Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

NorB 11-29-2006 22:03

a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :)

Két felvetésem lenne.
1. Az A csoportra ne vonatkozzon a fellépés szigorítása, tehát bármely kék szám esetén top30%, mert ez a csoport teljesen más, mint a többi, a top1% pl. teljesíthetetlen ismerettség nélkül
2. Amennyiben egy ország nem óhajtja használni a személyiségeit, úgy a fellépési kritérium legyen a választott személyiségekkel arányos, de gyűljenek a kék számok, sokan ezért játszanak szerintem.

Smooth Scroller 11-29-2006 22:06

nem is nagyon fognak felmenni oda, hanem fordulnak a b-bol...

amugy en is igy gondolom.

Pool 11-29-2006 22:09

Én azt változtatám meg, hogy az A-ban levő orinak nem kellene a B-ben levő top%-át teljesítenie...
A B-ben a számnak megfeleleőne természetesen kellene a mostani top%-ot elérni

NorB 11-29-2006 22:13

ja, Pool, ez lényegileg ugyanez, de az A-ban véleményem szerint csak 30% kellene

Pool 11-29-2006 22:13

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 47979)
ja, Pool, ez lényegileg ugyanez, de az A-ban véleményem szerint csak 30% kellene

eddig annyi kellett

Pool 11-29-2006 22:14

de most már a B-s oridtól függ :(

Smooth Scroller 11-29-2006 22:17

1szer belep 1 ori a kis kek 9-essel az a-ba es vege van a fordulasnak. puff. mert nem fog az elso helyen vegezni. ilyen 1szeru. max eldobalja az eddigi jutalmait. "mik ezek? medalok? ermek? kituntetesek? fuj... le veluk a sarba." csak akkor minek dolgozott meg idaig ertuk? en meg most is azt mondom, hogy OK, legyen szigoritas, de ne csinaljunk mar abszurdot...

ugyis most nehezedett meg a felfedezes is. hogy fog eljutni az elso helyre? ez keptelenseg. :eek:

Cassandra 11-29-2006 22:18

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 47982)
de most már a B-s oridtól függ :(

Egy kérdés: És aki nem tart A-ban országot, hanem a két-három orijával akar minden szintet végigjárni? Azzal szemben ez a könnyítés nem lenne kiszúrás? Neki ugyanis minden körbeforduláshoz teljesítenie kellene A-ban is a feltételeket, míg az ott trónolóknak nem...

NorB 11-29-2006 22:18

igen, de ez ugyanaz a szabály, ne függjön egyik oridtól se
ha van az A-ban Top30-as ori, akkor léphess a B-ből bármely orival, ha nincs akkor az A-ba léphetsz, de onnan a kis kék 9-es is léphet 30%-al

ezt szeretném

a többi csoportban így is hatalmas csaták fognak megindulni :)

NorB 11-29-2006 22:19

Cassandrának válaszom, mint előbb, ha nincs orid az A-ban, akkor fel kel oda lépj, de Top30% elég a továbblépéshez, mint eddig

porika 11-29-2006 22:19

mindenki

Hali!

Szóval akkor ide is leírom.
1. a kék szám maradjon, a választott személyiségek számától függjön a lépés. Természetesen csak szintlépésnél (újrázásnál) lehessen ezen változtatni. Ez a legfontosabb.
2. Amit úgy is elvetnek: mivel más a játékstílus az 1/A-ban mint a lenti szinteken ezért itt más szabályok vonatkozzanak. Itt lényegtelen legyen a kék számok száma, maradjon a 30%.

Goldy 11-29-2006 22:22

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 47978)
Én azt változtatám meg, hogy az A-ban levő orinak nem kellene a B-ben levő top%-át teljesítenie...
A B-ben a számnak megfeleleőne természetesen kellene a mostani top%-ot elérni

Támogatom
Én sem szertem az 1/A-t ne legyen már kötelező az ottani aktív játék.

Cassandra 11-29-2006 22:26

Éretem, elsőre is.:)

Goldy 11-29-2006 22:29

Quote:

Originally Posted by porika (Post 47991)
Hali!

Szóval akkor ide is leírom.
1. a kék szám maradjon, a választott személyiségek számától függjön a lépés. Természetesen csak szintlépésnél (újrázásnál) lehessen ezen változtatni. Ez a legfontosabb.
2. Amit úgy is elvetnek: mivel más a játékstílus az 1/A-ban mint a lenti szinteken ezért itt más szabályok vonatkozzanak. Itt lényegtelen legyen a kék számok száma, maradjon a 30%.

ez így viszont nem tetszik, a szám jelölje a személyiségek számát, ne csak a fordulásokét.
Ha A-s orit akarsz lefordítani ugorja meg a szintet, úgy ahogy a többi orinak is meg kell a lenti szinteken.
Csak a B-s forduláshoz ne kelljen aktív A-s játék ha már van akinek nem jön az be.

Remedy 11-29-2006 22:30

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 47993)
Támogatom
Én sem szertem az 1/A-t ne legyen már kötelező az ottani aktív játék.

Eddig is az volt.... :)

Bloody 11-29-2006 22:30

És még hányan nem szeretik, és nem szeretnek egyfolytában itt lógni, már az a változtatás, kemény volt amivel az változott, hogy fel kell menni mindenképpen az Aba... és akkor úgy gondolkozott a nép, hogy vagy elf-edezget, ami most változott és drága lett, vagy orkmód nekirohant, ami szintén nem működik már a felülről ütögetés miatt...

Cassandra 11-29-2006 22:32

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 47996)
Ha A-s orit akarsz lefordítani ugorja meg a szintet, úgy ahogy a többi orinak is meg kell a lenti szinteken.
Csak a B-s forduláshoz ne kelljen aktív A-s játék ha már van akinek nem jön az be.

Bocsi, de ez pont azokkal szemben lenne kitolás, akik nem akarnak A-ban csücsülni, nem!?

Ati 11-29-2006 22:32

Quote:

Originally Posted by Bloody (Post 47998)
És még hányan nem szeretik, és nem szeretnek egyfolytában itt lógni, már az a változtatás, kemény volt amivel az változott, hogy fel kell menni mindenképpen az Aba... és akkor úgy gondolkozott a nép, hogy vagy elf-edezget, ami most változott és drága lett, vagy orkmód nekirohant, ami szintén nem működik már a felülről ütögetés miatt...

Ezzel egész pontosan mit szerettél volna javasolni?

NorB 11-29-2006 22:32

na de Goldy, most az A-ban rekkedt egy csomó ori, ami nem tudja "megugrani" a szintet :)
a B-s fordulás legyen kemény, de független attól, hogy milyen ori van az A-ban
az A-ból lehessen lefordulni top30%-kal

Goldy 11-29-2006 22:33

Remy a 30% és a 10% közt azért van némi különbség.
A 30-at még reálisnak tartom.
Én nem ülök folyton a gépelőtt a H-t lesve.

Goldy 11-29-2006 22:34

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 47999)
Bocsi, de ez pont azokkal szemben lenne kitolás, akik nem akarnak A-ban csücsülni, nem!?

Az A-ban így is úgyis kell lennie oridnak...
egy csücsül 30 környékén a többivel meg lehetne Játszani

Cassandra 11-29-2006 22:38

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48004)
Az A-ban így is úgyis kell lennie oridnak...

Kell, de, ha nem akarok ott trónolni, akkor a Te javaslatod alapján kis kék számmal meg kéne "ugrani a szintet", ellenben, ha ott tartassz egy országot és benne van a 30%-ban, akkor ezt kibekkeled és elég csak B-ben teljesíteni.

Vagyis, ha B-ből fordulsz, nem kell A-ban top X%-ba kerülnöd, elég a 30%, ha A-ból akarsz fordulni, akkor meg igen...

Cassandra 11-29-2006 22:40

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48004)
egy csücsül 30 környékén a többivel meg lehetne Játszani

Na épp ez az és, ha valaki ezt nem akarja játszani?

gabco 11-29-2006 22:43

Na, akkor előadom magam itt is.
MI ÉRTELME, CÉLJA VOLT EZEKNEK A VÁLTOZTATÁSOKNAK?

Ha már be lett vezetve (nagy kibaszás volt a legtöbb A-sal), nem lehetne finomítani rajta? Mondjuk a személyiségtől függő Top%-ot visszaállítani?

Goldy 11-29-2006 22:43

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 48009)
Kell, de, ha nem akarok ott trónolni, akkor a Te javaslatod alapján kis kék számmal meg kéne "ugrani a szintet", ellenben, ha ott tartassz egy országot és benne van a 30%-ban, akkor ezt kibekkeled és elég csak B-ben teljesíteni.

Vagyis, ha B-ből fordulsz, nem kell A-ban top X%-ba kerülnöd, elég a 30%, ha A-ból akarsz fordulni, akkor meg igen...

Bocsi, de ezt most nem értem...
nekem most van 1 orim ában de van 3 másik lejjebb, az A-s orit leteszem 30%-nál és a másik 3 fordulhat, az A-sal nem kell fordulni.
Miért akarsz az A-ssal fordulni?

Cassandra 11-29-2006 22:45

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48020)
Bocsi, de ezt most nem értem...
nekem most van 1 orim ában de van 3 másik lejjebb, az A-s orit leteszem 30%-nál és a másik 3 fordulhat, az A-sal nem kell fordulni.
Miért akarsz az A-ssal fordulni?

Miért kéne nekem A-ban üldögélni, ha nem akarok?

Goldy 11-29-2006 22:45

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 48013)

Az gondolom játszani akar az A-ban...
másképp hogy fordítanád le az orit az A kihagyása nélkül?

NorB 11-29-2006 22:46

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 48013)

szerintem a B-ből való fordulás sokkal nehezebb lesz így egy nagy kék számos orival, tehát sokan inkább majd felmennének az A-ba, mert ott könnyebb lenne a 30%-ba kerülni, mint tartani a B-ben az 1%-ot pl.

Remedy 11-29-2006 22:48

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 48025)
szerintem a B-ből való fordulás sokkal nehezebb lesz így egy nagy kék számos orival, tehát sokan inkább majd felmennének az A-ba, mert ott könnyebb lenne a 30%-ba kerülni, mint tartani a B-ben az 1%-ot pl.

Most azt akarod mondani, hogy egy kis kek kilences B-s orival elsonek kell lenned, de ha felmennel vele 1/A-ba, akkor csak top 30%ig kell menni? ne viccelj mar.... :P

Goldy 11-29-2006 22:48

Ezt mondom én is a B-ben megugrani a szintet is bőven elég kihívás anélkül hogy az A-ban is tipródnom kelljen

Goldy 11-29-2006 22:50

Remy: szerintem NorB nem erre célzott hanem arra hogy az A-ban pont nem elég a csak 30%-os szint, mert az jóval egyszerűbb mint a B-ben a top1

NorB 11-29-2006 22:51

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 48028)
Most azt akarod mondani, hogy egy kis kek kilences B-s orival elsonek kell lenned, de ha felmennel vele 1/A-ba, akkor csak top 30%ig kell menni? ne viccelj mar.... :P

pontosan ezt mondom (vagy kibekkelem a Top első helyet a B-ben opcionális)
az A ugyanis nem hasonlítható a többi csoporthoz, aki körben szeret járni, annak is irreális terhelés ott szerezni x ezer hekit olyan körülmények között, ahol esélytelen

Remedy 11-29-2006 22:54

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 48033)
pontosan ezt mondom (vagy kibekkelem a Top első helyet a B-ben opcionális)
az A ugyanis nem hasonlítható a többi csoporthoz, aki körben szeret járni, annak is irreális terhelés ott szerezni x ezer hekit olyan körülmények között, ahol esélytelen

Akkor elarulom a kedvedert, hogy az 1/Anak nem az a celja, hogy bejuss a top30% aljara ezer kor alatt, aztan fordulhass, es igy kapj+1szemelyiseget a vegtelensegig....

NorB 11-29-2006 22:55

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 48028)

és még egyszer, ami a lényeg
attól, hogy hiperszuper csávó vagyok az 5. és a 2. szint között, annak semmi köze az A csoportos teljesítményemhez, mert az más játék!
tehát az A-ból a feljutás legyen a standard 30%!

Cassandra 11-29-2006 22:55

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 48022)
Az gondolom játszani akar az A-ban...
másképp hogy fordítanád le az orit az A kihagyása nélkül?

Nem érted...
Az elképzelésed szerint:
Van egy országod, fellépsz A-ba, otthagyod 30%-on, akkor B-ből a következő országgal fordulhatnál, ha teljesíted amit ott kell és nem kell, hozzá az első akárhány közé beverekedned magad, DE
Ha van egy országod, tegyük fel egyetlen egy, akkor neked fel kell lépned A-ba és ellentétben az ott trónolókkal neked a Top X% is teljesítened kellene(kékszám fügvényében), ami mint azt írtátok többen is igencsak nehéz.

Van némi különbség azért. Én nem szívesen üldögélnék A-ban, miért jó az, ha mindenki odakényszerül, aki könnyebben akar fordulni és jól bevédi magát 30% környékén?

lacqa 11-29-2006 22:56

Quote:

Originally Posted by gabco (Post 48019)
Na, akkor előadom magam itt is.
MI ÉRTELME, CÉLJA VOLT EZEKNEK A VÁLTOZTATÁSOKNAK?

Ha már be lett vezetve (nagy kibaszás volt a legtöbb A-sal), nem lehetne finomítani rajta? Mondjuk a személyiségtől függő Top%-ot visszaállítani?

nekem sem tetszik egyik-másik újdonság a játékban, legalábbis szívesen látnék módosításokat bennük. de amikor ezek megbeszélés alatt voltak itt, akkor megpróbáltam befolyásolni a vitát a nekem tetsző konszenzus irányába

TI AKKOR HOL A FENÉBEN VOLTATOK??????

jönnek itt a junior memberek 3 hozzászólással, és pampognak. egyszerűen megáll az ész. :mad:

NorB 11-29-2006 22:57

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 48037)
Akkor elarulom a kedvedert, hogy az 1/Anak nem az a celja, hogy bejuss a top30% aljara ezer kor alatt, aztan fordulhass, es igy kapj+1szemelyiseget a vegtelensegig....

nem azért kapom, mert az A-ban jó vagyok, hanem mert a többiben jó vagyok
az A-nak ehhez semmi köze, tarthatok ott egy orit akárhol, de ez ne határozza meg a többi ori továbblépését!

Cassandra 11-29-2006 22:58

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 48041)
nekem sem tetszik egyik-másik újdonság a játékban, legalábbis szívesen látnék módosításokat bennük. de amikor ezek megbeszélés alatt voltak itt, akkor megpróbáltam befolyásolni a vitát a nekem tetsző konszenzus irányába

TI AKKOR HOL A FENÉBEN VOLTATOK??????

jönnek itt a junior memberek 3 hozzászólással, és pampognak. egyszerűen megáll az ész. :mad:

Ott a pont.:)

Remedy 11-29-2006 22:58

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 48042)
nem azért kapom, mert az A-ban jó vagyok, hanem mert a többiben jó vagyok
az A-nak ehhez semmi köze, tarthatok ott egy orit akárhol, de ez ne határozza meg a többi ori továbblépését!

Tudod ez mar akkor eldolt, amikor be lett vezetve, hogy kotelezo legyen 1/As ori is a 2/b-bol valo fordulashoz... Most jottel ra, hogy ez nem tetszik?

laziga 11-29-2006 22:59

szerintem meg teljesen jól van oszt kész. nem lesz annyi szabis a topban és végre lesz mozgolodás és nem kéz kezet moss alapon:)))

All times are GMT +1. The time now is 23:39.