Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Morál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1212)

Alba 12-19-2006 09:19

Morál

Lenne 1 kérdésem.

Ha a moralom beesik 50 alá.És folyamaatosan ot van.Akor ugye az elégedetlen lakosság nem fizet adót és elkezd gyujtogatni.
Ilyenko csak házat és barakkot gyújt?Én parbajon tesztelegettem es ezt tapasztaltam.Ez igy van van csak en figyeltem rosszul?

Szecsa 12-19-2006 10:03

igen, csak azt gyujt :)

Cece 12-19-2006 10:41

Mi van, ha elfogy a barakk + a ház? :rolleyes:

Phoenix 12-19-2006 10:56

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 57023)

elégedetlenkednek tovább és elhagyják az országot :)

Alba 12-19-2006 11:46

Szecsa ez tuti?
Én is igy vettem észre de nem igazan mind1 :)

Arden 12-19-2006 12:02

igen,biztos :)
anarch,áthelyezett oriknál jól látható,csak barackot meg házat gyújtanak :)

Alba 12-19-2006 12:37

Akkor jo.En is igy tudtam :))))

petyac 12-22-2006 18:14

Nekem az a kérdésem,hogy egy tolis morálját hogy lehet növelni? Kaptam pár rengetést és úgy elkezdett csökkeni,hogy fél nap alatt 74%-ra esett. Lopással lehet növelni?

Cece 12-22-2006 18:40

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 58510)
Nekem az a kérdésem,hogy egy tolis morálját hogy lehet növelni? Kaptam pár rengetést és úgy elkezdett csökkeni,hogy fél nap alatt 74%-ra esett. Lopással lehet növelni?

Nem lehet. Pénzt kell osztanod.

petyac 12-22-2006 18:43

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 58516)
Nem lehet. Pénzt kell osztanod.

Bocs elfelejtettem beirni,hogy katonai morálról van szó:D

Cece 12-22-2006 18:48

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 58517)
Bocs elfelejtettem beirni,hogy katonai morálról van szó:D

Az + aligha esett le a rengetéstől! Hacsak a közhangulat nem volt nagyon a béka fenekébe, vagy nem volt pénz zsoldra illetve nem támadtak be katonailag.
Lássuk csak... azt mondod toli vagy. Akkor a kocsmáknak köszönhetően 95% felett kellett volna, hogy legyen a katmorálod. Nos 1/2nap alatt 74% ra :confused: hmmm...hmmm... furcsa.

petyac 12-22-2006 18:55

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 58520)
Az + aligha esett le a rengetéstől! Hacsak a közhangulat nem volt nagyon a béka fenekébe, vagy nem volt pénz zsoldra illetve nem támadtak be katonailag.
Lássuk csak... azt mondod toli vagy. Akkor a kocsmáknak köszönhetően 95% felett kellett volna, hogy legyen a katmorálod. Nos 1/2nap alatt 74% ra :confused: hmmm...hmmm... furcsa.

Hát 100%on volt és az igaz,hogy 2 körig nem tudtam fizetni a zsoldot,mert elszámoltam magam,akkor ez lehetett az ok? Szomorú:( Mennyi idő míg visszamegy?

Synkel 12-22-2006 18:56

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 58523)
Hát 100%on volt és az igaz,hogy 2 körig nem tudtam fizetni a zsoldot,mert elszámoltam magam,akkor ez lehetett az ok? Szomorú:( Mennyi idő míg visszamegy?

Elég hamar visszamegy. Ezt nevezik lengetésnek:)

petyac 12-22-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 58526)
Elég hamar visszamegy. Ezt nevezik lengetésnek:)

OK köszike,bár nem szándékoztam lengetni,csak tudod zavaró,mert hát a lopkodás nem olyan hatékony így...:(

Cece 12-22-2006 18:59

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 58523)

Ha 100% volt, akkor magas a kocsmák aránya, ezért relative gyorsan vissza fog menni (max 2-3nap),persze csak ha már megállt a zuhanása. + persze ha addig nem ütnek be.

petyac 12-22-2006 19:00

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 58532)
Ha 100% volt, akkor magas a kocsmák aránya, ezért relative gyorsan vissza fog menni (max 2-3nap),persze csak ha már megállt a zuhanása. + persze ha addig nem ütnek be.

Sajna a zuhanás még nem állt meg,de lopással ez nem nő igaz?

Cece 12-22-2006 19:02

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 58533)
Sajna a zuhanás még nem állt meg,de lopással ez nem nő igaz?

Semmi köze a tolvajlási akciónak a katonai morál növeléséhez és csökkenéséhez (direkt módon).

petyac 12-22-2006 19:05

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 58535)
Semmi köze a tolvajlási akciónak a katonai morál növeléséhez és csökkenéséhez (direkt módon).

Jójó,ok köszi,csak nem voltam benne biztos:D:D

Burning 12-22-2006 19:25

a tolvajlás csak sima morált ront;) a többire nem hat.

Wolfschanze 12-22-2006 20:58

és varis???

A tolisnak ott a kocsma a hadisnak meg a sereg a támadáshoz a katonai morál növeléséhez de egy rendes varis aki nem hadis/vari
Az mit tud tenni a katonai morál érdekében???:confused:

Cece 12-22-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 58680)
A tolisnak ott a kocsma a hadisnak meg a sereg a támadáshoz a katonai morál növeléséhez de egy rendes varis aki nem hadis/vari
Az mit tud tenni a katonai morál érdekében???:confused:

Olvasd el a súgót, hogy mi befolyásolja a katmorát és gondolkodj erősen :)
Mindent én sem mondok el :p Még nincs karácsony :D :D

Josh 12-22-2006 21:05

nekem is lenne egy kérdésem, a katmorál csak körváltáskor változik? és kör előtt vagy után? ezt még nem figyeltem idáig és igencsak érdekelne, mert lehet, hogy néha pont az az 1%-os emelkedés hiányzik, hogy beférjek valhová... :confused: :D

Cece 12-22-2006 21:09

Quote:

Originally Posted by Josh (Post 58692)
nekem is lenne egy kérdésem, a katmorál csak körváltáskor változik? és kör előtt vagy után? ezt még nem figyeltem idáig és igencsak érdekelne, mert lehet, hogy néha pont az az 1%-os emelkedés hiányzik, hogy beférjek valhová... :confused: :D

Ha jól emlékszem, Ati egyszer azt mondta, hogy a sereg indításának a pillanatában meglévő katmorál értéke számít. De ezt ne vedd készpénznek. Ha nem így van, majd megcáfolják.
1% os pontoságal küldenéd a sereget? :eek: Na neee már :D
Ettől azért tanácsos bővebben számolni :)

Josh 12-22-2006 21:15

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 58694)
1% os pontoságal küldenéd a sereget? :eek: Na neee már :DEttől azért tanácsos bővebben számolni :)

dehogy is 1%-kal megyek:p , csak érdekelt a dolog, vaktában csak 1/A-n rohangálok az almezőben :D mert a legközelebbi klántársam is 36 körre van felettem:D

Gazsy 12-23-2006 00:45

A katonai morál milyen tól-ig sávokban mennyivel eredményez nagyobb veszteséget a csatákban?

70%-os morálnál már tapasztaltam, hogy elég jelentős az "extra" veszteség.
Tudna ebben valaki segiteni?
Vagy anarch csoport: és üssem "magam" aztán számoljak?
Ha lehet inkább kihagynám. Flusztrál az a légkör.:)
Köszönöm a segítséget. (Már ha vki segit)

Killer 12-23-2006 01:39

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58718)
A katonai morál milyen tól-ig sávokban mennyivel eredményez nagyobb veszteséget a csatákban?

70%-os morálnál már tapasztaltam, hogy elég jelentős az "extra" veszteség.
Tudna ebben valaki segiteni?
Vagy anarch csoport: és üssem "magam" aztán számoljak?
Ha lehet inkább kihagynám. Flusztrál az a légkör.:)
Köszönöm a segítséget. (Már ha vki segit)

semmi köze hozzá!!

Gazsy 12-23-2006 09:47

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 58720)
semmi köze hozzá!!

Súgó/ Morál

"A katonai morál

A hadsereg hangulata létfontosságú ebben a világban, ahol mindenki egyre feljebb és feljebb törekszik, megtámadva másokat. A katonák, ha nem megfelelõen irányítod országodat, megtagadják a szolgálatot, vagy - ami még rosszabb - csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel."

Killer 12-23-2006 09:52

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58750)
Súgó/ Morál

"A katonai morál

A hadsereg hangulata létfontosságú ebben a világban, ahol mindenki egyre feljebb és feljebb törekszik, megtámadva másokat. A katonák, ha nem megfelelõen irányítod országodat, megtagadják a szolgálatot, vagy - ami még rosszabb - csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel."

arra utalhat,hogy alacsony katmorállal elveszíthetsz olyan csatát amit megnyernél!!
a katmorál nem befolyásolja sem a csatában elszenvedett veszteségeket,sem a mészárolt egységek számát!!

Gazsy 12-23-2006 13:44

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 58752)
arra utalhat,hogy alacsony katmorállal elveszíthetsz olyan csatát amit megnyernél!!
a katmorál nem befolyásolja sem a csatában elszenvedett veszteségeket,sem a mészárolt egységek számát!!

Nem utalhat arra, hogy olyan csatát elveszitenék... amit megnyernék...mert a katonai morállal kell szoroznom a seregerőt, faji bonuszt stb.

"csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel" kitétel szerintem csak egyféle képp értelmezhető. Szó szerint. Ha alacsony a morál sokan fognak pusztulni. de nem (csak) azért mert csökken a seregerő.. hanem mert kedvetlenül harcolnak, igy sokan pusztulnak. Pl: van olyan hogy gyöztes csata során két azonos seregből a győztesnek van nagyobb vesztesége... ez nem a morál miatt van??? pl két óriás találkozik azonos minden egyéb kivéve a katonai morál. az egyik 10000 elittel 100% kat morállal a másik meg 14300 elittel és 70% morállal. az utóbbi meg fogja nyerni a csatát, de szerintem nem 1,43 szoros lesz a vesztesegé henem joval több. persze a példa triviális, meg ki van alul...meg egyebek.. de remélem azért érthető amire célozni szeretnék...

laci 12-23-2006 13:49

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 57023)

Hehe, akkor (sőt még korábban) neked annyi, és nem a lakosság boldogtalansága miatt :p

Valezius 12-23-2006 14:35

Néha nem célszerű szó szerint venni a súgót, például ezt is lehetne sokféleképp értelmezni:

a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre,

de azt jelenti, hogy többek között ártó varázslatnál 0,75-tel be kell szorozni a varázslók számát :(

Gazsy 12-23-2006 17:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 58799)
Néha nem célszerű szó szerint venni a súgót

Akkor miért van odaírva?

Valezius 12-23-2006 17:30

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58857)
Akkor miért van odaírva?

Nem én írtam...

Killer 12-23-2006 19:05

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58857)
Akkor miért van odaírva?

azért hogy te ne hidd el amit itt írnak neked!!:D

Synkel 12-23-2006 21:39

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58791)
Nem utalhat arra, hogy olyan csatát elveszitenék... amit megnyernék...mert a katonai morállal kell szoroznom a seregerőt, faji bonuszt stb.

"csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel" kitétel szerintem csak egyféle képp értelmezhető. Szó szerint. Ha alacsony a morál sokan fognak pusztulni. de nem (csak) azért mert csökken a seregerő.. hanem mert kedvetlenül harcolnak, igy sokan pusztulnak. Pl: van olyan hogy gyöztes csata során két azonos seregből a győztesnek van nagyobb vesztesége... ez nem a morál miatt van??? pl két óriás találkozik azonos minden egyéb kivéve a katonai morál. az egyik 10000 elittel 100% kat morállal a másik meg 14300 elittel és 70% morállal. az utóbbi meg fogja nyerni a csatát, de szerintem nem 1,43 szoros lesz a vesztesegé henem joval több. persze a példa triviális, meg ki van alul...meg egyebek.. de remélem azért érthető amire célozni szeretnék...

Lehet, hogy szerinted nem utalhat arra, de Taszi attól még jól beszél:)
A katmorál csak abban játszik szerepet, hogy egy csatát nyersz vagy vesztesz, magában a veszteségben nincs része.

Gazsy 12-23-2006 22:17

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 59278)
Lehet, hogy szerinted nem utalhat arra, de Taszi attól még jól beszél:)
A katmorál csak abban játszik szerepet, hogy egy csatát nyersz vagy vesztesz, magában a veszteségben nincs része.

Ha így van, akkor így van.
Köszönöm, hogy eloszlattátok egy tévhitemet.

BimmBimm 01-13-2007 12:45

Üdv!

Kerestem már pár helyen, de nem találtam rá választ, de lehet h csak én vagyok a lama. Szóval, az élőhalottnál mennyire számít a morál? Gondolom számít, de akkor hogy emeljem, mert csak a morál miatt nem akarok kocsmákat építeni, hullánál felesleges...

Burning 01-13-2007 12:46

osszál pénzt;)
ez a legegyszerűbb megoldás. vagy csökkents adót, bár egy idő után már nem tudsz:)

Valezius 01-13-2007 12:47

Ugyanannyira számít, mint a többi fajnál. De a hullának nem kell olyan magasan tartania, mert se földrengéssel, se szárazviharral nem tudják levinni, mint másoknak.

Ha mégis magas morált akarsz: tedd alacsonyra az adót, foglalkoztass mindenkit, de ne legyen nagy emberhiányod, vagy a legjobb, ha osztassz pénzt.

BimmBimm 01-13-2007 12:47

kb ezt csináltam eddig is :D, kössz

All times are GMT +1. The time now is 03:10.