![]() |
Elf tolvaj vs. Fél-Elf tolvaj
Sziasztok. Lenne egy nagy kérésem. Tudnatok-e adni egy par jo tanácsot az Elf vs. Fél-Elf. Nem tudom melyik fajt válasszam és milyen személyiséget ahoz, hogy egy jo tolvaj legyek, vagy talán van más jobb faj ezen a kettön kivul ami a tolvaj szerepét a legjobban teljesitené. Szeretném ha hozzáfuznétek véleményeteket es ha lehetséges egy 200 hekire való épitkezési listát is. Mi az elönye ill. hátránya az egyik fajnak a másikkal szembe ill. más fajokkal szembe.
Nem tudom eldönteni melyiket válasszam. Elörre is köszönöm válaszaitokat. UI.: Ha már itt vagyunk akkor mi a helyzet a mágia es a hadugy terén, melyik a jobb. |
Quote:
|
Quote:
Fél-elf: 5. szinten teljesen jól elél 4. szinten is Előnyei: Árnyak überrelhetetlen a lopáshoz :) Sokat tud egyszerre lopni ami pl. egy vari gyilkolásánál jól jöhet a hadügyi védelme elmegy kategória hátrányok: ha egy varis levsizi a készülijét tehetetlen :) tudom miről beszélek voltam tolis elf. 3,4,5 szinten is lehet vele tolist játszani hadügyileg nagyon jó a faji varija is nagyon el van találva :) Imádtam elf tolis lenni előny nem látják az egységeid nehezen ütik be ha jó a védelme hátrány: ha elmész szabira akrva akaratlanul meglátják mid van ember mint tolis a tükörvari miatt lehetetlen beártózni és a varik helyére húzhat fel kocsmákat vagy toronyokat védelemnek :) de ember tolis sztem ugyanúgy mint az elf 3,4,5. szinten él meg bár a 3. szint már eléggé necces :) Hátránya : védelem ügyileg : kacat |
Szia :)
Bar lehet van ilyen vagy hasonlo topic, azert hozzaszolok :) Szoval, attol fugg, hogy milyen pl. a szovifellallasotok :) 3 hadis melle siman mehet egy elf :) fel-elf nem igazan. Az fel-elffel aktivabban lehet lopkodni, sokkalta tobbet, viszont az elf hadugyi vedelme joval nagyobb :) En a tudos szemelyiseget ajanlom mindkettore. 5. szinten a fel-elffel ellehet jatszogatni, nagy esellyel egy szovi haboruba Te leszel a legkonnyebben kicsinalhato tag a szovibe, es fel-elffel en nem ajanlom az mf létet. Elffel viszont mf-ként is el-el boldogulgatsz, mert olcsobban fedezel és mf elfet ha jol van felepitve, akkor nem nagyon piszkalnak, hacsak nem kotsz bele egy erosebb szovibe. Magia es hadugy teren az elf a jobb mindenkeppen, hiszen az elf vedobonuszai eleg jok mar 5. szinten is. Adok ket eplistat, mindkettohoz egy kicsit aktiv lét és folyamatos lopkodás kell, hogy a kajaszuksegletet tudd magad finanszirozni az ellopott majd eladott tekercsekbol :) A fel-elf jobban ki van elezve, annak 200 hekin nem erdemes szerintem tanyat tartania, viszont 8-9 koronkent meg kell etetni. Félelf Ház 36 18% 2520 lakos Barakk 20 10% 0 Elit / Lovas Tanya 0 0% 0 Bála/kör Raktár 20 10% 7,85 körre elegendő Őrtorony 20 10% 1120 Íjász Templom 39 20% 5460 Varázsló Kocsma 65 33% 3640 Tolvaj Bank 0 0% 0 Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör 200 hektár Érték 9504 pont Ételfogyasztás: 2 548 Foglalkoztatottság: 98% Az elfet pedig eloszeretettel hasznalom en is a kovetkezo felepitessel :) Elf Ház 39 20% 2535 lakos Barakk 20 10% 0 Elit / Lovas Tanya 0 0% 0 Bála/kör Raktár 20 10% 8,37 körre elegendő Őrtorony 20 10% 1040 Íjász Templom 40 20% 5200 Varázsló Kocsma 61 31% 3172 Tolvaj Bank 0 0% 0 Könyvtár 0 0% 0 tekercs/20 kör 200 hektár Érték 9507 pont Ételfogyasztás: 2 389 Foglalkoztatottság: 95% |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy egy ember tolisnak is leviszik a készülijét elhiheted... csak előtte varit kell nyírni nála... És ezt röhögve megteszi a fél-elf... |
Quote:
|
Quote:
|
Offolok:D
életképes ember tolis 200hekin 200 hekin Ház 38 19 % Barakk 20 10 % Kovács 0 % Tanya 30 15 % Könyvtár 0 % Raktár 2 1 % Őrtorony 20 10 % Kocsma 70 35 % Templom 20 10 % Kórház 0 % Bank 0 % Ijász 1040 Tolvaj 3640 Varázsló 2600 Lakosság 2470 Foglalkoztatottság 98,4 % Ennyi van Ennyi kell Gabonatermelés 1950 1950 Ezt sztem nemigen ártózzák át és lopni is tud. Nem egy sztár ori de mondom, sztem fontosabb hogy életképes:) |
Nos az előző nem tudós, és így csont nulla a kajaegyenleg:o
|
Stevenel a pont :)
Az ember jo ori, eletkepes! |
Quote:
Maradjunk abban, h mivel a topic a tolisokról szól, gnóm / óriás / ork / hulla / törpe nemigen jöhet szóba tolisként... Amúgy, ha már az előző hozzászólásodban említetted a kiélezettséget, akkor nyugodtan kijelenthető, h a fél-elf nemcsak a spec faji varázsa, hanem a toli tekijei mennyisége (tudósként 45 %) miatt is jobb tolis 200 hekin az elfnél és az embernél is... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
hetvegi jatekban pl. kicsit el van torzulva a fajok aranya a normal jatekhoz kepest :)
|
Nos lássuk: 5ös szint, tehát nem mindenki tekivédet fajú, a tekik ára stabilan 2k felett, ergó a legjobb pénzszerzs a tekilopás. Márpedig a tolis azért tolis hogy másoktól ellopva dolgokat vagyonosodjon. Ezért a gnóm kiesik.
Maradjunk még az 5ös szinten. Valljuk be, kevés az élezett, jól kiépített ori 200on. A öbbség vagy kezdő vagy tekit ír vagy végzett az írással és siet fel. Namost akkor minek a szarrá élezett félelf? felesleges. Olyan tolis kell aminek van vmi védelme sereg és varik ellen + elég tolija van a nem tolisokat lopni. Erre sztem az ember és az elf jó, a félelf vhogy nekem mindig sérülékenynek tűnt, ámbár ha úgy vesszük ő meg a tolisokat lopkodja:) ui: ez még mindig nem szentírás a kezdőknek, csak magánvélemény. Olyan hogy legjobb, na az nincs;) |
Hali
Szerintem annyira nem érdemes kiélezni 200 hekin, majd ha a környezet keményedik még élezed. Én így raknám össze: Félelf Összes 200 Ház 36 Barakk 21 1176 íjjász Tanya 8 Raktár 25 Õrtorony 21 Kocsma 54 3024 toli Templom 35 4900 vari Üres 0 Pontszám 9504 Ez még kényelmesen 13 körönként etethető. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sokkal nagyobb örömöd lesz benne. Az a baj alapvetően a fél-elffel, ha igazán jó akarsz benne lenni, akkor nagyon függeni fogsz a szövitagoktól. Katonai, és variügyileg egyaránt. Főleg az ember-tolis. Hiszen az ember még csak gömböket sem tud csinálni. A félelf ugyan tud, de az igazán zsíros/zsírosabb falatokat nem tudja átártózni. Az elf felfogható második varisnak... Emellett védelemben verhetetlen minden téren. Szóval egyértelműen nagyobb örömöt fogsz benne lelni... |
Igazat adok Kisbérnek:)
|
MF-ként valóban jobb tolisnak az elf...
De azért annyit hozzátennék a fél-elf védelmében, h azzal is igen jól lehet tolizni az 5. szinten... |
Hmmmm...
Hát én voltam mind2.
Félelf MF be nem jó mert a mészár miatt gázas. Szal Elf az 100% MF nek jóbb de 1 jó szövibe nincs jobb mint 1 félelf :D Sokan tudnának erröl mesélni pl. az 5/U ba :D De mindig van jóbb és legjobb. a legjobb a tanyafree félelf .. 3hadis 1 félelf tolis Mert ha tekizni kell akkor jobb sokat lopni mint keveset és az is 20% kevesebb... Pl Gnom varisnál vagy tekik.:D :D :D :D :D |
Quote:
|
Quote:
|
en a 3 hadis melle akkor is az elfet javaslom :) akarmit mondasz Sati :)
lehet, hogy a fel-elffel jobban tekizel, jobban kihasznalod a tolvajait, de amikor osszekerulsz 3 hadis+1 hadis-varis szovivel a hadugyi vedelem lesz a mervado, hisz az ellen csak oriasokbol fog allni javareszt :) |
Quote:
Arról szól a topic, hogy szerencsétlen kezdőnek mit ajánlunk, milyen tolis legyen... Szerinted én az 5. szinten nem egy tanyafree fél-elf-et javasoltam volna neki, ha nem a kérdésére válaszolok?! :D Kezdőnek, aki tolis akar lenni, egy elf való.. Ezt nem tudod cáfolni :) |
fél-elf
Szerintem 5-re félelf mert sok a célpont, de csak szöviben lehet zsírosat lopni, 3,4-be már elf a jobb mert esetleg szétkapnak.
200 hekin fél-elf de gyorsan lopd össze magad és föllépés véltás elf/tudósra. Emberrel nem zökkenőmentes az átállás elfre. Habár találkoztam olyan elf-el akinek kb 35-40% kocsmálya volt meg egy varis szövilye és félelfet szedtek szét simán, az ilyen elfet simán szét lehet szedni varikkal de mire rájössz...:( |
3 perc. kv előtt gömb, kv után gömb. :)
én is nagy félelfbarát vagyok, nagyon szeretek lopkorászni, mert az jó :) 4. szinten is még belefér a félelf, a harmadikon már elfet ajánlanék. |
Nekem volt ez is, az is. Elf túdos magyarba, fél-elf tolvaj angolba.
Kezdem a fél-elfel: minden szép és jó volt, még ütni is tudtam ( íj-elit felállásban voltam, minimális elittel) 200 hekin laktam, úgy volt, hogy gömb-szövilista-tekizés. Jól is működött, amíg bele nem kötöttem egy gyengus szövitagba. Utánna szövije rámállt ( csak később tudtam meg, hogy szövijének van feljebb egy kék 3-as orija:D:eek: ), hadüzit kértem, hogy nyerjek 24 kört, kaptam is, de az sem segített szétkaptak és töröltem. Volt egy elf túdosom, de azzal semmi különös nem volt, csak 2x volt az, hogy éjjel levitték a készülim + öltek egy kis tolit és fél-elf lelopott:rolleyes: . De alapjába véve jobb. |
Quote:
Főleg éjszaka nem, amikor fenn van ált. a készültséged :D |
All times are GMT +1. The time now is 21:34. |