![]() |
Több sereggel alulrol - szinte lehetetlen?
Sziasztok!
Csak azert hoztam letre ezt a temat, mivel szerintem ez fog legnagyobbb felzudulast kivaltani az emberekbol. Leven nem latom at, hogy barkinek is fog ez tetszeni :) (Atin kivul) :) Ezzel a hadisok jelentosen meg lettek gyengitve szerintem. Egy pelda: most mar nem tudod a hullat megbuntetni aki full sereggel kijon rad, hogy bevered szepen a szovikkel 12x - egy szerencses sereg uti majd alulrol, a tobbi szepen felulrol, egyre kevesebb es kevesebb foldet hozva.... Ha mar egysegesiteni kellett, en arra szavaztam volna, hogy csak az utesek legvegen aktualizalodjon a pontja egy adott orinak. - mar ha lett volna errol szavazas, vagy megbeszeles.... Velemenyek? |
egyetértek
|
Szerintem az egy adott idő pontban beérkező seregeknél nem kéne firissíteni az értékeket.
Tehát ha küldök felfele pl 5 tábornokot és mind az öt sereg pl.: 22:01:57-kor ér oda, a csaták között ne legyen értékfrissülés! |
Hat, igen...vegulis, ez gyengiti tenyleg a hadisokat, de ha ez eddig tenyleg random mukodott, akkor vegulis jogos.
Emlekszem, nekem is volt olyan, hogy elso sereg 30 hekit hozott, a masodik mar csak 10-12 hekit...furcsaltam is. |
Szegény hulla. Szerintem a 12x viszakísérés nagyon extrém büntetés.
|
Szörnyű lesz, ha egy szerencsétlent, aki bepróbálkozott, nem lehet 12-szer alulról ütni... ;)
|
Quote:
|
Igaztatok van. 1000 Hekin az első foglalás 70heki lesz a második 28heki:confused: :eek: És akkor ne is menjünk lejebb:( :( :(
|
És mi lesz akkor, ha nem lesznek könnyű falatok, akiktől egy támadással többször is földet hozhatsz (illetve nem annyit mint eddig)? Nagyon elkényelmesedtünk... ;)
|
ilyen csak kitámadáskor fordulhat elő felsőbb szinteken.
|
Quote:
|
Nem látom, hogy mi indokolja, hogy egy nálam alacsonyabb értékű országot (képletet lásd a súgóban) miért kellene feltétlen alulról beütnöm. Ha többször szeretném alulról ütni, most is meg lehet tenni, ki kell számolni az ütést.
|
én egyetértek ezzel a változtatással. kicsivel többet kell számolgatni, esetleg bontani, ha több sereggel is meg akarod ütni ALULRÓL.
|
Ati!
Gondolj bele! Számtalan eset van amikor ez a változtatás kifejezetten káros! Nemrég azzal érveltél, hogy a játéknak a kiszámíthatóság felé kell mennie. Na most ha én csak ugy férek be valahova 1 sereggel, ha alábontok, de a szövim klántársam leveri, és alámkerülve én megpattanok rajta akkor ez hol kiszámítható? |
Quote:
Tuti nem, mert akkor nem mondanál ilyen badarságot. Te foglalsz 300-350 hekit, az ellenfél veszít. Az ha 600 heki, akkor 1800 épülettel tudnál alábontani, hogy a 2 ik sereg is alulról mennyen!!! |
Ha már a fedezés meg lett nehezítve,nem is kicsit,akkor legalább a normálisan jáccó hadisokkal nem kéne kiszúrni :)
|
Quote:
|
Ráadásul az A ban, ahol a fentről történő foglalás gyakran 0 a klánlétszámkülönbség miatt, nem is lesz értelme 4 fős klánlétszámeltérés esetén több sereget küldeni egy csutka üresre kitámadt orira, mert az első sereggel magam alá küldöm a többivel meg elhozom a sokszor 0 hekit.
Ha meg valaki üresen hagyja magát, és nem figyel, akkor miért ne tudjam akár több sereggel is leverni? Az marad, hogy menjek 4 szer fosztani, és csak az utolsót küldjem földért |
nekem viszont ez így tetszik
az különösen tetszik, hogy a (majdnem) fullra kitámadók sem lesznek instant halottak (alulról érkező 5 sereges foglalás és társai) de, sokkal értelmesebb lenne az egész, és a módosítás hátrányai is rögtön eltűnnének, ha: 1) a felfelé ütés foglalási,pusztítási,stb. százalékjai is emelkednének. így nem gyengülnek annyit a hadisok, és talán érdemesebb lehet úgy bontani, hogy 2 sereg menjen alulról.. 2) ha több sereg megy a célpont felé (több támadó esetén), akkor mindig a seregek indítási sorrendjében üssenek be! (pont úgy, ahogy akkor ütnek be, ha csak egyedül támadsz) ettől megint csak érdekesebb lenne a játék, mert nem biztos hogy a körváltás előtti utolsó pillanatban küldött sereg lenne a legjobb stratégia, stb. |
...Mindenki azt ecseteli h milyen igazságos ez mert a ha valaki kitámad akkor ne is menjen rá 1valaki több sereggel mert túl sokat visz.
...de azt elfelejtik(és azok is akik ezt az egész hadisokra vonatkozó részt kitalálták) h ez a jól szervezett, együtt mozgó szövetségekre is káros. PL. Az A-ban klánban hiába van együtt pl 4 hadis ha egy alapvetően védelemre beállt országgal akarnak hadakozni akkor hiába tudna rámenni mind a 4 ezek után már csak 1 támadát tudnak értelmesen indítani, mert akkor a többi három az azonnali pontrendezés miatt(ill azzal h lefelé üt) már bukná. Ez nem csak h a hadisok előrejutását nehezíti meg, hanem így nem is rakható kellő távolságba az elllen varisa és/vagy tolisa.... |
Direktor:"nekem viszont ez így tetszik
az különösen tetszik, hogy a (majdnem) fullra kitámadók sem lesznek instant halottak (alulról érkező 5 sereges foglalás és társai)" meglátszik h nem voltál még jól szervezett hadi szöviben.... Ami meg a bontást illeti, ez az A-ban nem működik. 2000-3000 ha fölött nem lehet értelmesen annyit bontani h több sereg beférjen... |
Quote:
vagy az mf-ek nem számítanak?:P A-ban sok más dolog sem működik. cserébe viszont működik egy csomó dolog, ami lentebb meg nem. (ja, és miből látszik meg? a nevemből?:)) |
Quote:
Egyetértek vele teljesen! Már azt is gondnak tartom, hogy én fölékerülhetek csata közben, hát még az mekkora probléma, hogy a szövim az azonos másodpercben lezajló csata közben alámküldi, így én megpattanok. A téma megér, és kíván is egy alapos megbeszélést. |
igy akkor eleve ugy kene szamolni, mintha lefele utnenk. kulonben lehet/lesz meglepi...
|
Quote:
egyedül az vigasztal, hogy a 0 az lefelé is 0 :D |
Quote:
igy erted? :) hatha a kozvelemeny azert megprobalja Atit ravenni, hogy gondolja at...... ezert csinaltam ezt a topicot..... |
még most is megérne és kívánna egy megbeszélést a dolog :)
|
Nekem is van/volt mf orim.
De azért nem kellene sírni h ha a szövi társak egyszerre támadnak. ...és véletlenül sem arról van szó h vki fullra kitámad és akkor a "gonosz" többiek rámennek sok sereggel. (mellesleg már nem azért de a többiek valószínűleg vmit beáldoznak azért h ne legyenek teljesen védtelenek amikor támadnak. Ha ezt én, ill azok akik nem 0 sereget hagyank otthon a támadáskor meg tudják oldani akkor másnak is meg kell tudni oldani) ...de a lényeg az h így elveszlik a szövetség egy nagyon fontos(talán legfontosabb) része. Egy alaphelyzetben 4 fős szövi támad fölöttük lévő országot. PL 3 hadis fejenként 1 sereggel. Nem tudom h Ati milyen kiszámíthatatlanságról beszél mert nekem ez a "bizonytalan helyzet" sokkal kiszámíthatóbb volt mint a mostani. Ha a 3 szövitag 1xre támad akkor 1 beüt felfelé a többi meg pattan, mert azt ne mondja nekem senki h ki tudja számolni h a 3. támadó országnak hány 100 ha-t kellene bontani h felfelé üssön. Az A-ban pedig mivel csak klántagok vannak ott még dúrvább a dolog. Ahogy egyre több ha-ról van szó egyre dúrvább. ...és miből látszik? Abból amit írsz.... |
Quote:
így pontosan tudni lehet, hogy ki hanyadiknak üt be.. ezen kívül még mi a gond? |
te sztem tényleg nem érted....
nem az a gondom h most mennyi földet viszek... de nem mind1 h alulról ütök v felülről... pl az A-ban egy 2000 ha fölötti full íjjas elfet egyáltalán nem mind1 h most alulról ütöm v felülről. Nem az a gondom h ki hanyadiknak ér be... Az h azonnali pontrendezés van és így értelmetlenné válik az időzített szövetségi támadás. Az a-ban mikor pl 200 ha-t visz 1-1 ütéssel akkor nem éri meg több sereggel rámenni mert iszonyat sokat kellene lebontani. ...és ez csak a hadisokat érinti. Az aki az eseménylistát figyelve vár h kitámadjon valaki annak nyílván ez lényegtelen. |
Quote:
|
Quote:
Ha valaki fullra kitámad figyeljen, hogy jönnek-e rá. Ha meg nem ismeri a trükköket akkor ne támadjon ki fullra. Nehogy már a Lamakat védjük!!! |
Quote:
azt is értem, hogy nem tud 4 ori egyszerre x hektárt foglalni valakitől, mert az egyikük 2x-et foglal. ez tényleg nagyon rossz, ha ugyanúgy akartok támadni, mint ahogy eddig.. de lehet ám okosan is:D de hagyjuk, én úgysem játszom most:D mi a francért akarok nektek jót:D ejj |
Quote:
|
Quote:
Az utóbbi módosítások nem éppen azért lettek,hogy utol lehessen érni A-ban a topot?És ütésekkel,nem fedezve? Most meg azt mondod,hogy jó az,ha mostantól lassabban lehet haladni ütésekkel? :) Az egy dolog,hogy a fedezés meg lett nehezítve,ezzel egyet is értek.De az ütögetést miért kellett elrontani? :) |
Quote:
Ne is akarj nekünk jót, inkább próbálj belegondolni azokba az érvekbe amik a témában elhangzanak. Mert ez a változtatás komoly problémák forrása lesz. Szerintem ugy kellene felfogni, hogy ezek a seregek egyszerre támadnak, nem egymás után. Csak az országot más-más oldalról közelítik meg. |
Quote:
Ezzel speciel én sem értek egyet. A fedezés rohadt drága lett, az hagyján, de he emellett ütni is sokkal nehezebb, akkor mit csináljon a szerencsétlen, aki haladni szeretne? |
nem kell megsértődni mindenen...
...de nehogy már az legyen h azt védjük aki szerencsejátékot űzve fullra kitámad.... Csináljon mindenki olyan országot amivel boldogulni tud. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:58. |