![]() |
Pénzszétosztás
Arra lennék kiváncsi ha szétosztok x összeget mennyivel növeli a morált és ez mitől függ?
|
Hogy mennyivel ,az attól függ, mennyit osztasz:) Tapasztald ki. NépességX10 arany alatt nem érdemes belekezdnei a pénzosztásba
|
Quote:
ez 500 hekin van mondjuk:D |
agyd,hogy jól lecsökkenjen és akkor még az aprónak is röülnek
bár 500 heki apró milláknál kezdődik :P törpel 10 millákat osztogattam reggel a népnek me nem tudtam hova tenni a pénzem :P |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Van csoport, ahol ennyire nem egyszerű azért a katonavásárlás. :) |
Quote:
Hehe, ott lehet imádkozni: Adj uram katonát! Én 1300 hekin mikor tolizás miatt erősen esett a morál osztottam szét napi 2x 500k-t. Mellesleg az is lényeges kérdés, hogy miért esik a morál? A sok akció miatt, vagy mert már túl sok időt töltöttél a csoportod topjában. Utóbi esetben napi sokszor sok pénzt szórj |
vari toli akció;)
hát ja ahol kevés a katona ott szívás van |
Quote:
Viszont a pénzosztás az itt mehet nyugodtan, had örüljön a nép. :) Akartam egy gyors statisztikát, hogy mennyivel jobb az átlag morál a lassúban, de annyira nem látványos mégse. :D Úgy látszik nem morálnövelésre használják a felesleges pénzt az emberek. :) |
Nos, en is tudok egy par adattal szolgalni.
1000 népnél 100.000 arany 20%-os emelkedést idéz elő. 70.000 népnél 45 millio arany 100%-os emelkedést idéz elő. Bar nem tudom, hogy miert fontos ez :) Erdemes kezdeni nepessegx10 arannyal -ahogy Synkel irta- es latod az hany % emelkedest eredmenyez, aztan aszerint osztasz. |
ez nem biztos dolog ám;) én kezdő hullával napi 1.000.000. aranyat osztottam szét, hogy 100%-on legyen a morál:) aztán egy hónappal a pénzosztás vége után osztottam egy milkát és tovább csökkent a morál. nem örültem neki:(
|
Quote:
A jót könnyű megszokni, ezért később ez az aranymennyiség nem lesz nekik elég, vérszemet kapnak és követelőzővé válnak. Ha nem adod nekik a világ összes kincsét, bevágják a durcit és tojnak a fejedre. Szóval, csak módjával :) |
Quote:
|
Kocsma
én napi 3*100000 osztok és mindenki hepi pedig 7000 vannak
igaz 180 kocsmával mindenki részeg :cool: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A külalakot :D Milyen szépen néz ki 100% kat morál, 100% lakossági morál, mind2 3 nyil felfele :) |
20x nép + 1 arany:
92% 2 nyíl lefele -> 95% 1 nyíl felfele Most csekkoltam... |
aztan minek ennyi moral? nalam 73-75 kozott van altalaban es nem megy lefele. igy aztan penzt sem kell osztanom. kiveve ha lopok vagy artozok. de akkoris hagyom lecsengeni a rossz hangulatot es csak 70 vagy 71-nel oisztok. ugyanis igy kevesebbet kell, mert 75-hoz tart. illetve meg akkor kell idonkent osztani ha vkinek iszonyat alacsony a foglalkoztatottsaga. pl nalam alt. 200 hekin van 65-70 haz, a fogi meg olyan 35-40%. na akkor idonkent kell, mert beesne magatol 70 ala. szoval en alig koltok moralra. gond ilyen esetben csak akkor lehet, ha foldrenget vki, mert az lejjebb szedi a sima moralt es akkor a katonai moralis elkezdhet csokkenni. ennek ellenere en szinte alig osztok penzt. jo az masra is... :)
|
Quote:
Csak gondolom nem nagyon jártál még magasabb csoportokban.... |
Quote:
|
az 1a-ban sem volt ra szuksegem, a 7vegi meg nem vonz 1altalan.
jut eszembe, lengetesnel szukseg van ra, marmint a 100-as moralra, de csak 1 darabig. |
Quote:
|
vagy eppen egy nagyobb utes utan, amikor azt szeretned, hogy gyorsan megteljenek a foglalt hazak, hogy ne alljanak az epuletek.. :)
|
megtelnek azok igy is hamar, en ugyan nem fogom rakolteni a penzemet. :rolleyes:
|
en alacsony hekin szoktam pl. sok sereges ütésnél :)
hisz nagy az esélye hogy dezertálhatnak pl :) bar egy jol beallitott intezo ezt megakadalyozza :) |
alacsony hekinel sok hazat kell epiteni aztan lesz bevandorlas, mint allat. nem kell penzosztas, csak az esetleges alacsony fogi miatt, de akkor is csak annyi hogy 74 legyen 1 zold nyilacskaval felfele.
ne felejtsetek el, hogy a tul sok penzt osztotok es zold karacsonyfat csinaltok a moral melle, akkor ugyanez fog bekovetkezni visszaesesnel. szepen lesz 1 piros lefele, aztan 2 es szepen bezuhan a moral a beka ala, es ezt megelozendo lehet osztani a nagy suskakat. nekem ugyan nincs ilyen gondom. normalis foginal 73-75 kozott megall a moral eses/novekedes magatol es nem kell csinalni semmit, hogy ugy is maradjon. (ilyenkor 20% az ado es mondjuk 80-85% a fogi.) a zsozso meg jo masra. |
Quote:
|
Kérezni szeretnék tőletek.Ha egy orinak hadat üzennek,24 kör letelete
előtt a hadat üzenő fosztogathat e az országban vagy sem. Az én véleményem az hogy nem mivel seregének egy részével átlépi az orrszághatárt vagyis hadi eseményt követ el. Én legalábbis így jártam ,hadüzenet vétele után ugyanaz az ország már két perc múlva metámadott. |
valszeg mar kikuldte a seregeit es csak ezek utan uzent hadat.
|
Quote:
|
Viszont ez nem fér bele a játékszabályba..????
|
bakter, melyikunkre reagaltal?
|
Quote:
de tényleg jó lenne tudni 2 perc múlva beütött,vagy akkor indult a sereg?? |
Quote:
|
A hadüzenetet vételét követően én saját magamat erősítgettem,semilyen
akciót nem iditottam ellenük. |
Quote:
idö biztosítása ! |
Quote:
De szerintem is az lehetett (ha ő állítása szerint semmit nem csinált vele), hogy a sereg kiküldése után küldte a hadüzit... Ebben az esetben viszont nem számít a hadüzi, tehát nem emelt zsákmányt szerez becsapódáskor... |
igy van, lesz 1 sima beutes, nem emelt +20%-os.
|
All times are GMT +1. The time now is 01:39. |