Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   A-ban szabin lévő ori beütése?! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1194)

Leóka 12-14-2006 12:11

A-ban szabin lévő ori beütése?!

Remélem Ati itt már megfelel.
A lényeg,hogy egyszerűen nem tartom korrektnek,hogy A-ban szabin lévő oritól hekit tudjanak vinni,miközben a seregét ugye nem kell beszámítani. Mintha nem is lenne. Ezek szerint ,ha egy teljes klán szabizik,akkor be tudom őket verni,mivel a seregük úgysem számít, ők meg úgyis szabin vannak.
Nem értem,hogy miért kellett így beállítani ezt. Az lenne fair,ha nem lehetne beverni, illetve ha annak mindenképp úgy kell lennie,akkor számítson a serege,de ez így nagyon nem jó.

Hóhér 12-14-2006 12:16

Quote:

Originally Posted by Leóka (Post 55242)
A lényeg,hogy egyszerűen nem tartom korrektnek,hogy A-ban szabin lévő oritól hekit tudjanak vinni,miközben a seregét ugye nem kell beszámítani. Mintha nem is lenne. Ezek szerint ,ha egy teljes klán szabizik,akkor be tudom őket verni,mivel a seregük úgysem számít, ők meg úgyis szabin vannak.
Nem értem,hogy miért kellett így beállítani ezt. Az lenne fair,ha nem lehetne beverni, illetve ha annak mindenképp úgy kell lennie,akkor számítson a serege,de ez így nagyon nem jó.

" A védekező oldalon a teljes szövetség védőerejével találja szembe magát. Ha a megtámadott szövetség valamely tagja szabadságon van, akkor az ő védőértékének csak az egyharmada számít bele a teljes védőerőbe. "

de bele számít.

ha az egész klán szabin van, nem lehet beverni a klánt, amíg tart a klánszabi...

(hogy meddíg lehet szabin az csak tőletek függ mennyire voltatok aktívak eddíg. )

ez a topic a fejlesztésben van...
mi a felvetésben az ötlet?

Leóka 12-14-2006 12:18

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 55245)
" A védekező oldalon a teljes szövetség védőerejével találja szembe magát. Ha a megtámadott szövetség valamely tagja szabadságon van, akkor az ő védőértékének csak az egyharmada számít bele a teljes védőerőbe. "

de bele számít.

ha az egész klán szabin van, nem lehet beverni a klánt, amíg tart a klánszabi...

(hogy meddíg lehet szabin az csak tőletek függ mennyire voltatok aktívak eddíg. )

Tudom,hogy nem lehet szabin lévő klánt beverni,de ha szabin lévő orit lehet, akkor úgy az igazi,ha klánt is lehet.

Ati 12-14-2006 12:20

Quote:

Originally Posted by Leóka (Post 55242)

Ööö, számít:

"A védekező oldalon a szövetség teljes véderejével kell számolni: minden szövetségi tag minden egyes védő egysége beleszámít a védekező oldal erejébe. Itt is kivétel a szabadságon levő ország, ilyen ország csak védőerejének egyharmadáig számít be."

Leóka 12-14-2006 12:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55247)
Ööö, számít:

"A védekező oldalon a szövetség teljes véderejével kell számolni: minden szövetségi tag minden egyes védő egysége beleszámít a védekező oldal erejébe. Itt is kivétel a szabadságon levő ország, ilyen ország csak védőerejének egyharmadáig számít be."

Köszönöm. Szerintetek a sereg egyharmada az elég? A hekielvitelnél nem úgy vettem észre,hogy a harmadát vitték volna.

Goldy 12-14-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55247)
Ööö, számít:

Hát ezzel tuti nincs kisegítve...

Steve 12-14-2006 12:37

Leóka ezt már leírta neked más is, de a megoldás az hogy szkra mész. Amikor beütik a klánod akkor lehet azért ütik be mert te szabin vagy és így a társaid miattad veszítenek hekit? Eddig azt nem írtad hogy ez bánt, pedig az7 A az elég nagy csapatmunka...

dreaman68 12-14-2006 12:38

ezt szavazást ki kellett volna tenned:p
sztem se fair az ha csak az egyharmada számít bele. meg alapból h szabin üthető egy ori. direkt ezért van szabi h ne lehessen ütni. itt végülis felesleges a szabi, csak a vip körök nem fogynak. meg sztem komoly következménye nem lenne annak h ha törölnék ezt a szabályt

Goldy 12-14-2006 12:40

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55255)
Leóka ezt már leírta neked más is, de a megoldás az hogy szkra mész. Amikor beütik a klánod akkor lehet azért ütik be mert te szabin vagy és így a társaid miattad veszítenek hekit? Eddig azt nem írtad hogy ez bánt, pedig az7 A az elég nagy csapatmunka...

Az SZK nem megoldás, főleg nem az egyre nagyobb leadandó heki miatt...

Ati 12-14-2006 12:44

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 55256)
meg sztem komoly következménye nem lenne annak h ha törölnék ezt a szabályt

Azt leszámítva, hogy életképtelen szabis országokba be lenne pakolva egy halom íjász, és a klán beüthetetlen lenne.

Nem véletlen van ez a szabály.

Steve 12-14-2006 12:44

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55259)
Az SZK nem megoldás, főleg nem az egyre nagyobb leadandó heki miatt...

Az szk szükségmegoldás, mondjuk ha elutazom, vagy hosszabb időre el kell mennem. Azért abban ugye egyetérthetünk hogy az A egy elég aktív csopi és a szabályok is ez irányba terelik?

dreaman68 12-14-2006 12:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55263)
Azt leszámítva, hogy életképtelen szabis országokba be lenne pakolva egy halom íjász, és a klán beüthetetlen lenne.

Nem véletlen van ez a szabály.

sorry erre nem számoltam rá:S és az hülyeség lenne ha egy ori szabira megy addig használhatatlan lenne a klánja számára? vagyis nem számítana védőpontja

Ati 12-14-2006 12:51

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 55266)
sorry erre nem számoltam rá:S és az hülyeség lenne ha egy ori szabira megy addig használhatatlan lenne a klánja számára? vagyis nem számítana védőpontja

Hosszú hetek (vagy talán hónapok? aki részt vett benne, kisegíthetne :)) lettek rászánva ennek a szabálynak a megbeszélésére, és a bevezetését követő évek alatt azt hiszem, hogy semmi komoly ellenérv nem merült fel, hogy miért ne lenne ez jó. Az, hogy most valakit beütöttek, nem számít komoly érvnek, mással is előfordult már, mégsem kért azonnal szabálymódosítást.

Goldy 12-14-2006 12:51

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55265)
Az szk szükségmegoldás, mondjuk ha elutazom, vagy hosszabb időre el kell mennem. Azért abban ugye egyetérthetünk hogy az A egy elég aktív csopi és a szabályok is ez irányba terelik?

Egy olyan szükségmegoldás ami megint vmi trükközgetések kivédése miatt lett így büntetve... Eredetileg ugye csak a klánalapítónak kellett földet leadnia.

Azért főleg így az ünnepek táján belegondolva nem egy ideális dolog ez...
Folytonosan úgy érzem hogy ha itt játszani szertnék az már kényszer...
pedig alapjában véve nem lenne itt rossz a játék.

Steve 12-14-2006 12:52

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 55266)

Igen, mert ha a pontértéke beleszámít akkor ha a harmadot se kapja meg akkor az még kevesebb. Hameg erre azt mondanád hogy a szabis ori pontját se kapja meg a klán akkor simán lehetne menekülni szabira a támadások elől, ami nem lenne jó. Szal sztem ez jó ahogy van.

Ati 12-14-2006 12:53

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55274)

El kell menni klánszabira. Arra kell csak vigyázni, hogy megfelelő szabadsága legyen a klánnak ehhez. Amikor felhasználjátok a szabit, akkor számolni kell az ünnepekkel is.

Steve 12-14-2006 12:54

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55274)
Egy olyan szükségmegoldás ami megint vmi trükközgetések kivédése miatt lett így büntetve... Eredetileg ugye csak a klánalapítónak kellett földet leadnia.

pedig alapjában véve nem lenne itt rossz a játék.

Goldy, ne haragudj amit most írok, jó?

Az hogy most kiütögeted magad aztán meg elmész egy adag szabira az mindenkinek jól esne, de sztem így nincs megadva az esély a visszavágásra.

dreaman68 12-14-2006 12:54

jó sokak szerint jó ez így, de akkor is szabi arra van h kimenj az oridból és azt biztonságba tudd.....

dreaman68 12-14-2006 12:56

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55278)
Az hogy most kiütögeted magad aztán meg elmész egy adag szabira az mindenkinek jól esne, de sztem így nincs megadva az esély a visszavágásra.

ezt simán eljátszod bármelyik csopiban az 1/A kívül

Goldy 12-14-2006 12:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55276)
El kell menni klánszabira. Arra kell csak vigyázni, hogy megfelelő szabadsága legyen a klánnak ehhez. Amikor felhasználjátok a szabit, akkor számolni kell az ünnepekkel is.

Egy friss klánnál klánszabi? jah biztos működne...
ha legalább wapról lehetne normálisan A-s orival játszani már az sokat lendítene a dolgon...

Ati 12-14-2006 12:58

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 55279)
jó sokak szerint jó ez így, de akkor is szabi arra van h kimenj az oridból és azt biztonságba tudd.....

Az *ORSZÁGOT*. Nem a klánt. Márpedig az ország a klán része. Ha a klánt is biztonságban szeretnéd tudni, akkor élj a klánszabi lehetőségével. Vagy ne legyen addig klán, ami miatt aggódsz -> szk.

Goldy 12-14-2006 12:58

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55278)
Goldy, ne haragudj amit most írok, jó?

Én nem haragszom :)
Még nem kivánok szabira menni, csak előre gondolkodom....

a visszavágás lehetősége miatt van pl a lentebbi csoportokban is az akció utánni 12 órás korlát.

Goldy 12-14-2006 12:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55284)
Az *ORSZÁGOT*. Nem a klánt. Márpedig az ország a klán része. Ha a klánt is biztonságban szeretnéd tudni, akkor élj a klánszabi lehetőségével. Vagy ne legyen addig klán, ami miatt aggódsz -> szk.

És végén adjak le X% földet mikor újra tudok játszani...

Ati 12-14-2006 13:01

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55286)
És végén adjak le X% földet mikor újra tudok játszani...

Mérlegelj, hogy X% föld fixen, vagy szabi alatt nem vesztes semmit, esetleg vesztesz X%-ot, vagy vesztesz X%-nál többet.

Goldy 12-14-2006 13:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55287)
Mérlegelj, hogy X% föld fixen, vagy szabi alatt nem vesztes semmit, esetleg vesztesz X%-ot, vagy vesztesz X%-nál többet.

Igen, mindenképp büntetve vagyok mert teszem azt hétvégén vagy egyéb elutazásos dolog végett nem tudok itt guvvadni a gép előtt...
kényszerből játszanom kell...

Steve 12-14-2006 13:03

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55288)
Igen, mindenképp büntetve vagyok mert teszem azt hétvégén vagy egyéb elutazásos dolog végett nem tudok itt guvvadni a gép előtt...

Nem KELL. Nézik a társaid az orid, távoloznak és ha gáz van akkor felugrasz wapra:)

Goldy 12-14-2006 13:05

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55289)
Nem KELL. Nézik a társaid az orid, távoloznak és ha gáz van akkor felugrasz wapra:)

wapról tudsz Ht-t állítani klánraktárat elérni?

Ati 12-14-2006 13:07

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55288)

Azt hiszem, hogy rengeteg online játékhoz képest a Hódítósok igencsak el vannak kényeztetve. :)

Máshol sok helyen nincs olyan, hogy szabadság. Ha elmész a hétvégére, akkor magára hagytad az országot, játékidőt is vesztesz, és közben támadhatnak is.

Most akkor ezzel büntetve van mindenki, aki elmegy a hétvégére? Nem, ez a játék része ott. Itt is az az A-ban. Ugyanúgy, ahogy a 90 nap ketyeg szabi alatt is az időkorlátos helyeken.

Goldy 12-14-2006 13:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55292)
Azt hiszem, hogy rengeteg online játékhoz képest a Hódítósok igencsak el vannak kényeztetve. :)

Máshol sok helyen nincs olyan, hogy szabadság. Ha elmész a hétvégére, akkor magára hagytad az országot, játékidőt is vesztesz, és közben támadhatnak is.

Most akkor ezzel büntetve van mindenki, aki elmegy a hétvégére? Nem, ez a játék része ott. Itt is az az A-ban. Ugyanúgy, ahogy a 90 nap ketyeg szabi alatt is az időkorlátos helyeken.

Hmm érteve
fanatikus szint...

Steve 12-14-2006 13:12

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55290)

Igen tudok. Mini opera.

Kubbi 12-14-2006 13:26

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55297)
Hmm érteve
fanatikus szint...

Igen. Lehet, hogy sokaknak ez a baja az a-val..
És ezért nem akarnak odamenni. :)

Synkel 12-14-2006 14:03

Szerintem jó ez így ahogy van. Egy jól működő klánban nincs mindig mindenki gépnél, ezzel szemben telón el lehet érni bárkit. Én se szeretem ha szabiznak a klánban, ha meg nagyori szabizott, kifejezetten ideges voltam, de mivel túl sok klánbalépése volt, kockáztattuk a klánütést, és nem raktuk szk-ra. Szal számolni kell, és kész. A dolog jelenleg jól működik.

Goldy 12-14-2006 14:17

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 55301)
Igen tudok. Mini opera.

Most ezért nem fogok egy másik telefont venni, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így...

Steve 12-14-2006 14:25

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55330)
Most ezért nem fogok egy másik telefont venni, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így...

Erről volt szó részletesen egy másik topicban.

Remedy 12-14-2006 17:04

Quote:

En pl vettem :)

NorB 12-14-2006 19:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55273)
Hosszú hetek (vagy talán hónapok? aki részt vett benne, kisegíthetne :)) lettek rászánva ennek a szabálynak a megbeszélésére, és a bevezetését követő évek alatt azt hiszem, hogy semmi komoly ellenérv nem merült fel, hogy miért ne lenne ez jó. Az, hogy most valakit beütöttek, nem számít komoly érvnek, mással is előfordult már, mégsem kért azonnal szabálymódosítást.

így van, ezt a szabályt anno nagyon hosszú vita után, teljesen átbeszélve hoztuk, hoztad
teljesen jogos, okos, és időtpróbált szabály
nem kedvez az összevissza játszó klánoknak, de ez így van az összes csopiban, szabisokkal nem lehet játszani :)

Kisbér 12-14-2006 22:57

Quote:

Ez hasonló ahhoz, hogy csak a hódító miatt nem veszek/fizetek elő otthonra netet. Elég nekem a melóból is a hódítózás.
Ami jó, hiszen legalább a családjával van az ember (az asszony mondja is, hogy nem fogjuk az új lakásba bevezetni :) ), viszont ne legyen olyan elvárása, hogy topx-es klánban lesz...

// Amúgy ha seregindítás után mész el szabira, akkor lentebbi csoportokban is kaphatsz ütést szabi alatt, és ott sem megy ki a helytartó piacozni :)

Arwyl szelleme 12-15-2006 10:12

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 55415)
En pl vettem :)

Amikor én vettem figyelmebe vettem a hódítós szempontokat is. :D

monro 12-17-2006 12:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55284)

Egyetértek.

És résztvettem anno a szabis orik védelmének a tárgyalásában is. Teljesen jogos igény, hogy ne lehessen szabis orikkal "bevédeni" egy klánt!

Képzeljük csak el!

Adott egy elf 50% barakk-50% torony. A sereget kirakod piacra amíg felépül és a végén amikor minden épület áll lefokozol, hogy működjön is. Aztán szabira teszed. Az íjászok visszajönnek a piacról és ezután az elf megvéd majd a saját területénél 3-4x nagyobb klánt!

A klánszabit pontosan ennek a kompenzálásaképpen dolgoztuk ki anno. Ezelött a szabály elött nem volt klánszabi sem.

monro 12-17-2006 12:11

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 55290)

Ebben viszont Goldynak van maximálisan igaza!

A wapon rendbe kéne tenni az 1A-s dolgokat!

1. intéző
2. klánraki
3. helytartóállítás
4. klántámadás indítás

Ezek nagyon hiányoznak :(

All times are GMT +1. The time now is 21:02.