![]() |
Óriás
Kiváncsi lennék ti hogy gondoltok egy jó óriást tolisként v variként v hadiként 200 hekin:D
|
Quote:
juj,nem hiszem el,toli orias 200on:eek: :confused: a többit meg a forumon itt ott össze lehet szedni elég jókat..és csak élezett ori jöhet szoba:D |
Quote:
|
Szerintem ebbe nem kéne már még egyszer belemenni, annyi topic foglalkozik óriással, hogy minden le van már írva ami az embernek eszébe juthat.
|
Olvasgass mas topicocban, en is ezt javaslom :)
|
mivel orias tolist ugyse ir le senki, ezert leirom en: :p
200 ha orias tudos tolis haz 38 19% 2400/2660 91.4% barakk 40 20% 2240 raktar 4 2% 13 kör (-297/kör) tanya 28 14% templom 36 18% 4900 kocsma 54 27% 3024 katonai moral kb. 100% 200 ha orias tudos hadis haz 38 19% 2400/2660 91.4% barakk 100 50% 5600 elit raktar 4 2% 16 kör (-249/kör) tanya 25 12% templom 15 8% 2100 kocsma 18 9% 1008 katonai moral kb. 90% 200 ha orias tudos varis haz 38 19% 2400/2660 91.4% barakk 40 20% 2240 raktar 4 2% 14 kör (-276/kör) tanya 34 17% templom 66 33% 9240 kocsma 18 9% 1008 katonai moral kb. 84% az orik direkt nincsenek teljesen kielezve, de igy is eleg jok. |
Quote:
|
Óriáshoz kapcsolódó kérdéseim lennének:
- 766 hekin mennyi plusz házat tartsak gyujtások ellen?? (jelenleg mf de nem sokáig (már ha ez fontos)) -mennyi bankra van szüksége egy Óriásnak kb ekkora területen. 7 bank elég vagy azért azt még kell tápolni?? ugyebár (47,8% a lopás alapjául szolgáló pénz) és erre még 50% a szieszta. kell ennél több?? még fontos: piacolgatok, igy néha előfordul hogy 200-250 milla is van bent... |
Quote:
|
Jééé ezt a topicot én csináltam örülök h írnak ide:D
Quote:
Quote:
sztem sok is a 7 bank:D én pl egyet se tartanék -mondjuk sok pénzt se bent- |
Quote:
Egyszer még 5w-ben eladtam 650 ijászt nagyon kellett volna a pénz.. kicsit később elmentem pár percre és a mázlista tolis pont 1 percre rá gömbözött, hogy elmentek az egységek a piacon. el is vitte a pénzem. (igaz akkor az még nem oriás volt...) de lényeg hogy meglepetéseket nem szeretem. és magas hekin (Nekem magas) 766 körül már pár hektár - megéri a biztonságot. |
Tehát a másik topicból áthozva ide:
3/G be készülök, és Óriáson belül tudós vs vándor problémám van. Nem tudom melyik menne jobban ahhoz a csoporthoz. Vándornak sok sok taktikai előnye lehet egy kis csetepatában. Ugy gondolom. De Lacinak is igaza van hogy sok az az 5%. De az meg mennyire ütős ha 3 körre van tőled az ellen és ugy ütögeted, hogy nem tud hazakísérni. Szeretem a Hóditoban az olyan első randit amikor nem kísérnek haza! :D |
Quote:
|
Quote:
de egyedül vándor nem olyan jó |
Quote:
Én a tudóst azért (is) szeretem, mert akkor is érvényesül, ha éppen nem vagyok a gépnél, vagy nem csinálok semmit. Szemben a vándorral, ami akkor működik csak, amikor akciózol. No persze hadisként a vándor személyiségis kiváló dolgokra képes, de akkor is, a tudós szerintem hasznosabb. |
Ja, arról nem beszélve, hogy 3 körre egy nem vándor személyiségű ország valóban nem fog visszakísérni, de a sok teljes krónikán csüggő, 2 körön belül levő országtól a vándor személyiség nem fog megvédeni ;)
|
Quote:
mondjuk 2 gnom+1 óriás vagy 2 oriás+1 gnom. de szerintem annak nincs értelme hogy csak 1 vánor. vagy mindegyik hadis az vagy egyik se. Vagy nincs igazam? Miért jo az ha csak az egyik az? |
Quote:
|
Quote:
-sorry ha sértésnek veszed nem annak szántam- |
Quote:
Azt én is elismertem, hogy a vándor személyiség nagy poén amikor 2 körön túl akciózol. De nagyon sok ország van 2 körön belül, akikkel szemben sokkal több hasznát veszed a tudós személyiségnek. Hogy Gazsyra utaljak: 5k tornyos íjász tudós személyiséggel hatékonyabb védelem, mint ugyanaz vándor személyiséggel ;) |
Quote:
Mi is jártunk már így! Alulról jöttek és az egyik beállt nekem 3 körre és vándor volt. Pontosabban az is.(és még tudós és harcos is):( bár nme ez volt az egyetlen gondunk..de ez negyon durva tud lenni. és ha mondjuk ez a vándor Óriás is és van neki a tolik helyett mondjuk +1,5k-2k tornyos ija (vagyis 750 heki körül 5-6k) akkor azért őt nem fogják az eseménylistás kis sunyi élősködők se nagyon piszkálni. |
na akkor összegezzük a 3 g ben sokan vannak és haegyedül lennél hadis akkor nem érdemes meg akkor se haha nem vagy hadis. akkor viszont ha az egész szövi hadis -varis hadis és hadis tolis- akkor ez a megfelelő választás. meg ha egy hadis beakar ütni befog ha nem hívsz segítséget. tudós a variknak a legjobb sztem
hozzáteszem én varisként és hadisként is tudóst játszok |
egy kicsit off, bocs ;)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
hadis és varis is volt a szövinkben. Magyarán egyedül voltam Hadis. (amugy ezért irtam hogy volt ott más baj is) Más: Ez is Off lesz. de ha már itt vagyunk ne vándoroljunk annyit. majd írunk bele óriást is :D :D :D :D :D :D Bontás: érdekes dolog. Nekem(Óriás) sok bajom van vele. mivel minnél lejebb bontok annál inkább gyengül az ország. és tisztes 3 körröl 2 körre bontani az azért kemény. rendesen gyengül az ország. pláne ha élezett (Óriás). A fenti szituban amugy nem jutottunk el odáig. egyik mészárom alatt egy aljas orvbunyós leütött 50 hekimet. lényegében jo helyre kerültem, de 2 hadis vs 1 hadis .... :( gyors békülmi akarás lett a vége. Amugy fel-le támadással lenne pár kérdésem: azokat melyik topicba lehet irni? bár van egy ötletem: Óriás fel-le támadása:D :D :D :D :D :D (De félek Ati-tól! Ki fog rúgni a forumról) |
Quote:
|
Quote:
(Egyébként szöviben leszek.):D |
Quote:
|
Quote:
Amugy Mf ként haladt és utána csatlakozott! :D De asszem már igy is többet irtam mint szabadott volna:D (Amugy lehet hogy nem G ben szövije hanem másik csopiban... ezt most nem tudom pontosan) Asszem összezavarodtam :confused: :confused: :confused: :D |
Hát azért, van akiknek sikerül túljutni G-n MFként:p és h maradjunk témánál, szvsz óriással meglehet oldani:D
|
No, akkor összefoglalva: vagy vedd rá a szövetségeseidet (de minimum a hadisokat), hogy mindenki vándor legyen, vagy maradjatok tudósok. Ha csak egy vándor van, és a többi nem, akkor ette fene, nem tud segítséget vinni magával, és vagy egyedül támad, vagy fújhatja a vándorságát.
Ja, és ami a leírt esetedet illeti: azért itt tényleg elég sok minden összejött nektek, nem az ellenfél hadisának vándor személyiségén múlott a dolog, bár nyilván ennek is szerepe volt a vereségetekben. Viszont ilyen esetekben mégis érdemes bontanod: az országod a pontszámához viszonyítva ugyanolyan marad (50% 2000 hektáron is 50%, meg 200-on is, uff!), és nagy létszámú csoportokban 3 kör nem jelent túl nagy pontkülönbséget. |
Igazából ha gazdálkodo törpe lett volna akkor is kikapunk, mert 3vs 4 ben nem hiszem hogy lehet nyerni(toli hadi vari vs 2hadi toli vari).
lenne még pér kérdésem de azt majd a háborús tippeknél! És akkor nem offoljuk szét ezt a topicot:D (még jobban) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
nem nekünk állt a zászló! De majd fejlődök és tanulok!:) |
Quote:
ha egy hasonlóan vagy jobban tapasztalt szöviről van szó akkor ott para van:D |
Quote:
tudom... az nem minden, de azé valószínű hogy nem tegnap kezdte.... |
Quote:
|
Quote:
Bár én kezdő vagyok és tudatlan, de nme látom az a nagyon nagy előnyt ami az MF elf oldálán állna. Sok jo tulajdonsága van..az tény.. de az óriásnak is...:) |
hát pl h legyen 3 olyan számocskád....:D
meg ha támadsz mf ként annyi ellenséged lesz amivel telibeverik a fejed fentebb:D |
Quote:
Azért Mf ként megapritok egy toli az éj leple alatt, másnapra már olyan messze vagyok a szövijétől, hogy a 200 listán se lát...:D Nem voltam még 3/G ben! De már nagyon-nagyon várom!:) |
All times are GMT +1. The time now is 05:56. |