Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Elf tolvajhoz személyiség ??? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1198)

Loxhero007 12-14-2006 21:41

Elf tolvajhoz személyiség ???

Sziasztok. Azt szertnem mondani, hogy megszuletet a fajválasztás csak az a gond hogy egy elfnek melyik a jobb szemelyiseg: a kereskedo illetve a tulelo. Es ha netán a tulelot valasztom akkor tenyleg latszik az a 30% vagy nem nagyon vevodik eszre. Jo lehet hogy itt lenn 200 hekin nem de 600 heki korul ez sokat szamit illetve nem. Nem tudom melyik a kifizetodobb a ket szemelyiseg kozul mivel mar voltam keresekdo de nem voltam tulelo. Azt sejtem ,hogy a kezdetkor a kereskedo jobb mivel hamarabb tud az ember fejlodni de messzemenoleg netan a tulelonek nem lenne elonye ha az ember egy elf tolvaj lessz.

Kerlek adjatok oszinte, jo valaszokat !!!

Elorre is köszönöm.
Udv. mindenkinek

UI.: Ja a szovetsegeseim: gnom - hadis, orias - hadis, orias - varis es az egesz kereskedo, ha netan ez valamit szamitana.

Croissant 12-14-2006 21:49

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 55555)
Sziasztok. Azt szertnem mondani, hogy megszuletet a fajválasztás csak az a gond hogy egy elfnek melyik a jobb szemelyiseg: a kereskedo illetve a tulelo. Es ha netán a tulelot valasztom akkor tenyleg latszik az a 30% vagy nem nagyon vevodik eszre. Jo lehet hogy itt lenn 200 hekin nem de 600 heki korul ez sokat szamit illetve nem. Nem tudom melyik a kifizetodobb a ket szemelyiseg kozul mivel mar voltam keresekdo de nem voltam tulelo. Azt sejtem ,hogy a kezdetkor a kereskedo jobb mivel hamarabb tud az ember fejlodni de messzemenoleg netan a tulelonek nem lenne elonye ha az ember egy elf tolvaj lessz.

Kerlek adjatok oszinte, jo valaszokat !!!

Elorre is köszönöm.
Udv. mindenkinek

UI.: Ja a szovetsegeseim: gnom - hadis, orias - hadis, orias - varis es az egesz kereskedo, ha netan ez valamit szamitana.

Ha a szöviben mindenki VIP-es, akkor nem kellene feltétlenül kereskedőnek lenned, én inkább a tudós személyiséget ajánlanám személyiségként a +5%-ok miatt... Persze a személyiségválasztás egy kicsit attól is függ, h milyen létszámú csoportban vagy, ill. h mennyire olcsó ott a piac...

Phoenix 12-14-2006 21:50

igaz ezt nem kérdezted, de sztem a tudós lenne a megfelelőbb személyiség...az az 5% plusz elég sokat jelent mind hadilag- mind varilag- mind tolvajilag :)
ha kereskedő lennél, akkor bank is kéne, az meg megint a kocsma elől veszi el a helyet
ha meg túlélő...ez még talán egy tolvajnak jó, bár a tudós akkor is jobb :rolleyes:
ez a saját véleményem...várom a többiek véleményét :)

Synkel 12-14-2006 21:50

Szerintem elf tolissal ha csak egy személyiséged van, mindenképp tudós legyél. Esetleg túlélő, de azt csak mint másodlagos alternatívát javaslom, a kereskedőt viszont felejtsd el. A szövid is tuti jobban járt volna tudós, esetleg vándor személyiségekkel...

Synkel 12-14-2006 21:51

:D:D:D
Elég hirtelen, és egybehangzóan válaszoltunk:)

Croissant 12-14-2006 21:53

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 55565)
:D:D:D
Elég hirtelen, és egybehangzóan válaszoltunk:)

jajaja :) :) :)

Steve 12-14-2006 21:53

Csak ismételni tudom: tudóst válassz. növeli a haderőd, tolid, varid, kevesebb tanya kell. túlélő személyiséget nagggyon deffelős orinak mondanám.

Grabi 12-14-2006 21:59

akkor én nem is mondom h egyértelműen tudós :)

Loxhero007 12-14-2006 22:05

kerdes

De szerintetek nem jobb mindenbol 30 % kevesebb mind mindenbol 5 % tobblet. Egy kicsit nem tiszta elottem mert ha megtamad egy varazslo es meszaroljaa a tolvajaid vagy egy fel-elf a varijaidat akkor nem jarsz tulelovel jobban mind egy tudossal. Ha tudtok egy kicsit tisztabban magyarazzatok meg ezt az 5% elony a 30 %-hoz kepest, mert nem egesszen tiszta.

Koszi

Szecsa 12-14-2006 22:06

En is a tudost javaslom.

Loxhero007 12-14-2006 22:08

Hat jo ezt javasoljatok de amint irtam egy kicsit bovebb indok legyen ne csak ennyi.

dreaman68 12-14-2006 22:14

ha egyszer kinéz téged egy vari akkor nem az a 30% dönt hanem a szöviddel való együttműködés. mert egyedül nem tudsz mit tenni leszedi a készülid és ennyi. kb tök hasztalan sztem egy tolisnak a túlélő személyiség

Phoenix 12-14-2006 22:15

itt ez az 5% nem csak a védőértékeidet, hanem a támadóértékeidet is feljebbtornázza, (plusz a kajatermelést is, ami elfnél így is jó, úgyhogy egy kis helysórolás) szval inkább legyen ott az az 5% plusz tolivédőerő és akkor a félelf nem megy be varitgyilkolni ;) egyszóval inkébb védd ki a támadást, mint hogy azt számold, hogy mennyit veszthetsz :)

solven 12-14-2006 22:16

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 55581)
Hat jo ezt javasoljatok de amint irtam egy kicsit bovebb indok legyen ne csak ennyi.

Az igaz, hogy a túlélő személyiséggel kisebbek az emberveszteségeid, de ha a tudóst választod, akkor a varik védő és támadóereje, tolik védő és támadóereje, és hadsereg védő és támadóereje is 5%-al nagyobb lesz, és ha egy elf jól van felépítve, akkor ezek a +5%-ok azt is eredményezhetik, hogy egy toli, egy vari, és hadi sem fog tudni ártani neked...

És ha így vesszük, akkor én inkább ezt választanám mint a kisebb veszteségeket

Szecsa 12-14-2006 22:16

Akkor kicsit indoklom.
A tulelo szemelyiseg Teged ha jol sejtem csupan a tolvajok mergezesenel segitene...namarmost, nekem az a tapasztalatom a tolis elleni harcokban, hogy altalaban a tolvajok felfedese varazslatot hamarabb alkalmaztam ellenuk, mintsem mergeztem volna oket...arra pedig nem hat a tulelo szemelyiseg.
En ugy gondolom, hogy egy (raadasul) elfnek szukseg van a +5%-ra a hadugy, magia es tolvajlas teren mindenkeppen, es jol jon a mezogazdasagi +5% is, hisz minimalisan is, de kevesebb tanya kell majd a kesobbiekben :)
En ugy gondolom, hogy erezheto az a +5%, jobban mintsem a toli mergezessel szembeni -30%.
A kereskedo szemelyiseget en nem javaslom, hisz tolis ori lennel, letelemed a lopas, igy az osszelopkodott tekercseket eladod, es maris tobb penzed van mint a banki kamat...es azert 10 banknal van jelentosebb bevetel a bankoknal (75.000 arany / kör, ha van legalabb 1,5 milla aranyad), viszont 10 epuletet mar sokkal jobban fel tudsz masra hasznositani: torony, barakk, templom, kocsma.

solven 12-14-2006 22:17

Na, egyből négyen ugrottunk :D

dreaman68 12-14-2006 22:20

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 55590)
Akkor kicsit indoklom.
A tulelo szemelyiseg Teged ha jol sejtem csupan a tolvajok mergezesenel segitene...namarmost, nekem az a tapasztalatom a tolis elleni harcokban, hogy altalaban a tolvajok felfedese varazslatot hamarabb alkalmaztam ellenuk, mintsem mergeztem volna oket...arra pedig nem hat a tulelo szemelyiseg.
En ugy gondolom, hogy egy (raadasul) elfnek szukseg van a +5%-ra a hadugy, magia es tolvajlas teren mindenkeppen, es jol jon a mezogazdasagi +5% is, hisz minimalisan is, de kevesebb tanya kell majd a kesobbiekben :)
En ugy gondolom, hogy erezheto az a +5%, jobban mintsem a toli mergezessel szembeni -30%.
A kereskedo szemelyiseget en nem javaslom, hisz tolis ori lennel, letelemed a lopas, igy az osszelopkodott tekercseket eladod, es maris tobb penzed van mint a banki kamat...es azert 10 banknal van jelentosebb bevetel a bankoknal (75.000 arany / kör, ha van legalabb 1,5 milla aranyad), viszont 10 epuletet mar sokkal jobban fel tudsz masra hasznositani: torony, barakk, templom, kocsma.

na ja valami ilyesmire céloztam tömören:D itt a pont
vagyis csak lenne mert nem tudok küldeni:D

Phoenix 12-14-2006 22:21

Quote:

Originally Posted by solven (Post 55591)
Na, egyből négyen ugrottunk :D

toood a segítőkészség :D

Loxhero007 12-14-2006 22:24

Ja. Rendesek vagytok. Koszi.:D

dreaman68 12-14-2006 22:25

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 55594)
toood a segítőkészség :D

vagy mert csak mi vagyunk gépnél:D

dreaman68 12-14-2006 22:28

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 55595)
Ja. Rendesek vagytok. Koszi.:D

tudjuk m i eeeeezt:D:D:D:D

All times are GMT +1. The time now is 17:23.