![]() |
Rúnatermelés módosítása
Sziasztok!
Tehát az ötlet, ami többeknek tetszett: Javaslom a rúnatermelés lecsökkentését a jelenlegi templomonkénti 10 rúnáról ötre. Ugyanakkor a varázsló személyiség kibővítését aszerint, hogy ezek az országok a nem ilyen személyiséggel rendelkező négyszeresét, azaz 20rúnát termeljenek/kör/templom. jelenleg túl sokan tartanak túl sok rúnát, ezért nem bír sok gyakorlati jelentősséggel, kivéve azoknak, akik így szeretnék fölös pénzüket tartalékba fektetni. Ezzel a változással talán kicsit felértékelődne a rúna szerepe. Eddig egyedül 4es szinten tapasztaltam, amikor orkkal voltam, hogy néhanapján szükségem lett volna kis utánpótlásra, amit bőven kaphattam karavánnal, illetve fosztottam. A varis országok is piacozhatnának végre valamivel, így számukra is élvezetesebb lenne a játék. A cél az, hogy minél többen válasszák /lépéskor, illetve esetleges újraindulással/ ezt a lehetőséget, és szinesedjen a játék. A piacokra elővetítve ez azt jelentené, hogy egy ideig egyre kevesebb rúna lenne a piacon, de később valószínűleg beállna az egészséges szint. A véleményetekre, kiegészítésetekre vagyok továbbra is kiváncsi:) |
Quote:
Most millió szám van runa a piacon ugyhogy ez a változás igen keveset befolyásolna .Max annyit nem 20milla lenne kint vagy 25ös árban hanem 15milla 45-ben:)(persze ez sem 1-2nap alatt lenne így:P) |
Hát nem híszem hogy a rúna termelés miatt választanám a varázsló személyiséget:)
De evvel felértékelődne a rúna ára, else adom akkor, hátha bejön:) |
Quote:
|
Quote:
Szerintem túl drasztikusan állítjátok be, hisz ha fele ennyit termel mindenki is marad elég a piacon. ps: végre ellenvélemények is vannak!:) |
Ööö lehet én látom rosszul a dolgokat de a varisok rengeteg de rengeteg runát termelnének a hadisok nem valami sokat.
A varisok vagy eladnák azt a temérdek runát(és akkor már a piacon is lesz igen olcson ha soka varis)vagy a hadis lefosztaná a runáját:D Szerintem nem lenne runahiány bár sokaknak nem tetszik a javaslat:) |
az ötlet tényleg nem rossz, tul sok jelenleg a runa. de összességében annyi vátozást hozna, hogy mindenki a kevés tolit tarto oriások templomait lopná, és a számok sem az igaziak. a varázslo személyiség ha csak 15-t adna az reálisabb lenne.
|
Quote:
Ahhoz hogy mennyire jól keresne egy varis: ennyi játékosnál, egy ilyen nagy játékban, hogyha vmi extra durva nagy manit hoz akkor arra sokan rácsapnak és egyből nem lesz ilyen profitábilis. Nekem pl nem jön be hogy ahogy feljebb mész %osan annál inkább csak tudósokat találsz. kicsit kiveszi a színt a játékból. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Jó ötlet, de a céljai megvalósításához nem elég drasztikus. Az én javaslatom, hogy egy templom egy kör alatt ne 10 és ne 5, hanem 2 rúnát termeljen. Amennyiben egy ország összterületének több mint 20% templom, akkor és csak is akkor egy templom termeljen 4 rúnát/kör. A varázsló személyiség hatása pedig legyen az, hogy minden varázslat fele annyi rúnát igényel, mint normál esetben. Ez persze lehet, hogy már-már túl erősnek tűnik így elsőre. De minden lehetőséget számba kell venni. Ugyanakkor én azt mondom, hogy adott esetben még mindig jó a jelenleg érvényben lévő rendszer is. |
Quote:
Ugyhogy ezt ellenzem:) |
Quote:
|
Quote:
|
Harcosok, miért nem?
Legfeljebb még jobban meggondolod mit kezdj a felesleges runáiddal, már ha lennének. Építesz 10 templomot, hoz 20/50 runát körönként. Nem fogsz ártózni, a gömbölés 200 hekin asszem 15 runaba kerul. A verszomj meg vedelem vari mar kicsit komolyabb gondolkodast igenyelne. |
Quote:
Drag mit kezded itt megint a kényeskedést?? ha párbajon kis 2runát termel 1templom akkor már csak az ütés marad mivel lopni is szinte lehetetlen akkor már csak az ütés marad (és az is vaktába) Ez ott szerintem nem szinesítené a játékot És nem tom miért kezditek itt,hogy én varizok mégis 3orás párbajban cska szökőévente végzek 200hekin(és nem kevesebb van mint 200:P) Meg,hogy én nem ütök arénában akkor szültem azt a sok hekit?vagy fedeztem?:D Ja és remek mindenki jól tudja,hogy én csak varizok és mégse nyomnak le (pedig a varizás ellen is lehet jól játszani) Már megbocsás de egy imtin kérdés :Mikor párbajoztál ellenem utoljára ,hogy ilyen jól tudod,hogy varizok?:) Amugy én támogatoma javaslatot csak akkor a rövidfordulos játékokban ne az legyen,hogy gömbre kel 10körig gyüjtenia runát Vagy ne legyen ilyen drasztikus vagy a rövid játékokban ne vezessék be:) |
Quote:
1. nem tud piacozással extra pénzhez jutni a varis 2. a tolisok és a hadik nem tudják lelopni/fosztani a varikat rúnáért olyan szinten mintha neki sokkal több lenne eleve. |
Quote:
Quote:
Egy ötlet: ha az alapori amit indításkor kapsz több rúnával rendelkezne a legelején akkor probléma megoldva + esetleg még kis pénz indításhoz:) |
Quote:
|
Steve amit mondasz az jó lenne mondjuk:)
Ja és amugy ha visszaolvastok az 5runa termeléssel semmi bajom:P Na de mostmár leirom mit érne ez a rövidfordulos játékban: MOndjuk a párbajban :Varit nem lenne érdemes gyártani mivel ugyse tudsz sokat kezdeni vele max néha 1 gömb .Tolit megint nem naon kell gyártnai mivel nagy szorzó akkor kb 20toli+5vari-ban nyomnák az emberek(azért 20toli mert néhányan tartanának annyi varit tuti,hogy legyen térkapu) Vihar rengés ilyesmit tuti nem tudnának rájuk lökni akkor minek vari?:) A maradék egység az meg ló ij:)Eléggé egyszinű játék lenne ütni megint nem lehetne mert ha valakit be birsz vágni az ugyis visszabirna kisérni.... Akkor mi is lenne ott a jó dolog?:) Ja drag már megint kezded az értelmes dolgokat fogd fel elmondhatom a véleményemet de pl akkor ird meg Stevenek is ha így nem tetszik,hogy soka runa max azt teheti nem játszik:) Ja és nem válaszoltál a kérdésemre sem:) És ugylátom a témához kapcsolodott az irásom mert ez a változtatás nemcsak a normál játékot befoylásolja.... |
Szóval Harcosok akkor azt mondod hogy a rövidfordulósokban segítene, ha elee több lenne a kezdő mennyiség (jó hv nem olyan rövid hogy elég lenne, tudom, de ha ott varis vagy....;) )
Anarhba is nagyon jó lenne, ott van a legtöbb rúna, valszeg Dben Crazy nagyon örülne ennek a javaslatnak:) Hol lehetne még ez probléma? |
a kevesebb rúna termeléssel egyet értek, de csak az 5rúna/templommal, mert a többi kicisit már kevés :)
A kezdő oriknak meg nem szívesen növelném meg a rúnamennyiségét, mivel ha kijön védelem alól egy gyenge orit könnyű szétfosztani, mert pár ilyen orira kiküldök sereget és máris megvan egy adag rúna, amivel elkezdődhet a játék :) a harmadik dolog meg az, hogyha kevesebb lesz a rúna, akkor drágább lesz, szval akinek most abban sok mrdje van, az csak még jobban járhat...nem?? :confused: |
Quote:
alapvetően nem rossz ötlet, de ha azt eredményezi, hogy a magára ható varázslatokat nehezebb feltenni, akkor annak hatékonyságán is változtatni kéne. SZVSZ az (mármint a hatás %os aránya) túlontúl nagy ahhoz hogy ez részben az ország irányítójától független legyen. azaz nem tartanám jónak, ha egy hadi beállítottságú ori rákényszerülne templomok építésére csak azért, hogy a varázslatokat feltehesse, különben kiszolgáltatottá válik a piaci mozgásoknak... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Beelord javaslatával nem értek egyet, szerintem túl drasztikus.
Harcosok, lényegtelen, hogy a párbaj hogy alakulna egy ilyen változtatástól, lévén mostanság minden nyavajaságot a rendező állít be, azaz lehet úgy indítani párbajt, hogy mindenki 20k rúnával indul. Az meg, hogy neked sok rúnád legyen, másnak semmi, az szintén nem lenne jó:) Phoenixxel is egyetértek abban, hogy nem lenne jó, ha a friss orik emelt rúnaszámmal kezdenének. Magamból indulok ki, 200 hekin rendszerint tanyafree vagyok, és a védelem alól frisen kijött orikat fosztogatom mellékprojekt gyanánt kaja miatt. |
Quote:
És hozzáteszem ha figyelmesen olvastad volna a témát Steve javaslatával semmi bajom nem volt :) Csak azzal volt bajom,hogy 2 runa termelés+hogy varis se termel még többet:P |
Quote:
|
Quote:
|
Kezd elmenni a vita értelmetlen irányba...
Ami engem illet, már a másik topikban is világos volt, hogy ez egy jó ötlet: 5/20 És ez nem minden: - nem kell azt feltételezni, hogy minden varis varázsló személyiségű lesz! tehát nem kétféle, hanem jóval többféle ori kialakul majd: a varázsló személyiségű varis, akinek a legtöbb rúnája lesz, ugyanakkor elesik a többi személyiség előnyeitől (azért valljuk be, így van...), aztán a nem varis személyiségű hadis, aki viszont akkorát rúg, mint egy ló (ennek is megvan a varázsa), és bizony ott lesznek a nem varázsló személyiségű varisok is, akiknek a templomok száma elég a rúnához, de nem ebből akar profitálni (mondjuk egy óriás, aki túlélő) stb. Szóval árnyalt paletta lesz ez... És kifejezetten tetszik, hogy új taktikai elemeket hozna ez a rendszer. (Pl. a karavánon rúna is menne sokkal többet...) Javaslom a szavazást, de jól feltett kérdéssel, hogy mindenkinek egyértelmű legyen! |
zavazást akkor írnék ki ha már van több ötlet is
|
Quote:
Mindenkép szinesitené a játékot a javslat. |
Mint a másik topicban is mondtam, 5 rúna per templom kényelmesen elég a faji varik felrakásához, ami tényleg számít. A többi meg tényleg legyen taktika, hogy kinek mi fontosabb: védelem, pajzs, tisztánlátás? Egy szöviben érdemes-e mindekinek távot nézni hirtelen, mert nem beszélték meg előre, vagy kell-e folyamatosan fenn legyen a teljes krónika? A varázslatokkal most úgy bánunk, mintha tök természetesek lennének, varist meg azért tartunk, hogy gömbözzön nekünk célpontot. Ha nem így avn, jelentkezzen az a varis, aki többet renget mint gömböz a szövijének:)
|
az eredeti 5letet jonak tartom. 10 helyett 5 runa/kor 1 templombol. varazslo szemlyisegueknek meg 20. nem sok ez, hiszen az 5. csoporton tul szamoljuk meg hany varazslo van (legalabbis 1 szemelyisegu). ha van is akkor ugyis orias, legalabb jon 1 kis extra penz a runak eladasabol a piacon, ahol is valszeg fel fog menni az ara a kevesebb termeles miatt.
en tamogatom az eredeti 5letet. |
Asszem akkor ezt viszonylag letisztáztuk...
ATTTIIIII!!! :D |
Quote:
|
Quote:
Klassz lenne mindenképp támogatom. |
Minthogy kitartok emellett az ötlet mellett ha valakinek van még véleménye az pls írja le. Hátha valamikor a közeljövőben végre napirenden lesz:)
|
na ugye:)
ki lehet alálni olyat ami kis színt visz a játékba:) azért mernék találgatásokba bocsájtkozni, mlyen hatással lesz ez a rúna értékére és tőkeerejére, a fellépéseket illetően:) de érdekesebb lesz figyelni:) már csak ezért is szívesen látnám a megvalósultak közt... |
Támogatom, most olvastam el, de jónak tartom.
|
All times are GMT +1. The time now is 02:52. |