![]() |
A foglalt föld szétosztása szövin belül
Nem először veszem észre, hogy nem igazán próbálja a gép (vagy bármi) a földet igazságosan szétosztani:
Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 12 hektár földet, ebből a következő 3 hektárt kaptad 3-3-3-3 Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 16 hektár földet, ebből a következő 4 hektárt kaptad 4-4-4-4 Ha 4-gyel nem osztható maradék nélkül a szám, akkor vannak a bajok... Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 11 hektár földet, ebből a következő 5 hektárt.... A szöviké 2-2-2 Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 10 hektár földet, ebből a következő 4 hektárt 4-2-2-2 Hosszú órák küzdelme után elfoglaltál 15 hektár földet, ebből a következő 6 hektárt kaptad 6-3-3-3 (ez már kicsit durva eltérés) Értem én, hogy 1 heki kellett volna még az igazságos szétlökéshez, de legalább közelíthetne egy kicsit a 25%-ok felé, hiszen ezért lett kitalálva. Ha 4-gyel nem osztható maradék nélkül a szám, akkor vannak a bajok... Ha van kedvetek, beszélgessünk róla egy kicsit... Sajnos semmi jó ötlet nem jut eszembe, de várom a tieteket... :) |
Mi a javaslat lényege?
Minden szövetséges azonos mennyiségű földet kap, a maradékot a támadó ország kapja. |
Quote:
Aztán a másik egyenlőtlenség, ami akár jelentősebb is lehet mint a maradék 1-2-3 hekik, a megmaradó épületek elosztása. Hogy a tényleges támadó kapja a több üres hekit. A klántámadásokról meg már ne is beszéljünk. :) Ezeket nem kifejezetten neked mondom, csak fölemlegetem, részben mint elfeledett topikokat. Hogy így jók-e vagy sem, nem tudom. Ha lesz szándék egy másfajta elosztási rendszerre, ami jobban különbözik az ad hoc módszertől, biztos lesz megoldás is rá. Elvégre nem egy ötödfokú egyenletről van szó. :) |
Ejj mekkora problémád van Pool :)
|
Ha nekem csak ennyi problémám lenne hogy most 5 hektárt kapok vagy 10-et...a fejem se fájna :D
Komolyra a szót. Ha pl te többet hozol mint a társaid tegyük fel 20 hekivel, az könnyen áthidalható. Igazán nagy jelentőségét én nem érzem ennek. |
Quote:
AHa már a klántámadásoknál tartunk, miért nem lehet a foglalás mértékét egyenlően elosztani. Kicsit érdekes az mikor egy társ foglal 700 barakkot semmi mást, vagy a másik 500 házat, meg sok nyavaját. Ha már a területelosztásnál tartunk ezt lényegesebbnek találom. |
Az egyéni ütéseknél kapott földek is lehetnének kicsit egyenletesebben elosztva...
Mikor a szövetség kasszája kezd ürülni, sorsoljuk, hogy ki támadjon, mert a támadó ország szinte minden hektárt üresen kap. (volt, hogy 120 hekiből mind a 30 üres lett a támadó országnál, a többiek pedig fejenként max 3 üreset kaptak). Nem lehetne nagyjából egyenletes legalább az üres? |
Quote:
Mert akkor 16 hekinél akár így is lehetne 5-5-5 és a támadó 1 ez is fedné, amit írtál :) |
4 tagú szövinél legfeljebb 3 heki az eltérés mértéke, ami szerintem nem sok :rolleyes:
|
Quote:
De a 4-el való osztás maradékát kapja. |
All times are GMT +1. The time now is 12:41. |