagy biztos, es ugy adsz tanacsot, konnyen hulyenek nezhetnek, erre vigyazz....

Bea Baba 01-06-2007 00:16

Erre oda fogok figyelni;)

Csokibácsi 01-06-2007 00:36

Quote:

Originally Posted by puma (Post 63696)

köszi előre is

PC nélkül szeretnél fényképező masináról képeket menteni USB flash drive-ra? (pen drive).

http://www.mobileplanet.com/p.aspx?i=114066

Hogy honnan szerzel ilyen vackot, az jó kérdés.

Vigyél magaddal inkább egy laptopot, arra is lementheted a fotókat.

Cece 01-06-2007 03:03

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 63743)
PC nélkül szeretnél fényképező masináról képeket menteni USB flash drive-ra? (pen drive).

Nézegettem ezt a kütyüt és nekem nem teccik. Nagy is (következtetek az usb bemenet méretéből) )+ sztem az ára is húzós.
De mintha usb memóriakártya olvasóról mintha már hallottam volna :cool:
Sztem az praktikusabb. Kissebb, sztem olcsóbb is, mert semmi extra nem lehet benne. Olyan mint a pen drive, csak beletuszkolod a memóriakarit a fényképezőből és már lehet is csúsztatni a fotót más gépébe; hiszen a memcard és a pen drive ugyanolyan adathordozók, csak a más a formájuk :)
De ennek utána kell nézni. Ha véletlenül nincs, akkor én ezt most kitaláltam és naon gazdag leszek :D :D
Persze az is egy kérdés: mire kell a kütyü?
Nem e helyettesíthetné mondjuk + 1memcard vagy nagyobb memcard :)

Kombináció tengernyi. Azért remélem én is tudtam segíteni valamit :p

Steve 01-06-2007 08:59

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 63743)

Vagy én vagyok hülye angolból vagy a linken lévő eszközt már nemis árulják;)

Pumabá: vki szerezzen a túrára egy régi vacak laptopot:)

karesz6 01-06-2007 09:16

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 63746)
Nézegettem ezt a kütyüt és nekem nem teccik. Nagy is (következtetek az usb bemenet méretéből) )+ sztem az ára is húzós.
De mintha usb memóriakártya olvasóról mintha már hallottam volna :cool:
Sztem az praktikusabb. Kissebb, sztem olcsóbb is, mert semmi extra nem lehet benne. Olyan mint a pen drive, csak beletuszkolod a memóriakarit a fényképezőből és már lehet is csúsztatni a fotót más gépébe; hiszen a memcard és a pen drive ugyanolyan adathordozók, csak a más a formájuk :)
De ennek utána kell nézni. Ha véletlenül nincs, akkor én ezt most kitaláltam és naon gazdag leszek :D :D
Persze az is egy kérdés: mire kell a kütyü?
Nem e helyettesíthetné mondjuk + 1memcard vagy nagyobb memcard :)

Kombináció tengernyi. Azért remélem én is tudtam segíteni valamit :p

Memóriakártya ólvasóhoz is kell pc. Szerintem. Nem vagyok szakember és tévedhetetlen se de ebben ezekben a dolgokban elég biztos vagyok.

Cece 01-06-2007 11:22

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 63758)
Memóriakártya ólvasóhoz is kell pc. Szerintem. Nem vagyok szakember és tévedhetetlen se de ebben ezekben a dolgokban elég biztos vagyok.

És? A flash memory olvasásához nem kell? :D
Én csak azt mondtam, hogy a memória mint olyan csupán egy panel, aminek a bemeneti egysége más, egyiknek usb port, a kártyáé + pici érintkező lapocskák.
És a lényeget odaírtam a végére, de legyen ismét ;) --->Persze az is egy kérdés: mire kell a kütyü?

Csokibácsi 01-06-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 63756)
Vagy én vagyok hülye angolból vagy a linken lévő eszközt már nemis árulják;)

Pumabá: vki szerezzen a túrára egy régi vacak laptopot:)

Mit vársz? 2004-es cucc. Ott már az USB kábel hosszabító adapter is discontinued ...

Ezért mondtam én is inkább a laptopot.

Quote:

Originally Posted by Cece
És? A flash memory olvasásához nem kell?
Én csak azt mondtam, hogy a memória mint olyan csupán egy panel, aminek a bemeneti egysége más, egyiknek usb port, a kártyáé + pici érintkező lapocskák.
És a lényeget odaírtam a végére, de legyen ismét --->Persze az is egy kérdés: mire kell a kütyü?

És? Összekötöd őket egy kábellel? Aztán megkéred a törzsi sámánt, hogy a nagy manitut segítségül hívva lökje át a biteket egyik eszközről a másikra? :)
Kell egy harmadik eszköz, amin valami szoftver fut és megoldja a dolgot. AKár PC, akár egy ilyen kütyü.

Gondolom azért kell neki, mert a fényképezőgép memóriája véges, pen drive-ja viszont van, így arra le tudná menteni a képeket.

Szerintem laptop, szerintem ...

Remedy 01-06-2007 12:38

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 63769)
Mit vársz? 2004-es cucc. Ott már az USB kábel hosszabító adapter is discontinued ...

Ezért mondtam én is inkább a laptopot.

És? Összekötöd őket egy kábellel? Aztán megkéred a törzsi sámánt, hogy a nagy manitut segítségül hívva lökje át a biteket egyik eszközről a másikra? :)
Kell egy harmadik eszköz, amin valami szoftver fut és megoldja a dolgot. AKár PC, akár egy ilyen kütyü.

Gondolom azért kell neki, mert a fényképezőgép memóriája véges, pen drive-ja viszont van, így arra le tudná menteni a képeket.

vagy venni meg egy memo kartyat, igazan olcso mostanaban.... es tartaleknak is jo, meg nagyobb kirandulasokra.... egyszeru de nagyszeru megoldas, nem?

esetleg kolcsonkerni is lehet haveroktol, az meg olcsobb ;)

Csokibácsi 01-06-2007 12:40

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 63770)
vagy venni meg egy memo kartyat, igazan olcso mostanaban.... es tartaleknak is jo, meg nagyobb kirandulasokra.... egyszeru de nagyszeru megoldas, nem?

Dehogynem. 1GB-os SD kártyát vettem 5k pénzért nemrég.
De ne fényképezzünk helyette? :P

Cece 01-06-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 63769)

Hmm... hmm ..szerintem ebben az esetben pótmemory card :D Egy laptop árán hujjahopp lehet 1et 2őt venni és valahogy eccerűb is mint fényképezőt + pen driveot + laptopot cipelni :D

Asszem Karesz említette az internet caffe-t :rolleyes: nos ez egy bomba 5let lenne, de a túrázás álltalában hegyes, völgyes, erdős stb területeken szokott megtörténni és ott valahogy nem igazán sorakoznak internet caffe-k az ösvény mentén :D :D

Nah megszünök :D

Csokibácsi 01-06-2007 12:54

Nem azt mondtam, hogy vegyen laptopot http://www.tms.hu/smiley/monokli.gif

Cece 01-06-2007 12:58

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 63775)
Nem azt mondtam, hogy vegyen laptopot http://www.tms.hu/smiley/monokli.gif

Off
Hát mit? Kap tőled egyet ajándékba? :D
Ez esetben én is maximálisan támogatom az 5letedet! :D Király vagy meg minden :D

Tudod én is szoktam fényképezgetni + hát... kicsi a fizu .. :D :p Szal érted? :p
Nem akarok szemtelenkedni, de a szülinapom is közeleg és laptopom még nekem sincs :D

Csokibácsi 01-06-2007 12:59

Ugyanúgy lehet azt is kölcsönkérni, mint memóriakártyát.
De szerintem már minden lehetőséget kiveséztünk, szóval ennyi ...

Remedy 01-06-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 63770)

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 63773)
Hmm... hmm ..szerintem ebben az esetben pótmemory card :D
Nah megszünök :D

Na mivan, write only vagy? :)

Cece 01-06-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 63784)
Na mivan, write only vagy? :)

Ööö... én még a magyarral is néha hadilábon állok ezét az angoltól főleg tessék kímélni :)
De ha az amire gondolok, akkor nem
, csupán kicsit lassú :)

Nah de kütyük. Ez nem feltétlenül ide tartozik, de ha más usb + kábel 9+ mittom én, akkor ide írom.
Nos miért van az (nem próbáltam, de azt mondják), hogy 2külön billentyűzetet nem képes a pc felismerni?
Mondom a lényeget;
Egy pc játék, amit lehet többen is játszani (fifa 2007) és olyan kütyü/kábel kellene, ami az egyik billentyűzetet usbre alakítja (minden billentyűzet a házban hagyományos csatlakozóval van) így tudna 2 játékos egymás ellen is játszani azonos időben. Nekem azt mondták, hogy azt úgy nem lehet. Gamepadot, Joystickot + hasoló kütyüket össze lehet kombinálni billentyűzettel, de 2 billentűzetet semmi esetre sem.
Egérhez 100% ban álítom, hogy van hagyományosról USB-re átalakító, de billentyűzethez nem találkoztam ilyennel.

Steve 01-06-2007 13:54

Cece konkrét leszek mert viszonylag sokat és rég óta jáccom konkrétan ezzel az évről évre újuló játékkal: HA két billentyűt összehoznál ahhoz két asztal is kéne... Szerezz be gamepadokat sokkal nagyobb fíling és csak egy + szék kell:)

De arra énis kiváncsi vagyok hogy két billentyű miért akadna:)

Remedy 01-06-2007 13:55

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 63792)
Ööö... én még a magyarral is néha hadilábon állok ezét az angoltól főleg tessék kímélni :)

Nah de kütyük. Ez nem feltétlenül ide tartozik, de ha más usb + kábel 9+ mittom én, akkor ide írom.
Nos miért van az (nem próbáltam, de azt mondják), hogy 2külön billentyűzetet nem képes a pc felismerni?
Mondom a lényeget;
Egy pc játék, amit lehet többen is játszani (fifa 2007) és olyan kütyü/kábel kellene, ami az egyik billentyűzetet usbre alakítja (minden billentyűzet a házban hagyományos csatlakozóval van) így tudna 2 játékos egymás ellen is játszani azonos időben. Nekem azt mondták, hogy azt úgy nem lehet. Gamepadot, Joystickot + hasoló kütyüket össze lehet kombinálni billentyűzettel, de 2 billentűzetet semmi esetre sem.
Egérhez 100% ban álítom, hogy van hagyományosról USB-re átalakító, de billentyűzethez nem találkoztam ilyennel.

mi azt ugy szoktuk hogy egyikunk gamepadrol nyomja, masik meg billentyuzetrol :)

karesz6 01-06-2007 13:56

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 63792)

Mondom a lényeget;

A számítógép még csak felismerné és kezelné is de a windows nem. Most akarnak valami hasonló kiegészítést csinálni hozzá csak egérre és nem billentyűzetre. :confused:

Cece 01-06-2007 14:08

Nem tudok én gamepadon játszani semmit :(
Duke nukem annak idején bejáratták az ujjaimat a billentyűzetre és az egér + billentyű kombinációt is nehéz volt megszokni.
Most meg gamepad? :( Áhh ... öreg vagok én már ehhez :p
Azért köszi az infót mindenkinek.

Egyébként nekem nem kell, hogy működjön mint billentyűzet, csakis a játékon belül. Tudjátok, Arsenal vs Manchester alatta két billntyűzet jelecske és lehessen egyiket balra, a másikat jobbra húzni. :)

Nah mindegy. Majd más játszik gamepaddal, mert én nem. Az a baj, hogy senki nem tud játszani vele és aki gamepaddal nyomja az szív mint a torkos borz.

Persze mindenre van megoldás. Cipelni a gépet egymáshoz és hálózatival összekötni, de az macerás.

karesz6 01-09-2007 14:32

Nekem is lenne egy kérdésem a számítógép gurukhoz. :D
Létezik e olyan hangkártya ami több kimenettel rendelkezik (min2 de az pont elég is) és még azt is meg lehet vele oldani hogy erről a 2 kimenetről egy időbe 2 különböző zene szóljon? (egyik füles, másik hangcucc)

/off: Member lettem. :D :D :D :cool: off/

puma 12-20-2007 16:00

Akkor kütyük no2 :)
Valahol olvastam egy routerhez csatolható izéről,ami a szgép kikapcsolt állapotában is tud le-fel tölteni torrent cuccokat.
Ha valaki ismeri pls szóljon rám.

Goldy 02-12-2008 18:57

Jó, használható, minőségi Wi-fi routert. és gépbe vevőt keresek.
Probléma a mostanival, hogy nem bírja pl a DC-zést e-mule-t mellette folyton levágja az msn-t.
A régi 3-com-os routerrel nem volt ilyen gond. De bevallom, marhára nem értek hozzájuk.

All times are GMT +1. The time now is 20:16.