Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Moderálás vagy mi a szösz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1037)

Lik-lak 11-12-2006 23:27

Moderálás vagy mi a szösz

Sziasztok,

ez a 'téma' annak lesz szentelve, hogy kicsit felhívjam legaktívabb adminisztrátor-moderátor pajtásunk figyelmét valamire.

Ati,

ez a külső fórumos elképzelés nemrossz, azonban a moderálás formája néhol szerintem teljesen elfogadhatatlan. Arra nem vettem a fáradtságot hogy össze is válogassak ebből egy csokorra valót, de ha igény lesz rá, megteszem. Egyszerűen bunkóság, hogy bizonyos kérdésekre annyi a reakció, hogy bevágod a súgó oda vonatkozó részét, amiből magyarázat nélkül pl. lehet hogy nem egyértelmű a válasz, vagy a sok fikázás, hogy "milyen cím már ez, akkor ezt most törlöm", meg "tanuld meg használni a fórumot". Ezek után nekem pl. abszolút nem lenne kedvem feltenni a kérdésemet, hátha éppen megcsipi a szemed aztán megy a téma a süllyesztőbe. A nem a témához kapcsolódó hozzászólás miatti kitiltással való fenyegetés aztán meg végképp megengedhetetlen-szánalmas.
Ha nem akarod, hogy hülye-nemtémáhozkapcsolódó-stb. kérdések legyenek, ne adj lehetőséget kérdezni. Ha pedig már még a főoldalra is kikerül, hogy nagy itt az aktivitás, aztán jöjjön mindenki fórumozni, szerintem illene megadni a kellő tiszteletet (persze ez kétirányú, de olyat még nem láttam, hogy veled bunkózott volna valaki), végtére is ezek az emberek tartják fenn a játékot.

director 11-13-2006 00:40

Üdv Lik-lak, én személy szerint nagyon örülök neked:) Teljesen igazad van, de ez a bánásmód már egyfajta hagyomány a hódítóban. Sokat is vesztene a játék a varázsából, ha másképp lenne. :)

És ne reménykedj, hogy ez valaha is meg fog változni. De ne is idegeskedj rajta, ha valami nem tetszik, magadban mormolj el mindig egy k*rvaanyád-ot, igyál egy sört, és nézz egy filmet. Veled minden rendben lesz, aki meg hülye az csak maradjon hülye, ha jól esik neki. :)

Ati 11-13-2006 08:04

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 42702)
Sziasztok,

ez a 'téma' annak lesz szentelve, hogy kicsit felhívjam legaktívabb adminisztrátor-moderátor pajtásunk figyelmét valamire.

Ati,

ez a külső fórumos elképzelés nemrossz, azonban a moderálás formája néhol szerintem teljesen elfogadhatatlan. Arra nem vettem a fáradtságot hogy össze is válogassak ebből egy csokorra valót, de ha igény lesz rá, megteszem. Egyszerűen bunkóság, hogy bizonyos kérdésekre annyi a reakció, hogy bevágod a súgó oda vonatkozó részét, amiből magyarázat nélkül pl. lehet hogy nem egyértelmű a válasz, vagy a sok fikázás, hogy "milyen cím már ez, akkor ezt most törlöm", meg "tanuld meg használni a fórumot". Ezek után nekem pl. abszolút nem lenne kedvem feltenni a kérdésemet, hátha éppen megcsipi a szemed aztán megy a téma a süllyesztőbe. A nem a témához kapcsolódó hozzászólás miatti kitiltással való fenyegetés aztán meg végképp megengedhetetlen-szánalmas.
Ha nem akarod, hogy hülye-nemtémáhozkapcsolódó-stb. kérdések legyenek, ne adj lehetőséget kérdezni. Ha pedig már még a főoldalra is kikerül, hogy nagy itt az aktivitás, aztán jöjjön mindenki fórumozni, szerintem illene megadni a kellő tiszteletet (persze ez kétirányú, de olyat még nem láttam, hogy veled bunkózott volna valaki), végtére is ezek az emberek tartják fenn a játékot.

Köszönöm a visszajelzést és véleményt a fórum működésével kapcsolatban.

A Hódító igen terjedelmes, és minden lényeges pontra kiterjedő súgóval rendelkezik.

Mivel a tapasztalat az, hogy a legtöbb embernek nem a súgó értelmezésével, hanem a súgó ELOLVASÁSÁVAL van a problémája, ezért rajtuk a súgó megfelelő részének bemásolása segít, és azonnal megoldja a problémájukat, illetve válaszol a kérdésükre.

Úgy érzem, hogy ez a módszer igen hatékonyan segíti a kezdő játékosokat.

Ui: ahogyan például a te esetedben sem az volt a probléma, hogy nem volt leírva, hogy mik a szabályok, hanem az, hogy vagy el sem olvastad azokat, vagy szándékosan megszegted őket. Ha betartod a szabályokat, nem kerültél volna törlésre. Elhiszem, hogy ha a nem elfogadható hangvétel miatt törölnek egy online játékból, akkor felhúzod rajta magad, de első körben azon kellene ilyenkor elgondolkodni, hogy vajon ki hibázott, és ha te, akkor nem a bunkó bánásmódra hivatkozni, hanem kicsit visszafogni, és legközelebb a szabályokat betartva játszani. :)

Valezius 11-13-2006 08:46

Ha már moderálás, lenne egy olyan kérdésem, hogy ez a piros négyzet valaha visszavált zöldre, vagy örökre ilyen marad?

Deni 11-13-2006 08:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 42723)
Ha már moderálás, lenne egy olyan kérdésem, hogy ez a piros négyzet valaha visszavált zöldre, vagy örökre ilyen marad?

Hát a moderáláshoz sok köze nincs :)
Ha írsz ügyes, okos, humoros dolgokat, akkor az emberek adhatnak Neked pozitív elismertséget, ha úgy ítélik meg, hogy rászolgáltál és akkor majd egy idő után átvált azt a piros zöldre.. de ha csak sületlenségeket hordasz össze akkor nem fog változni, sőt még lehetsz ennél pirosabb is :)

(az utóbbiról bővebb info Harcosoknál :D )

Lik-lak 11-13-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42720)
Ui: ahogyan például a te esetedben sem az volt a probléma, hogy nem volt leírva, hogy mik a szabályok, hanem az, hogy vagy el sem olvastad azokat, vagy szándékosan megszegted őket. Ha betartod a szabályokat, nem kerültél volna törlésre. Elhiszem, hogy ha a nem elfogadható hangvétel miatt törölnek egy online játékból, akkor felhúzod rajta magad, de első körben azon kellene ilyenkor elgondolkodni, hogy vajon ki hibázott, és ha te, akkor nem a bunkó bánásmódra hivatkozni, hanem kicsit visszafogni, és legközelebb a szabályokat betartva játszani. :)

Hello,

Ati, nemigazan ertem ezzel mire gondoltal, a postomnak magahoz a jatekhoz semmi koze nem volt, a kulso forum moderalasaval kapcsolatban irtam.

Ati 11-13-2006 13:59

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 42768)
Ati, nemigazan ertem ezzel mire gondoltal, a postomnak magahoz a jatekhoz semmi koze nem volt, a kulso forum moderalasaval kapcsolatban irtam.

Számomra nem világos, hogy pontosan mit is szeretnél.

Ha valaki nem olvassa el, hogy mi van a súgóban leírva, akkor ne a súgóban leírtakat másoljam be neki, amiből egyértelmű választ kap a kérdésére, hanem...?

Ha valaki a teszemazt a gnómokról szóló beszélgetés közepére beírja, hogy nem érti, hogy az élőhalottal miért nem tud lopni, akkor ne szóljak már rá, mert miért is...?

Ha valaki egy eddig 10-szer elvetett javaslatot felvet, mint korszakalkotó saját ötlet, akkor ne legyen a javaslata azonnal azonnal elvetve, miért is...?

Nonszensz.

Ati 11-13-2006 14:03

Kiegészítés: ha a fórum hölgy tagjait valaki különböző nemiszerveknek titulálja, akkor ne legyen kitiltva, mert miért is...?

Azt hiszem más miatt nemigen szokott moderálva lenni a fórum, úgyhogy a Hódítóbeli szabályszegésen túl minden lehetséges variációt összegyűjtöttem, kíváncsian várom a véleményed, hogy miért is kellene ezeket hagyni.

Remedy 11-13-2006 14:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42770)
Kiegészítés: ha a fórum hölgy tagjait valaki különböző nemiszerveknek titulálja, akkor ne legyen kitiltva, mert miért is...?

Azt hiszem más miatt nemigen szokott moderálva lenni a fórum, úgyhogy a Hódítóbeli szabályszegésen túl minden lehetséges variációt összegyűjtöttem, kíváncsian várom a véleményed, hogy miért is kellene ezeket hagyni.

:D

Ez tok vicces volt... :)

A ferfitagokat lehet? :)

Ati 11-13-2006 14:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 42775)
:D

Ez tok vicces volt... :)

A ferfitagokat lehet? :)

Szerintem arra mindenki kevésbé allergiás. :)

De emlékeim szerint pasik nem is voltak ilyesmiknek nevezve itt a fórum történetében, csak lányok. :(

dreaman68 11-13-2006 14:20

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 42702)
Sziasztok,

Ati,

Én úgy vettem észre hogy sokan bátran kérdeeznek még ha tök egyértelmű is a válasz és kapnak rá választ is.

Netelek 11-13-2006 14:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42770)

Húúú, ez durva, ki kellene rakni a 18-as karikát.
Sajna én a hóditóba még nem találkoztam egy lánnyal se:( , pedig szeretek ismerkedni;) ;);)

Lik-lak 11-13-2006 14:51

Lehet moderalni ugy is, hogy ravezeted az adott embert a problemara, es nem erzi azt sertonek, szemelye ellen iranyulonak, hogy kijavitottak.
De oszinten szolva olvasgatva a forumokat (nem, nem olvastam mindet vegig) engem igenis felhuztak nehol az Ati postok. Nem az intezkedesekkel van a baj, hanem a hangnemmel.

Ati 11-13-2006 14:54

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 42782)
Lehet moderalni ugy is, hogy ravezeted az adott embert a problemara, es nem erzi azt sertonek, szemelye ellen iranyulonak, hogy kijavitottak.
De oszinten szolva olvasgatva a forumokat (nem, nem olvastam mindet vegig) engem igenis felhuztak nehol az Ati postok. Nem az intezkedesekkel van a baj, hanem a hangnemmel.

Én már csak ilyen bunkó vagyok. ;)

solven 11-13-2006 14:57

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 42779)
Sajna én a hóditóba még nem találkoztam egy lánnyal se:( , pedig szeretek ismerkedni;) ;);)

Pedig van egy pár ;)

Bug 11-13-2006 15:00

Azt azért már ne várjuk el Atitól, hogy mindenkinek "édes pici arany bogaram ne káromkodjál mert illetlen dolog és tilos" felszólalással szóljon. Egyébként van olyan aki megsértődik ha kijavítják?

Killer 11-13-2006 15:24

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 42779)

nekem két szövimben is van lánytag!!lehet hogy valamit nem jól csinálsz??:rolleyes:

Netelek 11-13-2006 15:31

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 42795)
nekem két szövimben is van lánytag!!lehet hogy valamit nem jól csinálsz??:rolleyes:

Hát igen, nem kérdezek ki minden játékost.

Ati 11-13-2006 16:27

No, teljesen udvarias lettem, cserébe mostantól nincs fejlesztés a Hódítóban. :) Sem az eddig megbeszéltek, sem más. De igérem nagyon udvarias leszek mindenkihez, aki nem akarja elolvasni a súgót. :)

Bug 11-13-2006 16:48

Az nem lesz jó:)

Láma 11-13-2006 16:50

Nagyon nem, sztem tartsunk szavazást:)

director 11-13-2006 17:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42811)
No, teljesen udvarias lettem, cserébe mostantól nincs fejlesztés a Hódítóban. :) Sem az eddig megbeszéltek, sem más. De igérem nagyon udvarias leszek mindenkihez, aki nem akarja elolvasni a súgót. :)

mi lenne, ha lenne esetleg egy "jó" opció is? bár az lehet luxus:)

Netelek 11-13-2006 17:08

Ati mér csinálod ezt, legyél szigoru és könyörtelen, cserébe legyen sok-sok fejlesztés, már alig várom az új újitásokat.
Szerintem jó amit csináltok én se ok nélkül vesztettem el az írásjogomat.:(

Ati 11-13-2006 17:11

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 42853)
Ati mér csinálod ezt, legyél szigoru és könyörtelen, cserébe legyen sok-sok fejlesztés, már alig várom az új újitásokat.
Szerintem jó amit csináltok én se ok nélkül vesztettem el az írásjogomat.:(

Látod, egy csomó embernek nem tetszik, hogy nem magyarázol el részletesen mindent, ami le van írva a súgóban, és csak el kéne olvasnia, de ehelyett inkább a fórumra ír. Nem gond, el tudok én magyarázni mindent, elvégre netes tanfolyamot is tartottam sokezer embernek, mindent szép részletesen le tudok írni, nem áll távol tőlem a téma. :) Igaz akkor nem cisnáltam mellette mást, de most se fogok, és akkor nincs gond. :) Bunkóság egy szál se. :)

Szecsa 11-13-2006 17:13

Hat, eleg furcsa ez a stilus...en ugy gondolom, hogy Ati elobb megunja es abbahagyja.

*hoz nyalokat a baratainak*

Dragi 11-13-2006 17:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42859)
Látod, egy csomó embernek nem tetszik, hogy nem magyarázol el részletesen mindent, ami le van írva a súgóban, és csak el kéne olvasnia, de ehelyett inkább a fórumra ír. Nem gond, el tudok én magyarázni mindent, elvégre netes tanfolyamot is tartottam sokezer embernek, mindent szép részletesen le tudok írni, nem áll távol tőlem a téma. :) Igaz akkor nem cisnáltam mellette mást, de most se fogok, és akkor nincs gond. :) Bunkóság egy szál se. :)

höhö tisztára ahogy olvasom olyan mintha agymosáson mentél volna keresaztül tök furi :D:D:D De tetszik :)

Netelek 11-13-2006 17:14

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 42862)
höhö tisztára ahogy olvasom olyan mintha agymosáson mentél volna keresaztül tök furi :D:D:D De tetszik :)

Átmosta az agyát a sok hüle fórumozó:)
Akinek nem inge ne vegye magára.;)

Dragi 11-13-2006 17:19

Quote:

Originally Posted by Netelek (Post 42864)
Átmosta az agyát a sok hüle fórumozó:)
Akinek nem inge ne vegye magára.;)

inkább hozzuk vissza a súgós Atit ez rémálom :D:D:D

Ati 11-13-2006 17:22

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 42869)
inkább hozzuk vissza a súgós Atit ez rémálom :D:D:D

Dehát akkor szegény súgót olvasni nem akaró, de fórumra azonnal író embereknek esetleg elmegy a kedvük a fórumra írástól, neadjisten "igenis felhúzzák" rajta magukat. ;)

Dragi 11-13-2006 17:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 42871)
Dehát akkor szegény súgót olvasni nem akaró, de fórumra azonnal író embereknek esetleg elmegy a kedvük a fórumra írástól, neadjisten "igenis felhúzzák" rajta magukat. ;)

olvasson súgót :D

wand 11-13-2006 17:30

Quote:

Nekem kifejezetten teccik :D
Ati maradj így, amúgyis tök igaza van minden kedves fórumozónak, aki megsértődött rád, mert állandóan leugattad őket.. :p

Gyula 11-13-2006 17:36

Látom Wand Te nem csak nálam akarod kihúzni a gyufát :P

Valezius 11-13-2006 17:39

Én is megsértődtem az első nap, amikor idekerültem a külső fórumra, de ez a sértődés hamar elmúlik.

Inkább az, mint ez! (Nem mintha nagyon vágynék a fejlesztésre, még ezt sem értem teljesen , de olvasom a súgót. :) )

wand 11-13-2006 17:50

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 42885)
Látom Wand Te nem csak nálam akarod kihúzni a gyufát :P

most méé?? :D

Mindig is utáltam Ati suttyó stílusát :D gyermekkorában tuti valami VIII-kerületi dzsumbujban nőtt fel, és onnan hozta magával..:D :D :D
már épp ideje volt, hogy némi etikettet tanuljan.. :p

Remedy 11-13-2006 17:50

Quote:

Originally Posted by Bug (Post 42785)
Azt azért már ne várjuk el Atitól, hogy mindenkinek "édes pici arany bogaram ne káromkodjál mert illetlen dolog és tilos" felszólalással szóljon. Egyébként van olyan aki megsértődik ha kijavítják?

?! Majdnem mind.....

Gyula 11-13-2006 17:53

Quote:

Originally Posted by wand (Post 42897)
most méé?? :D

Mindig is utáltam Ati suttyó stílusát :D gyermekkorában tuti valami VIII-kerületi dzsumbujban nőtt fel, és onnan hozta magával..:D :D :D
már épp ideje volt, hogy némi etikettet tanuljan.. :p

Te melyik dzsumbujban nőttél fel? Mielőtt vissza kérdezel én vidéki paraszt vagyok :D

wand 11-13-2006 17:57

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 42899)
Mielőtt vissza kérdezel én vidéki paraszt vagyok :D

Igen, ezt gondoltam! :D :D :D

Én amúgy kertvárosi uri gyerek vagyok :p

Nekrolord 11-13-2006 19:07

Hát, mondjuk nekem is tetszik ez az új stílus...
Voltak vele gondok, mint például nem válaszolt, pedig fontos dologról volt szó...
Meg engem úgy kivágott, hogy még a postjaimat is mind törölte. Jó, megvolt rá az oka, de nekem is, hogy olyan durván viselkedtem.
Most már én is higgadt vagyok, hát legyen ő is! :p :D

BeeLord 11-13-2006 19:09

Quote:

Ki látott már olyat, hogy egy uralkodó/főnök, bármi vezető beosztású személy megsértődik, ha egy alattvaló kritizálja?:confused: Hatalmánál fogva, cselekdjen határozottan, higgadtan, de kőkeményen.;)

Ezékiel 25/17:"...én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"

(Pulp fiction foreva':cool: )

Remedy 11-13-2006 19:21

Quote:

Originally Posted by BeeLord (Post 42916)
Ki látott már olyat, hogy egy uralkodó/főnök, bármi vezető beosztású személy megsértődik, ha egy alattvaló kritizálja?:confused: Hatalmánál fogva, cselekdjen határozottan, higgadtan, de kőkeményen.;)

Ezékiel 25/17:"...én pedig lesúlytok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesúlyt rátok!"

(Pulp fiction foreva':cool: )

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ez fajt.

SÚJT!

All times are GMT +1. The time now is 00:50.