Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Intéző (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1095)

Never 11-29-2006 18:22

Intéző

Biztos sokan unják a frissen lefordult,vagy az újjonnan regelt oriknál beállítgatni az Intézőt.
A javaslat az lenne,hogy lenne egy kis kocka az No. oszlopban,ahova be lehet írni a helyezést,ahova pl. a barakk kerüljön.Alúl pedig lenne egy Változtat gomb.
Felőlem a nyilazás maradhat,az már nem zavarna :)
Ez inkább az anarchosoknak jönne jól,hogy ne kelljen 100adszor is perceket eltölteni az Intéző babrálásával,és talán nem is igényelne ez a változás nagy erőforrásokat.

Peter 11-29-2006 18:25

Quote:

Originally Posted by Never (Post 47822)
Biztos sokan unják a frissen lefordult,vagy az újjonnan regelt oriknál beállítgatni az Intézőt.
A javaslat az lenne,hogy lenne egy kis kocka az No. oszlopban,ahova be lehet írni a helyezést,ahova pl. a barakk kerüljön.Alúl pedig lenne egy Változtat gomb.
Felőlem a nyilazás maradhat,az már nem zavarna :)
Ez inkább az anarchosoknak jönne jól,hogy ne kelljen 100adszor is perceket eltölteni az Intéző babrálásával,és talán nem is igényelne ez a változás nagy erőforrásokat.

hasznos dolog, támogatom :D

Smooth Scroller 11-29-2006 18:49

hat ez tenyleg jo lenne. en ugyan ritkan babralok az intezovel, de kicsit idegesito az 1esevel valo kattogas. foleg akkor ha mas a reklamfelulet merete folotte es szinte mindig mashova kerul a mozgatni kivant kiskocka. jo 5let, grat.

Never 11-29-2006 18:51

Pontosítanék annyit,hogy a frissen lefordult oriknál nem kell újra beállítani :)

Smooth Scroller 11-29-2006 18:52

de ne csak a frissen fordult oriknal lehessen igy, hanem mind1iknel.

Synkel 11-29-2006 18:53

Mivel nem anarchozok, annyira nem érint a probléma, merthogy viszonylag ritkán regelek új orit. De ha nektek ettől jobb lenne...:)
Támogatom:)

Synkel 11-29-2006 18:54

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47840)
de ne csak a frissen fordult oriknal lehessen igy, hanem mind1iknel.

A frissen fordultakat azért nem kell, mert megmaradnak benne az itnéző beállításai fordulás után is.

Never 11-29-2006 19:03

Igen,bár nem feltétlenül jó úgy az ötös szinten,ahogy az A-ban.De ez már csak részletkérdés :)

Wolfschanze 11-29-2006 19:24

Jó az ha leegyszerüsödik
Ha lehet én is mellettte lennék:)

-Fegya- 11-29-2006 19:27

Nekem mindegy, de ez az ötlet a régi levlistán el lett vetve.

Smooth Scroller 11-29-2006 19:42

bocs az elobb felreertettem a dolgot.

attol, hogy a levlistan el lett vetve, meg megszavazhatnank itt. hiszen ezzel nem lenne rosszabb, csak jobb, kenyelmesebb, kevesbe szemronto.

-Fegya- 11-29-2006 19:49

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47870)
bocs az elobb felreertettem a dolgot.

attol, hogy a levlistan el lett vetve, meg megszavazhatnank itt. hiszen ezzel nem lenne rosszabb, csak jobb, kenyelmesebb, kevesbe szemronto.

Úgy emlékszem, avval az indokkal vetette el Ati, hogy a játékosok egy része képtelen lenne jól kitölteni egy 16 számból álló számoszlopot. De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Peter 11-29-2006 19:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 47878)
Úgy emlékszem, avval az indokkal vetette el Ati, hogy a játékosok egy része képtelen lenne jól kitölteni egy 16 számból álló számoszlopot. De lehet, hogy rosszul emlékszem.

ha jol értelmeztem, akkor itt ki van küszöbölve ez a hiba :)
ugyanis, sztem itt ugy működik, hogy ha te a 4. helyen szeretnéd látni a barakkokat, akkor a mögötte lévő rublikába 4-est irsz, és enter
de lehet rosszul olvastam

Never 11-29-2006 19:57

Nem egészen,hiszen ha mondjuk a templomot az első helyre akarod tenni,akkor az első helyen lévő épüt is át kell tenni vhova,ahol pedig megintcsak van egy épület,és így tovább.

Peter 11-29-2006 20:04

Quote:

Originally Posted by Never (Post 47882)
Nem egészen,hiszen ha mondjuk a templomot az első helyre akarod tenni,akkor az első helyen lévő épüt is át kell tenni vhova,ahol pedig megintcsak van egy épület,és így tovább.

értem, de ez igy ahogy mondtam, nem egyszerűbb a fent emlitett játékosok "egy részének"? :)

Ati 11-29-2006 20:05

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47870)

Az a baj, hogy ezzel nem biztos, hogy egyet tudok érteni. Ha a játékosok jelentős része emiatt rosszul állítja be, akkor az sajnos rosszabb lesz.

laziga 11-29-2006 20:08

Nem rossz az ötlet, de gubancot csinálhat az, hogy ha két első vagy 3 5. helyes van. Szerintem nem véletlenül van így. Szóval, vagy maradjon így, vagy törlés gomb és mindent keljen be írni újra, de szerintem még akkor is lennének vakok, akik rosszul töltenék ki.

Never 11-29-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47886)
Az a baj, hogy ezzel nem biztos, hogy egyet tudok érteni. Ha a játékosok jelentős része emiatt rosszul állítja be, akkor az sajnos rosszabb lesz.

Ha rosszul állítja be,akkor azt látja az Intézőben,és akkor akár kijavíthatja a nyilazással.

Ati 11-29-2006 20:13

Quote:

Originally Posted by Never (Post 47888)
Ha rosszul állítja be,akkor azt látja az Intézőben,és akkor akár kijavíthatja a nyilazással.

Ez azt feltételezi, hogy megnézi az eredményt.

Ehelyett a következő történik: beír 4 helyre egy 1-est, 5 másik helyre egy 6-ost, majd leokézza, megjelenik egy balak, áh, ez biztos csak visszaigazolás, leokézzuk, és gép kikapcs, végeztünk.

Valójában pedig az történt, hogy a gép szólt neki, hogy ez így nem lesz jó, de ezt el sem olvasta, csak kapásból leokézta, majd még véletlenül se nézte meg, hogy mi lett az eredmény.

Ez most nagyon bután hangzik, és a többségetek el se tudja képzelni, hogy valóban ilyen lehet, de sajnos a rideg valóság az, hogy a TÉNYLEGES problémák jelentős része az intézőből ered most is. Ha ezt még olyanra is csináljuk, amit el lehet rontani... Bele se merek gondolni...

FJORD 11-29-2006 20:16

Pedig valami egyszerűsítés pl. beíráás jó lenne, mert ha pl az uccso helyről felvinni az 5.re nem kis idő. Szerintem lehetne kockákat berakni, és a hodos majd eldönti melyiket akarja használni. Nyilast, v. kockát

BeeLord 11-29-2006 21:03

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47892)
Ez azt feltételezi, hogy megnézi az eredményt.

Ehelyett a következő történik: beír 4 helyre egy 1-est, 5 másik helyre egy 6-ost, majd leokézza, megjelenik egy balak, áh, ez biztos csak visszaigazolás, leokézzuk, és gép kikapcs, végeztünk.

Valójában pedig az történt, hogy a gép szólt neki, hogy ez így nem lesz jó, de ezt el sem olvasta, csak kapásból leokézta, majd még véletlenül se nézte meg, hogy mi lett az eredmény.

Ez most nagyon bután hangzik, és a többségetek el se tudja képzelni, hogy valóban ilyen lehet, de sajnos a rideg valóság az, hogy a TÉNYLEGES problémák jelentős része az intézőből ered most is. Ha ezt még olyanra is csináljuk, amit el lehet rontani... Bele se merek gondolni...

És ha az a "visszaigazolás", ami valójában hibaüzenet, szimplán piros lenne? Aki ennek a piros jelzésnek az ellenére is kikapcsolja a gépet és alszik egy jót, az meg is érdemli, hogy rosszul legyen beállítva az intézője. Bár hozzáteszem, nekem tök mind1, hogy nyilazok, vagy számokat írogatok be, úgyis csak ritkán van rá szükségem.

Ati 11-29-2006 21:07

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 47920)
És ha az a "visszaigazolás", ami valójában hibaüzenet, szimplán piros lenne? Aki ennek a piros jelzésnek az ellenére is kikapcsolja a gépet és alszik egy jót, az meg is érdemli, hogy rosszul legyen beállítva az intézője. Bár hozzáteszem, nekem tök mind1, hogy nyilazok, vagy számokat írogatok be, úgyis csak ritkán van rá szükségem.

Nem dobom ezt most kapásból az elvetettek közé, mert lényegi változattás most egy ideig nem jön. Ha valami normális ki lesz erre találva, akkor a következő kényelmi bővítések közé akár be is kerülhet, de egyelőre még nem válogatok, hogy mik mennek a megfontolás alatt álló javaslatok közé, egyelőre erősen bébiszittelés megy a mai változások kapcsán.

Csokibácsi 11-29-2006 21:15

Drag&drop jellegűre mennyire szeretnéd megcsinálni Ati? Gondolom semennyire :)
A számbeírós megoldás tényleg gyorsítana a beállításon, de az ellenérv az emberi tényezővel erősebb.

Ati 11-29-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 47926)
Drag&drop jellegűre mennyire szeretnéd megcsinálni Ati? Gondolom semennyire :)

Ehhez flash, vagy nagyon mai böngésző kellene, olyan beállításokkal, amiket ki lehet felhsználói oldalon kapcsolni, tehát nem is biztos, hogy menne mindenkinek, ...

Csokibácsi 11-29-2006 21:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47927)
Ehhez flash, vagy nagyon mai böngésző kellene, olyan beállításokkal, amiket ki lehet felhsználói oldalon kapcsolni, tehát nem is biztos, hogy menne mindenkinek, ...

Ezért kérdeztem, hogy mennyire szeretnéd :)
Pedig úgy egyértelmű és gyorsankönnyű lenne az egész intéző beállítása.

Szecsa 11-29-2006 21:21

Csokibácsi, elmagyarazod nekem a drag&drop megoldas lenyeget, ha szepen megkerlek? :)

Csokibácsi 11-29-2006 21:24

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 47929)
Csokibácsi, elmagyarazod nekem a drag&drop megoldas lenyeget, ha szepen megkerlek? :)

Mikor a windows (linux) desktopon húzkodod az ikonokat.
Ugyanúgy az épületeket is a helyükre tudnád dobálni egy pillanat alatt.

Smooth Scroller 11-29-2006 21:37

es mi lenne ha a mostani le/fol nyilak MELLETT lennenek beirasi hely a sorszamoknak es alul meg 1 mehet gomb arra az esetre ha vki a szamokkal szeretne operalni. tehat aki nyilaz, az nyilaz, aki meg beir az ugy rendez es kesz. es akkor nem kell elvetni azzal, hogy 1esek nem tudnak szamolni csak 5-ig. :)

Szecsa 11-29-2006 21:40

Köszönöm Csokibácsi :)
Ez eléggé tetszetős modszer lenne...ilyet láttam a cisco tananyagban az interaktiv feladatoknal :)

FJORD 11-29-2006 21:40

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47945)
es mi lenne ha a mostani le/fol nyilak MELLETT lennenek beirasi hely a sorszamoknak es alul meg 1 mehet gomb arra az esetre ha vki a szamokkal szeretne operalni. tehat aki nyilaz, az nyilaz, aki meg beir az ugy rendez es kesz. es akkor nem kell elvetni azzal, hogy 1esek nem tudnak szamolni csak 5-ig. :)

Ez írtam én is az elöbb, de a drag&drop sokkal egyszerűbbnek tünik és kissebb a hiba lehetőség.

Csokibácsi 11-29-2006 21:42

Never alapötletében is maradtak volna a nyilak.

"A javaslat az lenne,hogy lenne egy kis kocka az No. oszlopban,ahova be lehet írni a helyezést,ahova pl. a barakk kerüljön.Alúl pedig lenne egy Változtat gomb.
Felőlem a nyilazás maradhat,az már nem zavarna"

De ha a júzer azt hiszi, ismeri a számok bonyolult világát oszt mégse? :P
Mert csábító, a lassú és nehézkes nyilas megoldás ellenében, az tuti.

FJORD 11-29-2006 21:44

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 47956)
Never alapötletében is maradtak volna a nyilak.

"A javaslat az lenne,hogy lenne egy kis kocka az No. oszlopban,ahova be lehet írni a helyezést,ahova pl. a barakk kerüljön.Alúl pedig lenne egy Változtat gomb.
Felőlem a nyilazás maradhat,az már nem zavarna"

De ha a júzer azt hiszi, ismeri a számok bonyolult világát oszt mégse? :P
Mert csábító, a lassú és nehézkes nyilas megoldás ellenében, az tuti.

Ha a számokkal nem boldogul akkor majd megy nyilazni. viszont aki ismeri a számokat az sokkal gyorsbban fog haladni

Csokibácsi 11-29-2006 21:47

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 47957)
Ha a számokkal nem boldogul akkor majd megy nyilazni. viszont aki ismeri a számokat az sokkal gyorsbban fog haladni

Bárcsak ilyen egyszerűen működnének az emberek :)

FJORD 11-29-2006 21:50

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 47960)
Bárcsak ilyen egyszerűen működnének az emberek :)

Én most pl magamra gondoltam, hogy ne kelljen annyit tökörésznem a nyilakkal. A béna ha elrontja akkor kijavítja a nyílakkal. Ha gyorsan akarja csinálni akkor meg tanulja meg. Végülis ez a játék egy nagy kihívás.;)

Csokibácsi 11-29-2006 21:54

Tudom, hogy a gyengék elhullanak, csak az erősek, meg taigetosz, meg minden, de ne csak magadra gondolj :P
Sokunknak megfelelne a számos módszer (nekem is), de tuti, hogy megszaporodna a kérdések száma: miért mentek el a varázslóim? a tolvajaim?
Szóval jó lenne, de nem tudok egyértelműen állást foglalni mellette.
Drag&drop-ot mindenkinek :D

FJORD 11-29-2006 21:58

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 47966)
Tudom, hogy a gyengék elhullanak, csak az erősek, meg taigetosz, meg minden, de ne csak magadra gondolj :P
Sokunknak megfelelne a számos módszer (nekem is), de tuti, hogy megszaporodna a kérdések száma: miért mentek el a varázslóim? a tolvajaim?
Szóval jó lenne, de nem tudok egyértelműen állást foglalni mellette.
Drag&drop-ot mindenkinek :D

Ok én azt mondom, hogy akkor maradjon a nyilas addig amig a drag&dropnak megnem lesznek a felételei. Az sztem mindenkinek megfelelne.

Csokibácsi 11-29-2006 22:01

http://forum.queosia.com/showpost.ph...2&postcount=22

Azt hiszem, ráérünk még agyalni rajta, idő mint a tenger :)

Smooth Scroller 11-29-2006 22:13

es akkor mi van ha az ember azt sem tudja mi az a drag/drop, mert en linuxot csak messzirol lattam, azt is csak 5 mp-ig mondjuk? igy hogyan tamogassuk (hatha mas is igy van vele), ha nem tudjuk mi is ez az alternativa? :o

Csokibácsi 11-29-2006 22:17

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47981)
es akkor mi van ha az ember azt sem tudja mi az a drag/drop, mert en linuxot csak messzirol lattam, azt is csak 5 mp-ig mondjuk? igy hogyan tamogassuk (hatha mas is igy van vele), ha nem tudjuk mi is ez az alternativa? :o

Rákattintasz egy ikonra, nyomva tartod az egér bal gombját (balkezesek a jobb gombját), majd a mozgatni kívánt ikont odébbhúzod, egészen addig, míg a kívánt pozíciót el nem éri. Amint ez megtörtént, az egér gombját elengeded.
Ilyet már csak csináltál? :P

FJORD 11-29-2006 22:19

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 47931)
Mikor a windows (linux) desktopon húzkodod az ikonokat.
Ugyanúgy az épületeket is a helyükre tudnád dobálni egy pillanat alatt.

itt a magyarázat;) ;)

All times are GMT +1. The time now is 07:47.