Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Földfoglalás - építés alatt lévő területek... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1195)

solven 12-14-2006 13:06

Földfoglalás - építés alatt lévő területek...

Hali mindenki

Valamelyik nap felmerült bennem egy kérdés:
Ha jól tudom akkor az építés alatt lévő területből nem lehet elvinni egyet sem, tehát ha látom hogy jön felém egy sereg, lebontom minden épületemet, és egyből utána minden területet elkezdek beépíteni akkor 0 hekit fog vinni?:confused:

Mert hát ez lenne a logikus...

Goldy 12-14-2006 13:07

Jól következtetted ki...

solven 12-14-2006 13:08

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55293)
Jól következtetted ki...

köszi :)

Akkor van egy megoldásom földfoglalás ellen :D

Viz 12-14-2006 13:09

Quote:

Originally Posted by solven (Post 55291)
Hali mindenki

Ha jól tudom akkor az építés alatt lévő területből nem lehet elvinni egyet sem, tehát ha látom hogy jön felém egy sereg, lebontom minden épületemet, és egyből utána minden területet elkezdek beépíteni akkor 0 hekit fog vinni?:confused:

Igen, de akkor érdemes kiráulnod mindent, mert különben ugye elmennek.
Meg sose tudhatod hogy földért jönnek:D

Ati 12-14-2006 13:11

Quote:

Originally Posted by solven (Post 55291)
Hali mindenki

Azért ne feledd, hogy ez igencsak átmeneti védelem a támadás ellen, hiszen a sereged lelécel, vagy piacra kell tenned, így teljesen védtelen maradsz. Ha piacra tetted, nincs se bankod, ami megvédje a pénzed, se tolvajod, aki egyáltalán meg tudná védeni, és a fosztás ellen is védtelen vagy. Vagyis a végén ott leszel a visszaépített területtel, és nulla, vagy jó esetben valami minimális védelemmel, amit azonnal át is tudnak ütni.

solven 12-14-2006 13:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55298)
Azért ne feledd, hogy ez igencsak átmeneti védelem a támadás ellen, hiszen a sereged lelécel, vagy piacra kell tenned, így teljesen védtelen maradsz. Ha piacra tetted, nincs se bankod, ami megvédje a pénzed, se tolvajod, aki egyáltalán meg tudná védeni, és a fosztás ellen is védtelen vagy. Vagyis a végén ott leszel a visszaépített területtel, és nulla, vagy jó esetben valami minimális védelemmel, amit azonnal át is tudnak ütni.

Ez igaz, de végső esetben azért jól jöhet ;)

Burning 12-14-2006 16:55

ha akkor ott vagy az elkövetkezendő napok minden órájában akkor talán megoldható károk nélkül

Ati 12-14-2006 16:56

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 55406)
ha akkor ott vagy az elkövetkezendő napok minden órájában akkor talán megoldható károk nélkül

A napi 5 piac erősen bekorlátoz... Ha 3 van, az méginkább.

Burning 12-14-2006 17:04

ez igaz az ellen nincs menekülés:(

Viz 12-14-2006 18:24

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 55406)

Nézd, szerintem ha valaki a következő napok midnen órájában ott van az már inkább nem is bont be, még ha tduja hogy földre is jönnek nála:)

Burning 12-15-2006 17:08

más meg miért tenné és hogy vitelezné ki??
ha valaki megtudná csinálni akkor az aki ott van gépnél;)

Kisbér 12-15-2006 17:37

A-ban viszont kivitelezhető... :)
Hiszen ott klánrakin keresztül át tudod menteni a benned lévő cuccot...
Piacra jó drágán az egységeket...
7-9 kör múlva, amikor meg bejön az építés, akkor meg klánrakin keresztül zsét magadhoz, és visszaveszed az egységeket :D

Bár kétlem, hogy ezt párszáz heki felett bevállalja valaki :D

Synkel 12-15-2006 17:51

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55920)
7-9 kör múlva, amikor meg bejön az építés, akkor meg klánrakin keresztül zsét magadhoz, és visszaveszed az egységeket :D

Mondjuk úgy, hogy viszonylag normális körülmények között kizárólag A-ban valósítható meg, és ott is bazi gazdag klán kell hozzá:)
Rossz belegondolni, hogy pl G-ben fullosan újraépítsek egy 1500 hekis orit...
Aztán ugye sereg is kell bele...

Kisbér 12-15-2006 18:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 55928)
Mondjuk úgy, hogy viszonylag normális körülmények között kizárólag A-ban valósítható meg, és ott is bazi gazdag klán kell hozzá:)
Rossz belegondolni, hogy pl G-ben fullosan újraépítsek egy 1500 hekis orit...
Aztán ugye sereg is kell bele...

Számoljuk ki, nem biztos, hogy rosszul jársz vele...

Mondjuk kimész fullra földre.
Hozol 1k hekin ugye 70 hektárt.
Látod, hogy jönnének vissza 5-en és már 1 körnél járnak (magyarul a te csapódásod előtt indultak) és már nem tudsz sereget elengedni...
Tehát csapódnának. Elvinnének ugye 71+28+27+26+25 hekit (csak kb). Azaz olyan 180-at durván
Akkor minden lebont...
Magyarul vissza kéne építened 1070 hektárt.
Attól függ persze, hogy milyen beállítottságú voltál, de tételezzük fel, hogy a nyersanyag fajtánként ugyanannyi.
900 nyersanyag kell 1 épülethez.
Tehát mondjuk 300-as nyersanyagár mellett átlagosan az A-ban, el kellene köldtened 1070*900 = 963.000 nyersanyag * 300 = 289 millió aranyat

Tehát megmentettél ezzel a módszerrel 180 hekit, 289 milla aranyért.

Tegyük fel, hogy azt visszafedezted volna, tehát 100*180 kattancs = 18e kattancs. Azaz 8e egységáron számolva 144 milla csak a katona.
És azt még be is kell építeni, és nyugodtan számolhatunk mondjuk 200 épülettel, hiszen a 180 hekiből biztosan lesz 20 bánya, amit ugye 2x kell felhúzni. :)
Szóval 200 * 900 * 300 = 54 milla.

Tehát akkor már hol is tartunk? 144 + 54 = 198 millánál.

A differencia 289-198 = 91 milla.

És ugye 180 hekit nem kellett felfedezned, ami a későbbiekben lehetséges, hogy sokkal jobban fog kamatozni neked...

Arról ugye nem is beszélve, hogy mi van akkor, ha találsz egy betonelf-et x mrd-al... De csak úgy tudod beverni, hogy full sereggel mész...
Ha tudsz hozni 300 millát, akkor már megéri lebontani magad ha szembejönnek veled... :)

Nyilván nem nagyon fogják bevállani ezt az emberek, hacsak 10 sereget meg nem látnak, node akkor sem "túlságosan költséges" :D

Synkel 12-15-2006 18:43

1500 hekit mondtam, és G-t. Ott azért kissé barátságtalanabbak az árak mint A-ban, és tuti nem szívesen építenék újra egy orit...

Kisbér 12-15-2006 18:47

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 55964)
1500 hekit mondtam, és G-t. Ott azért kissé barátságtalanabbak az árak mint A-ban, és tuti nem szívesen építenék újra egy orit...

Persze, persze, egyértelű... Már a 4. szinten is necces... :) Attól felfele meg horror összeg lenne... :) Kivéve az A :D

Ambátor pl az 5. csoportban simán el tudnám képzelni magamról, hogy 600-700 heki környékén ezt megjátszom... Ott ugyanis tudja mindenki (legalábbis átlagosan), hogy mennyiért van a nyersanyag :D
Kiugrok mondjuk egy 1-2mrd-os termelő orira, ha esetleg sok sereg kísérne haza, átpasszolom szövinek karavánnal, 200 millából újraépítem magam, és röhögök a 1,5 milla haszonnak :D

/// várjunk, ezt nem tudnám megcsinálni... hiszen ha lebontok már nem leszek a szövik mellett... :) mind1... :)

FJORD 12-15-2006 18:55

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55969)
Persze, persze, egyértelű... Már a 4. szinten is necces... :) Attól felfele meg horror összeg lenne... :) Kivéve az A :D

Ambátor pl az 5. csoportban simán el tudnám képzelni magamról, hogy 600-700 heki környékén ezt megjátszom... Ott ugyanis tudja mindenki (legalábbis átlagosan), hogy mennyiért van a nyersanyag :D
Kiugrok mondjuk egy 1-2mrd-os termelő orira, ha esetleg sok sereg kísérne haza, átpasszolom szövinek karavánnal, 200 millából újraépítem magam, és röhögök a 1,5 milla haszonnak :D

/// várjunk, ezt nem tudnám megcsinálni... hiszen ha lebontok már nem leszek a szövik mellett... :) mind1... :)

szerintem tul macerás, és nagy a kockázat, hogy mi jön vissza mi marad a piacon. Persze ha négyen kisérnek vissza 5x akkor én is meggondolnám (bár eddig még ez nem jutott eszembe.

Grabi 12-15-2006 19:36

ez tök jó topic lenne átdumálni ezeket az ugrásokat meg trükköket, kár h a "segítség új játékosoknak"-ban van :)

Kisbér 12-15-2006 19:52

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 56003)
ez tök jó topic lenne átdumálni ezeket az ugrásokat meg trükköket, kár h a "segítség új játékosoknak"-ban van :)

Miért? Csináltál eddig ilyent? Magyarul kezdő vagy!
És én is :D
Magyarul jó helyen van a topic :D:D:D:D:D:D

Croissant 12-15-2006 21:21

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55920)

Mintha az A-ban is 24 óra lenne a piaclehetőség, ezzel szemben a 8. körtől adott a támadás és a támadtatás lehetősége...
Szal az egységeket mikor is veszed meg???

Kisbér 12-15-2006 21:24

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56067)
Mintha az A-ban is 24 óra lenne a piaclehetőség, ezzel szemben a 8. körtől adott a támadás és a támadtatás lehetősége...
Szal az egységeket mikor is veszed meg???

Köszönjük szépen, hogy elolvastad miről is van szó!
:D

Croissant 12-15-2006 21:26

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56071)
Köszönjük szépen, hogy elolvastad miről is van szó!
:D

Szívesen, mert tényleg elolvastam...

Kisbér 12-15-2006 21:27

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56073)
Szívesen, mert tényleg elolvastam...

Akkor olvasd el kérlek még1x :D

Croissant 12-15-2006 21:28

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56077)
Akkor olvasd el kérlek még1x :D

Örülnék, ha a feltett kérdésre válaszolnál...

Kisbér 12-15-2006 21:29

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56078)
Örülnék, ha a feltett kérdésre válaszolnál...

off

Örülnék, ha még1x elolvasnád a topicot!
Köszönöm :D

Croissant 12-15-2006 21:32

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56079)
off

Örülnék, ha még1x elolvasnád a topicot!
Köszönöm :D

Megtörtént és várom a választ...

Kisbér 12-15-2006 21:37

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56086)
Megtörtént és várom a választ...

A válasz a következő:

Az egész topicban 1 szó nem esik arról, hogy valaki szintlépés után menne az A-ba és csinálná meg ezt az egész mókát.

Egyszerűen egy taktikai elemet beszéltünk át, ami valóban megvalósítható, de kérdéses, hogy megéri-e?

Nem tudom, hogy ehhez hogy jön az, hogy az A-ban mikor lehet piacozni...
De valóban, igazad van, ezt a taktikai elemet nem lehet alkalmazni az A-ba lépést követő 7-24. körig. Tehát jogos! :D

Csak erről szó sem esett :D

Alapvetően nem kell ám minden témához hozzászólni :D Főleg nem úgy, hogy nem olvasod el normálisan, főleg nem úgy, hogy ha megkérünk, hogy olvasd el újra, és mégsem teszed, főleg úgy, hogy nem értesz hozzá :D:D:D:D

Köszike :D

Croissant 12-15-2006 23:11

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56091)
A válasz a következő:

Az egész topicban 1 szó nem esik arról, hogy valaki szintlépés után menne az A-ba és csinálná meg ezt az egész mókát.

Egyszerűen egy taktikai elemet beszéltünk át, ami valóban megvalósítható, de kérdéses, hogy megéri-e?

Nem tudom, hogy ehhez hogy jön az, hogy az A-ban mikor lehet piacozni...
De valóban, igazad van, ezt a taktikai elemet nem lehet alkalmazni az A-ba lépést követő 7-24. körig. Tehát jogos! :D

Csak erről szó sem esett :D

Alapvetően nem kell ám minden témához hozzászólni :D Főleg nem úgy, hogy nem olvasod el normálisan, főleg nem úgy, hogy ha megkérünk, hogy olvasd el újra, és mégsem teszed, főleg úgy, hogy nem értesz hozzá :D:D:D:D

Köszike :D

Nos, akkor nézzük:
1. a 12. sz. beírásodban éppen te említetted meg ezt a taktikai elemet, mint amit az A-ban lehet a legkönnyebben végrehajtani.
2. a topic címe egyáltalán nem zárja ki azt a lehetőséget, h a szintlépés után előforduló ilyen helyzetet ne lehessen felvetni és megbeszélni. Remélem, elismered, h ilyen, vagy hasonló helyzet bizony előfordulhat akár az A-ba való szintlépés utáni 10. körben is...

Kisbér 12-15-2006 23:29

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56142)
Nos, akkor nézzük:
1. a 12. sz. beírásodban éppen te említetted meg ezt a taktikai elemet, mint amit az A-ban lehet a legkönnyebben végrehajtani.
2. a topic címe egyáltalán nem zárja ki azt a lehetőséget, h a szintlépés után előforduló ilyen helyzetet ne lehessen felvetni és megbeszélni. Remélem, elismered, h ilyen, vagy hasonló helyzet bizony előfordulhat akár az A-ba való szintlépés utáni 10. körben is...

1: Igen, említettem. És? Nem értem még mindig az összefüggést

2: Igen, valóban lehet a 10. körben is, hogy megtámadnak amikor jó lenne ezt megjátszani. És? Akkor is meg lehet csinálni, csak úgy kicsit drágább...
De szerintem rajtad kívül senki sem beszélt erről :D

Amúgy meg lehet csinálni akkor is...
Visszafokozod a tolikat/varikat/íjászokat/lovasokat katonának, és újra kiképzed őket varinak/tolinak/lovasnak, stb-nek.
Majd úgy alakítod, hogy már az után jöjjenek be, hogy megvannak a helyek...

//

Viszont 1 dolgot srácok nem vettünk figyelembe. Mégpedig azt, hogy ha újra építkezni kezdesz, akkor ugye amikor bejönnek az épületek, akkor nagyon kevés lakosod lesz...
Ha 9 körösen építesz, akkor addigra az eredeti lakosságod kb 0,4%-a lesz benn az oriban.. Ami ugye nem túl jó.. :)
Valamint azt sem vettem figyelembe a költségek kiszámításánál, hogy ami sereg úton van, azt nem tudod piacra tenni/újraképezni, így azok elvesznek, aminek az összege súlyos 100 millák :D

Kisbér 12-15-2006 23:30

Egyébként Ati, ha 0 lakosod van az országban, mert minden hekid beépítés alatt van, akkor ha bejön házad, vagy lesz üres területed, akkor hogy jönnek be lakosok?
Mert ha jól tudom %-os beköltözés van...?

Croissant 12-16-2006 00:35

Idézet a súgóból:

"Bár az üres területeken is eléldegélnek embereid, minden egyes hektáron 8 fő"

Croissant 12-16-2006 00:39

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56147)
Majd úgy alakítod, hogy már az után jöjjenek be, hogy megvannak a helyek...

Leírnád az "alakítás" hogyanját?

Synkel 12-16-2006 09:49

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56159)
Idézet a súgóból:

A beépítés alatt álló terület nem üres, azt azért elmondanám...

Grabi 12-16-2006 10:25

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56148)
Egyébként Ati, ha 0 lakosod van az országban, mert minden hekid beépítés alatt van, akkor ha bejön házad, vagy lesz üres területed, akkor hogy jönnek be lakosok?
Mert ha jól tudom %-os beköltözés van...?

tapasztalatból mondom, mert volt 30-40 hekis orim még régen, hogy van egy minimális lakosszám (talán 500?) 0 ház, 0 üres esetén is :)

Kisbér 12-16-2006 10:54

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 56193)
tapasztalatból mondom, mert volt 30-40 hekis orim még régen, hogy van egy minimális lakosszám (talán 500?) 0 ház, 0 üres esetén is :)

Az viszont király... :)

Kisbér 12-16-2006 10:55

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56159)
Idézet a súgóból:

Croissant, pontosan az ilyen bejegyzések miatt morgolódtam, vitatkoztunk össze tegnap...
Hiszen ha építkezés alatt van, akkor nem minősül üresnek, ahogy Syncel is mondta.
(amúgy tudtátok, hogy a 8 fő-re is rámegy még a lakástekercs-bónuszod?! :D)

Kisbér 12-16-2006 11:15

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 56161)
Leírnád az "alakítás" hogyanját?

Igen, leírnám, de szerintem már megtettem egyszer, most már csak egy kis fantázia kellene :D
Nah, szóval.

Tegyük fel elcseszel valamit, és nincs védelmed. (pl védelem nélküli elf-et játszol, de meglátják az éplistádat, vagy kitámadtál fullra, stb, stb.)
Szóval jönnek rád 15 sereggel. Valószínűleg földre.
Mivel kifogni nem tudod a seregeket, meg kell húznod ezt a taktikai elemet.

Nehezítsük az egészet azzal, hogy még piacod sincs (itt ugye csak 1/A-ban gondolkozhatunk, hiszen lentebbi csoportban ha nincs piacod, akkor te is védelem alatt állsz, vagy elfogyott a piacod, de azt most ne nézzük), csak hogy minden környezetbe beleilleszthető legyen.

Szóval lefokozod a varikat, tolikat, kat. egységeket, és ugyanilyen aránya (vagy az elképzelt új ország épületei arányában) újraképzed őket.
Ez ugye 20 körig történik. Ehhez szükséges fegyvert a klánod raktárából ki tudod venni.
Lebontod az összes épületet. Átmented a pénzt, illetve a tekercseket is a klánrakin keresztül.
Majd egyből építesz mondjuk 2% házat túlórában (9 kör). Aztán köv. körben megint csinálsz 2%-ot túlórában. Aztán az azt követő körben 2% házat túlórában, és az összes többi épületet normál építésben (18 kör).
Ekkor ugye pont akkor fognak beérni a katonák, tolvajok, varik, amikor a kocsma, templom, barack. Tehát 18 kör múlva.
Majd köv. körben megint 2% házat csinálsz. Aztán azt követően megint 2% házat... És így tovább, természetsen túlórában addig, hogy meglegyen a kívánt ház%.
Nyersanyag, illetve tőkét a klánrakin keresztül veszed át, majd a maradék cuccot vissza is nyomod ezen keresztül.
Amint bejön az első ház, tehát az egész akció után 9 körrel, már lesz helye a lakosoknak, amiket fel kell turbózni olyan szintre, hogy ha bejönnek az egyéb épületek, akkor azokat foglalkoztatni tudd.
-Folyamatosan nézeted a távokat, és ha jönnek feléd, akkor természetesen bontod a házakat-
Szóval ugye a 20. körnél bejönnek az épületek, és bejönnek az egységeid is. Elméletileg a házak is úgy-ahogy lakottak, tehát nincs semmi gond.

Ez a legoptimálisabb helyzet...

Kicsit költségesebbmódszer, hogy mielőtt az épületek bejönnek, kimész a piacra (akkor már simán tudsz piacozni, hiszen eltelt 24 óra (7+20=27)) megveszed a legolcsóbb kattancsot, és visszafokozod lakosnak, és akkor nem kell végigvárni, hogy a házak feltöltődjenek...

Pl. Így még piac sem kellett hozzá...

Most remélem nem azzal fogsz jönni, hogy ha 1 fős klánban vagy, akkor hogyan oldom meg :D:D:D:D
Valamit kitalálnék akkoris :D

Kisbér 12-16-2006 11:22

Lentebbi csoportban pedig nem kell semmit csinálnod, csak kirakod az egységeket a piacra olyan áron, hogy ne vegyék meg, bontod az épületeket, veszel a piacon nyersanyagot, ugyanezt a mókát végigjátszod. Itt ugye nem tudsz 9*2% házat építeni, hiszen nincsa annyi piacod, tehát itt kicsit költségesebb...
Szóval kiteszel mondjuk olyan cuccot is, amivel át tudják nyomni neked a zsét a szövitársak, amikor kell (pl rúnát, kat. egységet, mittomén).
És megbeszéled, hogy mielőtt bejönnének az épületek, vegyék meg.

Abból a zséből Te veszel egységet lakosnak (ha még szükséges), illetve veszel kat. egységeket, amik kellenek.
Aztán mikor majd a piacra kimentett egységek visszajönnek, kirakod olyan áron, hogy el is menjenek...

Hm.. :)

Phoenix 12-16-2006 11:25

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 56193)

én láttam már orit, aminek 50 volt a lakosa...200 hekin 1 ház 1 kocsma 1 templom a többi meg tanya :)

Kisbér 12-16-2006 11:38

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 56225)
én láttam már orit, aminek 50 volt a lakosa...200 hekin 1 ház 1 kocsma 1 templom a többi meg tanya :)

:D LoL :D
De ennek mi értelme? :D Poén?

All times are GMT +1. The time now is 09:01.