Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   több kisebb, vagy 1 nagy sereg ha nincs védő? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1123)

tsandor 12-03-2006 00:29

több kisebb, vagy 1 nagy sereg ha nincs védő?

Ha mondjuk valakinek épp távol lesz az összes katonája és rájövök és megtámadom, akkor célszerű-e a lehető legtöbb, de annál kisebb sereget ráküldeni, az 5szörös, vagy x-szeres (tábornokfüggő) zsákmány érdekében? Szal akkor 5szöröse lesz a zsákmány, mintha egybe küldeném az egész sereget (hisz ugyis túlütöm 1katonával is)??

Remedy 12-03-2006 00:35

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 49531)
Ha mondjuk valakinek épp távol lesz az összes katonája és rájövök és megtámadom, akkor célszerű-e a lehető legtöbb, de annál kisebb sereget ráküldeni, az 5szörös, vagy x-szeres (tábornokfüggő) zsákmány érdekében? Szal akkor 5szöröse lesz a zsákmány, mintha egybe küldeném az egész sereget (hisz ugyis túlütöm 1katonával is)??

Nem lesz 5szoros, es nem utod at 1 katonaval. Tobb lesz, mintha 1x utned meg.
Azt sosem ertettem, hogy miert itt kerdeznek mindenfelet az emberek, amikor a sugo olvasasa kb 99%ban valaszolna a kerdeseikre.... mert ez kenyelmesebb?

lll 12-03-2006 00:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 49535)
Azt sosem ertettem, hogy miert itt kerdeznek mindenfelet az emberek, amikor a sugo olvasasa kb 99%ban valaszolna a kerdeseikre.... mert ez kenyelmesebb?

Még szép hogy kényelmesebb:) és egyszerübb itt várni pár percet a válaszra minthogy keressen:)

Quote:

ha nincs egy katonája sem az oriban az ellenfélnek, akkor 120-150 katonával tudod átütni kb, mert van némi védelme akkor is ha üres az ori
ha többször támadod meg akkor az összes pénzt elhozhatod.
viszont van egy bökkenő:
ha más is támad rá és ő csak 1 nagy sereggel akkor te pattansz róla 1 kör után míg a másik meg boldogan megy az üres orira:)

tsandor 12-03-2006 00:44

Azt sosem ertettem, hogy miert itt kerdeznek mindenfelet az emberek, amikor a sugo olvasasa kb 99%ban valaszolna a kerdeseikre.... mert ez kenyelmesebb?[/quote]

Jó az 1kati kissé túlzás volt. Amugy meg:
1. akkor szüntessék be ezt a fórumtopicit mert a Súgóban minden benne van:p
2. én télleg mindent elolvsatam már vagy 10szer de ez nem volt benne hogy 5 sereg nem 5szörannyit zsákmányol (lécci megmondanád hol találtad?)
3. vannak hibás és nem egyértelmű részek is a súgóban, másfelől olyat kérdezek amikből a tapasztalatod/aitokból szeretnék választ kapni nem a súgóból
De nincs harag:) és köszi:)

Steve 12-03-2006 00:46

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 49542)
ha nincs egy katonája sem az oriban az ellenfélnek, akkor 120-150 katonával tudod átütni kb

Lagen tisztában vagy vele hogy mennyi egy ori alapvédelme? menj rá 150katival egy üres ezerhekis orira.;)

Remedy 12-03-2006 00:48

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 49542)
Még szép hogy kényelmesebb:) és egyszerübb itt várni pár percet a válaszra minthogy keressen:)

ha nincs egy katonája sem az oriban az ellenfélnek, akkor 120-150 katonával tudod átütni kb, mert van némi védelme akkor is ha üres az ori ( 1 )
ha többször támadod meg akkor az összes pénzt elhozhatod. ( 2 )
viszont van egy bökkenő:
ha más is támad rá és ő csak 1 nagy sereggel akkor te pattansz róla 1 kör után míg a másik meg boldogan megy az üres orira:) ( 3 )

Hmm, ugy nez ki ma teged kell javitgassalak :P

( 1 ) Az attol fugg, mekkora az ori, es a bonuszaidtol, ilyet nem lehet mondani. Ha nincs vedelme, vagy kisebb, akkor a hekiszama lesz a vedelme.

( 2 ) Ez sem igaz.

( 3 ) Ez is pongyola. Max visszafordulsz. Ha pattansz, keves volt a sereged.
(es nem is feltetlen forditjak vissza az osszes sereged)

lll 12-03-2006 00:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 49549)
Hmm, ugy nez ki ma teged kell javitgassalak :P

( 1 ) Az attol fugg, mekkora az ori, es a bonuszaidtol, ilyet nem lehet mondani. Ha nincs vedelme, vagy kisebb, akkor a hekiszama lesz a vedelme.

( 2 ) Ez sem igaz.

( 3 ) Ez is pongyola. Max visszafordulsz. Ha pattansz, keves volt a sereged.
(es nem is feltetlen forditjak vissza az osszes sereged)

jó az elsőben én nem ezer hekis orira gondoltam hanem 200 hekisre
de mondjuk jó hogy ezt írtad, mert azt nem tudtam hogy az üres orinál az alap védelem miből lesz:)

Hát most tegyük fel van 1 milla arany
rámegy 1 sereggel elhozza a felét a többi marad, de ha több sereggel megy akkor elhozza legalább a 3/4-ét, de ezt csak példaként írtam

Igen az lehetséges, hogy nem az összeset fordítja vissza, de ha már 5 sereget küld rá akkor több mint valószínű normális ember a sereg létszámát elosztja 5-el és így ugyanannyit küld rá 5-ször és ha egy pattan akkor a többi is

Steve 12-03-2006 00:55

Lagen amiket írtál azok nem pontos válaszok hanem csak feltételezések és lehet ilyeneket nem kéne írnod, mert egy másik kezdő majd jól elolvassa és elfogadja amit tőled olvass és nagyon pórul jár...

lll 12-03-2006 01:01

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 49554)
Lagen amiket írtál azok nem pontos válaszok hanem csak feltételezések és lehet ilyeneket nem kéne írnod, mert egy másik kezdő majd jól elolvassa és elfogadja amit tőled olvass és nagyon pórul jár...

jó mondjuk ez igaz, hogy nem tudok tanítani:D
valahogy nem az erőségem a tanítás:rolleyes:
de a feltételezések jók nem?
ti régebb óta játszotok, szóval ti mondjátok meg, hogy a feltételezés jó-e:)

Steve 12-03-2006 01:08

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 49558)

feltételezésnek jók, ha ezt akarod hallani;) :D

ui: nem biztos hogy régebb óta játszom, mint te...

lll 12-03-2006 01:15

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 49566)
feltételezésnek jók, ha ezt akarod hallani;) :D

ui: nem biztos hogy régebb óta játszom, mint te...

ohh igen:D ezt akartam hallani

U.I.: hányas volt az első orid sorszáma?? az enyém valami ilyesmi volt: 2630xy sajna nem emlékszek pontosan:o

Remedy 12-03-2006 01:16

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 49558)

Latok egy eplistat. Feltetelezem, hogy gnom.

Feltetelezesnek ez lehet, hogy jo.

De aztan kiderul hogy mondjuk ork....

Vagy egy nagyon elrontott hulla ;)

Szoval.. feltetelezesekkel nem lehet sokra menni :)

lll 12-03-2006 01:21

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 49575)
Latok egy eplistat. Feltetelezem, hogy gnom.

Feltetelezesnek ez lehet, hogy jo.

De aztan kiderul hogy mondjuk ork....

Vagy egy nagyon elrontott hulla ;)

Szoval.. feltetelezesekkel nem lehet sokra menni :)

jó de ezek a feltételezések olyanok voltak amik ha nem is úgy írtam le, hogy tutira jók, de valószínű, hogy így van

tsandor 12-03-2006 02:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 49535)
Nem lesz 5szoros, es nem utod at 1 katonaval. Tobb lesz, mintha 1x utned meg.

Tehát akkor mégegyszer: 1 katona=1néhány, bocsánat csak figyelmetlenség volt de a kérdés lényegét nem befolyásolja:)
Köszönöm a válaszod, próbáltam megkeresni amit írtál, de kezdem azt érezni h. az enyém valami lebutított Súgó lehet:( Vagy csak én nem találtam h. nem 5szöröse. Na mind1 egyszer bizti meglesz:)
köcce még1szer:D
S.

Valezius 12-03-2006 07:37

Ha egy sereg elhozza a pénz felét, akkor a második a megmaradt résznek hozza el a felét, akkor ez 5 seregnél: 31/32-rész, amit én már azt mondom, hogy az egészet elhozta. (8 seregről ne is beszéljünk) (Teház 5 sereg kb. a dupláját hozza ;) )
Bár én úgy tapasztaltam, hogy fosztásnál kb. 2/3-ot hozol el, és akkor akárhány sereget küldesz nem lesz a duplája, max. 1,5szerese.

Smooth Scroller 12-03-2006 09:26

csak akkor hozol ennyit, ha felfele utsz. ha lefele, akkor kb. 1/3.

Ati 12-03-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 49545)
3. vannak hibás és nem egyértelmű részek is a súgóban

Hol van hiba a súgóban? :-o

Burning 12-03-2006 10:04

lagen 200 heki esetén se elég a 150 kati;) mert 200 hekinek üres ori esetén is 200 pont a védőértéke és 150 katinak meg 150 a támadópontja:) hacsak nem bevérszomjazod a sereget és nem vagy full tekis stb. ori:) ha ilyen orid van akkor elég

Smooth Scroller 12-03-2006 10:11

meg meg az mf bonusz is 40%. hameg mar eleg 150 kati, akkor miert nem inkabb 30 elit, vagy 25 lo... ;)

Burning 12-03-2006 10:24

igaz akkor már számoljunk:) akkor egy ork esetén amely tábi az mennyi is?
mf bónusz 40%
full hadi teki 40%
ork támadóbónusz 30%
vérszomj 30%
100% kat. morál
ha kihagytam valamit szóljatok
ha jól számoltam ki akkor 11 pacival egy ilyen ork beütne egy kósza elfet, akinek üres 200 hekis az orija, 75%.os a kat.morálja 0% hadi tekije van mf és nincs fenn varázslat. de ilyen elf ritkán van:D

Wolfschanze 12-03-2006 11:07

Lenne egy kérdésem

Tételezzük fel van 5000 lovam
Az ellenfél mindegy ha nem akkor agyatok meg adatot a viszonyítás kedvéért
Ha beütök vele pusztítok 10 épületet

1.Mennyit pusztítok ha 2500-2500lóval támadok, és fontos lenne az is hogy egy körbe küldöm el őket

2.Mi történik akkor, ha a 3 szövimmel együtt támadunk mindenki 2500-2500lóval, és egy körön belül mindenki?

(ha nem akartok válaszolni rá mert, ha esetleg benne lenne a súgóban akkor légyszi mondjátok meg hol, ha pedig már topic van róla akkor annak a nevét;)
Fontos lenne számomra mindkét kérdés

tsandor 12-03-2006 11:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 49620)
Hol van hiba a súgóban? :-o

nézd meg a varázslás 25%-kal kisebb eséllyel c. topicot nemrég volt, ha a többiek jót mondtak akkor szerintem az mégis hiba lenne, de bocs ha jó

Smooth Scroller 12-03-2006 12:12

az nem hiba, inkabb csak felreertheto.

wolf: az eredmeny ugyanaz lesz, tehat nem fugg attol, hogy mennyivel utsz be. a lenyeg, hogy beussel. ha szamokban akarom kifejezni: amennyiben beuthetsz 1000 loval is, akkor ne menj 1*5000-el, hanem 5*1000-el, mert az utobbi esetben 5*10 hekit pusztitasz, mig az elso esetben csak 1*10-et.

Wolfschanze 12-03-2006 12:19

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 49734)
az nem hiba, inkabb csak felreertheto.

wolf: az eredmeny ugyanaz lesz, tehat nem fugg attol, hogy mennyivel utsz be. a lenyeg, hogy beussel. ha szamokban akarom kifejezni: amennyiben beuthetsz 1000 loval is, akkor ne menj 1*5000-el, hanem 5*1000-el, mert az utobbi esetben 5*10 hekit pusztitasz, mig az elso esetben csak 1*10-et.

És lehet 1 körön belül küldeni az 5*1000 katit nem zavarnak be? vagy ha azövetséges csapattal együtt érnek oda a seregeink mindenki lepusztítja a 10 épületet?

Deni 12-03-2006 12:30

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 49745)
És lehet 1 körön belül küldeni az 5*1000 katit nem zavarnak be? vagy ha azövetséges csapattal együtt érnek oda a seregeink mindenki lepusztítja a 10 épületet?

persze, lehet egy körben küldeni.
ha minden sereg felfelé támad, akkor igen ez lesz az eredmény sikeres támadás esetén

Thanht 12-03-2006 12:32

Tapasztalatom szerint igen, lévén a szövis seregek nem pusztítják egymást állandóan( menet közben )! A baj akkor van ha nem csak ti támadjátok azt az orit!:(

Wolfschanze 12-03-2006 13:41

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 49755)
persze, lehet egy körben küldeni.
ha minden sereg felfelé támad, akkor igen ez lesz az eredmény sikeres támadás esetén

Miért mi van ha lefelé támadunk?:eek:
Bár nem szoktunk az tény, de ha az önvédelem miatt...

Deni 12-03-2006 14:01

Quote:

Originally Posted by Wolfschanze (Post 49798)
Miért mi van ha lefelé támadunk?:eek:
Bár nem szoktunk az tény, de ha az önvédelem miatt...

kevésbbé eredményes a csata, azaz teszem azt fel nem 10 épületet, hanem csak 5-öt pusztítasz.. illetve nagyobb sereggel is kell menni, ha lefelé támadsz

Arrakis 12-03-2006 14:10

Quote:

Originally Posted by Thanht (Post 49757)
Tapasztalatom szerint igen, lévén a szövis seregek nem pusztítják egymást állandóan( menet közben )! A baj akkor van ha nem csak ti támadjátok azt az orit!:(

Az egy szöviben lévő seregek sosem fognak összeütközni.
Ha egy országra, Aladárra megy Béla, és Cili serege, Béla, s Cili nem szövik, akkor sem feltétlenül ütköznek össze.
Minden azon múlik, hogy Béla, és Cili hány körről megy.
Ez egy görbe, hiperbola, annál kisebb az esély az összeütközésre, minnél nagyobb a Béla, s Cili seregének beérkezési ideje közti különbség.
pl: Béla 2 körre van, Cili 10re, akkor x az összeütközés esélye.
Béla 2re, Cili 20ra, akkor x * y ahol y 1nél nagyobb tizedes szám.

Az, hogy összeütközéskor ki nyer pedig attól függ, hogy ki indított számbelileg nagyobb sereget. Mf vs. szövisereg esetén az mf, s a szövis indító ország serege kerül összevetésre. Amelyik nagyobb, az nyer, s megy tovább, a másik libeg a semmiben míg vissza nem ér:D

Steve 12-03-2006 14:14

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 49805)
Az, hogy összeütközéskor ki nyer pedig attól függ, hogy hogy ki indított számbelileg nagyobb sereget,

őő majdnem, ma úgyis kioktatós napom van, Arrakist meg még élvezet is:p :D Szal a katonák alap támadóereje számít ilyenkor. Tehát a 2000kati nem veri az ezer pacit;)

Burning 12-03-2006 16:10

szerintem a számbelileg alatt a támadópontokat értette

Pepa 12-09-2006 18:25

Nem volt konkrét válasz

Én fejethajtok tudásotok előtt, de semmire nem adtatok konrét választ és a számok sem jók.

1. Egy orszák katonák nélküli védőértéke a heki száma, amire nem vonatkozik semmilyen bonúsz.
2. Fosztásnál felfelé 66%, lefelé 33% és a 2.-ik sereg a megmaradt pénzt hozza ugyan ilyen százalékban.
3. Ha átütsz a védelmém, akkor seregtől függetlenül ugyan akkor lesz a zsákmány, csak a csatában elhullot egysége fog változni. Forditottan arányos a sereg támadóértékére.
4. Ha pusztítani mész akkor felfelé 6%-ot, lefelé 3%-ot pusztítasz, de nem hektár, hanem beépített terület számít, amibe nincs benne az építés alatt lévő terület.
Végül 200 hekis orit én 177 elittel 5x is szoktam ütni felfelé oriással, max tekivel és szövitagként.

Smooth Scroller 12-09-2006 18:42

pepa: sztem nincs ennyi a felfele 6, lefele 3 tuti nem jo. ugyanis kb. 420 hekinel felfele ugy 33-34, lefele kb. 12 a vegeredmeny. nalad a 6:3 arany az ugye fele lefele, de nincs ennyi a valosagban. felfele sztem ugy 2,5-3-szoros lehet a rombolas.
nalam ez olyan 8:3 korul van, azaz 7,8:2,8, tehat kb. 2,8-szoros a felfele rombi.

Pepa 12-10-2006 08:51

Mit mondtam, ez a beépített területtől is függ, mert lehet 420 hekin 420 beépítve és 350, vagy akár 300 is. És akkor ezek a szorzó tényezők. Én ezeket számokat tapasztaltam, de nem vagyok tévedhetetlen. Egyébként ezzel azt mondod, hogy a többi írásom jó:D :D :D :D :D 4:3 az teljesen jó.

Kisbér 12-13-2006 08:55

Quote:

A topic hozzászólásainak 90%-át kidobnám a "ki a legnagyobb majer a hódítóban" topicba.
Így megpróbálok Sándor kérdésére válaszolni, amiért végülis nyitotta a topicot! És szégyeljétek magatokat!

Szóval Kedves Sándor!
Ez sokmindentől függ. Kérdésedből gyanítom, hogy az 5. szinten/még kezdő vagy, ahol még túl sok taktikázás nincs. Ez majd csak feljebb lesz jellemző. Tehát ha az 5. szinten látsz egy országot, akkor általában az tényleg kitámadott. :)
Érdemes megnézni mennyi pénze van. Ha kevés, akkor valószínű, hogy nem fog több ezer íjászt venni a piacon. Ha van neki azért, akkor érdemes egy épületlistát csinálni róla. Ha ez sikerül, akkor érdemes megnézni a kint lévő seregeit is. Ezeket mind tolvajokkal tudod megtenni. A házak száma, illetve a népességéből kb lehet saccolni, hogy mennyire vannak felírva a lakáshelyzeti tekercsei (ilyenkor jó az, ha látod, hogy van kajája, mert akkor valószínűleg nem éhezik, tehát tele vannak a házak). Ezekből az adatokból (kint lévő sereg, barackszám, lakiteki) ki tudod számolni, hogy még mennyi egységet tud esetleg a piacon venni.
Ekkor számolsz egyet rá, hogy kb mennyi lovassal (elittel) tudod átütni a védelmét. Figyelj az őrtornyokra, illetve az egyéb bónuszokra (pl ork kitámadási bónuszt szokták sokan elfelejteni).
Ha megvan a szám. Mondjuk 300 lovas. És neked van mondjuk 1500 lovas.
Tehát elvileg 5 sereggel át tudnál menni rajta.

Most az a kérdés, hogy mit szeretnél vele csinálni? Földet foglalni, vagy egyszerűen csak lefosztani, pusztítani, mészárolni nála?

Én ilyen esetben nem szoktam 5 sereggel menni. 3 is teljesen elég.
Alapvetően az a baj, ha mégis valami miatt sikerül kivédenie (rosszul számoltál, vagy pont abban a körben jön be neki barakk, vagy őrtorony, stb, stb), akkor nagyon zuhanni fog a morálod az 5 sikertelen támadás miatt. Ami ugye nem túl jó :D
Tehát ilyenkor én általában 3 sereggel szoktam menni.

Azt a 3 sereget pedig nem 500-500-500 lovasként, hanem 700-400-400 lovasként osztanám el.

Ugye arra is figyelned kell, ha földet foglalsz és nem sokkal van feletted, akkor csak az első támadásod lesz alulról ütés, a többi felülről, amire nem kapod meg a 10% bónuszt.

Kezdetnek ennyi elég :)

Steve 12-13-2006 09:20

Kisbér adnék egy pirosat a kioktatásodért és egy zöldet a válaszért...

Akkor még vmi: ugye az alapvető, hogyha több sereggel ütsz és mindig sikeres támadás, akkor többet hozol, kivéve néhány extrém eset amikor például az ellen bebont és nullákat viszel, de a katmorálod legalább nő:) Szóval a kérdés ugye abból állt hogy érdemes-e több sereggel menni. Amit Kisbér írt az nagyjából igaz, most nézzük azt hogy érdemes-e öt sereggel menni, hogyha kiszámoltad hogy beférsz: Előszöris ugye nézd meg hogyha beíjaz (íjat vásárol a feltételezett üres helyeire a pénzéből, hoghya van) akkor is beférsz-e. Ezekután hamég mindig mennél akkor a legfőbb buktató hogyha valaki más, nagyobb alap támadóerejú (Remy ezt hogy írják?:) ) sereggel megy. Ezt úgy tudod valamely eséllyel kivédei, ha kv előtt indítod a sereged, de indítás előtt nézel az üres orira krónikát, aminek az alján ott találod hogy tart-e, és ha igen akkor hány sereg az ország felé. Ha csak egy megy, akkor értelemszerűen sanszos, hogy vki nagyobb sereggel megy rá. Ha egyáltalá nem akkor szabad a pálya;)

Remélem segíthettem, pedig egyáltalán nem vagyok nagy spíler a hódban, csak elolvastam a súgót, az itteni topicokat, meg próbálgattam sokat anno a háború gombot. Jah és bocs hogy írtam ide postokat, elnézést hogy muszáj volt nektek engem olvasni.

Remedy 12-13-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 54683)
támadóerejú (Remy ezt hogy írják?:) )

igy, csak "ű" betuvel :)

Steve 12-13-2006 10:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 54697)
igy, csak "ű" betuvel :)

:p :p :p

alap támadóerő
tehét nem kell "-" sehova?

Remedy 12-13-2006 10:08

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 54717)
:p :p :p

alap támadóerő
tehét nem kell "-" sehova?

nem, szerintem nem :)

tsandor 12-15-2006 10:12

Köszi Kisbér! Tetszett a válaszod:) Adnék zöldet is de csak kéket tudok:(
Szerintem nem volt kioktatás, igaz több volt mint amit nem tudtam, de a lényeg h. a lényeg bennevolt;) télleg mindenkinek így kéne segítenie a másikat... :)

All times are GMT +1. The time now is 07:06.