Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Asztali DVD lejátszó nem viszi az újraírható lemezt (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4259)

Fefe013 06-21-2010 07:59

Asztali DVD lejátszó nem viszi az újraírható lemezt

Az lenne a gondom, h kiírtam egy filmet újraírható DVD-re, dvd formátumban, de a dvd lejátszó nem játsza le, míg egy másik dvd-t amin több film van nem dvd formátumban azt igen...
Azért érdekes a dolog, mert először lejátszotta, megnéztem a filmet félig, majd 2 nap múlva folytattam volna, de azt írta ki, h nem érzékel lemezt, míg a másik dvd-t továbbra is olvassa...

Mi lehet a gond? A dvdlejátszónak van baja? V az újraírható dvd-t nem szereti, azóta írtam rá másik filmet, meg rápróbáltam egy másik márkájú új újraírható lemezre, azt se viszi...

Ati 06-21-2010 08:26

A régi, vagy olcsóbb asztalik nem szokták szeretni az újraírhatót. Van, amelyik viszi, de nem mindegyik. A kézikönyvében le van írva, hogy milyen lemezeket tud olvasni.

Fefe013 06-21-2010 08:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 256705)
A régi, vagy olcsóbb asztalik nem szokták szeretni az újraírhatót. Van, amelyik viszi, de nem mindegyik. A kézikönyvében le van írva, hogy milyen lemezeket tud olvasni.

Akkor az lehet a hiba, h régi és olcsó:D, csak azért volt fura, mert egy db-ig vitte...

Köszi a segítséget!;)

Eke 06-21-2010 10:33

Esetleg az irás sebesség lehet a gond.Probáld kissebb sebességgel irni.Egy probát megér.

Blacky 06-21-2010 13:23

Meg azért jó lenne tudni a DVD Tipusát, és Jó lenne tudni a belsö karimáján olvasható Bötü és számokat is ..Ugyanis elképzelhetö hogy hiába van ráírva az pl hogy TDK de a szám alapján beazonosítható hogy "gagyi"-e a z ujraírható DVD avagy gyári..ha Gagyi akkor ne csodálkozz, hogy már az elsö lejátszés sem bírja...
De ha Mindenképp le akarod játszani akkor / és most kérem a felesleges hozzászólásokat mellözni ha lehet / rakd be az ujraírható DVd-det a fagyasztóba kb 5-6 percre majd puha ronggyal töröld le és úgy próbál lejátszani, ugyanis a gyagyi ujraírható DVd-nek van olyan "szokása" hogy egy bizonyos idejü lejátszás után "valami történik velük " és lejátszhatatlanná válik..De mondjuk egy DVD tipus sem lenne baj ...:)

Fefe013 06-21-2010 14:30

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 256728)
Meg azért jó lenne tudni a DVD Tipusát, és Jó lenne tudni a belsö karimáján olvasható Bötü és számokat is ..Ugyanis elképzelhetö hogy hiába van ráírva az pl hogy TDK de a szám alapján beazonosítható hogy "gagyi"-e a z ujraírható DVD avagy gyári..ha Gagyi akkor ne csodálkozz, hogy már az elsö lejátszés sem bírja...
De ha Mindenképp le akarod játszani akkor / és most kérem a felesleges hozzászólásokat mellözni ha lehet / rakd be az ujraírható DVd-det a fagyasztóba kb 5-6 percre majd puha ronggyal töröld le és úgy próbál lejátszani, ugyanis a gyagyi ujraírható DVd-nek van olyan "szokása" hogy egy bizonyos idejü lejátszás után "valami történik velük " és lejátszhatatlanná válik..De mondjuk egy DVD tipus sem lenne baj ...:)

TDK
8060 605 DB 15 12631 4x 2017
Erre a számra gondolsz?

A másik dvd meg Maxell volt, amit próbáltam...

A lejátszó meg Panda, legalább 5-6 éves, de pontosan nem tom, mert sógorék vettek újat ez meg nekik nem kellett...

Blacky 06-22-2010 15:44

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 256734)
TDK
8060 605 DB 15 12631 4x 2017
Erre a számra gondolsz?

A másik dvd meg Maxell volt, amit próbáltam...

A lejátszó meg Panda, legalább 5-6 éves, de pontosan nem tom, mert sógorék vettek újat ez meg nekik nem kellett...

Igen arra ami körbe a karimáján van , majd utánanézetek , mert MI is jártunk így a tesómmal Örültem a TDK lemeznek azt kiderült a szám alapján hogy nem éppen "igazi" ha valamit megtudok akkor írok Neked JÓ ??

Fefe013 06-22-2010 21:59

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 256715)
Esetleg az irás sebesség lehet a gond.Probáld kissebb sebességgel irni.Egy probát megér.

Erre rápróbáltam nem jött be, bár már nem azt írta ki, h nincs lemez, hanem bevillant vmi, majd megint semmi...
úgyhogy erre rápróbálok mégegyszer majd, ha lesz időm....

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 256815)
Igen arra ami körbe a karimáján van , majd utánanézetek , mert MI is jártunk így a tesómmal Örültem a TDK lemeznek azt kiderült a szám alapján hogy nem éppen "igazi" ha valamit megtudok akkor írok Neked JÓ ??

oks...

köszönöm mindenkinek a segítséget!:)

Fefe013 06-27-2010 12:53

Leszedtem egy filmet nem dvd formátumban, átkonvertáltam dvd formátumba, minimumon kiírtam és most ezt viszi....:)
Úgy látom, h ez csak azt olvassa, amihez kedve van:D

Ati 06-27-2010 12:53

Quote:

Originally Posted by Fefe013 (Post 257132)
Leszedtem egy filmet nem dvd formátumban, átkonvertáltam dvd formátumba, minimumon kiírtam és most ezt viszi....:)
Úgy látom, h ez csak azt olvassa, amihez kedve van:D

A másik biztos valami gagyi film volt, és meg akart tőle kímélni. :D

All times are GMT +1. The time now is 18:56.