Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Elf tolvaj vs. Fél-Elf tolvaj (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1186)

Loxhero007 12-12-2006 18:30

Elf tolvaj vs. Fél-Elf tolvaj

Sziasztok. Lenne egy nagy kérésem. Tudnatok-e adni egy par jo tanácsot az Elf vs. Fél-Elf. Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené. Szeretném ha hozzáfuznétek véleményeteket es ha lehetséges egy 200 hekire való épitkezési listát is. Mi az elönye ill. hátránya az egyik fajnak a másikkal szembe ill. más fajokkal szembe.
Nem tudom eldönteni melyiket válasszam.

Elörre is köszönöm válaszaitokat.

UI.: Ha már itt vagyunk akkor mi a helyzet a mágia es a hadugy terén, melyik a jobb.

Croissant 12-12-2006 18:33

Quote:

Originally Posted by Loxhero007 (Post 54447)
Sziasztok. Lenne egy nagy kérésem. Tudnatok-e adni egy par jo tanácsot az Elf vs. Fél-Elf. Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené. Szeretném ha hozzáfuznétek véleményeteket es ha lehetséges egy 200 hekire való épitkezési listát is. Mi az elönye ill. hátránya az egyik fajnak a másikkal szembe ill. más fajokkal szembe.

UI.: Ha már itt vagyunk akkor mi a helyzet a mágia es a hadugy terén, melyik a jobb.

Az 5. szinten nincs jobb tolis a tudós fél-elfnél.

Dragi 12-12-2006 18:36

Quote:

nos nézzük :)

Fél-elf:
5. szinten teljesen jól elél 4. szinten is
Előnyei: Árnyak überrelhetetlen a lopáshoz :) Sokat tud egyszerre lopni ami pl. egy vari gyilkolásánál jól jöhet a hadügyi védelme elmegy kategória

hátrányok: ha egy varis levsizi a készülijét tehetetlen :) tudom miről beszélek voltam tolis

elf. 3,4,5 szinten is lehet vele tolist játszani hadügyileg nagyon jó a faji varija is nagyon el van találva :) Imádtam elf tolis lenni előny nem látják az egységeid nehezen ütik be ha jó a védelme

hátrány: ha elmész szabira akrva akaratlanul meglátják mid van

ember mint tolis a tükörvari miatt lehetetlen beártózni és a varik helyére húzhat fel kocsmákat vagy toronyokat védelemnek :) de ember tolis sztem ugyanúgy mint az elf 3,4,5. szinten él meg bár a 3. szint már eléggé necces :)

Hátránya : védelem ügyileg : kacat

Szecsa 12-12-2006 18:39

Szia :)

Bar lehet van ilyen vagy hasonlo topic, azert hozzaszolok :)
Szoval, attol fugg, hogy milyen pl. a szovifellallasotok :)
3 hadis melle siman mehet egy elf :) fel-elf nem igazan.
Az fel-elffel aktivabban lehet lopkodni, sokkalta tobbet, viszont az elf hadugyi vedelme joval nagyobb :)
En a tudos szemelyiseget ajanlom mindkettore.
5. szinten a fel-elffel ellehet jatszogatni, nagy esellyel egy szovi haboruba Te leszel a legkonnyebben kicsinalhato tag a szovibe, es fel-elffel en nem ajanlom az mf létet. Elffel viszont mf-ként is el-el boldogulgatsz, mert olcsobban fedezel és mf elfet ha jol van felepitve, akkor nem nagyon piszkalnak, hacsak nem kotsz bele egy erosebb szovibe.
Magia es hadugy teren az elf a jobb mindenkeppen, hiszen az elf vedobonuszai eleg jok mar 5. szinten is.
Adok ket eplistat, mindkettohoz egy kicsit aktiv lét és folyamatos lopkodás kell, hogy a kajaszuksegletet tudd magad finanszirozni az ellopott majd eladott tekercsekbol :)
A fel-elf jobban ki van elezve, annak 200 hekin nem erdemes szerintem tanyat tartania, viszont 8-9 koronkent meg kell etetni.

Félelf
Ház 36 18% 2520 lakos
Barakk 20 10% 0 Elit / Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála/kör
Raktár 20 10% 7,85 körre elegendő
Őrtorony 20 10% 1120 Íjász
Templom 39 20% 5460 Varázsló
Kocsma 65 33% 3640 Tolvaj
Bank 0 0% 0

Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
200 hektár
Érték 9504 pont

Ételfogyasztás: 2 548
Foglalkoztatottság: 98%

Az elfet pedig eloszeretettel hasznalom en is a kovetkezo felepitessel :)

Elf
Ház 39 20% 2535 lakos
Barakk 20 10% 0 Elit / Lovas
Tanya 0 0% 0 Bála/kör
Raktár 20 10% 8,37 körre elegendő
Őrtorony 20 10% 1040 Íjász
Templom 40 20% 5200 Varázsló
Kocsma 61 31% 3172 Tolvaj
Bank 0 0% 0
Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör
200 hektár
Érték 9507 pont

Ételfogyasztás: 2 389
Foglalkoztatottság: 95%

Croissant 12-12-2006 18:45

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54455)
hátrányok: ha egy varis levsizi a készülijét tehetetlen :) tudom miről beszélek voltam tolis

Ez mindegyik fajra igaz, nem csak a fél-elfre

Dragi 12-12-2006 18:46

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54467)

nem éppen :) Mivel egy óriásnak leszokták vinni a készülijét ?:) vagy egy embernek ?:)

Croissant 12-12-2006 18:50

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54470)
nem éppen :) Mivel egy óriásnak leszokták vinni a készülijét ?:) vagy egy embernek ?:)

Mintha tolisról szólna a topic...

Amúgy egy ember tolisnak is leviszik a készülijét elhiheted... csak előtte varit kell nyírni nála... És ezt röhögve megteszi a fél-elf...

Dragi 12-12-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54473)
Mintha tolisról szólna a topic...

Amúgy egy ember tolisnak is leviszik a készülijét elhiheted... csak előtte varit kell nyírni nála... És ezt röhögve megteszi a fél-elf...

Hát attól függ mennyire vannak kiélezve azok az orik :) mert ha az ember élezve van a fél-elf nincs akkor a fél-elf soha nem lopja át az ember ha a Fél-elf van élezve akkor átlopja az embert stb. stb.

Dragi 12-12-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54467)

És te írtad hogy mindegyik fajra igaz :) szal a mindegyik fajba még a hulla óriás ork gnóm stb. is benne van :)

Steve 12-12-2006 18:58

Offolok:D
életképes ember tolis 200hekin

200 hekin
Ház 38 19 %
Barakk 20 10 %
Kovács 0 %
Tanya 30 15 %
Könyvtár 0 %
Raktár 2 1 %
Őrtorony 20 10 %
Kocsma 70 35 %
Templom 20 10 %
Kórház 0 %
Bank 0 %

Ijász 1040
Tolvaj 3640
Varázsló 2600
Lakosság 2470

Foglalkoztatottság 98,4 %
Ennyi van Ennyi kell
Gabonatermelés 1950 1950

Ezt sztem nemigen ártózzák át és lopni is tud. Nem egy sztár ori de mondom, sztem fontosabb hogy életképes:)

Steve 12-12-2006 18:59

Nos az előző nem tudós, és így csont nulla a kajaegyenleg:o

Szecsa 12-12-2006 19:04

Stevenel a pont :)
Az ember jo ori, eletkepes!

Croissant 12-12-2006 19:04

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54481)
És te írtad hogy mindegyik fajra igaz :) szal a mindegyik fajba még a hulla óriás ork gnóm stb. is benne van :)

Te viszont csak a félelfnél említetted hátrányként a készüli levitelét...
Maradjunk abban, h mivel a topic a tolisokról szól, gnóm / óriás / ork / hulla / törpe nemigen jöhet szóba tolisként...

Amúgy, ha már az előző hozzászólásodban említetted a kiélezettséget, akkor nyugodtan kijelenthető, h a fél-elf nemcsak a spec faji varázsa, hanem a toli tekijei mennyisége (tudósként 45 %) miatt is jobb tolis 200 hekin az elfnél és az embernél is...

Dragi 12-12-2006 19:05

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54492)
Te viszont csak a félelfnél említetted hátrányként a készüli levitelét...
Maradjunk abban, h mivel a topic a tolisokról szól, gnóm / óriás / ork / hulla / törpe nemigen jöhet szóba tolisként...

Amúgy, ha már az előző hozzászólásodban említetted a kiélezettséget, akkor nyugodtan kijelenthető, h a fél-elf nemcsak a spec faji varázsa, hanem a toli tekijei mennyisége (tudósként 45 %) miatt is jobb tolis 200 hekin az elfnél és az embernél is...

nana :) a gnómot nem kihúzni :) tolisnak az is jó faj :)

Steve 12-12-2006 19:06

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54494)
nana :) a gnómot nem kihúzni :) tolisnak az is jó faj :)

aha, lophatsz embert...

Dragi 12-12-2006 19:06

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 54497)
aha, lophatsz embert...

meg 5. szinten felül lehet gyújtani :p

Steve 12-12-2006 19:09

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54498)
meg 5. szinten felül lehet gyújtani :p

ez nem kicsit önellentmondás?:)

Dragi 12-12-2006 19:13

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 54500)
ez nem kicsit önellentmondás?:)

:):) Fiús zavaromba összevissza beszélek :D:D:D na szal egy tolis gnóm tudja gyújtogatni a nem tolis ellenfeleket :) 5. szinten felül

petyac 12-12-2006 19:18

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54504)
:):) Fiús zavaromba összevissza beszélek :D:D:D na szal egy tolis gnóm tudja gyújtogatni a nem tolis ellenfeleket :) 5. szinten felül

De csak ennyi,nagyon mást nem,vagy igen?

Dragi 12-12-2006 19:19

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 54505)
De csak ennyi,nagyon mást nem,vagy igen?

vari gyilok, katona gyilok, nyeris lopás, rúna lopás, ember lopás ha kitartó vagy teki lopás gnómtól de ahhoz sok varit ki kell nyírni hogy ne tudja felrakni a könyvtárkulacsot :):)

petyac 12-12-2006 19:20

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54506)
vari gyilok, katona gyilok, nyeris lopás, rúna lopás, ember lopás ha kitartó vagy teki lopás gnómtól de ahhoz sok varit ki kell nyírni hogy ne tudja felrakni a könyvtárkulacsot :):)

én egyszer kipróbáltam hétvégin és nem igazán sikerült a lopás,lehet én voltam béna?:D

Dragi 12-12-2006 19:21

Quote:

Originally Posted by petyac (Post 54507)
én egyszer kipróbáltam hétvégin és nem igazán sikerült a lopás,lehet én voltam béna?:D

lehet vagy nem jó embernél próbálkoztál :) Meg a hétvégi egészen más mint a normál játék :)

petyac 12-12-2006 19:27

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 54508)
lehet vagy nem jó embernél próbálkoztál :) Meg a hétvégi egészen más mint a normál játék :)

jó pár embernél,de halottat sikerült:D mindegy szerintem nem a legjobb faj tolisnak

Szecsa 12-12-2006 19:28

hetvegi jatekban pl. kicsit el van torzulva a fajok aranya a normal jatekhoz kepest :)

Steve 12-12-2006 19:35

Nos lássuk: 5ös szint, tehát nem mindenki tekivédet fajú, a tekik ára stabilan 2k felett, ergó a legjobb pénzszerzs a tekilopás. Márpedig a tolis azért tolis hogy másoktól ellopva dolgokat vagyonosodjon. Ezért a gnóm kiesik.
Maradjunk még az 5ös szinten. Valljuk be, kevés az élezett, jól kiépített ori 200on. A öbbség vagy kezdő vagy tekit ír vagy végzett az írással és siet fel. Namost akkor minek a szarrá élezett félelf? felesleges. Olyan tolis kell aminek van vmi védelme sereg és varik ellen + elég tolija van a nem tolisokat lopni. Erre sztem az ember és az elf jó, a félelf vhogy nekem mindig sérülékenynek tűnt, ámbár ha úgy vesszük ő meg a tolisokat lopkodja:)

ui: ez még mindig nem szentírás a kezdőknek, csak magánvélemény. Olyan hogy legjobb, na az nincs;)

Artúr 12-12-2006 19:52

Hali
Szerintem annyira nem érdemes kiélezni 200 hekin, majd ha a környezet keményedik még élezed.
Én így raknám össze:

Félelf
Összes 200
Ház 36
Barakk 21 1176 íjjász
Tanya 8
Raktár 25
Õrtorony 21
Kocsma 54 3024 toli
Templom 35 4900 vari
Üres 0
Pontszám 9504

Ez még kényelmesen 13 körönként etethető.

Croissant 12-12-2006 19:52

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 54519)
ámbár ha úgy vesszük ő meg a tolisokat lopkodja:)

No, erről van szó :) :) :)

Steve 12-12-2006 19:53

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54537)
No, erről van szó :) :) :)

HA erre most válaszolnék akkor olyan ördögi körbe keverednénk, olyan hármasokba, amiért szeressük a hódot;)

Kisbér 12-12-2006 20:04

Quote:

Ha ezt a kérdést feltetted, akkor Neked egyértelműen a tudós elf-et tudom ajánlani.
Sokkal nagyobb örömöd lesz benne.

Az a baj alapvetően a fél-elffel, ha igazán jó akarsz benne lenni, akkor nagyon függeni fogsz a szövitagoktól. Katonai, és variügyileg egyaránt.
Főleg az ember-tolis.
Hiszen az ember még csak gömböket sem tud csinálni. A félelf ugyan tud, de az igazán zsíros/zsírosabb falatokat nem tudja átártózni.
Az elf felfogható második varisnak... Emellett védelemben verhetetlen minden téren.

Szóval egyértelműen nagyobb örömöt fogsz benne lelni...

Steve 12-12-2006 20:15

Igazat adok Kisbérnek:)

Croissant 12-12-2006 20:20

MF-ként valóban jobb tolisnak az elf...
De azért annyit hozzátennék a fél-elf védelmében, h azzal is igen jól lehet tolizni az 5. szinten...

Hmmm... Sati 12-12-2006 21:15

Hmmmm...

Hát én voltam mind2.
Félelf MF be nem jó mert a mészár miatt gázas.
Szal Elf az 100% MF nek jóbb de 1 jó szövibe nincs jobb mint 1 félelf :D
Sokan tudnának erröl mesélni pl. az 5/U ba :D
De mindig van jóbb és legjobb.
a legjobb a tanyafree félelf ..
3hadis 1 félelf tolis
Mert ha tekizni kell akkor jobb sokat lopni mint keveset és az is 20% kevesebb...
Pl Gnom varisnál vagy tekik.:D :D :D :D :D

Croissant 12-12-2006 23:32

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 54582)
Hát én voltam mind2.
3hadis 1 félelf tolis
Mert ha tekizni kell akkor jobb sokat lopni mint keveset és az is 20% kevesebb...

Jól beszélsz :)

Hmmm... Sati 12-12-2006 23:54

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 54609)
Jól beszélsz :)

Énis igy gondoltam :D :D :D :D :D :D

Szecsa 12-13-2006 07:19

en a 3 hadis melle akkor is az elfet javaslom :) akarmit mondasz Sati :)
lehet, hogy a fel-elffel jobban tekizel, jobban kihasznalod a tolvajait, de amikor osszekerulsz 3 hadis+1 hadis-varis szovivel a hadugyi vedelem lesz a mervado, hisz az ellen csak oriasokbol fog allni javareszt :)

Kisbér 12-13-2006 08:34

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 54582)
Hát én voltam mind2.
3hadis 1 félelf tolis

Sati Drága! :D
Arról szól a topic, hogy szerencsétlen kezdőnek mit ajánlunk, milyen tolis legyen...
Szerinted én az 5. szinten nem egy tanyafree fél-elf-et javasoltam volna neki, ha nem a kérdésére válaszolok?! :D

Kezdőnek, aki tolis akar lenni, egy elf való.. Ezt nem tudod cáfolni :)

zstzs 12-13-2006 10:53

fél-elf

Szerintem 5-re félelf mert sok a célpont, de csak szöviben lehet zsírosat lopni, 3,4-be már elf a jobb mert esetleg szétkapnak.
200 hekin fél-elf de gyorsan lopd össze magad és föllépés véltás elf/tudósra.
Emberrel nem zökkenőmentes az átállás elfre.
Habár találkoztam olyan elf-el akinek kb 35-40% kocsmálya volt meg egy varis szövilye és félelfet szedtek szét simán, az ilyen elfet simán szét lehet szedni varikkal de mire rájössz...:(

Grabi 12-13-2006 10:54

3 perc. kv előtt gömb, kv után gömb. :)

én is nagy félelfbarát vagyok, nagyon szeretek lopkorászni, mert az jó :)
4. szinten is még belefér a félelf, a harmadikon már elfet ajánlanék.

Pepa 12-13-2006 16:10

Nekem volt ez is, az is. Elf túdos magyarba, fél-elf tolvaj angolba.
Kezdem a fél-elfel: minden szép és jó volt, még ütni is tudtam ( íj-elit felállásban voltam, minimális elittel) 200 hekin laktam, úgy volt, hogy gömb-szövilista-tekizés. Jól is működött, amíg bele nem kötöttem egy gyengus szövitagba. Utánna szövije rámállt ( csak később tudtam meg, hogy szövijének van feljebb egy kék 3-as orija:D:eek: ), hadüzit kértem, hogy nyerjek 24 kört, kaptam is, de az sem segített szétkaptak és töröltem.
Volt egy elf túdosom, de azzal semmi különös nem volt, csak 2x volt az, hogy éjjel levitték a készülim + öltek egy kis tolit és fél-elf lelopott:rolleyes: . De alapjába véve jobb.

Kisbér 12-13-2006 16:25

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 54871)
Nekem volt ez is, az is. Elf túdos magyarba, fél-elf tolvaj angolba.
Kezdem a fél-elfel: minden szép és jó volt, még ütni is tudtam ( íj-elit felállásban voltam, minimális elittel) 200 hekin laktam, úgy volt, hogy gömb-szövilista-tekizés. Jól is működött, amíg bele nem kötöttem egy gyengus szövitagba. Utánna szövije rámállt ( csak később tudtam meg, hogy szövijének van feljebb egy kék 3-as orija:D:eek: ), hadüzit kértem, hogy nyerjek 24 kört, kaptam is, de az sem segített szétkaptak és töröltem.
Volt egy elf túdosom, de azzal semmi különös nem volt, csak 2x volt az, hogy éjjel levitték a készülim + öltek egy kis tolit és fél-elf lelopott:rolleyes: . De alapjába véve jobb.

És ha jól van beállítva az elf, akkor még ezt sem teszik meg Veled... :)
Főleg éjszaka nem, amikor fenn van ált. a készültséged :D

All times are GMT +1. The time now is 21:34.