Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Foglalkoztatottság (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1259)

ro-bo-goo 01-01-2007 08:57

Foglalkoztatottság

Végigoilvastam pár témát, de az alábbi kérdésre nem találtam választ egyikben sem.
Ha alacsony a foglalkoztatottság, akkor az mennyire jelent gondot?Egyáltalán jelent-e? Ha igen, akkor kb hány %-tól? Meg, ha alacsony foglalkoztatottságú orit támadnék, de katonákkal még nem férek be, akkor merre vigyem neki a foglalkoztatottságát? (vari-toli sikerül):D

Dragi 01-01-2007 09:03

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61718)
Végigoilvastam pár témát, de az alábbi kérdésre nem találtam választ egyikben sem.
Ha alacsony a foglalkoztatottság, akkor az mennyire jelent gondot?Egyáltalán jelent-e? Ha igen, akkor kb hány %-tól? Meg, ha alacsony foglalkoztatottságú orit támadnék, de katonákkal még nem férek be, akkor merre vigyem neki a foglalkoztatottságát? (vari-toli sikerül):D

Súgó: Morál/Közhangulat

Ha országodban munkanélküliség van, akkor az emberek boldogtalanok, hiszen nincs hol dolgozzanak, így nem kapnak bért, amibõl családjuk meg tudna élni. Ennek következtében ez is negatív hatással van a morálváltozóra. A negatív hatás mértéke a munkanélküliség mértékétõl függ.

Ha a munka nem túl sok - minden embert foglalkoztatnak az épületek, de még így is kevésnek bizonyul a munkaerõ, ám nem nagy mértékben -, akkor a közhangulat változója pozitív irányba fog mozdulni.

A középértékhez (75%, elf esetében 85%) húzáson, az általad indított alvilági és mágikus akciók hatásain, a pénzosztáson, valamint ellelfeleid morálcsökkentő (pl. földrengés varázslat) akcióin kívül a következő tényezők befolyásolják a közhangulatot:

A közhangulatot emeli:

* Mindenkinek van munkája, és a munkaerőhiány nem haladja meg az 5%-ot.
* Ha minden 300 emberre jut egy kocsma.
* Ha minden 150 emberre jut egy kocsma.
* 15%-nál alacsonyabb adó. (Ezen belül is több fokozat.)

A közhangulatot csökkenti:

* Munkanélküliség.
* 10%-nál magasabb munkanélküliség.
* 20%-nál magasabb munkanélküliség.
* 25%-nál magasabb adó. (Ezen belül is több fokozat.)

ro-bo-goo 01-01-2007 09:42

Igazad van:) Ez a morál súgó nem jutott eszembe:(
DE:
A többi kérdésemre tudna valaki választ?Mármint hogy rengessem( romló fogl.), vagy viharozzam (javuló fogl)? 50% alatt van neki

Dragi 01-01-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61722)
Igazad van:) Ez a morál súgó nem jutott eszembe:(
DE:
A többi kérdésemre tudna valaki választ?Mármint hogy rengessem( romló fogl.), vagy viharozzam (javuló fogl)? 50% alatt van neki

szvsz. ha tudod akkor gyujtogasd bár elég sok házat fel kell gyujtani :) + szárazvihar kombók mehetnek rája :)

ro-bo-goo 01-01-2007 09:47

Nos 200 hekin tipródom, és még egy házat sem sikerült felgyújtanom sose:( A szárazvihart megpróbálom, köszi:)

Békés 01-01-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61724)
Nos 200 hekin tipródom, és még egy házat sem sikerült felgyújtanom sose:( A szárazvihart megpróbálom, köszi:)

De azért nézdmeg nem-e túlélő óriás az áldozat:)

ro-bo-goo 01-01-2007 11:09

Ja azt megnéztem:D :D :D
És ha elérem azt hogy már a barakkjaihoz sem lesz embere, akkor a katonái elmennek?

Dragi 01-01-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61731)
Ja azt megnéztem:D :D :D
És ha elérem azt hogy már a barakkjaihoz sem lesz embere, akkor a katonái elmennek?

pontosan :) bár ha jól van beállítva az intézője a sereg megy el utoljára :)

ro-bo-goo 01-01-2007 11:28

értem:) És hány napig cseszegethetem büntetlenül? (valamelyik topicban olvastam, hogy ha túl sokáig macerálok egy orit, akkor lapátra tesznek:( )

Dragi 01-01-2007 11:47

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61733)
értem:) És hány napig cseszegethetem büntetlenül? (valamelyik topicban olvastam, hogy ha túl sokáig macerálok egy orit, akkor lapátra tesznek:( )

Akkor kerülsz lapátra ha nincs más célod a játékba mint a másik játékának tönkre tétele ...

ro-bo-goo 01-01-2007 12:06

Az oké, de van erre valamilyen számokban kifejezhető határ??? Mert mire viharokkal,meg gyujtogatással, meg emberrablással átfordítom az alacsony foglalkoztatottságot emberhiánnyá, pár napnak el kell telnie.

Pepa 01-01-2007 13:14

Nem tudom mennyire vagy tapasztalt, de egy olyan ori akinek 50%-alatt vana foglakoztatottsága, az vagy nagyon tudja mit csinál, vagy nagyon szét van verve. Ha szét van verve akkor nincs vele baj, ha tudja mit csinál az már macerásabb. azért van annyi lakosa, hogy több katonát képezzen 20 körönként, és ezzel időt nyerjen. Én láttam már 10k népet 200 hekin (Harcosok Q-ba;) ), és az azért volt, hogy 3x annyi embert képezzen 1 nap alatt. Ha van 1000-1500 varija, akkor leszedi simán a 36 kör szárazvihart, ha van 1 tolija akkor hullától visszalopja az elopott embereket. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy milye van ami nekem kellhet és, hogy megéri-e. A friss orik mindig sebezhetők, de aztok is lesznek nagyon, ezt sose feledd;)

ro-bo-goo 01-01-2007 13:32

A tapasztaltságomról csak valami tojáshéjas mondás jut eszembe:D :D :D :D :D
Elgondolkodtató amit írtál, köszi:) Bár meg kell, hogy valljam, csak felfelé pufogtatok, azt is elég óvatosan:D :D :D :D :D :D , inkább csak válasz gyanánt:D ( remélem, nem Harcosok egyik oriját piszkálom:D :D :D :D )

Dragi 01-01-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61768)
A tapasztaltságomról csak valami tojáshéjas mondás jut eszembe:D :D :D :D :D
Elgondolkodtató amit írtál, köszi:) Bár meg kell, hogy valljam, csak felfelé pufogtatok, azt is elég óvatosan:D :D :D :D :D :D , inkább csak válasz gyanánt:D ( remélem, nem Harcosok egyik oriját piszkálom:D :D :D :D )

hát ha nem Q-ba van az orid akkor elég valószínűtlen :)

ro-bo-goo 01-01-2007 13:51

Na a Q az kimaradt (hiába na, öregszem, szelektív olvasás:D ) Ezek szerint megnyugodhatok (talán).:D

Dragi 01-01-2007 13:59

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61776)
Na a Q az kimaradt (hiába na, öregszem, szelektív olvasás:D ) Ezek szerint megnyugodhatok (talán).:D

ha engem találsz meg nyugi majd szólok :D:D:D Ahogy néztem nekem is 50%-os a népem :D:D:D

dreaman68 01-01-2007 15:07

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 61778)
ha engem találsz meg nyugi majd szólok :D:D:D Ahogy néztem nekem is 50%-os a népem :D:D:D

mozogsz 5. csopiban?:D hol?:Dű

jóvan megvan már:D

Dragi 01-01-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 61783)
mozogsz 5. csopiban?:D hol?:Dű

jóvan megvan már:D

bántani akarsz ???:D:D:D

dreaman68 01-01-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 61787)
bántani akarsz ???:D:D:D

egy ilyen tündi bündit:D:D

ro-bo-goo 01-02-2007 08:08

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 61778)

Ha pont 50 , akkor nem te vagy:D :D :D :D De már hanyagolom, mert nem reagál:( :( :( :( , csak amortizálódik. Így meg nem az igazi:D

tdomo 01-02-2007 09:14

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61733)

Szvsz, amit elképzeltél, elég sokáig is eltarthat. Elgondolkoznék rajta, hogy megéri-e.

tdomo 01-02-2007 09:16

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61976)
Ha pont 50 , akkor nem te vagy:D :D :D :D De már hanyagolom, mert nem reagál:( :( :( :( , csak amortizálódik. Így meg nem az igazi:D

Úgy látszik még alszom kicsit, mert csak az első oldalt olvastam, bocsi.:o

Zsáni 01-02-2007 09:31

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 61995)
Úgy látszik még alszom kicsit, mert csak az első oldalt olvastam, bocsi.:o

Ébresztőőőőőő!!!! :D

Dragi 01-02-2007 09:32

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 62006)
Ébresztőőőőőő!!!! :D

nem chat topic :mad:

Burning 01-02-2007 09:37

nem bizony;)

Zsáni 01-02-2007 09:39

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 62008)
nem chat topic :mad:

de ha egyszer alszik :p
és te se a témához szóltál :p
:D :D :D

Burning 01-02-2007 09:40

ez off, tehát kivonulás innen:)

Zsáni 01-02-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 62021)
ez off, tehát kivonulás innen:)

értem :D
megyek már :D
Ati úgyis átpakol :D

Fradical 01-06-2007 06:50

Sziasztok! Ha nincs elég emberem, akkor a barakkokból elmennek a katonák, a tanyák nem termelnek, a raktárak nem raktároznak, idáig oké! De mi a helyzet az őrtornyokkal? Csak védelemnél nem látják el a funkciójukat, vagy más is történik? :confused:

Hornet 01-06-2007 08:01

Quote:

Originally Posted by Fradical (Post 63747)
Sziasztok! Ha nincs elég emberem, akkor a barakkokból elmennek a katonák, a tanyák nem termelnek, a raktárak nem raktároznak, idáig oké! De mi a helyzet az őrtornyokkal? Csak védelemnél nem látják el a funkciójukat, vagy más is történik? :confused:

ŐrtoronyAz őrtorony növeli országod védelmét. Támadásnál semmi jelentősége, ám védekezésnél annál több. A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal (természetesen fajodtól függően ez is változhat. Bővebben lásd: fajok súgó

Fradical 01-06-2007 08:12

Quote:

Originally Posted by Hornet (Post 63752)
ŐrtoronyAz őrtorony növeli országod védelmét. Támadásnál semmi jelentősége, ám védekezésnél annál több. A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal (természetesen fajodtól függően ez is változhat. Bővebben lásd: fajok súgó

Köszi!:rolleyes: A súgót elolvastam, a kérdésem nem erre irányult... Most nem írnám le újra...

laci 01-06-2007 08:30

Quote:

Nem történik semmi más.

Killer 01-06-2007 10:26

Quote:

azt hiszem régen volt olyan,hogy a nem működők összedőltek,de a mai modern építési technológiákkal már nem áll fent ez a veszély!:D

Fradical 01-06-2007 19:24

Köszi szépen!:)

adrian 01-08-2007 17:14

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 61718)

Soha senki sem olvassa el a súgót, mert mindenki előbb teszi fel a kérdéseit, minthogy belenézne :P Sebaj... :):) A foglalkoztatottság mértéke lehet elég jelentős, mivel egy teszemazt 10k népességgel rendelkező országban ha egy számottevő része a népnek nem fizet adót, akkor a körönkénti bevételek mértéke jelentősen megcsappanhat. Ha olyan orit szivatsz, akihez vari-tolival beférsz és mondjuk a foglalkoztatottsága közel van a 100%-hoz akkor nagyon javaslom neked a tűzgolyó/emberrablás párosítást, hidd el csodákra képes, mikor annyi emberétől megfosztod, hogy az Intézőjében az épületei jelentős része 0%on működjön, ezáltal pl templomok esetében a varik úgy elhúzzák a csíkot, h csak úgy lesni fog az illető. Hátmég ha ezt a módszert szöviszinten alkalmazzátok a kiszemelt áldozattal.... :):D

Burning 01-08-2007 17:19

figyelj elvileg nem a kezdők oknélküli szivatása a lényeg;)
ha meg nem kezdőről van szó azt nem lopja/ártózza be az egész szövi (hacsaknem full varis/tolis szöviről van szó) és az már kb. beállítja úgy az oriját, hogy 1k-s emberhiánynál állnak még csak le a tornyok nagy részei.

U.I.: látom most, hogy regisztráltá mindenhez hozzászólsz, de ez nem baj. és remélem az, hogy néha egy kicsit hibásan fogalmazol és én ezt "kijavítom" nem hoz arra a gondolatra, hogy rád szálltam.

ro-bo-goo 01-09-2007 15:34

Quote:

Originally Posted by adrian (Post 64371)
Soha senki sem olvassa el a súgót, mert mindenki előbb teszi fel a kérdéseit, minthogy belenézne :P Sebaj... :):) A foglalkoztatottság mértéke lehet elég jelentős, mivel egy teszemazt 10k népességgel rendelkező országban ha egy számottevő része a népnek nem fizet adót, akkor a körönkénti bevételek mértéke jelentősen megcsappanhat. Ha olyan orit szivatsz, akihez vari-tolival beférsz és mondjuk a foglalkoztatottsága közel van a 100%-hoz akkor nagyon javaslom neked a tűzgolyó/emberrablás párosítást, hidd el csodákra képes, mikor annyi emberétől megfosztod, hogy az Intézőjében az épületei jelentős része 0%on működjön, ezáltal pl templomok esetében a varik úgy elhúzzák a csíkot, h csak úgy lesni fog az illető. Hátmég ha ezt a módszert szöviszinten alkalmazzátok a kiszemelt áldozattal.... :):D

Nos, én a súgót elolvastam, te a kérdésemet nem:o Ugyanis épphogy nem a 100%-os foglalkoztatottságról volt szó!
Szerintem:D
Ja? OFF

All times are GMT +1. The time now is 22:22.