Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hirnév szerzés? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1268)

caca73 01-02-2007 20:00

Hirnév szerzés?

Segitsetek kiváncsi volnék hogy kell hirnevet szerezni

Ati 01-02-2007 20:04

Quote:

Originally Posted by caca73 (Post 62322)

A súgóban leírtak alapján nem sikerült rájönni?

Idézem:

"Hírnév

A hírnév egy nulláról induló, pozitív vagy negatív szám, ami azt jelzi, hogy országod mennyire bátor (híres), avagy mennyire foglalkoztatja inkább a kisebb országok támadása.

Ha egy értékben erősebb országot támadsz, akkor hírneved növekedni fog. Ha egy alacsonyabb értékű országot támadsz, akkor hírneved csökkenni fog. Csak a sikeres akciók számítanak.

A változás mértéke az országok értékkülönbsége. Katonai akciónál az értékkülönbség 1/10-ed részével, tolvaj és mágikus ártó akcióknál az értékkülönbség 1/60-ad részével változik hírneved. Ha ez az érték kevesebb, mint 1, hírneved akkor is változik 1 ponttal.

Mivel az Élőhalotton bárki képes átütni akár tolvajjal, akár varázslóval, ezért az ellene irányuló akcióknál csak a nyertes csatáért kapsz hírnvépontot (+ vagy -).

Ha ránézel egy ország hírnevére, akkor abból megállapíthatod, hogy többnyire az adott ország inkább a nála kisebbeket támadja, vagy nemes ember, és az erősebb országokat piszkálja inkább.

A hírnévnek az információn kívül más szerepe jelenleg nincsen a Hódítóban! "

Gazsy 01-02-2007 20:04

Quote:

Ha a pontlistán előtted állót zaklatod: haddal, ártó varázslatokkal vagy tolvaj akciókkal, akkor +irányban nő a hírneved, ha a pontlistában alattad lévőket bántod, akkor -irányban változik a hírneved. (amugy a dúgó elégé részletesen taglalja...)

Kisbér 01-02-2007 20:07

Quote:

Minek?
Úgysem számít semmit... Hátakkormeg?!

Gazsy 01-02-2007 20:16

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 62329)
Minek?
Úgysem számít semmit... Hátakkormeg?!

:D
Azért általában pár dolgot ki lehet olvasni belőle...
Alsóbb csoportokban, ahol még vagyok, azért néha hasznos:D

ro-bo-goo 01-02-2007 20:28

Naja:D :D :D :D A nullásak a sunnyogók a többi meg vagdalkozik le-fel:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gazsy 01-02-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62336)
Naja:D :D :D :D A nullásak a sunnyogók a többi meg vagdalkozik le-fel:D :D :D :D :D :D :D :D :D

konkrétan 4/L ben a gömbözéseknél a hírnév alapján kb 80%- ban bejött a tippem hogy kit tudok gömbözni és kit nem. Enniy. se több se kevesebb. de igy legalább nem buktam be sokszor és nem nézegette boldog, boldogtalan az orimat csak azért mert nem sikerült a gömböm....

Dragi 01-02-2007 20:42

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62341)
konkrétan 4/L ben a gömbözéseknél a hírnév alapján kb 80%- ban bejött a tippem hogy kit tudok gömbözni és kit nem. Enniy. se több se kevesebb. de igy legalább nem buktam be sokszor és nem nézegette boldog, boldogtalan az orimat csak azért mert nem sikerült a gömböm....

én ezt úgy oldottam meg hogy elf lettem :D:D:D;)

Grabi 01-02-2007 20:43

wooow. miért akinek 1 millás hírneve azt nem? hírnév alapján nem lehet.

ro-bo-goo 01-02-2007 20:43

Megjegyzem, alsóbb csoportokról volt szó:) 4-ről nem tudok nyilatkozni (még):rolleyes:

Dragi 01-02-2007 20:44

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 62344)

hát igen multkor 1 millás hírnevű orit ütöttünk ártóztunk loptunk :) és nem védte a hírneve :)

Gazsy 01-02-2007 20:49

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62343)
én ezt úgy oldottam meg hogy elf lettem :D:D:D;)

Attól, hogy elf lettél a legfontosabb még látszik!!!!!!

Dragi 01-02-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62348)
Attól, hogy elf lettél a legfontosabb még látszik!!!!!!

igen ???:) És mire mész vele ?:) látod a hírnevemet és ?:) 50k felett van és nem gömbözz meg ?:) Honnan tudod hogy nem-e 5. szinten loptam felfele 7 körre egy üres orit és azért ilyen magas a hírnevem vagy előző csopiba tettem rá szert de most másmilyen az orim :) hmmm

Gazsy 01-02-2007 20:52

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 62344)

Én nem mondtam, hogy a hírnév alapján való jóslás egy egzakt tudomány!
Csak szerintem segít. (Akinek segít!) Akinek nem annak nem. :)

Gazsy 01-02-2007 20:53

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62350)
igen ???:) És mire mész vele ?:) látod a hírnevemet és ?:) 50k felett van és nem gömbözz meg ?:) Honnan tudod hogy nem-e 5. szinten loptam felfele 7 körre egy üres orit és azért ilyen magas a hírnevem vagy előző csopiba tettem rá szert de most másmilyen az orim :) hmmm

A legfontosabb az hogy mennyi pénz van az oridban!:D

Dragi 01-02-2007 20:54

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62353)
A legfontosabb az hogy mennyi pénz van az oridban!:D

és azzal mire mész ? Lehet kijössz rám csinálok egy távba nézést :) Aztán ha hadis vagyok sereget cserélek. És olyat pattansz hogy íhaj-csuhaj, ha tolis vagyok akkor meg alapból van elég védelmem általában :)

Dragi 01-02-2007 20:58

De amúgy sztem a hírnév annyira mindegy :) Attól nem lesz valaki se jobb se rosszabb :)

Gazsy 01-02-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62354)
és azzal mire mész ? Lehet kijössz rám csinálok egy távba nézést :) Aztán ha hadis vagyok sereget cserélek. És olyat pattansz hogy íhaj-csuhaj, ha tolis vagyok akkor meg alapból van elég védelmem általában :)

Én elhiszem, hogy jobb játékos vagy nálam! Ezt nem kell bizonygatnod nekem!

hm.. elf mint multifunkcionális faj... Azért 4/L-ben lehet hogy csontig lopna egy félelf! feljebb nem jártam még! Nem feltétlenül hadis támadás jár az eszemben ha elfet látok! Tudom, hogy piszkosul erős a védelme de azért egyebekkel (is) be lehet férni hozzá!

Dragi 01-02-2007 21:00

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62356)
Én elhiszem, hogy jobb játékos vagy nálam! Ezt nem kell bizonygatnod nekem!

hm.. elf mint multifunkcionális faj... Azért 4/L-ben lehet hogy csontig lopna egy félelf! feljebb nem jártam még! Nem feltétlenül hadis támadás jár az eszemben ha elfet látok! Tudom, hogy piszkosul erős a védelme de azért egyebekkel (is) be lehet férni hozzá!

jójó igazad van az elffel tolit érdemes játszani de én csak egy lehetőséget írtam :) Amúgy a hírnév sztem 1 szempontból jó :) Ha valaki ártózz akkor a pontlistán a hírnév alapján ki tudod deríteni

Gazsy 01-02-2007 21:03

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62358)
jójó igazad van az elffel tolit érdemes játszani de én csak egy lehetőséget írtam :) Amúgy a hírnév sztem 1 szempontból jó :) Ha valaki ártózz akkor a pontlistán a hírnév alapján ki tudod deríteni

ez már nagyon off:
de megkérdezem:
ha leártóznak akkor mindig kiirja hogy kb hány körről jött az áldás vagy olyan mint a gömb...csak 2*es alatt, és a többi esetben csak annyit hogy van rajtad, és ez kellemetlen??

Dragi 01-02-2007 21:06

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62360)
ez már nagyon off:
de megkérdezem:
ha leártóznak akkor mindig kiirja hogy kb hány körről jött az áldás vagy olyan mint a gömb...csak 2*es alatt, és a többi esetben csak annyit hogy van rajtad, és ez kellemetlen??

ártózásnál mindig kiírja

Gazsy 01-02-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62362)
ártózásnál mindig kiírja

Köszönöm!:D
3/G ben talákozunk:D (nem ellenséges szándékkal mondtam):D

Dragi 01-02-2007 21:12

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62364)
Köszönöm!:D
3/G ben talákozunk:D (nem ellenséges szándékkal mondtam):D

bocsi de remélem nem :D Nem akarok életem végéig G-be lenni :D:D:D

Gazsy 01-02-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62367)

Serintem hajali 1 körül még ott leszel!:D

Gazsy 01-02-2007 21:17

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62367)

Amugy full szét lesz Offolva a topic de mindegy neki ugyis sugós téma!

Ami fontosabb: ezt azért erősen sértésnek is vehetném! Szerintem nem érdemes alábecsülni a kezdőket! Egyszer a kezdők is mesterek lesznek!

Cassandra 01-02-2007 21:27

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62372)
Amugy full szét lesz Offolva a topic de mindegy neki ugyis sugós téma!

Ami fontosabb: ezt azért erősen sértésnek is vehetném! Szerintem nem érdemes alábecsülni a kezdőket! Egyszer a kezdők is mesterek lesznek!

Nem becsült sztem alá, de, ha valaki haladni akar, azt nehéz utolérni.:)
Engem simán utol lehet, mert nem rohanok sehova, pl. Dragon is egy csoportban volt velem, pedig a sorszámom határozottan kisebb, de ha valaki menni akar, azzal már nehezebb dolgod van.:)

Gazsy 01-02-2007 21:39

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 62376)
Nem becsült sztem alá, de, ha valaki haladni akar, azt nehéz utolérni.:)
Engem simán utol lehet, mert nem rohanok sehova, pl. Dragon is egy csoportban volt velem, pedig a sorszámom határozottan kisebb, de ha valaki menni akar, azzal már nehezebb dolgod van.:)

Kb 250 hekivel vannak felettem! De nem is ez a lényeg! Ő azt írta:
"Nem akarok életem végéig G-be lenni"
Tehát ahhoz hogy utólérjem: nekem kb az ő élete végéig kellene erőlködnöm és még akkor se menne! feltételezem nem idős Dragon,szamár, tehát még sokáig fog élni(ezt tényleg remélem(cinizmus nélkül!!!!! jó egészséget és hosszú életet kívánok Neki)) igy ebből következik:
Azt állítja nekem semmi esélyem arra hogy G-ben előbbre jussak, legálább is egy jol belátható hosszú-hosszú időn belül!

Asszem ez tiszta logika! Ok-okozat! És ez sértő?!?:confused:

Cassandra 01-02-2007 21:44

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62379)
Kb 250 hekivel vannak felettem! De nem is ez a lényeg! Ő azt írta:
"Nem akarok életem végéig G-be lenni"
Tehát ahhoz hogy utólérjem: nekem kb az ő élete végéig kellene erőlködnöm és még akkor se menne! feltételezem nem idős Dragon,szamár, tehát még sokáig fog élni(ezt tényleg remélem(cinizmus nélkül!!!!! jó egészséget és hosszú életet kívánok Neki)) igy ebből következik:
Azt állítja nekem semmi esélyem arra hogy G-ben előbbre jussak, legálább is egy jol belátható hosszú-hosszú időn belül!

Asszem ez tiszta logika! Ok-okozat! És ez sértő?!?:confused:

Akkor én értettem félre, szal te már G-ben vagy...!?

Gazsy 01-02-2007 21:46

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 62380)
Akkor én értettem félre, szal te már G-ben vagy...!?

Nem de ma éjszaka már ott leszek!

Grabi 01-02-2007 21:57

Gazsy túlfilozod a dolgokat, Drag nem akart megbántani.

Pepa 01-02-2007 22:48

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62382)
Nem de ma éjszaka már ott leszek!

Sem G-be, sem majd B-be nem ment a hírneved. Nem bántás képpen, de nekem -26k a hírneven és általában csak akkor próbálnak (több kevesebb sikerrel) gömbölni, amikor a teljesbe látnak. Legyen jó a védelmed, használd ki a faji előnyöket és lehet akár -2.2 milla hírneved is:D :D

Gazsy 01-02-2007 22:53

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 62403)
Sem G-be, sem majd B-be nem ment a hírneved. Nem bántás képpen, de nekem -26k a hírneven és általában csak akkor próbálnak (több kevesebb sikerrel) gömbölni, amikor a teljesbe látnak. Legyen jó a védelmed, használd ki a faji előnyöket és lehet akár -2.2 milla hírneved is:D :D

????
4/L-es hirnévről volt szó:D
Persze, hogy nme ment semmit a hírnév... de Mf ként 4/L-ben volt belőle előnyöm, hogy esetleg mások hírnevét néztem gömbözés előtt.
Persze G-re már akár 3 különböző fajválasztás után egy ori hírneve nem mond semmit! Ez tény! De 4ben igenis segített:D

Kisbér 01-03-2007 02:37

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62404)
????
4/L-es hirnévről volt szó:D
Persze, hogy nme ment semmit a hírnév... de Mf ként 4/L-ben volt belőle előnyöm, hogy esetleg mások hírnevét néztem gömbözés előtt.
Persze G-re már akár 3 különböző fajválasztás után egy ori hírneve nem mond semmit! Ez tény! De 4ben igenis segített:D

Vagy csak mázlid volt...
Tudod, kezdők szerencséje :D

Dragi 01-03-2007 04:53

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 62384)
Gazsy túlfilozod a dolgokat, Drag nem akart megbántani.

köszönöm:) Tényleg nem akartam megbántani Gazsyt :) Én, ahogy Cassandra mondta haladni szeretnék elnézést ha ezt félreérthetően írtam le :) :)

Gazsy 01-03-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62417)
köszönöm:) Tényleg nem akartam megbántani Gazsyt :) Én, ahogy Cassandra mondta haladni szeretnék elnézést ha ezt félreérthetően írtam le :) :)

Sejtettem:D :D :D :D :D
Jófej szövidnek csak jófej szöviji lehetnek!:D
(De ha véletlen utól érlek akkor jössz 2 sörrel!!!!):)

Gazsy 01-03-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62463)
(De ha véletlen utól érlek akkor jössz 2 sörrel!!!!):)

Az egyik sört Neked szántam: mivel kiskorú vagy így akkor az alkoholmentes lesz!!!!

Dragi 01-03-2007 15:11

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 62464)
Az egyik sört Neked szántam: mivel kiskorú vagy így akkor az alkoholmentes lesz!!!!

pfff :p kösz kedves vagy :D nincs kedved elcserélni az 1/2 matek dogámat ugyanilyen arányú vodka-narancsra ?:D

tdomo 01-03-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62561)
pfff :p kösz kedves vagy :D nincs kedved elcserélni az 1/2 matek dogámat ugyanilyen arányú vodka-narancsra ?:D

OFF:
Tessék a matekot tanulni, alkoholizálás helyett...:D
ON

4/L-ben már van mindenkinek magával hozott hírneve, tehát ez maximum 200 heki környékén működik, akkor is csak a tolvajoknak van igazán haszna, látják ki az aki sokat akciózik.

All times are GMT +1. The time now is 09:59.