![]() |
Képletek
Hi!
Ezt a témát azért hozom létre, hogy a szegény kezdők itt tudják megkérdezni, miért nem jó a képletük :) Szóval az én nagy problémám: van egy Törpe Gazdálkodó orim 30%-os bányászati tekerccsel, 9 kőbánya és 5 fatelep. Erre a képletem: 9 (bánya) *7 (termelés) *3 (faji bónusz) *1,1 (személyiség) *1,3 (teki) = 270,27. De a tanácsadókban csak 267-et mutat. Kérdésem: hol rontottam el a számolást? |
Quote:
|
270,27 kerekítve 267? Ezt nem hiszem...
|
Off!
Itt a karácsony! A "kisebbség" körönként 3 fenyőfát eltüntet fatelepeidről:cool: Egyébbként ezt bárhogy próbálom kerekíteni, sehogy nem jön ki. |
csak ugy lehet, hogy 29% tekid van. mert ekkor a szorzat 267,56, es ha azt lekerekiti, akkor kijon a 267.
|
Ha már itt ez a topic, akkor megkérdezném, hogy 41torony, 425 hekin
1,19-es, vagy 1,2-es védelmet ad-e. (41/425=9,6% kerekítve 10, a duplája: 19,3% kerekítve mennyi?) |
Quote:
|
Quote:
|
Igazából a kérdés lényege az, hogy a 10% toronyhoz az kell, hogy a tanácsadó 10%-ot írjon ki, vagy valóban 10%, de akkor az utóbbi, kössz.
Vagy aki mást gondol jó válasznak, azt is szívesen meghallgatom. :D |
Quote:
|
Quote:
|
kérdés: miért kéne kerekíteni a védőerőt? ez kijöhet nem egész számra is, a lényeg h a támadónak ez több/kevesebb így beüt/nem üt be.
a törpés számot én sem értem |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Velemi s megtörtént már ez, de ha körönte ennyi jön be akkor minek aggódni, hisz törpöt nem mindenki lop, inkább a többi olyan faj a préda akiknek nincs ilyen "képeségük", hogy bevédjék a nyerset!
|
Quote:
a torp az egyik legjobban lophato faj..... :) ne mondj mar ilyet, hogy nem lopjak :) |
Én nem lopom, lehet azért mert már csak pár van körülöttem! Ha valaki jól játszik vele és van rá ideje akor hiába lopod nincs mit, nem?
|
Remélem nem godolod, hogy magamtól ilyen hülyeséget írok, de vannak még emberek akik nem hiszik el! ( látsd a szomszédom )
És lám nekem let igazam( tehát a törpe is tolvajólható de rendesen:) ) És tuddom a jövőben tartózkodom az ilyen kijelentésektől, még ha ezzel másnak akarok segíteni is! |
Quote:
Olyan mintha azon veszekednétek hogy Gnómtól tekit mikor rajta van a faji varázslat 1.Lényegtelen 2.Néha olcsobban kijössz, ha megveszed piacon, mint a tolijaidat fárasztod |
Teljes mértékben egyetértek, de azért milyen jó érzés egy teleraktáros fajivari nélküli törp kifosztása?!:D
|
Quote:
Mivel vippel is csak 5 piacod van, ezért mindenképpen lesz időnként nyers a törpédben, s sok rakiból sok jön:) |
Quote:
Az nem zavar, csak a sok teki ne menne :( (SZóval nézzetek be a törpe új fajivarázsról szóló megbeszéléshez ;) ) |
Hát szerintem ha valakit törpöt lop az nem nyersért megy hozzá hanem inkább tekire mivel abból többet hoz, a nyerset meg lelopja olyan néptől akinek nincsenek levédve a raktárai semenyire.:)
|
ez a felsobb csoportokban mar nem biztos, hogy igaz. ott a nyersi sokat er es a torpenek rendszerint tul sok van. :)
|
én ha törpit lopok akkor először a nyersit próbálom - ez főleg feljebb igaz-, de már alacsony hekin is jó ára van;) egy kiélezett orinak pedig annál jobb nincs is, ha nem kell nyersit venni az építkezéshez:)
|
Egy próbát megér, de azért én inkább keresek még egy két olyan orit akinek sok bányája van pl.: néhány hulla akitől a legkevesebb befektetéssel a legtöbbet elhozom!
feljebb már tényleg horribilis ára van a nyersnek, van hogy 100 millákat hagyok a piacon pár kiló nyersért! Ott már tényleg meéri próbálkozni! |
nahh egy gyors kéréds... talán off talán nem, de ugye van az hogy szöviben a megírt teki 10%-át megkapja az összes szövitárs is... (ez volt a képlet része:D )
viszont engem az érdekelne, hogy ha az illető szövi szabin van, akkor is megkapja azt a 10% tekit, vagy sem (sajna most nincs időm kikísérletezni :p ) |
a szabis is megkapja.
|
Quote:
mindenki egyetért? :D |
persze, hogy megkapja :)
és ugy nem is kopik :))) |
Megkapja :)
|
Ez nagyon érdekes. Hogy lehet az hogy tolvajaim lebuktak élőhalottal szemben (3szor is), mikor előtte meggömböztem és 0 tolija volt?? 5körre volt tőlem de hát a Súgó azt írja a távolság miatti szorzót a célország védekezőerejvel kell beszorozni. Ez élőhalottnál, ha nincs tolija, akkor nem 0?
|
Quote:
|
Quote:
|
Volt kocsmád?
|
Quote:
Mert ha nincs kocsma akkor automatice elfogják őket? És elég ha egyet építek? |
A tolvajerődet az határozza meg, hogy mennyi tolvaj fér el a kocsmában. Kocsma nélkül még a hullát se lehet lopni. Építs kocsmát!
(Eggyel már tudsz hullákat lopni) |
Quote:
Jó h. van aki már kitapsztalta és segít:) köszike:) |
Ha nincs kocsmád, akkor 0 tolvajod van....vehetsz 200-at is, a rendszer 0-nak fogja észlelni és automatikusan lebuknak; előhalott ellen is.
|
All times are GMT +1. The time now is 22:22. |