Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szövisegítség földszerzésnél. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1202)

Synkel 12-16-2006 09:43

Szövisegítség földszerzésnél.

A több sereggel alulról szinte lehetetlen című topicban volt egy javaslata Solarisnak, de hiába várom, nem nagyon akarja megtenni élőben:) Úgyhogy, bár nem akarom ellopni az ötletét, de felvetem én a témát.

A szövetségek szétszakadása kapcsán merült fel, hogy földszerzésnél a csatában részt vevő országok egyformán részesedjenek a zsákmányból a jelenlegi alacsony % helyett. Így a jól szervezett szövi továbbra is az marad, a hadisok ütése miatt a tolis meg a varis nem marad le, esetleg épp egy ellenség előtt.

laziga 12-16-2006 10:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56181)
A több sereggel alulról szinte lehetetlen című topicban volt egy javaslata Solarisnak, de hiába várom, nem nagyon akarja megtenni élőben:) Úgyhogy, bár nem akarom ellopni az ötletét, de felvetem én a témát.

A szövetségek szétszakadása kapcsán merült fel, hogy földszerzésnél a csatában részt vevő országok egyformán részesedjenek a zsákmányból a jelenlegi alacsony % helyett. Így a jól szervezett szövi továbbra is az marad, a hadisok ütése miatt a tolis meg a varis nem marad le, esetleg épp egy ellenség előtt.

nagyon nem tudok hozzá füzni de olvastam én is az ötletett és elfogadhatónak tartom de ennyi erővel akár játékosabbá is lehtne tenni méghozzá úgy hogy a támadó ország oszthatná ki a %-kokat hogy melyik szövitag hány %ba részesüljön a zsákmányból természetesen ezt még a támadás előt keljen beállítani. Ha nem piszkálja az ember akkor maradjon alapon ami lehetne az egyenlő rész.

Synkel 12-16-2006 10:23

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 56190)
nagyon nem tudok hozzá füzni de olvastam én is az ötletett és elfogadhatónak tartom de ennyi erővel akár játékosabbá is lehtne tenni méghozzá úgy hogy a támadó ország oszthatná ki a %-kokat hogy melyik szövitag hány %ba részesüljön a zsákmányból természetesen ezt még a támadás előt keljen beállítani. Ha nem piszkálja az ember akkor maradjon alapon ami lehetne az egyenlő rész.

Felőlem ezt is meg lehetne oldani, de beérném annyival is ha egyformán részesülnének. Ha tolist vagy varist levernek, visszafedezi, de legalább normál körülmények közt nem szakad le a többiektől

Kisbér 12-16-2006 10:52

Quote:

Én támogatom, viszont van 1 feltételem (lehet, hogy ez az 5let lényege, de azért leírom):

Csak azok a támadó országok részesüljenek ugyanolyan mértékben a haszonból. Akiket vittél magaddal szövitámadásra, az ugyanannyi %-ot kapjon, mint most.
Tehát ha a 2 hadi kitámad egy országra, akkor ne (1k hekinél) 70+28 hektárt, hanem 49-49 hekit kapjon.
És természetesen ha az egyik hadis vitte magával pl a varist, akkor ő a 49 hekinek az x%-át kapja meg (most nem tudom hogy van a százalék. talán 10%?)
Így gondoltad?

Synkel 12-16-2006 12:21

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56215)
Én támogatom, viszont van 1 feltételem (lehet, hogy ez az 5let lényege, de azért leírom):

Csak azok a támadó országok részesüljenek ugyanolyan mértékben a haszonból. Akiket vittél magaddal szövitámadásra, az ugyanannyi %-ot kapjon, mint most.
Tehát ha a 2 hadi kitámad egy országra, akkor ne (1k hekinél) 70+28 hektárt, hanem 49-49 hekit kapjon.
És természetesen ha az egyik hadis vitte magával pl a varist, akkor ő a 49 hekinek az x%-át kapja meg (most nem tudom hogy van a százalék. talán 10%?)
Így gondoltad?

Persze. Ez továbbra is egy ütés lenne, de a varis is annyi földet kap mint a hadis aki a sereget, vagy annak túlmyomó részét küldte. Szal nem 10% a részesedés, hanem 25% egy négyes szövit feltételezve, ha minden tagja részt vesz az ütésben

Kisbér 12-16-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56249)
Persze. Ez továbbra is egy ütés lenne, de a varis is annyi földet kap mint a hadis aki a sereget, vagy annak túlmyomó részét küldte. Szal nem 10% a részesedés, hanem 25% egy négyes szövit feltételezve, ha minden tagja részt vesz az ütésben

Akkor ezt így nem támogatom... 0 katonát segítségül hív a támadó hadis, és kapná a varis/tolis a mostani 2,5x-ét?
Ez így biztosan nem megy át Atin sem (szerintem).

Abban látok rációt, hogy az egyszerre csapódó szövis seregek az összesen hozott föld/beütött seregek arányában kapjanak földet. De az, hogy az a hozott föld az milyen arányban legyen elosztva az esetleg segítségként küldött országok tekintetében, abba én már nem nyúlnék bele...
(hú, ezt így végigolvasva nem biztos, hogy értelmes) :D

laziga 12-16-2006 12:33

de miért nem?

Cece 12-16-2006 12:43

Szerintem meg a segítésgnyújtás függvényében kellene a változót belőni. Pl ne kapjon már ugyanannyit az aki 0egységgel segít, és a aki 50%al. Persze legyen egy minimum + egy maximum
A részesedés emelésével egyet értek, de a kiegyenlítéssel nem. Kapjon többet a segítségnyújtó, de aki a támadást indította mégis nagyobb kockázatot válal, ezért neki jár a több a többi taghoz képst.
Én így látom helyénvalónak :)

Synkel 12-16-2006 13:29

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 56258)
Szerintem meg a segítésgnyújtás függvényében kellene a változót belőni. Pl ne kapjon már ugyanannyit az aki 0egységgel segít, és a aki 50%al. Persze legyen egy minimum + egy maximum
A részesedés emelésével egyet értek, de a kiegyenlítéssel nem. Kapjon többet a segítségnyújtó, de aki a támadást indította mégis nagyobb kockázatot válal, ezért neki jár a több a többi taghoz képst.
Én így látom helyénvalónak :)

Biztos, hogy a támadó vállal nagyobb kockázatot? A tolishoz meg a varishoz képest egy kigyúrt izomagyú állat ugyebár. Célpontja nincs, ha a hadilag sokkal gyengébbek nem mutatják meg neki, kit és mennyivel kell ütni. Szal szerintem a tolis meg a varis lényegesen nagyobb kockázatot vállal a szövi érdekében, és nem csak alkalmanként 1-1 körre, hanem állandó jelleggel... Cserébe pillanatnyilag őket a legkönnyebb leütni, és nekik a legdrágább a haladás, mert alig valamit kapnak csak a hadisoktól. Sőt, emellett ha egy hadis üt, akkor el is távolodik az általa elméletben védett varistól meg tolistól, míg azok utána nem fedeznek...

Killer 12-16-2006 14:01

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56274)
Biztos, hogy a támadó vállal nagyobb kockázatot? A tolishoz meg a varishoz képest egy kigyúrt izomagyú állat ugyebár. Célpontja nincs, ha a hadilag sokkal gyengébbek nem mutatják meg neki, kit és mennyivel kell ütni. Szal szerintem a tolis meg a varis lényegesen nagyobb kockázatot vállal a szövi érdekében, és nem csak alkalmanként 1-1 körre, hanem állandó jelleggel... Cserébe pillanatnyilag őket a legkönnyebb leütni, és nekik a legdrágább a haladás, mert alig valamit kapnak csak a hadisoktól. Sőt, emellett ha egy hadis üt, akkor el is távolodik az általa elméletben védett varistól meg tolistól, míg azok utána nem fedeznek...

egyetértek veled!!
szerintem ha nem egyenlő részesedés van akkor legyen egy állítási lehetőség mondjuk 10-30%-ig,de azt ne a seregek aránya határozza meg hanem az aki kitámad.

Cece 12-16-2006 15:27

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56274)

Biztos?
Az, hogy ki mekkora védelmet csinál magán ügy illetve szövetségi beálítottságtól, vezértől, játékstílustól stb függ. Azért a toli + a vari álltalában 2szempontból védett, még a hadi csak hadi szempontból (ha valóban az ami). Ha kitámad akkor már ez sem érvényes.

Az pedig, hogy a hadis beüt valakit földre a varisát + a tolisát maga mögött hagyva és úgyszólván odadobja az ellefél hadisainak, az felelőtlenség.
Ha az ütés tervezett és szervezett, akkor ilyen probléma nem merülhet fel.

A fedezéssel való haladás valóban a legdrágább, de a toli kell, hogy legyen annyira jó, hogy meg tudja oldani a saját- és a vari fedezését sőőőt a ahadisok eltartását is. Ha másképp van, az már gond és akkro bizony nem a foglalási %ban kell keresni a hibát.

Synkel 12-16-2006 16:13

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 56320)
Biztos?
Az, hogy ki mekkora védelmet csinál magán ügy illetve szövetségi beálítottságtól, vezértől, játékstílustól stb függ. Azért a toli + a vari álltalában 2szempontból védett, még a hadi csak hadi szempontból (ha valóban az ami). Ha kitámad akkor már ez sem érvényes.

Az pedig, hogy a hadis beüt valakit földre a varisát + a tolisát maga mögött hagyva és úgyszólván odadobja az ellefél hadisainak, az felelőtlenség.
Ha az ütés tervezett és szervezett, akkor ilyen probléma nem merülhet fel.

A fedezéssel való haladás valóban a legdrágább, de a toli kell, hogy legyen annyira jó, hogy meg tudja oldani a saját- és a vari fedezését sőőőt a ahadisok eltartását is. Ha másképp van, az már gond és akkro bizony nem a foglalási %ban kell keresni a hibát.

És ha nem annyira jó? És ha a varis nem a nagy piacosok közül kerül ki?
És ugyan melyik két szempont az amelyik ellen a toli meg a vari védett?

És nem mondtam, hogy hiba vana foglalási %-ban, csupán volt egy szimpatikus ötlet, és szeritnem jó lenne ha megvalósulna. Ha te nem akarsz a tolisodnak földet adni, legfeljebb nem viszed magaddal...

Cece 12-16-2006 16:42

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56327)
És ha nem annyira jó? És ha a varis nem a nagy piacosok közül kerül ki?
És ugyan melyik két szempont az amelyik ellen a toli meg a vari védett?

És nem mondtam, hogy hiba vana foglalási %-ban, csupán volt egy szimpatikus ötlet, és szeritnem jó lenne ha megvalósulna. Ha te nem akarsz a tolisodnak földet adni, legfeljebb nem viszed magaddal...

Hőő... Ha annyira ellenezném a dolgot simán lereagálnám és nem koptatnám itt az ujjaimat ;)

Túl sok a HA! :)
A varisok álltalában óriások szoktak lenni. Nos szerintem az a toli + a varival szemben védve van. A tolisok ember, félelf, elf Ők a tolisokkal + a varisokkal szemben, de az elfet azért ha nincs sok varija, hanem a védelemre alapoz, akkor a hadisnak fel kell ellene gyűrni a naci szárát. A hadis viszont CSAK a hadis ellen védett és csakis akkor, ha otthon a sereg, kivétel az óriás. A gnómot ugyan nem lehet kitekizni, de ő ellene van más módszer ;)

Lehet, hogy nem értesz velem egyet, sőt biztos :D De azért vagyunk itt, hogy megosztjuk egymással nézeteinket.
Ha az uccsó mondatomra is azt írod nincs igazam, soha többet nem írok egyetlen javaslatodhoz sem :p :D

monro 12-16-2006 18:32

Ahogy én látom a témát.

Ha a haladásról beszélünk szöviszinten mindig sírnak rínak a tolisok-varisok...
Ha szét kell kapni egy hadiorit akkor meg jól mulatnak.
Azt gondolom valamit valamiért!
Ha te nem vagy hadi beállítottságú ori akkor ne akarj már együtt haladni azzal aki feláldozza magát a varis-tolis orik oltárán a gyorsabb haladás érdekében!

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy semmi szükség nagyobb hekiarányt adni a foglalásból a helpnek, mint eddig. Azt meg kimondottan rossz elgondolásnak tartom,hogy a támadó ori "ossza el" a zsákmányt!

Esetleg Cece javaslata még amit szívesen látnék, miszerint a segítségnyújtás arányában részesedjenek az orik. Ezzel azért lehetne "játszani" és segíteni a kevésbé hadis szövijeinket.

Kisbér 12-16-2006 18:50

Én úgy gondolom, hogy Solaris ezt a verziót alapvetően nem így képzelte el.

Alapból szerintem úgy, hogy a szövik több sereggel egyszerre csapódásakor a zsákmányon fifti-fifti elosztoznak.

És nem úgy, hogy 1 csapódáskor a támadásban részt vett szövetségesek osztoznak egységesen.

A 2 nem ugyanaz...

Míg az előző pusztán a foglalás mértékét osztja el azért, mert az új szabály következtében az első csapódó még alulról üt a többi meg felülről, míg a másik elgondolás egy - az eddigi 8 éves alapokat - teljesen más szemszögbe helyező megoldást kínál.

Én az első megoldást támogatom, a másodikat nem, pontosan monro érvei miatt.

monro 12-16-2006 19:16

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56353)

Alapból szerintem úgy, hogy a szövik több sereggel egyszerre csapódásakor a zsákmányon fifti-fifti elosztoznak.

Hát ezt nehezen tudom elképzelni, hogyan lehetne leszabályozni úgy, hogy 1 sereg esetében ne így legyen :)

Hogy képzeled el ezt? Megy 5 sereg és foglal 500 hekit. Mindenki kap 125 hekit a javaslat szerint. Ha meg 1 sereg megy akkor Szövi1 kap 70 hekit és a többiek 10-10-10-et?

Kisbér 12-16-2006 19:39

Quote:

Originally Posted by monro (Post 56361)
Hát ezt nehezen tudom elképzelni, hogyan lehetne leszabályozni úgy, hogy 1 sereg esetében ne így legyen :)

Hogy képzeled el ezt? Megy 5 sereg és foglal 500 hekit. Mindenki kap 125 hekit a javaslat szerint. Ha meg 1 sereg megy akkor Szövi1 kap 70 hekit és a többiek 10-10-10-et?

Igen. Így...

Alapból Sol asszem azért vetette fel, hogy ha már ilyen elcseszett a rendszer, akkor legalább a hadisok maradhassanak együtt... Tehát egyszerre csapódáskor ugyanolyan mértékben kapjanak hektárt. Ő szerintem belső struktúrán nem tervezett változtatást (bár jó lenne, ha elmondaná) :D

Synkel 12-16-2006 20:45

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56372)
Igen. Így...

Alapból Sol asszem azért vetette fel, hogy ha már ilyen elcseszett a rendszer, akkor legalább a hadisok maradhassanak együtt... Tehát egyszerre csapódáskor ugyanolyan mértékben kapjanak hektárt. Ő szerintem belső struktúrán nem tervezett változtatást (bár jó lenne, ha elmondaná) :D

Ő kifejezetten azt mondta, hogy a részesedés legyen nagyobb a nem támadó felek javára.

Kisbér 12-16-2006 21:00

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56383)
Ő kifejezetten azt mondta, hogy a részesedés legyen nagyobb a nem támadó felek javára.

Solaris
Junior Member Belépés dátuma: 06-11-29
Üzenet: 30
------

vagy ha már ennyire meggyőzhetetlen vagy akkor legalább azt látsd be h ez a szövik, klánok működésére de leginkább együttmozgására milyen rossz hatással van.

Akkor már legalább az legyen módosítva h a szövitagok ne 10%-ot kapjanak a foglalásból hanem jóval nagyobbat. Az ideális nyílván az lenne ha egyenlő arányban kapnának. Ez biztosítaná h a szövi nem szakad szét és 1-1 orit sem ütnének 16 sereggel.
(de ez meg valszeg más miatt okozna problémát.)

...bár ez az A problémáit nem oldaná meg.

Valóban, akkor sorry...
Én ezt nem támogatom :)

Smooth Scroller 12-16-2006 21:40

nem egeszen jo 5let a mindenki ugyanannyit kap elve, hiszen teljesen el lehetne felejteni a felfedezest. a hadisok ellatnanak mindenkit folddel es nem lennenek elorebb mint a tobbiek. mindemellett hiaba "viszi" a tobbieket is - a tolist es a varist is - azok effektive ugysem adnak bele soxor semmit, azaz 0 sereggel is reszt vehetnek a foldszerzesben. ez igy eleg durvanak tunik. kisse le1szerusiti az egeszet.

Kubbi 12-16-2006 22:07

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 56399)
nem egeszen jo 5let a mindenki ugyanannyit kap elve, hiszen teljesen el lehetne felejteni a felfedezest. a hadisok ellatnanak mindenkit folddel es nem lennenek elorebb mint a tobbiek. mindemellett hiaba "viszi" a tobbieket is - a tolist es a varist is - azok effektive ugysem adnak bele soxor semmit, azaz 0 sereggel is reszt vehetnek a foldszerzesben. ez igy eleg durvanak tunik. kisse le1szerusiti az egeszet.

És ha annyi lenne a változás, hogy nem 10%-ot kapnak, a részesedésből hanem max 15-15%-ot maximum?
És állítható lenne 10, és 15% között az érték?

Viz 12-16-2006 22:24

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 56399)

Viszont azt elfelejted hogy mfek is vannak. Szerintem a felfedezés nehezítése is gyakorlatilag a csendben elfedezgető beton mfek ellen volt akik nyugodtan forogtak.
Ha viszont a felfedezést életben akarjuk tartani, akkor mondjuk azt merném megkíréelni, hogy lehessen vinni a tolist-varist és mindeki ugyanannyit kapjon, ha sikeres a támadás, azonban:
Valahogy a támadó sereg sikerességét kéne ellensúlyozni 0 vitt katona esetén olyasmi módon, hogy:
A támadó által kiküldött sereg (100%) arányához viszonyítva mennyit vittek a többiek, 50% esetén nem történik semmi, amennyiben kevesebb, az 50%hoz viszonított különbségnek (0 sereg esetén ugye 0%) az 1/3-ával gyengül az ütő sereg. Ez értelemszerűen egy 4 fős szöviben 1-1 tolis ill. varis és 1 hadis esetén 100%/3=34% felfelé kerkítve, ami igencsak sok.
De ezt akár 1/2re is növelhetjük, akkor gyakorlatilag mintha saját sereget vinne a hadis.
Így egyáltalán nem lenne egyszerű felvinni a tolisokat varisokat a szövivel, de aki képes rá, hát tegye.

Vélemények?

Synkel 12-16-2006 23:54

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 56405)
Viszont azt elfelejted hogy mfek is vannak. Szerintem a felfedezés nehezítése is gyakorlatilag a csendben elfedezgető beton mfek ellen volt akik nyugodtan forogtak.
Ha viszont a felfedezést életben akarjuk tartani, akkor mondjuk azt merném megkíréelni, hogy lehessen vinni a tolist-varist és mindeki ugyanannyit kapjon, ha sikeres a támadás, azonban:
Valahogy a támadó sereg sikerességét kéne ellensúlyozni 0 vitt katona esetén olyasmi módon, hogy:
A támadó által kiküldött sereg (100%) arányához viszonyítva mennyit vittek a többiek, 50% esetén nem történik semmi, amennyiben kevesebb, az 50%hoz viszonított különbségnek (0 sereg esetén ugye 0%) az 1/3-ával gyengül az ütő sereg. Ez értelemszerűen egy 4 fős szöviben 1-1 tolis ill. varis és 1 hadis esetén 100%/3=34% felfelé kerkítve, ami igencsak sok.
De ezt akár 1/2re is növelhetjük, akkor gyakorlatilag mintha saját sereget vinne a hadis.
Így egyáltalán nem lenne egyszerű felvinni a tolisokat varisokat a szövivel, de aki képes rá, hát tegye.

Vélemények?

Egyrészt majd egyszer kifejthetnéd, mennyiben befolyásolja a fordulgatós beton orikat a fedezés nehezítése.

Másrészt én nem értem, miért akartok egy ésszerű és egyszerű javaslatot feleslegesen túlbonyolítani? Egyik külön beállítható földleosztást akar, másik meg sereggyengítést... De minek kérdem én? Ez a javaslat úgy jó ahogy van, esetleg úgy nem jó, és dobjuk ki a francba, de ne bonyolítsuk túl, mert abból csak kavarás lesz.

Smooth Scroller 12-17-2006 01:32

nincs itt semmi kavaras. leirtam, hogy miert nem jo az 1enlo osztozkodas. mert onnantol kezdve a tolisnak es a varisnak szo szerint semmi t sem kell csinalnia a szoviben. a 2 hadis 1enlo mertekben huzza oket is. ez igy nem jo. ennyi.

Synkel 12-17-2006 01:45

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 56418)
nincs itt semmi kavaras. leirtam, hogy miert nem jo az 1enlo osztozkodas. mert onnantol kezdve a tolisnak es a varisnak szo szerint semmi t sem kell csinalnia a szoviben. a 2 hadis 1enlo mertekben huzza oket is. ez igy nem jo. ennyi.

Ezzel nem is volt semmi gondom:)

laziga 12-17-2006 06:37

most hogy végig gondoltam igaz nem jó az egyenlő. viszonz azzal egyetértek hogy valamenyire emlni kellene a %-ot kiegyensúlyozva azt hogy a mostani módosításokkal megnőtt egy szövi szétszakadásának a lehetősége. Viszont ha bele gondolok akkor meg az mfek járnak rosszúl. Ezért max annyit kellene hogy a mostani módosítások hátrányát kiküszöbölni.

laci 12-17-2006 07:34

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 56436)
most hogy végig gondoltam igaz nem jó az egyenlő. viszonz azzal egyetértek hogy valamenyire emlni kellene a %-ot kiegyensúlyozva azt hogy a mostani módosításokkal megnőtt egy szövi szétszakadásának a lehetősége. Viszont ha bele gondolok akkor meg az mfek járnak rosszúl. Ezért max annyit kellene hogy a mostani módosítások hátrányát kiküszöbölni.

Szerintem meg pont a mostani változásokkal "rázódott" össze miden szövetség. Már nem érdemes 3-4 sereggel kimenni, emiatt nem fog a támadásvezető egy jól sikerült akcióval a csillagokig szökni a többiek elől. Annyi a trükk (mi úgy csináljuk), hogy mindig 2-3 körön belóül maradunk egymáshoz képest, és mindig az utolsó üt.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindenki egyenlően osztozzon a területeken, a varázsló (0, vagy annál kicsivel több támadó egységgel) ugyanannnyit kapjon, mint a vezető, aki mindenét kiküldi, magára húzza a célpont bosszúszomjas szövetségeseit, és kiteszi a nevét a Teljes Krónikába...

Kubbi 12-17-2006 07:55

Quote:

Originally Posted by laci (Post 56439)
Szerintem meg pont a mostani változásokkal "rázódott" össze miden szövetség. Már nem érdemes 3-4 sereggel kimenni, emiatt nem fog a támadásvezető egy jól sikerült akcióval a csillagokig szökni a többiek elől. Annyi a trükk (mi úgy csináljuk), hogy mindig 2-3 körön belóül maradunk egymáshoz képest, és mindig az utolsó üt.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindenki egyenlően osztozzon a területeken, a varázsló (0, vagy annál kicsivel több támadó egységgel) ugyanannnyit kapjon, mint a vezető, aki mindenét kiküldi, magára húzza a célpont bosszúszomjas szövetségeseit, és kiteszi a nevét a Teljes Krónikába...

Azért is lehetne emelni a %okat. Ha túl bonyolult, akkor nem beállíthatóvá tenni, hanem fix értékre állítani. :)
pl 12%. Csak az nem kerek szám. :D
Én is hibásnak látom, a teljesen egyenlő földosztást.

Kisbér 12-17-2006 09:12

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 56446)
Azért is lehetne emelni a %okat. Ha túl bonyolult, akkor nem beállíthatóvá tenni, hanem fix értékre állítani. :)
pl 12%. Csak az nem kerek szám. :D
Én is hibásnak látom, a teljesen egyenlő földosztást.

Akkor legyen 11,514414784.
Ez kerek szám. És mindenki boldog, mert emeltük az arányokat!
Aztán csókolom...
Ati állítsd be! :D:D:D:D

Killer 12-17-2006 09:42

csak csendben megjegyzem most kb 15%-on van a részesedés földnél!!:D

Solaris 12-17-2006 09:50

Quote:

Semmi gond. Nem voltam egy ideig nem baj h felvetetted.

Synkel 12-17-2006 09:57

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 56465)
Semmi gond. Nem voltam egy ideig nem baj h felvetetted.

Köszi:)
Akkor akár támogathatod is az ötletedet, bár ahogy nézem túlnyomó kisebbségbe kerültünk:)

Solaris 12-17-2006 10:06

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56353)

És nem úgy, hogy 1 csapódáskor a támadásban részt vett szövetségesek osztoznak egységesen.

A 2 nem ugyanaz...

Míg az előző pusztán a foglalás mértékét osztja el azért, mert az új szabály következtében az első csapódó még alulról üt a többi meg felülről, míg a másik elgondolás egy - az eddigi 8 éves alapokat - teljesen más szemszögbe helyező megoldást kínál.

Én az első megoldást támogatom, a másodikat nem, pontosan monro érvei miatt.

Itt van az igazság. Lehet h nem ezt írtam de erre gondoltam. (Mondtam h már akkor kissé nehézkes az értelmes fogalmazás:)..)

Tehát:

Az h mindenki egyenlő arányban kapjon(4es szövinél 25% mindenkinek) na igen kényelmes lenne de sosem menne át és alapjaiban változtatná meg a játékot. Ezt sztem el is lehet felejteni.

Aránynövelés: Én 10%-re emlékszem, ezen éppen még lehetne növelni....
Legalább is sztem Atis kis %-ot esetleg normál érvek mellett lehet h emelne.

Azt h a támadó állíthassa be a %-ot. Érdekes dolog még akár jó is lehetne, de eléggé ki kell fejteni h mit hogyan. Ez még esetleg a mostani 10%-on belül is működhetne h pl 3 szövi megy 1 támadó és 2 segítség. 10% szövi segítséggel számolva az 80% a támadónak és 10-10% a segítőknek, összesen 20%. Azt h ezt a 20%ot lehessen variálni bizonyos min. és max értékek között pl 5%-15% ebben látok lehetőséget, de ezt részletesebben kell kifejteni.

Alapvetően viszont arra gondoltam (és Kisbér ezt fejtette ki) h a támadó szövi seregek kapnának fifti-fifti arányban és a többiek annak a 10%-át.

Synkel 12-17-2006 10:09

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 56473)
Itt van az igazság. Lehet h nem ezt írtam de erre gondoltam. (Mondtam h már akkor kissé nehézkes az értelmes fogalmazás:)..)

Tehát:

Az h mindenki egyenlő arányban kapjon(4es szövinél 25% mindenkinek) na igen kényelmes lenne de sosem menne át és alapjaiban változtatná meg a játékot. Ezt sztem el is lehet felejteni.

Aránynövelés: Én 10%-re emlékszem, ezen éppen még lehetne növelni....
Legalább is sztem Atis kis %-ot esetleg normál érvek mellett lehet h emelne.

Azt h a támadó állíthassa be a %-ot. Érdekes dolog még akár jó is lehetne, de eléggé ki kell fejteni h mit hogyan. Ez még esetleg a mostani 10%-on belül is működhetne h pl 3 szövi megy 1 támadó és 2 segítség. 10% szövi segítséggel számolva az 80% a támadónak és 10-10% a segítőknek, összesen 20%. Azt h ezt a 20%ot lehessen variálni bizonyos min. és max értékek között pl 5%-15% ebben látok lehetőséget, de ezt részletesebben kell kifejteni.

Alapvetően viszont arra gondoltam (és Kisbér ezt fejtette ki) h a támadó szövi seregek kapnának fifti-fifti arányban és a többiek annak a 10%-át.

Ebben az esetben viszont éb értettem félre. Így nem tetszik a dolog...

Solaris 12-17-2006 10:11

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56474)
Ebben az esetben viszont éb értettem félre. Így nem tetszik a dolog...

Az egyenlő arányú földelosztás nem menne át.
A szöviknek kényelmes lenne, de nem menne át...

Synkel 12-17-2006 10:15

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 56475)
Az egyenlő arányú földelosztás nem menne át.
A szöviknek kényelmes lenne, de nem menne át...

Lehet nem menne át, de én azt a verziót támogattam:)
Úgy nem tetszik a dolog, hogy a seregindítók egyformán részesedjenek.

Cece 12-17-2006 10:16

Az sem jó, hogy a támadó hadvezér önkényesen álitja be a nyereség szétosztását. Akkor már sztem inkább a segítségnyújtás mennyiségének a fügvényében. Valamit valamiért. Több segítség--> nagyobb kockázat--> több részesedés és fordítva. Ezen belül lehetőség lenne a manipulációra amiért eredetileg a topic létrejött.

Solaris 12-17-2006 10:25

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 56404)
És ha annyi lenne a változás, hogy nem 10%-ot kapnak, a részesedésből hanem max 15-15%-ot maximum?
És állítható lenne 10, és 15% között az érték?

Sztem 2(3) ötletnek lenne esélye Ati-nál is.
Ez az egyik.

1/A. Bizonyos %-ban növelni a szövetségi földszerzés részesedését.

PL ha most 10% akkor lehetne 15%-ra állítani, de az értéken lehet finomítani.

1/B. Bizonyos %-ban növelni a szövetségi földszerzés részesedését és a támadó a szövetségi részesedést állíthatná támadás előtt min és max % között, de úgy h az össz százalék változatlan maradna.
PL 1 támadó 2 segítségnél 20% a segítők összes részesedése. Ezt a 20%ot lehetne variálni.

3. A támadó szövi seregek a szerzett földen egyenlően osztoznának.
Kisbér példája: 2 szövi támadó 2 sikeres csata. Foglalt földek pl 70+29 ha. A támadók 49-49 ha-t kapnának és még ebből jönne le a szövi segítség %-a.
Ez a csata kimenetelét nem befolyásolná (vagy is h alulról v felülről)

Killer 12-17-2006 10:27

ne 10%-ot vegyetek alapul,mert nem annyi a föld részesedés!!
77hekiből kaptam 12hekit ez nekem nem 10%-nak tűnik!!

Solaris 12-17-2006 10:30

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 56479)
Az sem jó, hogy a támadó hadvezér önkényesen álitja be a nyereség szétosztását. Akkor már sztem inkább a segítségnyújtás mennyiségének a fügvényében. Valamit valamiért. Több segítség--> nagyobb kockázat--> több részesedés és fordítva. Ezen belül lehetőség lenne a manipulációra amiért eredetileg a topic létrejött.

Akkor meg lehetne kölcsönössé tenni a % beállítását.(bár ez már igencsak megbonyolítja az egészet...)

All times are GMT +1. The time now is 00:35.