Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   betegség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1119)

tsandor 12-02-2006 18:04

betegség

Ha elkapom a köszvényt, akkor a népességből kb. mennyi pusztul meg az első körben? Katonai egység is pusztul, vagy az nem? Ha van kórházam, akkor már rögtön a fertőzés után szed le a betegségpontokból, vagy csak 1 kör múlva?
Ja és még az, hogy ha a kórház 1%-kal több bevándorlást ad az mit jelent? Az egyébként is bejövő emberekhez hozzátesz 1%-ot, vagy a népesség 1%-ával növeli a bevándorlást?
Kicsit féregirtani akarok, méghozzá stílusosan...:D

Valezius 12-02-2006 18:12

Kb. 1,5%-kal indul. katona nem pusztul, de ha kihalnak a temlplom, kocsma, barakk ellátói, akkor a katonákból újra emberek lesznek. Hát gondolom rögtön szed le, de ez úgyis fél-max. 1kört számít, szóval szinte mindegy.
Bevándorlás passz, de erre a funkcióra nem nagyon szokták használni a kórházat. Mert ahhoz 5%(!)-ot kellene kórházzal beépíteni. (legalábbis úgy számolom)

Dragi 12-02-2006 18:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 49334)
Kb. 1,5%-kal indul. katona nem pusztul, de ha kihalnak a temlplom, kocsma, barakk ellátói, akkor a katonákból újra emberek lesznek. Hát gondolom rögtön szed le, de ez úgyis fél-max. 1kört számít, szóval szinte mindegy.
Bevándorlás passz, de erre a funkcióra nem nagyon szokták használni a kórházat. Mert ahhoz 5%(!)-ot kellene kórházzal beépíteni. (legalábbis úgy számolom)

rövidfordulos játékokban használják :p

Valezius 12-02-2006 18:18

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 49336)
rövidfordulos játékokban használják :p

Erre rájöttem a fórum olvasgatása közben, gondolom ő nem arra akarja, ezért nem is írtam. De jogos az észrevétel.

tsandor 12-02-2006 18:20

Tehát azt mondod 10.000 emberből kb. 150 megfekszik az első körben? Azaz 10 kör alatt kb. a népesség 10% odalesz? Nem biztos h. egy kis kalandért nem éri meg :D:D

tsandor 12-02-2006 18:26

És még akkor ha 1%-a a népességnek plusszba bejön, akkor az 100 ember körönként plusszba? Vagy nem jön be olyan sok?

Burning 12-03-2006 10:31

hát szerintem erre te is rá fogsz jönni, hogy ha nem vagy gépnél eleget és nem akarsz kórházat építeni akkor az orid szét fog esni;) és nem a legkönnyebb egy kb 400 hekis orit szinte nulláról felépíteni:) tehát építs kórházat lopj embert;) amúgy az első pár körben szoktak ilyen okból felhúzni kórházakat, hogy hamar megteljenek a házak ( ez neked szólt Valezius )

laci 12-03-2006 11:24

Ebben a topicban csak az idegesít, hogy ezzel együtt 4 "Betegség" topicot számoltam össze 2 perc alatt a fórumon. Nem értem, miért kell minden kérdésnek új témát nyitni, nem lenne jobb előtte utánanézni, hogy nem volt esetleg már hasonló? :mad:

tsandor 12-03-2006 11:28

Quote:

Originally Posted by laci (Post 49690)
Ebben a topicban csak az idegesít, hogy ezzel együtt 4 "Betegség" topicot számoltam össze 2 perc alatt a fórumon. Nem értem, miért kell minden kérdésnek új témát nyitni, nem lenne jobb előtte utánanézni, hogy nem volt esetleg már hasonló? :mad:

Végigolvastam őket és nem pont erről szóltak. És találtam egy olyat Ati-tól, hogy inkább ilyenkor nyissunk új témát, mert nem bizti h. mindenki nekileselkedik majd 100 hozzászólás elolvasásához. Amugy miért zavar ez téged? Nem elbírja a szerver?:D

laci 12-03-2006 11:31

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 49692)
Végigolvastam őket és nem pont erről szóltak. És találtam egy olyat Ati-tól, hogy inkább ilyenkor nyissunk új témát, mert nem bizti h. mindenki nekileselkedik majd 100 hozzászólás elolvasásához. Amugy miért zavar ez téged? Nem elbírja a szerver?:D

Igazából azért zavar, mert ahogy szaporodnak a témák, egyre nehezebb választ találni egy kérdésre, mert túl sok az azonos téma. És ez egy önmagát gerjesztő folyamat, mert ha az ember nem találja meg az őt érintő témát, nyit egy újat, és így csak tovább szaporítja az egészet :)
És szerintem ha az 1-3-as "betegség" topicban tetted volna fel a kérdéseidet, ugyanezeket a válaszokat kaptad volna, és senkinek nem kellett volna végigolvasnia a "100 hozzászólás"-t ;)

Smooth Scroller 12-03-2006 12:09

100%-osan 1etertek lacival.

Thanht 12-03-2006 12:34

Tásulok!Tényleg elég bosszantó végigolvasni több 100 hozzászólást, fölöslegesen.

laci 12-03-2006 12:37

Quote:

Originally Posted by Thanht (Post 49761)
Tásulok!Tényleg elég bosszantó végigolvasni több 100 hozzászólást, fölöslegesen.

Ööööööö... azt hiszem, valamit félreértettél :D

Thanht 12-03-2006 12:39

Hát az meglehet, mit kellet volna értenem?:D

Steve 12-03-2006 13:01

Azt hogy idegesítő a 4-5 topic egy témában. HA idegesítő lenne olvasni hszeket akkor senki se olvasná a (H)arcosok topicot;)

Burning 12-03-2006 16:17

ja ott már 2500hsz-en is túl vannak;) kb 200-azűt írnak naponta, tehát nem a hsz-ek a bajok:)

Synkel 12-03-2006 16:23

Egyetértek Lacival, már csak azért is, mert ha 10 topic foglalkozik a betegséggel, mind másról szl ugyan, mert a kérdezőt más érdekel, de MINDNEK Betegség a címe, az bekavarja a legfanatikusabb fórumost is rendesen...

Hozzáteszem, hogy mivel az elmúlt pár percben 3 TSandor által jegyzett topic bukkant fel olyan témában, mairől már nem egyszer volt szó, én azt is támogatnám, ha lenne egy napi limit, hogy egy ember hány topicot indíthat. Viszotn amíg ilyen nincs, csak rajta, van itt hely ezerre!

tsandor 12-03-2006 20:20

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 49961)
Egyetértek Lacival, már csak azért is, mert ha 10 topic foglalkozik a betegséggel, mind másról szl ugyan, mert a kérdezőt más érdekel, de MINDNEK Betegség a címe, az bekavarja a legfanatikusabb fórumost is rendesen...

Hozzáteszem, hogy mivel az elmúlt pár percben 3 TSandor által jegyzett topic bukkant fel olyan témában, mairől már nem egyszer volt szó, én azt is támogatnám, ha lenne egy napi limit, hogy egy ember hány topicot indíthat. Viszotn amíg ilyen nincs, csak rajta, van itt hely ezerre!

Szerintem kéne létre hozni egy olyan topic-csoportot, amiben a kezdő játékosok kérdezhetnek, a tapasztaltabbak meg meg szívesen segítenek. Mert ha azt mondjátok h. a Súgóban minden benne van akkor itt minek kérdezni? És akkor az legyen télleg olyan, hogy bármit lehessen kérdezni, akár olyat is, ami valahol benne van a Súgóban, csak nem egyértelmű vagy nehezen értelmezhető. És ha valaki olyat kérdez, ami már volt, akkor a tapsztaltabb játékosok ezen ne húzzák fel magukat és ne csesszék le szegény kezdőt meg küldjék a pirosat ezerrel mert ez sokkal nagyobb fáradtság nekik minthogy ne válaszoljanak ha nem akarnak.

És lehet nagyon hülye vagyok, de még mindig nem találom a kérdésemre sehol a választ: Mennyivel több ember jön be ha van elég kórház? 1%-kal több mint eddig, vagy a népesség 1%-ával több? Valezius azt mondta 1,5% nép hal meg 1. körben. Akkor ha van kórház (elég), akkor már az 1. körben is csak 0,5% a veszteség? Vagy nem? Tapasztalta már valaki?

laci 12-03-2006 20:35

Nem az a baj, hogy kérdezel, és nem az a baj, hogy már esetleg volt ez a kérdés, hanem az, hogy nem nézed végig a témákat, hanem egyből újat nyitsz, ha kérdésed van.

Amúgy azt nem tudom, mennyivel növeli a kórház a bevándorlást, a másik kérdésedre meg csak idézni tudok:

"A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1 egységet.

A "gyógyulásban" segítenek továbbá a kórházak. Minden működő kórház körönként további 3 egységgel csökkenti a megbetegedés mértékét.

Fontos! A fenti 1, illetve 3 egység nem az emberek számát jelöli! Ez csupán arra szolgál, hogy pontosan kiszámolhasd, mikor lesz vége a betegségnek! "

Szóval ne lakosságban számolj, ha megbetegedsz, hanem egységekben.

tsandor 12-03-2006 20:40

De figyu már laci, nem értesz. Ez most megint ugy jön le mintha azt hinnéd én nem tudom elolvasni a Súgót. Valezius azt mondta, hogy ha megbetegszem, a népesség kb. 1,5%a hal meg körönként az elején. De ha a kórház meg ad 1% bevándorlási bónuszt, akkor az 0,5% emberveszteség ha így van.
Az érték az a betegség hosszát jelenti + azt hogy nagy értéknél sok ember hal, kisebbnél kevesebb.

laci 12-03-2006 20:51

De, értem a kérdésedet. Az igazság az, hogy nem tudom, pontosan honnan jön ez az 1,5%, de ettől függetlenül lehet hogy valóban ennyi. Soha nem vizsgáltam meg, amikor kitört rajtam a nyavalya, hogy százalékosan hányan hagynak el a kis adófizetőim.
A kérdéseddel szerintem az a gond, hogy a normál játékban szerintem nem nagyon van senkinek annyi kórháza (300 lakosként 1 kórház), hogy erre tapasztalatból válaszolni tudjon. Ha mégis, akkor gyüjjön ide, és válaszoljon, ne nézzek ilyen bután :eek:

tsandor 12-03-2006 21:01

Quote:

Originally Posted by laci (Post 50133)
De, értem a kérdésedet. Az igazság az, hogy nem tudom, pontosan honnan jön ez az 1,5%, de ettől függetlenül lehet hogy valóban ennyi. Soha nem vizsgáltam meg, amikor kitört rajtam a nyavalya, hogy százalékosan hányan hagynak el a kis adófizetőim.
A kérdéseddel szerintem az a gond, hogy a normál játékban szerintem nem nagyon van senkinek annyi kórháza (300 lakosként 1 kórház), hogy erre tapasztalatból válaszolni tudjon. Ha mégis, akkor gyüjjön ide, és válaszoljon, ne nézzek ilyen bután :eek:

Oké, de elég lenne ha csak azt megmondaná vki h. a kórházak hatására kb. mennyi ember is jön akkor be. Az amugy is bejövők +1%-a, vagy az amugy is bejövők + a népesség 1%-a?

Remedy 12-03-2006 21:25

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 50123)
De figyu már laci, nem értesz. Ez most megint ugy jön le mintha azt hinnéd én nem tudom elolvasni a Súgót. Valezius azt mondta, hogy ha megbetegszem, a népesség kb. 1,5%a hal meg körönként az elején. De ha a kórház meg ad 1% bevándorlási bónuszt, akkor az 0,5% emberveszteség ha így van.
Az érték az a betegség hosszát jelenti + azt hogy nagy értéknél sok ember hal, kisebbnél kevesebb.

Csak mondanam, hogy ha beteg vagy, nincs bevandorlas.....

Steve 12-03-2006 22:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 49334)

Najó ezsem igaz. Én még nem tapasztaltam, de tudom hogy magas hekin az első körökben iszonyat sok ember hal meg, nem 1,5%, szal ez megint olyan, hogy vki tapasztalt vmit 200hekin és abból kalkulál, ez sajna nem mindig jó módszer, nem minden egyenesen arányos.

A múltkor Szecsa vmit próbálgatott zombiütögetésekkel anarhban, kérdezd meg őt hogy mi lett az eredmény;)

tsandor 12-03-2006 23:36

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 50168)
Csak mondanam, hogy ha beteg vagy, nincs bevandorlas.....

Ez tuti? mer akkor ciki...

Croissant 12-03-2006 23:37

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 50211)

Tuti, szal ciki :)

Valezius 12-04-2006 05:33

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 49641)
amúgy az első pár körben szoktak ilyen okból felhúzni kórházakat, hogy hamar megteljenek a házak ( ez neked szólt Valezius )

Ja nekem is volt, meg piac is, mert miért ne? :D

Másrészt a 1,5%-ot éreztem 200, 400, 450hekin is, följebb tényleg nem tudom, de nem nagyon szeretnék többet beteg lenni. Előbb-utóbb csak elfogy a betegség meg a hulla. :)

laci 12-04-2006 07:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 50218)

Másrészt a 1,5%-ot éreztem 200, 400, 450hekin is, följebb tényleg nem tudom, de nem nagyon szeretnék többet beteg lenni. Előbb-utóbb csak elfogy a betegség meg a hulla. :)

Nekem meg pont az a bánatom, hogy egy időn túl elfogy a hulla ;) A legkönnyebb földszerzési lehetőség a zombi :D
És igaz, tényleg nincs bevándorlás betegség idején, csak elfelejtettem :(

Killer 12-04-2006 16:59

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 50218)

jelentem a 2B-ben még vannak!!:D

Steve 12-04-2006 17:13

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 50470)
jelentem a 2B-ben még vannak!!:D

Minden csopiban vannak, még 1/Aban is, nemis tökutolsó helyen.

Csokibácsi 12-04-2006 17:49

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 50211)

Az a ciki, ha közben pakolják rád a vihart és még az embereidet is lopják :P
Persze nem ciki, ha tudod mit kell tenni.

Csokibácsi 12-04-2006 17:51

Quote:

Originally Posted by laci (Post 50236)
Nekem meg pont az a bánatom, hogy egy időn túl elfogy a hulla ;) A legkönnyebb földszerzési lehetőség a zombi :D

Ez igaz, ajándék föld. Karácsony felé vagyunk közeledve állapotban, kérjetek zombiföldet a fa alá :)

tsandor 12-04-2006 17:59

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 50504)
Ez igaz, ajándék föld. Karácsony felé vagyunk közeledve állapotban, kérjetek zombiföldet a fa alá :)

Hulla pelyhes :D

Smooth Scroller 12-04-2006 18:06

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 50507)
Hulla pelyhes :D

na vegre 1 poenos mondat toled. ezt az oldaladat kene erositeni...

Valezius 12-04-2006 18:35

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 50501)
Az a ciki, ha közben pakolják rád a vihart és még az embereidet is lopják :P
Persze nem ciki, ha tudod mit kell tenni.

És ha még a tolvajokat is felfedik...
Na akkor nem tudom mit lehet csinálni szabizáson kívül. Aztán mélyszabiról visszajövet elmúlik a betegség, ha jól olvastam.

Fefe 12-04-2006 18:55

Sziasztok!
Nemrégen a 2/b-ben kaptam el a nyavalyát 1000 heki fölött, hát nem kívánom senkinek.Nem voltam rá felkészülve és nem voltak kórházak, mit mondjak majdnem restart lett a dologból.Azért nagy nehezen megúsztam, de ráment az összes lóvém, meg a sereg is megfogyott.Szóval aki nem profi a kezelésében az inkább kerülje el a fölsőbb szinteken a kórságot.
Egy jó szövi mondjuk sokat tud segíteni rajtad:-)

Burning 12-06-2006 18:33

a gáz csak az, hogy nemcsak hullák fertőzhetnek és a gömbben vagy egyéb információkban nincs benne, hogy fertőzött-e az ori;)

Kisbér 12-06-2006 18:36

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 51843)
a gáz csak az, hogy nemcsak hullák fertőzhetnek és a gömbben vagy egyéb információkban nincs benne, hogy fertőzött-e az ori;)

Miért, a diszkóban a csajszira sincs ráírva nagy betűkkel, hogy nemibeteg...
Ellenben ha kicsit rajta tartod a szemed, akkor látszik, hogy viszket neki :)
Valamint ha a 4-es út mellett "szerzel barátnőt" akkor biztos lehetsz benne...

-ez nyilván azt jelentette, hogy bárki lehet a hódban beteg, csak kicsit meg kell vizsgálni előtte. Valamint ha hullát támadsz, akkor biztos a "siker" :)-

Burning 12-06-2006 18:39

akkor igen, de ha esetleg emberlopással meg pár kórházzal mérsékli a helyzetet akkor nem annyira feltünő. és nem szoktam minden orinál krónikát nézni;) lehet megérné:)

Kisbér 12-06-2006 18:41

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 51849)
akkor igen, de ha esetleg emberlopással meg pár kórházzal mérsékli a helyzetet akkor nem annyira feltünő. és nem szoktam minden orinál krónikát nézni;) lehet megérné:)

Hát igen, van, hogy krémmel bekeni, hogy ne viszkedjen annyira... :D
Erre figyelni kell nagyon! :D

All times are GMT +1. The time now is 10:49.