![]() |
Szövisegítség földszerzésnél.
A több sereggel alulról szinte lehetetlen című topicban volt egy javaslata Solarisnak, de hiába várom, nem nagyon akarja megtenni élőben:) Úgyhogy, bár nem akarom ellopni az ötletét, de felvetem én a témát.
A szövetségek szétszakadása kapcsán merült fel, hogy földszerzésnél a csatában részt vevő országok egyformán részesedjenek a zsákmányból a jelenlegi alacsony % helyett. Így a jól szervezett szövi továbbra is az marad, a hadisok ütése miatt a tolis meg a varis nem marad le, esetleg épp egy ellenség előtt. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Csak azok a támadó országok részesüljenek ugyanolyan mértékben a haszonból. Akiket vittél magaddal szövitámadásra, az ugyanannyi %-ot kapjon, mint most. Tehát ha a 2 hadi kitámad egy országra, akkor ne (1k hekinél) 70+28 hektárt, hanem 49-49 hekit kapjon. És természetesen ha az egyik hadis vitte magával pl a varist, akkor ő a 49 hekinek az x%-át kapja meg (most nem tudom hogy van a százalék. talán 10%?) Így gondoltad? |
Quote:
Persze. Ez továbbra is egy ütés lenne, de a varis is annyi földet kap mint a hadis aki a sereget, vagy annak túlmyomó részét küldte. Szal nem 10% a részesedés, hanem 25% egy négyes szövit feltételezve, ha minden tagja részt vesz az ütésben |
Quote:
Ez így biztosan nem megy át Atin sem (szerintem). Abban látok rációt, hogy az egyszerre csapódó szövis seregek az összesen hozott föld/beütött seregek arányában kapjanak földet. De az, hogy az a hozott föld az milyen arányban legyen elosztva az esetleg segítségként küldött országok tekintetében, abba én már nem nyúlnék bele... (hú, ezt így végigolvasva nem biztos, hogy értelmes) :D |
de miért nem?
|
Szerintem meg a segítésgnyújtás függvényében kellene a változót belőni. Pl ne kapjon már ugyanannyit az aki 0egységgel segít, és a aki 50%al. Persze legyen egy minimum + egy maximum
A részesedés emelésével egyet értek, de a kiegyenlítéssel nem. Kapjon többet a segítségnyújtó, de aki a támadást indította mégis nagyobb kockázatot válal, ezért neki jár a több a többi taghoz képst. Én így látom helyénvalónak :) |
Quote:
Biztos, hogy a támadó vállal nagyobb kockázatot? A tolishoz meg a varishoz képest egy kigyúrt izomagyú állat ugyebár. Célpontja nincs, ha a hadilag sokkal gyengébbek nem mutatják meg neki, kit és mennyivel kell ütni. Szal szerintem a tolis meg a varis lényegesen nagyobb kockázatot vállal a szövi érdekében, és nem csak alkalmanként 1-1 körre, hanem állandó jelleggel... Cserébe pillanatnyilag őket a legkönnyebb leütni, és nekik a legdrágább a haladás, mert alig valamit kapnak csak a hadisoktól. Sőt, emellett ha egy hadis üt, akkor el is távolodik az általa elméletben védett varistól meg tolistól, míg azok utána nem fedeznek... |
Quote:
szerintem ha nem egyenlő részesedés van akkor legyen egy állítási lehetőség mondjuk 10-30%-ig,de azt ne a seregek aránya határozza meg hanem az aki kitámad. |
Quote:
Az, hogy ki mekkora védelmet csinál magán ügy illetve szövetségi beálítottságtól, vezértől, játékstílustól stb függ. Azért a toli + a vari álltalában 2szempontból védett, még a hadi csak hadi szempontból (ha valóban az ami). Ha kitámad akkor már ez sem érvényes. Az pedig, hogy a hadis beüt valakit földre a varisát + a tolisát maga mögött hagyva és úgyszólván odadobja az ellefél hadisainak, az felelőtlenség. Ha az ütés tervezett és szervezett, akkor ilyen probléma nem merülhet fel. A fedezéssel való haladás valóban a legdrágább, de a toli kell, hogy legyen annyira jó, hogy meg tudja oldani a saját- és a vari fedezését sőőőt a ahadisok eltartását is. Ha másképp van, az már gond és akkro bizony nem a foglalási %ban kell keresni a hibát. |
Quote:
És ha nem annyira jó? És ha a varis nem a nagy piacosok közül kerül ki? És ugyan melyik két szempont az amelyik ellen a toli meg a vari védett? És nem mondtam, hogy hiba vana foglalási %-ban, csupán volt egy szimpatikus ötlet, és szeritnem jó lenne ha megvalósulna. Ha te nem akarsz a tolisodnak földet adni, legfeljebb nem viszed magaddal... |
Quote:
Túl sok a HA! :) A varisok álltalában óriások szoktak lenni. Nos szerintem az a toli + a varival szemben védve van. A tolisok ember, félelf, elf Ők a tolisokkal + a varisokkal szemben, de az elfet azért ha nincs sok varija, hanem a védelemre alapoz, akkor a hadisnak fel kell ellene gyűrni a naci szárát. A hadis viszont CSAK a hadis ellen védett és csakis akkor, ha otthon a sereg, kivétel az óriás. A gnómot ugyan nem lehet kitekizni, de ő ellene van más módszer ;) Lehet, hogy nem értesz velem egyet, sőt biztos :D De azért vagyunk itt, hogy megosztjuk egymással nézeteinket. Ha az uccsó mondatomra is azt írod nincs igazam, soha többet nem írok egyetlen javaslatodhoz sem :p :D |
Ahogy én látom a témát.
Ha a haladásról beszélünk szöviszinten mindig sírnak rínak a tolisok-varisok...
Ha szét kell kapni egy hadiorit akkor meg jól mulatnak. Azt gondolom valamit valamiért! Ha te nem vagy hadi beállítottságú ori akkor ne akarj már együtt haladni azzal aki feláldozza magát a varis-tolis orik oltárán a gyorsabb haladás érdekében! Én a magam részéről úgy gondolom, hogy semmi szükség nagyobb hekiarányt adni a foglalásból a helpnek, mint eddig. Azt meg kimondottan rossz elgondolásnak tartom,hogy a támadó ori "ossza el" a zsákmányt! Esetleg Cece javaslata még amit szívesen látnék, miszerint a segítségnyújtás arányában részesedjenek az orik. Ezzel azért lehetne "játszani" és segíteni a kevésbé hadis szövijeinket. |
Én úgy gondolom, hogy Solaris ezt a verziót alapvetően nem így képzelte el.
Alapból szerintem úgy, hogy a szövik több sereggel egyszerre csapódásakor a zsákmányon fifti-fifti elosztoznak. És nem úgy, hogy 1 csapódáskor a támadásban részt vett szövetségesek osztoznak egységesen. A 2 nem ugyanaz... Míg az előző pusztán a foglalás mértékét osztja el azért, mert az új szabály következtében az első csapódó még alulról üt a többi meg felülről, míg a másik elgondolás egy - az eddigi 8 éves alapokat - teljesen más szemszögbe helyező megoldást kínál. Én az első megoldást támogatom, a másodikat nem, pontosan monro érvei miatt. |
Quote:
Hogy képzeled el ezt? Megy 5 sereg és foglal 500 hekit. Mindenki kap 125 hekit a javaslat szerint. Ha meg 1 sereg megy akkor Szövi1 kap 70 hekit és a többiek 10-10-10-et? |
Quote:
Alapból Sol asszem azért vetette fel, hogy ha már ilyen elcseszett a rendszer, akkor legalább a hadisok maradhassanak együtt... Tehát egyszerre csapódáskor ugyanolyan mértékben kapjanak hektárt. Ő szerintem belső struktúrán nem tervezett változtatást (bár jó lenne, ha elmondaná) :D |
Quote:
|
Quote:
Junior Member Belépés dátuma: 06-11-29 Üzenet: 30 ------ vagy ha már ennyire meggyőzhetetlen vagy akkor legalább azt látsd be h ez a szövik, klánok működésére de leginkább együttmozgására milyen rossz hatással van. Akkor már legalább az legyen módosítva h a szövitagok ne 10%-ot kapjanak a foglalásból hanem jóval nagyobbat. Az ideális nyílván az lenne ha egyenlő arányban kapnának. Ez biztosítaná h a szövi nem szakad szét és 1-1 orit sem ütnének 16 sereggel. (de ez meg valszeg más miatt okozna problémát.) ...bár ez az A problémáit nem oldaná meg. Valóban, akkor sorry... Én ezt nem támogatom :) |
nem egeszen jo 5let a mindenki ugyanannyit kap elve, hiszen teljesen el lehetne felejteni a felfedezest. a hadisok ellatnanak mindenkit folddel es nem lennenek elorebb mint a tobbiek. mindemellett hiaba "viszi" a tobbieket is - a tolist es a varist is - azok effektive ugysem adnak bele soxor semmit, azaz 0 sereggel is reszt vehetnek a foldszerzesben. ez igy eleg durvanak tunik. kisse le1szerusiti az egeszet.
|
Quote:
És állítható lenne 10, és 15% között az érték? |
Quote:
Ha viszont a felfedezést életben akarjuk tartani, akkor mondjuk azt merném megkíréelni, hogy lehessen vinni a tolist-varist és mindeki ugyanannyit kapjon, ha sikeres a támadás, azonban: Valahogy a támadó sereg sikerességét kéne ellensúlyozni 0 vitt katona esetén olyasmi módon, hogy: A támadó által kiküldött sereg (100%) arányához viszonyítva mennyit vittek a többiek, 50% esetén nem történik semmi, amennyiben kevesebb, az 50%hoz viszonított különbségnek (0 sereg esetén ugye 0%) az 1/3-ával gyengül az ütő sereg. Ez értelemszerűen egy 4 fős szöviben 1-1 tolis ill. varis és 1 hadis esetén 100%/3=34% felfelé kerkítve, ami igencsak sok. De ezt akár 1/2re is növelhetjük, akkor gyakorlatilag mintha saját sereget vinne a hadis. Így egyáltalán nem lenne egyszerű felvinni a tolisokat varisokat a szövivel, de aki képes rá, hát tegye. Vélemények? |
Quote:
Egyrészt majd egyszer kifejthetnéd, mennyiben befolyásolja a fordulgatós beton orikat a fedezés nehezítése. Másrészt én nem értem, miért akartok egy ésszerű és egyszerű javaslatot feleslegesen túlbonyolítani? Egyik külön beállítható földleosztást akar, másik meg sereggyengítést... De minek kérdem én? Ez a javaslat úgy jó ahogy van, esetleg úgy nem jó, és dobjuk ki a francba, de ne bonyolítsuk túl, mert abból csak kavarás lesz. |
nincs itt semmi kavaras. leirtam, hogy miert nem jo az 1enlo osztozkodas. mert onnantol kezdve a tolisnak es a varisnak szo szerint semmi t sem kell csinalnia a szoviben. a 2 hadis 1enlo mertekben huzza oket is. ez igy nem jo. ennyi.
|
Quote:
|
most hogy végig gondoltam igaz nem jó az egyenlő. viszonz azzal egyetértek hogy valamenyire emlni kellene a %-ot kiegyensúlyozva azt hogy a mostani módosításokkal megnőtt egy szövi szétszakadásának a lehetősége. Viszont ha bele gondolok akkor meg az mfek járnak rosszúl. Ezért max annyit kellene hogy a mostani módosítások hátrányát kiküszöbölni.
|
Quote:
Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindenki egyenlően osztozzon a területeken, a varázsló (0, vagy annál kicsivel több támadó egységgel) ugyanannnyit kapjon, mint a vezető, aki mindenét kiküldi, magára húzza a célpont bosszúszomjas szövetségeseit, és kiteszi a nevét a Teljes Krónikába... |
Quote:
pl 12%. Csak az nem kerek szám. :D Én is hibásnak látom, a teljesen egyenlő földosztást. |
Quote:
Ez kerek szám. És mindenki boldog, mert emeltük az arányokat! Aztán csókolom... Ati állítsd be! :D:D:D:D |
csak csendben megjegyzem most kb 15%-on van a részesedés földnél!!:D
|
Quote:
|
Quote:
Akkor akár támogathatod is az ötletedet, bár ahogy nézem túlnyomó kisebbségbe kerültünk:) |
Quote:
Tehát: Az h mindenki egyenlő arányban kapjon(4es szövinél 25% mindenkinek) na igen kényelmes lenne de sosem menne át és alapjaiban változtatná meg a játékot. Ezt sztem el is lehet felejteni. Aránynövelés: Én 10%-re emlékszem, ezen éppen még lehetne növelni.... Legalább is sztem Atis kis %-ot esetleg normál érvek mellett lehet h emelne. Azt h a támadó állíthassa be a %-ot. Érdekes dolog még akár jó is lehetne, de eléggé ki kell fejteni h mit hogyan. Ez még esetleg a mostani 10%-on belül is működhetne h pl 3 szövi megy 1 támadó és 2 segítség. 10% szövi segítséggel számolva az 80% a támadónak és 10-10% a segítőknek, összesen 20%. Azt h ezt a 20%ot lehessen variálni bizonyos min. és max értékek között pl 5%-15% ebben látok lehetőséget, de ezt részletesebben kell kifejteni. Alapvetően viszont arra gondoltam (és Kisbér ezt fejtette ki) h a támadó szövi seregek kapnának fifti-fifti arányban és a többiek annak a 10%-át. |
Quote:
Ebben az esetben viszont éb értettem félre. Így nem tetszik a dolog... |
Quote:
A szöviknek kényelmes lenne, de nem menne át... |
Quote:
Úgy nem tetszik a dolog, hogy a seregindítók egyformán részesedjenek. |
Az sem jó, hogy a támadó hadvezér önkényesen álitja be a nyereség szétosztását. Akkor már sztem inkább a segítségnyújtás mennyiségének a fügvényében. Valamit valamiért. Több segítség--> nagyobb kockázat--> több részesedés és fordítva. Ezen belül lehetőség lenne a manipulációra amiért eredetileg a topic létrejött.
|
Quote:
Ez az egyik. 1/A. Bizonyos %-ban növelni a szövetségi földszerzés részesedését. PL ha most 10% akkor lehetne 15%-ra állítani, de az értéken lehet finomítani. 1/B. Bizonyos %-ban növelni a szövetségi földszerzés részesedését és a támadó a szövetségi részesedést állíthatná támadás előtt min és max % között, de úgy h az össz százalék változatlan maradna. PL 1 támadó 2 segítségnél 20% a segítők összes részesedése. Ezt a 20%ot lehetne variálni. 3. A támadó szövi seregek a szerzett földen egyenlően osztoznának. Kisbér példája: 2 szövi támadó 2 sikeres csata. Foglalt földek pl 70+29 ha. A támadók 49-49 ha-t kapnának és még ebből jönne le a szövi segítség %-a. Ez a csata kimenetelét nem befolyásolná (vagy is h alulról v felülről) |
ne 10%-ot vegyetek alapul,mert nem annyi a föld részesedés!!
77hekiből kaptam 12hekit ez nekem nem 10%-nak tűnik!! |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:35. |