Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Hány törpe íjász fér egy őrtoronyba? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1027)

tsandor 11-10-2006 10:53

Hány törpe íjász fér egy őrtoronyba?

A súgó nem említi, hogy a lakáshelyzeti tekercseken kívül a faj is módosítja-e az íjászok férőhelyét az őrtoronyban. Csak mert mindenhol máshol említi a súgó, de itt nem. Vajon csak a szövegből felejtették ki, vagy a programból is?
köszi: S.

Killer 11-10-2006 10:55

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 42270)
A súgó nem említi, hogy a lakáshelyzeti tekercseken kívül a faj is módosítja-e az íjászok férőhelyét az őrtoronyban. Csak mert mindenhol máshol említi a súgó, de itt nem. Vajon csak a szövegből felejtették ki, vagy a programból is?
köszi: S.

48+lakiteki!!

tsandor 11-10-2006 10:56

Ezt honnan tudod?

Killer 11-10-2006 10:59

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 42273)
Ezt honnan tudod?

40+20%faji bónusz+lakiteki%;)

Deni 11-10-2006 11:02

egy barakkban és egy tornyban is 62.4db törpicsek fér el..
(gondolom az a 0.4 törpe kb félig kilóg a toronyból és a barakkból :D )

tsandor 11-10-2006 11:02

Jó de még mindig nem mondtad hogy honnan tudod, mert a súgóban mondom ez az egy nincs benne!

Valezius 11-10-2006 11:05

"# 20%-kal több férőhely"

Nyilvánvaló, hogy a +20% kihat a toronyra is, így logikus. Mert abban is a férőhely határozza meg, hogy hány íjásznak ad +6védelmi erőt.

solven 11-10-2006 11:05

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 42276)
Jó de még mindig nem mondtad hogy honnan tudod, mert a súgóban mondom ez az egy nincs benne!

Mivel a tekercsbónusz mindenre hat amiben lakik is valaki, ezért az logikus, hogy a fajibónusz is hat mindenre amibe valami be tud menni. Így a toronyra is :cool:

Deni 11-10-2006 11:07

az benne van a súgóban, h egy barakk/torony 40férőhelyet biztosít alapjáraton.. mivel a törpének nincs bónusza lakástekercsre ezért alap jár neki az 30%..

ez pedig fajok súgó: Törpe -> Előnyök -> 20%-kal több férőhely

tsandor 11-10-2006 11:08

Hát jó nekem is így volt logikus, csak nem tom ezt miért felejtették ki a súgóból...
De azért köszi! Szép napot mindenkinek!
üdv: S.

dreaman68 11-10-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 42280)
Hát jó nekem is így volt logikus, csak nem tom ezt miért felejtették ki a súgóból...
De azért köszi! Szép napot mindenkinek!
üdv: S.

DE nem felejtették ki!!!

Smooth Scroller 11-11-2006 20:52

sajnos senki sem irta le helyesen, mert mindenki hozzaadasrol beszelt, holott szorozni kell.

tehat MINDEN FAJ 40 ferohellyel rendelkezik alapban 1 barakkban ill. 1 ortoronyban. ehhez jon a lakasbonusz a torpenel, ez 20%, tehat 40*1,2=48. erre jon ra a lakastekik biztositotta bonusz, ez a torpenel 30%, es ezt is szorozni kell. tehat 48*1,3=62,4.

tomoritve a torpenel a 40*1,2*1,3 a helyes valasz.

igy valojaban a torpe az akinel a legtobb ferohely van.

itt vannak a maximumok minden fajra:
hulla 40
ember 52
ork 52
elf 52
felelf 56
orias 56
gnom 60
torpe 62,4

de nem kell am a sugora hivatkozni, mert kihamozhato abbol.
a sugoban a fajok cimszo alatt nezd meg a fajok elonyeit taglalo reszt. abban minden benne van. ;)

Killer 11-12-2006 06:27

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 42516)
sajnos senki sem irta le helyesen, mert mindenki hozzaadasrol beszelt, holott szorozni kell.

tehat MINDEN FAJ 40 ferohellyel rendelkezik alapban 1 barakkban ill. 1 ortoronyban. ehhez jon a lakasbonusz a torpenel, ez 20%, tehat 40*1,2=48. erre jon ra a lakastekik biztositotta bonusz, ez a torpenel 30%, es ezt is szorozni kell. tehat 48*1,3=62,4.

tomoritve a torpenel a 40*1,2*1,3 a helyes valasz.

igy valojaban a torpe az akinel a legtobb ferohely van.

itt vannak a maximumok minden fajra:
hulla 40
ember 52
ork 52
elf 52
felelf 56
orias 56
gnom 60
torpe 62,4

de nem kell am a sugora hivatkozni, mert kihamozhato abbol.
a sugoban a fajok cimszo alatt nezd meg a fajok elonyeit taglalo reszt. abban minden benne van. ;)

érdekes az eredmény egyezik!!:Dlehet hogy jól számoltunk csak te vagy kicsit szőrözőbb a kelleténél??:D
amúgy ha nem tűnt volna fel nem a képlet lett kiírva!!;)

tsandor 11-12-2006 09:20

Sziasztok!
Na hát köszi, hogy akartok segíteni, de a kérdésem nem a téma címe volt (hanem amit először kérdeztem)! Persze hogy én is el tudom olvasni hogy van férőhely meg lakiteki bónusz. És még szorozni is tudok!:)
De a súgó szövege akkor is értelemzavaró nekem:
"...védekezéskor minden egyes őrtorony 40 íjásznak ad fedezéket és lőpozíciót (természetesen ezt az értéket módosítja a lakáshelyzet tudományában való jártasság mértéke..."
És ennyi. Mert akkor minek említették meg a tud.tekercset és a faji bónuszt nem?? Szóval szerintem vagy mind2-t meg kellett volna, vagy egyiket sem!! De nem így a logikus??? Melesleg nem tudni hogy van valójában a progiban... De most már megkérdezem a supportban, hátha adnak rá választ:P

Smooth Scroller 11-12-2006 09:33

akkor minek kerdezel itt, ha nem hiszel nekunk? raadasul mind1ikunk ugyanazt az eredmenyt mondta... :mad:

Pepa 11-12-2006 09:47

Miért nem próbálod ki?
Anarh két ország és szabadon lehet próbálkozni;) :rolleyes: :D

tsandor 11-12-2006 09:56

(Smooth: Már ne is haragudj, de pont te mondod, aki az előbb azt írta hogy senki sem válaszolt helyesen??)
Mellesleg még mindig nem ez volt a kérédés!!
A kérdésemre a válaszok pl. ezek lehettek volna:
- nyugi, csak kifelejtették az őrtorony Súgó szövegéből, de én is ismerem a progit, benne van
- kérdezd meg a support@hodito.hu -n
- igen, biztosan úgy van mert én már tapasztaltam
stb.
Azért írtam ide először, hátha már valakiben felmerült ez a probléma és esetleg ő már kapott választ a kérdésére!!!
De bocs, hogy félreérthető témacímet adtam!
Írtam a supportra, majd megírom mi lett a vége, ha kapok választ:)

tsandor 11-12-2006 09:57

Tényleg pepa ez jó ötlet!! :D

Életfa#2 11-12-2006 12:14

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 42564)
De a súgó szövege akkor is értelemzavaró nekem:
"...védekezéskor minden egyes őrtorony 40 íjásznak ad fedezéket és lőpozíciót (természetesen ezt az értéket módosítja a lakáshelyzet tudományában való jártasság mértéke..."
És ennyi. Mert akkor minek említették meg a tud.tekercset és a faji bónuszt nem?? Szóval szerintem vagy mind2-t meg kellett volna, vagy egyiket sem!! De nem így a logikus??? Melesleg nem tudni hogy van valójában a progiban... De most már megkérdezem a supportban, hátha adnak rá választ:P

Az őrtoronynál csak azért nem írja le, mert ez faji bónusz, és ha megnézed, a faji bónuszokat/maluszokat kizárólag a fajok súgónál írja le, máshol legfeljebb hivatkozik rájuk. Lévén ezek nem egységesen, mindenkire ható szabályok!

Killer 11-12-2006 13:34

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 42569)
(Smooth: Már ne is haragudj, de pont te mondod, aki az előbb azt írta hogy senki sem válaszolt helyesen??)
Mellesleg még mindig nem ez volt a kérédés!!
A kérdésemre a válaszok pl. ezek lehettek volna:
- nyugi, csak kifelejtették az őrtorony Súgó szövegéből, de én is ismerem a progit, benne van
- kérdezd meg a support@hodito.hu -n
- igen, biztosan úgy van mert én már tapasztaltam
stb.
Azért írtam ide először, hátha már valakiben felmerült ez a probléma és esetleg ő már kapott választ a kérdésére!!!
De bocs, hogy félreérthető témacímet adtam!
Írtam a supportra, majd megírom mi lett a vége, ha kapok választ:)

nem hiszem el ha 150000-en ugyan azt mondják és te még írsz a supportnak akkor minek nyitottad ezt itt!!!???szerinted kiszívtuk a kisujjunkból vagy direkt át akarunk verni??hát öregem nálam ezzel kiérdemeltél egy pirosat de rendesen!!:D

Xeper 11-12-2006 14:00

A törpének a faji bónusza, hogy 20%-kal többen férnek el mindenhova, mint más fajok. A súgó meg is írja, hogy a toronyhoz is a férőhelyek a meghatározók. A kettőt alapvető logikával össze lehet kapcsolni -nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Amúgy megsúgom, hogy a házhoz, barakkhoz, templomhoz és a kocsmához sincsen odaírva, hogy a faji módosítók befolyásolják a férőhelyet.

tsandor 11-12-2006 15:21

Nem taszi...
Elnézést, hogy elraboltam drága időtöket:P De azért volt aki a feltett kérédésemre is írt, annak köszönöm;)

A témát részemről lezártam!!! csumicsá

Synkel 11-12-2006 23:04

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 42597)
A törpének a faji bónusza, hogy 20%-kal többen férnek el mindenhova, mint más fajok. A súgó meg is írja, hogy a toronyhoz is a férőhelyek a meghatározók. A kettőt alapvető logikával össze lehet kapcsolni -nem tudom mit nem lehet ezen érteni. Amúgy megsúgom, hogy a házhoz, barakkhoz, templomhoz és a kocsmához sincsen odaírva, hogy a faji módosítók befolyásolják a férőhelyet.

És akkor egy házba hány törpicsek fér?:D:D:D

Smooth Scroller 11-12-2006 23:09

78, de mi a kerdesben a poen, hogy 3 szmajli kellett hozza?

All times are GMT +1. The time now is 10:01.